Tékozló Homár

Fantomcégháló szervezi a termékbemutatókat

2012.02.10. 13:37 | jackyll | komment

A Homár oldalain többször is szerepeltek nyugdíjaslehúzó termékbetutató-túrák ügyében a rendőrség általában tehetetlen. Amire eljutnak az egyik cégig, a tulajdonosok már kettővel odébb vannak. Naiv ügyfél azonban a legutóbbi ilyen telefonos zaklatásnak utánanyomozott, és kiderült, hogy sosem létezett cégek hálózata áll a dolog mögött:

Kezdődött azzal, hogy egy egyébként nem nyilvános telefonszámra reklámhívások érkeztek. Mindenki ismeri ezeket, teljesen ismeretlen cég ilyen-olyan bemutatóra hív meg házaspárokat. Első alkalommal udvarias kérést kaptak, hogy töröljék a számot a listájukból, és ne hívjanak többet. Úgy a következő 1 órában még két hívás jött ennek ellenére. A kérdésre, hogy a telefonszámot honnan szerezték meg, szokás szerint a válasz, hogy nyilvános adatbázisból. Az adatbázis összeállítójáról többnyire semmit sem tud az adott telefonáló, így annak forrása nem ellenőrizhető.  Nos, a jelen esetben a forrást véletlenül kibökték, de az adott cég információja szerint náluk az adott szám nincs meg. Az csak mellékszál, hogy a főnök üzente, nem kíván személyesen telefont a kezébe venni, aztán a következő alkalommal azt üzente, hogy nincs is ott.


A történet innen kezdve egyre érdekesebb fordulatokat vett. A cég, amely magát Impulser Hungary Group néven emlegeti a telefonban, a termékismertetőinél már Impulser Hungary csak a neve, nem létezik. Bár megpróbálták bejegyeztetni, de a cégjegyzék szerint ilyen cég nem lett bejegyezve. Megadták a weblapjuk címét is. A com domaint egy svájci cég jegyeztette be, amelyiknek székhelye egy svájci címen van, ráadásul egy helyen még vagy egy tucat másikkal (pl. Zepter, Bioptron), de Impulsernek nyoma sincs ott, Wollerauban.

A bejegyeztetőnek egy ingyenes mail-címe van csak, ami kissé komolytalannak tűnik a svájci üzleti életben egy Rt. esetében. A magyar oldalt, amit az Impulser Hungary, mint saját oldalát hirdeti, egy G.Home nevű, szintén győri Kft. működteti. A győri "központ" ellenben egy Inpulsive Energy Kft. (igen, N-nel az Inpulsive) az oldal tanúsága szerint. A telefonjuk pedig budapesti körzet. Hmmm... érdekes.

A társalgások, üvöltözések között előkerült egy Impulser International nevű állítólagos cég, mint svájci partner, és amelyikkel az állítólagos Impulser Hungarynek van szerződése. A későbbiekben telefonáló (valamilyen cégvezető) azt mondta, hogy a cég létezik, és be van jegyezve, de a kérésre, hogy ugyan akkor legyen már kedves, diktálja be a cégjegyzékszámot, azt válaszolta, hogy nála nincs cégbírósági végzése. Amúgy meg ő egy szerződéses partner, akinek az Impulser Internationallel van szerződése. Ezzel egyező címen pedig egy Impulser Travel nevű, egyébként a cégjegyzék szerint felszámolás alatt lévő cég is van.
 
Miután látjuk a szép nagy, kiterjedt, és felerészben nem is létező cégek hálózatát, érdemes megnézni a termékeket, amiket nem feltétlen az egyébként videóikon többnyire látható idős, beteg emberek pénztárcájára terveztek. Pl. egy kb. 10-12 ezer forintos kategóriába eső masszázsmatrac 100 ezer fölött. Nagyjából 10-12 ezres kategóriájú polarizált fényt kibocsátó lámpa félmillióért. És még egy rakás ilyen, erősen filléres bóvlinak látszó játékszer, sokszázezerért.
 
Vajon ilyenkor hol vannak az itthon annyira sikeres rendőrök, fogyasztóvédők, hol a NAV? Mert a Homár (remélem) még a helyén van.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.02.10. 14:11:43

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: nekem is. A többi agymosóklippjük is.
B+, tudtad, hogy NASA-fejlesztés? Arról viszont nincs szó, hogy a fingot átengedi-e...

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.02.10. 14:19:54

@atpijkamo:
ahamm, hát akkor énkérekelnézést!

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
ha a náza nem ilyeneket fejlesztgetne, akkor lehet mán régen valami másik bolygón meresztenénk a picsánkat. oszt mongyuk lehetne ufósunákat fugázgatni. alenne csak jó.
a fingot meg biztos nem engedi ki, mer nézd meg az asztró-nótákat, hogy azokon hogy fel van puffadva a ruha. oszt az azér van mer a fing nem tud kigyünni

Prof. azsiráf.PhD. 2012.02.10. 14:32:24

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: nade ha levetkőztet téged azaz ufósuna, akkor te ottan megfullacc a gömbruhád nélkül. vagyhogy?? :D:D

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.10. 14:35:09

@atpijkamo: @Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl: Oszt mire felérnek a világűrbe, vagyhova, már annyira tele van az a szkfan... szafkan... szafakne... az az űrruha, hogy csak úgy repkednek ide-oda a zűrhajóba.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.10. 14:38:26

@Prof. azsiráf.PhD.: Különbe' nem jó, ha levetkőzteti, mer' akkor kijön az összes puki eccerre.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2012.02.10. 14:42:19

@Prof. azsiráf.PhD.:
há nem, mer csak lehúzom a cippzárt, oszt aggyadneki!
@estrella negra: baszdmeg, te Nobel-díjat érdemelsz. méghogy súlytalanság meg ilyenek... a fing az igazi magyarázat :D

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.02.10. 14:44:58

a svájci üzleti életben egy Rt. esetében."

