Tékozló Homár

Senkinek sem szeret fizetni a Ring Nyelvstúdió

2009.04.30. 13:50 | ge | 78 komment

Zsolt egy el nem indult tanfolyam díját szeretné visszakapni a Ring Nyelvstúdiótól. A vita az ügyvédi felszólítások szakaszába ért, és ugyan az iskola igazgatója elismerte a követelés jogosságát, újra és újra csak hárít a kifizetés helyett. A második levél pedig Verától érkezett, ő a Dint Nyelviskolától nem kapta még meg a tavaly augusztusban esedékes fizetését. Ami a Dint oldala szerint valójában szintén a Ring Nyelvstúdó.

Egy nyelviskola történetét szeretném megosztani a becses fogyasztókkal, nehogy abba a hibába essenek, amibe én sajnos beleestem. A történet 2008. márciusábank ezdődött, amikor is bementem a Ring Nyelvstúdió Nyelvoktató kft telephelyére, hogy egy alapfokú spanyol tanfolyamra beiratkozzam, áprilisi kezdéssel. Minden zökkenőmentesen ment, egészen a tanfolyam kezdetének időpontjáig. Egy nappal előtte ugyanis tájékoztattak telefonon, hogy a tanfolyam sajnos egy héttel később indul.

Nem gond, gondoltam. Ezt azonban minden héten szisztematikusan megismételték, mígnem kaptam az e-mailt, majd a telefonhívásokat, hogy a várva várt tanfolyam végre májusban elindul, szíveskedjek befáradni és beiratkozni. Ekkor viszont már közeledett a vizsgaidőszakom, így megbeszéltem velük, hogy nem tudok menni, és bemennék a pénzemért. Persze, természetesen, rendben, menjek be... eddig nem is tűnt gyanúsnak a dolog, a London-Berlin Studionál ugyanígy jártam, nem volt elég jelentkező a tanfolyam indításához, és szó nélkül kifizették az összeget amikor bementem érte.

A Ring Nyelvstúdió Nyelvoktató kft azonban mást talált ki. Bementem, mire közölték, hogy náluk nincs készpénz, és írjak egy e-mail a kérelmemről, esetleg számlaszámmal amire utalhatják. Megírtam, mellékelve megjegyeztem, hogy az átutalás költségeit is szíveskedjenek fizetni, ha van ilyen. Sok válasz nem jött erre, ezért elővettem a szerződést, végigolvastam, és a szerződés értelmében kezdtem eljárni, úgy tűnt a szimpla emberi megértés, jóindulat, stb már nem működött. Azt írta: visszaigénylést akkor lehet kérni, ha a kiírt tanfolyamkezdés napjától 30 naptári nappal később indul a tanfolyam (ez a feltétel teljesült) és írásban kérvényeztem azt, majd a kérvényezéstől számított 21 naptári napon belül az iskola köteles visszafizetni a tandíjat. Így hát kérvényt írtam, személyesen bevittem a nyelviskolához, szó nélkül aláírták. Letelt a 21 nap, pár telefonhívás után megkaptam az iskola feltételezett vezetőjének számát, amit soha nem vett fel és hangpostája is megtelt, így írtam egy SMS-t neki, amire rögtön telefonhívással válaszolt. Kicsit talán megijedt?

 

Megbeszélés után bementem ismét, beszéltem végre a nyelviskola feltételezett vezetőjével, aki meghallgatott, felírta a szerződés és a többi papír adatait, az eddig az ügyemben közreműködő munkatársai nevét, és azt ígérte utánanéz a dolognak, valamint hogy a szerződés értelmében a követelésem jogos, és egy héten belül át fogja utaltani az összeget a megadott számlaszámomra. Magnyugodtam...

...hiba volt. Innentől kezdve a vezetőt nem tudtam sem személyesen, sem telefonon (nem veszi fel, hangposta továbbra is megtelt, SMS-re nem válaszol). A nyelviskolánál nem tudják megmondani, hogy ő mikor tartózkodik bent, nem tudják elérni. Kicsit kamu szaga van. Jó, sebaj, kis segítség jogász ismerősöktől és a szerződésben kikötött Pesti Központi Kerületi Bíróság tanácsadó telefonvonalától, és jött a megoldás: jogi útra terelni a dolgot és készpénzfizetési meghagyást kérni. Első felszólítás elment levélben, tértivevénnyel, átvették. Második felszólítás elment levélben, tértivevénnyel, ezt már csak második kikézbesítéskor vették át. Innentől elvileg a készpénzfizetési meghagyást be lehet nyújtani.

