Tékozló Homár

Ellopták a táblát, mégis büntettek a rokkantparkolóban

2009.11.16. 00:01 | szily | 74 komment



Már a "jogvégzett kommentelő" jelzős szerkezet miatt is érdemes elolvasni Zs. levelét, akit úgy büntettek meg Mezőtúr főterén, a rokkantaknak kijelölt helyen való parkolásért, hogy a figyelmeztető táblát ellopták, a felfestett jelet pedig, ha nem is teljesen, de falevelek fedték. Zs. igazi idealista, ugyanis belátást várt volna az önkormányzattól, és, nahát, nahát, nem kapta meg. Előre, jogvégzett kommentelők!

Egy „kedves” kis történetet szeretnék megosztani a nagyérdeművel.
Mezőtúr városában parkoltam, reggel parkoltam le a főtéren, az eső szakadt, az ablaktörlők lapátolták a vízet, nem tűnt fel semmi olyasmi ami arra utalt volna, hogy rossz helyen parkolok. (Igaz, ilyen később sem volt....) Amikor elintéztem a dolgom, akkor egy büntetéscédula várt az ablaktörkő lapát alatt, miszerint a rokkantaknak fenntartott helyen parkoltam.... Nem értettem, ilyen jellegű táblát én nem láttam, a piktogrammot sem láttam felfestve az útra. Kitolattam és jött a megvilágosodás. A táblát valóban nem láthattam, hisz ellopták. (lásd csatolt kép) A piktogrammot pedig azért nem vettem észre mert vastagon belepték a falevelek. Legalábbis én aznap a szakadó esőben, kis ívben ráfordulva a parkolóhelyre nem vettem észre. Mivel aznap a parafenomén énemet otthon hagytam így kissé meglepődve és felháborodva felhívtam a helyi polgármesteri hivatal illetékesét és jeleztem, hogy lefotóztam a szituációt és ha kell bizonyítani is tudom, hogy vétlen vagyok. (Legalábbis én így vélem.) Korrekt módon kérte a képeket majd másnap felhívtak, hogy ők bizony jogosnak találják, látják a büntetésem. Kérdésemre, hogy ha a táblát ellopták -  amit ő elismert – és az ábrát pedig levelek lepik akkor hogyan vegyem észre... csak annyit közöltek, hogy méltányosságból a legkisebb büntetést szabták ki. Igazából nem a pénz miatt zavar a szituáció, hamem amiatt, hogy nyilvánvalóan nem volt szabványos módon jelezve a rokkantparkoló de mégis a pénzbüntetés felé „mentek el”, nem tartom egyenes megoldásnak.

Ha lenne olyan jogvégzett kommentelő aki kifejtené, hogy jogos lehet-e a büntetés vagy sem, azt megköszönném.
Üdvözlettel.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manci néni, a szomszéd 2009.11.16. 00:17:51

Lehetnék most első, de nem érdekel.

banpepe 2009.11.16. 00:18:55

A második képen én tisztán kiveszem, hogy az mozgássérült hely. Sőt, még az elsőn is látszik, hogy valami oda van festve. Azt a postoló is gondolhatja, hogy nem a gyerekek rajzoltak oda zsírkrétával egy nyuszit a helyi rajzversenyen. Ennyi

Manci néni, a szomszéd 2009.11.16. 00:22:31

Egyébként meg nem jogos a büntetés, mert a kresz szerint ha nem látszik a felfestés, akkor az nincs is ott. Pl. télen, hóesésben vagy ha pl. falevelek takarják el.

A másik, menj be a parkolócéghez, kérd el a fényképet ami szerint te mozgássérült helyen állsz. Nem fognak tudni ilyet mutatni :)

Libelle · http://penzeszsak.blog.hu/ 2009.11.16. 00:29:36

Nem tűnt fel, hogy szélesebb a parkolóhely?

