Tékozló Homár

Aki részeg, fel se szállhasson a buszra?

2010.04.21. 00:47 | szily | komment

Jó érzés, hogy a Homárt régivágású úriemberek is olvassák. Peti biztosan ilyen, hiszen a "szeszkazán" szót is használja. Annyi sztori szólt nálunk bunkó, erőszakos ellenőrökről és biztonságiakról, most végre itt áll előttünk két Részeg Tizenéves Ügyfél, akik ocsmány dolgokat kiabálnak az ellenőröknek. Döntsön az olvasó: ha sofőr lenne, otthagyna két korongrészeg csajt?


Gyakran olvasni fizetését önkényesen kiegészítő volán sofőrökről, vagy esetleg bunkó ellenőrökről, viszont amit én most szombaton tapasztaltam az Árpád hídtól induló Pilisszántóra tartó buszon az ezen is túltett.

Én majdnem elsőként szálltam fel a buszra és a busz hátsó ajtajához ültem le. Utánam érkezett két fiatal lány olyan 18év körüliek, mikor elmentek mellettem megcsapott a bagó és piaszag  sőt az egyik majdnem az előttem lévő ülésre dőlt miközben a busz végét akarták elérni. Gondoltam, hogy kemény buli lehetett szombat este, bárkivel megesik. Én a sofőr helyében fel sem engedtem volna őket ilyen állapotban, senkinek sem hiányzik, hogy összehányják a buszt.

Nem sokkal 10 óra előtt elindult a busz az árpád hídi állomásról, szerencsére sok vizet nem zavartak  csak néha vihogtak hangosabban, de hisz ez érthető is volt az ő állapotukban.

Még Budapesten két ellenőr hölgy szállt fel a buszra, az egyik elölről a másik hátulról kezdte az ellenőrzést, még nem tartott nálam az élőről induló amikor hátulról nagy kiabálás hallatszott.  A két ittas kisasszonynak nem stimmelt valami a jegyével és ők ezt rossz néven vették.

Hallottam már pár cifra káromkodást, de amit ezek az ellenőr fejéhez vágtak az mindenen túltett, rendes ember a kutyájához nem szól így. A másik ellenőr is oda ment segíteni kolléganőjének, de ő sem tudta csillapítani a két szeszkazánt. Az ellenőrök végig nyugodtak maradtak és megpróbáltak értelmesen kommunikálni, de nem sok sikert értek el, nem tudták lecsitítani a két utast. Az egész busz őket figyelte, amikor a hangoskodásra már a buszsofőr is hátrajött az egyik megállóban. A helyzeten ő sem tudott segíteni miután az egyik lány neki szegezte a kérdést, „- hogy akkor mi a f*szért engedtél fel a buszra te g*ci”, inkább visszaült a helyére és vezetett tovább. A szitkozódás tovább folytatódott amíg az ellenőrök megírták a büntetést, szerencsére a következő megállóban (Solymáron) a két utas úgy döntött leszállnak. A hátsó ajtóig még csak-csak eljutottak valahogy, de a leszállással már voltak problémák. A lépcsőn az egyik lány megbotlott és térdre érkezett a megállóba, egész gyorsan talpra állt majd támolygott is társa után.

Nagyon felháborított, hogy emberek (még majdnem gyerekek) képesek ilyen hangnemet megütni egy munkáját végző ellenőrrel szemben, persze az alkohol sok mindenre lehet magyarázat, de azért mindennek van határa. Sokat gondolkoztam azóta mi lett volna a legjobb megoldás, ebben a helyzetben. Talán ha  sofőr nem engedi fel őket, bár ez volt az utolsó előtti busz, tehát akkor lehet a városban ragadnak, ami nem biztos, hogy jobb lett volna az ő állapotukban. Végül is mindig  arra jutottam nem kéne ennyit inni főleg ilyen fiatalon (szerintem egyikük sem töltötte még be a 20éves kort) és nem kéne ilyen állapotban másokat sértegetni. Bízom benne, hogy másnap mikor felébredtek a másnaposság mellet a lelkifurdalásuk is volt az esti viselkedésük miatt, bár valószínűleg csak én vagyok ilyen naiv.

