Tékozló Homár

Nem frissíthető a MIO GPS szoftvere

2009.01.20. 15:45 | ge | komment

A MIO GPS szoftvere már több, mint egy éve nem frissíthető. GPS szakértő ismerősünk szerint az ok pusztán annyi, hogy a MIO összebalhézott a szoftvert biztosító LCP-vel, így utóbbi nem biztosítja a további frissítéseket, a felhasználók meg ismeretlen körforgalmakba és hidakba futhatnak bele, ha a MIO-val navigálnak.

Hol volt hol nem volt, a magyar emberfia betért egy GPS üzletbe ahol a jogtiszta termék propagandáját benyelve, jól megvásárolta az MIO GPS C220, C250, C320, C520, C720 modelljének valamelyikét 2007. nyarától kezdődően. Volt bizony szép számmal aki teljes Európa térképet vásárolt ám csak 34 országra sikeredett Európa térképet kapott és volt akinek még Szlovákia sem tartozhatott az Európájához. Mostanra azonban, több száz, ha nem több ezerre tehető azok száma akiknek térképe 2007. október hónap óta: FRISSÍTHETETLEN!
 
Történt, hogy lelkesen bevásároltunk a MIO GPS-ből. Hittük, hogy a MIO jogtiszta termék programja, nem egy jelmondat, még is csak az egyik legnagyobb gyártó cég, mi hiba lehetne!  Sajnos tévedtünk: A MIO GPS és az LCP Systems kft jól hanyatt vágott több száz vásárlót a Nav N Go 2008. márciusi szerződés bontásávával és az azóta is frissíthetetlen térkép szoftverrel. Többek között ez is szerepel abban a hivatalos levélben ami az NFH és a GVH ügyfélszolgálatain keresztül, többek támogatásával indult a témában.
 
Ezen kereset levélben szerepel a frissithetetlen térkép és teljes Európának eladott,  kelet Európát egészében kifelejtett térképük és még számos kifogásolható eset is.
 
Az LCP Systems a megkeresésekre nem reagál, saját fórumán, a felhasználóik, a károsultakat és átverteket keresik, több GVH és NFH ügy is folyamatban a témában. Térkép frissítési ígéret van, hol 2008. január, majd március, aztán július, szeptember, december eleje, aztán 2009. január közepe. Mindenhol vakitják a polgárokat, semmi sem történik, a jogtiszta szoftver akció tehát olykor 90-100e Ft-os GPS-eknél, igen megtévesztőre és költségesre sikeredett!
 
Azért irok minden kedves Homár olvasó okulására mert remélem ezzel nincs vége az ügynek és lesz számos ember akiről kiderül, ők is igen rendesen átverve érzik magukat attól a MIO-tól, amiről ma már úgy beszélnek a megtévesztettek: Mi tudjuk MI nem jO!
 
Köszönöm, hogy téma indítóm alapján, érdemben publikáljátok az ügyet.
 
üdvözlettel, 
Parker 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gunter 2009.01.21. 23:34:41

A Nav N Go belátható időn belül biztos nem fog adni a MIO-nak semmilyen frissítést... birósági idézést viszont várhatnak a MIO háza táján.

Joe Forster/STA · http://sta.c64.org 2009.01.22. 01:37:09

Csak annyit a témához, hogy nekünk meg Duino DS-900-asunk van - PNA, Duino brandelt 6-os (?) iGóval -, és ahhoz sincsen kb. másfél fél éve térképfrissítés. :-( Az iGo 8 nem megy rajta (bootolás közben kifagy), de talán én vagyok béna, ezekhez nem értek...

EXLEXMAN 2009.01.22. 05:01:15

Köszönöm válaszodst GPS Seller, ez minden kétséget kizáróan körvonalasra sikeredett!

A következőket írod idézem:"A szoftvertámogatás sehol nem ingyenes az örökkévalóságig. A TeleAtlas ugyanúgy pénzt kér a szoftverfrissítésért nyugaton, max. ad ajándékba egy egyszeri frissítésre feljogosító kupont!"

A termék kelendőségének fokozása azt jelenti, hogy olyat állítok a termékről, mely a vásárlót a döntés meghozatalakor, a termékem megvételére ösztönzi! Ez jelen esetben az évenkénti 2 frissítés és Nav N Go szoftver a MIO-kon, mint mézesmadzag illetve a jogtiszta terméket az LCP Systems- től történő drámaira sikeredett marketing kampánynak köszönhető!

Amennyiben ez nem teljesül, már pedig nem teljesült, ez bizony komoly jogi kérdéseket vet fel! Első sorban ez a fogyasztó megtévesztése versenyjogi helyzet. Aztán felveti a partnereitek megtévesztését, mert ők égnek most a MIO miatt azaz miattatok. Azt meg engedtessék meg a vásárlóknak, amit ígértetek, számon kérjék rajtatok. Amennyiben nem ti ígértétek, megtennétek, kiálltok a nyilvánosság elé egy sajtó közleménnyel és bejelentitek, a MIO cég egy olyan cég aki átnyúl a regionális forgalmazó feje felett, és bár ígért évenkénti 2 frissítést, de nem tartotta be! Ez a fajta üzletpolitika cégünknek az LCP Systems kft-nek jelentős anyagi és erkölcsi kárt okozott, de itt elenyésző a kár a 100ezres vásárlói táborunkat ért kárhoz mérten. Ennek okán az LCP Systems keresi azokat akik átverve érzik magukat és keresetet nyújt be nemzetközi bíróságon a MIO ellen fogyasztók megtévesztése miatt!

Ez a jogkövető magatartás! Amennyiben ezt nem tettétek meg eddig és nem teszitek meg ezután is, akkor vége minden személyes hobby bulinak, mert a vásárlók most már hurrikánszerűen szerveződnek, és hivatalos helyeken is minden bizonnyal, tenger szám nőnek az anyagok, LCP Systems Kft feliratos dossziékban!

Amikor erről a 2 frissítésről beszélünk, azt írod korábbi bejegyzésedben, hogy a MIO átnyúlt a fejetek felett és lehirdette Magyarországon az évenkénti 2 frissítést! Ezek szerint Ti nem? Te sehol nem nyilatkoztad, hogy évenkénti 2 frissítés? Biztos? Lehet, hogy a vásárlóknál más doksik vannak?

Azt, hogy hol, mikor melyik cégen keresztül tette meg ezt a hirdetést a MIO közvetlenül, meg tudod nevezni?
Ti ekkor mit tettetek?

A kizárólagos szerződés 100ezer GPS-nél egy olyan banális szerződésbe szorít benneteket, amiben a régiódban való hirdetést a gyártó intézheti a területeden?

Való igaz, tudok olyan jogi ügyről, ahol pont egy internetes portálon történő hirdetés okozott galibát, később lett oka kérdezősködésnek, pont a MIO termék miatt. Ott, eddig nem nyert bizonyítást cégetek vétkessége, bár már...de ez a jövő zenéje erre is fény derül!

Témánál maradva, idéznélek megint: " Miért venné vissza a cégünk az eladott termékeket? Mert késik a frissítés? És aki eddig használta? Két évig, három évig?"


GPS Seller, azért ez egy erős mondat lett! Hogy hogy miért? Pont a fentiek okán: 2 frissítés évente! A kényszerű szükséges használat, nem azonos az utak nélküli száguldásnál, a nagy semmiben, mert a térkép adatbázis 2 évvel ezelőtti! Akkor tehát mi a vonzó a MIO térképeiben? Az, hogy 2-3 évig sem kerül frissítésre? Wow! Te megvásárolnád ezt a terméket? NEM!

Ti adtátok el ezzel a szöveggel a GPS eket. Nem mi találtuk ki vásárlók! Így adtátok el, írtam már: Fogyasztást ösztönző valóságos tartalommal nem bíró szövegre, pontoznak: GVH, és egyéb hatóság is. 100ezer vásárló esetében, magyar bírság rekordot is elérhettek!

Ezt írod idézem:"Isten malmai lassan őrölnek, de idén a lényeges frissítések meglesznek a Miokhoz"

Egy éve ezt mondja az Ügyfélszolgálatotok! Mindig más hónapot, nem volt a nyakatokon a MIO mikor ezt mondták, Ti vezetők adjátok szegény kollégák szájába ezt a kétes teljesíthetőségű mondatot!

Az ezek után írt soraid sajnos értékelhetetlenek válaszként!

Feltettem fentiekben 19 kérdést, egyetlen egyre nem válaszoltál érdemben és kivétel nélkül hárítottál. a MIO volt a hibás, írod minden esetben!

1. Nem tudjuk, hogy van a termék felelősség biztosításotok, vagy egyéb biztosításotok ami védi a vásárlóitokat?

2. Nem válaszoltál, hogy milyen jogi eljárást kezdeményeztetek a vásárlók védelme érdekében?

3. Nem válaszoltál, hogy 100ezer vásárló érdekét, hogyan kívánod ebben a valóban eltelt 2-3 év frissíthetetlenség után megvédeni?

Végül, de nem utolsó sorban idéznélek:"Azért egy nagy cégnél a költségek is nagyok. A gazdasági válság minket is elért. "

Ez prózaira sikeredett!

A bevétel amit a frissíthetetlen térképpel árúsitott MIO GPS ek és az ezt követő bevétel, kárpótolt eddig!

Vészesen közeleg az idő amikor minden pénznek helye lesz:Na nem a cégetek zsebében!

Erősnek kellene lenned, mert nem csak a pénzed és a józanságodat fogod a pénz által elveszíteni, de hitelességedet (ami már erősen tépázott)és az idegesség, a harc, felemészti az egész életedet. Időben lépni, megvédeni a károsultjaitokat, gondolkodni, megtenni ami megléphető és kiállni másokért, még ha ez az összes pénzed is elviszi, sokkal több mint a pénzed: Embereket kapnál, akik megvásárolnák tőled újra és újra a termékeket, mert ember maradtál ebben a helyzetben!

Sajnos ez hiú ábránd eddig, de az ügy végén Te is fogod látni, mindent és még többet is elveszítettél! 100ezer ember bizalmát! Ők a Te életed apró motorjai(ill. voltak) !

EÖ (törölt) 2009.01.22. 07:46:33

E!

1. no az nem megy, hogy amíg megy a cég,addig én vagyok a fasza gyerek, ha meg vitázik a gyártó meg a tökömtudja ki, akkor szétteszem a kezem és sajnálom a vevőket
Ha addig ti képviseltek valamit, akkor azt ne csak addig képviseljétek, amíg nincs probléma.

2. iwiw
mint cégvezető tudhatod, hogy a cégtárban benne van minden olyan adatod, ami alapján meg lehet találni. az iwiw segítségével maximum pár hányós/síelős/orgiás/motoros képpel leszünk előrébb.
Ha felraktad magad az iwiw-re, akkor ugyan ne beszéljünk már magánszféráról meg hasonlókról, hiszen pont te magad rugtad ezt fel.
linkelni pedig egyelőre még nem tilos és nem etikátlan.

3. etikátlan viszont a bajba került vásárlóidat leszarni és nem jelentkezni a megkeresésükre.

GPS seller 2009.01.22. 08:54:09

Úgy látom elbeszélünk egymás mellett Exlexman. Csak azt hallod meg amit akarsz, a többi dolog nem érdekel. Azt íram, be is linkeltem, hogy már adott ki frissítést a Mio. Azt írtam, hogy mi azt mondjuk, amit a Mio mond nekünk, azt tudjuk csak tovább adni. Mi is préseljük mindkét beszállítót a frissítés miattt, de hiába.
Azt is írtam, hogy más márkához sincs frissítés. Fentebb olvashatod a Duinos kollega bejegyzését.
Nem mondtam hogy frissíthetetlen a térkép, azt mondtam, hogy le fogja cserélni a térképmotort.
Az évenkénti két frissítést a Mio a Mireo alapú térképekhez hírdeti. Ez is kavarodik nálad.

adagoló 2009.01.22. 09:03:56

@Egyéves Önkéntes:
Okostojás, olvasd már vissza fenti kommenteket legalább mielőtt idejössz fröcsögni.
A vevőket pont a Navngo szarta és szarja le folyamatosan. Kérdezd csak meg Gunther haverodat, ő biztos onnan való.
Egy kurva frissítést nem adtak ki egy géphez sem évek óta, csak a saját holdudvarukban lebzselő cégeknek max. Ez aztán tényleg etikus meg versenyt nem korlátozó. Gratulálok. Még a HP-nak is szarnak bele a pofájába.
Felesleges megtalálni most pont a Miot. Ez az egész műbalhé is csak azért van mert a Navngo kiadott egy gyökér sajtóközlönyt a Mio ellen, meg felfogadott sok bérkommentelőt, ilyen gunther féléket, hogy magáról meg terelje a figyelmet.
Fel kéne már ébredni emberek! A warez igo verzió mindig frissebb mint a legális. Ez normális? Hiába erőlködik az lcp ha nem kap frissítést, mit nem lehet ezen megérteni? Vegyünk szoftver nélküli gépeket és mehet rá a warez ez a megoldás és kész...

kelgirpuen 2009.01.22. 09:12:02

@EXLEXMAN: @Egyéves Önkéntes:

ahogy látom GPS seller elég rendesen irogat nektek.
én ebből azt gondolnám a helyetekben, hogy próbál megoldast talalni, segíteni, nem efelejteni vásárlókat.
Melyik cégvezető/tulajdonos szokott a Homárra kommentelni...UPC v. T-home szokott, szóba áll veletek?

berryking 2009.01.22. 09:35:03

@Egyéves Önkéntes:
Neked teljesen igazad van az egyes meg a hármas pontban, csak rossz embernek céloztad be.
Az ájgosok egyetlen egy márkát sem támogatnak, ami 2006os ájgót használ, nem csak a Miot.
mtech, airis, asus, tipo, lg, myguide, bluepanther, wayteq, stb.
Szóval esetleg gunther tényleg többet tudna mondani erről az egészről mint gpsseller (aki egyébként ennyi erővel ki is írhatná a hátára hogy üssetek:)
Az iwiwes link sztem gusztustalan volt. Kurucinfós eljárás:)

anarch 2009.01.22. 09:36:50

Ennek mi lett a vége?

www.hwsw.hu/hirek/35473/TomTom_Tele_Atlas_EU_bizottsag_verseny_felvasarlas.html Csak mert ez jelentősen befolyásolhatja a TeleAtlas viselkedését :).

adagoló 2009.01.22. 10:42:39

Van egy tapasztalatom, ami nem a gps-ekhez kapcsolódik, de a tanulsága nagyon is idevág! Nem ártana azon elgondolkodni, hogy ha idén veszel például egy videokamerát és netán 2-3 év múlva valami probléma miatt beviszed a szervízbe, akkor a szervízesek körberöhögnek, hogy mit gondolsz, hogy egy ilyen régi készülékkel idejössz, mert persze alkatrész már nincs hozzá, tehát mosolyogva mondják a szemedbe, hogy amit te anno a saját minimálbéres, hónapokig kuporgatott pénzedből megvettél dobhatod ki a kukába. Nem hogy felajánlanának bármiféle segítséget, hanem rövid úton elküldenek.Tehát akkor hogy is van ez egy gps-el??????? Kuka???
Szerintem innen kellene kiindulni és akkor talán mindenki tudná értékelni a készülékét és annak háttértámogatását!

