Tékozló Homár

Cipőragasztással vádolja a bolt a palimadár vásárlót

2010.06.08. 07:21 | ge | komment

Klasszikus történet a 3 hét alatt széteső huszonezres cipőről, aminek a kijavítása 1 hónap várakozás után sem sikerült tökéletesen. És mintha a  javítás javítására kért idő alatt a kereskedő kapott volna egy tippet, hogy hogy is úszhatja meg az akadékoskodó vásárlójával a vitát, nem?

2010.04.03.-án a Westendben levő Legends boltban (Budapest, Váci út 1-3.) vásároltunk a húgomnak egy cipőt. Nos ez a cipő 3 hét használat után elszakadt. A szakadás mindkát cipő oldalán, (oldalszalag levált az anyagról) + a sarokrész is kezdett leválni. Azt le se merem írni, hogy mindez egy 22e Ft-os cipőnél.

A cipőt visszavittük a boltba (2010.05.08.), ahol elküldték bevizsgálásra, majd mondták, hogyha elkészül értesítenek. A papíron amit aláírtunk az áll, hogy legfeljebb 15 munkanap áll rendelkezésére a forgalmazónak a cipő kijavítására, kicserélésére vagy pénz visszafizetésére. 2010. 06. 05. -én még senki se értesített semmiről. Bementünk megkérdeztük, hogy ugyanmár 1 hónapja nincs cipője a gyereknek, mégis mi történik ennyi ideig és különben is, úgy volt hogy hívnak.
 
Nos az első reakció a hölgytől, hogy igen itt van a cipő és másnap akartak hívni, hogy megvan. Na persze... Másik: szakvélemény átvesz, megnéz, papíron rajta áll, hogy jogos a követelésünk, de sem kicserélésre sem pénzvisszafizetésre nincs mód csak a cipő szakszerű javítására. A papíron vastagon kiemelve, hogy a cipő javítása megtörtént. Igen ám, de a cipő oldalán ugyanúgy ott áll az a nagy szakadás mint mielőtt bevittük volna.
(A szakvélemény nem mellékesen 2010.05.13.-án készült)

Kivertük a balhét, hogy miért nincs kijavítva, miértnem adják vissza a pénzt, vagy csere, de a hölgy folyamatosan 2 dolgot tudodd mondani eléggé lekezelően. Gyorsan elviszik egy cipészhez és kijavíttatják a hibát (állítólagosan 1-2 munkanapot mondott) vagy ha ez nem tetszik nekünk menjünk a Békéltető Testülethez. Mondtam neki, hogy felesleges lenne megjavítani, mivel ha egy hónapon belül elereszt az oldalán az anyag, akkor egy javított cipő még addik se bírja ki. Másik fele, hogy rajta áll a szakvéleményen, hogy a cipő javítása megtörtént. Igen? Hol? Rajta a szakadás. Végül beleegyeztünk abba, hogy elvigyék egy cipészhez és kijavítsák. (2010.06.07)
 
A boltból érkezik a telefon, hogy a cipőt nem javítják ki, mert állítólag mi pillanatragasztóval megpróbáltuk visszaragasztani az oldalát, és mivel szakszerűtlenül lett javítva, ezért ők nem nyúlnak hozzá. Az érdekesség a dologban az, hogy a szakvéleményben az állt, hogy a cipő javítása megtörtént, ami 2010.05.13.-án készült, viszont most 2010.06.07.-én pedig azt mondják, hogy nem javítják ki. Nos akkor hogy is van ez?? A cipőt kicserélni nem akarják, persze pénzt se akarnak vissza adni.

Állítólag mi vagyunk a hibásak, mert megpróbáltuk kijavítani. Az más kérdés, hogy előtte be lett vizsgálva, ahol állítólagosan kijavították a hibát. Miért próbáltunk volna megjavítani egy 3 hetes cipőt, mikor a hülye is tudja, vagy legalábbis gondolja, hogy jobb helyeken vagy kicserélik a cipőt vagy visszaadják a pénzt. Nem hegymászásra és nem is sportra lett használva a cipő, hanem egy 13 éves lány ment vele nap mint nap az iskolába.

