Tékozló Homár

Átírta a Vatera a felhasználók nevét, majd kitiltotta a panaszkodókat (frissült)

2013.09.18. 12:34 | jackyll | komment

Érthetetlen anomália ütötte fel a fejét a Vaterán, amit képtelenek civilizált emberek módjára megoldani. Sok felhasználó panaszkodott, hogy az azonosítójuk végére került egy "_a". Azaz értesítés nélkül megváltoztatták a nevüket, amivel gyakorlatilag kitörölték összes korábbi értékelésüket. Amikor egyikük a fórumukban panaszkodott, és idiótának nevezte őket, rövid idő alatt kibannolták. Választ még senki nem kapott.

Nem szereti a vatera fórum moderátora, hogy ha "leidiótázzák" őket! Röhej történet következik! A vatera gondolt egyet és a felhasználónevem után tett egy "_a" részt! Pl: gipszjakab helyett gipszjakab_a lett rajtam kívül egy csomó embernek.... Nem is tudtam bejelentkezni az eredeti nick-emmel, csak az "_a"-sal így ezután rögtön mentem is a vatera fórumbába utánalesni, hogy mi a fene történt...

Leírtam az aggályomat, előttem még 3 panaszkodó hsz-t is láttam szintén emiatt panaszkodva... Végül megírtam életem első vatera fórum-os kommentjét, mely ez volt:

"Ugyanezért írnék én is... felháborítónak és bosszantónak tartom! Nem kaptam semmi e-mailt! Ha így történt nehéz lett volna egy külön erről szóló e-mailt írni... IDIÓTÁK! komolyan! Én is kérem a visszaállítását! Ahogy nézem pl. értékeléseket... jópár embernek állt át... és majd nem tud bejelentkezni, ahogy én sem tudtam! Majd jönnek a panasz áradatok... GRATULÁLOK!"

Megjelent a hsz-em, majd rá kb. 5-10 percre el is tűnt, majd kaptam egy e-mailt (mellékelt kép)

vatera1.jpg

Annyira berágtak az első vatera fórumos kommentemre, hogy most már csak moderátori jóváhagyás után kerülhet ki bármi is, amit írok... szép! Az egészbe a röhej, hogy még egész kulturáltan fogalmaztam, hogy "IDIÓTÁK", nem pedig:
- KÖCSÖG BANDA
- FASZKALAPOK
- BAROM ÁLLATOK
- stb.-stb. folytassa mindenki kedve szerint a felsorolást...

Röviden és tömören a vaterán neked KUSS a neved! Véleményed nem lehet, de ha van, azt úgyis cenzúrázzuk! VATERA = 1984 & Orwell (ja és ez "csak" vásárlós nick, nem eladós - még mielőtt valaki azzal jön, hogy minek árulok a vaterán)

Még az előző e-mailemet kiegészíteném ezzel, amit írtam még most a fórumba!

"Köszönöm, hogy cenzúrázzák a véleményemet! Ezekszerint nem elég tartalmasak, vagy nem tüntetem fel jó színben a céget! Panaszomat elküldtem a "Tékozló Homár" Blognak is... Ha nektek a negatív reklám is reklám, nesztek! (bár tudom, hogy nem érdekli önöket)

(aztán ezt is - úgysem rakjátok ki)
(bocs a tegeződés miatt, csak ti / te / önök is úgy küldték a figyelmeztető e-mailt, hogy "Kedves!" utána meg "Tisztelt" így nem tudom eldönteni hogy tegeződünk vagy magázódunkm így legyen mind2 egyszerre)"


LOL! Végleg kitiltottak! 3hsz-ből 3 figyelmeztetés... Úgy hogy az első hsz-em is mérsékelt volt, és pont az első figyelmeztetés miatt a második és harmadik hozzászólásomba semmi "olyan" nem volt már... Ezek tényleg hülyék! :D Megközelítőleg kemény 1óra alatt kitiltattam magam a vatera fórumból magamat a 3hsz-emmel...

Mások sem kaptak értelmes magyarázatot az önkényes névváltoztatásra:

Most találtam rá erre az oldalra. Engem is megszivatott a Vatera, megváltoztatta a felhasználónevemet, kaptam egy _a kiegészítést. Egyáltalán nem vagyok boldog, vitatkozok is velük rendesen, de semmi értelme. A régi nevem alatt kötöttem 548 adásvételt, 100% pozitív értékeléssel, profi eladói státusszal, 6 év alatt befizettem 400e Ft-ot, de arra nem méltatnak, hogy magyarázatot adjanak a névváltoztatásra. Ennyit írtak:

"Arról sajnos nem adhatok ki további információt, hogy pontosan mi miatt nem felelt meg felhasználóneve."

