Tékozló Homár

DHL-es futárnak szinte semmi sem kötelező

2011.08.09. 00:04 | juszka | komment

Naiv ügyfél azt gondolta, ha valamilyen időpontot egyeztet a futár céggel, akkor azt a kiszállításnál is figyelembe veszik. Tévedett, csomag pedig - többszöri telefonálgatás, egyeztetés után is - ment vissza a feladóhoz. DHL futárszolgálat magyar módra.

Egyik délután egy DHL-es „Értesítés küldeményről” matricás értesítő várt a postaládámban. 13:54-kor töltötték ki ezért - mint a dolgozó emberek zöme ebben az időpontban és is munkában vagyok - nem tudtam átvenni. Az értesítésen be volt jelölve a „Kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal” telefonszám, e-mail stb. Korrekt dolog – gondoltam magamban - hívom az ügyfélszolgálatot. Foglaltak voltak az ügyintézők, de az automata elkérte a telefonszámom és visszahívást ígért. Néhány perc múlva vissza is hívtak – nagyon korrekt! – udvariasan, kedvesen tudomásul vették, hogy másnap csak 17 óra után tudom átvenni otthon a küldeményt, majd akkor fogják újra kiszállítani. Telefonszámomat is megadtam, hogy esetleg, ha kell, tudjon jelezni vagy egyeztetni a futár. Másnap 17 órától várom a futárt. Nem jön.

18:30-kor hívom a DHL ügyfélszolgálatot és azt mondják, hogy 11 órakor megpróbálta kézbesíteni a küldeményt a futár de nem talált otthon. „Kicsit” meglepően ért…

Mondom, hát megegyeztünk a tegnap, hogy 17 óra után hozzák ki… Ők ezt jegyezték, de csak akkor tudják betartani az időpontot ha az útvonal szerint a megbeszélt időpontban járnak arra. Elfogadtam ezt a magyarázatot és mondtam, hogy másnap szabin vagyok, egész nap otthon leszek, úgyhogy kihozhatják a küldeményt. Feljegyzik, ismét megadom a telefonszámom. Azt ígérik, hogy bár nem szokása futárnak, de azért arra meg lehet kérni, hogy esetleg egy fél órával az érkezés előtt odaszóljon, hogy jön… ha esetleg még is valamiért ki kellene mozdulnom a lakásból, pár perc alatt otthon lehetek.
Szuper, gondolom, most már minden lépést megtettem azért, hogy átvehessem a küldeményt.

Közeledett a következő napi DHL-es szállítási munkaidő vége is. Otthon vártam, futár sehol. Ismét felhívtam az ügyfélszolgálatot: érdeklődtem a megbeszélt szállításról, egész nap vártam őket. Válasz: visszavitték a feladónak!!
Kérdem: miért, hát azt ígérték, hogy ma kihozzák? Mert három sikertelem kézbesítés után ezt teszik. Honnan három? Én csak két esetről tudok, ez lett volna a harmadik?

Kiderült, hogy az az eset amikor az értesítést kaptam, az már a második volt.
Miért nem kaptam az elsőről is értesítést? Válasz: mert a DHL-nél ez nem kötelező. És a harmadikról sem kaptam értesítőt. Igen, mert nem kötelező. Miért fogadják el az ügyfél időpont egyeztetését, ha nem alkalmazkodnak hozzá? Ha tudnak alkalmazkodnak, de a DHL-nél ez nem kötelező. Miért nem hívott fel a futár ha az egyeztetés ellenére más időpontban jött, lehet hogy rövid idő alatt oda tudtam volna érni? Mert ez sem kötelező. Egy értesítőm van, honnan tudhatom, hogy valóban járt-e háromszor nálam, miért nem hívott legalább fel, hogy valami nyoma legyen? Jött a válasz: mert a futárnak ez nem kötelező.
 

Még ezt is fel tudom fogni, de azt már nem, hogy ha megvolt a három kiszállítás, akkor miért fogadták el az időpont egyeztetést a negyedikre? Ha eddig nem lett volna világos: mert a DHL-nél az ügyfél tájékoztatása egyáltalán nem kötelező, nem szükséges.