Jah és szerintem ez az iwiw-es húzás szánalmas és kicsinyes dolog volt! gratulálok...

hhh222 2009.01.22. 10:52:25

Sziasztok!
A „34 országos teljes Európa térkép” azt jelenti, hogy teljes Európa területéről (azaz nem csak Kelet-Euból vagy Ny-Euból, vagy Közép-Eu-ból, hanem vegyesen egész Eu-ból) kiválasztott 34 ország térképét tartalmazza. Ezzel nekem semmi problémám nem volt, kb 2 perc alatt már az üzletben tiszta volt a kép. Javaslom mindenkinek, aki vásárolni szeretne bármit az élete során, hogy nézze már meg, mi van a dobozon, ne otthon kezdjen már el búslakodni, hogy nem azt vette, amit akart!!! Nézd meg, mi az, és csak akkor vedd meg, ha az van benne, amire szükséged van, és akkor nem érzed magad utólag becsapva! Nem azért írják, meg rajzolják teli a dobozokat, mert olyan jól kitölti az üres helyeket, hanem hogy a vásárlót ellássák vele lényeges infókkal az áruról! Amúgy meg tök elégedett vagyok a navival is meg a szervizükkel is, szóval ami rajtuk múlik, azt úgy látom megteszik! Bár a frissítés jöhetne…

Úgyhogy a frissítés kapcsán én asszem nem állok be a sorba, és nem fogom a forgalmazót kifilézni, hiszen csak tőlük remélhetünk bármit ebben a témában! A 3 fél közül itt csak nekik van vesztenivalójuk, és ez éppen a vevőik bizalma, úgyhogy nincs kétségem, hogy mindent megtesznek, egyszerűen csak azért, mert ez az érdekük, és ez véletlenül pont egyezik a mi érdekeinkkel  . Senki sem nagyon szokott maga ellen dolgozni, nem hiszem, hogy ők kezdik majd ezt el.

Az iwiw-es link tényleg gáz!

moli 2009.01.22. 10:54:43

@GPS seller: ezzel egyetertek, hogy a szoftver is elavul, nem jar hozza vegtelen frissites. ezert jon a kepbe a warez es ezert nem szabad windows ce-s gps-t venni.

anarch 2009.01.22. 10:57:15

@adagoló:
vicc, itt lehet venni biztosítást (kb 10e Ft) ami pont erre való. Ha a garanciális időn túl hibásodik meg valami és nem javítható (mert pl. már nincs meg a gyártó) akkor a biztosító az eredeti ár 100%-ig állja a következő a hasonló termék vásárlását. (Tehát elromlott mosógépre csak mosógépet vehetsz.) Az inflációt persze bukod, de akkoris érdekes ötlet.

Törvény persze Mo-n is van arra, hogy alkatrész-ellátást biztosítani kell 10 (15?) évig minden termékre. Az más kérdés, hogy általában ezt úgy oldják meg, hogy a szervízben az új alkatrész ára magasabb mint egy új készüléké... Környezetvédelem rulz.

Az iwiw lehet hogy kicsinyes volt, de imho a cégvezető személyesen felelős a cége politikájáért. Ezért is szerepel névvel a cégjegyzékben (is, nem csak az iwiw-en), ami úgyszintén nyilvános adat. Felelősséget a cégeknek!

Gunter 2009.01.22. 11:06:25

Minden brand igo alapú PNA gyártónak a Nav N GO külön csak neki készít verziót. Tehát nem csak kinézetben térnek el(persze lehet kivétel). Ha a gyártó szarik a vásárlóira és nem törődik a frissítések követésével akkor mit is kéne tennie a Nav N Go-nak?

Tessék PDA-t, vagy smartphone-t venni. Ahoz nem feltétlenül van csomagban navi szoftver és vannak plusz funkciói is. Innen hogy warez, vagy bolti polc forrásból szerez hozzá navi szoftvert az már más kérdés. Annyit azért megjegyeznék hogy beépített apró meglepések maradnak még a totál működőnek vélt tört verziókban.

Vagy ha mindenképpen PNA kell akkor generic gyártótól jó vétel.

Jogtiszta PDA/smartpone és generic PNA verziókhoz pedig a Nav N GO frissítéseket ad egyfolytában(negyed - fél évente biztos).

Tisztelettel :

Gunter ("h" nélkül) hivatásos bérkommentelő, valamint nyugalmazott Gestapo, majd III/III humánerőforrás manager... jelenleg leginkább a fasznak rossz oldalán...

adagoló 2009.01.22. 11:19:14

@anarch:
Köszi a tippet (ezt érdekes, hogy nekem nem említették...), utána fogok járni,de ami a legfelháborítóbb a dologban, hogy hivatalos márkaszervízben voltam, a legnagyobban itt Bp-en és 40-50 éves szakik alig várták, hogy inkább a szervízt kívülről nézegessem, mintsem bármit is kérdezzek tőlük és tegyenek valamit értem. De a lényeg, hogy alkatrész már a világon sem létezik hozzá, és hangsúlyozom 5-6 éves a cucc!!!!!!!!!Szóval szerintem hozzáállás kérdése az egész. Ha legkisebb segítő szándék van az emberekben az meglátszik, na náluk nem volt. Ezért kérdezem, hogy ha most fikázzuk őket lesz változás? Nem hiszem, mindenesetre akiben most van egy kis indulat bármi miatt az itt kiadja,de ennyi...
Jah és megkérdezem, hogy valaki utánajárt már a dolgoknak, volt már szervízben, vagy csak így légből kapott hírek alapján mindent elhisztek?

Az iwiw-es válaszoddal pedig nem értek egyet, mert szerintem most nem ért el az illető semmit, max megnéztük a képeket és????????!!!!!!!!
Akinek ettől megoldódott a frissítés gondja az szóljon, mert segíthetne nekem is!

czipaocsi 2009.01.22. 11:24:32

@EXLEXMAN:

Kérlek mondj egy olyan példát arra, hogy egy iGo (vagy iGo alapú, mert ugye a régi Miokon sem iGo fut, kivéve C310) szoftvert futtató navigációs eszköz forgalmazója visszahívja készülékeit, mivel nem érkezik rá hivatalos frissítés. Sőt, tovább megyek. Mondj bármilyen navigációs gyártót, aki valaha is visszahívott volna ilyen indokkal akár egy készüléket is!
A forgalmazó az ismert tények tükrében jóhiszeműen járt el - a jog is ismeri ezt a kifejezést - mikor a készülékeket forgalmazta, mivel a gyártó által közölt információk birtokában tette azt. A nagy szakítás előtt pár hónappal hírek jelentek meg egy C620-as készülékről, ami az első iGo 8 3D-t futtató GPS lett volna. Erre bejelentik a szakítást. Senkinek még csak fogalma sem volt arról, hogy mi várható. Aztán jöttek a hivatalos Mio (és nem LCP!!!) sajtóközlemények, hogy lesz frissítés, leesz új szoftver stb. Aztán ez késik azóta. A Mio folyamatosan tolja ki a határidőket, az LCP minden kérése és próbálkozása ellenére is. Remélhetőleg azonban hamarosan megoldódik a frissítés körül kialakult mizéria.

Csak egy apró részlet: itt van előttem egy Mio által készített és egy LCP által készített szóróanyag. Előbbin szerepel a frissítés, utóbbin nem. Ez persze nem "mentség", csak egy érdekes adalék.

Az, hogy az LCP és a Mio neve szinte már összeforrott Magyarországon, egy dolog. Addig még a készülékekre nem volt panasz, nem azt mondták, milyen jó GPS ez az LCP. Most, hogy vannak átmeneti problémák, természetesen egyből az LCP lett kikiáltva bűnbaknak, mint gonosz, vásárlói érdekeket figyelmen kívül hagyó valami. Ez korrekt így? Nem hiszem...

A korrekt az, ha valaki az adott problémát tudja helyén kezelni és nem abba rúg bele, akibe a legkönnyebb (és akit amúgyis rúgdosnak már 1000 lábbal...)

berryking 2009.01.22. 11:28:01

@Gunter:
Kedves Gunter,
Kis költői túlzásokat vélek azért felfedezni az általad vázolt Navngo politikában.
Frissítések mentek ki igen gyakran bizony a kártyás iGo-khoz. Ezzel csak a warezolókat segítettétek korábban is inkább, mert hamar fel törték és bocsátották közkézre ezeket.
Másik, érdekes hogy minden gyártó, akár generic akár nem nem élt korábban a frissítés lehetőségével? Tehát mindenki rossz csak a Navngo nem ugye? Az általam felsorolt temérdek iGo 2006 alapú gyártó egy se kért ingyenes frissítést a termékeihez Magyarország vonatkozásában?
Nem az van emögött, hogy a Navngoban uralkodó káosz, koncepciótlanság, urambátyámbratyihaverkodás miatt nem jutott bizonyos márkáknak frissítés?
Mert kívülről így néz ki.
Összebalhézunk a Mio-val jól, majd felhergeljük a tömegeket ellenük azzal hogy megszűnik a frissítés, hadd szívjanak csak. Majd a vásárlók jól csalódnak a márkában és vesznek a holdudvarba tartozó gépeket eztán majd jól.
CSak hiba csúszott a gépezetbe, mert a warez tenger nem sok mazsolát oszt a Navngonak (sem).
Mindenki szív, mindenki annak az oldalánál áll a ...-nak.
Max a garmin bérencek meg a szoftvernélküli gépforgalmazók röhögnek a markukba.

Ja az iwiwes link. A cégközlönyben bent vannak az ügyvezetők, meg a tulajok nevei, címei, de nema fényképük, meg a hobbijuk, meg az ismerőseik...
Személyi jogokat jócskán megsértettük már itten, de hát ez a népszerűség átka:)

berryking 2009.01.22. 11:38:32

@anarch:
TomTom megvette a TeleAtlast végül (nyögi is anyagilag még mindig).
Navngo meg bekebelezte a TopMap magyar térképgyártót. Jelenleg a TeleAtlas ad el Nyugat EU térképeket a TopMapen keresztül a Navngonak, de a TopMap nem ad el magyar térképeket a TeleAtlasnak. Ezzel teremtve "igazi" versenyhelyzetet. Korrekt nem?
Pedig a TomTom is mondhatná, hogy na jól van gyerekek, akkor innentől kezdve lehet takarodni a TeleAtlas adatbázisoktól.
De hát nyugaton másfajta üzletpolitika van érvényben.
Még Billgéc bácsit is megszivatták, amikor nem akarta a Netscape böngészőt beengedni a Windowsba.
Majd egyszer felébred a GVH és megkérdezi a Topmap-et, hogy ugyan mi az anyját képzel, hogy csak a Garmin és az iGo vehet tőlük adatokat? Mivel ők a piacvezető térképszolgáltatók, számíthatnának jókora büntire egyből az beztos.
Meg is oldódna ez a frissítési mizéria egyből.
Mert miért is nem hajlandó a Navngo térképfrissítést eladni (nem kell ingyen) a Mio-nak? Miért élvez kiváltságot a Garmin ezen a téren? Elvileg konkurensek az iGo alapú gépekkel nem? Hogyis van ez?
Mert nekem nem tetszik egy két kínai pofája, ezért megszivatom a magyar usereket?
Hiába erőlködik az LCP, csak warez megoldást tudna jogilag nyújtani etéren (egyébként az évi 2 frissítést tényleg a Miero alapú gépekhez nyilatkozták - és tartották is be-, itt Excelman keveri a dolgokat folyamatosan).
Jó lenne már nyomást gyakorolni a Navngo-Topmap-Garmin-igo kartelre is végre hogy álljanak elő valamiféle megoldással.
Lehet basztatni az LCPt, meg fikázni a kampányaikat, meg ilyesmik, de tény hogy ők hozták fel a Miot és ők kezdték el az igo alapú mobil navik bevezetését itthon. És most ők szívják a legnagyobbat....

moli 2009.01.22. 12:44:15

@czipaocsi: """nem abba rúg bele, akibe a legkönnyebb (és akit amúgyis rúgdosnak már 1000 lábbal...)"""

na te is menj a picsaba! ez uzlet!

Gunter 2009.01.22. 13:00:47

Aki kér frissítést az előbb utóbb kap is. Nem azonnal. Szépen bekerül a kérése egy prioritás szerint rendezett listába. Az új fejlesztések nem kis erőforrást vesznek el. Többféle platform, többféle alaprendszer, többféle térképformátum. Mindezt egyszerre kéne? És olyan volt partnernek is aki a szerződésbontás után vígan értékesíti az NNG szoftverrel ellátott kütyüket? Tehát nem fizeti a részesedést. A szoftver nem a tulajdona. Ő csak "bérli", illetve már jogilag nem...

A TA-nak pedig a Topmap csak a mérést végezte régen. Ebből a TA a saját elképzelései szerinti formátumot készített. A Topmap külföldön magának el tudja végzi a méréseket saját felhasználásra. Ezt a TA is megteheti itt. Ha nem akarja az már a TA baja.

czipaocsi 2009.01.22. 13:25:01

@moli: igazán nem tehetek róla, hogy figyelmed csak erre az egy mondatomra terjedt ki, mivel eléggé összeszedetten és sztem - többek között - Veled ellentétben eléggé jól informáltan és korrekten, bárki megsértése nélkül fejtettem ki meglátásomat, véleményemet, 'neadjisten tapasztalatomat a témában.
Ha az ismert "amilyen a mosdó olyan a törülköző" kontextusban én is csak a hozászólásod egy mondatát ragadnám ki - amit ugye az általad használt igen tömör és intenzív, bár annál kevésbé cizellált véleményalkotásod nagyban megkönnyít - akkor sajnos csak mérsékelt hozzáértésről és üres vagdalkozásról tudok beszámolni, ami azt hiszem számomra nem lehet a további diskurzus alapja.

A célt, ami jelen esetben a fennálló probléma megoldását jelenti az ilyen jellegű megnyilvánulások nemhogy segítenék, de a gerjesztett indulatok révén inkább hátráltatják, úgyhogy ha a "térképfrissítés hiánya miatt szenvedők" táborát erősíted, akkor ezzel sajnos nem érsz révbe. Ha mindentől függetlenül kommentezel, akkor pedig nem értelek...