Nem írták a levelükben, hogy köteles vagyok nevet változtatni, csak azt, hogy a felh. nevemnek egyedinek kell lennie és nem tartalmazhat nem megengedett karaktert. Az én felh. nevem mindenben megfelet az előírásnak, ezért nem változtattam meg. Ha azt írták volna, hogy ez így nem jó, megváltoztattam volna.

Évek alatt sok üzletet kötöttem, mindenki ezt a nevet ismeri, mehetek alevesbe a _a-val. A mailcímemet használom a teszveszen és az apródon is( meg még több helyen), de ez eddig nem volt gond. Megpróbáltam regisztrálni a régi nevemen, azt írta, hogy ez a név már foglalt, de ha rákerestem, nincs a Vaterának ilyen nevű felhasználója. Akkor most mi van? Érti ezt valaki?

UPDATE 09/23: Még pont nem késő megváltoztatni a furcsa neveket:

Jelentem... siker! Csak megérte "kiverni a balhét"! Ha belépsz a saját vaterás oldalara, figyelmeztet felül egy szöveg, hogy szeptember 24.-éig megtudod változtatni a nevedet, valami értelmesebbre a gipszjakab_a helyett pl. a végére születési évszámot írva... ahogy én tettem gipszjakab90!  Persze az eredeti gipszjakab nem lehetek, de legalább nem _a-s vagyok mostmár, hanem "évszámos"... ez is valami - félsiker!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazságos 2013.09.18. 14:20:12

@Hartmy_a: írd be, oszt megtudod

eggyel több, vagy kevesebb figyelmeztetés úgysem számít

amúgy 2010. 10. 18-án küldtem a dógot, mert 19-én írt sün

:)

de régen volt b+

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2013.09.18. 14:21:20

@Hartmy_a: elárulom, oda vagyok a szőrős férfi mellekért.

igazságos 2013.09.18. 14:21:28

@YoZan Ace: így van, vaterázni az asszonynak kell, költeni a pasi pénzét

AtiSnatch 2013.09.18. 14:21:37

@Manyecska: nem kűdök képet! :P :D

Hartmy 2013.09.18. 14:22:28

@igazságos: Hiába... öregszünk :D

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.18. 14:24:18

A poén, hogy haragját kieresztő emberünk jóllehet egy átmeneti gixer miatt oroszlánbőg (mely messzire hallatszik az éjszakában), ha csöntbe marat volna, tovább is pajzánkodhatott volna. Az ostoba, kicsinyes prolikból nincs hiány azon az ostobákat, kicsinyeseket és proliat gyűjtő lapon. Nem kifejezetten a poszterre írom, ő csepp a tengerben.

igazságos 2013.09.18. 14:24:29

@Hartmy_a: pedig batgirl-re nem emlékszem, de akkor felbolygattam kicsit itt a népet

meg emlékszem az első nagy összezördülésre

amikor valami kövér picsa azt találta mondani, hogy ő úgy zabál ingyé a cukiba, hogy amikor az eladó adja oda neki a krémest, szándékosan leejti, és rátapos, és úgy kér ingyé sütit, hogy az eladót alázza közben

mire beszóltam, hogy menjé, akkor tömjé magadba még egy kis krémest

igazságos 2013.09.18. 14:26:10

@Kellemes Zérókomponista: biztos rohadtul megijedtek a fenyegetőzéseitől

Hartmy 2013.09.18. 14:26:54

@igazságos: Az vagy kimaradt, vagy akkor még nem olvastalak titeket :D Arra emlékszek, hogy egy két éve már a te képedért könyörög itt pár ember :D

Manyecska 2013.09.18. 14:27:34

@batgirl: ahhh, azok jók is! főleg ha nem C-kosaras..:D

igazságos 2013.09.18. 14:28:47

@Hartmy_a: á, nem csak 3-4 ember kapott, mer csak azért, hogy higgyék el, hogy nekem 95D-s van és nem vagyok kövér :P

hagyma csak a rendes képemet ismeri, csajoknak nem küldtem :P

Hartmy 2013.09.18. 14:30:44

@Manyecska: D-s kell? :D

@igazságos: Világtalanok :D

igazságos 2013.09.18. 14:30:48

@Manyecska: bezzeg a pasiknak még ezt is elnézik, és a sörhas is vonzó :)

nna, de vissza kéne térni a témához, nem?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2013.09.18. 14:31:47

