Tékozló Homár

Megszűnt a biztosító, a PSZÁF nem segít

2011.02.15. 15:15 | jackyll | 61 komment

Tavaly decemberben ismerkedtünk meg G. sajnálatos autóbalesetével, amit az AIM-nak kellett volna fizetnie, de ez csak részben sikerült, mielőtt kivonultak volna a piacról. A PSZÁF szerint hiába fordul hozzájuk naiv ügyfél, nekik nincs hatáskörük polgári jogvitában:

Sok okos tanácsot követően végül arra az elhatározásra jutottam, hogy egy kevésbé váratlan fordulattal a PSZÁF-hoz indulok segítségért! „A nevében benne van Állami Felügyelet, sok az állampolgárokat hátrányosan érintő ügyben, hozott „számunkra” kedvező határozatot, mégis csak az adófizetők pénzéből az adófizetők érdekében dolgozik!”- gondoltam…

Ezzel a történet végre új lendületet vett, bizalommal hívtam fel a PSZÁF ügyfélszolgálatot ahol kisvártatva kapcsolták is a KGFB ügyekkel foglalkozó ügyintézőt. Röviden előadtam a történteket azaz, hogy nyáron belém jött egy AIM Általános Biztosító Zrt kötelezővel biztosított sofőr, aki a kék-sárga bejelentő kitöltése során a helyszínen elismerte, hogy Ő a vétkes. Ezt követően megjavítattam a kocsit, de a számlák benyújtása után nem kaptam meg a számlák ÁFA tartalmát illetve a baleseti kár okozta értékcsökkenés megtérítését, ami összességében jóval több, mint 100 000 Ft. Ez azonban csak egy dolog a másik, hogy egyszerűen nem hajlandóak válaszolni, ügyemet újraindítani vagy valamit kibökni, hogy mi van ezzel az egésszel annak ellenére, hogy többször (lassan már számtalanszor) kértem tájékoztatást, szinte minden írásos formában…

Rögtön jött is a vonal túloldaláról a PSZÁF honlapján is megtalálható szöveg szinte szó szerint „A Felügyeletnek nincs hatásköre eljárni a fogyasztó és a pénzügyi szervezet közötti szerződés létrejöttének, érvényességének, joghatásainak és megszűnésének, továbbá a szerződésszegés és joghatásai megállapításának eseteiben, polgári jogvita esetén …….” Erre mondtam is, mintha készültem volna rá „Nincs itt direkt jogvita, egyelőre annyi van, hogy én panaszt nyújtottam be, hogy miért nem fizették ki a jussomat és nem kaptam választ 30 napon belül (én is olvastam ám a honlapot!, a pénzügyi szolgáltatónak 30 napja van a panaszkezelésre!) 1:0 ide! Majd akkor lesz jogvita, ha végre megkapom a választ, hogy miért nem fizetnek! Megkaptam a zöld utat, adjam be a beadványomat aztán kivizsgálják?

Össze is állt a szép terjedelmes beadvány, melynek a fent leírtak alapján az egyik pillére hogy, az ügyfél írásbeli panaszára a pénzügyi szervezet nem adott 30 napon belül választ (ez nagyon jó ötletnek tűnt, nem hiába a minap is megbüntettek a panaszkezelés hiányosságai miatt egy csomó szolgáltatót), illetve a másik támasza az, hogy mivel nem fizették ki a részemre járó összeget a JÉ-II-116/2010. számú, felügyeleti intézkedést tartalmazó (azaz PSZÁF!) határozat 1-es pontjában leírtaknak nem tesznek eleget. Idézem: „A Biztosító a már létrejött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéseiből eredő kötelezettségeinek teljesítésére köteles”. AZÉRT A SAJÁT HATÁROZATAINAK BETARTÁSÁRA ODA FIGYEL A PSZÁF?!IGAZ?

Beadvány beküldve. A visszaigazolás, hogy iktatásra kerül hamarosan megjött. Nincs hátra más, mint várni….