A dolog jelenleg úgy áll, hogy vettünk 22e ft-ért egy cipőt, használta a húgom 3 hétig és azóta se látta, s nem is hordta, nincs is nálunk. A bolt állítása szerint nyeljük le, a mi hibánk így jártunk. Azért szerintem ez nem teljesen így működik. Folyt. köv.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kismandala 2010.06.08. 07:26:55

első? és el is olvastam

élien 2010.06.08. 07:27:10

Nekem is szétjött cipőm, csak még nem vittem vissza...Inkább ragasszam meg én?

Jokkura 2010.06.08. 07:40:42

A bolt ajtaját --kívűlről--beragasztani pillanatragasztóval, eladó,boltvezető,gyártó és a sérült cipő belül.Talán lesz idejük egymás között lebeszélni a témát, és a cípőt használhatóvá varázsolni.

É2I 2010.06.08. 07:46:26

Vásárlók könyvét telefirkálni. Békéltető testület? Azt majd sokkal később, addig is fogyasztó védelemnél kell bepanaszolni őket.

Egyéves Önkéntes 2010.06.08. 07:50:25

Nincs mese, az ügyet (összevonva az egri Alexandrával) az ENSZ BT elé kell vinni.

Hegyirablo 2010.06.08. 08:09:35

Törvényt kell hozni arról, hogy az ilyen vevőknek nem jár semmi!

Papír volt róla, hogy neked van igazad?

Javítást nem végezték el?

Egy hónapig volt náluk a cipő?

Ezek után még is belementél, hogy elküdljék cipészhez?

A hülyeség ellen nincs orvosság, megérdemled a sorsodat!

Dr. Kix 2010.06.08. 08:10:02

Valaki vezet nyilvántartást a Homáron megjelenő cégekről? Kéne egy lista, "Hova ne menj vásárolni" címmel, a homár és kommentelői ajánlásával.

juhaszvik 2010.06.08. 08:21:52

alacsony vérnyomás ellen nagyon jó a homár.

mit tehet az ember, ha legszívesebben megütne valakit? miért szívóznak egymással az emberek? miért a pénz az úr?

mondjuk a 13 éves már nem biztos, hogy olyan kicsi, láttam én már "nehéz csontozatú" gyerekeket.

"1 hónapja nincs cipője a gyereknek" - nyihaha :)

deuce 2010.06.08. 08:25:48

@Kix: minek az? azért ne menjek valahova mert valaki 1x ott "pórul járt"? lol
nehogy már a hómér.index.hu legyen a bibliaszentírásdzsízüszkrájszt és ez alapján sztereotipizáljunk be boltokat évekre ............
az extreme digitalba se akarjak feleslegesen visszacserélni tökjó ramot, a saturnban ne akarjak 20asokkal fizetni, az interfoodból is pekingi kacsát várjak 700ért ne moszatot, a falusi biciklisboltban ne akarjak gumit venni, mert véletlenül elszakítom, és ájfónt se akarjak venni dél afrikai telefonszámos araboktól előreutalással... ugye ezeket akartad kigyűjteni? :D

a megjelenő postok 90%-ban a postoló egy életre legkevésbé való sucker.. vagy csak csóró, esetleg kicsinyes, de leginkább torzít, és elhallgatja miért is g*ciztek vele!! aztán persze vannak IGEN RITKA kivételek, lásd ppo, aeroviva, ezek tényleg gázosak ..

az vót mán, vagy még a hétvégi vót, hogy tegnap a svéd teszkaúban a fűszoknyás csippelt pénztárosok csúnyán néztek rám, és fúúú a sajtos stangli is száraz volt?? de szerencsére megette előlem a boltos! nehogy oda menjen bárki is mert holnap is száraz lesz!