Miféle Rt-röl beszél a nyomozó-poszttoló?
SvEjcban max "aktiengesellschaft" lehet

vagy Z-AG "Zárt-Aktiengesellschaft"
Szoval ZRt-e a méregtelenítők árusitója?

horex · http://horex.uw.hu/ 2012.02.10. 14:46:45

@estrella negra:
Bizony a korai szakaszban pelenkázva voltak a Föld kerülő űrhajósok

mohopasi 2012.02.10. 15:52:26

Ezek ellen nekem eddig csak az hatott, ha megfenyegettem őket a hírközlési hatóságtól kezdve a fogyasztóvédelemig mindenkivel.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.02.10. 16:30:49

Leborulok a poszter kezdeményező kedve előtt. Valaki igazán felgöngyölíthetné már ezt az egész kuplerájt. Tán ők is úgy belebuknak, mint a szcik.

Svájcban meg nem tudom mi van, de én is tudok 2 különböző pénzkizsarolós vállalkozásról, ami oda van bejegyezve. A luganoi cím emlegetése hihetőbbé teszi a sztorit?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.02.10. 16:35:40

@Horváth Lajos vagyok a hegyrűl,aki megb*sz egybűl:

Ott a pont. Mágikus matracra meg szomszéd macskát is aprító robotgépre költik az amerikai adófizetők pénzét, miközben már régesrég egy szomszéd galaxisban kéne leledzenünk, elkerülve, hogy még a vállaltan kisigényű, de roppant tűrőképességű állatvilág számára is lakhatatlanná kopasszuk ezt a bolygót.
Én a vizilovakkal vagyok!

Neon Fu 2012.02.10. 16:43:12

Elárulok nektek egy titkot, de psszt! Ne adjátok tovább: a telefontársaságoktól kapják meg a számaitokat. A titkosítottakat is. Tudom, mert egyszer ilyen felhívogatós diákmunkára közvetítettek ki, ott a lelkünkre kötötték, hogy nehogy megmondjuk az igazat, hogy abc-sorrendben az összes előfizetőt felhívjuk...

Neon Fu 2012.02.10. 16:45:12

@neccharisnyás útonálló:
Ejh, pont Luganóban élek! Kit kell seggberúgni? :DD

venszivar 2012.02.10. 17:04:09

@Meta Flóra: Mindenkit, aki előtted megy !:)))

Rosszindulatú Vászka 2012.02.10. 17:13:55

Hahaha :)

"Tisztelt Juszt László Úr!
Egy termékbemutatón vásároltam az Impulsive Energy Kft.-től egy mágnesterápiás matracot 300eFt-ért, amelyet az inerneten 890eFt-ért hirdetnek. Pár nap mulva az Egészség Plusz Hálózat egy kísértetiesen hasonlót -ugyanazzal a tájékoztató könyvvel- 148 eFt-ért hírdet. Próbáltam az áraránytalanság miatt egyezkedni a kft. irodavezetőjével, Kovács Adéllal,de elutasított. Ezek után közöltem, hogy az Ön műsorához fordulok.Erre az volt válasza: tegye, mert Ön JÓ BARÁTUNK! Kérem, szíveskedjék tájékoztatni, hogy erre jogosan hivatkoznak-e! Ezek után van-e valamilyen lehetőségem az árleszállítást kérnem! / Ne hagyják magukat........!/
Köszönettel és tisztelettel"

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.10. 17:33:32

@Meta Flóra: Még jó, hogy nem Abonyi vagyok, hanem Zsoldos.

Rosszindulatú Vászka 2012.02.10. 17:46:51

Mi vagyunk a zsoldosok, zsoldosok,
kezünk sosem dolgozott, dolgozott.

Rosszindulatú Vászka 2012.02.10. 17:54:22

Vajon itten-e lesz-e moderázás, leugatás?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.02.10. 18:09:02

mért? honnan tiltottak ki már megint???????????

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.02.10. 18:15:00

@Rosszindulatú Vászka: engem is felhivtak, hogy a lakóhelyem van ilyen. MOndtam , nem érdekel. Erre elkezdi: Nem érdekli?? egy ingyenes vizsgált???hihetetlen.
Na, erre lettem.

manes 2012.02.10. 18:35:31

@batgirl: ILyen nálam is volt.Azt mondtam neki,hogy :engem kizárólag olyan vizsgálatok érdekelnek ahol kurva sokat kell fizetni....erre ő tette le:):)

Géza, kék az ég! 2012.02.10. 19:34:04

Aki ennyi lehúzás után még mindig bedől egy ilyen cégnek, az kéri a faszt a szájába...kapja is csak meg!

Ha Gézát felhívják ezek a lehúzós gyökerek, mindig elmeséli, hogy szívesen meghallgatná az ajánlatukat, mert nem tud dönteni, de csak délután ér rá, a cég meg ugye apu nevén van, ő a főnök. Örömmel hívnak vissza a kis girnyók, persze apu nem érti, miről van szó, amikor leesik neki, röhögve közli: "Jaaa, megint hülyéskedett a gyerek? csórók vagyunk mi, kérem." Valamiért ugyanaz a cég SOSEM hív minket vissza...

HgGina 2012.02.10. 19:37:34

@horex: @neccharisnyás útonálló:
tegnap az impulser.com bejegyzője még egy AG volt, most pedig ahogy nézem, már nem publikus.

Itt a nem luganoi cím:
Sihleggstrasse 23, 8832 Wollerau, Switzerland

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.02.10. 19:37:47

nalunk meg egyszeruen be van tiltva
nem mondom, az hazi vonalasra neha jon egy-egy, de hat bolond lennek nem kinyomni izibe

HgGina 2012.02.10. 19:42:27

@HgGina: bocs, a cégnév is megvan. Impulser International AG
De a címet és a gmail címet már eltüntette a godaddy vagy a solutionnetwork.