Jött is a válasz, melynek szövege már valahonnan ismerős:
„a Felügyeletnek nincs hatásköre eljárni a fogyasztó és a pénzügyi szervezet közötti szerződés létrejöttének, érvényességének, joghatásainak és megszűnésének, továbbá a szerződésszegés és joghatásai megállapításának eseteiben, polgári jogvita esetén ugyanis a bírósági út vagy alternatív vitarendezési fórum - békéltető testület - vehető igénybe”

Szóval mire ügyintézésre került az ügy, már nem akarják megérteni! Sebaj! Nem fogadom el a beadványt! Kértem a fenti állásfoglalásuk felülvizsgálatát, hangsúlyozva nekem a legfőbb problémám, hogy panaszaimra nem válaszolnak (nem tesznek eleget a panaszkezelés szabályainak!!!), illetve nem tesznek eleget a PSZÁF határozatnak, a kötelezettségeik rendezéséről!

Ismételt kérdésfeltevésemhez hasonló rutinnal, szinte napokon belül ismételte meg válaszát a PSZÁF illetékes főosztály vezető ura, fenntartva korábbi álláspontját, nincs hatáskörük az ügyben eljárni, hiszen jogvitában állok a pénzügyi szolgáltatóval…

Panaszkezelési határidő ide vagy-oda, korábbi PSZÁF határozat a kötelezettségek teljesítéséről mit sem ér…Így aztán a PSZÁF-fal sem vagyunk beljebb, pedig mint tudjuk az adófizetők pénzéből, az adófizetők érdekében…

Pedig olyan jó PR-juk ……………..volt! ?
folyt.köv.
 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neménvótam 2011.02.15. 15:17:50

A PSZÁF-nek nincs hatásköre.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.15. 15:23:44

ottan is meg mindenhol hülyék ülnek. vagy lusták. vagy mindkettő.

Neménvótam 2011.02.15. 15:23:55

Egyedi ügyekben nem járhat el.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.02.15. 15:24:51

Valljuk be őszintén, ha azt mondták volna, hogy "..mert nem akarunk segíteni" legalább őszinték lettek volna.

Amúgy ezt a hozzáállást az IT-soktól tanulták. Ott is az megy, hogy egy irreleváns problémára hivatkozva jól nem csinálnak semmit.

elwood 2011.02.15. 15:41:23

@Van_mikrohullámú_sütőtök?:

ezt az IT-sok nevében kikérem magamnak.
az igazi IT-s releváns probléma esetén sem csinál semmit.

másképp mondva ha egy probléma nem fontos annyira, hogy 3 nap alatt magától megoldódjon, akkor nem érdemes foglalkozni vele

elwood 2011.02.15. 15:42:46

a biztosítóra meg rá kell küldeni Selmeczi "nahát van 2millió adótartozásom" Gabriellát hogy tegye rendbe, hamár a többi biztosítónál végzett

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.15. 15:45:12

@elwood:
Vagy a forradalom segítségét kell kérni.

elwood 2011.02.15. 15:49:45

@Sün‼: a nagy áprilisi szocialista forradalom elsőként állította falhoz az AIM-et, így most nincs aki fizessen

P75 2011.02.15. 15:57:10

Hát igen, ugyanerről írtam az előző, Budapest Bankos poszthoz. Nincs hatásköre a PSzÁF-nek.
Amúgy a MABISZ-nak nem kötelessége segíteni ilyen ügyben?

mohopasi 2011.02.15. 16:18:13

Nekem is ez jutott helyből eszembe. Először mabisz. Bár olyan történetet legutóbb Andersen tollából olvastam, hogy valaki bármilyen biztosítóval szemben jól, de legalább korrekt módon járt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.15. 16:37:56

@mohopasi: Szívemből szóltál: "Bár olyan történetet legutóbb Andersen tollából olvastam, hogy valaki bármilyen biztosítóval szemben jól, de legalább korrekt módon járt. "
Melyik Andersen melyik művében van?
Az "Andersen" és "biztosító" szavakra a Google még Draskovicsot is kihozza, mondjuk ő jól szokott járni az ilyenekkel...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.15. 16:40:40