@igazságos:
Ha már így szóba került: mi a helyzet mostanság?

igazságos 2013.09.18. 14:32:02

@Hartmy_a: hát a zsiráf tuti ott volt akkor, bár hogy mit láthatott felülről....

igazságos 2013.09.18. 14:33:45

@dr. phil. Sün‼ ツ: na, hát ígértem a képet, nem? folyamatba van a dolog :) hétvégére ügyködök valamit

te vótál az egyetlen rendes, aki küldött visszajelzést e-mailben

Hartmy 2013.09.18. 14:34:05

@batgirl: NBA-s? :D

@igazságos: 95D esetén felülről mindent...

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.18. 14:34:12

@Kellemes Zérókomponista:
Nyugi nem veszem magamra... de van eset, amikor tényleg kilehet fogni jó vásárt rajta és akkor muszáj részt venni benne (mármint a vatera szolgáltatásában), hogy megkapjam az eladó adatait...

igazságos 2013.09.18. 14:35:12

@Hartmy_a: há a levest is enni kell valamiből a zsiráfnak... :)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.09.18. 14:38:22

És kimaradt egy ké. A kááá-úrva életbe.
@JunkieeeBoy: na most ezt ne vedd magadra, sajnos sokakhoz kell, hogy szóljon az ének és szóljon a dal (már valami itt nem stimmel, ugye? nem így szokott ez lenni, sehogy nem klappol, valahogy olyan szokatlanul, tompán cseng; a hát mer' ugye mikor szokott a dal SZÓLNI?) Szeretném jelezni azt a szeencsétlen együttállást, amit tenállad megfigyeltem. Gondolkodás low, nagypofa high, mindebből következik, hogy HOZZÁSZÓLÁSOMAT. Na milyen személybe íródik az alapszavunk, mitet biggyesztünk hozzája? Márcsak hogy az egész alak hangrendje szerint készül a toldalék. Igen, hsz-omat! Mondjuk idétlen, mer' amennyi erővel kötőjelezel, meg gondolkodsz, hogy hol kéne megakasztani a szót (ja bocs, nem, te és még jópár kitudja hányezren nem), annyi erővel ki is írhatnád a milkes alakot (tejes alakot). Tehát ha megvizsgázzuk, akkor hozzászólásomat hsz-omat(emet, b+!), héét karaktert spóroltál. Ami nem kevés. De ahhoz viszont egyenesen semmi, hogy égesse magát vele bárki is. Persze ezzel a véleménnyel egyedül vagyok ám. Bíííííííztos az életem más területén van gond és most jól beléje kötök minden ilyenbe! Nem. Kurvára zavar, hogy a hülyeség másolódik a legkönnyebben. De legalább nézne ki jól az a hülyeség, de nem, idétlen. Margitdíj.

igazságos 2013.09.18. 14:40:35

tessék, itt egy ajándék az EDE-t nem értőknek:

ezfontos.uw.hu/

AtiSnatch 2013.09.18. 14:44:24

@igazságos: én is visszajelzek :D becsszó :D

igazságos 2013.09.18. 14:45:19

@Snatch_Aszervízes: persze, sokaktól hallottam már itt ezt :P

aztán enamel még világraszólóvá is tette az ötletet, még Madonna is úgy fotózott

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2013.09.18. 14:46:15

Kedves posztoló!

Üdv a klubban.

A Vateránál felejtsd el az igazságot, jogot, demokráciát, szólásszabadságot. Mohó oligarchák szemétdombja. Csak a pénzre hajtanak.

Vagy beletörődsz vagy otthagyod. Ez van.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.18. 14:47:30

@Kellemes Zérókomponista: Jééézusom! TE ugye nem gyárilag vagy ilyen, csak rájátszol.... :DDD

igazságos 2013.09.18. 14:48:49

Kurvára zavar, hogy a hülyeség másolódik a legkönnyebben.
-------------
kész :DDDD

telkoe 2013.09.18. 14:54:54

@JunkieeeBoy: Tanulsag: ha legkozelebb kommunikalni akarsz valakivel akkor ne a hulyegyerek a sarokrol stilusban csinald.