Utólag merült fel bennem ez a kérdés: a harmadiknál – időpontot egyeztetés után – ha pontosan tudták, hogy nem vagyok otthon, akkor azt a kiszállítást egyáltalán miért tervezték be? Vagy nem is járt ott senki? Hisz értesítőt nem hagyott…

És a hülye kérdések sorozatával lassan rájövök, hogy mi célt is szolgál az értesítőn az a kérés, hogy vegyük fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal: így tudják meg az ügyfelektől azt az időpontot amikor kiszállítás nélkül be lehet jegyezni, hogy az ügyfél nem vette át a küldeményt!!

Briliáns ötlet: így lehet teljes költségmegtakarítás mellett az el nem végzett munkát elvégzettként jegyezni!

Kiábrándítóan gusztustalan húzás és hozzáállás egy ilyen hírnevű cégtől.

És ez a cég szolgáltat a Magyar Telekomnak…
Kíváncsi lennék, vajon hány Magyar Telekom ügyfél megrendelését nem kézbesítette három „sikertelen próbálkozás” után a DHL?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.08.09. 00:08:26

Csak azt nem értem, miért nem a munkahelyére kérte.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.08.09. 00:10:28

Én azt nem értem,hogy jön ide a telecom:)))
DHL-nek meg egy Sün a sejehajába:))

nyomi 2011.08.09. 00:24:24

GLS detto ugyanez, marmint igernek hivast elotte, de semmi, vki volt a megadott cimen, futar sehol, de jon az info, hogy ott jart stb, stb. Ez vmi magyar mentalitas lesz, mart sose hallottam hasonlorol DHL eseten.

Mylady 2011.08.09. 00:28:25

"És ez a cég szolgáltat a Magyar Telekomnak…"

Na, ezt konkrétan nem értem, hogy jön ide...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2011.08.09. 01:05:06

gondolom úgy jön ide a telekom, hogy tőlük rendelt valamit a prosztoló...

BlueBox 2011.08.09. 01:05:36

Ez minden kézbesítő szolgáltatónál így működik.
Én elég gyakran veszem igénybe ezeket a tényleg silány szolgáltatásokat.
Egy titka van, ahogy megvan a kézbesítési azonosító, hívom az adott céget és elkérem a majdani kézbesítő közvetlen telefonszámát ( a diszpécser szolgálaton sokszor tagadják, hogy birtokukba lenne az információ, de ez nem igaz, nem szabad feladni, a végén úgy is megadják) így közvetlen a futárral tudok megbeszélni mindent, ők mindig nagyon rugalmasak és kompetensek, ezért elsőre is célt ér a küldemény.
Ez minden csomagküldő cégre igaz kivétel nélkül.

agent_x 2011.08.09. 01:14:51

Elég lett volna ennyi:

Képzeljétek, milyen hülyeséget csináltam: elfelejtettem, hogy a matávtól rendeltem valamit. Akkor jöttem rá, mikor otthon várt az értesítő. A második melléfogás ekkor derült ki, miért is nem a munkahelyemre kértem a szállítást? Gyorsan felhívtam az ügyfélszolgálatot, majd megadtam nekik másnapra egy szűk sávot, amikor kihozhatják a címemre újra. A harmadik hibám ez volt, mert az is kiment a fejemből, hogy egy nap múlva szabin leszek, bármikor jöhetne.

F. Fred Palakon 2011.08.09. 01:37:25

Leírom neked én is: ilyenkor kérd a munkahelyedre!

ginlemon 2011.08.09. 01:43:22

Hadd használjam ki az alkalmat, hogy a DHL-t szidjam: Küldtem egy meglehetősen értékes szülinapi ajándékot egy barátnőmnek, aki a kiszállítás időpontjában nem tartózkodott otthon, erre ezek az ősemberek odaadták az albérlőtársának, akinek se a címzetthez, se a lakáshoz nem volt semmi köze. Szerencsére nem csente el, de simán megtehette volna. Na, szóval szedett-vedett egy cég ez.

KeCCeg 2011.08.09. 04:02:44

Ezért kell a DPD-t igénybe venni. :)
Föl szoktak hívni a cégtől, hogy melyik nap jönnek, föl szoktak hívni amikor már a közelben járnak, volt már olyan is, hogy azért hívtak reggel, hogy csak késő délután érnek ide.
DHL, GLS, egyebekkel nincs tapasztalatom.

