Tékozló Homár

Autólopásra nincs idő, eltűnt kukát keres a rendőrség

2011.11.28. 11:19 | jackyll | komment

Naiv ügyfél bűnös, és ezt nem is titkolja. Lejárt egészségügyi érvényességű jogosítvánnyal furikázott, így a rendőrség nagy erőkkel vetette rá magát. Bezzeg a frissen ellopott autójával egyáltalán nem foglalkoztak, a szomszég kukájának eltűnése miatt viszont több ízben kikérdezték a lakosságot.

Három szálon futó történetemet osztanám meg veled, amely meghökkentő felismerésre juttatott! Mondhatnám azt is, hogy ez Megvilágosodásom története.

Történetem úgy kezdődött, hogy ellopták igen értékes autónkat az épület elöl, ahol tartózkodtunk. Mivel nemrég hagytuk ott, tudtuk, hogy legfeljebb fél óra telhetett el a lopás és annak felfedezése között, de könnyen lehet, hogy csak percek voltak. Ezért azonnal hívtuk a rendőrséget és közöltük velük a helyzetet, remélve, hogy így még időben lehet intézkedni. Mondanom sem kell, egyáltalán nem érdekelte őket a dolog, megnyugtattak, hogy a rendszámot felveszik a lopott autók listájára - és ezen kívül semmit se tesznek.

Tehát összefoglalva annyit tettek, hogy 6 karaktert beütöttek a számítógépbe és nyomtak egy entert, majd elégedetten hátradőltek, hogy elvégezték a munkájukat. Nem jöttek ki a helyszínre, nem kérték el a lopás helyszínétől néhány tíz méterre, az utca elején lévő kamera felvételeit, szóval egyáltalán semmit nem tettek a rendszám feljegyzésén kívül, ami legalább 10 másodpercüket felemészthette a munkaidejükből. 1-2 hónap múlva lezárták a "nyomozást" - tehát a 10 másodperces rendszám begépelését, addig még fizethettük tovább a biztosítást a nem létező autóra. (Megjegyzem a rokonságban 2 másik autót is elloptak pár éven belül, ott sem volt sokkal jobb a helyzet - az egyik esetnél a rendőrök megjegyezték a rendőrségen, hogy “hölgyem ne sírjon, ilyen a közbiztonság”). Egy postarablás sem érint nagyobb összeget, mint egy újabb autó ára, családok sok éves munkáját döntheti romba egy ilyen veszteség, nem értem a megkülönböztetést, hogy ott pár százezer forintért hajtóvadászatot indítanak, míg egy friss autólopással egyáltalán nem foglalkoznak. De ezzel még semmi gond nem lenne, természetes, hogy a rendőrök semmit nem tesznek autólopás esetén, ezt mindenki tudja.

Beletörődtem már rég a dologba és nyugodtan autóztam annak tudatában, hogy minden rendben van, nincs okom aggodalomra, mikor megállítottak a rendőrök és igazoltattak. Kiderült, hogy rendkívül súlyos kihágást követtem el, amiért fel kell jelentsenek. A jogosítványom még közel 10 évig érvényes, de van a jogosítvány hátulján valahol egy 2 milliméteres betűméretű dátum, ami az egészségügyi érvényességet jelenti (javaslom mindenki ellenőrizze le most, ha nem akarja, hogy behurcolják a rendőrségre emiatt). Az igazoltató rendőr a kollégájától megerősítést várva megkérdezte: ”az a legegyszerűbb ha feljelentjük, nem?” Így is tettek. Míg az idézésre vártam 12 ezer forintért kicserélték a dátumot újabbra. Ennyibe került frissíteni (komoly munka átütni azt a pár számot). Megjött az idézés, melyben a fél családot (engem és édesapámat) berendelték a rendőrségre, hogy ennek a rendkívüli súlyú bűnesetnek a végére járjanak. Benne egyből fenyegetnek, hogy ha nem megyünk, akkor erőszakkal bevisznek (ez bizonyára a sablon része, nem személyes). Édesapám az autó tulajdonosa, feltételezem ezért kell neki is befáradnia. Megjegyzem, mielőtt valaki félreértené, hogy semmi más probléma nem volt, az intézkedő rendőrök is kedvesek voltak, én is maximálisan együttműködő, tehát úgy tűnik, hogy ez a normális menete a dolognak. Kíváncsian várom, mennyit kell még a 12 ezer forinton felül fizetnünk, gyanítom, hogy édesapámat is megbüntetik, amiért felelőtlenül a rendelkezésemre bocsátotta a gépkocsit a jogosítványom hátulján lévő 2 milliméteres dátum ellenőrzése nélkül.

Nagyon úgy látom, hogy a tisztességes, becsületes embert ott támadják és fosztogatják, ahol csak tudják, míg a bűnözőket szabadon garázdálkodni hagyják. Sokkal kényelmesebb nekem kiküldeni egy csekket, mint egy bűnözőt hajkurászni.

A harmadik eset, melynek során - érintőlegesen csupán -, de kapcsolatba kerültem a rendőrséggel, az egy igen súlyos bűncselekmény. A szomszéd kukájának lába kélt! Ellopták a ház elöl. Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség felderíteni a bűnügyet, annyit legalábbis a saját szememmel láttam, hogy többször is kivonultak és becsöngettek, kikérdezték a károsultakon kívül még a szomszédokat is, többek között engem is, nincs e valamilyen információnk erről borzalmas esetről . Megnyugtató, hogy egy pár ezer forintos kuka után ilyen nagy erőkkel kutat a rendőrség (sajnos az irdatlan erőfeszítések ellenére sem került elő a szeméttároló edény).