Ekkor azonban elkezdtem én és édesanyám újra tárgyalni velük, telefonon, hátha. Elmondtam, hogy ha nem fizetnek, az illetékbélyeget, meg a járulékos költségeket (pl utazás vidékről pestre, stb) is nekik kell kifizetni, és a 39600 Ft tandíj késedelmi kamatával együtt már inkább 60000 Ft környéki összeget fognak bukni. Erre kis enyhülés, újra áltatni kezdtek, hogy akkor megbeszélünk egy időpontot, és bemehetek személyesen a pénzemért. De aztán mégsem, mert aznap telefonáltunk, rákérdezni, hogy akkor tuti? Mehetek? Ó, sajnálom, de nem tudjuk kifizetni... ezt kétszer eljátszották.

Második alkalommal egy papírost írtak alá, melyben elismerik a tartozásukat, és a késedelmi kamatot jogszerűnek tartják. Ez van most, ezzel megy majd az egész a bíróságra, készpénzkifizetési meghagyás jóváhagyására. Remélem az elévülési idő az alap 5 év, szerződésben nem szerepel más.

Szeretném, ha ez jó nyilvánosságot kapna, hogy más ne szívja meg így, mint én. Próbáltam fogysztóvédelemhez fordulni, de ők csak annyit javasoltak, hogy "békítő szervezeteket" keressek.

Az ügyintézők, akik a nyelviskola telefonvonalán elérhetőek végtelenül diplomatikusak, és mindig nagyon sajnálják a dolgot, de nem tehetnek semmit, mert ők nem kaptak felhatalmazást a kifizetésre. A vezetőiket ők sem tudják elérni, valahogy sosem sikerül beszélniük velük, és sosincsenek bent a nyelviskolában.

Az interneten szaladgálva találtam még érdekes fórumokat, ahol a sajátomhoz hasonló problémával foglalkoznak, ugyanezen nyelviskola a ludas:

http://mihok.atw.hu/forum/index.php

Lehet, hogy meg kellene keresni az összes pórul járt "diákot" és közös jogi képviselettel kiperelni tőlük, ha nem fizetnek?

Üdvözlettel: Zsolt

 ***

Elég köztudomású, hogy a tanári  bérek nem túl magasak, így másodállásban elmentem a DINT nyelviskolához tanítani. Heti 3x3 órát oktattam a fő állásom mellett, s a megállapodott bért a DINT a mai napig nem fizette ki (72000 Ft), holott az utolsó órám náluk 2008 augusztusában volt. Nem hajlandók velem szóba állni, vagy ha mégis, akkor különböző kifogásokat találnak ki, hogy miért nem tudnak fizetni. A nyelviskola nem csak engem nem fizetett ki, de legalább 20-50 oktatóval járt el ugyanígy. Felháborítónak tartom ezt az eljárást tanártársaimmal együtt.

Vera

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EÖ (törölt) 2009.04.30. 13:53:26

az elsőzés ostoba és öncélú dolog, és mit olyat megvetem, tagadom és gátolom....

EÖ (törölt) 2009.04.30. 13:54:29

viszont a másodikozás, az már intelligenciát (alacsonyat), jövőbe tekintést és éleslátást feltételez,

EÖ (törölt) 2009.04.30. 13:55:32

a harmadikozás pedig előrevetíti a gyors és hatékony kimoderálás esélyét...

EÖ (törölt) 2009.04.30. 13:56:34

no de mit implikál a negyedikezés? :)

☺ágica (törölt) 2009.04.30. 13:57:13

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): ezt nem hiszem el:) Bezzeg mikor én csináltam, simán kiszedték:) Te mázlista:)

EÖ (törölt) 2009.04.30. 13:57:40

az ötödikezés meg már unalmas....