Babocza 2011.08.09. 05:27:55

na a DPD-t csak pont ne ajánlgassa senki. az 5-6 futárcég közül akik rendszeresen szállítanak ki nekünk, csak a DPD nem képes másnapra kihozni a dolgokat. amúgy tényleg egyeztetnek...

a legtöbb futárcég meg amúgy is fel szokott hívni előtte fél órával, hogy van-e valaki a telephelyen. (dhl, gls nem, viszont gls felhív, hogy csomagom van, itt van, mi legyen?)

Kardics 2011.08.09. 06:08:16

Miért gondoljátok, hogy olyan helyen dolgozik ahova munkaidőben lehet szállítást kérni?

Megdobbent 2011.08.09. 06:34:52

A dhl egy szar, volt vele dolgom, aztan dicsertem a csomag feladojanak oket, o meg elmeselt meg nehany dhl-es sztorit :) Csuda egy csapat, kb. kalap szart ernek.

Megdobbent 2011.08.09. 06:36:52

"Kiábrándítóan gusztustalan húzás és hozzáállás egy ilyen hírnevű cégtől."

Milyen hirneve volt/van ennek? Csak rosszat hallani rola, de azt legalabb nemzetkozileg. Van orszag, ahova csak a hatarig viheti, onnan atveszi a helyi posta, annyi panasz volt rajuk. Es nem, nem iden eloszor ;>

Kaelon 2011.08.09. 06:54:13

@KeCCeg: A DPD sorozatosan szétcincálva hozta ki a megrendeléseimet... Volt olyan is, hogy a fele hiányzott a csomagból. Persze kártérítés nem volt, és a csomag már eleve széttépve került hozzájuk. (Akkor miért vették át?)

Kiköpött Magyar Posta. Bár rájuk most egy rossz szavam sem lehet, mert nem rég kaptam egy csomagot, ami (a feladó balfaszságából) szétszakadt, de minden benne volt, pedig könnyű préda lett volna. :)

zeugma 2011.08.09. 07:12:16

Mi a meglepő abban, hogy velük szállíttat az ex-matáv? Hiszen az is legalább ekkora hóhányó banda. Sőt...

Az, hogy a csomag megérkezik-e, errefelé igazából szinte kizárólag szerencse kérdése - függetlenül attól, hogy melyik cég hozza, a postát is beleértve. Érdekes módon még a korrekt nemzetközi cégek is, ha kis hazánk felé terjeszkednek, a határt átlépve azonnal magyarizálódnak, és onnantól ugyanolyan gazember mindegyik, mint bármelyik őshonos "állami áruház" (lásd az azonos című örökbecsű magyar filmet).

KeCCeg 2011.08.09. 07:40:55

@Babocza: @Kaelon: akkor csak nekem van velük szerencsém. :) Holnapra is várok tőlük csomagot, remélem nem cáfolnak rám.

Egyéves Önkéntes 2011.08.09. 07:46:10

loɹʎlǝɥolǝɯ ɐ ʞoƃol

juhaszvik 2011.08.09. 08:05:02

@EÖ: ejnye bejnye. tessék bemenni dolgozni :)

témához: ha az ember veszi a fáradságot, és megpróbál belegondolni abba, hogy hogyan működik egy futárszolgálat, akkor biztos rájön, hogy nem manók és rénszarvasok varázsolják oda a csomagot meg a autót/teherautót a ház elé.
megoldás, hogy olyan helyre kell rendelni, ahol nagy valószínűség szerint van valaki napközben (kedves szomszéd néni, anyuka-apuka, nagyi, munkahely, munkahelyporta!, fodrász-gizike). ez a trükk.

Sracz · http://dbworld.blog.hu/ 2011.08.09. 08:11:48

Segítenék nektek én is, mert látom óriási dilemmátokat... NEM MINDEN MUNKAHELY tűri el, hogy a dolgozók ott éljék a magánéletüket. Márpedig egy magánjellegű csomag a magánélet része... Mindig irigyeltem egy picit azokat, akik a munkahelyükről elbeszélgetnek az egész családdal, pizzát, üdítőt esetleg valami jó filmet rendelnek oda és ha ezekkel végeztek, ledőlnek egy kis sziesztára, míg jön az ebédszünet, amikor kiugorhatnak a városba egy jó kis shoppingolásra. Míg ők ezzel elfoglalják magukat, addig a poszttolóhoz hasonlók dolgoznak. Teljesen igaza van éppen ezért.