Azt is megértem, hogy a 2 mm-es dátum miatt intézkednek, feljelentenek, beidézik a családot, büntetnek. Ha egyszer ez a törvény, még ha túlzó is, elfogadom (na és persze biztos jót teszt a statisztikának). Csakhogy mindezek fényében, ha hívom őket, hogy autónkat, sok évnyi munkánk eredményét vitték el pár perccel korábban, akkor arányosan minimum azonnal minden rendőr azt kellett volna keresse.

Aztán megvilágosodtam! Mennyi intézkedés, papírozás, munkaóra az, hogy eltűnt kukákat keresnek, traffipaxoznak, egészségügyi dátum lejáratokért feljelentgetnek, beidéznek, vizsgálódnak, kihallgatnak - nem csoda, hogy szegény rendőröknek nincs idejük holmi többmilliós, frissen lopott autókat keresni!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.11.28. 15:44:57

@CatMother: A fenti (@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ) javaslat neked is szól. Szerintem szolgálati lakást is tudnak a közelben (Balajton vagy Szendrőládon) biztosítani...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 15:45:10

@Idiofil: "egy osztálynyi 8.osból örülnek, ha 5en tudnak -20 tól 20ig összeadni-kivonni?"

Az a hülye, aki harmadikba engedte őket.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ha jó tanár lennék, lehet, hogy tanítanék. Én tisztában vagyok a képességeoimmel, és annak megfelelő munkát végzek.

XCat 2011.11.28. 15:45:16

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Egyszer valamelyik mondta, hogy ők azok. Azért jegyeztem meg, mert alig volt helyesírási hibája:))

Valódi szénszagú nácit én talán egyet láttam eddig, az asszem katonatiszt, de vagy 10 éve nem beszélünk. De meglepően kellemes srác volt. Meg még egyet, az nem tudom mit csinál, de őt tiszteltem, mert egyrészt zseni volt, másrészt nálam is bolondabb. Aztán az is eltűnt. :)

Gárdában nem hiszem hogy lennének, az nem az a közeg, ahol jól éreznék magukat. Vannak akiket vezetni sem dicsőség, és szükségszerűségből sem a népszerű fajta.

Idiofil 2011.11.28. 15:47:48

@atpijkamo: Pontosan...De ki fogja elhinni Odafent, hogy 4db 3.ok osztályból 5 ember mehet 4. osztályba? Egy iskola ilyet nem csinálhat, mert akkor jön a parancs fentről, hogy ejnyeejnye...
Elsősorban nem a tanár dolga nevelni, hanem a szülőé. Természetesen a tanárnak nagy szerepe van, de ha a szülő nem tanítja fegyelemre, tiszteletre a kölykét, akkor a tanár nem tud csinálni semmit, csak szenvedni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.11.28. 15:49:47

@Zsandár: Amióta "leestek az azonosítók", és Zsanett újból szűz lett, azóta ezen nem kell csodálkozni. Elég 10-20 év kemény, tisztességes és becsületes munkát végezni a testület egészének, és újból lesz hitele a szavatoknak. Mindaddig, amíg nem jön újból egy bűnözők által irányított (pl. "privatizáló") politikai kurzus és egy elvtelen, erkölcstelen rendőri vezetés, és újból "el nem bassza a renomét" újabb évtizedekre.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 15:51:39

@Idiofil: Nevelni mindkettő dolga.

Az, hogy a tanár a lovak közé dobja a gyeplőt, én itt nem tehetek semmit, szánalmas védekezés.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.11.28. 15:51:46

@CatMother: Dolgozni? Tapasztalni? Élni ott? Verseket, novellákat, regényt írni?
Kalandvágyból.

XCat 2011.11.28. 15:55:00

@Zsandár: Túl nagy itt a szabadság. Ami nem lenne baj, ha a magyar ember élni tudna vele, de nem tud.
Az sem baj, hogy elkezdték felszámolni. Ha van kilenc és félmillió hülye, akkor ahhoz a pár ezer épeszűhöz nem lehet a törvényeket szabni. Ami baj, hogy rossz irányból, rossz irányba kezdték. És nem is biztos hogy azok, akiknek kellene. Meg akárkit. Bár ez tulajdonképpen mindegy.

Idiofil 2011.11.28. 15:55:57

@atpijkamo:
Alapjában véve a szülőnek kell lerakni azokat az alapokat, amire a tanár tud építeni. Amelyik szülő meg azzal védekezik, hogy majd a tanár megtanítja, elvégre azért fizetik, szintén szánalmas.
Ha bármelyik 2 fél (szülő-tanár) közül az egyik magasról tesz a dolgokra, nem fog semmi jó születni...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 15:56:19

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Így van.

És a leesett azonosítókért még kitüntetést is kapott. A cinikus kurvavannyát a geci demszkinek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.11.28. 15:56:23

@CatMother: Régen a buta parasztok azt mondták, hogy "azt esszük, azt isszuk, amit megtermeltünk". Még a ruházkodás legnagyobb részét is házilag oldották meg. (V.ö. E. Schumacher: A kicsi szép c. művével.)
A fogyasztásra felvett hitel a jövő felélése. Néha még a termelésre felvett hitel is azzá válik.

XCat 2011.11.28. 15:57:06

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nem tartom magam képesnek arra, hogy hosszabb távon fiatalkorúak között tartózkodjak. :)
így is akármikor fellököm akármelyiket a metrón, ha nem mozdulnak elég fürgén.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 15:57:48

@Idiofil: "k szülő meg azzal védekezik, hogy majd a tanár megtanítja, elvégre azért fizetik, szintén szánalmas."

Igen.

"Ha bármelyik 2 fél (szülő-tanár) közül az egyik magasról tesz a dolgokra, nem fog semmi jó születni..."

Nem értek egyet. Attól még csak dolgozzon rajta, érjen el eredményeket nem ideális környezetben is.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.11.28. 15:58:46

@atpijkamo: Apropó: a "Báró" néven is közismert állítólagos egykori állampárti spicli és provokátor ügyeit nem pedzegeti még Budai?