EÖ (törölt) 2009.04.30. 13:58:59

@☺ágica: szerinted ezt benn fogják hagyni???
perre viszem, ha az Invitel, az Externet után még az Index is cenzúráz!!! :)))

☺ágica (törölt) 2009.04.30. 14:00:10

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): szerintem igen:) Remélem, mert baromi jól néz ki egymás alatt a sok tecsós avatar:)))

betépett felhasználó 2009.04.30. 14:00:23

na vegre, kivartam az elso 8 folosleges hozzaszolot es most en is beirhatok.
a ring nyelvsuli
egy picit sunyi

EÖ (törölt) 2009.04.30. 14:01:13

@betépett felhasználó: ez szép volt!! :))
dulván a padlóla löktél!! :))

EÖ (törölt) 2009.04.30. 14:05:01

békítő szervezet!?
ajánlok egyet neked: Al-Aksza Mecset Mártírjai, mindjárt keresem az emailjüket is, csak az invitel kimoderálta az externetes cenzúralistámat

☺ágica (törölt) 2009.04.30. 14:07:19

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): na ilyet én is tudnék párat:) Mikor elkezdtem itt melózni, alá kellett írnom, hogy nem vagyok semmilyen szervezet, szekta tagja:) A listán van pár száz "jelölt":)

Smacika 2009.04.30. 14:08:30

Spanyolul tanulni ma Magyarisztánban semmiféle álmoskönyv értelmezése után sem akarnék.
Főleg ilyen garázsprodzsekt cégnél.
Az ilyen sufnitanfolyam elvégzésére tett összes kisérlet hamvában holt ötlet.

EÖ (törölt) 2009.04.30. 14:09:39

@betépett felhasználó: nem-nem, az legalább 3 pontos volt! 3-0 oda! :)))

@☺ágica: érdekes, hogy a katolikus egyház nincs ezeken a listákon, pedig több vér tapad a kezükhöz, mint a listádon lévő százhoz összesen....

@Kitalátor feljegyzete: ja, gondolom ezt Baroso is így véli... :)))

betépett felhasználó 2009.04.30. 14:10:40

fuck you
fuck me
fuck she
fuck he


na, latszik h. kijartam a sulit?

EÖ (törölt) 2009.04.30. 14:11:03

@smacika: szerintem is baromság a nyelviskola, mikor villámangollal 10 perc alatt meg lehet tanulni angolul...

én kétszer is meghallgattam a kazettát, úgyhogy nekem kétszeres nyelvvizsgám van!! :)

Türkménbasi 2009.04.30. 14:11:56

Kár volt ennyi lehetőséget adni nekik. Ha a második mismásolásuk után rögtön jogi útra terelted volna a dolgot már jogerős fizetési meghagyásod lenne és élne az inkasszód a számlájukon, amin csak akad 60.000 Ft.

☺ágica (törölt) 2009.04.30. 14:13:36

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): tényleg nincs rajta...

Nem vagyok burzsuj, de én magántanárhoz jártam. Aki teheti, szerintem válassza ezt a változatot

betépett felhasználó 2009.04.30. 14:15:35

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): ne ne,
azok az orak elmaradtak!
azota se tanultam meg rendesen lekruvazni a sogorasszonyt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.30. 14:15:43

en se szeretek fizetni senkinek
es a nyelviskola idejetmult dolog

Smacika 2009.04.30. 14:16:01

@☺ágica: A legjobb ha külföldön tanulsz.
Persze csak ha teheted.

EÖ (törölt) 2009.04.30. 14:16:30

@☺ágica: már az első is!!!! :)))
honnan tudtad??? :))

☺ágica (törölt) 2009.04.30. 14:17:31

@smacika: igen, de azt hiszem, ezt elég kevesen tehetik meg. Sokkal gyakoribb a tanáros változat:(

EÖ (törölt) 2009.04.30. 14:18:01

@smacika: hát igen, elég sokan a Wehrmacht Tours segítségével tanultak meg németül és vagy oroszul :(

EÖ (törölt) 2009.04.30. 14:20:25

@☺ágica: sejtettem, hogy nincs minden rendben veled!!! :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.04.30. 14:21:45

tenyleg amugyis minek spanyolul tanulni
mexikoba akarsz menni, vagy eredeteiben akarod olvasni a donkihotet?
ha mar lehet a posztolot

☺ágica (törölt) 2009.04.30. 14:22:09

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): bizony:) Ráadásul kiderült, hogy egyik homártársunk ugyanezt az avatart használja:( Hála a tudományomnak, én már tudom is, hogy ki az:)

