Tékozló Homár

Visszaadta az etetőszék árát az Elefáni

2013.06.11. 12:03 | jackyll | komment

Jannáéknak sikerült egy lakkozatlan etetőszéket választaniuk, amivel első körben elhajtották őket, mert hogy az nem hibás. Második körben viszont összekapták magukat és vasárnap délelőtt válaszoltak a fogyasztóvédelemmel fenyegetésre:

Tisztelt Elefáni Áruház! Terhesként már egyszer volt egy panasz-köröm önökkel, mikor - az egyszerűség miatt - online rendeltem több terméket. Elfelejtettek kiértesíteni az átvételről, majd mikor kiértesítettek, az üzletben, személyesen derült ki, hogy nem készítették össze a rendelést, illetve nem azokat a termékeket, amiket kértem. Akkor jeleztem, mennyire nem vevőbarát az Elefáni, és elnézést kértek a panaszom kapcsán. Tegnapi napon férjem megvásárolta Önöknél az akciós Agneiszka Klups etetőszéket, melyről az internetes honlapjuk tájékoztatója az alábbiakat írja:

- asztallá és kisszékké alakítható etetőszék
- anyaga: borovi fenyő
- veszélytelen lakk bevonat
- finoman csiszolt, kerekített fa etetőszék

Itthon, kibontáskor derült ki, hogy az asztallapokon kívül sehol nincsen lakk bevonat, hanem a nyers faanyag, ami a csiszolástól még faporos is. Kérdem én, a "veszélytelen lakk bevonat" mondatból Önök nem arra következtetnének,hogy az egész szék lakkozott? És ha a gyerekem - rendeltetésszerű használat következtében - leönti kakaóval, vagy megfogja céklapapis kézzel a kezeletlen karfát, dobhatom ki a széket?!

Ma, a vásárlás másnapján férjem visszavitte a széket, hogy becsaptak, hisz nem erről szólt a tájékoztató. Önök közölték, hogy a termék nem "hibás", ezért pénzt nem adnak vissza, csak egy igazolást, amivel az elköltött összeget egy hónapon belül le kell vásárolni. Közlöm, hogy a termék DE IGEN, HIBÁS. Mert egy etetőszéknek igen is hibája az, ha lehetetlen rendeltetésszerűen használni, mert attól maradandóan károsodik. Jelzem, hogy az összes ismerősömet tájékoztattam a történtekről, és figyelmeztettem őket, nehogy kapcsolatba lépjenek az Elefáni bolttal, mert így vagy úgy, de megjárják. A következő lépés a fogyasztóvédelem.


Tegnap elküldött Elefánis levelem kiegészítéseként küldöm a reklamációmra ma (vasárnap!) érkezett választ.


Tisztelt !
 
Panaszát továbbítottuk a vezetőség felé. Először is elnézést kérünk a kellemetlenségekért, és természetesen ha Önnek is megfelel akkor be tud fáradni a Bocskai úti üzletünkbe és visszaterítjük az etetőszék vételárát. Mégegyszer elnézést kérünk és reméljük továbbra is vásárlóink körében tudhatjuk.
 
Üdvözlettel
Elefáni Babadiszkont
Budapest, Bocskai út 38-40.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2013.06.11. 13:05:48

@Bikli néni: "csak"..? 30.E-nél kezdődik egy ilyen ma. Nagy biznic!! ez a fa nekem se tetszett.

Bikli néni 2013.06.11. 13:07:04

@zsiráfffff: Ne is mondd. Láttam egy babakocsit 300 rongyért, na abba akkor se büntetném bele a gyerekemet, ha ingyér volna. (És mi sem bizonyítja jobban, hogy ár/érték arányban a létező legkirályabb babakocsit vettem, minthogy azóta felszívódott a forgalmazó, sztem túl óccón adta és tönkrement bele)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.11. 13:07:59

@Bikli néni: ááá, ugyan. módszertant kell alakalmazni!
-gyerek üvölt: vagy hisztis vagy túl meleg a víz.
-gyerek üvölt és vörös a bőre: túl forró a víz.
-csenbe van és elaszik: ponnjó a víz
-gyerek nem üvölt de vörös a bőre: rádütött és meg se kottyan neki se a forró víz :D

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2013.06.11. 13:08:10

Nekem a Stokke Tripp Trapp tetszik, ha már etetőszék.
De majd keresek valakit, aki csinál ilyet ócsóé'. =D
1.bp.blogspot.com/-ierZuxGxBYU/UBV29bWuraI/AAAAAAAADIU/Mdo_z1fzM5w/s1600/960x.jpg

Bikli néni 2013.06.11. 13:08:30

@Manyecska: Amit én kinéztem, az újonnan "csak" 19 (nem muszáj ám kötelezően a brendonban vásárolni, körül kell nézni alaposan), de mint mondtam, a fészbúk tele van bababörzés topikokkal, simán veszek fél-harmadáron bármit :)

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.11. 13:10:32

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): hát ilyen volt régen is, hokedlinak hívták. sarokba állítva a fal meg az asztal közé funkcionált. kisebb dedet meg totál fölösleges beletenni.