XCat 2011.11.28. 16:00:16

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Az régen volt. Most most van. Más világ, más szabályok.
Az eladósodottság meg most természetes. Valaki írta itt a múltkor, hogy utoljára ceausescu vette a fejébe, hogy ő majd megszünteti az államadósságot... meg kell nézni mi lett belőle.

esef 2011.11.28. 16:00:18

hüle posztoló, miért nem mondtad, hogy itt a sarkon vár egy nagy csoport gárdista, forró nyomon küldöd a c.gányokra ha nem jönnek...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.11.28. 16:00:33

@CatMother: Ezt talán a jelzett helyszínen próbáld meg, akár egy veled egykorú "női hölggyel" (hogy rendőrül is írjunk)!

XCat 2011.11.28. 16:02:20

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Báró? Hm, ez ki volt? Mesélj légyszi.

Jó, ha arra járok és szemtelenkedik, megpróbálom. Újabban késztetést érzek a hülyekölykök nevelgetésére, ha már anyuciba csak úgy véletlenül tévedt be egy fasz, és sem akkor, sem azóta nem tudta mit kellene tennie a helyzettel.
Mondjuk metrójuk nincs, busz is jó lesz?

Jokkura 2011.11.28. 16:03:19

@CatMother: Talán Gyergyóditró (Ditrău )?

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2011.11.28. 16:03:24

@toszkanini béla:
Bélám, ne viccelődj! Tartalmas és izgalmas blog az övé, női témákkal telirakva!

XCat 2011.11.28. 16:03:46

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Különben én elég hamar ütök, és hidegen, nem dühből, szóval szerintem működne. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 16:04:33

@CatMother: Nem természetes.

A csau nem arra példa, hogy nem kell államadósságot halmozni, hanem arra példa, hogy lehet rosszul visszafizetni.

Államadósságot akkor csinálok, ha 1. több hasznom lesz belőle, mint a kamat, 2. nincs más választásom. 13. havi nyugdíjra nem veszek föl kölcsönt.

WatchFun 2011.11.28. 16:05:39

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Az azonosítók nem leestek, egyszerűen akkor nem kellett kitenni. Azóta ki kell, sőt a sisakon is fel van matricázva, meg rendszeresítettek tépőzáras azonosítót. Akkor ezek nem voltak.
Zsanett ellen sok minden szól, ha követted az akkori eseményeket, rájöhetsz, hogy nem úgy volt, ahogy Zsanett mondta. Számos, technikai bizonyíték is Zsanett ellen szólt illetve a rendőrök szavát támasztotta alá. Abban az ügyben inkább az volt a szomorú, hogy _egyetlen_ sértett szavára becsuktak három rendőrt, és csak aztán kezdték el vizsgálni a bizonyítékokat (térfigyelő kamerák, cellainfók, DNS, stb.), pedig fordítva kellett volna legyen. Véleményem szerint - és nem a mundér becsületét védem - ha megtették volna, ha csak gondolnak is rá, simán elítélik őket. Az a felmentés legalább 110%-os volt.
(Kering egy vicc a körünkben, persze tudom, hogy nincs alapja. Az amerikai seriffet kérdezi magyar kollegája, hogy hogyan jár el gyorshajtóval szemben. A seriff mondja - persze ő nem tud magyarul, a magyar rendőr meg angolul, így fordítanak közöttük -, hogy mögémegy az illetőnek az autójával, felveszi a tempóját, majd megnézi a saját sebességmérőjét és kész, kiinti majd megbírságolja.
A magyar rendőr: de ha fickó tagad?
A seriff: Nem tagad.
Magyar rendőr: De ha az illető azt mondja, nem is annyival ment?
Seriff: Nem mondja.
Magyar rendőr: De ha az illető nem hiszi, hogy a Te sebességmérőd jól mutat?
Mire a seriff a tolmácsnak: Te, figyelj már. Lefordítottad, hogy én vagyok a seriff?
Hát itt mi még nem tartunk.)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 16:05:47

@CatMother: "hidegen, nem dühből"

Helyes, úgy kell.

XCat 2011.11.28. 16:06:44

@atpijkamo: Te nem veszel. Szerintem az emberek megérdemelték, végülis valamivel be kellett tömni a szájukat, ha már úgy jártak, ahogy. Aki felvette, az is így gondolta (legyünk jóindulatúak). Hogy okosabban is meg lehetett volna oldani, az egy dolog. Utólag minden egyszerű.

XCat 2011.11.28. 16:09:25

@atpijkamo: Veri ezeket az élet eleget, még én is bántsam? Gyereket verni két okból szabad; ha biztos vagy benne, hogy ő fog belőle profitálni hosszabb távon, és nevelő szándékkal csinálod, vagy ha megóvod vele valamitől.
Az én esetem már határon van, az arról szól, hogy tudod hogy érveléssel nem mégy semmire, azon kívül sem idő, sem alkalom, neked viszont minden más elintézési mód kárt okoz. :))

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 16:10:22

@Zsandár: "Lefordítottad, hogy én vagyok a seriff?"

Nagyon jól mondod.

De nem kéne olyannak lennie, hogy a rendőrök egymásnak falaznak, mint pl. a 2006-os túlkapások vizsgálata során. Mert addig nem lesz becsületük.

Láttam sok okirathamisítást rendőrök részéről. Ez náluk rutin, úgylátszik.

Don Quixote de la Ferko 2011.11.28. 16:11:35

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Idegorvosodra inkább neked lenne ismételten szükséged. Ha nem tűnt volna fel, nem nekem van gondom a rendőrökkel.