Üdv.
Peti

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

makk_ász 2010.04.21. 00:52:53

ha már ilyen tahók voltak, legalább jól néztek ki ?

milu vagyok:) 2010.04.21. 01:02:55

Szerintem az minden Utazási feltételek című anyagban rögzítve van, hogy bizonyos esetekben (ittasság, az utastársakat zavaró magatartás, szennyezett ruházat, stb)az utas kizárható az utazásból.
Ennyi. Az ellenőrök helyében rendőrt hívtam volna a következő megállóba, hogy az vigye haza a lányokat. Jól megdícsérték volna őket otthon.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.21. 01:09:17

Miért nekünk mondod? Mndtad volna nekik.

eml 2010.04.21. 01:14:31

Lehet azért engedte fel őket, mert Szántón fenna végen akart velük malackodni.

Megdobbent 2010.04.21. 01:14:58

Ez nem is kerdeses: tilos utazni ilyen allapotban, sluszpasz. Igazan tavol all tolem a rendpartisag, vagy ilyesmi, de ezek a tulzott dolgok mar komolyan idegesitoek.

Seggreszeg picsa jon, sofor egyszeruen nem engedi fel. Eroszakoskodik, akkor levezetodnek mindketten.

Na mind1, ejszakai buszozni mindenkepp eros mazohizmus, epkezlab ember kalkulal taxikoltseget.

Milu 2010.04.21. 01:26:42

Nem egyszer voltam ugyan ilyen esetnek tanuja Londonban; itt leáll a busz és addig nem megy tovább amíg le nem szállnak (nem kell hogy részeg legyen, csak hangos). Igaz, az ellenőr törésbiztos fülkében ül pont ugyan ezért és a busz tele van kamerával hogy lehessen feljelentést tenni ha kell. Nem rég ezt mi jogellenesnek tartottuk amikor a BKV is akart kamerákat szerelni, pedig hogy örülnék neki..

SpencerBarnes 2010.04.21. 01:59:22

Lassan minden szarból homár post lesz...broaf

Megdobbent 2010.04.21. 02:02:45

@Milu: Jaigen, mert mi aztan annyira talpig becsuletes emeberekbol allo nemzet vagyunk, hogy kikerjuk am magunknak... Valami nagyon felre van itt allitodva.

Gigoló (törölt) 2010.04.21. 02:16:01

Jól meg kellett volna baszni õket

Messidor 2010.04.21. 03:28:35

Sajnos a tomegkozlekedes tele van ilyen helyzetekkel.Felszallaskor nehezen allapithato meg,mennyire reszeg-budos valaki,kesobb aztan nehez megszabadulni tole.

Integrált Szerverterror 2010.04.21. 04:05:10

Nem tudom megérteni, hogy seggrészeg emberek miért nem tudnak rendesen viselkedni. Komolyan nem fér a fejebe, hogy heveny alkoholmérgezésben szenvedő, az öntudatlanság határán lévő személyek miért nem tudják magukat disztingválni. Nem vágom. Komolyan. Egyszer egy haverom a buszablakból lehányt egy biciklist. Bár később azt állította nem direkt csinálta.

Takarítani meg úgyis kell

Integrált Szerverterror 2010.04.21. 04:06:40

Nem tudom megérteni, hogy seggrészeg emberek miért nem tudnak rendesen viselkedni. Komolyan nem fér a fejebe, hogy heveny alkoholmérgezésben szenvedő, az öntudatlanság határán lévő személyek miért nem tudják magukat disztingválni. Nem vágom. Komolyan. Egyszer egy haverom a buszablakból lehányt egy biciklist. Bár később azt állította nem direkt csinálta.

Takarítani meg úgyis kell

Gajdos Attila · http://www.iqi.hu 2010.04.21. 05:43:08

@Megdobbent: "ejszakai buszozni mindenkepp eros mazohizmus, epkezlab ember kalkulal taxikoltseget. "...

majd úgy dönt: megyek inkább busszal Budapestről Pilisszántóra, ha nincs rá pénzem, es taxival, ha van.