Zafiraginger 2013.06.11. 13:11:29

@zsiráfffff:
Annyira de annyira jót nevettem! Télleg így van, az ember hajlamos minden "nélkülözhetelen" biszbaszt megvenni, ha köll, ha nem. Nálunk asszem a cumisüvegsterilizáló volt a legnagyobb tévedés. Főleg, hogy a gyerek egy éves koráig a cumisüveg közelébe se került:-)

Bikli néni 2013.06.11. 13:11:58

@zsiráfffff: :DDD
Ugyanannyiba került az a szutyok kád, mint a kijelző nélküli, akkor már mindegy, gondoltam. A gyerek meg sajna nem túl praktikus, mert mindentől melege van, de ha csak egyszer lengén öltöztetem vagy hidegebb vizet rakok, egyből göthös lesz :/
A poszterinának meg üzenem, hogy 102 centis kádat vegyen a dednek (ha én bírom cipelni, akkor az apjuk is fogja tudni), mert a szabvány kádat úgy kinövi majd a gyermek, hogy nézhetnek, mint hal a szatyorban. Ugyanezen sémára javasolt a nagyobb mózesű babakocsi is.

Manyecska 2013.06.11. 13:15:27

@Bikli néni: 120 centis kád:DDD apjuk minden este úgy cipelte LE a lépcsőn öröm volt nézni:D!

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.11. 13:15:48

@Zafiraginger: hát ja. 1-2 gyerek oszt rájövünk, mekkora marhák voltunk, nemigaz? :)

@Bikli néni: add be a bölcsibe, félév alatt az összes lehetséges immunitást meg fogja szerezni :) (addigra megőszülsz, de a végén lesz egy ellenálló csemetéd)

AtiSnatch 2013.06.11. 13:18:21

@ColT: van még erotikus borítású, az meg a megb.szlakk

Manyecska 2013.06.11. 13:20:19

Van az a fasza káddal összekötött! gyerekágy, amibe esténként vödörrel hordod a vizet az brutál jó!!:) tisztára mintha a legény jönne a kútrúl esténként..

Bikli néni 2013.06.11. 13:20:23

@zsiráfffff: Mindenképp megy majd bőcsibe, de csak kétévesen :) (errefelé alanyi jogon jár a bölcsi, de csakis kétéves kortól, mondjuk ez egészen pontosan illeszkedik az én elképzeléseimbe, ami a munka világába való visszatérést illeti)

@Manyecska: Nem 120 az, "csak" 102, de valóban, azzal már lehet manőverezni :D Nekünk a fürdőszoba meg a mi szobánk ajtaja pont egymás mellett vannak, azok a hajtűkanyarok, amiket beveszek a káddal... :D

Manyecska 2013.06.11. 13:25:44

Tejszívó-orrszívó is megvan..??:D

Bikli néni 2013.06.11. 13:35:51

@Manyecska: Mondjuk az orrszívó nálunk konkrétan életmentő volt, imába foglaltam a nevét annak, aki feltalálta, és az előbb-utóbb úgyis fog kelleni. Nem olyan lutri, mint a fejőbizbasz, bimbóvédő és -kiemelő, melltartóbetét, tejgyűjtő kagyló, kókuszpólya és hálózsák. Ezek mind olyanok, mint a cumisüveg meg a játszócumi is: vagy kell, vagy nem, szülés előtt úgyse derül ki.

Martinicske 2013.06.11. 13:37:38

Elég sok mindent meg fog még az a gyerek fogni maszatos kézzel jelentem alássan. Talán ettől még nem lesz funkcionálisan totálkáros az etetőszék, de tény mindennél van feljebb, de lejjebb is.

Igen sok mindenen rajt van a keze nyoma a gyerekemnek a házunkban, de a neheze még csak most jön, mert kezd erősödni... iszonyat pusztítást tud végezni.

Manyecska 2013.06.11. 13:42:02

@Bikli néni: cuki, a cumi akkora volt mint a fél arca..:D

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.11. 13:48:15

@Martinicske: monnyuk az ilyen télleg inkább tarcson aranyhalat, az nem koszol semennyit és az iskoláztatása is lényegesen kevesebbe kerül.

Manyecska 2013.06.11. 13:49:26

@Bikli néni: nekem hónapokig csak a mellem és a puszta kezem volt!!:P a legjobb a szoptatóspárna áááááááá!

Manyecska 2013.06.11. 13:50:25

@zsiráfffff: nem beszélve a később szétrúgott telefonfülkék kártérítési költségéről!