Ha már ily frappánsan riposztoztál, elárulhatnád, egyedül találtad ki, vagy összehívtad a teljes családot? Az utóbbira tippelnék, hiszen így legalább volt esélyetek, hogy az IQ-summátok legalább elérje a kétszámjegyű összeget.

Don Quixote de la Ferko 2011.11.28. 16:13:42

@worxland:
Aha. Ok és okozat. Ez is cirka olyan, mint a tyúk és a tojás.

Tudod, engem nem zavar, ha te utálod a rendőröket, és ők ennek megfelelően viselkednek veled. Csak azt kapod, amit érdemelsz. Olyan a világod, amilyenné teszed. Neked a sünözés a lényeg, legyél boldog vele.

XCat 2011.11.28. 16:15:20

@atpijkamo: Magyarországon mindenki azért genyó, mert mindenki más is genyó. Lehet hogy valakinek abba kéne hagyni.......

Hertelendi 2011.11.28. 16:17:23

Orbán takarodj!!!!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.11.28. 16:17:33

@CatMother: Nem. Sem a világ, sem az emberek nem változtak. Románia államadósságának megszüntetéséből több dolog is következett:

1. Valódi, bár nem ismeretlen nyomor.

2. Valódi rendszerváltás (téves) érzete, a főparaziták kivégzése révén.

3. Olyan mértékű, bár alacsony szintű pénzügyi egyensúly, hogy az ingatlanárak felveréséhez és a lakosság nagy tömegeinek rabszolgasorsba kényszerítéséhez szándékosan gerjesztett inflációra, a "Caritas" nevű pilótajátékra és már a '90-es években valuta-alapú jelzálog-hitelezésre volt szükség.

Egy oldallagos intézkedésük, a magzatirtás tilalma pedig azzal járt, hogy megszületett sok koldulásra és rengeteg munkára szocializálódó gyerek, akik az ugyancsak az adott rendszernek és a valamikori (javarészt magyar) román nyelvújítóknak köszönhetően származásuktól függetlenül könnyen tanulnak jól beszélnek az európai újlatin nyelveken. Emiatt több millióan, közel kétszer annyian, mint ahány magyart itt kiöltek az édesanyja szíve alól, tehát ha nem is 9, de kb. 7-8 milliónyian külföldön dolgoznak, és küldik-viszik haza az eurót.

Egy részét itt költik el, hazafelé menet tele is van velük az összes (keleti) bevásárlóközpont.

Idiofil 2011.11.28. 16:20:02

@atpijkamo:
Akkor ha a haz alapjai/falai nincsennek rendben, biztos tipptopp tetoteret lehet rahuzni ;)

XCat 2011.11.28. 16:24:16

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Tehát összességében véve Csau bácsit cél szentesíti az eszközt alapon mégiscsak szentté kéne avatni, és elfelejteni a mennyiség kontra minőség témát?:)

Majd valamikor ha lesz rá elég pénzük és idejük (soha) feljebb másznak arról a szintről ahol most vannak, arra a szintre (talán) ahonnan mi most lefelé mászunk? :)

Szerintem ebben túl sok a "ha".

Van egy olyan elmélet, hogy a gazdaság azért alakult úgy, ahogy, mert valaki azt gondolta, hogy ha a nyomorgó tömegeknek olyan életmódot biztosítunk, ami még 50 éve is csak az elit kiváltsága volt, akkor a nyomorgó tömeg majd kimászik abból a nyomorodott mentalitásból, ami a nyomorral velejár.
Oszt' tévedett.

XCat 2011.11.28. 16:31:44

@atpijkamo: Szerintem sokkal szánalmasabb, ha elvárjuk a tanártól, hogy "nevelje" a gyereket. Minek nevelné, semmi köze hozzá. Nevelje a sajátját.

A tanításért viszont valóban ő kapja a fizetést. Azt meg erősen viszonylagosan csinálja.

Ezen kívül felmerül a kérdés, hogy nem nem is tanít, nem is nevel, akkor mégis mi az anyjapicsáját csinál napi 9 órában? :)
Nekem ugyan az a véleményem, hogy a középiskolát valahogy túlélni kell, tanulni meg tanulsz majd ami érdekel, de ha ez mindenkire igaz, akkor itt nagy baj van.

XCat 2011.11.28. 16:33:33

Amúgy figyelitek, hogy kezd a homár átmenni politikai fórumba? :D

schdl (törölt) 2011.11.28. 16:42:19

Most viccen kívül, mint adófizető állampolgár (igen, tudom, egy lúzer hülye vagyok)azt mondom, hogy duplázzuk meg a rendőrök fizetését - cserébe Szolgáljanak és védjenek. Ha nem...

toszkanini béla 2011.11.28. 16:42:56

@CatMother: Csak hobbiszinten.
De macskákat nem fogadok.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2011.11.28. 17:06:26

LOL! Leakartam oltani a posztolót, hogy nem is 2mm-es a jogsi hátulján a szám, de lemértem és tényleg pontosan 2mm-es! XD (fenébe, még rendesen trollkodni se tudok a poszthoz) XD

phaszfej 2011.11.28. 17:09:35

@Jean-Baptiste Emanuel Zorg: Bocs. Már azt se tudom, kinek, mit, hová írok.

phaszfej 2011.11.28. 17:13:35

@CatMother: Ez nem igaz, én is buzizok." Mert te is buzi vagy. A nők eleve buzik. Buzin születnek.

igazságos 2011.11.28. 17:17:27

@Hertelendi: miért, az jobb lesz, aki helyette jön?

Hozzáteszem, én a jobbikra szavaztam.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 17:19:12

@CatMother: "Nekem ugyan az a véleményem, hogy a középiskolát valahogy túlélni kell"

Nem ez volt a véleményem. De kényszerűségből ezt csináltam.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 17:55:13

@phaszfej: Nem volt vicces. Tőled jobat várnék.