ági anyu 2009.11.16. 00:43:54

A mozgássérült parkoló általábn lényegesen szélesebb, mint a normál - lehetett volna gyanús - másrészt az általad csatolt képen jól látszik az ábra :(

Megdobbent 2009.11.16. 00:51:52

Hatakkor most ki a ludas a dologban. Nem Matyi-e a kedves leveliro? :(

Káposztakukac 2009.11.16. 00:55:46

@banpepe: fasz vagy. ennyi. tábla nélkül nincs ott semmi.

Káposztakukac 2009.11.16. 00:57:47

@ági anyu: hol lényegesen szélesebb ez, mint a többi? 2 parkoló közé van beékelve. felfestés meg önmagában nem jelent semmit. és nem, nem lehet pontosan látni. tudom, hogy itt mindenki sasszem a meleg szobában a képernyő előtt, ha kinagyítja, de ez egy tipikusan olyan felfestés, amit nem lehet látni rendesen, ha az ember vezet és a forgalmat figyeli, nem a piszlicsáré lekopott, eltakart foltokat egy parkolóban.

Darth Revan 2009.11.16. 02:37:40

A felfestes vilagosan latszik.

De mar onnan is gyanus lehetett volna a dolog, hogy az volt az egyetlen szabad hely...

bukott vezérigazgató 2009.11.16. 02:52:45

@Káposztakukac: Figyelj, szerintem is látszik a felfestett jel. A képen, meleg szobából biztosan jobban mint mikor beálltál, de azért, hogy esett+falevél nem lehet kifogás. Néhol a zebra kopottabb, mégsem takarózhat az autós ezzel, ha előz rajta és +ba$$za a rendőr.
Szerintem kicsit erőltetett ez az igazságkeresésed! (Nem szándékosan ez dícséretes de) Roki helyre álltál, ezért mindenkinek bünti jár (csak sajnos nem mindenki kap ld.: plázákban), te megszívtad. Én is mérges lennék, de hogy ide posztot nyitni??? Megszívtad, nyeld le!
Homárra valók a Playersroom szemétségei, a lejárt babakaja, stb. szóval a fogyasztó megkárosítása.
Ha a villamoson nincs jegyem megbüntetnek, nem mondhatom, hogy nem vettem észre, mert kicsi a vonaljegy és sok zsepi van a zsebeimben, hogy a másik kabátomban van; ha nem fizetem be a csekket jön a +kamat nem mondhatom, hogy a cica rárakta a játékot a csekkre és nem vettem észre a polcon. Illetve mondhatom, csak minek.
Valamit nem szabad, megtetted véletlenül, rajtakaptak, kaptál büntetést. Tapsikolni nem, mérgelődni igen, fizetni -vagy ahogy gondolod, legközelebb nagyon nézni.
(Szerencsétlen rokinak utánad 5 perccel aztán tökfaszmindegy, hogy te rokiigazolvány nélkül akarva vagy akaratlanul álltál a helyére. Nem?)

romesz 2009.11.16. 03:47:20

Teljesen mindegy, latszik a felfestes az aszfalton, tehat rossz helyen altal.

zieglergéza 2009.11.16. 05:05:27

Birságot NEM befizetni,hagyni az ügyet perre menni,önkormi BIZTOSAN veszit.Bármelyik ügyvéd tiz perc alatt megnyeri a pert.

Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2009.11.16. 05:54:05

Az nem logikus, hogy a mozgáskorlátozott hely középen van!... mindig az elején szokott lenni, egyből a haladási irány felé... ezmeg?

Amúgy tényleg látszik. Szóval bepróbálkoztál, de nem jött össze, akkor most ne sírj itt:D

esef 2009.11.16. 06:43:35

Azt nem tudom, hogy a parkolóhellyel működik-e, de a buszsáv csak táblával együtt érvényes, még ha látszik a felfestés akkor is. (Tehát ha nincs tábla és fel van festve, akkor lehet menni rajta.) Egy kört megér megpróbálni alkalmazni a parkolóhelyre is. Legfeljebb személyesen kell bemenni és verni az asztalt Palkovicsné baccpapucsával!