Egyéves Önkéntes 2010.06.08. 08:33:39

@Kix: az már kiderült a korábbi posztokból, hogy mobilszolgáltatónak a témobil, a pannon és a voda sz@r. a többire viszont nincs panasz.

A rája szarik rája 2010.06.08. 08:35:24

Nyár van, járjon a gyerek szandálban, ne 22 ezres cipőben.

2010.06.08. 08:37:17

@deuce: na, neked boltod van, ami szerepelt a Homáron:))))

Frucsasz 2010.06.08. 08:40:52

@Kix: ezzel csak az lenne a baj, hogy akkor a kereskedőnek semmi más dolga nem lenne, mint írni a homárnak egy fiktív sztorit a konkurens cégekről. (Erre is volt már precedens persze).

Sok esetben nem, vagy nem csak a kereskedő/szolgáltató a hibás, hanem az ügyfél (is) hülye.

foto háber 2010.06.08. 08:43:35

forradalmi válságban 22 rugos cipőt venni ősi román szokás

dr. saint555 2010.06.08. 08:47:08

Ha a poszt toló visszajönne esetleg olvasni. Volt valami neve a cipőnek? Ha igen, az anyacéget villámgyorsan megkeresni. Ugyanis te nagy valószinűséggel egy eredetinek álcázott, párezer forintos kínai hamisítványt vettél. (Mellesleg aki kiad huszon - harmincezreket egyetlen hamisított cipőért, azt nem is igen tudom sajnálni. Vannak sokan itt délkeleten, akiknek a havi bevételük kb. ennyi. 20.000.- forintból kb. 10 kínai cipőt veszek, amik egyenként min. 2-3 hónapot kibírnak. De ez most mindegy.)
Szóval. Márkatulajdonost megkeres névvel, címmel, blokkal, szakvéleménnyel. Esetleg ha van rá mód és kérik, küldd el nekik a cipőt, sziveskedjenek megállapítani annak eredetiségét. VPOP szintén értesít, a gyanúval hogy ez az üzlet hamis márkajelzéssel ellátott ruházati termékeket árusít. Ha ijeszteni akarsz, erről előre tájékoztathatod a nagyképű eladót és az üzlet tulajdonosát, azzal a megjegyzéssel, hogy még a műanyag lakat is rá fog rohadni az üzlet ajtajára, mert elutasítás esetén te bizony nem a békéltető testülethez, hanem a fogyasztóvédelemhez, VPOP-hoz, márkatulajdonoshoz fogsz fordulni. Érdemes a közlés utáni arckifejezésüket lefényképezni. Ha erre nem válnak segítőkésszé, akkor ezt vagy bebuktad, vagy mehetsz valóban alájuk tenni.

deuce 2010.06.08. 08:49:48

@shitgun: nincs boltom, bár 1-2 cég amihez volt közöm szerepelt már a homáron. jót kacagtam rajta, mivel pitiáner szarozások voltak azok is, teljesen alaptalanul feketítették az adott cégeket kis nyomorultak.. :D

tudod létezik olyan is, hogy sem én, sem az ismerőseim nem akarnak ájfónt venni araboktól külföldről, 700ft-ért nem várunk csudakacsamájat, a 200ft-os bicikligumin pedig nem szoktunk okoskodni tanyasi vérpistike módon.. a sajtos stanglit is megfogom, és ha kődarab visszadobom, keresek mást helyette, esetleg máshol! :D
még azt is poénnak fogom fel, és kevésbé izgat, ha a tökömet stíröli a kamera a hervisben. ha valaki arra élvez, hát hajrá, legyen egy jó napja! ;)

az is előfordult már többször, hogy olvastam itt valami ordasmód felháboLLító sztorit, bementem abba az üzemegységbe, és homlokegyenest az ellenkezőjét tapasztaltam..