Martinicske 2011.11.28. 19:45:51

Nekem a motorom lopták el, kb. 100 méterre épp egy rendőr fiú-lány páros tankolt a benzinkúton. Mondom, hogy mi van, azt mondják ők már leadósok... de azonnal hívjam a rendőrséget!

Aztán azonnal hívtam, azt mondták a forródróton, hogy valamikor a héten ha ráérek fáradjak be. Mondom mi van? Legalább a rádión bemondhatnák.

Azért bementem haladéktalanul, háromnegyed órát vártam (pedig én voltam "ügyfél" egyedül, írtak sok papírt. A gépelő szerepét egy főtiszt hölgy játszotta (civilben persze). Majd egy másik tiszt úrhölgy elkérezkedett, a főtiszt rábeszélte, hogy ne biciklivel hanem szolgálati kocsival menjen már. De a másik azt nem akarta, mert azt még vissza kell hozni, ő meg már nem akart visszamenni...

Aztán mondták, hogy megesik hogy ellopott motor előkerül.

Egy év múlva a tetthelytől 1 km -re aztán meg is találták szétbarmolva, de ez már egy másik bohózat... :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 19:49:03

@Martinicske: "meg is találták szétbarmolva, de ez már egy másik bohózat"

Mesélj!

Martinicske 2011.11.28. 20:00:46

Na jó, ha ennyien kéritek...

Kutyasétáltatók találták meg amúgy (ezek mindig találnak valamit, most szerencsére nem halottat), egyszer csak csörög a telefonom, meg se lepődök, a rendőrség keres. Aztán azon már meglepődök, hogy mondják megvan a motor.

Kiszállok a helyszínre, ők is, de azt mondják - és ezekkel a szavakkal - hogy meg kell várni az CSI -t, addig nem adhatják, hozzá se nyúlhatok. Hohó, tudom én, bűnjel.

Na, gondolom most látok valamit amit a filmekben nem adnak le, ujjlenyomat vétel lesz-e, vagy festékminta...

Aztán jött is az CSI. De az se nyúlt a motorhoz, azt mondák alvázszám kell. Csak nem tudják hol van.

Innentől részt vettem a nyomozásban az alvázszám utáni kutatás jegyében. Mert az kell, fel kell írniuk egy papírra. Ez volt az NCI munkája.

Végül hazatoltam az egykori bűnjelet, aztán egy szervizbe.

Később valaki meg akarta venni, a tesztvezetés során esett vele, így aztán muszáj is lett megvennie.

Így zárult az események láncolata.

seggbőlszájba 2011.11.28. 20:47:55

Anyádat megbaszod!
A rendőr csak akkor buzi, ha megbasz valami faszságért amit mellesleg megcsináltál. Mivel faszverve tapsoltál minden a rendőrséget érintő megszorításért, amibe az is bele tartozik hogy nincs annyi ember, mint amennyi kellene, most mennyivel faszábban mutatna az a post, hogy a rendőrség nem tesz semmit az ellopott kukám ügyében, mert valamelyik fasznak nézegetik az autójának a hűlt helyét.

Maradtam Anyádtól:
Seggbőlszájba.

Guy_Montag 2011.11.28. 21:33:03

@seggbőlszájba: hú.

önérzetében sértett?

meséljen, milyen igazságtalanságok érték?

seggbőlszájba 2011.11.28. 21:57:43

@dubai_tennis: hú.
nem vagyok önérzetemben sértett, csak a z ilyen kis önelégült pöcsök irritálnak mint amilyen te is vagy. Mesélj milyen igazságtalanság ért. (ha én tedeződök álltalánosságban neked is megengedett, hogy tegezz). Neked a homokozó lapádodat lopták el, vagy a fasza kis bringádat?

Még mindíg anyádtól:

Seggbőlszájba.

Xezs 2011.11.28. 22:02:54

Egy igazi seggfej a posztoló.

Ha volt biztosítása akkor mit sír a szája, ha meg nem volt, így járt. Majd legközelebb berakat valami komolyabb riasztót a kocsiba.

Aztán fogalma sincs arról, hogy a jogosítvány milyen körülmények között érvényes, és még büszke is rá. Gondolom ha lejár a bankkártyája, akkor is a bank a hibás, mert az ATM nem adja ki a készépénzt.

Végül pedig irigykedik a szomszédra, mert kimentek hozzá a rendőrök.

Vajon attól megnyugszik, ha megtudja, hogy a szomszéd ügyét is ismeretlen tettes felkiáltással lezárja a rendőrség? Merthogy többet abban az ügyben sem tehet.

Gondolom megvan a tanulság: ne legyél sóher (egy komoly) riasztóra. A jogsidat meg néha ellenőrizd.

Guy_Montag 2011.11.28. 22:07:55

@seggbőlszájba: gáz, hogy nem mehet az úr 32 évesen nyugdíjba? az a baj?

:D

Guy_Montag 2011.11.28. 22:15:32

esetleg az a baj, hogy a felderítések nagy részében a nemzetbiztonság "segít", azaz megoldja a gondot? csak ne kelljen dolgozni...

hogy honnan tudom, azt ne kérdezze az úr!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 22:22:11

Egy ilyen mocskosszájú kretén gumirendőrt miért engednek internet közelébe?

Tőlem lehetne több rendőr. De kezdetnek talán az is elég lenne, hogy a mostaniak ne elkövetnék, hanem üldöznék a bűnt.

Xezs 2011.11.28. 22:23:25

Alf öcsém, te egyszerű vagy, mint az egyszeregy. Mi az, hogy békés emberek? Honnan tudod, hogy valamelyik nem körözött személy, vagy nem derül ki valami stikli hirtelen? Egy csomó bűnözőt kapnak el ilyen tök véletlen ellenőrzésekkel. Igenis ellenőrizzenek a rendőrök mindenkit, engem is, én odaadom a személyimet, engem nem köröznek, megköszönik hogy odaadtam, és megyünk tovább.