Xezs 2012.02.10. 19:49:14

A poszttoló ordítozott velük? Ezt örömmel olvasom. Volt kurvaanyázás is?

lordjim 2012.02.10. 19:50:05

Pinát az Aldiból.

HgGina 2012.02.10. 19:58:39

A facebook oldalukon már darts játékot és terráriumépítést reklámoznak.
Rugalmas cég igen nagy ismretekkel rendelkező univerzális szakemberekkel felvértezve.
Mágneses rezonanciás análsünt nekik!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.02.10. 20:06:18

@abakusz13: 99000Ft??????? azonnal veszek. Tudtam én hogy valami felszerelés oka lehet annak, hoyg leégetem a halat mindig.

Megdobbent 2012.02.10. 20:20:01

Minden ilyen fosadek szar ceg mogott egy GYORi cegbirosagi bejegyzes lapul. GYOR evek ota abbol el, hogy ilyen csalo tarsasagokat olel a keblere. GYORt porig kell egetni, a plgarmestert pedig uszni tanitani zsakban. Vagy valami.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2012.02.10. 20:46:17

@Megdobbent: a Beck (Beck Reisen, volt sztem homáron is)egykori ügynökei gründolják ezeket, nem egy ilyen féreg kibaszott sikeres - mármint pénzmennyiségre - szálloda, étterem stb. tulajdonos mára. De csak egy mocskos gecuféreg, aki lehúzza a szerencsétlen és sajnos buta nyugdíjasokat.

HgGina 2012.02.10. 22:38:04

Pikantéria: mennyi pénzt kapott ettől a cégtől a retekklubos Gönczi Gábor, hogy a nyugdíjasok átvágásához a nevét és arcát adja?

impulser.com/hu/termekek/impulser-medical/polarizalt-feny

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.02.10. 23:54:25

En altalaban hasonlokat szoktam csinalni a telefon marketingesekkel, mint ami ebben a szivatasban hallhato.

howtoprankatelemarketer.ytmnd.com/

Xezs 2012.02.11. 10:20:23

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Engem egyszer szombaton hívott fel valamelyik barom. Eleve felbasz, ha a hétvégémen zavarnak, úgyhogy már nem indult jól a dolog. Mikor mondtam neki, hogy nincs szükségem az általa kínált szolgáltatásra, még visszakérdezett, hogy miből gondolom ezt. Gyorsan leráztam, idióta volt.

venszivar 2012.02.11. 10:23:40

@Xezs: Most is szombat van ! Ezért nem is zavarnálak. :)

Unbiased 2012.02.11. 10:31:26

Kb. tíz másodperc alatt kiderül, hogy ez egy olyan hívás, aminek egyetlen, általában jól titkolt célja az, hogy kinyisd a pénztárcádat. A megoldás: szó nélkül letenni a kagylót. (Nem kell anyázni, mert aki hív, az a szerencsétlen nem tehet arról, hogy neki csak ilyen munka jutott.) Aki szóba áll velük, az pedig megérdemli, amit végül is kap.

cicmen (törölt) 2012.02.11. 10:45:48

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Arról viszont nincs szó, hogy a fingot átengedi-e...

Nem! Begyűjti egy kis palackba és reggel a szintén tőlük vásárolt környezettudatos camping főzőn elkészítheted a rántottádat! :)

cicmen (törölt) 2012.02.11. 10:48:52

@batgirl: Nem érdekli egy ingyenes vizsgált?.

Én ezzel a dumával próbáltam csajozni! Nekem bejött! :)

Ahoj- 2012.02.11. 11:46:34

Fogyasztóvédők egy rakás sz..rt nem érnek Engem 3-szor b.sztak át ilyen olyan vásárlásaim során, mikor segítséget kér az ember tőlük megmagyarázzák hogy jogszabályilag én vagyok a hülye és ezzel nem lehet most mit kezdeni fogadjam el.

(legutóbb a T-mobile aranyáras internet start csomagját jelentettem be nekik 1 éve, na azóta is sokszáz balekot b.sznak át 2-3 perc netezésért 50 ezer Ft-al) aki nem olvassa el a 40 oldalas apróbetűs hülye szerződésüket.

és EZT ITT MEG LEHET TENNI!!!!

venszivar 2012.02.11. 12:39:39

@Ahoj-: Csak háromszor ?! Akkor veselkedj még neki! +1, hisz 4. a ráadás !:))) De azt ne felejtsd el, hogy azért vannak "ezek a dolgok", mert a kapzsiság miatt variálnak a embörök, mint pl.: most az autó kötelező biztosításnál. Aztán 15-25%-a megszívja ! Persze,hogy szemétség,de ........az igazság ODAÁT VAN !:)))

Xezs 2012.02.11. 14:23:37

@Ahoj-: Az, hogy nem olvasol szerződést, a te bajod. Meg az is, hogy azt gondolod, hogy jóval a piaci ár alatt megkaphatsz valamit.

Nem ismerem a sztoridat, de ha a fogyvéd állásfoglalása szerint te vagy a béna akkor abban lesz valami igazság.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.02.11. 16:47:44

@batgirl: Azt hallottad volna, mikor a vérnyomásmérős banyának beadtam, hogy full árva vagyok hetedíziglen, nomeg reménytelen számkivetett az embererdő végtelen pusztaságában, így nincs egy épkézláb egyed se, akit ilyen meghívóval büntethetnék. Lehetett hallani, ahogy a túlsó végen lefagyott az agya a megdöbbenéstől. Pedig olyan kedves voltam. >D

@Meta Flóra: Borotva- és ócska giccses szobrocskacsencselők a hunyók. Spanyolban tudom, hogy algír menekültnek álcázzák magukat. Helvéteknél gőzöm sincs. Rajoskodó franciának?