Gumidomino 2009.01.22. 13:38:45

@GPS seller:

(Elnézést hogy csak most tévedtem vissza ebbe a posztba)

Kedves GPS seller,
az LCP Systems vezetőinek nevét a cégadatbázis tartalmazza.
Az iwiw egy zárt közösségi oldal, ahol a közzétett adatokat csak az olvashatja, akinek van hozzáférése.
Az iwiw adatlapon meg LEHET adni a munkahelyet és meg LEHET adni a munkakört is. És meg IS volt adva.
Ha egy
Sem akkor nem sértettem jogokat amikor a homáron kipellengérezett cég vezetői érdekeltek, sem akkor amikor a hozzám hasonlóan hozzáféréssel rendelkezők részére linkeltem a saját magukról személyes adatokat közlő felelősöket.

Azért írtam, hogy felelősöket mert a posztolt cikkből számomra az derült ki, hogy az LCP Systems a tőle x összegért terméket vásárlók jogos panaszait, kérdéseit, kéréseit folyamatosan figyelmen (válaszon) kívül hagyja.
A poszt alapján minimum 6 alkalommal ÍGÉRT valamit, amit - ha jól értem - NEM tartott be. Hogy kinek a hibája, az érdekli a vásárlót? Szerintem nem.
Ígérni olyat kell amit be is tarthat.

De a cég semmit nem tesz annak érdekében, hogy a vásárlói újra elégedettek legyenek az x összegért megvásárolt termékkel.

HA megvásárolok egy terméket és a vásárlási összegben benne foglaltatik egy ígéret is, azután az ígéret (teljesen mindegy, hogy kinek a HIBÁJA ha nem a vásárlóé) nem teljesül, joggal várom el, hogy kárpótoljanak, esetleg felajánlják a (akár csökkentett áron történő) visszavásárlást. De ne várjanak csendben a csodára.

Nem vagyok jártas a jogban.
Csak vannak elképzeléseim.
Nem vezetek céget.
Csak vásárol(gat)ok.
És ha átverésről, vagy a problémák kezelésének sunyi módját választó eladókról olvasok, akkor mindig elfog egy érzés. Hogy remélem megszívják.
És ezt most itt le is írtam.

"H2so4 2009.01.21. 16:01:59
@Gumidomino:
Lehet igazad van, de a személyiség jogot keményen megsértetted, ha ők azok, ha nem ők!"

Lehet igazad van, de akkor kérlek írd le hogy milyen jogszabály, esetleg rendelet, stb. alapján sértettem a személyiségi jogot. Köszönöm.

Végigolvasom a kommenteket és ha nem volt igazam, bocsánatot fogok kérni. (Valószínűleg este és ha kell e-mailben)
Ez természetes.

Most úgy tűnik mintha hosszú idő után végre sikerült volna párbeszédre bírni a cégvezető(ke)t a vásárlói oldallal.

Gumidomino 2009.01.22. 13:48:10

elfelejtettem:
nem volt szép dolog belinkelni az adatlapot. nem is szokásom.
de a cég képviselete sokmindenre kiterjed.

adagoló 2009.01.22. 14:13:36

@Gumidomino:

"És ha átverésről, vagy a problémák kezelésének sunyi módját választó eladókról olvasok, akkor mindig elfog egy érzés. Hogy remélem megszívják."
Tehát ezek szerint olvastál valamit, amiről egyébként nem vagy tisztában? Nem meggondolatlanság így nyilatkozni?

adagoló 2009.01.22. 14:16:10

És amikor az illetékesek válaszolnak, akkor meg mindenki elküldi őket a picsába.
Neketek akkor ott a kalóz változat, ne hallgassatok senkire, se tiszta forrás se semmi. Az ebből megspórolt pénzből pedig vegyetek méregdrága holmikat, de utána nem kell siránkozni, hogy az elromlott gépet nem csinálják meg a szervízben!

Csak azt nem értem, hogy annak idején minek vettetek MIO-t?! Akkor jó volt?!
Ha van legalább egy kis pozitív tapasztalata valakinek, úgy mint nekem, akkor nem veri magát hanem kivár és addig talán a két szép szemét is használja vezetés közben, mint amikor még nem létezett GPS, vagy akkor nem mentetek sehova????

GPS seller 2009.01.22. 14:17:54

@Gumidomino:
Igen, de a kabátlopási ügybe keveredés tipikus esete forog fent. És nem mindegy, hogy egy kialakult helyzetért kit, kiket teszünk felelőssé. Lehet lincselni és lehet korrekten utánajárni a dolgoknak.
Az LCP sohasem zárkózott el a válaszadástól, nem tűnt el, nem szűnt meg és kezdett új néven működni újra, nem lapított és nem vette figyelmen kívül a vevők igényeit. A vevőkből él, közös érdek az elégedett vevő. De a Mio esetében korlátozottak voltak a lehetőségei. Ezért is kezdtünk új márkát. Nézzétek meg a weboldalt:
www.iconx.hu
Frissítéseket és a terméktámogatást külön figyelemmel kísérjük. Itt meg tudtuk oldani, a Mio-nál korlátozottan csak. Az nem megy, hogy előbbi minősíti a céget, utóbbi meg nem.
A másik dolog amit szeretnék tisztázni és kérek minden új belépőt hogy olvassa végig a topicot, ne csak a blog bejegyzésre reagáljon! Szóval:
- A C szériához a Navngo a Mitacon keresztük tud, tudott volna frissítést biztosítani. Erről volt is szó egyébként. Valahogy nehézkes volt a kommunikáció ezen a téren a cégek között, ez már érezhető volt korábban is.
Mindenesetre annó még jött ígéret mindkét cégtől a frissítésre.
A szerződés bontás után semmiféle információ nem érkezett egy ideig.
Később kaptuk meg azt az infót, hogy az új térképbeszállító fogja frissíteni a C szériás termékeket, de még dolgozniuk kell ennek technikai lebonyolításában, továbbá várják a TeleAtlastól a frissebb térképeket. Ez van most is folyamatban. Részünkről ezeket az infókat kommunikáltuk tovább folyamatosan.
Vevők részéről ez hangozhat hitegetésnek is, de tényleg dolgoznak az ügyön.
A Mio Moov készülékekhez ígért viszont a Mio évi két frissítést. Ez teljesült is, és nemsokára jön ki az újabb frissítés is és végre felkerülnek a hiányzó hidak és autópálya szakaszok is, illetve pár hibás adat ki lesz majd javítva a rendszerben. Részünkről etéren sem történt sem sunyítás, sem átverés, sem megkárosítás. A cég a legjobb hiszemben járt és jár el ez ügyben. Semmijen panaszt nem hagytunk figyelmen kívül, de a rendszert sürgetni nem tudjuk jobban. Mindent megteszünk a háttérben, de a beszállítók munkájáért nem tudunk teljes felelősséget vállalni. A jogszabályokban foglaltakat betartjuk természetesen és amit ígérünk (nem amit továbbkommunikálunk) azt megtartjuk.

Egy dologra nincs megoldás egyelőre, hogy a C szériás Mio-kat úgy lehessen frissíteni, hogy közben maradjon iGo alapú. Ehhez mind a Mio-nak mind a Navngo-nak engedélyt kellene adnia.

berryking 2009.01.22. 14:35:24

@Gunter:
GunterIgoBácsi, kicsit szakadjunk már el a gyártóktól meg a nagy lóvék szintjéről, és szálljunk le végre a földre, a halandó emberek közé.
Hogy van az, hogy aki sógorkomajóbarát az egyből megkapja a frissítést, még a konkurens garmin is, aki meg nem az, annak minden olyan kurva nehézkes? Az emberek szívnak itt mostan ezáltal, akik nem átallanak más, ámbár jogtiszta terméket választani. Nem értem, hogy mit jelent az, hogy aki kér frissítést, az előbb utóbb kap. Ti szelektálgattok márkák között, az egyikhez adunk támogatást a naviextrason, a másiknak (pl. myguide, hp) nem. A vevőket nem érdekli a ti szerződésetek, ők támogatást szeretnének. Nem értem a prioritást sem mi alapján megy. Miért nem lehet a C szériás Mio-khoz akár fizetős frissítést is kiadni a végfelhasználóknak? Mert most éppen jól utáljuk a gyártót? Kit érdekel ez szerinted? Pereljetek, anyázzatok, alázzatok, de a végfelhasználót hagyjátok ki a játékból. Miért kell hergelni őket még gyökér sajtóközleményekkel is? Ez ilyen hülye populista húzás és a végén semmi pozitív eredménye nincs. Ti terelitek a warez piac felé az embereket, vegyétek már észre. Hiába a sok razzia:
index.hu/tech/jog/navn090116/
ez csak a jéghegy csúcsa. A hülye prioritásos baromságotok miatt a warez gépeken mindig a legfrissebb térkép áll rendelkezésre.

A támogatási rendszer technikai lebonyolítását meg teccettek volna korábban átgondolni. Ehhez megint mi köze van a hazai júzereknek? Hogy épp egy kamcsatkai márkához készítettek elő új platformot? Ezért késik a frissítés? Igaz hogy az új vevő jelent pénzt, a régi meg nem, de egy idő után ez vissza üt(ött),

Ezt a TeleAtlasos kommentet nem értem, léci magyarázd meg megint. Pór nyelvre lefordítva, a TopMap vesz térképet a TeleATlastól, de a TopMap nem ad támogatást a TeleAtlasnak Mo. tekintetében, nem?
Ezzel blokkolván a TomTom a Mio és más TA alapú termékek hazai sikerét. Csak az iGo és a Garmin van támogatva. Tipikus kartel!
Bár ahogy rákerestem ez az eszköz nem áll messze a tulajdonosi körtől:
www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20071211-a-navigate-kft-is-gazdasagi-torvenyt-sertett-ezert-megbuntettek.html
Kiváncsi vagyok visszaesőként mennyit kapnának...

Gumidomino 2009.01.22. 14:48:29

@adagoló:

ha olvastad eddig a homárt akkor remélem láttad, hogy általában igyekszem átgondolni a másik fél helyzetét. viszont a véleményem is elmondom. aztán esetleg revideálom.

ha nem olvastad, akkor tudnod kell, hogy itt IS minden csoda három napig tart. sőt három óráig. vagy a következő posztig.

én a posztból és a kommentekből arra következtetek, hogy a homár (akár az iwiw-link miatt akár nem) újra színhelye lett egy régen esedékes párbeszédnek az eladó és a vevő között. mindkét oldalnak vannak érvei és indulatai.

engem nem érint a történet és sajnálom is a cégvezetőt azért amit itt kapott,
meg azért is mert neki és a vevőinek még holnap is ez lesz a problémája.

de bízom benne hogy meg fogják tudni oldani. és ha navira lesz szükségem, ugyanúgy szóba fog jönni a lehetséges jelöltek között a cég itt reklámozott saját terméke.

az LCP szerint ő nem felelős de mindent megtesz. a vevő szerint az LCP a felelős mert nem tesz meg mindent.

ki tudna igazságot tenni? és ki akarna?
ki szólalna meg ha mindig a teljes igazságra várna előtte?

Kedves GPS seller,

kérlek ha van még mondanivalód nekem, akkor küldj egy e-mailt úgy, hogy a nickemre kattintasz. Ha úgy látod jónak, megadom a nevem az alapján azonosíthatsz és kikereshetsz az iwiw-en és linkelheted is ide. Ahogy én tettem, és amivel indult ez az egész.

De szerintem ez innentől kezdve csak rátok és a vevőitekre tartozik.
A külön erre fenntartott fórumon, ahol eddig állításuk szerint nem kaptak választ.

EÖ (törölt) 2009.01.22. 15:21:06

@kelgirpuen:

az elég rendesen írogat kicsit túlzás, főleg annak a fényében hogy egyszer sem írt nekem.

@adagoló:

hát te meg ki a f.sz vagy, hogy ilyen magas lóról osztod az észt???

@berryking:

mivel senkinek nem céloztam, így furcsa az számomra, hogy pont rossz embert talált el.

ezt az iwiw-es hisztit meg el lehet felejteni.
Aki regisztrál oda és van olyan hülye, hogy minden adatát nyilvánosságra hozza, az ugyan ne lepődjön már meg, ha valaki veszi a fáradtságot és összevezeti a cégtár NYILVÁNOS adatait az iwiw adataival.

nekem nincs ilyen navigációs szarom, szóval egyik felet sem védem, de ha egy vevő vesz valamit, akkor joggal várja el, hogy kapjon hozzá frissítést, ha már arról volt szó.
És a vevő szarik rá, hogy a Jézus szíve kft nem frissít ha egyszer ő a LCP vagymiazisten kft-től vette a cuccot.

moli 2009.01.22. 15:21:16

@czipaocsi: fiam, ha nem vallalod azt a felmondatod, akkor nem kellett volna leirni.

ebben az orszagban mindenki terel es nem a LENYEGET ertelmezi?!

moli 2009.01.22. 15:26:03

@adagoló: fiam, nem a valaszolas tenyeert vannak elkuldve a picsaba, hanem azert, mert kijelentik, hogy a vevot nem illetik meg a jogai (2009.01.21. 17:06:40) majd kikerulik a valaszadast (2009.01.21. 19:27:35) illetve irrealis elkepzelesuk van a felelosegrol (2009.01.22. 12:44:15) majd kikerulik a valaszadast (2009.01.22. 13:25:01)

czipaocsi 2009.01.22. 16:46:43

@moli: tegyél fel egy kérdést és válaszolok legjobb tudásom szerint, annak ellenére, hogy egyébként nem tisztem a probléma megoldása.
Eddigi hozzászólásaid a témában ugyanis két téma körül forogtak:
Ad 1: warez. No komment, ugyanis törvénytelen. Itt akár hsz-eid morális alapját is megkérdőjelezhetném, de nem teszem.
Ad 2: vmilyen furcsa perverziónál fogva állandóan egy bizonyos helyre akarsz embereket küldeni - jelesül peetcha -, mint egy rossz algoritmusú GPS, aki nem képes újratervezni akkor sem, ha már régen "eltévedt"...
Egyébként vállalom minden egyes szavamat/betűmet, amit ide és máshova leírok.
Várom kérdésed a térképek frissítését illetően, tereljük vissza szakmai mederbe a beszélgetést.

berryking 2009.01.22. 16:58:48

molinak ezer fia van, bár szerintem a vér szerinti az egyedül az egyéves önkéntes. Bár kora ellenére elég modortalan és mivel nincs is ilyen terméke egyiknek se, mármint ha ez két külön egyén egyáltalán a két nick mögött, akkor meg nem értem hogy mit kibickedik itten bele a nagyok dolgába. Csak azért hogy fröcsöghessen, azért inkább jobb lenne ha más fórumokon provokálna. Mindenki jól járna és végre tisztázható lenne ez az ügy.