Mégis mit vársz, álljon tótágast a rendőrség egy szakadt Wartburgért? Persze, tök jó lenne, ha mindig el tudnák kapni a tettest, de ez mennyire valószerű szerinted? Egy profi autótolvaj bandának annyira jó módszereik vannak, hogy nemhogy a rendőr, de még Batman se találná meg a kocsit.

Hozzánk is megpróbáltak betörni (szerencsére nem sikerült) kijöttek a rendőrök, megnézték, aztán 1 hónap múlva kaptam az értesítést, hogy megszűnt az eljárás. Pattogtam volna, hogy de kerítsék elő a tettest? Mégis hogy a faszomba?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 22:30:03

@dubai_tennis: "nemzetbiztonság"

Ha! Ott se agysebészek szolgálnak. Feladó alapján próbálják kitalálni, honnan jött az ímél.

Xezs 2011.11.28. 22:35:26

@Kirsten: Ki mondta neked, hogy a nyelvvizsga és a diploma kombóra automatikusan jár a nagy lóvé? Valaki nagyon átbaszott.

Igen, ezekkel a dolgokkal (feltéve, hogy nem bölcsészdiploma) lehet jól keresni, de a kulcsszó a lehet. Ha meg nem azt kapod, amit szeretnél a munkahelyeden, akkor emeld meg a segged, és húzás másik melóhelyre.

Xezs 2011.11.28. 22:51:47

@Idiofil: Nem. A hiba az elbaszott társadalomban van, mert elhitte, hogy a deviancia előretörése normális, és az csupán az önkifejezés eszköze.

Manapság már mindent el kell nézni mindenkinek (köszi libsik!) ezért nem tudja a rendőr, hogy most eltörheti-e gumibottal a késsel hadonászó cigány combcsontját, és ezért nem tudja a tanár, hogy lebaszhat-e egy ordenáré nagy pofont az őt köpködő diáknak. És persze a diák ezért hiszi azt, hogy a köpködés önkifejezési eszköz, a cigány meg azt hiszi, teljesen normális késsel járkálni az utcán.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 22:51:50

@Martinicske: :) Valami tragikusabbra számítottam, de ez is jó volt.

Xezs 2011.11.28. 22:53:00

@atpijkamo: Ezt miből gondolod? Ne mondd már, hogy nem vesznek fel pár igazi szakértőt.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 22:56:51

@Xezs: Megbízható forrásból. Azt én sem értem, hogy miért nem.

Xezs 2011.11.28. 23:04:05

@atpijkamo: Gondolom az ismerős ismerősének az ismerősétől. Az ennyire meredek dolgokat én mindig kétkedve fogadom. Vannak hülyék, de ennyire azért nem hiszem.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 23:06:34

@Xezs: Haver mesélte el. Elhiszem, hogy nehezen hihető. Evvan.

XCat 2011.11.28. 23:08:43

@atpijkamo: Azok furcsa népek. Amikor már elhiszem, hogy teljesen hülyék, csinálnak valami zseniálisat. Aztán amikor azt hiszem hogy okosak, úgy csinálnak, mintha nem lennének.
Úgyhogy mostanában nem nézem.
Fene se érti ezt.

Deellembe, a milka csoki, az egyre szarabb.

XCat 2011.11.28. 23:13:49

@atpijkamo: Ez valami mogyorósmazsolás, de a csokijával van a baj. Megeszed, és kiszárít. Faszán lehetne vele kínozni bárkit, megetetsz vele egy tábla milkát, és nem adsz neki inni. Biztosan bevall akármit.

XCat 2011.11.28. 23:14:54

@atpijkamo: Jah és édesnek nem elég édes, de savanykás helyette.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 23:15:36

@CatMother: Csokihoz kell inni. Mindig is kellett. Cukros.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.28. 23:17:10

@CatMother: Egyél csilis csokit, ha meg akarsz lepődni.

XCat 2011.11.28. 23:18:18

@Xezs: Ez általában véve azért alakult így, mert a tanár nem csak akkor pofozkodott amikor oka lett volna rá, utólag meg ki tudja kinek volt igaza.

Csak közben kicsit átesett a társadalom a ló másik oldalára. Egy normális, érzékeny, rendes gyereket akármikor meg tud alázni egy tanár, nem kell hozzá megütni, és előszeretettel meg is teszi. Ha úgy nézem, a köpködő, verekedő csigány csak egyenlít a helyzeten...
Honnan tudod hogy a tanár akinek lebasztak egy maflást, sosem szolgált rá? :)

XCat 2011.11.28. 23:19:23

@atpijkamo: Azt még nem ettem. Rózsaborsost már igen. Azt speciel kidobtuk, pedig kurvadrágán vettem (valami 2000 forintért egy 5 dekás darabot). De istentelen szar volt.

Idiofil 2011.11.28. 23:22:34

@Xezs:
Persze. Napjainkban viszont épp emiatt lesz tehetetlen a tanár. Magyarországon nagyon el vannak csúszva az emberek jogai. Pár utcával arrébb egy kutyát kellett elaltatni, mert a betörőnek megharapta a lábát. A rendőr tudtommal csak akkor adhat célzott lövést, ha már rálőttek. Illetve nem messze tőlünk, amikor ment a néz vasvillával, kapával, kaszával a járőrök felé, ők figyelmeztető lövést adtak le az égbe. Elég hosszú ideig kellett jegyzőkönyvezni, hogy ugyan már, milyen jogon lőtt ő a levegőbe. Hogy indokolt volt-e a helyzet...Kevés dolgot irigylek Amerikából, de a rendőrök jogkörét és a magántulajdon védelmét mindenképpen...
De természetesen a társadalom szülte ezt a helyzetet...

