Tékozló Homár

A legmegszűnékenyebb kötelező biztosítás

2014.04.17. 10:45 | jackyll | komment

Naiv motorosnak rontás van a kötelező biztosításán. Először a K&H szüntette meg második nekifutásra nemfizetés miatt, pedig előre kifizette egyben. Aztán az Allianzhoz kötötte át, de egy vele azonos nevű ismeretlen kapta a szerződését. Azóta már harmadszor próbálta velük megértetni a problémát, és mindig úgy tűnik, hogy felfogják, de aztán mégsem. Az önkormányzattól emiatt egyre nagyobb büntetéseket kap, minthogy a rendszámát nem akarja leadni:

2012.02.16-án kötöttem motoromra (KandH) kötelező biztosítást. Éves fizetési igénnyel álltam elő. Szerződést aláírtam s még aznap egy évre befizettem motorom biztosítását. 4 hónap múlva kaptam egy levelet, melyben felszólítottak, hogy ha nem fizetem be az összeget (amit már befizettem) akkor nem biztosítanak...

Nos elküldtem a befizetésről szóló bizonylatot. Ezt követően elnézést kértek és ügyintézési hiba címszóval megmagyarázták a dolgot. 2013.02.14-én újra be akartam fizetni az egy éves díjat ahogyan kell. Mivel még nem kaptam meg az esedékes következő számlát - így vettem a bátorságot és megkérdeztem őket mikor kapok csekket vagy hogyan rendezhetem hamarosan fennálló tartozásom.

Válasz hidegzuhanyként ért:
- Mivel nem történt a tavalyi évben befizetés ezért év elejével felmondták a biztosításomat - derült ki.

Nem értésemnek adtam hangot mivel be volt fizetve az éves díj és ezt már egyszer megerősítettem, illetve év elején dobnak ki és 10 hónapig akkor hogyan lehettem biztosítva? Egy biztosítós ismerősömet felhívtam ki utánajárt és valóban... 10 hónapig biztosítva voltam, de év elejétől nem fizetés címén megszüntették velem baráti viszonyukat. Ezt hogyan?

Ez volt a K and H és aztán...

...történt, hogy egy nappal később az Allianzhoz átkértem magam. Aláírtam a szerződést ismételten egy évre, de csekket nem kaptam és befizetni sem tudtam azonnal az éves díjat. Azt a választ kaptam, hogy hamarosan postai úton érkezik a csekk vagy emailben feldolgozás után megoldhatom.

3 hónapot vártam majd rákérdeztem mi van. Kiderült, hogy nem is vagyok biztosítva mivel ugyanazon nevű emberből rengeteg van így más személyhez iktatták motoromat és más személyt cseszegetnek, hogy fizesse ugyan már be az elmaradást. Természetesen felmutattam a szerződésemet, hogy felfogják - elrontották.

Az Allianznál értetlenül álltak, hogy mi van és elnézést kértek persze. Ezenkívül közölték, hogy hamarosan postai úton megkapom a befizetéshez szükséges csekket vagy emailben egy értesítőt és fizessek neten ha gondolom stb. .

Eltelt újabb fél év és felvettük megint csak velük a kapcsolatot, de már kényszerhelyzet miatt: kaptam egy nem is igazán baráti, de legalább hivatalos önkormányzati határozatot melyben az állt, hogy motoromat kivonták a forgalomból kötelező biztosítási díj nemfizetése okán. Szépen-gyorsan adjam le a rendszámom majd fizessek be 50.000 Ft-ot.

Kiderült több hónapos biztosító felé történő cseszegetések hatására, hogy sajnálatos módon még mindig ugyanazon rossz személy nevére és címére van kötve az a biztosítás mi a nevemre van kötve... ! ?

3. megkeresésre az Allianz küldött egy emailt melyben leírta, hogy elnézést véletlen volt, de ugyan fizessek be 12 ezer Ft büntetést és az éves díjat és a következő évi díjat előre mivel eddig nem fizettem. S addig nem biztosítanak míg nem fizetek, mert hát megrendült a bizalmuk velem szemben.