@HgGina: Democsok lennék! Szépen megkérném a helyi közegeket, ugyan nézzenek már rá, mi van ott. Lehet, csak egy üres gyárépület, mint a pornókasztingos modelliroda londoni bázisánál.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.02.11. 16:52:31

@abakusz13: Figyeljél, lehet retinaleolvasót építettek a fedő gombjába. Elég vaskosnak néz ki, és rossz minőségű a kép. :D

Zepter vízszűrős csudaporszívója új korában negyed milla. 5 ezer -ÖTEZER- forintért árulnak olyat, ami megszólalásig hasonlít rá és szintén vízszűrős.

FDToth 2012.02.11. 16:56:01

@Xezs: a szerződést nem elolvasni kell, hanem megtanulni, szóról szóra. Az olvasással nem mész semmire, mert elfelejted mit is olvastál...:)
több tíz oldalt pedig még egy színész is nehezebben tanul meg:)

Egyébként meg ahogy előttem is mondták egy páran: a telefontársaságok a titkosított számokat 1000% h kiadják. ez tutifix:) nekem kb. a vonalas 20 éve titkos, de mégis hetente jönnek mindenféle ilyen-olyan nem kívánatos hívások:)

Xezs 2012.02.11. 19:46:21

@FDToth: Már miért kéne megtanulni? Elolvasod elejétől a végéig, ha találsz benne olyan részt ami nem tetszik akkor nem írod alá. Ezért kár megtanulni.

FDToth 2012.02.11. 20:35:43

@Xezs: Te ezek szerint szerződéskötés előtt mindig átolvasod a több oldalas tájékoztatókat/ászf? egy 20-30 oldalas dokumentum átolvasása és értelmezése elég nehéz és időigényes feladat. aki rászán az ügyfélszolgálaton erre 50-60 percet, méghozzá szerződéskötés ellőtt az... vhol idióta:)
persze az más kérdés h otthon, a netről leszedett cuccokat értelmezed és majd ezután mész megkötni a szerződést. az ilyen emberből nagyon kevés van.

England win The Ashes! 2012.02.11. 21:02:53

@FDToth: Ember! Ha jól tudom, Magyarországon a vezetékes telefonszámok 06-tal kezdődnek majd 8 db. számjeggyel folytatódnak. Randomszerűen tárcsázza az automata a számokat, aztán amelyiknél felveszik, feljegyzik a találatot. találatot. A tiédnél is így történhetett.

Xezs 2012.02.11. 21:04:28

@FDToth: Nem értem a problémát. Mikor lakáshitelt vettem fel, végigolvastam a szerződést. Ha fél órába telt, hát annyiba telt. Nem hiszem hogy ez idiótává tenne.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.02.11. 21:07:12

@Dr Jozef Vengloš:

megfigyeltem, hogy csörög a telefon felveszem, és töksüket, csak surrogás hallatszik. Egy óra múlva hív a rátukmálószemély.

Serathis 2012.02.11. 23:35:05

@Megdobbent: Győr inkább az Audiból él. De mondjátok meg a cég címét benézek hozzájok. Molotov nélkül.

zünüke 2012.02.12. 00:22:28

De tényleg:Ezek a lehúzások már olyan ósdiak,hogy kizártnak tartom azt,hogy van még ember ebben az országban aki erről még nem hallott.Az viszont tény,hogy a rendőrség,az adóhivatal,no,meg a társai ilyenkor hol vannak??

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.02.12. 14:46:24

tyűűűű..itt aztán pörög az élet..

Mylady 2012.02.12. 17:28:16

@batgirl: lehet, hogy nem ez a hétvégi?
hol vannak a többiek? haló!

Mylady 2012.02.12. 17:31:33

Na, ha nincs itt senki, akkor elmesélem csak úgy: hurka-kolbászt sütök.
Még félóra, és vacsizhatok. Már csorog a nyálam az illatoktól.

Manyecska 2012.02.12. 17:49:12

Jóétvágyat!:) Egy hete influenzás kis családom igazoltan távol!:) Én meg nagyon dáthás:((.. ez már a hétvégi???:))

Manyecska 2012.02.12. 18:05:26

www.youtube.com/watch?v=26a8JITwImQ&feature=fvwrel egy kis vidámság:)))!...jó xórakozást! Hehe, a bátyámét mi tanúk is végigröhögtük /más okból/... mer' a Tedd a kezed kezembe.." c. érzelmes verssorokról a "Tedd a kezed térdedre, xard ki magad kedvedre" ..vicces népi rigmus jutott eszünkbe:))) Sajnos a bátyáméknak is, ők választották a verset..!:)))) Ehhh, fiatalok voltunk még..

pruntyike 2012.02.13. 05:50:53

Van ennél rosszabb is. Velencében (Venezia) a Sóhajok hídjával szemben a Canal Grande partján van egy kis híd, na most ugye a Sóhajok hídja kicsit beljebb van, csak bizonyos szögből látni a partról, arra figyeltem, miközben ezen a partmenti hídon egyszerűen (vétlenül) átgyalogoltam egy nigga földre kirakott, hamisított (valódi hamis Dolce és Gabbana, Ray Ban stb.) szemüvegkészletén. Na már most ebben a nigga akut fajgyűlöletet orrontott, pillanatok alatt még két nigga megjelent valahonnan, és úgy gondolom, mivel nem akartak párszáz emberre való tekintettel a Dózse palota előtt megmártani bennem a csilagos bicskájukat, ezért követtek. Kicsit leizzadtam, míg sokszor futva-szaladva a híres Condottieri, Colleoni lovasszobrához jutottam (erőt merítve Verocchio eme erőt sugárzó szobrából) és elsiettem a szállodámba átöltözni. A későbbiek során, bár még néhány napig Velencében tartózkodtam, valahogy már nem voltam annyira kíváncsi a Sóhajok hídjára, amit azzal magyarázok, hogy egyébként is felújítás alatt volt. Ennyit a fajgyűlöletről meg a direkt marketingről.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.02.13. 09:29:55

Szóval, nem kéne, hogy egy kicsit írkáljunk ide???