AtiSnatch 2013.09.18. 14:58:34

@igazságos: előző komment javítás: smucigi! :D

HUNited80 2013.09.18. 15:05:57

@ArnoldBácsi: A Vaterabolt egy szolgáltatás volt, ráadásul fizetős. Szóval eléggé szemét dolog volt megszüntetni. Jó tudom egy hónapos felmondással, jogilag oké. De ennyi erővel amúgy ha regelsz egy .hu domaint, a lejáratkor nem köt veled szerződést a NIC (.hu top level domainek tulajdonosa / üzemeltetője), azt is elvehetik...

Hartmy 2013.09.18. 15:07:22

@igazságos: Milyen jellegű visszajelzésre tartasz igényt? :DDD

HUNited80 2013.09.18. 15:07:49

@igazságos: Mert lelájmolnak 4% jutalékot.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.18. 15:08:24

@telkoe: Ha neked ez a hülyegyerek a saroról stílus, akkor nem hallottál még embert igazán "szidkozódni"... amúgy az egészbe a gáz, hogy látszik minden, hogy mi volt az a kemény 3hsz-em, amit írtam a fórumba és amiért tiltottak
1. az ideges "IDIÓTÁK"
2. a negatív "homárra küldöm"
3. a humoros

Agyikre sem volt vevő a moderátor...
Amúgy szerinted ha kitiltottak, akkor lesz legközelebbi alkalom, hogy velük kommunikáljak!? :DDD

cobre 2013.09.18. 15:11:28

@igazságos: Mert drága dolog grandózni. Van egy elég magas havi fix, amit akkor is be kell fizetned, ha semmit sem sikerült abban a hónapban eladnod. Ezt az összeget meg szépen leverik a vásárlón.

WildBear 2013.09.18. 15:13:01

A Vatera "ügyfélszolgálata", és egyáltalán, ügyfélkezelése egy rakás sz@r.
A hamis cuccokat persze fenn hagyják.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.18. 15:24:28

@WildBear: Őszintén nekem ezzel a "hamis cuccal" volt jó tapasztalatom is...
Van a terméklapon egy "Szabálytalan Aukció" jelzése...50-50%-ba néha leveszik / figyelmeztetik az eladót... De amúgy az a sablon szövegük, hogy csak a gyártó jelentésére szedik le a kamu cuccokat!
Azaz pl. kamu Sony kamerát, csak akkor ha a Sony Magyarország ír nekik, a luivuttyonokat is... képzelheted, valószínű, hogy majd egy milliós táskákat áruló cég ilyen piti baromsággal foglalkozik...

telkoe 2013.09.18. 15:40:37

@JunkieeeBoy: Jol latod, erre a sarki hulyegyerek stilusra nem szoktak vevok lenni hanem szo nelkul kivagnak.

2013.09.18. 15:47:31

@JunkieeeBoy: Kínaiak a moderátorok, óránként két rizsszemért másodállásban dolgoznak a Weiboo mellett. Nem értik mit írsz, ezért tiltanak dear friend!

szepi79 2013.09.18. 16:21:12

@JunkieeeBoy: "Szerinted az első kommentem a fórumjukba, hogy "IDIÓTÁK", annyira sértő volt!? Számomra nem annyira sértő, mint a másodjára felsorolt:
"KÖCSÖG BANDA, FASZKALAPOK, BAROM ÁLLATOK""

nos, valóban nem _annyira_ durva (bár a köcsög bandától lehet durvább, de most ez részletkérdés), csak ugye ezt nem relativen mérik, hanem objektiven. a nagybetűvel irás alapból kiabálást jelent, azért remélem szerinted is van különbség az "idióták..." és az "IDIÓTÁK!" között.

érted, a rendőr is elvisz, ha lopsz a tescóból, nem fogja érdekelni, hogy te csak 2 üveg töményet vittél, amikor a zsebedbe 4 is elfért volna... mert ugye az _tényleg durvább_.

dBLOOD 2013.09.18. 17:11:46

Ez annyira magyar hogy egy ilyen szintű oldalon mocskoskodnak a felhasználókkal... szánalmas...

igazságos 2013.09.18. 17:21:12

@atörökk: neked sem küldtem képet pedig

Atörökk 2013.09.18. 17:45:58

@igazságos:
Kiválóan megvagyok nélküle. Monnyuk egy-két Rembrandttal, vagy Van Gogh-hal megdobhatsz.