Jelen pillanatban mindent benyeltem és elfogadtam, hogy idióták hada ül az Allianznál, de még továbbra is jönnek a felszólító levelek és lassan elérem a 350.000 Ft-os büntetést az Önkormányzat felé mivel még mindig nem vagyok biztosítva, illetve le kéne adnom a rendszámom, melyet nem teszek meg persze.

Újból hangot adtam problémámnak személyesen. Harmadik alkalommal hívtam fel figyelmüket arra a tényre miszerint az Ő hibájukból adódóan kivonták motoromat a forgalomból és többszázezres büntit villogtatnak felém. Ugyan küldjenek már egy levelet, hogy sajnos elrontottuk - nagyon. Kaptam levelet. Szépen leírták benne, hogy valóban elrontottak dolgokat benne és elnézést, de mivel nem fizettem anno be a kért összeget (egy nem létező szerződéshez) így kvázi mossák kezeiket.

Kérdésem: Ha egy általad ismeretlen ember nevére kötik meg a biztosításodat, Te pedig befizeted a kötelező díjat (mely számukra nem létező szerződésre hivatkozik) akkor azt legjobb esetben visszautalják - nem? Az Allianz oldaláról papíron nem vagy biztosítva, az én kezemben viszont itt van az aláírt hivatalos szerződés. Vajon mit kellene még tennem?

Próbáltam érthetően leírni mi történ az elmúlt időszakban velem, mely megoldása továbbra is folyamatban van állítólag. Számtalan panaszos levéllel éltem és személyesen reagáltam az általuk elkövetett gyalázatos marhaságokra. Telnek a hónapok és egyre magasabb büntetésekről kapok felszólítást, illetve úgy kb. másfél hónappal ezelőtt a rendőrség keresett, hogy most már jó lenne ha befáradnék és fizetnék meg elmagyaráznám miért is nem óhajtom megadni a tartozásom az államnak! Nem igazán tudom merre tovább.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.17. 10:54:51

mivel ugyanazon nevű emberből rengeteg van

Kovács Pisti?

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.17. 10:55:58

Mellesleg nekem is érik egy biztosításos poszt...

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.17. 10:57:16

játszani fog benne az ocsmányiroda is!

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.17. 10:58:18

Addig kell a nyakukra járni/asztalt borigatni, amíg nem intézkednek!

SKY 2014.04.17. 10:59:22

Szegény motorost még az ág is húzza. (Természetvédelmi területen, le a motorról)

igi1 2014.04.17. 11:02:46

történt, hogy egy nappal később az Allianzhoz átkértem magam.
először is ott helyben is kell fizetni

valami 1-2000 forintos díjat és utána fogod megkapni a csekket éves díjként

amúgy meg van utalás/csoportos beszedési is a világon

mi vagy te, Nagy Ernő, vagy Kovács István? Netán Lakatos Béla?

Akkor is ott van az elérhetőség, telefonszám, név, cím

NEM VÁROK HÁROM HÓNAPOT, és ha elkapott volna a rendőrség? Tudom, most van szezonja a motorosoknak, de már egy hónapja nekiindultak.

Hartmy 2014.04.17. 11:12:45

És mint kiderült, ez általában nem a komplett társaság hibája legtöbbször, hanem a kihelyzett irodáké, akik alvállalkozásban űzik sokszor az ipart és csesznek dolgozni. Nekünk volt már gondunk a hülyeségükkel, de rájuk borítottuk az asztalt úgy rendesen kéccer! meg felkerestük a magyar központot és lám rögtön tudott dolgozni az iroda is.

igi1 2014.04.17. 11:14:38

@Hartmy: tényleg nem értem: Ha engem Nagy Tamásnak hívnak, és van 100 az országban belőle, de még apukámat(esetleg az unokatestvéremet) is Nagy Tamásnak hívják, és pont ugyanabban a házban laknak velem, és neki is van motorja, akkor ÖSSZEKEVERNEK vele?

igi1 2014.04.17. 11:17:20

még mindig ugyanazon rossz személy nevére és címére van kötve az a biztosítás mi a nevemre van kötve... ! ?