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.13. 09:57:24

@batgirl: Írjál inkább atpi blogjára, ott van k..va jó, új poszt, de nem mondom meg, kié, mert még azt mondod, szerénytelen vagyok.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.02.13. 10:33:36

@estrella negra: olvastam, akrtam írni, hogy szuper, meg tökjó, meg stb..stb.. de valami csoda folytán nem tudok kommentelni. blogdögöljmeg hibaforrás lehet

goes 2012.02.13. 11:01:13

Ezek nem azok, akik Kőbányán egy eldugott kis irodában vannak, a Bajor irodaház aljában? Hehe, cigánybanda.

XCat 2012.02.13. 12:22:27

Javasolnám a "tehetetlen rendőrségnek" a következő eljárást;
egy kolléga bejelentkezik, amikor már megy a műsor, odacsipog a rendőrségnek egy sms-sel akik a termékbemutató közepén megjelennek, nekiállnak igazoltatni, addig néhány vámossal és adóellenőr elbeszélget a szervezőkkel a cuccok eredetéről, meg az egész buli könyveléséről.

Utána közösen levonják a tanulságokat, és a szerveket meghívják ebédre. Mármint, ha minden rendben volt. Ha nem, akkor B terv.

XCat 2012.02.13. 12:23:53

@Xezs: Csak meg akar élni a nyomorultja. Tudod, jutalékja van, nem fizetése... igazán végighallgathattad volna, ez olyan, mint amikor a koldusnak pénzt adsz.
Sajnálni kell őket, és nem haragudni rájuk.

Xezs 2012.02.13. 19:42:43

@PsychoCica (4zsiráf): Na ez a legnagyobb baromság amit eddig olvastam.

Tudod van az igazi értékesítés, azok a salesek, akiknek a kisujjukban van a szakma és bármit eladnak.

Na az ilyen random telefonálgatók nem azok.

És elárulom, attól az ilyen még egy fillért sem kap, hogy végighallgatod, de nem veszel semmit. Sőt, lehet ezzel ártasz neki, mert a telefonszámlát is ő állja, így hagyod hogy fél órát pofázzon neked a semmiért.

Ja, egyébként a koldusnak nem adok egy fillért sem. Fizetek adót, adjanak neki abból.

Egyébként meg kérdezz meg egy szociálpedagógust arról, hogy kell-e ezeknek adni az utcán. Elárulom, hogy nem és ennek rengeteg oka van.

Az egyik, hogy így megszokja, hogy ez egy követhető életforma, hogy az utcán koldul és nem mozdul ki belőle. Másik, hogy kontroll nélkül költi el a kapott pénzt, magyarul elissza. Harmadrészt ha nem a szakemberekhez fordul segítségért, nem szakszerű segítséget kap.

Az utcán odabaszott pár Forint minden, csak nem szakszerű segítség.

És még nem is beszéltünk arról, hogy van, aki csak tetteti a szerencsétlent, mert koldusmaffiatag.

Igazából erről a témáról több oldalt is lehetne írni úgyhogy itt most abba is hagyom.

XCat 2012.02.13. 20:01:15

@Xezs: Van logika abban amit írsz, de szerintem mégis kell nekik adni, a következők miatt;
1. Egyetlen ember sem érdemli meg, hogy így éljen, akármit csinált vagy nem csinált. 200 ft nem oldja meg, de ha sokan adnak, talán valamire elég.
2. Addig sem kényszerül rabolni.
3. Addig sem veri meg a maffia, mert nem tudja leadni a kötelező jattot.
4. Itt hatványozottan igaz az, hogy jobb adni, mint kapni.
5. Nem vagyok messze attól, hogy helyet cseréljünk, azért némileg jobban átérzem a helyzetüket a többségnél.

Persze ez az én bajom.

Off, láttam egy ilyet, hogy mitől fél a felső tízezer; hogy még egyszer kirabolják, mitől fél az átlag; hogy egyszer kirabolják, és mitől fél a melós; hogy egyszer ő rabol ki valakit.

Szerintem ez hatalmas poén (meg társadalomkritikának is legalább akkora). :)

Xezs 2012.02.13. 20:07:25

1. Valamire elég: ja, szeszre meg cigire.
2. Nem rabolni kell, hanem megkeresni a szakszerű segítséget. Rengeteg ilyen állami és nonprofit szervezet van. Túl egysíkúan gondolkodsz ha szerinted csak a koldulás és a rablás létezik. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy el lehetne menni dolgozni is. Pl. az ilyeneknek rendszeresen felajánlanak időszakos munkát, azt hiszed elmennek?
3. A maffia mindig megveri ezeket, tökmindegy, hogy mit adnak vagy mit nem. Egyébként itt is a szakszolgálatot illetve a rendőrséget tudnám megemlíteni mint a legjobb megoldás. Nem tökéletes, de jobb mint a szó nélkül tűrés.
4. Én adok. Azoknak, akik számomra fontosak. Mindenkinek nem lehet adni, nem vállalhatsz felelősséget az egész emberiségért. Na meg aki nem akarja hogy megmentsék azt nem lehet erőszakkal.
5. Soha ne add fel. Ne azt nézd, hogy ki hogy csúszott le, hanem azt nézd, hogy ki hogy emelkedett fel. És bár tudom hogy a magyarság nagy része ez a búskomor mindenszar életérzésű ember, te ne legyél az. Ha valami nem megy, pl. álláskeresés, tessék segítséget kérni ismerősöktől, ki milyen tanácsot tud adni.

Mindig van megoldás.

A koldulás nem megoldás.