szépnapot.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.08. 08:55:36

"Azt le se merem írni" hát mégiscsak leírtad
@Hegyirablo: a cipójére egy hónapot várt, de a poszt tolást sikerült egy napon belül lebonyolítania.
@A rája szarik rája: tangapapucs!
@juhaszvik: 22 ezerér' vettek cipót a wesztendben, aztán jajgatnak hogy "nincs cipőője a gyeröknek" ez tényleg vicces.

juhaszvik 2010.06.08. 08:59:47

@deuce: csak tudod ezzel a stílussal nem a te véleményed a szimpatikus, még ha igazad is lenne.
és pont, hogy az ártatlanság vélelme az, ami miatt a legtöbb homárposzt alapjául szolgáló történet nem fog közelebb jutni a megoldáshoz, és ha valami probléma van a termékkel/szolgáltatással, akkor arra faragjon rá az ügyfél.

a megoldás valami kézi hazugságérzékelő lenne, amit mondjuk minden mobilba be lehetne szerelni. sokat javulna az egész világ helyzete.

innováció, de jó lenne. :)

vagodeszka 2010.06.08. 09:01:21

A cipő márkája a boltból kiindulva biztosan Converse vagy O'Neill lesz.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.08. 09:01:37

@saint555: ennél sokkal egyszerűbben is lehet cipőt venni. keressen egy márkaboltot, és csak akkor vegyen jó minőségű árut, amikor van rá pénze. addig tud járni a régi cipőcskében, hacsak ki nem lóg a lába ujja.
én pl. tiszába és pumába járok. 2-3 évig tudok rájuk úgy vigyázni, hogy úgy nézzenek ki mint az új, aztán még 5-6 évig lehet őket hordani, anélkül hogy szétrohadna a lábamon. aztán ha még mindig használható állapotban vannak, akkor elcsoszogok velük itt a hegyekben, ha éppen ahhoz van kedvem.
lehet ugatni hogy "olyat nem veszek mert drága". ha 20 ezerért 3 hétig jó a csuka, 40 ezerért meg 5 évig, akkor szerintem az utóbbi a gazdaságosabb megoldás. csak hát mogyorórszágban nem így ítélik meg az óccsóságot.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.08. 09:05:04

@juhaszvik: a hazugságérzékelő sosem lehet tökéletes, mert a vizsgált személy lelki/fizikai állapota befolyásolhatja. ha éppen 10 km kocogáson van túl az ember, vagy parázik a közelgő vizsga miatt, esetleg összeveszett valamelyik családtaggal és ideges, akkor simán kiakasztja a hazugságvizsgáló kütyüket, még akkor is ha igazat mond. a videotelefonálásnak kéne 100%-osan lefednie a telefonbeszélgetéseket. nincs jobb módszer a hazugságérzékelésre, mint az amikor belenézel az illető pofájába, és a sunyi szemét fürkészed. nálam ez a módszer mindig tuti.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.08. 09:09:10

@Don Bandi: "...nálam ez a módszer mindig tuti."
ezt még simán kivédem :P :D
olyan ártatlan bociszemekkel tudok nézni, hogy a végén majd TE kérsz elnézést, hogy egyáltalán létezel :)

brand_boy 2010.06.08. 09:15:38

A reklamáció olyan, mint a munkanélküiség,ha téged érint 100%-os, ha nem, akkor meg nem érdekel.

Több helyen hallottam már olyat, hogy az USA-ban a kiskereskedelemben olyan verseny van, hogy sokszor azt is visszaveszi pl. egy ruhabolt, amit nem is ott vásároltak.

Amúgy mi az a "hozzáadott érték", amit ma a magyar kereskedelem hozzáad a történethez ?

nagybela2 2010.06.08. 09:20:58

@Jokkura: Ez igen. Hasonlóra gondoltam én is.