Geryl 2009.01.22. 17:33:27

@GPS seller:
Mint C720-as tulajban, felmerült pár kérdés.
Hogy tisztán lássanak a kedves olvasók, leírnám az előzményeket...
Egy reggeli televíziós beszélgetésük során (belinkeltétek), ahol a "tiszta forrást" reklámozták, az utolsó mondat így hangzott:
"Tehát amin nincs rajta a Tiszta forrásos matrica, az vagy lopott vagy kínaiul beszél!
Megrémülve egy kicsit tovább olvasgattam és tudakozódtam az üzletekben, ott ahol szerinted az áfát lenyelték (természetesen biztosan volt azért olyan is).
Következő válaszokat kaptam:
" Felvettük a kapcsolatot az LCP System kft-vel, de a következő választ kaptuk:
Az LCP célja nem a nagy mennyiség olcsóbban való eladása... (200db terméket, ipari mennyiségnek titulálták, és nem tudták kiszolgálni)"
Nem írom tovább, a konzekvenciát le lehet vonni.
(Egyébként ezt hívják a vásárlók megtévesztésének, és az üzleti verseny nagyon durva megsértése, amiért ha valaki feljelentette volna a cégeteket a gazdasági versenyhivatalnál, nagyobbat bukhattatok volna mint amikor a garminokkal "játszadoztatok ugyan így"
Kérdezgettem tovább az üzleteket...
Garancia:
Semmi probléma, mio hotline Magyarországra is küldi a futárt, Taborba viszik szervizelni (ahova ti is küldtétek egy ideig) majd vissza.
Kérdeztem, hogy akkor mit nyerek ha matricás készüléket veszek?
-10000Ft-ot kb. a pénztárcámnak :D
Kérdésemre, hogy mennyire legális az önök által forgalmazott készülék, vagy miben különbözik kérdésre azt a választ kaptam, hogy semmiben.
És tényleg, utána néztem...
Uniós tagországokon belül szabad áru kereskedelem van, a lokális áfatörvények betartása mellett.
Tehát nem ezt hívják szürke importnak!
Van azért még egy probléma, amit saját fülemmel hallottam egy tőletek szervizelésből visszaérkezett készülék miatt pattant ki.
Egy üzlet (Matricával ellátott) vásárolt pár P560-as készüléket egy nagykerből, abból az egyik úgy meghibásodott, hogy nem tudtátok megszervizelni (nem is értem, alaplap csere és kész, ahogy a telefonoknál vagy pda.k esetében).
Kiadtatok egy olyan csere papírt, amivel a tulaj visszament a boltba, hogy majd a bolt kicseréli.
Ki is pattant a hangoskodás az eladó felétek, telefonba mondta: A kiállított papíron, egy kocka LCP pecsét, ami nem a hivatalos LCP pecsét, adószám és semmi nem volt rajta szinte, saját szememmel láttam.
Én is tudok ilyet nyomtatni ha akarnék.
Miért nem ti cserélitek ki ha ti hoztátok forgalomba?
Miért ti rótok ki terhet az üzletekre és a vásárlókra?
Ugyan is az üzletnek az volt a baja, hogy idő közben összevesztek a nagykerrel, és a nagyker nem cserélte ki nekik a készüléket!
Semmilyen kötelesség vállalás nem volt erre a papírra írva.
Nem sajnálom az üzletet, de azért ott is emberek dolgoznak, és az eladók az üzlet bevételéből élnek...
Úgy hallottam, hogy ez nem egy eset volt.
Amit még ughyanakkor hallottam, hogy a szervizetekben annyira nem vigyáznak a szervizelésre leadott készülékekre, hogy rendszerint karcosan vagy jobban leamortizálva kapják vissza a készülékeiket.
Több helyen is hallottam ugyanezt, és szintén tapasztaltam is egy barátomnál, ahol a C520-as készülékének műanyag káváját mélyen bevágva küldtétek vissza.
Szóval ennyit az LCP-ről.
Várom továbbra is az igérgetett térképfrissítést (C720 frissítve: 2007.10hó), és csak reménykedem, hogy nem az ótvar MioMap2008 kerül majd rá, ami miatt sok üzlet levette a palettájáról a Mio termékeit.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.01.22. 17:55:28

Bocs, egyrészt nem értem miről beszéltek :) de mivel van kütyüm hozzáfűznék:
valami 20e Ft-os csodám van, márka nincs rajta... (tartóval, töltővel mindenféle leírás nélkül, semmilyen nyelvű használati útmutatóval) nem is tudom kideríteni. Blokkot kaptam meg 1 év jótállást. Ha bekapcsolom annyit ír ki, hogy PNA System :)
az üzlet mondta, hogy vehetek hozzá hivalatos programot talán 15e (nem tudom mit) de ha veszek egy ezresért memóriakártyát ráteszi nekem, de nem lesz frissíthető. Ha zavar, jöjjek be vegyek új kártyát. Vettem. Azóta szépen navigálgatok, semmi gondom... Mennyivel tud többet egy 100+ ezres kütyü ?

adagoló 2009.01.22. 18:20:22

@Egyéves Önkéntes: asszem én sem neveztelek f.sznak, szerintem neked sincs rá semmi okod, amúgy meg egy GPS használó vagyok, aki nem érti, hogy egyesek miért pont most ébredtek fel és miért nem néznek körbe a piacon. Vagy nem tetszett amit írtam?!

adagoló 2009.01.22. 18:31:45

@moli: nem kell a fiam megszólítás...
Mindenkit elküldesz a picsába.
De mi valójában a te kérdésed, mire nem kaptál választ? Szerintem ha kapnál se akarnád meghallani. Most tisztázzuk: az LCP-vel vagy magával a MIO-val van gondod? Szerintem nem mindegy.

adagoló 2009.01.22. 18:36:49

@Gumidomino: bocs, de még nem olvastam amiket más témában írtál. Én, mint 1-2 másik GPS felhasználó úgy gondolom, hogy nem kell elkezdeni anyázni rögtön és meg kell hallgatni amit a másik fél mond. Talán ismerjük meg a tényeket, nem azt amit az újságban írnak és amit a szomszéd Józsibácsi mond, mert nem biztos, hogy minden igaz. Amúgy pedig elismerésem, hogy felvették a kesztyűt, talán jelent valamit...vagy túl optimista vagyok.

EÖ (törölt) 2009.01.22. 18:47:40

@adagoló:

ja én meg a dalai láma vagyok, a kékszemű*

csak erre a posztra regeltél be és körömszakadtáig véded a nem létező igazatokat, persze ez lehet véletlen is

de én elhiszem, hogy nem a céghez tartozol, sőt azt se tudod kik ők, csak nyalsz elvtelenül

az a baj, hogy ezzel csak tovább rontod az eddig sem túl fényes helyzeteteket

* lám a szeme, lám a szeme sötétkék

berryking 2009.01.22. 18:57:18

@Geryl:
Na megint ideevett a fene egy bértollnokot, hogy ezeknek nincs jobb dolguk mint itten lebzselni...
Geryl, de kb. annyira lehetsz végfelhasználó mint Gunther. Hallottam ezt, hallottam azt...ezek aztán a kafa hangulatkeltő dolgok. Beztos a seftesek kafább szervízszolgáltatást nyújtanak a vevőknek és csak azért olyan olcsók, mert fene nagy szívük van, de egyébként mind a törvényttisztelő, adót-előszeretettel fizető polgárok.
Egyébként a fele zagyva amit írsz, se eleje se vége. Csak a benfentesek érthetik a kartelből hogy mi a francra gondolsz. A frissítéssel kapcsolatban jól kiokosítottak, az látszik, de inkább ott reklamálj a vevői támogatás elégtelensége miatt. Bár ahhoz ki kellene a nyelvet szedegetni a hátsó fertályokból:)

berryking 2009.01.22. 19:03:43

@Egyéves Önkéntes: sajnos nem én vagyok a Júdás,most tévedtél, vagy ha már valakvédi ezeket, akkor biztos ott dolgozik. Amúgy nem én szóromezeket a magasröptű műszaki adatokat, vagy azt nem láttad?!
Persze már fel is vettem velük a kapcsolatot, hogy pont új GPS-t akarok venni, és én direkt jókat írtam, ugye kapok 50% kedvezményt????????? Szánalmas vagy.

adagoló 2009.01.22. 19:08:47

@berryking:
Berryking, szerintem Egyéves nem neked szánta amit írt, hanem nekem...
Kösz de nem kell megvédeni,majd megvédem magam ha akarom.
Egyébként fentebb a videokamerámról írtam példát és kaptam is rá választ. És nem dolgozom az LCPnek ha tudni akarod...

berryking 2009.01.22. 19:10:05

Bocsánat, visszavonom amit írtam, ezt tényleg benéztem jól!
MeaCulpa....

EÖ (törölt) 2009.01.22. 19:15:57

@berryking:

semmi gond

mikor veszed át a 30 ezüstöt? :)

EÖ (törölt) 2009.01.22. 19:18:07

@berryking:

az mindenesetre beszédes, hogy te is csak erre regeltél be

dehát ez egy ilyen nap, teli véletlenekkel....

EXLEXMAN 2009.01.22. 20:38:10

@GPS seller:

GPS SELLER: Feltettem jó néhány kérdést, egyre sem válaszoltál!

Mi köze a MIO vásárlóknak, akik az LCP Systems Kft-től tehát TŐLED vásárolták meg a GPS-t, más gyártók termékeihez?

Össze-vissza kacsázol itt, azt hiszed a régi motorosok nem látják, a sok 2-3-max 4 kommentes frissen regelt spanok, Ti magatok vagytok?! Ettől még nem lesz igazatok! Jót röhögnek az öregek rajta és ennyi! Ezt úgy mellékesen dobtam bele az írásomba!

Azt irod, hogy van frissítés! Mihez? c520,c720 stb? NEM! Az, hogy itt vagy a blogon azt jelenti, nagyon is érdekel mit írnak rólad és a cégedről, ez azonban álszentség, válaszaid üresek, mint minden frissítési ígérete eddig is cégednek és munkatársaidnak!

Megannyi embert ismerek aki felhívott benneteket, a cégedet, volt aki téged, aztán jó nagy ívben válasz nélkül hagytátok őket, Te magad is! Amennyiben ez a blog és még számos másik nem pörzsöl az arcodra, soha nem bukik ki, 100ezer embernek adtál el, 100ezer embertől szedtél be pénzt, ezekre a "szóltunk nekik, de nem tettek semmit frissítésű" MIOkra!

Ezt írod:"Mi is préseljük mindkét beszállítót a frissítés miattt, de hiába. Azt is írtam, hogy más márkához sincs frissítés. Fentebb olvashatod a Duinos kollega bejegyzését.Nem mondtam hogy frissíthetetlen a térkép, azt mondtam, hogy le fogja cserélni a térképmotort. Az évenkénti két frissítést a Mio a Mireo alapú térképekhez hírdeti. "

Konkrét kérdésre konkrét választ írj, vagy várd meg inkább mit intéznek mások, mit gondolnak cégedről és tevékenységedről a hatóságok, és ne írogass olyat amiért később számon kérhetnek!

Feltettem 20 konkrét kérdést! Egyetlen válasz sem volt tény! Nagy rizsázás volt, hogy mások is ezt teszik, meg egyébként sem Ti vagytok a hibásak!

Legyen igazad: Pihenj le, majd meglátjuk milyen eredményekkel zárul az ügy! Azért meg ne írj, hogy teljen a blog, ha már tényeket nem írsz!

Hogyan is préseled a beszállítóidat? Beperelted? Keresetet adtál be ellenük? Indítottál ellenük eljárást hitelrontásért pl. amit veletek tesznek?

NEM! Akkor meg? Mit tettél? Küldtél egy faxot, hogy apám ez ciki, ne cisnáljátok? :)

Valóban elbeszélünk egymás mellett, mert Te és a társaid érzik csak úgy, hogy korrekt amit tettetek: A vásárlóitok több százan, biztosan nem!
..és még nem is 100ezerről beszéltem!

ujpesti 2009.01.22. 20:55:27

C310-es készülékem van,2006-ban vettem,120000Ft-ért.Sokszor jó szolgálatot tett,néhányszor nem.Az LCP Systems Kft forgalmazta.
2008.10.hónapban érdeklődtem telefonon frissítésről,eddig csak ígéret volt.2009.01.20-án ismét felhívtam a 467-0578-as számot,ahol közölték velem,hogy a 2008-as frissítést elvégzik,4000Ft+Áfa áron,sőt ott a szervízben meg is várhatom.Hurrá!!!
Újpestről elég hamar odaértem az Angol utcába,ahol közölték,az LCP már rég elköltözött Budára.Ez még nem is volt baj,hiszen nem közölhetik minden ügyfelükkel.Gondoltam,ha már itt vagyok,átmegyek a Fehérvári útra.
A szervízben közölték,hogy ehhez a készülékhez 2007.04.havi frissitésük van,azóta semmi.Kérdeztem,hogy ezen rajta van e az újonnan átadott M3-as ,mire azt mondták nem valószínű.
Hiába mondtam,hogy telefonban mit mondtak,vélték félreértés lehetett.Mit lehet ezen félreérteni? Sajnos jobb híján most várok.Talán hiába?