Most a poszt toló szerint a PSZÁF-nek meg kellett volna bírságolnia egy olyan céget, amelyik úgy tűnik, csak azért állomásozott ideiglenesen hazánk területén, mert az előző kormányzat emberei a zsebében voltak?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.02.15. 16:41:27

@elwood:
stimmel, én is ITs vagyok :)
Aztán meg jön a műszaki halandzsa, a jól bevált fegyver miközben azért az egyszerű megoldásokért jól meg lehet nyomni a ceruzát. Persze annak egyszerű, aki ért hozzá, a sok tanulást és a tapasztalatot is meg kell fizetni.

Hja, hogy ez nem csak IT hanem mindenhol így van.

Pl. építőipar ahol igen egyszerű 2 téglát egymásra rakni mégis 5000Ft/nm áron teszik...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.02.15. 16:45:55

@mohopasi:
Sokan járjak azért jól a biztosítóval. Leginkább aki ott dolgozik (jó pénzért).
:)

De az ügyfelek sem járhatnak túl rosszul, ha van ismertség: egy jó ügyintéző és kárszakértő ismerőssel a befizetett pénzedet felhasználhatod felújításra (részletekben). Mondjuk nyerni nem lehet így sem, de legalább nem buksz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2011.02.15. 17:15:37

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
"Most a poszt toló szerint a PSZÁF-nek meg kellett volna bírságolnia egy olyan céget, amelyik úgy tűnik, csak azért állomásozott ideiglenesen hazánk területén, mert az előző kormányzat emberei a zsebében voltak?"

Most meg te vagy a kormany zsebeben, meg a PSZAF emberei is.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.15. 17:19:54

@Andrass9: Így igaz, vagyunk így egy páran még, közalkalmazottak...

De valahogy kóserebb, ha a magyar emberek vannak a magyar kormány zsebében, mint amikor a magyar kormánypártok és rettenetes holdudvaruk volt külföldi pénzügyi szervezetek zsebében. Szerintem.

elwood 2011.02.15. 17:27:10

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: szó szerint, sokkal jobb érzés igaz magyar pénzembernek kiszolgáltatva lenni, mint jöttment külföldi pénzembreknek lenni kiszolgáltatva.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.15. 17:33:27

@elwood: A magyarok legalább nem küldenek ránk bombázókat, csak arab stílusú szemkilövő, nyomorékká verő rendőröket...

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.02.15. 17:35:26

az volt már, hogy ilyen volt már?
ezérttartittazország, mindenféle töketlen hivatal előáll a töketlen, semmiresejó előírásaival, amitaztán senki sem tart be. azzal a töketlen bandával az élen, aki kitalálta
KGFB -t csak a zaldiból, esetleg őstermelőtől!

É2I 2011.02.15. 17:50:38

Az összes tökvakaró hivatalt be kéne dózerolni. Mind másra mutogató paksi mogyoró, csesznék meg.
Gondolom IVR meg ISO9600 meg f.szom tudja mi szabályzásuk alapján csak a saját blablájukat képesek fújni.
Ahelyett, hogy elmondanák a pórul jártnak, hol a brében tudna esetleg jogorvoslatot kapni.
Legyen ló a szerelmük.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.02.15. 18:02:07

@donfuligjimmy: Vessetek meg, de szerintem úgy marhaság ez a jelenlegi, rendszámhoz, autótípushoz, a tulajdonos (!)lakóhelyéhez, korához kötött tarifarendszer, ahogy van. Vagy a régi, döglődő szocialista rendszerbéli üzemanyagba épített fizetés legyen, vagy legalább 50%-ban a jogosítványhoz kötött, de legjobb lenne, ha meg lenne csippelve a jogsink, és ha valaki indul a kocsival, mármint ha ő vezet, feljelentkezik a műhódra, és az megtett km- és sebesség (+ követési távolságok, előzések száma, kanyarvétel stb) alapján kiszámolja a tarifát, és leveszi egy előre (negyedévre) kötelezően feltöltendő számláról...