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.16. 06:58:52

Figyu, a múltkor hasonló történt velem. Kinn volt a tábla, hogy 2 rokkanthely (elhelyezés formáját nem mutatja), beálltam harmadiknak.
Amikor visszatértem, várt a büntetés, és akkorra már a mellettem álló negyedi álló (amúgy rendőr)autó is lcserélődött, és kiderült, hogy felfestés is van, mert nem ferde parkolás van, hanem párhuzamos. Amikor beálltam, semmi nem látszott ebből.
Fényképeket csináltam, de még nem kaptam tőlük levelet (csekket)....
Szerintetek mit tegyek?

Obrut 2009.11.16. 07:15:25

szórhattál volna még egy kis falevelet rá fotózás előtt....

Eric_Cartman 2009.11.16. 07:22:36

Jogvégzett kommentelő nyilván a Homárra ír és fogalma sincs, hogy peres úton megnyerné-e ezt az ügyet. Én, mint mezőgazdasági technikumot végzett traktoros, azt mondom, hogy roki-parkolóba álltál, amiről tudtál is. Így lettél járva.

Rocko- 2009.11.16. 07:30:42

rosszul látható felfestések esetén (pl. havazás) a tábla az irányadó. KRESZ is kimondja.
az meg ugye a közútkezelője (gondolom egyben az is, aki a parkolási díjat szedi) hibája, hogy az út nincs karbantartva (takarítva). bizonyítsa be, h nincs kötelessége karbantartani, csak pénzt beszedni, aztán akkor követelje a pénzét.

@Káposztakukac: azt írta, h általában.

RaveAcE 2009.11.16. 08:07:49

Szerintem vidd vissza a táblát, mielőtt nagyobb bajod lesz belőle.

gftamas 2009.11.16. 08:32:43

Maradjunk annyiban, hogyha valaki meg akarja látni a roki felfestést, akkor meg is bfogja látni a mellékelt kép alapján és másik parkolóhelyet választ. Na persze ha nem akarja, akkor vérig sértődik.... Tán kicsit figyelmesebben kéne vezetni nemdebár... 1 éve nekem jött egy barom egy kereszteződésben. Nekem volt elsőbbségem. Mivel vita támadt, rendőrt hívtunk. A csaj érvelése az volt, hogy nem ő a hibás, mert 3 hónapja, mikor utoljára arra autózott még nem volt ott elsőbbségadás tábla. :) Szóval kicsit jobban kellene figyelni a parkolóban a felfestésekre, elsőbbségadás táblákra, stb...

SimiTomi 2009.11.16. 08:51:07

@RaveAcE: Ehhehhe, jót röhögtem.

Mialee 2009.11.16. 08:58:59

Kedves levélíró, legközelebb hordj oda még egy pár sor levelet, hogy jobban fedjen :D
;)

Jedlik 2009.11.16. 09:00:55

Én el tudom képzelni, hogy most mi itt nagyon jól látjuk, mert tudjuk mit kell látni, de éles szituban amikor ráfordul az ember, el tudom képzelni, hogy nem veszi észre (hányan szaladnak villanyoszlopnak is, holott az erről készült vicces felvételen egyértelműen látszik az oszlop), szóval többi parkolóhely között csak úgy váratlanul, szar idő, falevél, és még tábla sincs, szóval nem tartom feltétlenül szarrágásnak a dolgot.

Mialee 2009.11.16. 09:06:07

Nem értem azokat akik azt mondják hogy jajj mennyire egyértelműen látszik.

Persze, ki lehet venni, de írta, hogy esett, meg hogy kanyarodva állt be, nem szemből.

Én tuti nem venném észre.

És mint egynéhányan írták, ha nem látszik rendesen a felfestés, a tábla az irányadó. Ami meg itt nem volt.