GPS seller 2009.01.22. 21:29:03

@EXLEXMAN:
Sok mindenre válaszoltam, csak nem veszed ezeket figyelembe. mi a baj a 100ezres számmal nem értem. Ez 5 év alatt értendő. Ez a frissítési dolog tavaly februárban jött elő, a két beszállító szakítása óta.
A Navngo meg a Mio meg kb. 2millió terméket értékesített. Ebből mi csekély szeletkét. Miért akarsz mindenáron a mi felelősségünkön lovagolni, miközben a beszállítókat meg sem említed sohasem. Nem értem. Mindkét cég látható, ismerhető, számon kérhető. Mi az egyik viszonteladójuk vagyunk. Nekünk is voltak számos viszonteladóink. Akkor ők is felelősek? Vagy a szabály az hogy ez megáll nálunk, pont? Elkönyvelted hogy az LCP a hibás és most keresed az indokokat hozzá mindenáron. Ez így partalan vita az a baj.
Ahogy írtam, még nincs vége a dolognak, a térképfrissítésen dolgoznak a Mionál a C szériás gépekhez is. Mi értelme lenne perelni a beszállítóimat? Kis morzsa vagyunk a gépezetben. Amit tudunk megteszünk.
Igen, hibázik a szervízünk néha, biztos, le is vanak mostanában terhelve a fiúk, meg persze rajtuk csattan az ostor. Meg persze a megelégedett ügyfél nem ír be a forumba általában szervíz ügyben, pedig ilyenből sokkal több van mint az ellenkezője. És az alternatív forrásból behozott gépek forgalmazói hol vannak? Mert az ok hogy nem tetszik, tetszett nekik a tiszta forrás kampány, de most akkor nekik is itt kellene állniuk és magyarázkodniuk az ő vevőiknek.
Mindenért ne minket hibáztassatok már legyetek kedvesek ha egy mód van rá.
Egyébként amikor a tiszta forrás kampány elindult még nem volt a tábori szervíz meg. Az LCP saját költségén reklámozta és szervízelte a Mio gépeket. A kampány a megkülönböztetésre szolgált, hogy mik az általunk és a nem általunk forgalmazott gépek. A mienkhez adtunk néhány dolgot pluszban és extra szolgáltatásokat még, cserébe kicsit drágábbak voltak az egyéb eredetű termékektől. A vásárlók döntöttek saját belátásuk szerint, de legalább fel voltak világosítva.
Véleményem szerint minden kérdésedre a lehető legkonkrétabb választ adtam, sajnálom ha rizsázásnak tűnt. Többet nem tudok és nem kívánok hozzátenni már. Szerintem túlragoztuk a kérdést.
Ajánlom mindenkinek az iconX termékeket.
Nemsokár hat új terméket dobunk a piacra, rengeteg extra szolgáltatással.
További jó fórumozást kívánok,
H.Viktor

EXLEXMAN 2009.01.22. 21:53:33

GPS SEller Ezt írod idézem:"Miért akarsz mindenáron a mi felelősségünkön lovagolni, miközben a beszállítókat meg sem említed sohasem"

Én ezzel szemben 4x kérdeztem:Te mit tettél, hogyan léptél fel, cégként mint LCP Systems kft a beszállítóiddal szemben illetve a MIO-val szemben!

Ezekre a kérdésekre, a "szorongatom", "könyörgök" ...stb. szavakon kívül nem írtál értelmes választ, már ha ez neked az értelmes válasz kategóriája akkor elnézést, nem azonosan kommunikáljuk a kérdést!

1. Milyen jogi lépést tettél?
2. Kit és miért szólítottál fel a frissíthetetlenség miatt?
3. Milyen bírósági lépéseket tettél a vásárlók védelme érdekében?
4. A céged becsülete védelmében ? (mert hisztizni és toporzékolni legutóbb József Attila próbálkozott, ott is kevés eredménnyel)


Végül de nem utolsó sorban: Mihez is van frissítés ha a C sorozathoz nincs?


A rizsa pedig:"Mi értelme lenne perelni a beszállítóimat? Kis morzsa vagyunk a gépezetben. Amit tudunk megteszünk."

Amennyiben igazad lenne, van mit keresned 100ezer GPS eladása után!

A baj, hogy a szerződésetek, egy néhány érdekes részletét, már fecsegik a kollégáid, lehet hamarosan ki is teszi ide valaki?

Ezen meg tépelődj egy kicsit:

A Ptk. 248. § (1) értelmében, aki a szerződés hibátlan teljesítéséért szerződés vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, ennek időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a jogosult törvényből eredő jogait nem érinti, így nem érinti a szavatossági jogait sem, ami a jótállástól függetlenül megilleti a vásárlót.

A jótállás az eladó helytállását jelenti arra nézve, hogy terméke megfelel a törvényi, illetőleg a szerződéses követelményeknek. A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) alapján, hibás teljesítés esetén elsősorban kijavítást vagy kicserélést követelhetünk. Ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs jogunk, vagy ha az áruház a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy kötelezettségének nem tud eleget tenni - választásunk szerint - megfelelő árleszállítást igényelhetünk vagy el is állhatunk a szerződéstől.

A szerződéstől való elállás azt jelenti, hogy olyan állapotot kell létrehozni, mintha a szerződés létre sem jött volna, vagyis visszaadjuk a terméket, és visszakapjuk a teljes vételárat. A szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek - ideértve például a szállítási költséget is - az eladót terhelik. Fentieken kívül jogosultak vagyunk az okozott kár megtérítését is követelni az eladótól.


A feltett kérdések megválaszolása, olyan embernek aki tett másokért, nem okoz gondot! aki mellé beszél, az ez után sem fog tudni tényeket írni! Na?
Most mit is tettél a vásárlóidért?

moli 2009.01.22. 22:35:13

@berryking: ha az inditoban megszolitott reagal de marhasagot ir, arra lehet reagalni, nem offtopik.

moli 2009.01.22. 22:41:02

@adagoló: """Mindenkit elküldesz a picsába."""

hazugsag, nem kuldtem el: Andie, iguana, Judge, kitt206, elwood, Infomaker, The Good Boy, dave, Hegyicápa, Sofian, movhu....stb meg sok tiz embert.
kizarolag azokat kuldtem el, akik butasagot allitottak, megtevesztettek a vasarlokat vagy nem tudnak szoveget ertelmezni.

moli 2009.01.22. 22:47:17

es dobbenetes, hogy annyira egyszeruek vagytok, hogy nem veszitek eszre, hogy szoba se hoztam az lcp-t, mio-t, igo-t, navngo-t, teleatlas-t, gps-t, navigaciot, iranytut, foldmagnesesseget, naprendszert, univerzumot. SEMMIT. mert nem erdekel, nem ez a lenyeg. hanem az AMIT IRTATOK. az amit BEIDEZTEM. csak az.
" ez egy idezojel. en.wikipedia.org/wiki/Quotation_mark
lehet arra valaszolni.

moli 2009.01.22. 22:55:40

jezusom, en 5 hozzaszolasos emberekkel vitatkozom alanyi jogon!!! EZ nem FONTOS!!!

berryking 2009.01.23. 07:50:46

@EXLEXMAN:
Excelman, ha már felcspatál Juszt Lászlónak, akkor én a helyedben elkezdeném végre feszegetni a Navngo felelősségét is. Az LCP-t már kiveséztük szerintem.
Itt van Gunther, biztos szívesen válaszol a kérdéseidre.
Ha a térképfrissítést garanciális feltételnek sorolod ugyanis, akkor ez nem áll meg az LCPnél semmiképpen sem.
Tényleg kíváncsi vagyo rá, miképp reagálnak igosok a kérdéseidre, nem kötekedésből írtam.

berryking 2009.01.23. 07:52:03

@moli:
Ja mert te hozod a szabályokat mert már fikázódsz évek óta minden fórumban igaz?
Ettől még nem te vagy az etalon és nincs is mindenben igazad automatikusan...

berryking 2009.01.23. 07:59:44

@EXLEXMAN:
Ez a perelés dolog nem hülyeség egyébként GPS seller, jobb lesz átgondolni.
A Navngo sajtónyilatkozata, ami elindította ezt az egész balhét, csak arra irányult, hogy a Mio-hoz nem lesz frissítés (C sorozat, a Moov-okhoz van...).
Ez hitelrontás, piaci erőfölénnyel való visszaélés, rágalmazás, stb.
Pörölni, pörölni, pörölni!
GVH, Polgári peres, fogyasztóvédő, stb.
Es közben más igo6os géphez sem adott ki frissítést a navngo véletlenül, csak az háttérbe szorul...
Érdemes elolvasni a Navngo nyilatkozatá itt:
www.origo.hu/techbazis/hightech/20080306-szerzodest-bontott-a-mio-es-a-nav-n-go.html
Idézem:
"Véleményünk szerint a két cég között az együttműködés jó és sikeres volt, de ehhez a Nav'N'Go önmagában nem elég" - hangsúlyozta az igazgató. A kifogásolt problémákat üzleti titkokra hivatkozva nem árulta el, csak annyit: nem a térképfrissítések elérhetetlensége vezetett a szerződés megszűnéséhez."

2008.március. Azt elismeri, hogy nem volt térképfrissítés, csak azt tagadja, hogy ez vezetett volna a szakításhoz!

Másik idézet:
"Szemmel láthatóan mindkét fél részéről megszületett az elvi döntés, hogy a Nav'N'Go és a Mio között megszűnik az együttműködés" - mondta Fazakas András operatív igazgató hozzátéve, hogy egy esetleges későbbi együttműködés elől továbbra sem zárkóznak el."
Ha nem zárkóznak el, akkor miért nem adnak ki frissítést mégsem? Mégha fizetőst is? Vagy miért nem engedik meg a holdudvarukba tartozó Topmapnek, hogy ezt megtegye? Kérdezném?

H2so4 2009.01.23. 09:39:14

Akkor még egy kérdés:
Miért nincs frissítés a régi 2006-os i-Go -ra. A csak Magyarország hivatalos, eredeti, originál, hiteles stb kártyára miért csak 2007.10 (11?) havi frissítés van?
A Nav'N'Go a saját régi térképeit sem frissíti...nemhogy a Mio-t...

Üdv:
H2so4

czipaocsi 2009.01.23. 10:35:07

@moli: lehet, hogy valóban 5 hsz-em volt eddig ebben a fórumban, de azok legalább értelmesek voltak. Kérdésedet továbbra is várom, hogy válaszolhassak rá!

Az egész ügynek a lényege egyébként:
- nem az LCP felelős a helyzet kialakulásáért
- nem tudja kielégíteni a vevői követeléseket - annak ellenére, hogy neki az lenne a legjobb, ezt bárki beláthatja - miszerint mindenki ingyenes frissítést akar. Ez olyan mintha azt akarná vki, hogy javítsák meg vmilyét, de a gyártó nem ad hozzá alkatrészt!
- egyébként más "forgalmazói" is vannak/voltak a Mio termékeinek Mo-on. Lehet őket is szapulni, ők sem tudnak mit csinálni, amíg a két gyártó nem lép az ügyben
- a frissítés készül, ha meglesz úgyis mindenki meg fog nyugodni

Geryl 2009.01.23. 10:56:15

@berryking:
Semmilyen bértollnok nem vagyok!
Majd minden előttem zajlott.
Éppen sorban álltam egy másik árucikkért mikor az incidens történt.
És az a tény, hogy kedves cimborám szépen tisztogatott és féltve "őrzött" C520-as készüléke leamortizálva érkezett vissza az LCP-től, az is tény.
Ráadásul az illetékes akinek ment az üzenet, nem is reagált rá.
Tudod, a hallgatás....
További kellemes napot neked.

VilMarci 2009.01.23. 12:08:51

Ha már itt jogszabályokat idézgetünk, akkor valaki, akinek van ilyen kütyüje, idézze már be a szerződést is, vagy bármit, amiben szerepel a szoftver / térképfrissítés, és annak rendszeressége, illetve költségei (vagy akár ingyenessége)
GPS Seller úrnak biztos megvan a gépén.
Csak, hogy tisztán lássunk.

Gunter 2009.01.23. 12:58:15

Nana NNG != Topmap
A Garmin az NNG-nek kőkemény konkurenciát jelent.

A Garminnak milyen frissítést is ad az NNG? A Garmin a Topmappal hozható csak kapcsolatba.

Az NNG csak a navigációs szoftvert készíti, de a térképek, POI-k, landmarkok mind kívülről(Topmap, TA, NQ, stb...) érkeznek hozzá. Térképfrissítés témában az NNG is csak "közvetítő".

Az Igo MyWay 2006, Igo 8 R1, Igo 8 R3 teljesen más formátumot támogat. Nem kompatibilisek egymással. A régebbi verzió frissítésébe érthetően nem fektetnek annyi energiát mint az új fejlesztésébe. Ha nincs továbblépés, új tartalmak integrálása(TMC, signpost, stb...) akkor bukta van.

A MIO PNA-k esetében a végfelhasználóval semmilyen szerződésben nem állhat az NNG. Az NNG a MIO-val állt szerződésben. A MIO a felhasználókkal. Ez nem tranzitív. Tehát a MIO végfelhasználóival nem áll kapcsolatban az NNG. (szerintem)
Nem azt mondom hogy ez az ideális állapot...

berryking 2009.01.23. 16:54:45

@Gunter:
Gunter, igaz amit mondassz, de a TopMap be lett kebelezve az NNG által. Egyrészt, másrészt az ok hogy Garmin konkurense az NNG-nek, de mégis kilobbizza még mindig a támogatást a TopMapből, szemben más márkákkal és térképszolgáltatóval, Ez sem véletlen, mert a Garmin disztribur tulajdonosi köre is átfedésben van az NNGveé, ahogy én tudom.

Inn nincs szó tiszta versenyről. A TomTom is csinálhatná ezt, vagy a Nokia is simán.
Akkor meg az Igo lenne eladhatatlan, a Garminnal együtt!

Egyébként amit leírtál a áll:
"Az NNG a MIO-val állt szerződésben. A MIO a felhasználókkal. "

Tessenek akkár e két cégnél reklamálni...

Bunkó Béla 2009.01.23. 18:59:31

Geryl-t szeretném megerősíteni két témájában is.

Dolgom volt nekem is ezzel a butyok céggel, egy bevásárló madaras tuskó boltban vettem mio cumót. Jó is volt ameddig működöt, aztán szerviz. Több hónapos szarakodás, hazudozás stb.
Balhé kiverése, lóvét vissza mert irgum burgum. Butyok cég megoldáskén visszaküld a madaras tuskó bevásárlóba papírral kütyüvel pénzvisszafizetésért. Persze madaras tuskó kötözködik ahogy kell. Volt olyan kifogása amiben igaza volt ugyanis a butyok cég mint Geryl történetében nem nyomott normális pöcsétet a papirosra, se adószám se semmi.
Pár hét alatt azért ezt is megoldottam.
Lóvé vissza.
Irány egy új cég mert butyokéknál többé már levegőt sem veszünk.
Új márkát vettem új boltból ahol GYORSAN adnak mindent. Gyorsboltban készüléknek örültem, persze ami elromolhat el is romlik! Vissza a kütyü, szerviz pörgetve, hiba bénázása, készülék újfent visszaadva gyakorlásra stb. Készülék kész 3 hónap után persze az oldala baszottúl összekarcolva véletlenül pont ott ahol a reset gomb van, ahol a javítást igénye felmerült.
Kiderült hogy a GYORS bolt a butyok céggel javítatta a készüléket, mondom nekik ez nem igaz hiszen onnan menekültem ide pont azért mert akkora májer szerelők és "szakemberek" vannak ott. GYORS bolt elmondta hogy ezt a karcolásos dolgot be is szívták ugyanis butyokék letagadták az összekarcolgatás tényét. Ők még véletlenül sem lehettek sőt a reset gombnál ami hibás volt nem is jártak mert gondolatátvitellel gyógyították a kütyüt. GYORS boltnak mondtam hogy minek foglakoznak butyokékkal hiszen mindenkit beszívatnak. GYORS bolt munkatársa elmondta tudják nem az első eset ami problémát hozott a kapcsolatukban. És milyen kicsi a világ Geryl pont ugyanilyen problémákat írt le!
Ez van, butyok cégtől még levegőt sem szabad venni. Majd butyok igazgató úr észre fogja venni hogy bebukott a butyok vállalkozása mert butyok módon bánnak a vevőkkel és partnereikkel. De akkor már késő lesz, nem fogja senki oda vinni a pénzét.
Idéznék egy dalszöveget:
"Ott fogsz majd sírni ahol senki se lát."

ujpesti 2009.01.23. 20:31:29

@Bunkó Béla: Sajnos ez nekünk elég sovány vigasz

EXLEXMAN 2009.01.23. 20:39:54

Ahogy látható GPS SELLER LCP Systems kft- jét, kezdi elérni a népítélet!