XCat 2012.02.13. 20:24:28

@Xezs:
Van amiben egyetértünk, van amiben nem... a lényeg hogy itt vannak, és valamit kezdeni kell velük.

A munkakeresésben az ő helyzetükben én nem hiszek, egy átlagos embernél s van hogy több évig tart. Időszakos munkát nehéz végezni rendes ruha nélkül, betegen, megfagyott lábbal, úgy hogy nincs hol kipihenni magad, stb.
A rendőrség meg a rendes embereknek sem nagyon segít, nemhogy nekik.

Aki kér, és normális, meg éppen van apró nálam, annak adok. Hogy iszik, hát istenem. Az emberek többsége lényegesen kisebb problémák miatt lesz alkoholista, mint amikkel nekik napi szinten kell szembenézni. Pl. ilyesmikkel, hogy ha nincs pénzed, nincs hol kakálni.

"5. Soha ne add fel. Ne azt nézd, hogy ki hogy csúszott le, hanem azt nézd, hogy ki hogy emelkedett fel. "

Ez egy szép gondolat, egyetértünk. Viszont ők itt vannak, és valamit csinálni kell velük.
A magyarok búsongását meg már kiveséztük párszor (barmok, bele fognak dögleni, és nem lesz nagy kár értük, csak félre kell állni, és hagyni, stb.)

XCat 2012.02.13. 20:27:14

@PsychoCica (4zsiráf): Jah egy ismerős egyszer azt mondta, hogy ő sosem beszél a problémáiról másoknak, különösen az ismerőseinek, mert az emberek 80%-át rohadtul nem érdekli, a maradék 20% meg még örül is neki.
Ezt azóta is hatalmas és ritka realista igazságként tartom számon. :)

XCat 2012.02.13. 20:32:30

Most nézem, hogy ismételtem magam.. hülyeblog. (Az első válaszom elszállt)

Xezs 2012.02.13. 22:32:29

@PsychoCica (4zsiráf): Valamit valóban kellene kezdeni velük, de nem ezt az elnéző, lagymatag buksimegsimogatós "jól van kisfiam" hozzáállást kellene erőltetni, amit manapság sokan erőltetnek. Keményen oda kell baszni ezeknek az embereknek, mert nem fogják fel, hogy önmagukért ők a felelősek, viszont állat módjára meg nem élhetnek.

Továbbra is azt mondom, hogy egy csomó problémától mentesülnének (pl. ahogy írod, elfagyott láb) ha a szakszolgálathoz mennének, és nem az utcán faszkodnának. Csak hát egy melegedőben vagy egy otthonban vannak normák, hogy fürdünk, nem ordibálunk és nem részegeskedünk, ez viszont sokuknak nem megy, mert állati szintre butultak. Ezekkel viszont semmit sem fogsz tudni kezdeni.

A problémákról meg igenis beszélni kell, csak nem mindegy, hogy kinek.

puncipöcögtető 2012.02.14. 03:56:20

tessékmondani, biorezsó van?

2012.02.15. 10:25:55

Anyám nagy ügyfelük. Alúlról mágnesezi a matrac, felülről világítja a bioptron lámpa... már járni sem tud szegénykém.
JQA a sok sarlatánnak, akik a mások nyomorán élősködnek a túlárazott, hatástalan csodaszereikkel!

ferand1979 2012.02.15. 13:52:06

Párom Nagymamája volt nemrég egy ilyen termékbemutatón... Nyert is egy 400.000Ft.os kupont, melyet beválthatta volna a potom 700.000Ft.-ért kinált Zepteres-Bioptronos, vagy tudomisén milyen márkájú egészség-regeneráló masinának az árába...
Hiányzott Neki az a 350.000Ft.-ja hozzá...
(megnéztük, az a masina a NETen 80-90.000Ft!!!!)
Felajánlotta a Nagymama, hogy a Barátnőjének a "kuponjával" összevonva megvesznek valamit kettesben... Természetesen NEM lehetett a kuponokat összevonni...
Mondtuk is Őneki, hogy hogyan képzelte... Hogy még vissza is kap kp. 2-300.000 Ft.ot?????

Xezs 2012.02.15. 19:52:20

@ferand1979: LOL, ez tényleg elég naiv gondolat volt részükről.

Xezs 2012.02.15. 19:53:57

Egyébként az indavideós bemutató alól törölték az összes kommentet.

Szánalmas.

Szerintem kommenteljük tele újra :)

XCat 2012.02.15. 20:20:17

@Xezs: Én nem néztem, mik voltak?

Xezs 2012.02.15. 21:15:58

@PsychoCica (4zsiráf): Volt 1-2 homáros meg én is kommenteltem valami olyasmit hogy mit kell hülyíteni a népet.

Megnézem az új kommentem meddig bírja.

glóriásgörkorisangyal 2012.02.16. 12:26:25

én az ilyen telefonos emberkékkel nagyon kedvesen el szoktam csevegni, végül is az ő költségük a telefonszámla... :) Aztán a legvégén közlöm, hogy nem. Ilyenkor jön mindig a miért nem? Erre szoktam azt mondani, hogy: a) azért mert így döntöttem
b) nem hinném, hogy magyarázattal tartozom a döntéseimet illetően.
Általában nem szoktak kétszer ugyanonnan hívni... :)
Amikor nincs hozzájuk kedvem, akkor meg egyszerűen csak felveszem, és félrerakom, hadd beszélgessen saját magával, előbb utóbb rájön, hogy nem válaszol senki....