Egyéves Önkéntes 2011.08.09. 08:20:32

Én például a postán dolgozok és nem fogadhatok csomagot.

De a Hankook-ban is ferde szemmel néznek arra, aki munkaidőben csomagot kap.

juhaszvik 2011.08.09. 08:20:49

@Sracz: csak mert megengedi a cégem, hogy a munkahelyemre rendeljek valamit, akkor én már naplopó vagyok?
és ha nincs akváriumi halam, akkor meg meleg vagyok?

Prof. azsiráf.PhD. 2011.08.09. 08:35:13

@EÖ: ne tessék lógni, hanem szorgalmasan továbbítani a leveleimet! :)

amúgy a dhl egy droidfalka. bútorokat vártam, persze akkor jönnek, amíg nem vagyok otthon, bár ez nem túl hosszú idő. fazon felhív, mondom semmi gáz, a szomszédnál van a kulcsom, pakoljanak le. azt nem lehet, mert ők csak az első zárható ajtóig visszik a cuccot, magyarul a lépcsőházon belül ledobják, aszt csá. így a szomszéd berámoltatja a cuccot az ő lakásába, ti. az ő lakásuk az utcáról nyílik, az enyém meg a lépcsőházból. ca. 15 k*va nagy doboz, azt kerülgeti szépen amíg haza nem érünk és ki nem pakolunk. csak azt nem tudom mi lett volna, ha nincs ajtónk.

pernyekergető 2011.08.09. 08:38:59

@akiazsiráfotszereti: "csak azt nem tudom mi lett volna, ha nincs ajtónk."
Valszeg ellopnak mindent :D

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.08.09. 08:46:41

Nem olyan elképzelhetetlen, hogy valakinek a munkahelyére nem lehet csomagot kérni. Az előző munkahelyemre nekem se lehetett. Egyszerűen olyan volt a munka, hogy nem lehetett abbahagyni, amikor jött a futár, és átvenni a csomagot. A porta meg nem vállalta, hogy több száz ember csomagjával szórakozik a saját melója mellett.

Amióta itt dolgozom, a munkahelyemre rendelek, itt nem szólnak érte. Így általában meg is kapok mindent.

Egyéves Önkéntes 2011.08.09. 08:55:53

@akiazsiráfotszereti: szoktál küldeni csomagban rote grützét? :D
jelöld meg valahogy, ne kelljen annyit felbontanom

Prof. azsiráf.PhD. 2011.08.09. 09:05:35

@EÖ: nem, de ha acc egy városnevet, bizisten elküldöm és piros filccel ráírom nagy betűkkel, hogy: EÖ-nek!!! A postán!!! NE dobd ki!!!

:D

Egyéves Önkéntes 2011.08.09. 09:07:17

@akiazsiráfotszereti: aranyos vagy, akkor kénytelen leszek elmenni a postára dolgozni.
ennyit megér nekem. :)

Prof. azsiráf.PhD. 2011.08.09. 09:17:49

@EÖ: aszittem póstás vagy. na mindegy. akkor legalább az országot mondd meg, bár így jelentősen csökkenek a kézbesítés sikerének esélyei. ..

Prof. azsiráf.PhD. 2011.08.09. 09:19:06

a kommentemet is ellopta a posta.

Egyéves Önkéntes 2011.08.09. 09:20:07

@akiazsiráfotszereti: az Osztrák-Magyar Monarchia történelmileg nem annyira sikeres felén élek.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.08.09. 09:41:15

@EÖ: okés. megy a csomi, figyejjed a póstást.

pengusz 2011.08.09. 09:43:23

Tudom javasolni a Pick-Pack pontokat. Én oda szoktam kérni:
-olcsóbb a szállítás
-8-20-ig mehetek érte (vagy amíg a bolt nyitva van)
-sarkon itt a teszkóban az újságos, 5 perc gyalog
- ímélben értesítenek, ha megérkezett, asszem 3 (v.5?) napig lehet átvenni

Egyéves Önkéntes 2011.08.09. 09:43:48

@akiazsiráfotszereti: tegyél mellé pár doboz lapin kultát, nehogy felboruljon. csak jótanácsként mondom :D

amúgy hamarosan kimegyek a haveromhoz és akkor nagykanállal eszek rote grützét.
a reálhozamom arra költöm

varvizib 2011.08.09. 09:58:39

Ilyen hozzáállás mellett még jó, hogy a DHL futárszolgálat igénybevétele sem kötelező...