Az épkézlábság és a taxizási képesség (anyagi szempontból) a fentiek szerint nincs összekötve...

...hacsak nem azt akartad írni, hogy a "megfelelő", "elvárható" testi képességek és az anyagi teljesítőképesség össze vannak kötve, ami viszont a fasizmus egy megjelenési formája! :)

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.04.21. 06:14:01

A szülőket bacnám fejbe féltéglával, hogy nem a kölkeikre figyelnek. Miért kapják a családi pótlékot? Aztán meg megy a siránkozás hogy Dunába esett, megerőszakolták etc.

Connie 2010.04.21. 06:26:10

Még jó hogy. Nem azért fizet az ember a tömegközlekedésért, hogy részegek és csövesek között utazzon. Az utazási szabályzatban (legalábbis BKV) is benne van, hogy leszállítható, aki részegen utazik.

Integrált Szerverterror
Ha már a takarításnál tartunk, azokkal kellene, akik hót részegen összehányták a járművet.

۝merta-X 2010.04.21. 06:34:51

Haverom fejjel lefelé beakasztott lábbal, totál beszittyózva csüngött a villamoson, és rikoltozott. Aztán észrevette, hogy túl metálrészeg ahhoz, hogy leevickéljen, és akkor elkezdett sikoltozni, ami az utazóközönség részéről nem találkozott meglepetéssel a rikoltozás után. Részemről én spektakuláris bénultságban heherésztem végig az egészet, végül olyan tíz perc után haverom nagy nehezen lezuhant a fejére, és elájult, asszem ,mentünk vagy 5 kört a villanyossal.

XCat 2010.04.21. 06:44:03

@Megdobbent: Nemtudom, én ha valóban becsületesen és korrekt módon járok el valamiben, és a másik hülye, nohát akkor én ordítani szoktam. És ki is kérem magamnak. A másik meg meg szokott sértődni ezen, hiába ő a hülye, és hiába én szívok az ő hülyesége miatt. De neki önérzete van. Amikor közlöm vele, hogy leszarom, akkor még jobban megsértődik, mert az lényegesen egyszerűbb mint elgondolkodni.
Inkább magunkba szállni kéne megtanulni, és rendszeresen használni a "bocsánatot kérek, elkúrtam, legközelebb jobban odafigyelek" mantrasort.

XCat 2010.04.21. 06:46:07

@Milu: Az tök jó lenne. Naponta kirúgnának 25-30 embert késés miatt, mert a buszvezető megmutatja.
És hogy ki lenne akadva, ha valaki tettlegesen adná a tudtára, hogy ő vezesse a buszt, és ne mutogasson semmit.

Disznó Úr 2010.04.21. 06:47:00

A hasonló stílusban elnyomott kisebbségünk szokott tárgyalni, ami nem is csoda, hiszen a kirekesztettség okozta frusztráció sokszor kényszerűen erőszakban manifesztálódik.

Egy kis lincselés ide, egy kis trágár ordítozás oda, ehhez képest már nem sokat nyom a latban.

XCat 2010.04.21. 06:47:14

@tranq: Pedig ez így van. A szőke picsa mennyivel jobban keres ott melletted, pedig mind a ketten a szátokat használjátok a főnöknél.. csak nem ugyanúgy.

Jokkura 2010.04.21. 07:22:37

először is a magyar nyelvet kéne elsajátítani MINDENKINEK!
"Nem szabadott volna felengednie a részegeket a buszra." ez volt a cikkvégén a keretezett mezőben.
Nem lett volna szabad ..... ez pedig magyarul jelenti ugyanazt. Nem vagyunk germánok!Ne erőszakoljuk meg a nyelvünket!
egyébként ,ha már tajt sikerek ,nem kellett volna felengedni a buszra,hiszen a z esetleges következmények eltakarítását nem ők oldják meg és a busz addig is "illatozik".A stilus meg maga az ember.Az ezzel kapcsolatos közhelyeket nem citálgatom. Minek ? Tiszeletem a szüleiknek....

XCat 2010.04.21. 07:31:21

@Jokkura: Tudod, az ott az úgynevezett irónia.