LCP Systems kft ezek szerint nem illetékes semmiben:Rútul rászedte őket a MIO és áldozatok ők is! Ezek a gonosz MIO-sok betörtek Magyarországra,a direktben hirdettek és gonoszul oda adták a forgalmazási jogot az LCP-seknek!

Ez kicsit így erős, de lehet, hogy valaki 6 milliárd bevétel mellett, nem tud egy vagány gazdasági ügyvédet fogadni ,aki ezt az egész térkép ügyet lesöpörje?

Jogi lépés nélkül árusítja azóta is a MIO GPS-eket, az LCP lévén:a konkurens GPS termékeknek meg van a magyar disztribúciója, ha össze veszik a MIO-val mit ad el? Hegedű tokot?

Abban az esetben meg ugyebár ha perre kerülne a sor, minden bizonnyal a képviseletnek huss!

Sajnos, jelen esetben ebből per lesz, a képviseleti jog mellett elveszíthetik a vásárlóikat részben vagy egészében. Perköltség, kártérítés és még megannyi egyéb, bírság és negatív hatás...

A negatív ügyfélszolgálati munkát magam is tapasztaltam. A térkép frissítési kérdésre, mindig zavart magyarázkodás volt a válasz!

mazsola1 2009.01.23. 21:05:07

segítséget kérek?
Van egy MOOv330-as navigációm,és kérdezném hogyan lehet ezt frissíteni?
Segitséget előre is köszönöm!!!!

mazsola

johndoe83 (törölt) 2009.01.24. 11:10:56

nekem C710 van és 2006 óta nem frissíthető 2006 májusi a legfrissebb térkép, az is egy darab valami városállamé...

berryking 2009.01.24. 20:26:58

@EXLEXMAN:
Exlexman, te egy szánalmas emberfajta vagy az őszintét megvallva. Nem akarsz elmenni szakszervezeti vezetőnek? Szerencsére nem az ilyen populista hülye szájkaratés barmok döntenek cégek sorsai felett.
Látszik, hogy se a cégről se a piacról nincs fingos se. Mégcsak ilyen készüléked sincs. A populizmusod miatt idejött egykét bértolnok ellendrukker, aztán abszolút témába nem vágóan ossza az észt melletted, közben a lényeget egyikőtök sem érti meg.
Fogd már fel okostojás, hogy nem az LCP hatáskörébe tartozik a frissítés és ez nem tartozik a garancia jogkörébe. A 300-600ezer forintért autóba épített gyári navikhoz sincs vagy csak részleges és kurva lassú a frissítés. Akkor most követeljük, hoyg hívják vissza az összes mercit meg BMWt? Rászálltál a témára mint lágy a sz...ra és nem ereszted, míg be nem bizonyítod az igazadat.
Semmi értelme ennek az egész Homárnak, ha ilyen pjácák vezénylik. Pont az lenne a lényeg, hogy a cégek és a sértettek közt jöjjön létre a publicitás nyomására valamiféle párbeszéd, vagy eredmény. De nem ilyen okostojás fogadatlan prókátorok szájkaratéját akarja senki sem olvasni, akinek se készüléke, se jogi, se szakmai rálátása nincs a dolgokra.
Te minek örülnél? He becsődölne valamelyik cég? Tipikus gyökér-ellendrukker-magyar mentalitás. Miért nem reklamálsz a multiknál? mert nagyok, messze vannak és sz..nak a fejedre? Aki elérhető, abba próbálsz rugdosni.
Szánalmas alak.
Béla, Greyl, ez nem a hogyan karcolták össze a szervízbe a gépemet brühühü topic, ha nem vettétek volna észre. Semmit nem bizonyít, amit beírtatok. Biztos vannak balfasz szervízesek a cégnél, ettől még mi változik fenti témában? Fúúúúde gáz....

pretender54 2009.01.24. 23:29:11

Sziasztok!

Ez az első kommentem :)
Én a barátnőmnek vettem Mio H610-et, MioMap programmal. Mivel nem lehetett legálisan frissíteni, beírtam pár szót egy
híres keresőbe (.oo...), letöltöttem a bárki által elérhető legfrissebb iGO8 programot (úgymond beszámítottam a MioMap program árát...), utánna még pár szó beütése után fel is bírtam neki telepíteni. Még csak nem is kártyáról fut, hanem a belső memóriába tettem neki :) Sajnálatos, hogy két cég megszüntette az együttműködését, nem haragszom senkire, de hátrányba kerültem, és egyenlítettem. A készülék az enyém, azt gondolom, azt berhelek vele, amit akarok, a szoftver árát pedig kifizettem. Akinek kell segítség, szóljon! Ingyen segítek!

EXLEXMAN 2009.01.25. 08:10:26

@berryking:

Erős haragodat álnév alatt megfogalmazó LCP érdekeltként, fogalmazd meg a különféle hatósági eljárásokban ahol a témával már érdemben foglalkoznak és ott szólj ilyen mívesen alpári módon, érvnek kevés lesz, de legalább kiröhögteted magad a szinvonalad miatt nyilvánosan is!

A térkép frissíthetősége a GPS használhatóságának elengedhetetlen feltétele!

A gyári szoftver cseréje pedig garanciális kérdés!

A gyári szoftver frissíthetetlensége esetén viszont, garancia?

A garancia időn belül lévő vásárló kicseréli a szoftvert rendeltetés szerű használat mellett ig8 3D -re! Garancia?


Egy értékes észrevételed van, ez így szól:"Pont az lenne a lényeg, hogy a cégek és a sértettek közt jöjjön létre a publicitás nyomására valamiféle párbeszéd, vagy eredmény."

Senki nem zárkózik el azok közül szerintem, akik átverve érzik magukat, hogy az LCP Systems Kft részére megoldást kínáljon!

Mivel azonban ígéretek tengerében úszó embertársaim sem kaptak értékelhető megkeresést az ügy érdemi rendezésére, pont a Tékozló Homár és más blogok bejegyzései keltették fel azok figyelmét is, akik eddig, nem jutottak a MIO-LCP ügyben előre egyenként, mert nem tekintették partnernak őket!

A szavak értéke a tartalmában rejlik, elég lenne ajánlatot tenni az LCP Systemsnek a megoldásra, minden érdekelt örömmel engedné az ügyet tovább, ha az számára kedvező!

Az utolsó ajánlat GPS SEller részéről (lásd. mint LCP Systems kft ügyvezetője az egyik) hogy majd din lesz frissítés folyamatában!

Korábban is írtam és irom is, a megoldás a frissítésben, vagy a teljes szoftver cserében rejlik.

Tehát, ha ajánlat van, van miről beszélgetni!

EXLEXMAN 2009.01.25. 11:04:59

Tehát gps seller utolsó ajánlata ez volt:

Majd IDÉN lesz frissítés! (javítva fentebbi elírás miatt: "majd din")

Bunkó Béla 2009.01.25. 12:30:51

berryking ha már megszólítottál, valamint Exlexman-nal személyeskedsz akkor én is megszólalnék!
Exlexman szavait igenis hogy isszuk itt sokan, nem Te fogod eldönteni hogy kit érdekelnek a beírásai és kit nem!
A bértollnok duma látom nagyon kedvelt nálad csak mi valahogy unjuk már.
A lényeget pedig mindenki megértette, butyok a cég ennyi!
Kár mindenféle másik cég autós navigációira mutogatni, itt most a butyok cégről volt szó. A többi majd egy másik poszt lesz. Ha elkap a rendőr, mert gyorsan hajtottam akkor hiába fröcsögöm neki hogy az előttem lévő is gyorsan ment.
A homárnak sokkal több értelme van mint azt gondolnád, tény hogy nem butyok cégek érdekeinek képviselésére jött létre. Ha ilyet szeretnél akkor csinálj egy oldalt www.bunkovasarlo.hu címen és ott a cégek oszthatják az észt a Bunkó Bélákról akik felháborodnak azon hogy a butyok cég összekarcolgatja a javításra leadott kütyüjét.
Hogy ki akarja olvasni Exlexman hozzászólásait majd eldönti maga, ezt mint már írtam feljebb, nem Te fogod szabályozni. Én speciel olvasom mert Bunkó Béla vagyok. De úgy látom téged is érdekel mivel hozzászólsz a beírásaihoz.

"Béla, Greyl, ez nem a hogyan karcolták össze a szervízbe a gépemet brühühü topic"

Tényleg nem, viszont arról már szól hogy milyen butyok a cégetek és hogy mennyire leszarja a vásárlók fejét.

"Semmit nem bizonyít, amit beírtatok. Biztos vannak balfasz szervízesek a cégnél, ettől még mi változik fenti témában?"

Dehogynem bizonyít, pont azt bizonyítja hogy butyokék szarok és aki nem akar így járni ne vásároljon ott.
Igazad van, vannak balfasz szervizesek. sőt tovább megyek más cégeknél is vannak nem csak butyokéknál. Viszont más cégek ha elismerik a szervizesük hibáját és automatikusan cserélik a készüléket hogy a vásárló bizalma megmaradjon akkor ott fogunk legközelebb is vásárolni. Butyokéknál nem ez a helyzet, hiába fröcsögsz véded a fosstaliga céget a vásárlók döntenek úgy is. Azt majd Ők szépen szabályozzák hogy hová térnek be vásárolni, ez van, leírta magát butyokia! Kár hülyének nézni az ügyfeleket akikből él butyokia és a polgármestere. I.J.

"Fúúúúde gáz...."

Szerintem is, csak nem nekünk hanem a butyok cégnek!
Remélem szarrá perelik butyok cég fejét és roló lehúz!
U.i.: A szerviz szó rövid i-vel írandó. Na ez a gáz!

berryking 2009.01.25. 15:02:25

@Bunkó Béla:
" Remélem szarrá perelik butyok cég fejét és roló lehúz! "
Na hát erről beszéltem Exelman. Populista szöveged előhozza az ilyen söpredék népeket. Öljük meg egymás magyar cégek jól. Összetartás kizárva.

Nem vagyok LCP alkalmazott, de ismerem a piacot elég jól. És még GPS-em is van.
Azt is tudom, hogy egy időben nem az LCP volt a garszervize a Mionak tavaly. A mio áttette csehbe egy időre (az LCP átvette és közvetítette a gépeket amiket bevittek mégis hozzájuk), de aztán a sok reklamáció miatt aztán visszakapták a szervizjogot. Azóta is üzemel jól (biztos vannak hibák náluk is, de szerintem vannak biztos olyanok akiknek maximálisan jól szolgáltattak).

Exelman, ha figyelmesen olvasnád a bejegyzéseket, már elhangzott a felvetésedre a válasz GPSseller tollából. Te ezt írod:
"Korábban is írtam és irom is, a megoldás a frissítésben, vagy a teljes szoftver cserében rejlik."

Pont ezt írta le GPSseller. Hogy lesz frissítés, csak lecseréli a szoftvert is.
Nem azzal van bajom igazából, hogy nincs is géped, csak osztályharcot próbálsz vívni populista lózungokat bevetvén, hanem, hogy nem figyelsz oda figyelmesen az elhangzottakra és nem az igazság érdekel, csak a magad igazát hajtogatod.
Biztos hogy van felelőssége az LCPnek a sztoryban, de betegesen csak ezt kiemelni és vizsgálni baromság, túlzás és etikátlan is.
Vannak más márkaforgalmazók, disztribútorok, viszonteladók a történetben. Vagy globál megvizsgáljuk, hogy mi az oka a frissítés hiányának, vagy akkor legyen az a topic címe, hogy miért rossz xy cég, és huzkodjuk rá a vizes lepedőt amennyit csak lehet.

Ahogy leírtam a történetben nagy felelőssége van a térkép gyártójának, a márka gyártójának is! Ezen kívül pedig honi márkaforgalmazók közül kollektíve bűnös szinte mindenki, mert a piacon lévő gépek 70-70%ához nincsen frissítés és mindeni így árulta, árulja. Pl- Asus, HP, stb.
Az LCPnek legalább van egy saját márkás terméke, amelyhez 3 év ingyenes kelet Eu térképfrissítést ígér.
Aki ennek ellenére Mio gépet vásárol, az vagy warez megoldáshoz nyúl (ha iGo terméket akar a gépen látni), vagy kedveli és elfogadta a Mio új navi szoftverét (Mireo).

EXLEXMAN 2009.01.25. 19:52:01

@berryking: Köszönöm, hogy sikerült megtalálni azt a hangot amin már tudunk értekezni!

Ezt írod:"Pont ezt írta le GPSseller. Hogy lesz frissítés, csak lecseréli a szoftvert is."illetve" Az LCPnek legalább van egy saját márkás terméke, amelyhez 3 év ingyenes kelet Eu térképfrissítést ígér."

Tudod mit írtál le? Azt, hogy az LCPSystems kft kötelezettséget vállalt valamire amire még a gyártó sem! Ez már viszont jogi és anyagi felelősséggel jár! Lentebb bemutatom, mit vállalt a MIO valójában!

Mindenki aki MIO-t vásárolt azért tette az általam ismert majd 800 ember közül, mert a MIO terméke Nav N Go volt és mert ezidáig a frissítés működött, volt aktualitása a térképeknek, egészen 2007. 10 hónapig. Azt, hogy azóta nincs se frissítés se más lehetőség csak ígéret, ez okozta a kialakult helyzetet!

Érvelésed szerint populista lózung a frissítés ilyen formában történő propagálása és az LCP-vel szembeni kirohanás! Amennyiben a K vagy B kft lenne az aki elad valamit és nem tudja érdemben képviselni a vásárlói érdekeket akkor ő kapná meg ezt a fajta megjegyzést!

Ez pusztán emberi kérdés:Ígéretet kapott már minden C-sorozat tulajdonos 2 év óta az LCP Systemstől, eleget ígértek, tehát ide bizonyíték kell nem ígéret!