Fent említett cég városában lakom, tudnék mesélni, de valszeg holnapra nem lenne munkahelyem, szóval ezt most kihagyom. Dolgozunk az ügyön, legyen ennyi elég. Egyébként meg elég megfoghatatlanok.... :(

könyvbolond_konyhatündér 2012.02.24. 18:22:15

Szédületes banda - azt mondja, felmérik az erek állapotát - gondoltam, ráérek, legyen. Másfél percre megfogtam egy "mikrofont", mint mindenki. A végén kiosztott egy értékelést, ami szerint ebből még az agyam oxigénellátását is kiszámolta. Szerintem előre megírt eredmények voltak, aszerint, hogy ki hány éves, hány kiló.
A pasi csak mondja, mondja, tele közhelyekkel, órákig. Ki lehet próbálni a matracot. Filmet vetítenek, hogy ez milyen szuper.
A legröhejesebb a sorsolás. Először azt hiszik a nyertesek, hogy tényleg 200 000-t nyertek. Aztán a végén mindenki nyer 500 000-nél többet: ha vesz a 920 000-es matracból, abból levonják a nyereményt - még így is majd 400. Hogy csábítóbb legyen, kap mellé edénykészletet, indukciós főzőlapot is. Ha azt mondod, meg kell beszélned, utánanézni, stb, már mehetsz is, nem vagy érdekes: csak az érdekes, aki a bemutatón elkötelezi magát. Többen ottmaradtak vásárolni.
Megnéztem a borítékot, Györből jött a levél. Persze a meghívólevelet gondosan begyűjötték.
A pasi szerint az alapítványukon kersztül uniós pénzekhez is jutnak - gondolom ezeket a bemutatókat mint egészségügyi felméréseket adják el. Kész átverés, de ki kell tapasztalni ezt is.

dome67 2012.04.03. 14:18:40

Sziasztok!
Éppen most jövök a termékbemutatójukról, és az ott tapasztaltak miatt, gondoltam rákeresek a cégre az interneten, és egyből belétek botlottam.
Megmondom őszintén, amit elmondtak, és ahogy mondták, én elhittem amit állítottak.
Viszont amikor elkezdődött a "teleshopos" videó, és utána ezt a sorsolást tartották, na attól lett hányingerem.
Az esethez hozzáteszem, hogy az "ingyenes" vizsgálatot idő előtti távozás estén ki kellene fizetni, ami 19000 jó magyar forint. Bár az olvasottak után nagyon csodálkoznék, hogy miként hajtanák be bárkin is, és hogy tudnának-e számlát adni róla.
Az előadó, a civilizáció, a mozgásszegény életmód, a génmanipulált élelmiszerek káros hatásai melett, az elvárosiadást, és a gyógyszerlobbyt hibáztatta a magyar emberek kimagaslóan rossz egészségi állapotáért. Azt is kifejtette hogy a folyamatosan gyógyszert szedők, sokkal jobban károsítják a májukat, mint egy alkoholista.
Egyszóval minden észérvet felhozott a hogy a terméküket minél jobb fényben lássa a hallgató.
A gép tulajdonképpen a vörösvérsejtekre hat, ha minden igaz. Az oxigénfelvevő és tápanyag szállító képességet növelik úgy hogy nem engedik egymáshoz tapadni őket (vérsűrűsödés, ezáltal az ellátott területek sejtje könyebben regenerálódnak, ami által megnő az immunitás, és az életerő.
Viszont amikor rákérdeztem, hogy ez a mesterségesen előállított, és iránytott változó rezgésű mágneses tér, amibe a pácienseket meghatározott időre teszik, mennyivel jobb mint a föld saját mágneses mezeje, amit ugye az ember ingyen és bérmentve élvezhet? Az volt a válasza, hogy a városokban a rengeteg út és a betonrengeteg, ezt a hatást elfedi.
Akkor kérdem én, hogy az Attila-domb-ra szervezett termékbemutatós kirándulásoknak, van létjogosultsága?
Mert ezek szerint van.........
A készülék ára egyébként cirka 1 milla, amire részletfizetési kedvezményt, 2 hónapos kipróbálási időt, és 3 év cseregaranciát adnak. Azt mondta aki anyagi okoknál fogva nem tud hozzájutni, azoknak a későbbiekben létrehoznak kezelőközpontokat, de a kezelési árakrólnem tudott nyilatkozni. A konkurencia árait viszont érdekes módon fejből tudta. 15 alkalom 80000.

dome67 2012.04.03. 14:31:29

@könyvbolond_konyhatündér:

Tisztelettel olvastam ahozzászólásodban a tapasztalatiad, de a "mikrofon" kifejezésre felkaptam a fejem. Nem akarom őket fényezni, de el kell hogy mondjam, az a készülék azért elég elterjedt. Pl. a mentőkben kórházak intenzív osztályán, és a tüdőgondozó intézményekben kötelező, és bevett vizsgálati módszer, amivel a vérgáz arányt vizsgálják.
Az eljárás régebbi elfogadottabb, és pontosabb módszere, amikor a fülcimpából vett vért vizsgálják, de ezt csak olyan helyen udják végezni, ahol labor is rendelkezésre áll, a kiértékelésre.
Ahogy az orvostudomány, az orvosi műszerek is fejlődnek, a számítógépeknek, és ezáltal az orvosi műszerek fejlesztőinek hála.

könyvbolond_konyhatündér 2012.04.03. 18:55:01

@dome67: Biztosan igazad van, én valószínűleg a később történtek rossz hatását vetítettem vissza. Semmit sem tudok erről a vizsgálatról, nem is adtak semmi információt róla, pedig ezzel csábítottak el a bemutóra, mint másokat is. Az egyetlen információ a 17000 forintos ára volt (két hónap alatt ennyit drágult?).
Az a mágneses matrac úgy egy milla, mint ahogy 80000 az az indukciós főzőlap, amit a szerencsés nyerteseknek (akik nyertek 4000 000 forintot, azaz annyival kevesebbért vehetik meg a gépet) ajándékba ígértek.
A legárulkodóbb az a viselkedés volt, ahogy azt fogadták, hogy a nyert 400 000-re azt mondtam, hogy ennyi pénzről nem lehet egyedül és rögtön dönteni...
Pedig a felvezetés valóban meggyőző volt.