Dr. Kix 2010.04.21. 07:57:06

A sofőrnek meg kellett volna hívnia a két gárét egy túrós fagyira.

Greg Popafox 2010.04.21. 08:15:11

"Az ellenőrök végig nyugodtak maradtak és megpróbáltak értelmesen kommunikálni" - mindig próbálkoznak, de...:D

Syly 2010.04.21. 08:39:13

Szerintem is, aki tömegközzel utazik annak mindennel számolnia kell, nem tudsz mit csinálni. Undorító, én minden nap utazom-meg sokan mások is, ha nincs lóvéd kocsira, szokj hozzá.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.21. 08:49:49

@Syly: Nem csak az buszozik, akinek nincs kocsija.

2010.04.21. 08:53:27

Neve pozíciója?

nganaszan 2010.04.21. 08:54:52

részeg tinilányokat mindenképpen otthagynék, főleg télen, hadd tanulják meg hogy nem körülöttük forog a világ.

boomcheecavaauvaa 2010.04.21. 08:58:27

@Jokkura: 18 körül voltak ,bebaszva. Nem értem a szülőzést:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.21. 09:11:13

@boomcheecavaauvaa: Vannak olyan családok, ahol 18 éves kor után nem dobják ki a gyerekeket az utcára, hanem a gondoskodás, nevelés még egy ideig folytatódik.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.04.21. 09:30:23

A trágár szövegen nem kell meglepődni, szállj fel egy agglomerációs volánbuszra tetszőleges tanítási napon és a - feltehetőleg, bár ki tudja - józan, iskolába igyekvő tiniktől olyan mocskos trágár szövegeket hallhatsz, hogy kettéáll a füled. Szó szerinti idézet egy lánytól, 'tegnap úgy bebasztam, mint a picsa, bazdmeg' még a szelídebbek közé tartozik.
Ilyen helyre csakis zenével-fülhallgatóval, olvasnivalóval szabad felszállni és lehetőleg előre ülni.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.04.21. 10:39:39

aki busz, fel se szálhasson a részegre?

az ellenőrökkel én bármilyen hangnemet megengedhetőnek tartok, akár résuzeg picsákról van szó, akár bliccelőkről. utálom őket azért, mert nem bliccelőkre vadásznak, hanem szívatni való emberekre. legtöbbször olyanokat akarnak megbüntetni, akik csomó pénzt kiadtakmár jegyre vagy bérletre. undorító népség.
@makk_ász: gyanítom hogy fűszoknyájuk is volt, bár ez nem derül ki a posztból.
@Madárjós: úgy érted, hogy a buszon? pl a sofőr mondhatta volna, hogy "ezért engedtelek fel a buszra... cupp"
@۝merta-X: ezt beküldtek már a multejjel.hu oldalra? :D:D:D
na én meg olyat láttam villamoson... szilveszter éjszakáján történt, én a moszkva téren álltam. jött a combino, láttam hogy az ajtóban áll egy pacák, homlokát az ajtónak támasztva. amikor kinyílt az ajtó, a pasas eldőlt mint egy létra - kifelé a villamosból. a homloka pedig puffant egy nagyot az aszfalton. nem esett baja, sőt szerintem az eséstől kapta vissza az eszméletét. miután felkelt, érezhető volt hogy árad belőle a piaszag, de úgy hogy csípte a szemem.

MagyarZizzi (törölt) 2010.04.21. 10:42:11

Egyszer Diósdra mentem este távolsági busszal, egy részeg csávó az első kanyarban fellocsolta a buszt a maradék sörével, eztán nekiállt gyufával játszani. A sofőr úgy dobta le, hogy csak nyekkent, erre az utasok fele nekiállt sipákolni, hogy szegénynek az emberi jogai. Na, én őket is utána hajítottam volna!

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.04.21. 10:42:42

@Rékuc: na azért ennél már sokkal fejlettebben káromkodnak a mai fiatalok. ilyeneke én is mondok, és a trágárságom 10-es skálán 1-es.
@Jokkura: szerinted mihez kezdjenek a szülők az ilyen tinikkel, akiket magába szippantott a magyar valóság? kötözzék őket otthon egy székhez?