@zsiráfffff:
Ott is csuda történt? ;)

baxottnagyhomár 2013.09.18. 17:54:12

Utálatos egy társaság! Vándoroljanak vissza ahonnan jöttek!

igazságos 2013.09.18. 17:57:37

@atörökk: pedig tuti apokalipszised lenne utána! :)

Atörökk 2013.09.18. 18:00:18

@igazságos:
Egy-két Rembrandttól? Az biztos.

megmondtam előre 2013.09.18. 18:25:51

Idiótáknak sose mondjuk,hogy idióta mert akkor még idiótább lesz.Nagy betűvel meg főleg nem!!

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.09.18. 19:09:50

@Ensiada Arkoveitie:
Ez valóban jóféle oldal, mert nem moderálták ki :-)

Flekko 2013.09.18. 22:33:30

A poszter nem tudom kinek képzeli magát. Valami 12 éves kisgyerek lehet aki azt hiszi teljesen elfogadott leidiótázni a másik embert főleg üzleti környezetben. El tudom képzelni, hogy otthon is lazán idiótázza az édesányját, mert van attól rosszabb káromkodás.

Személyes okból tiltott le a moderátor? Szerinted mit jelent az, hogy agresszív és ingerült hangvétel?

Lehetne már annyi eszed, hogy eladóként nem alázod meg magad ilyen szövegekkel. Vevőidet is idiótaként kezeled, ha hibáznak? Szánalmas. Tékozló homárt is a te jogos kitiltásod és tiszteletlen beszéded szétkürtölésére használod. Te aztán egy értelmes ember vagy.

2013.09.19. 09:19:11

a "Kedves ..." nem tegező, de mindegy...

telkoe 2013.09.19. 10:08:13

@dBLOOD: Az ilyen stilusu szoveggel a vilag kulturaltabb felen teljesen termeszetes es bevett dolog hogy kirugnak es nem foglalkoznak azzal hogy miert sir a szaja. A suttyok ezzel nincsennek tisztaban es akkor jon a teliszajjal rinyalas hogy milyen csunyan bannak a szegeny kis hulyegyerekkel pedig csak ugy pofazott ahogy otthon megszokta.

é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛ 2013.09.19. 10:34:39

faszszopó tetű geci banda nekemis megbasztatta. alapítsunk pertársaságot ellenük!!!

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.19. 15:47:10

@telkoe: Azért kíváncsi lennék, hogy tegyük fel az itt fenn leírt eset fennállna, te hogy állnál a dologhoz...

Ennél a hsz-emnél:
@JunkieeeBoy:
JunkieeeBoy 2013.09.18. 13:30:52

telkoe 2013.09.19. 15:52:48

@JunkieeeBoy: Kepzeld el, hogy 3 ertelmes mondatban, hisztizes es idiotazas nelkul leirod a problemat es megkerded hogy tud-e segiteni. Probald ki egyszer, kifejezetten hatasos.

dBLOOD 2013.09.19. 15:55:29

@telkoe: A horogkereszt meg a trágárság bezzeg nem zavar. Igenis tipikusan magyar jelenség ez, hogy ilyen módon visszaélnek egy weboldalon a felhasználók kiszolgáltatottságával. Van regisztrált profilom nem egy külföldi oldalon, de ilyennel még sehol sem találkoztam.
Arról már nem is beszélve, hogy itt még büntetőjogi felelősség is felmerülhet, mivel az értékelések törlésével egy esetlegesen leértékelt potencionális csaló lehetőséghez juthat hogy másokat becsaphasson. Nehogy véletlenül kiderüljön, hogy ez volt a cél az eset mögött!

lutria 2013.09.19. 16:24:30

Én ma kaptam meg a _a végződést a nevemhez a vaterán(de legalább az értékeléseim megmaradtak),szintén minden indoklás nélkül,bár tudnám miért,mert garantáltan nincs még egy olyan nevű felhasználó akitől meg kellene különböztetni...

telkoe 2013.09.19. 16:49:13

@dBLOOD: Meg az is kiderulhet, hogy az urgyikok sotet osszeskuvese van mogotte akik holnap a vaterarol alneven indulva elfoglaljak a vilagot.