EÖ (törölt) 2009.04.30. 14:24:43

@☺ágica: tulajdonképpen nekem is tetszik, lehet én is átveszem a teszkós helyett

☺ágica (törölt) 2009.04.30. 14:27:01

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): :))) Mondjuk az övé rosszabb felbontású, mint az enyém, de akkor is:(

☺ágica (törölt) 2009.04.30. 14:31:19

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): köszi:))) Meg aztán, én voltam az első:) De szerintem ne cseréld le a tecsósat, igazán eredeti:D

☺ágica (törölt) 2009.04.30. 14:40:29

@Kitalátor feljegyzete: hétfőre lecsekkolom;) De szerintem nem:)

Smacika 2009.04.30. 14:44:03

@hagyma: Azért kell spanyolul tudni, hogy utána felvághasson az egyetemi klubban, hogy mindenki csak a szaros englist beszéli, bezzeg ő!
Emléxem amikor kötelező volt a nyelv álalánosban(orosz,német)hogy utáltuk.
Most meg minden kis tökéletlen aztat hiszi, hogy ha csicsereg valami senki által nem beszélt dialektust akkor majd pofáraesnek a csajok.
Mert aki spanyolt vagy olaszt tanul, és nem azért teszi mert ott akar boldogulni, az csak a sunáknak akar villogni, hogy ő ilyen-olyan latin szerető.
Persze egy dán hajítófát nem ér a spanyol vizsgával szerencsétlen.

Balance Of Power 2009.04.30. 15:21:48

Ertelmes diskurzus nincs? A DINT tenyleg gittegylet, nekem volt ott ismerosom, tavaly jott el onnan es honapokig futottak a penzuk utan. Mondjuk ok nehanyan meg is kaptak, ezek szerint a 2. posztolo nem. Csak azt nem ertem, hogy ha a tanarokat se fizettek ki es a tanuloknak sem adtak vissza a penzt, akkor hova tunt? Meg azt se, hogy miert ilyen szinte minden nyelviskola. Komolyan, tanarnak es diaknak is sokkal jobban megeri a privat ora - hatekonyabb is es jovedelmezobb is.

neet 2009.04.30. 15:49:07

@betépett felhasználó: E/3. ban nem megy a tárgyeset? Him, her stb

Amúgy ha mehet a + reklám: Peregrinus nyelviskola! :) Kb 5 fős csoportok vannak, és 600 Ft körül van egy óra (45 perc). És még én is kaptam nyelvvizsgát (mondjuk azt nem tőlük..)

neet 2009.04.30. 15:51:11

@Egyéves Önkéntes (Sün-díjas): ja hogy ja, te is írtad. Most már biztos megtanulja a lelkem. :)
(Csak mert olvasok, írok olvasok, írok, ez a sorrend most, így nem felejtem el, kihez akarok szólni)

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2009.04.30. 16:27:51

Kedves Vera (posztoló tanár),

egy idő után szerintem nem kell könyörögni, meg tekintettel lenni sem, ha számlát adtál be, kell küldeni a fizetési felszólításokat, aztán meg megindíttatni a felszámolási eljárást. Esetleg ha több ki nem fizetett tanár van, összeállni, és elosztani a költségeket. Ilyenkor azért a legtöbb cég összekapja magát, és gyorsan megegyezésre törekszik, mielőtt tényleg felszámolják.

☺ágica (törölt) 2009.04.30. 16:35:43

@Kitalátor feljegyzete: ha nincs a listán, akkor nyugodtan lehetek tag:)

@Viktor-a-konyhában: hát, ha tényleg annyian vannak még, amennyit írt a posztban, akkor ez a legjobb megoldás

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2009.04.30. 16:38:44

Persze, majom vagyok, a 20-50 oktató már elkerülte a figyelmemet. Akár utánanézhetnek, hogyan lehetne közösséget alapítani, mint ahogy a megyeri hídi alvállalkozók is.

szemig jimmy 2009.04.30. 16:49:11

tanfolyam nem indul
a tanár meg a pénzét nem kapja meg
akkor kinek tartott tanfolyamot?