Dr. Kix 2010.06.08. 09:21:20

Nyilván úgy gondoltam, hogy a listát ésszel kellene csinálni. Nem kerülne fel rá valaki/valami, csak mert szerepelt a Homáron. Szelektálva, linkekkel, kis utánajárással elég pontos listát lehetne készíteni. (player's room, ppo, Ede stb.)

Csak hát ez munkás dolog lenne, nincs aki bevállalja.

vendriner aladár 2010.06.08. 09:30:39

Nekem is volt hasonló esetem ,le is írtam már korábban, de ajánlom, hogy csináltasd meg a saját pénzeden a kereskedőt meg a fogyasztóvédelemnél jelentsd fel. Kellemesebb, ha az APEHhel fenyegetőzöl a blokkon rajta kell, hogy legyen az üzemeltető cég, elég egy telefon és kapnak egy ellenőrzést. A pillanatragasztó a zárba aljas dolog, láttam már ilyet, akit így intéztek el. Zárcsere, nem kis idegharc aztán. Én ajánlom, hogy ebbe ne menj bele. A bosszú sosem jó, inkább fenyegess néha többet ér.

Agyalap 2010.06.08. 09:31:46

@deuce: Tudod, nagyon sok az olyan hülye ember, aki 700 Ft-ért ebédet rendel és meg is akarja enni.
Olyan is van, aki egy cipőboltban 22 eFt-ért "cipőt" vásárol és nem tudja, hogy távolkeleti dzsunkamodellt sóztak rá.
Olyan hülye is akad, aki ezt szóvá teszi mert átb@szásnak érzi.
Olyan is van, aki ezzel a pénzzel a kínai piacra megy vásárolni, és kurvára meg van elégedve, mert olcsón vette a sz@rt.
Te melyik vagy?

SomethinWild 2010.06.08. 09:43:50

@saint555: Én pedig egy darab kínai cipőt sem veszek. A saját logikád alapján te is kb ugyanannyi pénzt adsz ki cipőre mint én, csak épp részletekben - és akkor ha már választhatok, akkor nem a gyenge anyagból, gyenge szaktudással készített Yünghangxiang cipőt veszem meg, hanem egy olyat, amit nem kizsákmányolt, munkára kényszerített kínai gyerekek rgasztanak össze valami sötét gyárban. Vagy legalábbis az illúzióm megvan, hogy ez így van... mindenesetre eddig életemben 3 kínai cipőm volt (hálistennek elég régen), mind kb 3 hetet bírt, büdös volt és kényelmetlen, nem beszélve a rossz forma miatti esetleges későbbi egészségügyi károkról.

zooDoo 2010.06.08. 09:44:24

mindkát cipő oldalán! Ott! Móuniikaa!

Amúgy nekünk gagyibb helyen az 5000Ft-os cipőt is kapásból cserélték, 2x is.
Az ilyen hiperszuper márkaboltok a Józsefvárosiról hozzák az árut, aztán meg néznek a kedves vevők, hogy leválik a talp.

yippyupp 2010.06.08. 09:48:31

kéne valami jó poszt mára

Walter Melone (törölt) 2010.06.08. 09:50:28

Boltba bemegy,
másik cipő kiválaszt,
fizetés nélkül hazavisz.

Ha akadékoskodnak, perrel megfenyeget.

deuce 2010.06.08. 09:52:44

@Kix: értem én mit akarsz mondani, de hiába írod a playersroom-ot, én elégedett ügyfelük vagyok, rendesek, udvariasak voltak velem mindig..
árulnak néhány márkát, ami némileg alacsonyabb minőség, hopp azt nem veszem meg! ismerősöm megvette, szétszakadt, kicserélték neki. látod van ilyen is ... :)

a upc is azért lenne gázos cég, mert a kismamát az ügyfeles x percnyi rinya után KIZÁRÓLAG azzal tudta lekoptatni, hogy "írjon levelet a főnökeimnek" ő pedig ezt "sínenvagyunk"-nak vette? :D
nehogymár ....

a listákkal kilyukadnánk oda, hogy senkivel se álljunk szóba, mert minden cégnél láttunk már legalább 1x száraz sajtos stanglit, vagy bunkó eladót! ;)

aki érti érti, aki nem az nem..