Ki lehet probalni a normalis stilusu kommunikaciot, hatha ugy egyszerubb megoldani a problemat es nem kell ilyen ostobacska jogi feltetelezgetesekbe bonyolodni.

dBLOOD 2013.09.19. 16:56:21

@telkoe: Persze, ez a fontos a történetben, hogy valaki hogy merte leírni az "idióta" szót egy fórumon. Az hogy visszaélnek a felhasználók jogaival, ráadásul egy olyan oldalon, ahol pénz is szóba kerül, az teljesen mellékes.
Nem tudom az urgyikok kicsodák, és mit akarsz ezzel, de sajnálom hogy igyekszel mismásolni.

telkoe 2013.09.19. 17:13:56

@dBLOOD: A tortenet arrol szol, hogy aki idiotazik az ne csodalkozzon ha nem veszik komolyan. Hulyegyerekek kozt jatszoteren, csaladi korben anyucival apucival, istalloban a tehennel lehet, masutt nem biztos hogy jo neven veszik.

Ha ennyire szeretsz jogaszkodni, aruld el hogy kicsoda milyen joggal elt vissza?

Morgan kapitány (törölt) 2013.09.19. 17:17:52

@JunkieeeBoy: Öreg, te már a nickneveddel elszúrtad a Homáron való kommentelést. Dőljünk hátra és lássuk, mit mondott erre a nép a folytatásban.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.19. 21:32:21

@lutria: "Én ma kaptam meg a _a végződést a nevemhez a vaterán"

Küldtek emailt, hogy legyél szíves más, egyértelmű nevet választani. Nem csináltad, ezért léptek helyetted.

PannonBoy 2013.09.19. 21:32:25

A Vatera adott egy jó nagy pofont a hírnevének.
Nem az a baj, hogy változtatja a feltételeket, hanem az, ahogy az ügyfélszolgálatuk / moderátoruk bánik a FIZETŐ ügyfeleikkel!

Amúgymeg ott az ebay... Nem muszáj ám magyaroktól vásárolni!

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.19. 23:42:23

Azért szerencsére látom, hogy páran értik, hogy nem a fórumból való kitiltással van bajom... (állítólag az "idióta" trágár kifejezés - bár számomra még most sem az, de ez részletkérdés)
... hanem hogy nem tudnak normálisan lekommunikálni egy ilyen radikális lépést, hogy megváltoztatják a nevemet mégha csak egy kicsi _a utótaggal is...
(amikor a vatera-teszvesz hasonló módon összeolvadt, arról miért kaptam értesítést-főoldalni hírt, stb. erről meg semmit!?)

Egy külön álló e-mailbe el lehetett volna küldeni hogy mivan és mi lesz, ha nem változtatsz... ezt nem tették, max valamelyik hülye hírlevelük alján megelíthették, de konkrétan erről szóló e-mailt biztos nem küldtek! De még tegyük fel, hogy küldtek is... akkoris, baromi nehéz lett volna a főoldalukra (vatera.hu) kiírni ugyanezt, meg a saját menümbe belépve... stb.! Ha csak én lettem volna ilyen hülye, hogy nem változtatok nevet, akkor megérteném a trollkommenteket, viszont elég belépni a vatera fórumába, ahol mindenki emiatt panaszkodik... azaz nem csak én nem kaptam e-mailt vagy elkerülte a figyelmünket, stb. nem ez a lényeg, hanem a történet normális lekommunikálásával van a bajom! Még mindig! BALFASZOK! (mármint most még mindig a vatera)

Amúgy azért kaptunk _a előtagot, de már leírtam, mert az összes vaterás (allegroup) adatbázis összegyúrták, ebbe tartozik a román-szlovák-cseh aukciós oldaluk is... így ha ott hamarabb volt egy "kisspista" nick nevű egyén, akkor te kaptál _a utótagot! Ahogy most itt is sokan!

(jééé most, hogy "kitört" a botrány tudtak írni egy különálló e-mailt... ezért mondom, hogy barmok ezek!)
Most délután kaptam ezt a drága vaterától e-mailbe:
kepfeltoltes.hu/130919/barom.vatera_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(utólag kösssz... sokra megyek vele)
Csak azért is megnéztem, nem kaptam semmi e-mailt, se Szept.4, se 5., se 6.-án... semmitse! nincs a spam mappában sem, ott is néztem...
Meg érdekes a hülye hírleveleit megkapom, de az ilyen változásról szóló e-mailjét nem... na persze mást nézzenek már madárnak! :D

@Morgan kapitány: Ezt kifejtenéd? (nem értem)