Egyszerű a képlet: a poszter perelje be a dolgozót, hiszen az ügyintéző rontotta ott el, amikor csak tallózgatva bevitte a címet.

Azért ne mondja már, hogy a rendszerbe nem az ő címe van, a papíron meg a sajátja.

Akkor a poszter se vette észre.

Mert azért a címen el kellett volna buknia a dolgoknak!!!!!

Mikor külön leellenőriztetnek mindent, és a poszter azt mondja, az ő papírján jók az adatok, ám a biztosító rendszerébe nem.

Ja, és itt annak is kellett reklamálnia, akit cseszegettek a befizetéssel.

igi1 2014.04.17. 11:21:10

@háromlábúbogár: ő QUADozik az erdőbe néha :DDD

háromlábúbogár (törölt) 2014.04.17. 11:26:12

@igi1: Aqvadozik, az avarban :-)Kovács Béla Sün

anonex 2014.04.17. 11:28:03

A hálózat csapdájában. Csak nehogy a posztert is töröljék. Mi lesz akkor a mocival?
Esetleg adategyeztetés, ajtóleszakítás?

igi1 2014.04.17. 11:31:42

@háromlábúbogár: most mé, senki nem mondta, hogy az erdőbe az úton kell száguldozni érted :D

igi1 2014.04.17. 11:32:42

@anonex: szegénynek egész életében gondjai lehetnek a nevével

Lakatos Béláról nehéz átkeresztelkedni

CsakMintTe 2014.04.17. 11:32:57

@igi1: Pernek per, de a Ptk. szerint:
"Ha az alkalmazott a foglalkoztatására irányuló jogviszonyával összefüggésben harmadik személynek kárt okoz, a károsulttal szemben a munkáltató a felelős."

Úgyhogy a két biztosítót kellene beperelnie, de izibe'.

AtiSnatch 2014.04.17. 11:42:12

Alt Gr + c = & . örülök, hogy segíthettem. :)

anonex 2014.04.17. 11:42:34

@igi1: Nomen est omen. Ez már paranormális jelenség, Lui padre vagy Gyurcsok a megoldás kulcsa.

andand 2014.04.17. 11:42:34

Miert nem lehet ugy, hogy megkotod a biztositast, ott helyben odaadod a penzt es egy evig boldogan elsz? Nem a posztolot kerdem, mert o ezt probalta, hanem a rendszert...

igi1 2014.04.17. 11:46:45

@anonex: én mindent el tudok képzelni a mai világban

igi1 2014.04.17. 11:47:57

@andand: éves díjat nem tudsz helyben fizetni

kell róla igazolás csekk, vagy banki bizonylat

ez asszem rá is van írva a szerződésbe

andand 2014.04.17. 11:50:54

@igi1: De miert nem lehet? En nem ott lakom, felenk (keletebbre) alairod a szerzodest, kifizeted (jobb helyeken akar kartyaval is) es mesz a dolgodra.

Hartmy 2014.04.17. 12:12:56

@igi1: Simán, ennél nagyobb gond lenne, ha bérgyilkosokról lenne szó.

anonex 2014.04.17. 12:13:53

@igi1: Ha valamilyen adathalmaztól -posztoló esetében az ő személyes, illetve a motorja- függ a pénztárcám biztonsága, plusz a nyugalmam, akkor le kell ellenőrizni az adatok pontosságát. Az én érdekem, hogy ez rendben legyen, mert egy lelkiismeretes ügyintéző is tévedhet.
Velem fordult elő, hogy egyszerű adategyeztetés okán (EÜ pénztári tagság) számlanyitási nyomtatványt töltött ki helyettem merő udvariasságból a bankos.