Micimacko 2009.11.16. 09:12:09

Hát a jog sokmindnet nem tud rendezni az emberi kapcsolatokban ... Itt is nehéz lesz az Önkormányzaton "fogást" találni. Tipikusan mindenkinek van igaza, viszont ők osztják a csekket ... Továbbá szinte mindenhol "behajtási időszak" van, tartok tőle, hogy ez egy magasabb szempont, mint az, hogy a két igazság közül melyik jogszerűbb ...

hrrr 2009.11.16. 09:15:38

A mozgássérült parkolónak csak 50 cm-rel kell szélesebb lennie, az pedig szabad szemmel nem túl egyértelmű.

j311 2009.11.16. 09:23:39

Büntessenek is! Bár részben levelek fedik, azért jól látható a felfestett útburkolati jel, mely tábla hiányában is érvényes.

Énbagoly 2009.11.16. 09:27:31

Én nem vagyok jogvégzett. Egyáltalán hozzászólhatok? :)

Énbagoly 2009.11.16. 09:30:27

De annak örülök, hogy lassan nálunk is kezdik komolyan venni, hogy a rokkantparkoló a rokkantaknak van fenntartva.

Tökös Veréb 2009.11.16. 09:31:47

nem ez a szívás, hanem mikor tényleg valaki rokkant helyen áll, ahol 100 tábla van, a roki jel még az űrből is látszik és mégis oda áll és NEM BÜNTETIK MEG! na az a szívás, nem ez.
Amúgy meg elhiszem a posztolónak, hogy benézte, de megbüntették nyelje be.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.16. 09:33:35

@RaveAcE: Igen, ha jól emlékszem, a közúti közlekedés veszélyeztetése talán bűncselekmény, a helyi önkormányzat - mint az út kezelője - feljelenthet rongálás és lopás miatt, a tábláról meg kiderülhet, hogy egy helyi védettségű műalkotás volt a hátán, értéke több millió forint. Pláne, ha a mezőtúri jegyző/polgármester tényleg rokkant...

R.T. · http://rendszergazda.eu 2009.11.16. 09:37:58

Ha nem csukott szemmel jár az ember , akkor azért látható az a felfestés.

Forumgirl 2009.11.16. 09:44:22

a tábla hiányára magyarországon nem lehet apellálni, mert úgyis ellopják újra amint kiteszik. tudjátok: "Dikmán, nehézfém!".

clementino1 2009.11.16. 10:19:44

örülj neki, hogy nem csúsztál meg a faleveleken!

Manci néni, a szomszéd 2009.11.16. 10:22:56

Én továbbra is amondó vagyok, hogy a parkolócégnek kell fényképpel bizonyítania, hogy mozgássérült helyre álltál be.

A fénykép meg csak akkor készülhetett amikor ott álltál, tehát nem látszik rajta a felfestés. Na és a tábla sem! Sima ügy, szerintem ha beperled őket még némi kártérítést is kapsz.

A többieknek meg csak annyit erről, hogy megfeledkeztek arról, hogy szakadt az eső. Aki tudja milyen szakadó esőben vezetni, az nem irkál hülyeségeket.

Egyéves Önkéntes 2009.11.16. 10:23:11

én joghézagos kommentelő vagyok így érdemben nem tudok hozzászólni.
talán egy békával, vagy valami görgős bizbasszal meg lehetett volna oldani..

Bit Rot 2009.11.16. 10:24:23

A posztoló balfasz, mert nem söpört rá több levelet, a fotózás előtt.

Így tényleg látszik az ábra. A KRESZ mit mond, kell-e tábla, vagy elég a felfestés?

Amúgy hasonlóan "vicces" szitu:
autozz.blog.hu/2009/05/09/titkos_mozgasserult_parkolok

Egyéves Önkéntes 2009.11.16. 10:24:42

az meg felháborító, hogy a felfestés részben eltakarja a faleveleket.
hol vannak ilyenkor a zöldek?

Bit Rot 2009.11.16. 10:27:06

Amúgy posztoló megszívta a fotóval!