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.11. 14:06:55

Én egyszer megfogtam tejfölös kézzel a kapanyelet. Dobhattam ki az egész kertet... Mindezek után kapcsolatba léptem egy demizsonnal. Jónak mondható kapcsolatunk volt. Áthívtam a környékbelieket is, s figyelmeztettük egymást; abba ne hagyjuk az ivást, ennek mindenképp a végére kell járni! Azaz a seggére nézni. Így a többiek is kapcsolatba léptek vele. De féltékenység nem volt, az nem.
De semmi nem tart örökké, ital után étel jön, ha már más nincs. De baleset történt, a barátnőm megfogta a nadrágomat sültkrumplis kézzel, vehettem le az egészet.. Ággyá alakítottuk a kanapét, majd porrá csiszoltuk egymást, itt a vége, elefántot mindenki csak megbízható forrásból vásároljonfusselvéle, elpárolgott az agyvizem.
Posztolóértékelési mértékegység ezentúl legyen a "méltatlankodási diszkrét báj", ez egy arányszám lehetne.

vénszivar 2013.06.11. 14:08:57

@Manyecska: Az inasaid takarítanak már?

Manyecska 2013.06.11. 14:17:46

@vénszivar: persze! Már engem is körbenyaltak! Mind a hét!! :D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.06.11. 14:29:25

Már megbocsájtsatok, de az, hoyg az illető minek vesz ilyenkor etetőszéket, vagy még miket vesz a kiskölyöknek, az nem e poszt témája. A tököm teli van veletek, hoyg folyton fikázni tudtok csak. Mindenki azt vesz a gyerekének, amit akar, és azért mert a ti korotokban nem volt valamilyen elektromos biszbasz valami és nem tudtatok venni, azért még a mostani helyzetet nem kell lenézni, meg röhögni rajta. Ez egy.
Kettő: HA valami úgy van hirdetve, hoyg lakkozott, akkor az nem egyenlő a nyersfával. Probáljátok elképzelni, hoyg vesztek egy ebédlőasztalt, rá van írva, hogy lakkozott, aztán a lószart. Majd egy jó kis zsiros pörkölt után, néznétek mint kacsa a moziban.
Három.
Kedves posztoló! Ez a banda full rosszindulatú, de szeretni való. De, a jövőben kérem kerülje az olyan kifejezéseket, hogy "céklapapis" , mert ettől a szótól még nekem is futkározik a beszólási inger.

vénszivar 2013.06.11. 14:33:46

@batgirl: Úgy is van! Ezt pont a legnagyobb vérszipolyozó mondja....
Micsoda felhígult világ! :)

Manyecska 2013.06.11. 14:37:47

Mért nem lehet egy lemosható terítőt ráteríteni arra az asztalra pl? Probléma egy szál se. Hogy a poszthoz is szóljak.

Manyecska 2013.06.11. 14:43:27

Jahogy ott van. Nincs az a lakk különben szerintem amiről kijön a püré, vegyél műanyagot!!

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.06.11. 14:43:54

@batgirl: Úgy van! A krumplileves legyen krumplileves (és ne céklapapi)!
Picsábamár!

Manyecska 2013.06.11. 14:44:29

Vagy vegyél lakkot bababarát...

Manyecska 2013.06.11. 14:46:00

Vagy 100-as smirglit.

Bikli néni 2013.06.11. 15:50:26

@batgirl: Szerintem senki nem vitatta a panasz jogosságát. Csak fentebb valaki feldobta, milyen agyament cuccokból élnek a bababoltok manapság (teljesen jogosan), ez nem a poszter savazása, hé.
Az az én szubjektív magánvéleményem, hogy a fából készült etetőszék, legalábbis ez a fajta, _szerintem_ se nem szép, se nem praktikus, én ilyet nem vennék, de erre írtam, hogy ízlések és pofonok.
A céklapapi meg hormongőzös felindultságból született, ha voltál már terhes és emlékszel az érzésre, amikor még az autóreklámon is képes vagy elbőgni magad, akkor a céklapapit is meg fogod bocsátani.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.06.11. 16:16:56

@Bikli néni: azért erre ne vegyél mérget. Az én időmben még nem volt divatos a hormonos terhességi hiszti.

Manyecska 2013.06.11. 17:03:25

@batgirl: az nem hiszti! Érzékenység. És tényleg működik, minden sz..ron elsírja magát az ember:)..annak ellenére hogy sosem vagy olyan nyugodt mint abban a kilenc hónapban..:)

helianthus 2013.06.11. 17:10:26

"Terhesként már egyszer volt egy panasz-köröm önökkel"
"megfogja céklapapis kézzel a kezeletlen karfát"
"az összes ismerősömet tájékoztattam a történtekről, és figyelmeztettem őket, nehogy kapcsolatba lépjenek az Elefáni bolttal, mert így vagy úgy, de megjárják"
Alapvetően nem vagyok agresszív, de ezektől a mondatoktól kinyílt a fa..szék a zsebemben.