Prof. azsiráf.PhD. 2011.08.09. 10:02:00

@EÖ: kunsthalle-ban októberig salvador dali, bourgeois kiállítás, csak mondom, hátha érdekel.

Egyéves Önkéntes 2011.08.09. 10:08:12

@akiazsiráfotszereti: kunsthalle? heuriger!
de köszönöm, egyszer svédországban a salvador dali kiállítás mellett ebédeltünk a múzeumban és nem volt idő bemenni.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.08.09. 10:10:45

@EÖ: lol. persze persze. nade délután dali, este kocsma, éjjel szabad program, délelőtt józanodás :D:D

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.08.09. 10:10:50

Tudod, h mi a baj? Hogy dolgozol! Nem kell, sokan csinálják ebben az országban, próbáld ki!

Lehet maradni otthon és várni a csomagokat. A DHL már tudja ezt az új modellt és alkalmazkodott hozzá a Nemzeti Együttműködés jegyében!

ulpinus 2011.08.09. 10:21:05

@akiazsiráfotszereti:
Nem értem, miért kell otthon lenni a kézbesítésnél. Nekem rendszeresen hoztak cuccot munkaidőben, amikor nem voltam otthon. Este ott várt minden az ajtó előtt. Laptop, könyv, de még bicikli is volt egyszer. Probléma csak 1X volt, amikor a szomszéd elé tették, de az is 5 perc alatt megoldódott. Ha meg végképp aláírós volt az átvétel, akkor este át lehetett venni a közeli irodában. Nem kellett az otthonmaradással stresszelni.
Igaz a világ másik végén is sok probléma van az életben, de legalább a csomagküldés rendszere működik...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.08.09. 10:23:14

Balatonfüredre műemléki környezetbe kellett volna rendelni, és ráíratni a csomagra, hogy "tartalma: bogrács". Akkor biztosan megérkezett volna. Bár lehet, hogy sérülten:)

Prof. azsiráf.PhD. 2011.08.09. 10:35:15

@ulpinus: nem vagyok egy bizalmatlan típus, de a cuccaimat szeretem nem az ajtó elé kézbesítettni. ja, aláírás nélkül nem megy, mindent alá kell firkantani, lassan már a blokkot is az élelmiszerboltban.

Ulbert István [Biyadhoo] (törölt) · http://v-one.hu 2011.08.09. 10:43:46

Namostakkormegmondomafrankót. A DHL nek akkor farok futárai vannak, hogy az már nem is a bullshit kategória. Valami, ami alatta van. Nem vagyok sikeres, mert csak. Ellenben nekem is akart csomagot hozni a DHL. Sikerült nem megtalálni a címet, ami a Gyáli úti kuplerájuktól nem egész 300 m-re van. Mit ír a nagytudású bamba futár? Nem létező cím. Nem gond, hogy hugomék 15 éve ezen a címen leledzenek. A postás megtalálja, a villanyszerelő is, csak a hülye DHL-es futár nem. Még yo, hogy tudtam a csomagról, és elkezdtem keresni, mert kicsit nyűgös lettem volna, ha visszatolják Angliába. Csomagot küldeni csak a magyar királyi postával. Azoknál legalább tutira tudod hogy ellopják, nincs miért idegeskedni:))

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.08.09. 10:59:39

@ulpinus:
Nem tudom merre laksz,de én még a lábtörlőt is behozom estére, mert még azt is elvinnék... :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.08.09. 11:29:05

@Megdobbent: "elmeselt meg nehany dhl-es sztorit"

Na! Naaa!!! Mondjad!!!

Prof. azsiráf.PhD. 2011.08.09. 11:30:00

@Horváth Lajos: ahhh. oké. csak gondoltam, hogy nem-e esetleg a románok, éjszaka....na.

.lll. 2011.08.09. 11:39:27

van kalapom kockás
nyaljon meg hat futár!

dedalon74 2011.08.09. 11:49:11

Off! de lehet szavazni a Homárra a goldenblog 2011-en ez egyéb kategóriában, (EDE már leadta a voksát)!