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.06.08. 09:53:51

@Walter Melone:
Boltba bemegy,
rövid géppityusorozatot lead,
eladót hazavisz.
Másik cipőért cserébe szabadon enged.

Ha eladó akadékoskodik, térden lő.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.08. 10:01:37

@Sün‼: akartam írni, hogy nem vagy komplett. De nem teszem. Mert TE már komplett vagy. KOMPLETT IDIÓDA :D

Walter Melone (törölt) 2010.06.08. 10:12:06

@Sün‼:

Esetleg az eladó ujját levág,
levélben elküld a békéltető testületnek...

deuce 2010.06.08. 10:16:16

@Agyalap: én az vagyok, aki nem lepődik meg, ha 700ért moszatot adnak, nem csodálkozok ha a kínai piacos mp3 játékos beszarik 2 hét után..
mindenesetre nem is kérek ilyen termékeket saját részre. ;)

szerintem magadból indultál ki ....... :D

Tibee33 2010.06.08. 10:42:16

Látom megint van pár IQ-huszár hozzászolo.....Miért kell fikázni valakit csak mert kiad 22k-t egy cipőre? Savanyu a szölö vagy mi? Ősi bunko magyar szokás hogy a jobban élökre irigyek vagyunk miközben fetrengünk a saját szarunkban mert nem tudunk és nem is akarunk kitörni belöle....igen én vagyok aki megveszi az iphonet és hasonlokat mert miért ne tegyem? Ha meg irigy valaki azt meg pont torkon szarom , miért nem lehet normális tanáccsal ellátni valakit miért kell ilyen köcsög irigy gyökérnek lenni???Ezért tartunk itt a begyepesedett panelproli életszemlélet miatt...hát én meg öket nem tudom sajnálni....

Tibee33 2010.06.08. 10:44:47

foto háber : ilyeneket a homárra irni meg ösi panelproli szokás...ki a faszt érdekli a válság???

eml 2010.06.08. 10:49:06

A múltkori cipősben leírtam, most csak röviden megismétlem:
Cipőt a ci..lóf..zt! A kínaitól!

Tibee33 2010.06.08. 10:51:02

Ez van sajnos a fejekben : ha már én vágyakozva nézem a 22k-s cipőt és nem veszem meg akkor inkább örvendek a hir hallatán hogy valaki rácseszett vele....hát igen ez tipikus made in hungary...:D PROLIK...

Agyalap 2010.06.08. 10:58:13

@deuce: Lehet, mert én igenis nem fogadom el 700 Ft-ért a moszatot, ha mondjuk spenótnak rendeltem. Ha ennyiből nem jön ki hirdessék meg 800-ért, de az átverést nehezen bírom.
Az is én vagyok, aki a boltban vett 22 eFt-os cipőt nem nézné gagyi szarnak és elvárná, hogy ne 3 hétig tartson.

Píter 2010.06.08. 11:03:10

Cipőt csakis a Deichmannból, de onnan is 2-3ezerre leértékeltet, 1-2 évig kibírja simán. Nem értem ki az a hülye aki 20-30 ezerért vesz cipőt a plázákban található "márkaboltokban" ahol ugyanazokat a kínai szarokat árulják, mint mindenhol és a homár lassan már a ,,plázában vettem cipőt, ami szétment 1 hónap alatt" posztokkal lesz tele.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.08. 11:16:32

@Píter: Én nürnberg mellett egy outlet boltban vettem cipedlit. Igaz nem 3khuf volt az ára. De tovább is bírta 2 évnél :)