Bikli néni 2013.06.11. 18:01:54

@batgirl: Nos, bevallom neked őszintén, én egyedülálló anyukaként asszem egész méltósággal viseltem a terhességemet, de a Hyundai reklámján MINDIG zokogtam :D
Ezen: www.youtube.com/watch?v=bwNWal5L1MM

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.11. 19:05:59

@batgirl: jajjmár, hát mindenki azt vesz amit akar. én is meg te is meg mindenki. hol itt a gond? te mostan amúgyis elfogult vagy, szal ezt beszámítom enyhítő körülménynek :D

@Bikli néni: ROFL!!!

helianthus 2013.06.11. 19:23:20

@batgirl: "Ez a banda full rosszindulatú, de szeretni való."

Kikérem magamnak. A rosszindulatú stimmel, a szeretnivaló nem.

helianthus 2013.06.11. 19:26:09

@helianthus: természetesen itt csakis a saját nevemben beszéltem. Ha mások szeretnivalónak érzik itt magukat, az az ő dolguk, nekem arról maximum véleményem lehet, amit vagy elmondok vagy nem.

vénszivar 2013.06.11. 19:45:47

@helianthus: Pl.: Én, ki konfliktus kerülő s inkább meg sem szólaló, rettentően szerethető, talán még imádni való is vagyok. És akinek ez nem tetszik az nyalja ki.....:):D

helianthus 2013.06.11. 19:53:47

@vénszivar: "talán még imádni való is vagyok. "
Talán az vagy. A magad módján. :D

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.06.11. 19:59:44

@Manyecska: nekem magyarázol????négygyereknél??????
Basszus.
@Bikli néni: hát én is, hisztiztek a kölykök helyettem is. Az elsőnél meg egészen mással voltam elfoglalva. Bár lehet, hoyg kiborítottam a családot, de senki sem reklamált.
@helianthus: ó , bocsi, nem tudtam, hogy utálommagam napod van:)@zsiráfffff: ne is mond, q-va hosszú az idő, én meg már vennék ezt-azt, amazt, emezt. De azt hiszem elég normális vagyok, baromságokat nem veszek, de nem biztos, hoyg ellen tudok állni, pl, a babariasztónak.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.11. 20:05:19

@batgirl: el ne riaszd már szegény babát :D

amúgy meg télleg totál felesleges pénzkidobás ez a sok bizbasz. ruha kell neki, meg pelus, meg esetleg egy babakocsi de még az se muszáj. azt a sok pénzt amit erre a sok izére költenél, tedd be neki a bankba, majd ha érettségizik megköszöni.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.06.11. 20:09:05

@zsiráfffff: eszem ágába sincs berakni a pénzt a bankba. Költeni fogok. puktum.
tegyen félre az apja meg az anyja.
:D

jannna 2013.06.11. 20:09:47

@zsiráfffff: először is, lányom imádja a céklát : ) másodszor, a nejlonzacskónak már a hangjától megőrül : ))) harmadszor, megnézném, hogy egy nyers, hófehér borovifenyő lécből hogy sikálod ki a céklát, mert azt szerintem ha beszívta (márpedig azonnal beszívja, hisz nincs lakkozva) akkor már csiszolópapírral (miszerint smirgli) sem...

Atörökk 2013.06.11. 20:12:03

@jannna:
Nagy dolog. Céklaszínű etetőszék lesz. Problem?

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.11. 20:15:28

@jannna: rajtam nem szoktak kifogni holmi borovifenyők :D bekenném az egészet céklával, oszt szép piros, mindez apszolúte bio-öko-greenpíszvonalas hőstett is lenne ráadásul. ámber, az egész lakás mocskos lesz egy gyerektől. ha azt akarod, hogy ne fogja be semmi, akkor vegyél fémlábút, műanyaggal. a lakkozás sem menti meg egyébként.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.11. 20:17:31

@atörökk: nah, hát nem véletlen, hogy ugye :D

@batgirl: okés. én kérek egy új biciklit!! :D

jannna 2013.06.11. 20:17:55

@helianthus: sajnálom, ha kinyílt, nem mindenki egyforma. mivel 15 éve dolgozom ügyfelekkel/vevőkkel, azt hiszem, tudom, milyennek kell lennie a sikeres ügyfélkommunikációnak és kiszolgálásnak, és elhiheted, ha én így kiakadok, akkor az adott szituáció tényleg kiakasztó volt. adott esetben pedig nem függött össze a kiakadásom mértéke a terhességgel, mert a férjem pl. épp nem volt terhes, de neki is kinyílt a zsebében a... másfelől nem tudom, más hogy van vele, de mi nem vagyunk milliomosok, tehát sajnos rákényszerülök, hogy az olcsót vegyem. naív létemre megörültem, hogy nyolcezerért lakkozott vadiúj etetőszéket találtam. és igenis érvágás, ha kényszerítenek, hogy az ő hibájuk miatt (félretájékoztatás) megvett szék árát náluk költsem el. nem azért vettük ott, mert imádjuk az elefánit, hanem mert az olcsóra röppentünk, kényszerből. ezért húzott föl a nem túl vevőbarát hozzáállásuk.