Dorie 2011.08.09. 11:56:13

@agent_x: te tuti DHL-es vagy :D Amúgy azoknak akik azt kérdik miért nem kéri a munkahelyére elmondom, hogy nem mindenkinek olyan a munkahelye, hogy ott át tud venni csomagot/levelet stb. A másik pedig az sem sokkal jobb a futárnak, egyik kolléganőm férje is csomagküldőnél futár és sokszor van, hogy munkahelyre kérik a kiszállítást, de ott is tudnak hisztizni jajj lejár a munkaidő, vagy ma csak 2-ig dolgozom, akkor gyorsan hozzák a csomagot stb. De a posztoló is hülye, mert azért fel lehetett volna hívni DHL-t mikor megrendelte a cuccot, hogy kb melyik napra várhatja a csomagot és akkor úgy intézte volna hogy legyen otthon valaki. Persze nem mondom hogy a DHL nem ludas mert az és felháborítónak tartom, hogy nem kötelező értesítőt hagynia a futárnak...

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2011.08.09. 14:17:43

PoszTOLÓ, ne aggódj nem csak a DHL futár ilyen! AZ ÖSSZES!!! Nekem rendszeresen volt olyan, hogy rendeltem valamit neten - valami nagyobb értékűt (a többi eljön a Magyar Postával) A Webáruház felajánlja, hogy 2órás időközöket kiválaszhatok, hogy mikor jöjjön a futár! De még a közelében sem jár, amikor kijön...
Pl. én megjelölöm, hogy 16:00-18:00 között jöjjön, akkor reggel 10:00-kor jön, hah reggel 10:00-et jelölök, akkor délután 16:00-kor!
Ennél még az értékbiztosított csomagos Magyar Posta is jobb! (és ez nagy szó!) 50.000 Ft-ig értékbiztosítva 2.000 Ft-ért szállítanak bárhonnan - bárhova!

agent_x 2011.08.09. 14:51:26

@Dorie: nem, semmi közöm a dhl-hez. Csak azon akadtam ki, hogy a postoló mennyi energiát beleölt az átvételbe, csak gondolkodni felejtett el hozzá. Főleg, mikor már az összeesküvés-elmélettel jött, hogy miért kérnek időpontot.

Szerintem a dhl ezt rendesen elcseszte, de a T. címzett se volt a topon.

j311 2011.08.09. 15:10:51

Hülye a poszt toló!
Amit munkaidőben szállítanak ki, azt a munkahely címére kell kérni.

Zoan11 2011.08.09. 15:51:05

Nekünk szerződésünk volt a DHL-el, pár hónap után szépen fel is mondtuk. Rossz számlaküldési címet rögzítettek, erre küldték a számlákat, amit persze nem kaptunk meg. A fizetési felszólításokkal, fenyegetőzésekkel persze megtaláltak. Négy, azaz négy! alkalommal telefonáltam nekik, hogy javítsák ki a címet: OK, megtettük. 5. alkalommal hová küldik? Persze, hogy a rossz címre. Na ekkor ért véget együttműködésünk, a DPD-vel szerződtünk, eddig korrektek, nem volt velük semmi gond.

junkie 2011.08.09. 17:07:53

A DHL-lel ugyanezt a kálváriát jártam én is végig tavaly szeptemberben. Rendeltem egy telefont a T-mobile webshopból. A shopban be lehetett állítani, hogy milyen időszakban kérem a kézbesítést (reggel, délelőtt, délután, este), gondoltam ez dejó. Bejelöltem az estét, mivel egész nap jövök-megyek, nincs egy állandó hely ahová kérhetném a csomagot, de este a választott idősávban otthon vagyok.
Eltelik két nap, délelőtt 9 órakor hív a futár, hogy itt van a ház előtt és nem vagyok otthon. Mondom neki nem mondod bazz, estére kértem a kiszállítást. Azt ő nem látja. Mondom akkor broki van mert én onnan kilóméterekre vagyok és ha akarnék se tudnék oda menni. Strike #1.
Másnap reggel ismét csörög a telefon, nem vagyok otthon. Nem bzmeg, valóban nem. Strike #2.
Délután ismét csörög a telefon, egy diszpécsernek tűnő nő kissé emelt hangon kifogásolja hogy én sose vagyok otthon és akkor így mégis hogyan képzelem hogy átveszem a csomagot. Elmondtam neki hogy esti kiszállítást kértem, erre: ő nem tudja hogy a webshopban miért van ilyen opció, amikor is a DHL 5 után NEM szállít ki. Jó, leszarom, legyen, akkor mondja meg hogy ÉN hova MEHETEK a csomagért, elmegyek most, holnap, tökmindegy már csak legyen valami. Az nem lehet, csak a futár viheti, és különbenis. Holnap megint megpróbálja a futár, ha nem leszek otthon akkor visszaküldik a csomagot. Mondtam neki jóvan a retkes kurva anyátokat, kiveszek egy nap szabit holnap és otthon fogok várni egész nap a futárra mint a messiásra.
Másnap délben csörög a telefon, a diszpécser "hölgy" hogy itt áll a ház előtt és menjek le mert itt van nála a csomag. Lementem, kifizettem, durrogott még kettőt hogy ez nem így működik, én meg megfogadtam hogy a büdös életben többet semmit nem fogok futárral rendelni.