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.02.15. 18:16:14

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: mi ez a finomkodás? "marhaság" ... tá'n politiqsnak készülsz? mond ki a frankót, szar, úgy ahogy van.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.15. 18:33:29

" hogy többször (lassan már számtalanszor) kértem tájékoztatást, szinte minden írásos formában…"

1számtalan, kétsazámtalan, háromszámtalan, ... huszonnégyszámtalan...
olyan ez mint a Missisipi... egymissisipi... :D

különben .pdf-ben próbáltad már? 8-)

É2I 2011.02.15. 18:49:58

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Izé, nem sokára ez lesz. A cégemnél már így mennek az autók. Csipkártyára indul és mindent regisztrál gps adatok alapján.
Már csak egy törvény kell, hogy a magán autókba is beszereltessék és voalá.

Erre pont aktuális, mondva csinált ok lesz a 6,-Ft/km autópálya díj :broáf:

Mylady 2011.02.15. 21:32:03

Picit OFF: nem tudja valaki, mi van az Intersparral? Hetek óta figyelem, ahogy csökken az árumennyiség (sokszor csak hébe-hóba van áru a polcokon), a választék (a Danone K+F joghurtok pl teljesen eltűntek) és egyre nagyobb a kihasználatlan hely (lassan bált lehet rendezni). Be akarnak zárni? vagy nincs pénzük árura?

muskotály1 2011.02.15. 22:06:14

Talán érdemes lenne megvizsgálni, hogy ez az egyetlen ilyen eset ennél a biztosítónál? kíváncsi lennék, hogy amikor tudták, hogy kivonulnak , onnantól milyen alapossággal fizették ki a kártérítéseket!!! Bezzeg a magánnyugdíjpénztárak vizsgálatára van kapacitás...ami nincs a média érdeklődésének körében az meg le van sajnálva! szomorú...

batmann 2011.02.16. 00:07:21

pszáf = gittegylet, vízfej, fontoskodók társasága, tipikusan ott nem jár el ahol kellene, lásd máv biztosító...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.16. 07:42:54

@É2I: nagyjából létező dolog. gépjárműkövetésnek hívjuk (gazdag csákók ellenőrzik a csaj "napi rutinját") de használatos flottakövetésnek is. szereltem már párat. :)

@Mylady: szerintem:
a környéken az embereknek nincs pénzük és feleslegessé vált a raktárkészlet feltöltése. nézz be másikba!
vagy tudok jobbat: inkább menj piacra... ;)

esef 2011.02.16. 07:52:50

a PSZÁF nevében benne van az "Állami", ami mostanság nagyon nem menő, mert minden ami állami, az komcsi.
de ha a miniszterelnök elvtárs rendet tesz és "Nemzeti" lesz ez is, akkor ők is azonnal megoldanak majd mindent... :)

Vajmaci 2011.02.16. 07:57:53

Egy a lényeg....a sok hülye beveszi,hogy ezek a nevesincs biztosítók negyedévre 1500-ért adnak megfelelő szolgáltatást.Kapzsiságuk ára ez...ha normális biztosítónál kötsz szerződést,akkor is megvan az esély hogy szopatnak..ám az esetek 80%-ában korrekt módon járnak el.
Tavaj ősszel saját hibás ráfutásos koccom volt.
A biztosítóm a kfb-t 3 nap alatt lerendezte a másikkal, a cascomat pedig 1 hét alatt a karosszériásommal...és nem a legdrágább biztosítónál vagyok!
Sajna az emberek kapzsik..ingyen szeretnének mindent,és sokat szeretnének a semmin keresni.
Ez egy ilyen ország..:S:S

Vajmaci 2011.02.16. 08:01:45

@Vajmaci: Akinek nem esett le mit akarok ezzel mondani...
Eleve egy hasonló helyzetben kimaradna a biztosító....ezek a nevesincs egynyári biztosítók eddig nem kaptak túl sok jó reklámot!
Ergo egyből a kocsi tulajából kell kiverni a zsét...aztán ő meg egyezkedjen a szar biztosítójával..