XCat 2011.11.28. 23:22:47

@CatMother: Én most úgy a saját viszonylatomból tudnék mondani 4-5 tanarat, akinek jót tenne lelkileg, ha kicsit megabalygatnák egy sokkolóval. A többség igen jó szakember. Állítólag.

XCat 2011.11.28. 23:23:51

@Idiofil: Vannak ám rendes csótányaik is! Nem csak ilyen kis szarok mint itt!

Megdobbent 2011.11.28. 23:33:54

welcome to hungary, the land of professionals.

Xezs 2011.11.28. 23:39:54

@Idiofil: Amerika: én is ezt szoktam mondani. Megtoldanám azzal, hogy az amcsik nem szaroznak, sörétest adnak a rendőr kezébe, nem (csak) pisztolyt. Abszolút tetszik a hozzáállásuk.

@CatMother: Nem tudom téged ki, mikor és hol alázott meg, hogy ennyire tanárellenes vagy, de én egy elég szar általánosba jártam és egyik tanár sem volt seggfej. A szar jelzőt is csak azért használom, mert lakótelepi bunkók még bunkóbb gyerekei jártak oda. Elhiszed nekem, hogy a gyerekek nap mint nap jobban megalázzák egymást, mint a tanárok őket?

Volt egy tanár (illetve több is) amelyik jópár maflást kiosztott. De mindig igazságos volt. Én egyszer kaptam tőle, de totál megérdemeltem, hülye voltam.

Sőt, a diákoktól se nagyon hallottam, hogy szidnák, mert irtó jófej volt, csinált mindenféle közösségi klubot a suliban, ő vitte az énekkórust, meg amúgy is van vagy 3-4 lánya.

De a szigor az benne volt a kezében. Megjegyzem maflást is csak akkor osztott, ha már előtte szólt párszor.

XCat 2011.11.28. 23:47:26

@Xezs: Mai szemmel lightos, jelentéktelen apróságok voltak. Ilyesmik hogy amikor beadtuk a középiskolai jelentkezést, az alkoholista vén kurva kárörvendően vigyorogva jelentette ki hogy na majd az lesz az első pofon az életben, ha nem vesznek fel az első helyre, meg aztán a másodikra sem, és ezen láthatóan élvezkedett.

Meg olyanok hogy kiállítottak az osztály elé szidni, mert elmondtam a másik osztályba járó barátnődnek hogy minek öltözünk farsangkor, és a tanárok nemhogy visszafogták volna, hanem még rá is tettek egy lapáttal hogy te tönkreteszed az osztály nyereményét... és hasonlók.

Faszságok, de egy 8-10-12 éves burokban nevelt gyereknek maga a világkatasztrófa.

XCat 2011.11.28. 23:50:23

@Xezs: Vagy amikor azzal megy el a földrajzóra fele, hogy a tanár téged szid, és mond el mindennek, mert elmentél kirándulni, és elfelejtetted beadni rá a 200 forintot... vagy elvettél egy darab kenyeret a közös reggeliből amikor a kutyának sem kellett. Stb.

Akkoriban más világ volt, minket ilyenekkel terrorizáltak.

Volt olyan tanár is, aki leordított ha leejtett egy lapot, és te nem ugrottál azonnal, hogy felvedd.
Érdekes módon őt sosem éreztem megalázónak vagy rohadéknak, ilyen volt és kész. De rosszindulat vagy ártanivágyás nem volt benne.

XCat 2011.11.28. 23:54:56

Vagy amikor kiszaladsz a hektikás vén dög órájáról sírva mert már agyonszekált, és egyedül a takarítőnő az, aki odajön megkérdezni, hogy mi bajod... Na ennyit a méregdrága elitiskolákról. Meg a prolikról.:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.29. 00:19:39

@CatMother: Neked nagyon rossz iskolád volt.

Amikor azt mondtam, rossz tanár, simán rosszra gondoltam. Amit te mondasz, az rosszindulatú tanár. Én olyannal nem találkoztam.

XCat 2011.11.29. 00:24:13

@atpijkamo: :)
Én sokkal.

És ezek tudnak igazán ártani, nem egy pofon. Aztán persze megtanulod kezelni.

Abban igaza van Xezsnek, hogy ha egy tanár "csak" kemény, abból nincs különösebb probléma.

Xezs 2011.11.29. 00:27:15

@CatMother: Nekem úgy tűnik, hogy elég sokmindent túlreagáltál. Engem is basztak már le hányszor, ki nem szarja le. Ezeket túléli az ember.

Nem bántani akarlak, tényleg, csak én pl. a fősulin tapasztaltam meg azt, hogy a diákok hányféleképpen túl tudnak reagálni és félremagyarázni dolgokat.

Volt pl. egy irtó értelmes tanárunk, valséget tanított, és egyszer egy családias, kislétszámú előadáson leült velünk beszélgetni, és annyit mondott, hogy azért ne higgyük azt, hogy a diplománk miatt két kézzel fognak kapkodni értünk és hogy gondolkozzunk esetleg egy második diplomán.

Tök őszinte volt a faszi, és tulajdonképpen igaza is volt.

Erre azt hallom vissza, hogy mekkora egy geci ez a tanár és hogy hogy leosztott mindenkit, hogy képzeli stb.

Vagy mikor valaki a 0 tudásra elvárta a kettest és akkor is a tanár volt a szemét mert miért nem adott mán egy szar kettest a semmire...

Szóval csak annyit akarok mondani hogy én megtapasztaltam már, milyen az, mikor a diák túlságosan is sajátos szemszögből dolgoz fel eseményeket.