Megjegyzem, most olvasom a ems00852.egain.net/system/web/view/selfservice/controller.jsp?CMD=VIEW_ARTICLE&ARTICLE_ID=24193 MIO c520 ról szóló információt és egy szót nem ejtenek a frissítés intervallumáról, csupán arról, hogy idézem: "A Mio Technology fenntartja a jogot, hogy frissítéseket nyújtson, akkor amikor az elkészült, de a Mio nem vállal elkötelezettséget, javító csomagra vagy frissítésre időszaki alapon sem. (pl.ilyet: hónaponként egyszer, vagy egy év alatt 2-szer).

A kérdés tehát nem az, hogy a MIO-t képviselő LCP Systems kft azt nem nyújtja amit a MIO nem vállalt, mert ezáltal, azt nem nyújthatja amit a MIO sem vállalt.

Két kérdés látszik logikusnak:

1. Eredendően a reklám során elhangzott vagy írt, netán weben megjelent hirdetés hogyan tévesztette meg a vásárlókat tömegesen, hogy erre a végkövetkeztetésre jutottak?

2. Az eladás pillanatában már adathiányos termék, önmagában alkalmas e a rendeltetés szerű használatra, vagy annak olyan mértékű a hiányossága mely a hétköznapi használatot teszi kétségessé, akár baleset veszélyessé?

A második kérdésre többen azt mondják, igen idegesítő, hogy nincs pl. M0 és hogy az adatbázis már a kiadáskor hiányos volt, azóta pedig mert frissíthetetlen, idegesítő és használatát megkérdőjelezhetővé vált.

Több tucat hiba és téves adat van a térképen, ami azt mutatja, az már a kiadáskor nem felet meg a forgalom képes minőségű termék ismérveinek! Téves fordulók, 5 éve megszűnt komp kijárat Dunaújvárosban mint átkelő stb.

Ezt azóta több ember is jelezte az LCP Systems-nek, illetve erről írt több más fórumon is: Az LCP Systems kft felelősségét abban látom, hogy a frissítés ígéretén kívül, bízott és bízik a vásárlói érdemi kiszolgálásában.

Erre anyagi érdeke okán, alapja lehet(NE) ám a vásárlóival szemben ez nagyfokú tiszteletlenség!

Amit kellene tennie: Derítse ki mennybe kerül egy több ezres Igo8-as frissítési csomag és minden bizonnyal, ez a váltás eredményt hozhat a frissíthető térképre!

Amíg az LCP Systems a tétlenség választja, addig a vásárlói annyi adatot gyűjtenek ellenük ami elég minden hivatalos eljáráshoz és ahhoz, hogy marasztalás esetén, legyen mire költeni a befolyt nem kis összeget a cégnek és tulajdonosainak is!

Lássuk, mennyi hibát találunk a térképben C sorozatú MIO felhasználók. Mindet ide a blogba vagy a MIO.HU fórumon is van már neki elég hely ahogy látom.

Végül, de nem utolsó sorban ez itt MIO-ról szóló bejegyzés, még sem írhatunk más termékről, meg minek is tennénk!

Bunkó Béla 2009.01.26. 19:07:13

@berryking igazad van, a vásárló a söpredék aki beszopta a butyok cég bunkóságait. Idejössz, ugatsz, osztod az észt, véded a csicska cégedet a 2009.01.22. történt regisztrálásoddal (kicsit se tűnik úgy hogy butyokiába dolgozol). Személyeskedsz ezerrel és kiakadsz azon, hogy megutálták a csicska butyok céget.
Nos a vásárlónak joga van leszarozni azt ami szar, hiába óbégatsz ettől még nem fog senki többet ott vásárolni. Bebuktátok, ennyi! És hogy a személyeskedésedre én is visszacsapjak idézek egy klasszikust ebből a posztból.
"menj a picsába! MOST!"

EXLEXMAN 2009.01.26. 20:14:40

@Bunkó Béla: Szia Béla,

Sebaj, talán ezzel a néhány sorral, LCP-éknek kell majd megküzdenie, melyet a MIO.HU forum oldalról emeltem át ide, idézem:

" AZ LCP Systems kft ígérete elérhető az Internetről!

A web.archive.org rendszerének munkatársai és áldozatkész munkájuk eredménye képen, az LCPSystems utólag valótlannak bizonyult, fogyasztást fokozó ígérete itt olvasható:

2007.04.29-archív weblap: web.archive.org/web/20070429210846/http://www.lcp.hu/
2007.05.08-archív weblap: web.archive.org/web/20070508222717/http://www.lcp.hu/
2007.07.06-archív weblap: web.archive.org/web/20070602065638/http://www.lcp.hu/

A szöveg szó szerint a következő, idézem a 3 hónapig a weboldalon olvasható szöveget:
" A Mio Technology, más gyártótól eltérően, félévente ingyenesen rendelkezésükre bocsájtja térképfrissítéseit."


Ezek szerint azok a butyok vásárlók, még sem olyan sülék!

KicsiCsíra 2009.01.26. 20:16:20

Uraim, uraim. Nem kell alpárian beszélni, hogy a mondandónknak hangsúlya legyen, attől nem lesz igaza senkinek, ha kiabál, vagy alpári szavakat használ, ahogy ez fordítva is igaz.

EXLEXMAN 2009.01.26. 20:29:28

@KicsiCsíra: Irónia :) ...ám jogos :)

KicsiCsíra 2009.01.26. 20:36:48

Mivel a témához máshogyan érdemben nem tudok hozzászólni csak néhány szót kifogásolnék. Jobb szájízzel olvasnám a homárt, ha mellőznénk néhány alpári kifejezést.
Látom, hogy már mielőtt akartam volna vásárolni le is mondok egy ilyen készülékről, ugyanis mi értelme vennem egyett, ha én magamtól, GPS nélkül is el tudok tévedni az utakon?

czipaocsi 2009.01.27. 09:11:34

ahogy már többször többen is elmondták, lesz frissítés, ahogy régebben is volt. Régebben is a Mio felelőssége volt és a mai napig náluk van a labda ez ügyben. Sztem meg kellene nyugodni, a Mio dolgozik ezerrel az ügyön, bár nyilván ha megérkezik majd a frissítés az sem lesz jó sok mindenkinek, abban is fognak kivetni valót találni és biztos az LCP lesz a hibás azért is. VIcc....

Bunkó Béla 2009.01.27. 18:55:29

czipaocsi mikor is regiztél? 2009.01.21. óta tag. ?
Csak nem butyokiából jöttél?

Bunkó Béla 2009.01.27. 19:04:04

KicsiCsíra az úgy kezdődőtt hogy személyeskedébe ment át butyokia védelmezője. Neki is friss regisztrációja volt. Nem furcsa hogy ez a poszt ennyi új tagot hoz?
Úgy értem nem baj, de nem fura?

KicsiCsíra
2009.01.24. óta tag.

KicsiCsíra 2009.01.27. 19:35:44

@Bunkó Béla: Szia Béla!

Olvastam minden sort, amit írtatok és vissza is olvastam, hogy értsem, ne csak olvassak és csacsogjak.

Összeesküvéselméletet vélsz felfedezni? :D

Való igaz, hogy most tévedtem ide, pontosabban néhány napja kaptam a linket, hogy olvassak bele a homárba, mert hasznomra válhat és nem bántam meg. Nagyon sok témába beleolvastam, sok megmosolyogtatott, sok elgondolkodtatott. Amit viszont nem olvasok szívesen, az az alpári stílus, és ezt most itt, szóvá is tettem mégpedig azért, mert úgy gondolom enélkül is el tudjátok érni a célotokat és ne felejtsük el, hogy a stílus maga az ember! Ez alapján a pár hsz alapján fog az olvasó ítéletet alkotni, mert ugye csak ezt látja, a pofitokat és azt hogy milyen jóravaló emberek vagytok a való életben, azt nem.

Béla kedves! Nem vagyok senki bábuja, csak egy ember, aki most úgy érezte szólna és hangot adna véleményének még ha azt nem is érdemben a témához kapcsolva tettem.

Szép napot!

H2so4 2009.01.27. 19:47:20

Ma kíváncsiságból bekukkantottam az ügyfélszolgálatukra. (A fene se hisz már ezeknek az üziknek, h kinek van igaza és kinek nem, inkább fogtam magam és bementem...)
kb. du 5 előtt érkeztem 15-20 perccel és a következő szituáció fogadott:
Egy szemüveges "úr" verte a pultot, mert a szervizük nem volt hajlandó kicserélni kijelzőjét garanciálisan...
Egy laza mozdulattal egy kicsit közelebb kerültem :), h lássak is valamit. A munkalapon a következő hibát láttam: a kijelző összetört, az ügyfél garanciális javítást kért! :)
Vitatkozott, fenyegetőzött, mindenhol kiírja, h hogy viselkedtek vele, h cikkezni fog... Na ez durva az emberünk részéről és addig vitatkozott míg meguntam és eljöttem. Na ennek én is bemostam volna egyet! Veszem a fáradtságot, néhány dolgot akarok kérdezni és egy ilyen agyament nem hagyja, mert nem ismeri el a felelősségét. Csodálkoztam, h hogy bírják a srácok cérnával...
Törés sehol sem garanciális!
Nemtom eddig pozitív... Csak azt csinálták, mondták, amit egy szerviznek kell.
Még egyszer megjelenek náluk és leadom a készülékemet valami szöveggel, mert kiváncsi vaok a frissítéssel,marással, koszolással kapcsolatban, mi lesz...

KicsiCsíra 2009.01.27. 20:02:18

@H2so4:
neked az pozitív, hogy egy ügyfél veri a pultot és fenyegetőzik, miközben az ügyfélszolgálatos tehetetlen? Pozitívan ítéled meg a helyzetet miért is? Mert volt annyi türelme az ügyfélszolgálatosnak, hogy nem mosott be az ügyfélnek? Mégis mi pozitív abban, hogy tehetetlen?

Én úgy gondolom egy ügyfélszolgálaton dolgozó embernek meg kell tudni oldani a helyzetet, bármi legyen is az, és az ilyet elkerülni. Vannak erre tréningek és ha nem megy máshogy, ezt lehet tanulni, vannak technikák és egy jó ügyfélszolgálaton mindenki megelégedetten távozik!

H2so4 2009.01.27. 20:18:16

@KicsiCsíra:
Ilyen csak a mesében van, de ezt te is tudod...

KicsiCsíra 2009.01.27. 21:08:28

@H2so4:
Minden csak hozzáállás, megfelelő kommunikációs stílus és gyakorlat kérdése. ...és ha már mese, minden mesének van valóságalapja :D

czipaocsi 2009.01.27. 22:26:33

@Bunkó Béla: sosem tagadtam semmit, sőt nevemet sem rejtettem véka alá soha. Mindenhol, minden fórumon ezzel a névvel vagyok jelen. Mindig vállaltam s a jövőben is vállalom azokat a dolgokat, amiket ide - vagy bárhova - leírok. Sőt, iwiw-en is fenn vagyok, ott is megkereshet bárki. ;-)
Egy dolgot kérdeznék: mit jelent ez? Sőt, mit jelent az, hogy január nem tudom melyik napján regisztráltam be ide? Ez valóban valami fokmérője lenne az embernek? Netán tudásomnak, tapasztalatomnak állít szűk keresztmetszetet az itt eltöltött idő? Véleményem, látásmódom relevanciáját vonja kétségbe, hogy pár napja vagyok tagja ennek a társaságnak? Tényleg nem értem...
De ha már itt tartunk, miben jobb az, aki anélkül, hogy bármit is tudna rólam elküld a 3,14csába??? Az ilyen és ehhez hasonló véleményformálók miatt tart ott a topic, ahol. Parttalan acsarkodás, produktív párbeszéd helyett.

Egyszer azt akarjátok, hogy valami történjen az érintett cég részéről, utána meg lefikázzátok azokat, akik vállalják magukat és a céget próbálják reprezentálni eme "remek" fórumon. Mit akartok? Fejvesztést? Botrányt? Balhét? Vagy megoldást? Komolyan mondom, lassan nem hiszem el, hogy itt egy-két emberen kívül valaki is a fennálló problémáját akarná megoldani. Perelni lehet, ahogy EXLEXMAN is teszi. Anyázni, fikázni név és arc nélkül lehet, hogyne. Oldottatok már meg problémát valaha is ilyen úton és stílusban? Kétlem...

Elmesélek egy sztorit, ami a cég problémamegoldó gyakorlatát és a vásárlók irányában tanúsított attitűdjét jellemzi:
Volt egy másik fórum, ahol egy addig számunkra ismeretlen szakértő felfedezett az iconX egyik készülékében egy memória anomáliát, miszerint nem 128, hanem csak 64 MB van a készülékben. Utánajártunk, valóban, kiderült, hogy az egyik szállítmány egy része hibás RAM-mal érkezett. Rögtön fel is ajánlottuk a javítást mindenkinek, aki találkozott a problémával! Volt is aki a szervízbe hozta gépét. Javították.
Sőt. Azon a fórumon ha lehet, még durvább hangnemet ütött meg a tisztelt olvasó és posztoló közönség, ennek enyhítése és a keltett hullámok csillapítása végett megbeszéltünk egy személyes találkozót az eredeti cikk szerzőjével, átbeszéltük a problémát, teljesen baráti hangulatban, mindent tisztáztunk és szerveztünk egy közönségtalálkozót, ahova elhívtuk az érintetteket - szakértők, szakírók, partnerek, végfelhasználók egyaránt -, hogy bárki, akiben kétely maradt az tegye fel kérdését, ossza meg problémáit, észrevételeit és mi legjobb tudásunk szerint válaszolunk rá és próbáljuk azt megoldani. Tesztet is töltettem ki személy szerint mindenkivel, hogy mik azok az erősségek/gyengeségek/lehetőségek stb., amikre érdemes odafigyelnünk az esetleges további fejlesztések és termékbevezetések alkalmával.
A rendezvény jó hangulatban telt, senki nem távozott keserű szájízzel vagy netán csalódottan. Azt hiszem az iconX PNA-kkal azóta sincs senkinek semmi baja, teszik a dolgukat, érkezett rájuk frissítés stb. A szerviz (és ügyfélszolgálat) is max. hőfokon ég, javítanak, fejlesztenek. Mindezt az elégedett vásárlók érdekében! Előfordul hiba? Persze, emberek vagyunk. Nem csak egy nicknév, ami pár bájtból áll...(Adalékként annyit, hogy tegnap pl. valaki a meghackelt szoftveres GPS-ét akarta garanciálisan javíttatni. Nonszensz. Üvöltözött, fenyegetőzött. Ember legyen a talpán aki ezt kezelni tudja, legyen bármennyire képzett vagy tapasztalt. Ennyit az ügyfélszolgálatról és annak egyszerűségéről. Hajrá fiúk! Nem tudom közületek hányan csináltak valaha is hasonló munkát, milyen gyakran kerültek szembe személyesen feldühödött, vélt vagy valós sérelmeket orvosolni kívánó vásárlóval...)
Na de nem is ez a lényeg.