jannna 2013.06.11. 20:22:14

@batgirl: nem gondoltam, hogy a céklapapi ilyen bicskanyitogató :D akkor hogy nevezzem azt az ételt, amely főtt burgonya, főtt cékla és nyers alma összeturmixolt elegye, és amelyet a lányom előszeretettel fogyaszt alkalomadtán..? céklapüré? rendben... bocsánat, de "elbabásodott" a szókincsem a közel tíz hónap folyamán, talán aki gyakorló anyuka, megérti... vagy nem. mindegy.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.11. 20:23:35

@jannna: ha uccsót kell venni, akkormeg végképp hülyék vagytok :)

ha olcsót akarsz, akkor vegyél egyet az ikeában, 5000 HUF. igaz nem lakkozott, hanem lemosható, de gondolom a céklának az pont megfelelne. amúgyis ezek az egymásbatolhatós izék nem jók semmire, egy év múlva összevissza fog nyeklenicsuklani.

vénszivar 2013.06.11. 20:25:19

@helianthus: Na, ma jól fogok aludni, szépeket álmodok, HA a szúnyogok hagynak.:)

@batgirl: Most várod AZT a BABÁT v. el akarod riasztani? :)

jannna 2013.06.11. 20:29:31

@zsiráfffff: ezzel teljesen egyetértek. nekünk ebből szinte semmi nincs. kiságyat és babakocsit kölcsönkaptuk, nincs külön lázmérője, cumisüvegmelegítője, légzésfigyelője, pótmatraca, bébiőr sincs (mi vagyunk azok :)), fürdővíz hőmérője, nem volt ágya fölött zenélő bizbasz hogy elaludjon, nincs cumisüveg sterilizáló sem, szóval nem belőlünk él meg egy bababolt sem... és ennyi extra kütyü nélkül is makkegészséges a lány, a még nátha sem volt, a legnagyobb baja eddig a koszmó volt, amit 1 hónap fölösleges és haszontalan olajozás után (idióta tanácsok...) 2 napnyi fürdőkrém-pakolással végleg eltüntettünk. nem 3000 forintos extra koszmósamponnal, hanem a 300 forintos gyógyszertári fürdőkrémmel.. szóval még a patikák sem belőlünk élnek :D

jannna 2013.06.11. 20:32:37

@zsiráfffff: igen, az ikeás lenne a praktikus, csak mi eleve valami perverzió miatt az egymásbarakhatót kerestük, hogy x év múlva is tudja használni kisasztal-kisszék verzióban (egyedüli gyerekként praktikusnak tűnik ez a megoldás). párom (mára felnőtt) lányainál anno bejött az ilyen...

Atörökk 2013.06.11. 20:32:56

@zsiráfffff:
Megugye van céklaszín lenolaj is. Szabadalmaztattam :D

helianthus 2013.06.11. 20:32:57

@Lhokseumawe: :D
@jannna: te vagy a posztoló? Félreértettél, engem nem érdekel mit veszel, hol mennyiért, azt a többiekkel vitasd meg. A mondatok, amiket idéztem pusztán megfogalmazásuk miatt akasztottak ki. Bocsánat, ha megbántottalak, de ha velem sikeresen szeretnél ügyfélkommunikálni és ilyen szófordulatok használnál, nem biztos, hogy célt érnél.
Amúgymeg respect és peace.
JJJ

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2013.06.11. 20:39:28

@jannna: amúgy az olajozás nem hülyeség, csak éppen nem babaolajjal, mer az semmire se jó, hanem olivaolajjal vagy szőlőmagolajjal.

nekünk is volt ilyen egyberakhatós szar, ajándékba kaptuk anyáméktól, a gyerek másfélévesen simán kihintázta magát belőle, na akkor dobtam ki a fenébe. mármint a széket.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.06.11. 20:39:59

@jannna: hehe..pedig az volt:D
Nekünk is faetető székünk volt, később meg kisasztal és szék lett belőle. A sokadik gyereknél, lefestettük színesre, volt valami gyerekbarát festék. Igaz, akkor már nem kellett félni,hogy megrágcsálja valaki :D

jannna 2013.06.11. 20:40:30

@Bikli néni: nem terhesen vettem etetőszéket, terhesen egy halom más terméket rendeltem online amit bénán szedtek össze (orrszívó, tetra textilpelenka minden méretben és mennyiségben...). azért rendeltem akkor online, mert tavaly július-augusztusban voltam 8-9 hónapos terhes, és nem akartam naponta berohangálni a kánikulában a boltba, hogy van-e ez, van-e az. gondoltam egyszerűbb mindent egyben megrendelni, összerakják, átveszem. nem ment ilyen gördülékenyen. etetőszéket most vennék, hogy a lányom 9,5 hónapos, mert egyre nehézkesebb pihenőszékben (ezt sem vettem, használt, úgy kaptuk) etetni. nem vagyok az a fajta nő, aki terhesen megveszi a toronyórát is lánccal a gyereknek.