csatóbaba 2011.08.09. 18:54:52

Én a DHL-nél dolgoztam igaz Hollandiában ott ha egy névre szóló szórólapot nem kapott meg az ügyfél máris jött a telefon, nekem a figyelmeztető sms.Nem hogy csomag vagy heti műsorújság (Veronica)amire különösen allergiásak ha nem kapja meg időben simán kirúgták az embert.Szóval itt a dolgozókat kellene sűrűbben ellenőrizni meggondolná a futár hogy a nem minimálbéres fizetésért elvégzi-e a munkáját....

Tomasz_a_gozmozdony 2011.08.09. 22:03:30

A DHL-nel van permetkek szoptatokendo?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.08.09. 23:27:36

Velem is elég érdekesen viselkedett a DHL nemrég. Kora délután csörög a mobilom: a futár, ott áll az ajtóm előtt, hozott csomagot, de nem fér be a levélszekrénybe, mi legyen? Mondom, kérem én munkában vagyok.
- Jó, akkor visszajövök holnap ilyenkor.
- No de én holnap ilyenkor is munkában leszek, nem otthon...
- És holnapután?
- Mindennap bejárok dolgozni.
- Akkor mi legyen?
- Kihoznátok a munkahelyemre?
- Persze. Holnap fog hívni a kollégám, ha odaért, hogy írd alá és vedd át.
Cím, útbaigazítás, megadva, másnap várom a futár hívását - nem hív. Harmadnap sem. Negyednap felhívom a DHL-t.
- Jónapot, van itt egy azonosítóm, megnézné, hogy hol van a küldeményem?
- Nem, mert a küldeményt csak a feladó keresheti, a cízett nem.
- De kérem, a feladó megadta nekem az azonosítót, bizonyára nem hiába...
- Nem nem, a feladónak szóljon, hogy keresse a csomagot.

A DHL weboldalán bepötyögve az azonosítót persze kidobta nekem is a küldeményt, státusz: kézbesítve. Nabazz, hol és kinek kézbesítették??? Idegesen lerohanok az irodai recepcióra: két nappal korábban vették át a futártól. Hogy a futár miért nem hjvott fel, hogy itt van a küldeményemmel, máig rejtély.

Shinjuku 2011.08.10. 04:35:43

FedEx nekem jobban mukodott. Megadtak a futar telefonszamat es megdumaltam vele hogy hol tudunk osszefutni. Egyebkent is korrektebb ceg.

mohopasi 2011.08.10. 09:37:32

Nekem is tele lenne a kukim, ha háromszor vinnék ki valamit feleslegesen... Megrendeléskor nem volt olyan opció, hogy 17 óra után érkezzen a csomag? Sok webáruházban rendeléskor lehet kérni. Én még eddig mindig mindent megkaptam elsőre.

Silent Bob 2011.08.10. 10:08:07

@Réka ‎: És a recepció miért nem szólt két napig, hogy ott s csomagod? :)

anarch 2011.08.10. 10:36:23

Egyébként miért nincs a DHL-nek Magyarországon rendes drop-off pont-ja? Ha nem talál otthon akkor lerakja az egyik ilyen központban ahol át lehet venni X napon át mielőtt visszaküldik. Eddig két országban találkoztam ilyen DHL viselkedéssel.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.08.10. 11:15:51