Greg Popafox 2010.06.08. 11:32:34

@Píter: "ugyanazokat a kínai szarokat árulják, mint mindenhol"

Ja, pont ezt mondja az, aki nem tudja megvenni a drágábbat. Nem minden esetben jobb a drágább, de ez hülyeség, hogy mindenhol ugyanazokat árulják, mert kínai=kínai...az Adidas-t is Kínában pakolják össze, csak nem mindegy, hogy mennyire minőségellenőrzött az a gyár, ahol készülnek. Én simán kiadok 20 rongyot rá, 2 évig kibírja, ha nem focizol benne, és nem szar a dizájnja legalább, mint a legtöbb cipőnek.

Deviáns 2010.06.08. 11:52:20

Mivel viszonylag sűrűn előfordulok Németországban. Műszaki cikket, ruhát ott szoktam venni. Mindig aggódok, hogy mi lesz, ha garanciát kell érvényesítenem. de az utóbbi 6-8 évben egyszer sem kellett... Általában akciós/kifutó/leárazott cuccokat veszek, ezek sokszor jóval olcsóbbak mint Magyarországon, és itt még nem számítanak kifutónak...
Tudom, nem egy lokálpatrióta hozzáállás, de jobban megéri...

hehehehe 2010.06.08. 11:56:39

Bnőm annál a cégnél dolgozik, akik üzemeltetik a bótot, már továbbítottam neki a linket, ő meg a kompetens kollegának, remélem happy end lesz a vége, drukkolok :)

hehehehe 2010.06.08. 12:06:05

Dél volt 5 perce :) (csak hogy pótoljam az űrt) :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.08. 12:36:07

"1 hónapja nincs cipője a gyereknek"

A kis purdé meztéllább mászkált a tavaszi 8-14 fokokban?

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.06.08. 13:46:02

Nem az, hogy a bolt egy tolvaj banda.
Nem az, hogy rezzenéstelen pofával arconhazudják a vevőt.
Nem az, hogy leszarják azokat, akik odahordják a pénzüket.
Nem az, hogy rohadt idegesítő az igazságtalanság.

A lényeg: MINEK VETT OTT OLYAN CIPŐT.
Világos, elvégre erről van szó most.

zooDoo 2010.06.08. 14:15:40

@atpijkamo: cipőt alexandriába kell venni, csakis kártyára!

moon2 (törölt) 2010.06.08. 14:17:13

Elég szar ügy. Olcsó kínai cipőt ne vegyünk mert az olyan is. A drága meg néha még olyanabb.
Nekem 14 ezres Rieker cipőm ment tönkre 1 hét után, igaz nem szobában, kézen járva volt rajtam hanem városnézés, séta közben. Érhető hogy ennyi idő alatt 1 centi elkopott a talpából... A rieker nem talált minőségi hibát a cipőn, a fogyasztóvédelem cserét javasolt, a cipőbolt vezetője sértegetett, majd privát minőségvizsgálaton megállapíttatta hogy nincs baja a cipőnek. Anyagvizsgálatra pedig 10000Ft-ért van lehetőségem. Majd biztos. Radírozni lehet a cipő talpával, mi kerül ezen 10 ezerbe hogy megállapítsák ez radírnak jó, nem cipőnek?
Az ember azt hinné hogy 14-18-22 ezerért normális cipőt kap amit aztán 1-2 évig hordhat, helyette szaladgálhat a pénze után fél évig aztán mégis veheti a gagyi kínait ami legalább 3 hónapig bírja. Persze biztos van tartós cipő ami jól is néz ki, de főleg vidéken (=nem Pesten) nem sokan engedhetik meg maguknak az olyat (már ha kapni egyáltalán).

mate6 2010.06.08. 14:35:23

Tényleg menjen a fasz alá az a pár kommentelo, aki azzal jon, hogy minek vásároltak abban a boltban, annyiért, meghogy járjon a gyerek szandálban..Nem errol szól a torténet ugyanis.
-papirok a fogyasztóvédelmi bejelentés fénymásolata/nyomtatott forma kézbe, boltba be és addig ott maradni, amig az UZLETVEZETO nem jelzi, hogy mit kíván lépni. Mindez beleszámít a 15 napba. Kicserélik.