jannna 2013.06.11. 20:42:26

@helianthus: dehogy bántottál meg, nagyon jót szórakozom a véleményeken és reakciókon, nem is gondoltam, hogy ennyi ember fantáziáját és gépelhetnékjét megmozgatja az én kicsiny problémám :D

jannna 2013.06.11. 20:57:34

@zsiráfffff: hát én - tanácsra - napraforgóolajjal kentem, szegény gyerek hetekig sapkában volt éjjel-nappal... aztán megelégeltem, bekentem fürdés előtt 3 órával fürdetőkrémmel jó vastagon, fürdéskor meg jól leáztattam, aztán törülközővel ledörgöltem. hozzátartozik, hogy a lányomnak már születéskor 3-4 cm hosszú haja volt, ezt olajjal tocsogtatni szörnyű volt, a krémet meg lehetett a fejbőrre kenni. visszatérve, szagzáró kukánk sincs (van viszont rengeteg spáros nejlonzacskónk), és baldachint sem vettünk. és lekopogom, de még sosem aludt nagyágyban a kisasszony, szereti a sajátját születése óta.

helianthus 2013.06.11. 22:02:43

@Lhokseumawe: priviben? Már csak holnap tudom megnézni, mindjárt LÉPEM! lesz és kicsit fáradt is vagyok már akármihez is. :)

jannna 2013.06.11. 22:05:21

@Manyecska: az asztalra lehet, de minek, ha az az egyetlen része a széknek, ami lakkozott? a karfára, széklábra, keresztfákra nem tennék viaszosvásznat, mert ennyi erővel le is lakkozhatnám, de akkor akár - ha már így is úgy is munka van vele - ácsoljak inkább magamnak egy etetőszéket nulláról, olyat, amilyet akarok, nem?

Anomalocaris (törölt) 2013.06.11. 22:07:14

@helianthus: Még szerencse. A burok is fetreng már, a nyomorult.

jannna 2013.06.11. 22:07:39

@Bikli néni: a hormongőztől már messze vagyok, de sajnos a szókincsem normál beszédből a 9,5 hónap babázás során átfordult a "csüccs, papi, nyuszifül, lábikó, kukucs" stb szavak váltogatott ismétlésébe, ez van. sorry.

helianthus 2013.06.11. 22:08:50

@vénszivar: igen. Fáj a hátam, megmasszíroznád?

@Lhokseumawe: a nyomorult.
Megismétlem.
A nyomorult.
XXX

LÉPEM!

jannna 2013.06.11. 22:17:18

@zsiráfffff: ha rám vonatkoztatva írtad, hogy "az ilyen tartson inkább aranyhalat" (nem találtam az előzmények között mást), jelzem, hogy a háromnegyed éves kisasszony így is sokmindent összefogdos (szerintem nem eléggé sokmindent, mert hisz azért van, hogy fogdosva/rágva tapasztaljon), és minden úszik a nyálában és olykor a kajájában, nem zavar. nem vagyok tisztaságmániás (ha látnád..!). őszintén szólva, azért zavar leginkább, ha örökre beissza a fa a céklalét (ez csak egy példa volt, lehet pörkölt vagy kakaó is), mert használtan, ha már nem kell, továbbadnánk (igen, gyarlók vagyunk, akár pénzért). de ha kiadok valamiért nyolcezer forintot, ne menjen tönkre egy héten belül (se funkcionálisan, se esztétikailag). egyébként valószínűleg használt széket fogunk venni 5-6ezerért, lakkozottat, kopottat de jól megcsináltat, nem ilyen silány munkát, mint ez az ágneska. aztán később vagy továbbadjuk, vagy nem, használtnál már nem szempont annyira.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.11. 22:22:28

@jannna: már bocs, hogy belé találok taposni szaros bakanccsal az erõltetett önámításodba, de valójában az a jólszórakozás eszeveszett kapálózás odabent, hogy ne sérülj be végleg az idegen megnyilvánulásokon feléd. Érthetõ, meg minden, de nehéz az ilyen formaszöveget elnézni.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.06.11. 22:24:09

@Lhokseumawe: a nõk ilyenek. Az organizmusok legoximoronabbjai. Írtóravigyázz.