Ja, meg jártam karateedzésre, utáltam mint a szart, apám mániája volt, anyám meg mindig rámadott egy jégeralsót aztán az edző volt olyan jófej, hogy állandóan ezzel csesztetett. Nem esett jól de ki nem szarja le, amúgy meg jól látta hogy semmi keresnivalóm sincs ott, valszeg ezért is volt paraszt. Nem mondom, hogy jól tette amit tett, egy büdösparaszt volt, de az ember túléli az ilyesmit aztán utólag csak jót röhög az edzőn, hogy valszeg egy csehóban fetreng azóta hótrészegen :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.29. 00:53:00

@Xezs: "Nekem úgy tűnik, hogy elég sokmindent túlreagáltál. Engem is basztak már le hányszor, ki nem szarja le. Ezeket túléli az ember."

Egy év katonaságnak az egyetlen pozitív hozadéka, hogy akárki ordítozhat velem, lepereg.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.29. 00:59:02

és csodálkoznak ezek a szarládák, hogy az állampolgár lenézi, majdhogy le nem köpi némelyüket.

ingyenélő lusta tetvek gyülekezete a rendőrségünk. én, te, ti... veletek fizetjük ezeknek a rohadékoknak a fizetését és szolgálás helyett csak basztatni tudnak.
pfhfö! nagycsula!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.29. 01:05:01

azt azonban nem igazán értem, hogy egy mégha lejárt is jogosítvány alapján miért fizettél?
talán vezetés közben ellenőríztek? még ha járó motorú autóban is ülsz de nem a bal egyen, csak a személyidnek kell kifogástalannak lennie. a forgalmi és a jogsi édesnyóc milyen dátumot tartalmaz.
ezt magadtól szoptad be, ha csak droidmód fizettél!

toszkanini béla 2011.11.29. 08:25:40

@Xezs: Sörétes fegyvert sehol nem használnak rendvédelmi szervek.
Egyébként kézenfekvő okok miatt.

toszkanini béla 2011.11.29. 08:50:30

@Xezs: @toszkanini béla: Egyébként a rendőrségnél sem csak maroklőfegyver van rendszeresítve, de én nem érezném jól magam, ha mindenhová gépkarabéllyal mászkálnának. Eleve megfontolandó, szükséges e, hogy minden rendőrnél pisztoly legyen. Kiváltképp a jelenlegi feltételek mellett.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2011.11.29. 09:53:16

@atpijkamo: @herk:
Tüntettek. A korkedvezményes nyugdíjukért és az MT módosítás ellenn
Az LMP-vel.
2011. április 16-án. És a kordonon kívül álló rendfenntartó társaik nem tiszteleghettek a tüntető (szerintetek rendbontó, ha nem tüntethet) nehéz sorsú sorstársaiknak.
atv.hu/belfold/20110416_nem_tiszteleghetnek_a_rendorok_tunteto_tarsaiknak

tv2.hu/tenyek/cikk/ujra-tuntettek-a-rendorok-es-a-tuzoltok

Alf (törölt) 2011.11.29. 10:40:00

@Xezs: szóval ez a módszer, találomra megállítgatunk embereket, hátha körözött, de ha valami bűneset történik, nem nyomozunk.

Minden világos.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.11.29. 10:53:55

@CatMother: Nem, hanem mintegy arra céloztam, hogy a legelborultabb elmék legelvetemültebb ötleteit, intézkedéseit is tudja valamiféle kegyelem az emberek javára fordítani.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.11.29. 11:00:18

@seggbőlszájba:
"Hej, te eleven fa gircses-görcsös ága"
Így, hogy a kivénhedt 40-50 éves rendőröket visszaállítják az áruházi kukkolásról a szolgálatba, majd lesz, aki talpalva keresi a szintén sorszámozott és nagy értékű kukákat, meg az autókat is. Sőt, a fiataloknak is lesz kitől tanulni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.11.29. 11:02:05

@CatMother: Látszik, hogy fingod sincs sem a nevelésről, sem a tanításról.

Xezs 2011.11.29. 19:58:10

@toszkanini béla: Itt nézz szét.

en.wikipedia.org/wiki/Law_enforcement_in_the_United_States#Police_weapons

"Some police departments allow qualified officers to carry shotguns and/or semiautomatic rifles in their vehicles for additional firepower."

Elég sok dokufilmben látni, hogy előkapják a shotgunt, meg azért az amcsi filmekben sem légbőlkapott, mikor sg-vel lövik az ellent.

Egyébként én örülnék, ha gépkarabéllyal mászkálnának a rendőrök, és annak is örülnék, ha több jogkörük lenne. A magyar társadalom baszottul el van kanászodva, mert olyan szinten félreértette a liberalizmust, hogy azt hiszi, már ahhoz is joga van, hogy az utca közepére szarjon. Nézd meg pl. Budapestet, egyszerűen szánalom. Mindenki oda parkol, ahova akar (járda közepe, út közepe, nem számít, varázsvillogót kirakja), minden bicajos úgy megy át a piroson, ahogy akar, a gyalogos úgy ütteti el magát, ahogy akarja, szeméthegy mindenhol, stb. Én a kezét törném el annak, amelyik csak egy csikket is képes eldobni. Tahó bunkók az emberek na, és csak erővel lehet velük szót érteni.

@Alf: Majdnem eltaláltad. Helyesen úgy van, hogy: találomra megállítgatunk embereket, hátha körözött, de ha valami bűneset történik, természetesen nyomozunk

Tudod, akkor ócsárold a munkájukat, ha a tiédben nem találni kivetnivalót. Lehet a te munkád okádékabb minőségű, mint az övéké.

Ahhoz meg már csak kis ész kéne, hogy felfogd, nem mindegyik egy seggfej. Úgy, ahogy a te munkahelyeden se mindenki seggfej, de persze sokan vannak, ez nem vitás.
süti beállítások módosítása