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.16. 08:15:15

@Vajmaci: "a sok hülye beveszi,hogy ezek a nevesincs biztosítók negyedévre 1500-ért adnak megfelelő szolgáltatást.Kapzsiságuk ára ez...ha normális biztosítónál kötsz szerződést,akkor is megvan az esély hogy szopatnak..ám az esetek 80%-ában korrekt módon járnak el."

valamit elfelejtesz:
ha TE spórolsz és kötsz egy olcsó biztosítónál én egy másik, nevesebbnél, drágábbnál, akkor ha koccolunk a következő lesz:
amennyiben te vagy a hibás én megszívom mint torkosborz mert a tied baszik fizetni, míg ha én vagyok a hibás, te napokon belül (nnajó, ez túlzás. heteken belül) a pénzedhez jutsz.

én az egonnál szívattatom magam. "isteni" az ügyfélrendszerük, "korrektek" a díjbeszedésben.
csak a legutolsó történet zanzásítva:
20110111-én írt levelükben tájékoztatnak hogy bónuszt léptem, így a negyedéves díjam csökken 7.770Ft-ra.
20110112-én ezt postázzák.
20110113-án írnak másik levelet, miszerint hol van már a befizetett díjam? elmaradásom van, nemtoommennyiidőnbelül de azonnal rendezzem, mert különben.......
20110114-én ezt fel is adták.

mindezt eccerre megkaptam asszem 20110125-én. (tudom, ez meg a posta hibája.) :D
ami érdekes, hogy heti 2 alkalommal jön a postás és hozza a küldeményeket csak ez maradt valahogy ki, vagyis sztem ott Győr körül (vagyholatökbenvanalevélfeladókájuk) valami gríz van velük.

É2I 2011.02.16. 09:28:09

@salapapa: A mienk is flotta, úgy 500+ autó. Na azóta, amióta benne van az autókban, 30%-al csökkent a fogyasztás :D (Kevesebb a maszek fuvar, meg a gázolaj biznisz :) Még a munkaszervezés is ennek alapján történik.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.02.16. 09:42:35

@Vajmaci: már ne is haragudj, de ezt dicső vezíreinktől tanultuk (én is). Mármint, hogy nulla munkával is lehet pénzt szerezni.

@salapapa: a problémám ezzel annyi, hogy "pénzhez jutsz". Pedig nem kellene. Beviszed a hajtányt a szervízbe, letámasztod, és kimondod a varázsigét : "kárrendezés". Nem kerül egy filléredbe sem a javítás. Igaz nem kapsz egy petákot sem. A szervízből pedig kigurulsz a javított autóval. Legalábbis nekem így működött ... annó.
Egy apró nehezítés van csak benne. Nem viheted akárhova. Az érintett biztosítóval szerződött szervízbe kell vinni

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.16. 09:56:33

Tengeralattjáróval kell menni, annak nem esik ki a kereke!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.16. 10:00:52

@É2I: biztosan nagyon örülnek az ottani sofőrök is. 8-)