Ami ebből az egészből számotokra fontos kellene legyen az az, hogy az LCP Systems Kft. mindent megtesz a vásárlók érdekében, ha erre lehetősége nyílik. A Mio-k esetében erre nincs mód, mivel a szerződéses jogviszony a Nav N Go és Mio között volt és szűnt meg, már lassan egy éve. Nav N Go és LCP között nem volt kapcsolat ebben a kontextusban. (iconX esetében van, mennek is a frissítések rendesen) A Mio dolgozik a frissítéseken, nekünk Ő adja a hivatalos információt, készíti a szórólapot (amin szerepel a beígért frissítés), amit mi továbbítani tudunk csak, ráadásul saját PR ügynöksége révén a sajtót ő maga tájékoztatja!!!! Lesz frissítés, rajta vannak! Ezt kellene végre felfogni és nem az LCP bajszát rángatni, pláne nem azokat szapulni, akik veszik a fáradtságot és belemennek ezekbe a - stílusukból és indíttatásukból fakadóan - eleve kudarcra ítéltetett vitákba.

És ami Bunkó Béla kérdését illeti: igen, LCP-nél dolgozom. De ez ellentétben a Ti véleményetekkel nemhogy hátrányt jelentene és a hiteltelenség feneketlen mocsarába taszítana ez ügyben, hanem azt hiszem a rendelkezésre álló tapasztalati tömeg révén egyenesen feljogosít arra, hogy megosszam Veletek azt, hogy én, czipaocsi, hogyan látom ezt az egészet!
Üdvözlettel,
czipaocsi

KicsiCsíra 2009.01.27. 23:02:48

@czipaocsi:
Szia!

Nagyon szép, amit leírtál és bizonyára hitelesen is hangzana, de nem tőled és hogy miért nem? Már nem akarom megkérdőjelezni a kompetenciádat, rálátásodat, de te a cég alkalmazásában állsz és amit ide leírtál nem arról tanuskodik, hogy a céged hiteles munkát végez, hanem arról, hogy te mint ott dolgozó lojális vagy az LCP iránt és ez szuper, mert ennél jobb munkaerőt nem kívánhat magának egy cég sem, de ennek ellenére nem lesz hiteles, amit írtál. Ha ezt 1, 5, 10, 100 ügyfeletek írja, ... hát akkor lenne hiteletek és ezáltal pozitív hírnevetek!

H2so4 2009.01.28. 01:00:51

Aszem én, mint semleges köszönöm! Végre valami...
Hogy min gondolkodok, ezt megtartom nem publikálom, mert még valaki befolyásolni akarna...
A teszt pedig folyik és majd publikálom, amint lehetőségem adódik..
Napot, hetet nem mondok, mert vagy egyik vagy másik oldal bezavarna!

czipaocsi 2009.01.28. 09:41:23

@KicsiCsíra: hitelesség témában engedtessék meg nekem feltenni a következő költői kérdést: Ki a hitelesebb, az önmagát, munkahelyét, véleményét felvállaló, indulatoktól, sérelmektől mentes valaki vagy egy fantázia név mögül folyamatosan pocskondiázó, a mások véleményét ócsároló "személy"?
Nem várok feleletet....

KicsiCsíra 2009.01.28. 16:33:44

Nem kérdőjeleztem meg az igazadat, csak arra próbáltam rávilágiítani, hogy a lojalitás nem azonos a hitelességgel.

A cégednek most,vissza kell nyernie a vásárlók bizalmát, majd azáltal a nem kis munka által, amit erre fordít válik egyszer majd hitelessé. Az út előttetek, dolgozzatok meg a vásárlók újbóli bizalmáért!

Sok sikert!

Bunkó Béla 2009.01.28. 21:09:32

Huuh de sok itt a frissen regizett!

"Egy dolgot kérdeznék: mit jelent ez? Sőt, mit jelent az, hogy január nem tudom melyik napján regisztráltam be ide? Ez valóban valami fokmérője lenne az embernek? "

Természetesen nem, csak tudod sokan itt hülyének nézik az embert, mint ahogy a butyok boltokban a vásárlót. Kissé fura hogy eddig, aki védte a butyok céget mind friss regis. Vajon miért?
Más.
Hogy a tetves vásárló miért üti az asztalt? Hát magyar mentalitás. Azt is elárulom miért alakult ki szerintem! Azért mert butyok boltok nem teljesítik a garanciális feltételeket (természetesen nem a vásárló által betört képernyőre értendő), nem teljesítik az ígéreteiket, összekarcolják a javított készülékeket, melyet karcmentesen adott le a kuncsaft aztán meg letagadják. Hát ezért alakult ki az üvöltözős asztalcsapkodós vásárló! Nem véletlenül emeltem ki a konkurens cégeteket "GYORS bolt" melynek ti javítottátok a készülékemet és úgy összebasztátok hogy öröm volt nézni. Persze nem vállaltátok be, tagadtátok a dolgot, ez a Gyors bolt saját kárára cserélte le a kütyümet. Na itt kezdődik a vásárlóért való tenni akarás. Lehet elbuktak százezer forintot de hosszútávon sokat nyertek ugyanis csak ott vásárlok és az ismerőseim is. A bolt minőségéről (ismertem a cégeteket még az Angol utcából), eladóik szakértelméről, és megjelenéséről már ne is nyissunk vitát. Aki itt tapasztalatokat ír nem hazudozik, lásd én esetem duplázott dolog volt, egy másik posztoló szó szerint úgy járt mint én két esettel is (vagy az ismerőse).


@H2so4:
"Nemtom eddig pozitív... Csak azt csinálták, mondták, amit egy szerviznek kell.
Még egyszer megjelenek náluk és leadom a készülékemet valami szöveggel, mert kiváncsi vaok a frissítéssel,marással, koszolással kapcsolatban, mi lesz..."

@H2so4: lehet hogy semmi nem lesz, ettől függetlenül ebben a posztban kiderült hogy már két esetben is volt. Attól hogy neked nem lesz nem változtatja meg nem történté a mi esetünket. Várj csak, mikor regiztél?
2009.01.21. óta tag.
Értem, most megy a finom image javítás. Késő a dolog, több kell ennél. Hosszútávon nem kifizetődő a vásárlók hülyébe vétele. Lassan-lassan eljutunk ebben az országban idáig. De addig még (sajnos) sok cég le fogja húzni a rolót! A vásárló pedig talál másik boltot. Beindul a természetes kiválasztódás, a jók megmaradnak a rosszak elbuknak. Az okos vásárlót is át lehet baszni, egyszer!

czipaocsi 2009.01.29. 14:10:52

KicsiCsíra: köszi, hidd el dolgozunk azon, amit tőlünk függetlenül cseszett el vki. Nem eccerű, pláne úgy, hogy fogalmatok nincs arról, a Mio hogyan áll az egész kérdéshez. Nem tisztem rájuk hárítani a felelősséget, ezt megteszi más. A vásárlók bizalmának visszaszerzése pedig - más lehetőség híján - olyan termékek és szolgáltatások biztosításán keresztül zajlik a mai napig is, amellyel nem fordulnak elő azok a hibák, mint a topic névadó márkájának készülékeivel. Egyébként meg a frissítések heteken belül megérkeznek - az ígéretek szerint -, így ez a vihar elülni látszik lassan...

Bunkó Béla: a topic nem a szervizről és az összekarcolt készülékekről szól. Ez természetesen nem menti fel azokat a felelősség alól, akik esetleg hibáztak, bár valszeg ha az általad említett cég cserélte a készüléket, akkor egyben a hibát is vállalták, így az igazságot valószínűleg sosem tudjuk meg. Az pedig egy dolog - és csak az ő szemszögükből láttatja Veled a történteket - hogy azt mondták, az LCP vétett hibát a szervizelés folyamán. Ebbe is belegondolhatnál. Nyilván nem voltam ott, nem tudom mi történt, csak megpróbálom, szokásomhoz híven minden aspektusból körbejárni a témát és nem az "egyetlen" igazságot kinyilvánítani. Így kerek a világ...
Az pedig sztem a legnagyobb hiba egy ilyen esetben ami elkövethető, ha vki egy-két esetből, netán félinformációkból általánosítva alkot véleményt vmiről/vkiről, amihez/akihez semmi köze, fogalma sincs róla, hogyan és miként működik, mi folyik a háttérben stb.
Ismerjük a véleményszabadság intézményét, nem is akarom kétségbe vonni ennek létjogosultságát a mi esetünkben sem, csak jó lenne, ha értelmes, intelligens emberek módjára lehetne a dolgokat megbeszélni és nem csak folyton ágállni, ellentmondani, bezzeg-módra ontani a szemetet és oltani mindenkit, hadd pusztuljon a férgese jeligére.
És ez a mentalitás nem a garanciára fittyet hányó cégek gyakorlata révén alakult ki, ahogy Te állítod kedves Béla, hanem belénk, (magyar) emberekbe van kódolva. Tisztelet a kivételnek.

LeonCavallo 2009.01.29. 16:49:35

@czipaocsi:
A sok LCP-s mellébeszélés közben csak egy dologra nem adtok sohasem választ: a TI honlapotokon volt fenn - lásd EXLEXMAN 2009.01.26. 20:14:40 bejegyzését - az, hogy "A Mio Technology, más gyártótól eltérõen, félévente ingyenesen rendelkezésükre bocsájtja térképfrissítéseit". Ez tény. Én ennek alapján választottam és vettem legálisan, Magyarországon LCP által forgalmazott, jogtiszta C520-at. Akkor ki is tévesztett meg kit? Még mindíg azt gondolod, a Te céged nem felelős? Majd heteken belül megoldódik? Mióta halljuk ugyanezt? Szerinted komolyan az a megoldás, hogy vegyek Tőletek egy másik, "ezt az ígéretemet már biztosan be fogom tartani" típusú kütyüt? Csak az a baj, hogy már nem hiszek nektek. Azt hiszem, nem vagyok egyedül.

Geryl 2009.01.29. 17:17:30

@czipaocsi:
Én nem pocskondiáztam, és nem szídtam senkit.
Egyszerűen leírtam ami ismerőseimmel és a szemem előtt, a fülem hallatára egy vásárlóval történt.
Azért írok egy nagyon lényeges és tanulságos dolgot.
Minap ahol dolgozom egy kollega mindenáron egy Mio A702-es készüléket szeretett volna magának vásárolni.
Felhivta azt a céget ahol az általam hallott incidens történt.
Válasz a következő volt:
Sajnos a Mio termékeit levettük a forgalmazott termékeink küzül.
Kollega megkérdezte, hogy miért, a válasz a következő volt:
Megbízhatatlan, nagy arányban meghibásodó készülékek, hiányos térképfrissítések, rossz support miatt így döntöttünk.
Többet ér vásárlóink elégedettsége és az üzletünk jóhíre, mint amit ezek a készülékek eladásával nyernénk.

Szerintem korrekt.
Ha LCP korrekt lenne, ugyan így járt volna el...
Az LCP a pénzt választotta a korrektség helyett.
Perszeperszepersze... meg kell élni valamiből...

hhh222 2009.01.29. 22:06:33

Sziasztok!

Egy kis matek:

Ha az összes hsz-ból hiteltelenség okán levonjuk azokat, amik frissen regisztált tagoktól származnak (függetlenül attól, hogy mi a véleményük a témával kapcsolatban, hiszen ahogy nézem van friss reges támadó, mérsékelt, érintett, kompetens, stb), akkor az eredmény:
marad az a 6-7 "öreg homár", akik úgy érzik, minden témában annyira járatosak és jól informáltak, különösen a jogi és etikai ügyekben, hogy akár ítélkezhetnek is bárki felelett, bármilyen stílusban.
Na, ők azok, akik igen nagy rutinnal kötnek bele a fába is, hibás következtetéseket levonva a vitapartner mondandójából. Kedvenc eszközük a féligazság, ami azért jó, mert gyurmaként lehet dögönyözni, hogy mindig épp belepasszoljon a mondandójukba.
Céljuk pedig, úgy látom, nem a probléma megoldására irányul, hanem a vitapartner kommunikációs földbe döngölésére, akár röhelyesen hibás érvekkel is.
Amit minden esetben kerülnek: a másik fél esetleges igazának elismerése. Ez így viszont nem lehet érdemi vita alapja.
Hát ennyit a régi regesek hitelességéről.

Kérdésem: érdemes még ezt a témát itt vesézni? Mert ahogy elnézem, itt már rég nem rólunk van szó, meg a frissítéseinkről, max azon izgulhatunk, hogy a "csúcshomárok" ebben a témában is le tudják-e döngölni a másikat. Erre viszont ki kíváncsi?!

Ja, igen, frissen regeltem, ehhez a témához kapcsolódva, de nekem köszi elég is volt ebből a fórumból ennyi. Ennek se értelme nincs, se gyomrom nincs már ezt olvasni!

Javaslom, hogy ha itt nem juttok dűlőre, esetleg verekedjetek össze, bár abból megint nem lesz térképem...

Sziasztok!

czipaocsi 2009.01.29. 22:09:38

@LeonCavallo: nyilván a mi honlapunkon volt fenn, mert a Mio arra sem vette eddig a fáradtságot, hogy saját magyar nyelvű honlapot készítsen.
Mi, mint disztribútor, a Mio által jóváhagyott és elkészített kommunikációt tudjuk csak továbbítani a vásárlók felé. Gondolhatod, hogy nem "én" találtam ki, hogy tegyünk fel egy sajtóhírt a honlapra. Mio küldi, lefordít, publikál. Télleg nem tudom, hogyan tudtok vmit értékelni anélkül, hogy tudnátok hogyan működnek a dolgok. MOndhatnék más forgalmazót is, aki ugyanazt a szórólapot szórta szét üzleteiben mint mi, mert Mio-tól kapta őket, de persze ezeket a cégeket senki sem említi meg. Ha a forgalmazót akarjátok mindenáron felelőssé tenni a történtekért, akkor utána lehetne járni a többi forgalmazónak is, hogy ki mit kommunikált és mit tett az elégedett ügyfelek érdekében! Ja és hogy közülük hányan vállalták akár itt, akár máshol véleményüket...

Bunkó Béla 2009.02.02. 21:02:02

:)
Kéne még egy friss regis hátha rohanunk megint butyokiába vásárolni.
Szerintem felesleges már vinnyogni, aki kiábrándult az viszi a jó hírt.
Biztos megérte.
Sebaj majd az új márka kihúz a slamasztikából, igaz a cég nem változik.
Elgondolkodtató hogy ismét vásároljunk olyan hentesnél aki már sokszor büdös húst adott. Sokáig nem gondolkodnék bármit is fröcsög a hentes.
süti beállítások módosítása