Kifordított kacagány 2010.04.21. 10:55:17

@Rékuc: olvasnivalóval? hülye vagy? ufónak néznek és rád hívják a nemzetbiztonságot.

Kifordított kacagány 2010.04.21. 10:58:16

@MagyarZizzi: sajnos a hülyeség nem ok arra, hogy valakit kizárjanak az utazásból. különben már a fél országot le lehetett volna szállítani erről a nagy magyar körhintáról.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.04.21. 10:59:01

békávéfigyelő.hu/2010/04/21/lezavarta-a-buszrol-az-autista-kisfiut-es-annak-edesanyjat-a-buszvezeto
izgalmas bkv sztori

Kifordított kacagány 2010.04.21. 11:16:15

@Don Bandi: jahh kérem az autista kölyök nem káromkodik csúnyán a buszvezetővel és nem is hányja le az ingét közben

labi 2010.04.21. 12:05:23

Két részeg 18 évessel lehetett volna egy igen kellemes útja ott a hátsó ülésen... Marha...

C. Guss (törölt) 2010.04.21. 12:06:13

Kit érdekel? Ha én vagyok normális akkor az ellenőr egy ótvaros paraszt, ma több történet van a köcsög ellenőrökről mint az utasokról.
Buszsofőr: nem kell sztrájkolni a kurva anyádat.

Píter 2010.04.21. 12:23:30

Népligetből is volt már, hogy 3-4 seggrészeg tinitől zengett a busz Győrig. Elhiszem, hogy a sofőr nem meri őket nem felengedni a buszra, vagy nem meri őket letessékelni, sőt lehet le sem s*arja az egészet, de a Volánnak lenne a feladata betartatni az utazási szabályzatukat!!!! Az átlagembert könnyű szivatniuk, de ha probléma van, akkor mossák kezeiket. Igazi hungarikum.

OFF Jellemző, hogy mondjuk elhagyják a csomagod (volt már itt homáron, hogy kiesett a busz aljából, mert nem zárt jól az ajtó) majd széttárják a karjukat, hogy, ja hát nincs poggyászjegyed, ja nincs (persze, hogy nincs, hiszen sosem adnak) akkor nem fizetünk. VAGY Egész jegyet vettél, a sofőr meg 90%-osat adott, fizess x ezer forint büntetést, mert nem az minden gondolatod, hogy biztos át akar ba*zni a sofőr. Röhej az egész!!! stb. stb.
ON

Megoldás: biztonsági őröket a 3-4 bpi végállomásra. Plusz 1-2 autót is neki, aztán ha vmelyik bpi felszállóhelyen is gond van, akkor autóval oda és leszedni őket. Addig meg vár a busz. Van jobb ötletetek?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.04.21. 12:27:30

@Don Bandi: hát nem tudom, egy tizenéves csitri szájából ez durván hangzott, főleg hogy semmi indulatos témáról nem beszéltek, csak kb hogy mi volt tegnap meg mit reggeliztek. Azt hiszem a májkrémes kenyér taglalásába is becsúszott pár bazmeg, na az már komikus volt.
De ha tényleg felhúzza magát valamin, akkor mi marad? Felfújja magát és elkezd ugrálva üvöltözni?
@Kifordított kacagány: csak diszkréten!

Stupido_Girl 2010.04.21. 12:29:19

A buszra nem felengedni őket, a BKV nem szociális intézmény. Menjenek taxival, vagy hívják a mamát-papát egy fuvarra.
Nekem speciel tök elegem van abból, hogy a 4-6 villamos (más is biztos) tele van részeg, hőzöngő alakokkal bizonyos időszakokban.

Jokkura 2010.04.21. 12:41:36

@Don Bandi:
Hm,most már nem túl sokat,talán kb. 10 évvel ezelőtt ,de akkor biztos más járt a T. Szülők ( & demagógusok) eszében....