"17. § (1) A tájékoztatást adó jelztáblák:
e) „Várakozóhely” (110. ábra); a tábla a jármvek kijelölt várakozóhelyét jelzi. A tábla alatt elhelyezett
kiegészít tábla jelezheti a várakozó helyen kötelez elhelyezkedés módját (pl. a jobb oldali
kerekekkel a járdára állva kell várakozni) (111. ábra), illetleg azt, hogy a várakozóhely kizárólag
bizonyos jármvek (pl. csak személygépkocsik 112. ábra, csak kerékpárok 112/c. ábra, mozgáskorlátozott
személyt szállító járm 115. ábra és 115/a. ábra) részére van fenntartva. Ahol a várakozást
ellenrz óra van, kiegészít tábla (113. ábra) jelezheti azt az idszakot is, amelyben a várakozást
ellenrz óra (parkométer) vagy jegykiadó automata mködtetése kötelez, kiegészít tábla
jelezheti azt is, hogy várakozni csak meghatározott idtartamig és a 41. § (4)-(5) bekezdésében foglaltak
megtartásával szabad (113. és 114. ábra), a mozgáskorlátozottakat szállító jármvek részére
fenntartott várakozóhelyet kiegészít tábla (115. ábra) vagy külön jelztábla (115/a. ábra) jelezheti;"

és

"18. § (1) Az útburkolati jelek:
(7) A 17. § (1) bekezdés e) pontjában szerepl kiegészít tábla ábrája (115. ábra), amely a mozgáskorlátozottak
gépjármvei részére fenntartott várakozóhelyet jelöli, útburkolati jelként önállóan is
alkalmazható."

!!!!!!!!!!
" útburkolati jelként önállóan is
alkalmazható."

Manci néni, a szomszéd 2009.11.16. 10:27:50

@Énbagoly: a másik meg, ok, rendben van, a rokkantparkoló a rokkantaké. De meg ne lássak egy rokkantat a nemrokkant parkolóban!

Magyarország a végét járja! Itt ma minden második ember rokkant!

plazacica · http://lazacic.freeblog.hu 2009.11.16. 10:28:25

@Babette: 2 rokihelyes táblával már nekem is volt szerencsém, és nem volt jelezve sehol, meddig tart az a 2.. (Baross u. kórház előtt) - 109.500 HUF lett a vége

ssjoci · http://www.vegzetur.hu/?kar=593 2009.11.16. 10:31:29

A kedves levélíró ha helybeli, akkor tudnia kellett, hogy az roki parkoló,mert nem olyan nagy ez a város... Ha nem, akkor így járt.

Agyalap 2009.11.16. 10:44:21

Szerintem nem jogos a büntetés. A vakokat is belevehetjük a fogyatékkal élők táborába, és mint látjuk posztírónknak vastagon vaknak kell lennie, ha nem látta a felfestést.
Bár vezethetnek a vakok autót?
Sajnos teljesen elfogadott hozzáállás Mo.on, hogy - Farok voltam, hogy tudok kibújni a büntetés alól?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.16. 10:50:11

@Manci néni, a szomszéd: Többségében csak a 10 MFt fölötti autók tulajdonosai nyomorékok, de annyira, hogy még indexelni sem tudnak...

labi 2009.11.16. 11:10:01

Fényképezés előtt hordhattál volna oda még pár marék falevelet, mert így nagyon kilátszik. :)

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.16. 11:12:06

@plazacica: szóval nem érdemes nekiállni pattogni? mert szerintem nekem van igazam.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.11.16. 11:16:47

és ha esik a hó, és nem látszik a felfestés, tábla meg nincs, és beállok, és másnapra elolvad a hó akkor mi a fasz van?

jól meg fognak SÜNtetni. el kell törölni ezt a baszomadta felfestést, és kizárólag táblával jelölni a rokiparkolót

_petya 2009.11.16. 11:20:11

Az valóban szívás, hogy a tábla hiányzik.. De ettől függetlenül kicsit olyan "nem akarásnak nyögés a vége" a sztori.