h031109 2009.04.30. 16:51:10

Velem a szombathelyi főiskola akar vmi hasonlót játszani. Nem iratkoztam be ősszel, de bejelentkeztem onlájn a Neptunba. Azért nem mert iratkoztam be, nem volt 136.000 forintom tandíjra. És azt mondják, most ősszel elkezdhetem az első félévemet, de csak akkor, ha előbb kicsengetem a "tartozásomat". Merthogy a kötelező Neptunos bejelentkezés ráutaló magatartásnak minősül, és hiába nem iratkoztam be végül és hiába nem vettem igénybe egy fél percig se az oktatási szolgáltatást, szerintük akkor én már nekik tartozom. Nem írom le, hogy mit gondolok, mert kimoderálnák.

nyílméregbéka 2009.04.30. 16:59:39

Posztoló, valóban nem kellett volna huszonöt lehetőséget adni nekik. Én a harmadik alkalommal ügyvéd haverral odamenem volna és ott leülök, hogy jó, addig innen fel nem kelek, míg a vezető és a pénz itt nincs.

Viszont, hogy ide megírtad, az remek ötlet volt! :-) Ha telefonra, sms-re, levélre nem reagálnak a kis lopós gecik, talán egy Index (vagy bármi más) címoldal, negatív reklám, picinykét hatásos lesz.

Itt kérdezték a kommentelők, hogy akkor hová lett a pénz?? - Ne legyünk már naivak, a "vezető" és spanjai zsebébe vándorolt :-)
Ring "nyelviskolát" mindenesetre kerülni fogom, és javaslom ezt minden ismerősömnek. Na, így már fizetni fogtok Zsoltnak és Verának?? :-D

Sir Pub 2009.04.30. 17:10:38

Velem egyszer akartak ilyet játszani, de mikor kilátásba helyeztem, hogy a tartozás összegének megfelelő irodabútort az ablakon át fogom elhelyezni a járdán (a második emeletről), akkor hirtelen lett pénz.

Calden 2009.04.30. 17:12:34

Ezért nem kell mindenféle kókler, no name nyelviskolába jelentkezni!! A mai Magyarországon ugyanis nem meglepő, sőt természetes, hogy le fognak nyúlni, meg fognak lopni. Ez tény.

AAmelyik iskola ad magára, ott ez nem fordul elő. Csak gondolom itt olcsóbb volt, ugye...Na most rá is basztatok.

Ennyi

☺ágica (törölt) 2009.04.30. 17:14:52

@Sir Pub: nem rossz, de az én termetem erre nem lenne alkalmas:)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.04.30. 17:33:19

Én is egy vagyok az átvert tanárok közül, sőt meg is érdemlem,mert tavaly is fél évet vártam a pénzemre, amit azonnal kifizettek, amint be akartak szervezni megint. Elvállaltam nekik egy tanfolyamot, tanuló befizette a pénzt, én megtartottam az órákat és kaptam egy nagy ... . Aztán addig rágtam őket, amíg kifizették a felét december utolsó hetében, augusztusi tanfolyamról van szó, azóta pedig hiába verem magam, semmi. Azt hittem, csak én innen Bivalyb*sznádról vagyok egyedül átverve, mert hogy nem fogok n+1 km-t utazni Pestre. Úgy kell minden nyelvtanárnak, miért hiszi el, hogy a munkája pénzt ér.

valamimas 2009.04.30. 18:38:31

Én tavaly egy másik egzotikus nyelvet próbáltam náluk elkezdeni. Szerencsére én csak 5000 előleget fizettem be (akkor még ezt meg lehetett tenni, tehát azt, hogy csak az első órán fizetem a többit). Persze nem volt első óra. Szerintem a közelében se voltak, hogy tartsanak, ugyanis akkor az első az lett volna, hogy a több, különböző időpontú csoportot megpróbálják összevonni.

Végül az összes határidő letelte után fizették vissza az ötezremet, igaz, fenyegetőzés nélkül.

Előtte én is a London/Berlinnél próbálkoztam, ott csak elfelejtettek szólni, hogy nem idnul. Az első órára vártam egy órát, utána telefon, másnap visszakaptam a pénzt. Normálisak voltak, de elvesztegettem 2 hetet a kezdéssel. Igaz, csak a Dint/Ringről maradtam így le, de ezek szerint ezt se kell sajnálni.

Végül az adott ország nyelvi intézete jött be, ott jártam 4 menetet. Az alapok megvannak, ha több kell, keresek valami magántanárt.

Én ott rontottam el, hogy nem tájékozódtam előtte, hogy mik a komolytalan helyek. Végül "csak" az időm bánta.