Jokkura 2010.04.21. 12:51:51

@CatMother:
hol van az irónia ? A melléknév igesítése ?:)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2010.04.21. 13:23:34

@Don Bandi: vigyázz, mert a végén még a békávéfigyelő.hu-t is kitiltják a blog.hu-ról, és ez is "nem engedélyezett szó" lesz :)

Infó: yamm.hu/viktornebehaj/11597727947-siijjjjjjj-ezt-nem-hiszem

SÜN 2010.04.21. 13:36:56

mostmar csak ilyen fosadekok lesznek post helyett?

Alikam 2010.04.21. 14:46:02

Pirézek vagy Norvégok voltak?

hawkeye 2010.04.21. 14:57:43

Újmagyarok, vagy mélymagyarok voltak-e???

2010.04.21. 16:03:02

@Jokkura: óbazmeg. a szar szöveged meg tele helyesírási hibákkal, az íráskép kb. egy ökörhugyozás. de megmondtad a frankót tutira, ja.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.04.21. 16:46:07

Oké, itt az utasok voltak a taplók, de szerintem azt nem kéne, hogy részeg ember ne szállhasson fel a buszra. Mert lehet van egy-két barom, de szerintem az emberek többsége részegen is tud viszonylag normálisan viselkedni ha kell. Ugyanakkor éjszaka eleve azért száll buszra a részeg, mert mégsem mehet autóval, most akkor jobb lenne ha vezetnének?

Kifordított kacagány 2010.04.21. 20:13:50

@Zabalint: öööö, ha valaki kontrollálni tudja a cselekedeteit részegen azzal valószínűleg nincs baj és fel sem fog tűnni, hogy részeg.

hatesz 2010.04.22. 09:22:15

"és nem kéne ilyen állapotban másokat sértegetni" Miért, ha nem lettek volna ilyen állapotban, akkor oké lenne a sértegetés?:)
Amúgy mit keres ez a homáron?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.22. 18:13:59

Tessék menni kiképzésre: 973-as éjszakai busz szombat hajnalban egy jól sikerült wigwamos buli után. Szerintem oda direkt válogatják az ellenőröket, mert ittas+fáradt+hisztis emberekkel ilyen nyugisan beszélni képes BKV alkalmazottak max. valami japáni klónok lehetnek. Azok olyan hulla udvarias fajták.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.04.22. 22:12:16

@Milu:
itt is siman megall a busz, es kesz
jo multkor volt ilyen cirkuszolo, beszolt radion, hogy van egy idiota a buszon, nyitva hagyta az ajtokat
es el kezdte enni a szendojat
ugy 10 perc utan a pasi eltakarodott, nem tudom, mi tortent volna ha nem huz,el, szerintem jott volna a rendor
ja es itt abszolute nyitott soforulesek vannak, de van egy sarga csik, ha azon belulre lepsz lecsuknak
hat igy
es mindez a normalis utasok erdekeben

Sics68 2010.04.23. 01:52:33

Ittas: az aki annyit ivott, hogy már nem tud normális ember módjára viselkedni. ( Hogy ez két sör vagy kéttucat feles után következik be az részint egyénfüggő másrészt a mi esetünk szempontjából töktotálmindegy.)

Szóval ha valaki annyira részeg hogy már botrányt okoz vagy beszennyezi a járművet, az ki KELL zárni az utazásból. ( Jut eszembe: fertőző beteggel is ugyanez a helyzet.)

Jó kérdés,hogy ez kinek a kötelessége - szerintem egyértelmű, hogy az adott közlekedési vállalaté (BKV, VOLÁN,MÁV stb.)

Az is nyilvánvaló, hogy ezt a sofőrre kellene bízni - legalábbis addig, hogy ha ilyen problémát észlel, szólítsa fel az utast a leszállásra. Ha az illető ezt nem teszi meg, akkor meg rendőrt hívni...addig vár a busz... aztán pedig a késése okozta összes kárt is ráterhelni a faszfejre. ( Lehet részeg, "emberi joga" - de ha másoknak kárt okoz, akár azzal, hogy az idejüket lopja, akkor bizony az okozott kárt meg kell térítenie ... )

bye
Sics

GameOver 2010.04.26. 16:13:02

Én reggel nem is szoktam emlékezni az ellenőrre =)
És piásan nem hangoskodni szoktam, hanem elaludni a távolságin és továbbutazni :S
süti beállítások módosítása