Abszorpciós diverzifikáció (törölt) 2010.06.08. 14:37:11

Na gyermekeim az úrban. Mi nem hangzott még el ma?

Abszorpciós diverzifikáció (törölt) 2010.06.08. 15:00:14

@atpijkamo: Pontosan erre vagy mégpontosabban arra gondoltam"hogy eziscsakMagyarországonlehet"

Megdobbent 2010.06.08. 19:59:57

Ahaha, az mar volt, hogy az csak LEGENDA, hogy a draga cipő mindig kifogastalan? :>>>

Jojo, tudom.

Xezs 2010.06.09. 11:01:12

@deuce: Már megbocsáss, de te hülye vagy. Mennyibe kellene kerülnie egy ebédnek, hogy ne moszat legyen?

A kiszállítós kajásokra is elég sok előírás vonatkozik és gondolom hogy próbálják is betartani. Ott is verseny van, még ha nem is tűnik fel. Én egy cégtől szoktam rendelni mindig és egy menü kb. 750 Ft. Arra hogy megebédeljek, tökéletes. Ízre és állagra jó, jóllakok vele.

Nyilván nem olyan mintha frissen lenne elkészítve, de meglepően jó. Napi szinten nem fogok ebédre költeni 1500 Ft-ot.

mokas_gizi 2010.06.10. 00:42:40

@Jokkura:

Pont én is hasonlót szerettem volna írni, igen hatásos dolog ez és igen olcsó...

Legends boltokat nem ismerem, de sok üzlet van ám as plázákba ahol a kínai piacokon megveszik a cipőket nagy tételben és eladják a Droidoknak 20.000Ft-ért...
1-2 állami felügyeletnél jelentsd fel őket, tudom hogy idő, de ne sajnál ezt a pár órát és az összes fogyasztóvédelmi oldalra tegyed ki az esetet...
+ a pillanatragasztós dolgot is párszor csináld meg amikor az üzlet még nem nyitott ki, kamerákra figyelj...

mokas_gizi 2010.06.10. 00:58:26

@Agyalap:

Sokszor piacon ugyanazt a cipőt, ruhát stb-t kapják az emberek, mint a boltba...
Aki igényesen szeretne öltözködni az szerintem jobban jár ha üzletek helyet aukciós oldalakon néz szét és az internetten...boltba én már vagy 10.000 éven nem vettem magamnak ruhát vagy cipőt...

hetjofiu 2010.06.13. 20:59:36

@É2I: @mokas_gizi: Ez igy igaz.De mit csinaljon egy kisgyerekes szulo ha meg a penze is kicsi.

n6n27 2010.06.28. 13:56:47

akinek van pénze költsön bátran 20ezres cipellőkre kit érdekel?!rábaszni nem csak a "made in dobdki"-val lehet.. én amióta élek csak kínaiba járok..(lehet röhögni meg irkálni h fúj meg jaj meg úristen..) csóri vagyok erre telik :) és én nem tudom emberek mit csináltok a cipőtőkben..(ha a kínairól beszélünk)nekem érdekes kibirta 2évig is egy két darab ,volt ami nem és érdekes én is felhuztam jártam benne iskolába, járok dolgozni ide-oda-amoda és istenkém még egyben van..ez az egyik ,a másik h 1x elmentem egy árkabolt elött és belestem és érdekes se a farmer se a polo se a cipő nem volt különb a kinaitol ugyanolyan divatos meg fasza csak épp a sárgamárka olcsobban hozzádvágja azt annyi..
süti beállítások módosítása