@donfuligjimmy: tudod, ezzel nem is lenne baj.
DE!
anno volt az autóm (nem önhibámból!) a Ford Piramis (ma már bezártak) nevű "márkaszalonban" javíttatni. autó kész, semmi gáz, minden szép és jó.
aztán 1-2 nappal rá a Szépvölgyin felfelé haladva az ex MMG-AM környékén valami zörgés a jobb elejéből. mire felértem a Lívia utcába ahol akkoriban dolgoztam, már erősebb fura hangok voltak és "érdekes" volt am kormányzás.
beálltam a műhelybe, megemeltem és...
...a jobboldali lengőkar csavarján nem volt anya, illetve a csavart még 1 azaz egy menet tartotta a lukban!
a következő balkanyarnál 10000%, hogy elhagyom a jobb futóművemet. ha kézzel rá is kapatták az önzáró anyát, biztosan nem húztak racsnival egyet sem rajta.
tegyük fel a fenti történet egy pénteki nap, amikor épp egy debreceni járaton vagyok 100-180km/h közt...
pár évvel előtte egy váltójavíttatást csináltam újpesten a Car Power Centerben (ford tuning cég volt de már ők is bezártak). ott pedig kis apróságnak tűnik, de a 8.990Ft/db-os gyári dísztárcsámból (számlám van róla, aszittem dobok egy hátast!) "elveszett" egy darab, illetve nem a saját biztiház fedelemet kaptam vissza. kis dolog, igen. csak épp nem azok az ikonok és nem ott szerepeltek, amik a biztitáblán.
nekem nyóc, villamosságis vagyok, kiismerem magam csukott szemmel is. de eladáskor az új tulaj?

nem ragozom, pedig van még történet a tarsolyomban.
inkább szeretném magam meghatározni hogy kiben bízom meg ha az életemet, az autómat le kell adnom valahová.

Inter Face 2011.02.16. 10:46:17

Az említett megszűnt AIM biztosító jelenleg MAI biztosító néven működik tovább.Bp-en a népligetnél van a központjuk.Nem is gyanús és nevetséges eme névváltás...

É2I 2011.02.16. 10:53:24

@salapapa: Már megszokták, már lassan 10 éve üzemel :D

ringer 2011.02.16. 11:07:21

@Mylady: Az Intersparnak (és a többi 500 mFt feletti árbevételű kiskereskedőnek) mostanában kellett befizetnie az Orbán kormány által tavaly rájuk kivetett különadót, amelynek mértéke az Interspar esetében a teljes árukészlet értékének 2/3-a volt. Nem sajnálom őket, úgyis behajtják a fogyasztókon...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.16. 11:24:40

@É2I: volt olyan felkérésem, hogy ne nagyon dugjam el a szerkezetet és (amikor még fixen jött ki a koax belőle) az antennát se fúrjam, hanem csak a műszerfalra tegyem. emellé kért egy szerkezetet, mellyel km-t lehet "pörgetni" a digis műszercsoportba.
ugye nem azért, hogy esetleg amikor a saját, kisebb fogyasztású járgányával ment ember, akkor abba tegye át, míg a cégesnek meg pörgetett az óráján? :D
okos ám a magyar! ;)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.16. 11:44:27

@salapapa: Ezek a csaló hajlam, és nem az okosság megnyilvánulásai. :)
Nem tudom mennyire magyar sajátosság, szerintem az aljanép körében nemzetközi. Az tényleg helyi sajátosság, hogy itt nem csak ők nyomják.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.16. 11:47:39

@enamel: Vagy a franc tudja. Léteznek még egyáltalán tisztességes emberek?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.16. 12:21:59

@enamel: iggen... én, mint a vállalkozásom vezetője azt mondom, hogy ellenőrizni kell a beosztottakat.
de mint dolgozó pedig azt mondom, hogy nemmindenhol vannak megfizetve az emberek és valahogy hozzá kell jussanak némi pluszhoz.
ha látod mindkét oldalt, megérted ezt is azt is.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.16. 13:45:20

@salapapa: Én meg azt mondom, hogy a beosztottak el vannak kapatva, dolgozni meg nem nagyon akarnak. És hogy ez baj.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.16. 13:48:00