@Silent Bob: mert a futár, annak ellenére, hogy megadtam a cégnevet, nem közölte a recivel, hogy melyik cégnek szól a küldemény, a reci meg kb 10 céggel együtt közös :)

junkie 2011.08.10. 16:44:08

@mohopasi: Lásd az én esetem. Szartak rá, hogy én mikorra kértem a kiszállítást, sőt, letagadták, hogy ilyent egyáltalán lehet kérni, mert 5 után nincs kiszállítás. Szerintük.
(szerintem meg a szerződésükben a webshoppal benne van, azért került ki az oldalra is a választó)

Répalaki Edömér 2011.08.10. 21:00:01

Mi akkor szerencsések voltunk eddig, mert nem volt baj(unk) a DHL-el.
Igaz céges címre jöttek a küldemények: magán jellegű utánvétes és céges is. Ráadásul beléptetős, kiemelt biztonsági területre, ennek ellenére még az első időkben sem volt gond, mert minden rendelésnél megadom a számainkat, hogy 15 perccel érkezés előtt szóljon a futár és akkor kiszaladunk a főporta elé átvenni az árut. Pár kisebb futárcég embere csak megcsörgetett, mert nekik nem fizetik a telefonköltségeiket, bár nem tudom, hogy ez a nagyoknál hogy megy. DHL ráadásul bejáratos volt hozzánk, tehát még ki sem kellett menni. Igaz a vége felé már nem jelezték előre, hogy jönnek, de mindig volt valaki aki átvegye a csomagokat, így feleslegesen persze, hogy nem csörgettek meg senkit.
Olyan is volt, hogy napközben másik városban futottam össze a futárral és mivel csak miattunk jött volna felénk, simán átvettem a küldeményt ott, így visszafelé maradt ideje beugrani azokra a címekre, ahol korábban nem voltak otthon és nem is adtak meg telefonos elérhetőséget.

Az viszont tény, hogy pár hete/hónapja futárt váltott a Hilti is és már GLS hozza az áruikat, pedig eddig végig DHL fuvarral jött (osztrák raktárból, át a magyarországi gyűjtőn, egészen a címzettig).

mohopasi 2011.08.12. 10:51:15

@junkie: Hát, azt nem tudhatod a webáruház és a szállító cég közötti szerződésben mi szerepel. Ilyen esetben érdemes cseszegetni a shopot is.

svinjahond 2011.08.13. 12:46:33

Milyen csodálkozik a posztoló?
Az ÖSSZES nemzetközi cég menthetetlenül elkurvul, amint beteszi a lábát a Balkánra (itt: Magyarország). Mondjon nekem bárki olyan céget, amelyik őrzi és nyújtja azt a színvonalat, amit a (nyugati/USA-beli) anyaországában képvisel!??
Ellenpélda annyi van, hogy estig írhatnék, hogy magam is megunnám!
(Pl. Vodafone, T-Com, UPC, Telenor, Pepsi Cola, Coca Cola, Burger King, KfC, McDonald's, Porst Foto, Media Markt/Saturn, DHL, UPS, stb. hogy csak a köz(rö)helyesebbeket említsem..)

kornicska1975 2014.09.17. 23:20:24

DHL ről lévén szó, valaki tudja hogy 20USD értékü 16kg os csomagnál mennyit kell fizetni a csomag átvevőnek?
a csomag értéke 20USD és ajándék ként van nekem postázva.
Mert néztem egy DHL kalkulátort ott meg kelett adni hogy kinából Magyarba mekkora csomag 50x35x25 16kg
erre kidobott egy 186.000ft os árat
Nah én ott le is petéztem, hogy 20 dolcsis értékre ennyit fizessek akkor inkább menjen vissza a feladonak?
Igaz irta hogy az árak forintban értendők és csak tájékoztato jellegüek, és sajnos a csomag értékét nem lehetett megadni.
Igy az a kalkulátor szart sem ér mert nem konkrét adatokat kér.

josé73 2019.03.05. 15:19:02

Húsz perce hozta meg a DPD-s futár a csomagot, de a jóember öt perccel érkezés előtt hívott fel. Kérdeztem tőle, kártyával lehet-e fizetni. Terminálja nem volt, úgyhogy el kellett loholnom a legközelebbi ATM-hez. Becsületére legyen mondva, a portástól megtudta hová mentem, és visszajött pár perc múlva. Még nem bontottam fel a pakkot, remélem, benne van, amire számítok.
süti beállítások módosítása