Tamika75 2012.12.21. 11:06:47

Én bár intelligens, de érzelmileg manipulálható nő vagyok.
Sajnos a héten én foglalót adtam egy Impulser gépre. Persze amint hazaértem azonnal elkezdtem nyomozni. Igen hamar rájöttem arra, hogy átvertek. De gondosan ügyeltek rá, hogy mielőtt még biztos információkhoz juthatnék, birtokomba itt legyen a kezemben Győrből a cucc. Szóval át is vettem. Egyenlőre csak a 30 ezer forintos foglalót fizettem. 8 napom van átutalni a fennmaradó 200000 forintot. Persze nem tudom mit írtam alá.
Nem lehet elérni őket.
Mit tehetnék szerinted. Ha nem fizetek bíróságra viszik. Ha letagadok mindent. Nem én jártam ott, és nem írtam alá semmit, akkor veszélyeztetem a saját, vagy a családom életét?! Mert fizetni nem akarok!!! Annyi tejbe aprítani valóm nekem sincs, hogy ennyi pénzt kidobjak egy vacakért.

szerintetek milyen következménnyel számolhatok

Xezs 2012.12.22. 13:48:10

@Tamika75: "intelligens"
"foglalót adtam
"Annyi tejbe aprítani valóm nekem sincs"

Már bocs hogy ezt mondom, de az első idézetet a másik kettő azonnal érvényteleníti.

Hogy mit tehetsz? Jó kérdés. Aláírtad, a tied. Talán 8 napon belül még elállhatsz a vásárlási szándékodtól mindenféle indok nélkül.

Amúgy inkább ide írj

www.fogyasztovedelem.com/

kuszkusz1 2013.05.06. 16:24:51

Én is voltam a bemutatójukon és a szöveg amit hallottam nem volt rossz. Sorsolás meg ilyesmi nem volt. Oxigénszintet mértek érkezéskor, meg a matrac használata után és hőkamerás felvételeket csináltak matrac előtt és után.

Oxigénszint mérhető úgy, hogy az ember beledugja valamibe az ujját és egy kis izé kiadja a végeredményt?
Mert szúrás az nem volt és a vér oxigénszintjéről vala szó. Ezen már ott helyben elgondolkodtam, de előttem egy orvos dugta bé az ujját a szerkezetbe, gondoltam ha neki jó akkor én miért kételkedjem.

Igen ám de a matrac - Impulser pro - négyszázezer forintot kóstált. Persze kedvezményesen meg ilyesmi.

Azóta is azon töprengek, hogy mennyit érhet valójában és hogy hol tudnék venni ilyesmit jóval olcsóbban. Mintha tényleg jó lett volna, de nem négyszázezerért.

Az viszont váratlanul ért, hogy a cég ilyen homályos háttérrel rendelkezik. Még Czeizel Endrét is felvonultatták a támogatóik között egy kisfilmben, meg a nálam lévő Impulser magazinban is nyilatkozik a cégnek.

Vajon tud-e róla?

És most: használ-é a pulzáló mágneses matrac a vérkeringés javítására és a vér oxigénszintjének emelésére vagy sem - és mennyi az ő reális ára?

Xezs 2013.05.06. 17:37:26

@kuszkusz1: Elhiheted, hogy az előtted álló doktor beépített ember volt, és egyáltalán nem biztos, hogy valóban doktor.

kuszkusz1 2013.05.06. 18:33:21

@Xezs:

Azt, hogy doktor csak én hallottam mert előttem állt a sorban. Vendégként jött a feleségével együtt és többé nem láttam.

Meg vagyok rökönyödve! Az világos volt a számomra, hogy az ár fel van turbózva - ilyenkor a kuncsafttal kifizettetik a terembérletet, a munkatársak jutalékait meg mindent az égadta egy világon...

De, hogy egy fantomcég legyen....ez aztán a meglepetés!
Egy Csörögi János nevű illető tartotta az előadást és mondhatom semmi vásári jellege nem volt. Sőt: egy csomó hasznos információt szereztem: az illető felhívta a figyelmünket a kerámiabevonatú edényekre - amelyek a teflonbevonatúakkal szemben egészségesek, aminek következtében én máris vettem kettő ilyent a Tescoban. És nagyon jók!

Xezs 2013.05.06. 23:03:52

@kuszkusz1: az a minimum, hogy nem hiszel az embereknek, legalábbis az olyanoknak nem, akik beterelnek téged valami épületbe és előadást tartanak egy termékről. Ha egy termék jó, akkor nem kell az embereket terelgetni, pláne nem előadást tartani róla.

kuszkusz1 2013.05.07. 04:36:36

@Xezs:

És honnan lehet megtudni, hogy egy termék jó-e vagy sem?

Azóta is arra vagyok kíváncsi, hogy használ-e a pulzáló mágneses matrac, vagy sem.

Eddig még nem tudtam döntő bizonyítékot szerezni erről a kérdésről. Az világos, hogy négyszázezret nem helyes kifizetni érte, de vajon van-e olyan összeg amit tényleg megér és van-e olyan cég amely reális áron kínálja?
Azok akik használják általában jó tapasztalatokról számolnak be.

A kérdés tehát ez: az Impulser nevű homályos hátterű cég egy tök használhatatlan, legföljebb placeboként működő matracot árul jelentős összegért, avagy a matrac tényleg jó, de már az ár töredékéért is meg lenne fizetve.

Xezs 2013.05.07. 10:14:46

@kuszkusz1: Szerintem ez a matrac placebo. Biztos hogy kényelmes, de szerintem max. annyira, mint egy nem pulzáló, jó minőségű matrac. És hogy honnan tudhatnád meg az igazságot? Hát jó kérdés. Nézz szét a neten, meg beszélj olyan orvosokkal, akikben megbízol.
süti beállítások módosítása