jannna 2013.06.11. 22:55:47

@Kellemes Zérókomponista: hát ha én kapálóznék az nem így nézne ki :D nem sértődök és nem sérülök, szórakozom, és komolyan érdekel mások véleménye - nem csak az etetőszékről, hanem úgy általában (és nem rólam, még mielőtt ezt is önámításnak gondolnád)... nem is értem, mivel ámítok ön-, azzal, hogy igazolást keresek arra, jól döntöttem-e? elárulom, a levelet a homárnak akkor küldtem, mikor még nem volt válasz az elefánitól, és nem hittem, hogy ilyen röviden és egyszerűen elintéződik a dolog. utólag tényleg lehet, hogy vihar egy pohár vízben, de hogy a panaszlevél jó döntés volt (bár lehet, hogy nem a legjobb megfogalmazás) az elefáni felé, abban biztos vagyok. meg hogy a szék szar, abban is. hogy először mért vettük meg? a kép és a szöveg mást mondott, a férjem meg nem ellenőrizte helyben, igen, ez hiba volt. nem hiszem, hogy önámítok, és taposgálj nyugodtan a szaros bakancsoddal bárhova, mert belém nem tudsz... "de nehéz az ilyen formaszöveget elnézni" - mire gondolsz?

Bikli néni 2013.06.12. 00:15:24

@jannna: Pardon, akkor félreértettelek, azt hittem, még mindig terhes vagy. :-) Nekem azért volt mázlim, mert a közelünkben van egy szuperjó bababolt, többnyire webshop árakkal (babyshoppecsponthu), én kb. mindent, amit nem örököltünk vagy kölcsön kaptunk, onnét szereztem be. Pontosabban képes voltam készíteni mindenféle táblázatokat, hogy ez itt olcsóbb, amaz meg ott, így vettem meg pl. a város EGYETLEN 80 centis pelenkázólapját szemétolcsón,igaz, nincs az aljára matricázva, hogy chicco, és még sorolhatnám.

Ha elfogadsz egy praktikus tanácsot, nem győzöm ismételni magam: a facebook TELE VAN babaholmi adokveszekkel. Tényleg érdemes ilyen helyeken nézelődni, én rendszeresen veszek 1-200 forintokért teljesen hibátlan rucikat a gyereknek, de lőttem már 2x használt meitai-t 16 helyett 9 ezerért, stb.
Ezekkel mindenki jól jár, te is, mert olcsón kapsz mindent a pelenkától a babakocsiig, másrészt nem az üzlet zsebét tömöd, hanem olyanoktòl vásárolsz, akiknek adott esetben a hónap végén az a párszáz forint is számít...

vénszivar 2013.06.12. 00:36:32

@Bikli néni: Fingom nincs, hogy mi lehet az a "meitai", de HA 16 000 helyett 9-ért kapni, akkor tízet veszek...:)

Bikli néni 2013.06.12. 07:14:28

@vénszivar: Biztos láttál már olyat, hogy az anyukák magukra kötik, hordozzák a babájukat. A mei tai egy ilyen hordozó, ránézésre hasonlít a kenguruhoz. Elöl kilóg belőle egy fejecske meg két láb, hátul meg hosszú pántok rögzítik (vagy fordítva, attól függ, hova kötötted a babát). Sokan ebben sétáltatnak, jòt tesz a kötődő nevelésnek, segíti az ortopédiailag helyes csípőtartást, az igazán profik tudnak benne altatni és szoptatni is (én nem).
A jó minőségű mei tai-ok anyaguknál, szabásuknál fogva drágák, nekem egy Gremese márkájú van, ami az egyik legjobb. Eredeti ára 15-16 ezer + postaköltség. Ha meg találsz egy anyukát, aki odaadja 8-9 ezerért, és tudod, hogy ha vigyázol rá, kb. ugyanennyiért te is továbbadhatod, ha már nem kell, az igenis megéri. (Ráadásul az enyémnek gyönyörű mintája van, ma már nem is varrnak ilyet, kb öt perc alatt eladom.)

Különben egy csomó speciális szóval bővült a szókincsem, mióta gyerekem van, a mei tai ezek közül csak egy :-)

jannna 2013.06.12. 08:14:54

@Bikli néni: köszi a tippeet... ruhákkal hálistennek teljesen el vagyunk látva, több zsákkal kaptunk már barátoktól, rokonoktól. mei-tai-t én ingyen kaptam a barátnőmtől (ő is úgy kapta és nem használta), de eddig csak próbaképpen kötöztem föl, közben meg rohamléptekkel nő a poronty, nem is tudom, tudnám-e még használni a mei-tai-t :) a járókát használtan vettünk, meg pár készségfejlesztő játékot (később használható, egyszerű formaberakós, meg nagy építőjáték, stb). újonnan azt hiszem csak a cumisüvegeit, a cumikat, kádat, haj- és fogkefét, műanyag étkészletet és körömollót vettünk, meg talán 1-2 mesekönyvet, minden más használt és/vagy kapott (még bútorok is).

neet 2013.06.12. 09:02:53

@Bikli néni: Szia!
Mér akarod szegényt a fb-ra regisztráltatni? Mikor tele van az Egész Net babás (akármilyenes) használt cuccokkal? Beírja a gugliba hogy használt pelenka eladó, és feljön 245000 találat 0,27 mp alatt.