Biyb 2009.11.16. 11:21:33

A mozgáskorlátozottak részére kijelölt parkoló helyet nem kötelesek táblával jelölni, elég felfesteni az útburkolati jelet.

Amúgy egyértelműen látszik, hogy ez mozgáskorlátozottak részére kijelölt parkolóhely.

Ha zebrától lopják el a táblát és a felfestés alig látszik, akkor elüt a post író egy gyalogost?

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.16. 11:32:14

@Biyb: ahol én parkoltam (ld fnti hsz-em), ott párhuzamos parkolás volt felfestve, de mindenki ferdén parkolt, hgy többen férjenek el. pont úgy parkolt mindenki, hogy SEMMI felfestés nem látszott.
olyankor mi van?

(hozzáteszem, hogy a lehet csarnok környékén a baszom széles utcákban sikerült kialakítani a párhuzamos parkolást, plusz a sarkokon lerövidítették, plusz lettek bicikliutak.
két dolgot értek el vele: teli van második sorban parkoló autókkal, az utca közepén, mert a bicikliutat kihagyják; nincs elég parkolóhely, ha a piacra mész. az út olyan széles, hogy felvonulni lehetne rajta. VISZONT: SEHOVA nem tettek zebrát.)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2009.11.16. 11:33:52

@Biyb:

naná hogy elütöm a gyalogost :) ha levelek takarják a zebrát, akkor úgy fogom gondolni hogy csak úgy átszaladgál előttem.

igen jelenleg tényleg nem kötelesek táblával jelölni a rokiparkolót. de pont ezt kéne kötelezővé tenni a közeljövőben

@Kitalátor feljegyzetei:
mi az a bodza-tábla? az olyan mint a búzatábla, csak bodzát ültetnek rá búza helyett?

jpmjpm 2009.11.16. 11:35:57

Ezek a falevelek bekavarnak mostanában. Örülj neki, hogy nem csúsztál túl és hogy ki tudtál tolatni. :)

Esetleg írhatnál eg levelet az önkormányzatnak, hogy a csúszós levelek miatt nem tudtál kitolatni ezért álltál ott. :)

moli 2009.11.16. 11:36:48

hat a kreszben az van, hogyha telen a savelvalaszto nem latszik a hotol, akkor mindenkinek jobbra tarts a legszelso savban az 5 savos uton is. kerdes a lathatosag megitelese. persze igy hogy le van irva, hogy a foton nezni kell valamit, nyilvanvaloan mindenki latja. az uttest takaritasa viszont minden bizonnyal elmaradt es nem elegseges.
deviszont azt mondtak, hogy meltanyossagbol legkisebbet kaptad, talan erdemes ezt elfogadni (mas kerdes, hogy elsovetkezoknek is jar ez az engedmeny, tehat ha eloszor csinaltal ilyet, akkor meg tovabb megmeltanyolhatnak mondjuk felere)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.16. 11:40:16

@Hurrá Torpedó: Há' az olyan valami, amit tabuként tisztelnek a bodzaszedők. Meg azok is, akik hólapátnak lopják el a táblákat...

Agyalap 2009.11.16. 11:48:53

@Hurrá Torpedó: Miért büntetnének meg, A kutya sem látja, hogy min állsz...
Pláne fénykép?

Chewbaca · http://pallas70.hu/tanfolyam/merlegkepes-konyvelo-tanfolyam.php 2009.11.16. 13:21:46

szerintem a parkolóőrök söpörték oda a faleveleket és nyúlták le a táblát is.

flea 2009.11.16. 14:39:31

Válasszunk külön két dolgot.