Dint/Ringhez soha, London/Berlinhez csak alapnyelvekért.

Tud valaki jó nyelviskolákat egyáltalán?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2009.04.30. 18:46:16

Szerintetek japánt hol tanuljak? Még csak az alapok vannak meg.

Peter Faith · http://peterfaith.blog.hu 2009.04.30. 19:13:26

Halihó, ha bírod a tardát meg a Tibor akkor check this out: peterfaith.blog.hu
geci mocskos önreklám volt ez, megyek szarok SÜNT

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.04.30. 21:51:27

Én tartottam egy rövid ideig órát náluk, volt egy olyan megnyilvánulása egy ott dolgozónak, amivel kapcsolatban eszembe jutott a Homár, de végül (az ígért időn belül) kifizettek.

Sasfióka 2009.04.30. 22:53:41

Én sem szórakoznék fizetési meghagyással. Megvolt a kétszeri felszólítás, a követelés jogosságát nem vitatta az érintett fél, sőt írásban el is ismerte, így már küldeném is a felszámolási eljárás megindítására vonatkozó kérelmem a cégbíróságra. Azt hiszem, hogy elég hamar a pénzednél lennél.

Egy jogerős fizetési meghagyást még utána végre is kell hajtani...

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.05.01. 11:56:59

Én megkeresem ezt a Ringet
Befizetek egy luxus nyelvtanfolyamra és ugy csinálom, ahogy a posztoló.
Aztán hagyom az idot menni, néha reklamálok irásban, majd ugy a 4. évnél elinditom a pert.
Hol fial a pénzem banki alapkamat kétszeresét?
:)

2009.05.02. 21:30:24

ha spanyol hát legyen spanyol:
jodeo, jodes, jode, jodemos, jodeís, joden.

courtneylove 2009.05.05. 17:51:36

Én most is tanítok a Ringnél, és engem mindig kifizetnek. Szerintem nagyon jó kis társaság. Dolgoztam előtte több nyelviskolában, ahol borzasztó volt.

kemenykata 2009.05.06. 06:03:40

Biztosan cukimuki a társaság, nem is erről van szó, hanem arról, hogy ha dolgozol valamiért, megkapd a pénzed. Te sem kedvelnéd az illetékest annyira, ha két hónapnyi fizetéssel tartozna, ahogy nekem. Januárban és februárban 96-96 órám volt, ami nem kevés. Nekem is ígérgettek, telefonon még többször is egyeztettünk, mi is a számlaszámom (nahát, hova lett?), még nem igazi átutalási bizonylatokat is kaptam, pénz sehol. Az akkori honlap fórumán többször szóvá is tettem, törölték. Érdekes hozzáállás. Az ember hisz egy kicsit, bízik, senki sem akar ügyvédhez, bíróságra, behajtóhoz menni. Én viszont már itt tartok, mivel az ügyvédi felszólításokra sem reagáltak.
Biztosan sok olyan tanár van, aki megkapja/megkapta a pénzét, hurrá. Viszont van olyan, aki nem, mint látható. Az biztos, hogy én nem nyugszom, és javaslom a többi tanárnak ugyanezt.

greencurse 2009.05.13. 15:33:34

Náluk még a hírleveleket sem lehet lemondani, hiába kattint az ember a linkre, hogy ott megteheti. Kiszedem az összes pipát, mert nem kérek tőlük semmit, hagyjanak már békén, erre közli, hogy nem jelöltem meg semmit. Talán mert le akartam mondani??? Aranyos próba. Nem baj, megy a spam-ek közé.

köcsögafőnököm 2009.05.22. 12:18:08

Tanári fizetés? Katedra Észak-Dunántúl! ugyanez!

mynameisrobin 2009.06.04. 19:01:35

Sajnos csak erősíteni tudom azok táborát, akik állítják, hogy a nyelviskola nem szeret fizetni...
szintén az e-mailes történet..upsz most nem tudonk fizetni 31-ig, ahogy a szerződésben áll..5-én fizetünk..email 4-én (!!!!): nem tudunk fizetni 5-én, 10-én fizetünk..ez több mint szemétség, azt a pénzt kamatoztatják amiért mi pont 2 hónapja dolgoztunk meg.
kedves tanártársak, valljuk be őszintén, gyanút foghattunk volt már a legelején...készpénzes kifizetés..2009-ben???
hihetetlen, hogy a saját tanáraikat hozzák ilyen helyzetbe, hogy futniuk kelljen a pénzük után..
Sajnos és se tudok mást mondani, mint hogy mindent elkövetek , hogy személyes ismeretségi illetve szakmai körökben rossz hírét keltsem a nyelviskolának.