A bébiőr meg kifejezetten hasznos. A többi fentebb felsorolt ökörséggel szemben. Képzeld el, h csak akkor tudsz füvet nyírni vagy kerítést festeni, amíg alszik a skac. A bébiőr meg vernyog, amikor a baba vernyog, és szaladhatsz be papiztatni. (NEM összetévesztendő a tajgetosz pozitívos légzésfigyelővel!) ez szigorúan egy adó-vevő.

helianthus 2013.06.12. 14:54:43

@vénszivar: EZ KEDVES TŐLED. DE KÉRLEK NE KIABÁLJ, MA A FEJEM FÁJ. :))

@Lhokseumawe: "Hát ez ismét rejtélyes lett. "

Én azt hittem, szereted a rejtélyeket. Ha nem, akkor még most szólj. Holnap már késő lesz.

vénszivar 2013.06.12. 15:07:32

@Bikli néni: Na! Ezért nem aludtam éjfélig...! Előtte nem ezt írtad!
Úgy,hogy mei tai! Na így persze,hogy értem sőt, tudom, hogy egy darab rongyot vesztek 16ezer helyett 9ezerért!

Állítom s esküszöm, hogy a nejem olyat tudna varrni, hogy gyerek nélkül is aranyat érnének! :)

Sok boldogságot s egészséget a babázáshoz!

Bikli néni 2013.06.12. 15:09:40

@neet: Szia!
Nem kifejezetten a fb-ra akarom rábeszélni, mittomén, van-e ott a poszternek regje vagy nincs. Nekem van, és egy helyi, zárt babacsoportban vásárolok, amely csoportnak több tagját ismerem is, meg egyébként lehet alkudni is, meg nem kell postaköltséget fizetni, mert személyesen adunk-veszünk, a keresztelős ruhát például így rá tudtam próbálni a gyerekre, amit pl. ha Rakágóröcsögéről küldtek volna, mert a vaterán leütöm, nem tehettem volna meg. Csak felvázoltam egy lehetőséget, de persze lehet élni mással is.
Nekem a bébiőrt amúgy nem kell bemutatni, mert mi is nagy házban lakunk, szerintem is hasznos jószág, csak amit mi kölcsön kaptunk, az valami hulladék, egyáltalán nem működik, de javítani se lehet, meg a gyerek nem is marad el a kiságyában, mi utazóágyazunk ott, ahol napközben tartózkodunk. Kinek mi jön be.

@jannna: Igazán nincs mit. A mei tai-ba egész nyugodtan rakd bele a gyereket, azok 3 hónapos kortól 15-18 kg-ig használhatók, nagyobb gyereket értelemszerűen a hátadra kell kötni :) Az azért is jó, mert felszabadul elöl a kezed. Én is hordoznám így, csak ő még nem közreműködő, és a hátra kötéshez az is kell. Különben úgy vettem észre, hogy a babáknál a ruha a legkisebb kiadás... :)
Én most az autós ülés miatt csörtézek a családdal, mert kinéztem a létező legbiztonságosabbat, de ezzel egyenesen arányos az ára is, használtan sajna nem kapok, mert új modell. Nem vagyok finnyás, de két dologból: a babakocsiból és az autósülésből nem engedtem, ezekből csakis újat, garanciával, és a lehető legbiztonságosabbat szeretném.

helianthus 2013.06.12. 15:22:35

@vénszivar: hát ha nem veszem számításban a nyavalyáimat, akkor mint a MAKK.

vénszivar 2013.06.12. 15:46:02

@helianthus: Éppen olyan, mint amit megcsócsált pl. egy agresszív disznó?!? :):D

helianthus 2013.06.12. 17:22:21

@vénszivar: most hogy jön már ide agresszív kismalac? Muszáj őt is belekeverned?

vénszivar 2013.06.12. 17:54:24

@helianthus: Besza-behúúú, mintha te emlegetnéd...
Én most is, máshol is disznóról hallottam, ki eszi a makkot.
De ha te róla is hallottál már?! :)
Vigyázz magadra.

Puszillak!

helianthus 2013.06.12. 21:13:06

@vénszivar: te most flörtölsz velem? Csak hogy tudjam.

vénszivar 2013.06.12. 22:10:46

@helianthus: Örökkön,örökké! Még ha szíjat is hasítasz mások hátából!

Csicsikálj szépeket, Én őrködöm....:):D
süti beállítások módosítása