McZozo 2014.04.17. 15:05:03

az elso biztositonal a poszternek igaza volt, a masodik esetben az teny es valo hogy a biztosito kreten de az onkormanyzat tok jogosan akarja kivonni mert 9 honapot ha jol ertem biztositas nekul motoroztal. Felrewertes ne essek ertem hogy ok voltka a kretenek de ettol meg nem orulunk hogy a nem kell fizetni mert nem kuldtek csekket. ha mondjuk kozbe balesetet okoztal volna akkor a masik oldal is most irogathatna itt a homarr ahoyg osszetorted o meg nem kap semmit mert ...

Aureliano Buendía 2014.04.17. 17:16:35

Ritkán látni ennyire türelmes vadászt.
Nem is értem, hogy várhat negyed vagy fél éveket. Oszt csodálkozik az Önkormányzaton.

Szerintem 3 napi hideg élelemmel költözz be egy irodába, és addig nem gyere el, míg nem hozzák helyre.
Vagy PSZÁF, vagy mi a nevük most.
De inkább mindkettő.

Kapd össze magad. Vagy gyújtsd fel rituálisan a biztosító irodájában a motorod.

Megoldó 2014.04.17. 19:28:07

A terrorizmus ebben az esetben is az igazi válasz a problémára!
(Meg úgy tűnik mindenre. Ebben az országban a jogaidat erőszakkal tudod csak érvényesíteni. Máskülönben a gyengeség jelét látják benned. Szerintem)

Flaggx 2014.04.18. 08:04:05

Van még, aki önszántából az allianzot választja?
De most azért lecsekkolom a K&H motor biztosításom, biztos meg van e még :)

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2014.04.18. 10:08:49

Érdekes, hogy engem meg az édesapámat ugyanúgy hívnak, megegyezik az állandó lakcímünk és mégis képesek külön kezelni a biztosításunkat..vajon ez hogy lehet?

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2014.04.18. 10:25:38

Az bebaszna, bár akkor is maradna még vagy 3-4 másik személyes adat, ami különbözik...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2014.04.18. 16:50:20

@atpijkamo: Úri Máté édesapja Úri Máté, nagyapja Úri Máté. Édesanyja neve Úri Máténé, apjának anyja neve pedig Úri Máténé. Tedd hozzá, hogy leánykori, különben nem mehetsz biztosítóhoz dolgozni! :) (Ja, de. :)))

2014.04.19. 12:02:07

06 30 - ig van egy kiskapu: jegyeztess be egy üzembetartót (feleség, gyerek, szülő) az tud kötni kötelezőt, a fedezetlenségi díjat ezután már nem követelhetik, lehet a motorral közlekedni.

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2014.04.24. 12:56:02

Az én biztosításomról, motoromról és beküldött cikkemről van szó...

A tegnapi napon kaptam egy levelet az Allianztól, melyben elnézést kérnek és azonnali hatállyal visszamenőleg érvényesítették a biztosításomat.
(Ügyvédem által megírt felszólító levél után történt mindez)

Természetesen a hivatalos levél tartalmazza azt is, hogy valóban a saját hibályukból adódott a probléma mivel valóban más nevére kötöték a biztosítást. Visszamenőlegesen egyébként törölték az adott névhez és címhez tartozó biztosítást. Mint leírtam mindent befizettem előre, semmilyen elmaradásom nem volt! Az ügy megoldódott, csak egy évnyi utánnajárásomba és rengeteg idegeskedésembe és anyázásom kellett a megoldáshoz.

Ja igen:
A Járási Hivatalhoz elküldtem emailben az Allianz által megküldött (visszamenőleges) igazolást. Ezután hívtam akit kellett (már jól tudtam az ügyintéző számát). Mivel az illető jól ismeri édesanyámat csak annyit mondott, hogy:
-Ez mindennapos, számtalan alkalommal történt már hasonló - semmi gond!!!!
(A motorom forgalomból való kivonását megszűntették. )

ahanem01 2014.06.18. 13:59:17

Szerintem ugyanannál kellett volna kötni, ilyenkor nem lehet átmenni máshová. Elég érdekes ez így...
süti beállítások módosítása