kisfolki 2010.04.19. 23:21:16

@mynameisrobin: pontosan így van ahogy írod! egy pénzmosó az egész, felháborító, amit csinálnak.

most én is a ringnél tanítok és nem akarnak fizetni 2 hónapja. úgy látszik, náluk ez a bűvös küszöb, maikor eldöntik hogy valakit nem fizetnek ki többet. ez a harmadik hónap hogy ingyen dolgozom nekik, többet már nem fogok.

a vezetők nagyon szemetek, amikor tudják, hogy nincs igazuk egyszerűen csak leüvöltenek és megpróbálják elhitetni veled, hogy te vagy a hülye...

itt már tényleg csak a behajtó segít!

mondjuk amikor odamentem tanítani, már akkor jött két verőember mert valakit szintén nem fizettek ki és persze ez a készpénzes fizetés az elektronikus korban...no comment.

Veled tartok, én is mindent elkövetek, hogy rossz hírét keltsem, bárhol.

Naturale 2010.07.18. 00:51:32

Kérdeztétek páran, hogy van e jó nyelviskola egyáltalán. Én csak olyat tudok, ahol tényleg megtartották a tanfolyamot amire beiratkoztam, az egyik angol volt (ennek kétszer is nekifutva, mert nem csipem a nyelvet) a másik meg olasz. Ez a Peregrinus nyelviskola volt a Blahán. Unokatesom és barátnőm is járt már náluk, senki sem panaszkodott.

A többieknek meg, HAJRÁ, menjetek perelni, ismerek egy kis ügyvédi irodát is nagyon jó fej, fiatal ügyvédekkel, ha érdekel valakit.

reka80 2011.05.18. 11:46:40

Mindenki kerülje el a Ring Nyelvstúdiót, óriási késésekkel fizetnek, ha fizetnek egyáltalán! Nagyon rossz tapasztalatom van velük tanárként, és mások is ezt tapasztalták!

rijoam 2011.06.26. 20:31:14

Ez nagyon érdekes, mert én évek óta ott tanítok, és valóban, amikor ez a poszt elindult, voltak nehézségeik, sokszor csúszással, de mindig megkaptam megkaptam a pénzem, és mostanra viszont teljesen rendbejött a rendszer és minden kifizetés időben történik. Szóval lehet, hogy valami más probléma van, mondjuk rosszul adtál le dokumentációt, vagy ilyesmi...
Elég rossz látni, hogy vannak nyelvsulik, akik tényleg nem fizetnek a tanáraiknak; de évekkel ezelőtti problémákat sajnos nem lehet visszacsinálni... mostanra már minden ok a Ringnél, nyugodt szívvel ajánlom tanárnak, diáknak!

reka80 2011.07.09. 00:23:05

@rijoam: hát persze, kedves "Ring-tanár" :P

rijoam 2011.07.11. 13:31:24

@reka80: nem értem igazából a kommented..., nyilván megvédem azt a helyet, ahonnan a fizetésem kapom, vagy te oda sz***, ahonnan eszel??

Athalie_s 2011.11.13. 19:54:59

Én is ring-es tanár voltam...2011 február- i tartozásuk is van még. A kp-ben fizetendők egy részét október közepén kaptam meg ( ismétlem: február óta felhalmozódó kifizetések), a céges számlára azonban nem érkezik semmi...hiába bármilyen felszólítás, kérvényezés, személyes egyeztetés...Jó lenne, ha a ki nem fizetett tanárok valahogy összefognának...mert ahogy Petőfi mondaná: azért a víz az úr.

Zolly the Jolly 2014.11.10. 07:49:55

@mynameisrobin:

A RING nyelvstúdió ismét!!!
Ezúttal a HVG-is róluk cikkezik:

hvg.hu/itthon/20141110_Hiaba_futnak_penzuk_utan_az_allami_megapr

Aki még károsult, vegye fel a kapcsolatot az újságíróval!!!
süti beállítások módosítása