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.19. 23:47:50

Nesztek csemegézzetek, hogy nem csak én vagyok az állítólagos "hülye":
www.vatera.hu/forum/index.php?showtopic=2922

230e 2013.09.20. 08:20:21

@atpijkamo: Nem küldtek előzetes értesítést. Nekem is már csak a megváltoztatott névről küldtek tájékoztatást. Igaz kaptam lehetőséget arra, hogy 24-ig átírjam. Az ok az, hogy egyesülnek az Allegro külföldi weboldallal, és ezért a névváltoztatás.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.20. 09:18:11

@230e: Mindenkinek küldtek. Nem hiszem, hogy azzal bajlódnának, hogy neked ne menjen ki a levél. Nézd meg a beállításaidat, SPAM folderedet. Kérdezd meg a szolgáltatódat, miért nem kaptad meg a levelet. Ha ezt nem kaptad meg, lehet, hogy más leveleidet is elkeverik.

lutria 2013.09.20. 12:46:11

@atpijkamo: Kár hogy nincs igazad,semmilyen előzetes E-mail értesítést nem kaptam,csak ma -utólag-11.39-kor,(tegnap viszont már bejelentkezéskor fogadott a felirat hogy vagy_a,vagy_v végződést kaptam,próbálgassam melyik végződésű a jó jelszó...)hogy megváltozott a nevem és 4 napom van hogy kitaláljak egy újat ha nem tetszik a végződés.

telkoe 2013.09.20. 12:57:03

@JunkieeeBoy: Te meg csemegezhetsz belole hogy milyen az amikor nem sarki hulyegyerek stilusban kommunikal valaki.

Denton85 2013.09.20. 13:18:29

Nekem most küldtek levelet. a lényeg, hogy összemigrálják a külföldi lapjukkal vagy mi és a magyarokat kurvára háttérbe helyezik a külföldi emberekkel szemben, mi kevesebbet érünk nekik.

"Fontos VÁLTOZÁS felhasználónevével kapcsolatban
Bizonyára Ön is hallott már arról, hogy a Vatera látványos megújulás előtt áll. A megújulás egyik előnye lesz, hogy felhasználóink a jövőben egyetlen regisztrációval használhatják cégcsoportunk összes piacterét.
Mivel a fejlesztés egy része az Allegro külföldi adatbázisban történik, szükséges volt az elmúlt napokban a felhasználónevek megvizsgálása, és összehasonlítása a magyar, és a külföldi adatbázisok között. Az elvégzett rendszerellenőrzés kimutatta, hogy az Ön felhasználóneve megegyezik egy, a külföldi adatbázisban regisztrált felhasználó nevével. Szabályzatunk alapján ilyen típusú ütközés a felhasználóneveknek között nem lehet, ezért a regisztrált felhasználónevét az alábbira módosítottuk:
XXXXXXX_a
Ugyanakkor nem szeretnénk, hogy felhasználóink egy, a Vatera által választott felhasználónevet használjanak, így amennyiben szeretné, legkésőbb 2013. szeptember 24-ig lehetősége van a Vatera által generált felhasználónevet ide kattintva módosítani.
Amennyiben nem fér hozzá fiókjához, olvassa át a Segítség menüpont ide vonatkozó tájékoztatóit itt, illetve itt.
További kérdés esetén forduljon bizalommal Ügyfélszolgálatunkhoz!"

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.20. 13:26:29

@230e: Hol tudod - tudtad megváltoztatni!? Engem érdekelne...

@atpijkamo: Végig néztük a spam mappát is nem jött... hidd már el, hogy nem mi és nem a szolgáltató a hülye, hanem kivételesen tényleg a vatera ... érdekes a tegnapi e-mailjüket rendbe megkaptam...

@lutria: hol van ez a 4napos határidő... nekem sehol nem írtak / írnak ilyet! Pedig élnék vele

@telkoe: Ja... mert aki úgy beszél velük az meg sem jelenik ugyebár, az én példámból tanusítva! :D (szerinted az IDIÓTÁK, tényleg megért egy kitiltást!? Akkor tényleg más értékrendekkel rendelkezünk)

@Denton85: Érdekes én más tartalmú levelet kaptam...
Ilyet: kepfeltoltes.hu/130919/barom.vatera_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Akkor csak "szelektálnak" a felhasználók között...