JOGILAG valószínűleg hagyhatod perre menni, nem tudják ellened megnyerni. Feltéve persze, hogy nem te szedted le a táblát fényképezés előtt (vagy ők fényképezés után ;))

EMBERILEG meg ha beállsz egy szélesített parkolóhelyre, és ez neked nem tűnik fel... hát akkor más aljasságra is képes vagy :)

plazacica · http://lazacic.freeblog.hu 2009.11.16. 15:19:42

@Babette: kérdeztem ügyvédet is, és azt mondta, hogy nem érdemes kekeckedni, mert a kresz az kresz, és az igencsak büntetéspárti... lehet próbálkozni méltányosságból, utólag bemutatott rokikártyával, ha van a családban, és megmondani, hogy ő volt szállítva, de annyira rohantatok, hogy elfelejtettétek kitenni... bár már ez sem hatja meg az ügyfélszolgálatot, automatikusan dobják vissza az elutasítást. szóval ha ott volt a rokijel, akkor pengetni kell...

flea 2009.11.16. 15:35:55

@Kitalátor feljegyzetei: lol.

Mondjuk a képeket újra megnézve meg nem tűnik szélesítettnek a parkolóhely. Akkor meg eleve nem tudom, hogy van ez az egész elképzelve... még táblával sem.

romesz 2009.11.16. 16:06:18

Rokkant kartyaval altam be a rokkant parkoloba, jol lathato helyen volt a kartya ( tukorre akasztva ) es megis kaptam buntetest. Mikor meglattam, akkor elmentem a parkolo irodaba es bemutattam nekik. Ott helyben elteptek a buntetest es el volt intezve a dolog.

Ryan közlegény él ! 2009.11.16. 16:58:40

Én jegyeztem a post-ot, igazából csak a jogi hátterére voltam kíváncsi az ügynek.
Némely kommenten jót nevettem, igazából a humor miatt érdemes a Homárt olvasni.
Köszi, hogy emberszabású válaszok születtek, tartottam az ellenkezőjétől.

tarkamarha 2009.11.16. 17:01:53

Parasztlogika szerint:
Ha a felfestés nem látszik a tábla az érvényes. Azt pedig hogy határesetekben látható-e a felfestés ne az önkormányzat hivatalnokai és ne a homár kommentelői döntsék már el, hanem az aki ott és akkor járt. Jelen esetben ez a panaszos.
Egyébként tök fura az önkormányzat hozzáállása. Azzal, hogy mérsékeltek a büntetés mértékén gyakorlatilag elismerték, hogy hibáztak. Ha viszont hibáztak akkor nincs jogalapja a büntetésnek. Az milyen már, hogy kicsit én is kicsit te is?

Darth Revan 2009.11.16. 18:13:09

Mentem ma a konytarba. Csodak csodajara a parkolo felig ures volt!!! Maskor nem csak hogy teli van, de masodik sorban is allnak autok. Nyilvan, hogy az ember elcsodalkozik es korbenez: kiderult, hogy fizetos lett.

Neked is meg korultekintobbnek kellett volna lenned.

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.16. 18:28:07

@plazacica: szerintem pedig ha az van kiírva egy táblára, hogy 2 rokkantparkoló-hely, és beállok harmadiknak, az szabályos.

Leadfoot 2009.11.16. 19:56:32

Vastagon belepték a falevelek... ez jó.

Aki ezt nem látja, szerintem ne vezessen inkább.

romesz 2009.11.17. 06:37:54

@Babette: pedig csak szerinted szabalyos. Akik a parkolot keszitettek es akik uzemeltetik azok csak kettot latnak ott. Tehat ha ott el egy harmadik auto is az mar szabalytalan.

teki424 2009.11.17. 08:56:10

(7) A 17. § (1) bekezdés e) pontjában szereplő kiegészítő tábla ábrája (115. ábra), amely a mozgáskorlátozottak gépjárművei részére fenntartott várakozóhelyet jelöli, útburkolati jelként önállóan is alkalmazható.

Itt van a sün elásva!

szombi 2009.11.17. 11:59:45

Biztos a kedves posztoló kivette a táblát, letakarta a felfestést, és úgy parkolt oda! Szakadó eső? kb. 1 hete nem esett!!!
süti beállítások módosítása