@enamel: És ez persze nem ide tartozik, szal nem szóltam. :)

interpreter 2011.02.16. 14:30:56

Ohh,a Pszáf!
Egy faxinak ellopták a repülőjét baján.Panszkodott a Pszáf-nál a biztositóra,mire irásban ugyanezt küldték mint a posztolónak.
Csakhogy,a Pszáf jogi előadója felhivta a panaszost!Ő meg felvette magnóra,mikór a pszáf munkatársa szóban épp az ellenkezőjét mondta,söt szidta a biztositót!
A faxi erre beadta a biróságra a magnófelvételt,erre a közismert Pszáf szóvivő..Bili,Blikk,Blinker...vagy mi a neve bekeményitett,és telefonon megfenyegette a fickóT:))

mohopasi 2011.02.16. 16:04:09

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: Jó, persze. Költői túloztam. De azért az elismerhető, hogy jól járni biztosítóval nem az átlagember, és nem valós kár esetén szokott.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.16. 16:52:58

@enamel: ez ma sajna igaz. vagy nagyon kevés melóval akarnak qrvasokpénzt összevakarni, vagy csak eccerűen mást is odaengednek, hogy a munkához férjen. egovilág...

én ugyan azok kevesek közé tartozom, aki reggel bejön dolgozni és amíg tart a meló, addig dolgozom. nincs az, hogy 17:00 és kiesik a kezemből a szerszám hanem megcsinálom amit elvállaltam akár ha későestig, vagy urambocsá' hajnalig is tart.
amikor még volt főnököm/főnökeim, mindegyiknek a kiskedvence voltam ezzel a mentalitással.
ma a magam kedvence vagyok. :D

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.16. 16:54:15

@mohopasi: erre csak annyit mondok, hogy nem is kell jóljárni! nekem épp elegendő lenne, ha ugyanabban az állapotban kapnám vissza az autómat, mint az a baleset előtt volt.
lehet sokat várok el?

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.02.16. 19:36:18

@salapapa: ebben igazad is van. Nekem szerencsém volt, én a nagylajoson jártam (nem tudom működnek e még) a METAL (ha jól emléxem így hívták/hívják őket) szervízben. Az enyémet jól összerakták. Az külön megérne egy misét, hogy kaptam egy ajánlatot a biztosítótól, hogy 90khuf, és részükről letudva. Majdnem szemenköptem szegény ügyintézőt (tudom, csak a munkáját végzi, de akkor előntötte a szar az agyam). Aztán vittem szerízbe, miután elkészült, néhány nappal később kaptam egy levelet, hogy 240khuf (azaz kettőszáz-negyven-ezer forint) -ot fizettek a szervíznek a javításért. Szóval szarjanak sünt ... sőt ... egy egész családot, de nem ám csak úgy egyesével. Egyszerre az egész famíliát.

Mylady 2011.02.16. 22:01:40

@ringer: ja, így már értem. köszi.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.02.16. 23:36:10

@donfuligjimmy: ne is mondd! :D
1998ban átment egy lovashintó(:O ! ) az autóm elején tihanyban. eleje total.
ember akart adni harmincat... persze, már hívtam is a zsarukat.
(így zárójelben: áprilisban tolt bele egy mercis egy seicentoba, akkor volt 17eFt/db a sárvédő + szerelés-nem csavar, hegesztett-, +fény)
hívtam biztosítót. jött. szívességi kárfelmérés 10.000Ft (1998ban!)
kihoztak mindennel együtt 17x ezret. majdnem lerúgtam a biztosítóst, amikor a 4hónapos sárvédőket felvette 60%-ra!
megcsináltattam önerőből. több mint 250 lett a vége.
ja! mindez a hungária vót.
szerencsés e vagyok?

2011.02.17. 09:11:39

@Mylady: olyan nincs hogy nincs pénzük árura, mert a termelő ingyen adja az árut és a bolt meg nagykegyesen 90 napra rá fizet a napi cikkekért, amiből már aznap készpénze van a kasszánál a boltnak.
A sok "korrupciós" polcpénz meg listázási díj meg egyebekről ne is beszéljünk amivel a bolt a zsebét tömi. Sokszor még az árufeltöltőket is a termelő cég küldi az se a bolt költsége.

mohopasi 2011.02.17. 17:20:51

@salapapa: Az már a jól járás tipikus esete! :D
süti beállítások módosítása