Denton85 2013.09.20. 13:28:41

@JunkieeeBoy: béna egy bagázs, lehet a takarító írogat mindenkinek egy külön levelet.

dBLOOD 2013.09.20. 15:52:45

Erről a fajta magatartásról beszéltem. Sajnos ez a hozzáállás jellegzetes a magyar kereskedelemben.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.20. 15:56:59

Jelentem... siker! Csak megérte "kiverni a balhét"! Ha belépsz a saját vaterás oldalara, figyelmeztet felül egy szöveg, hogy szeptember 24.-éig megtudod változtatni a nevedet, valami értelmesebbre a gipszjakab_a helyett pl. a végére születési évszámot írva... ahogy én tettem gipszjakab90!

Persze az eredeti gipszjakab nem lehetek, de legalább nem _a-s vagyok mostmár, hanem "évszámos"... ez is valami - félsiker!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.20. 15:59:01

@lutria: "semmilyen előzetes E-mail értesítést nem kaptam"

Mondtam, hogy kaptál?

Nem mondtam.

Azt mondtam, hogy küldtek. Nézd meg a beállításaidat, SPAM folderedet. Kérdezd meg a szolgáltatódat, miért nem kaptad meg a levelet. Ha ezt nem kaptad meg, lehet, hogy más leveleidet is elkeverik.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.20. 16:00:22

@PannonBoy: "A Vatera adott egy jó nagy pofont a hírnevének."

Milyen hírnevének???

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.20. 16:00:46

@atpijkamo: Nem beszólásképpen, de az előző kommentemből kiderül, hogy rájöttek a vateránál is, hogy ők voltak a ludasak és sok emberhez nem jutott el, hogy nevet KELL változtatni még akkoris, ha nem akarsz... most végre elismerték azzal, hogy meghosszabbították szeptember 24.-éig a névváltoztatást!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2013.09.20. 16:02:13

@JunkieeeBoy: :)) Másokhoz hasonlóan én is basztam még csak elolvasni is a levelüket.

JunkieeeBoy · http://junkieeeboy.blog.hu 2013.09.20. 16:09:35

@atpijkamo: Én amúgy az a hülye vagyok, aki minden e-mailjét elolvassa (még a spam-et is...) és én eskü nem kaptam... sehova - semmiről, se spam-be, stb.
Pedig jópár e-mailt kapok naponta
(ha összeadok minden e-mail címem, simán 100-200db, és ebbe amúgy kevés a "valós spam", max 10%

2013.09.21. 16:18:28

Luke ich bin dein Vater_a

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.23. 14:27:51

Még szerencse, hogy nem fizettem ki tartozásomat a Vaterának!

papugaja 2013.09.24. 10:39:45

Igazán kivethetne a Vaterára egy orbitális különadót derék kormányunk!
Azokon is nyerészkednek, akik a használt cipőjüket, babakelengyéjüket próbálják picike pénzzé tenni, de ha valakit szopatnak, akkor nem lehet rájuk számítani.

2013.09.24. 16:26:01

Vatera mint Nagy Testvér..félelmetes elgondolás O_o

akárki_voltam 2013.09.25. 06:43:18

@papugaja:

Nemzeti Vatera boltokat!

Jó reggelt!

akárki_voltam 2013.09.25. 06:54:00

Sajnos a Vaterát és a Teszveszt is felvásárolta ez a cég, /valami dél-afrikai?/ aztán elkanászkodott

Nagyon utálom amikor fizikai ügyfélszolgálat nincs és pökhendicske moderátorok osszák az észt
Mondom ez azért, mert kitiltottak , fatális marhaság, illetve vélt csalás miatt
Persze azért regelt vagyok ott, mert nincs más nagyforgalmú internetes oldal
Hagyjuk most az ebay-t

Az egész hercehurca azért volt, mert ez- a cégé az allegro lengyel és valami hasonló ukrán oldal is
Nekem is raktak betüt utána és tezsek rá. Megnéztem, az azonos nevű kulfoldi nick elöbb regisztrál, jogos

Hogy ne húzzam a szót, egy "bkv ellenőr" a moderátorok stílusa , mint a fenti esetben is

akárki_voltam 2013.09.25. 06:55:27

@JunkieeeBoy:
Na, leirtam az okát , anélkül hogy nagyon visszolvastam volna
Bocs!

akárki_voltam 2013.09.25. 06:56:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Aztán majd jösz ide sirni hogy a behajtó cég elvitte az ágyadat is!
süti beállítások módosítása