Tékozló Homár

Van egy bolt, az RS

2014.10.14. 09:09 | Homár Hilda | komment

RS Bútor néha furi vevőkezelési szokásairól kaptunk már korábban is levelet, de ez most nagyon jól jött, mert ennek kapcsán sikerült belefutni egy tavalyi nyereményjátékukba, ahova olyan csudivideók érkeztek, mint a fenti meg az Egy nap a tesztlaborban című alkotás. A nyertest sajnos nem sikerült kinyomoznom. 

Itt az új szocialista nagyvállalat, a munka lenin-vöröszászló érdemrenddel kitüntetett RS bútor áruház!

RS-ék sok mindenben visszaidézik azokat régi szép időket, amikor az ember elment az állami bútor áruházba. Tájékozatlan, közömbös ügyintézők, merev, nem fogyasztóbarát ügyintézés, hatóságosdi, kérvényeztetés. Egy dologban kapitalisták csak: a lehúzásban.

Megrendeltük a kiválasztott bútorokat, köztük egy íróasztalt, meg egy fotelágyat. Az íróasztalhoz megrendeltünk egy billentyűzet tartó tálcát is. (A továbbiakban BIL.) A megadott szállítási határidőre a bútorok elkészültek, a fotelágy azonban nem. Nem volt a gyártónál raktáron a kiválasztott textil. Így a rendelést kétszeri szállítással hozták ki, kétszer kellett kifizetnünk a borsos kiszállítási díjat. Az külön érdekes, hogy egy darab fotelágyat ugyanannyiért szállítanak ki, mint egy szobányi bútorzatot. A fotelt hozzácsapták egy másik címzett szállítmányához, és kétszer kasszírozták a fuvardíjat, tőlem és a másik kundtsafttól. Erre mondaná Kohn bácsi azt, amit akkor is mondott, amikor látta, hogy az automata italmasina a pénzbedobás után nem adott ki italt, a bevételt viszont megtartja: „Ügyes.”

Kértük a második kiszállítást ingyen teljesíteni, mert a késedelem az ő hibájuk. A reklamációs kisasszony egy kérelem (!) beadását javasolta, amit majd a magas vezetőség elbírál. Válaszadási határidő 30 nap, addig ne is reméljünk semmit. Bizonyos raktározási költség is felmerült, ha esetleg nem szállíttatnánk el addig a bútort. Amúgy – így a kisasszony – ne nagyon reménykedjünk a kérvény kedvező elbírálásában, mert a visszaigazolt szállítási határidő nem olyan igazi határidő, csak olyan határidő féle. Tudniillik az előre készpénzben befizetett részösszeg nem előleg, sem nem foglaló, hanem úgynevezett letét. Ez ki van írva apró betűkkel a pénztár ablakban. A teljes összeg bankkártyás lerovásakor a letét készpénzben visszatérítésre kerül. Amennyiben a vevőktől ily módon való pénz lefoglalás legális, nyilván jól ki van fundálva. A késésért vigye el a balhét meg a plusz költségeket a vevő. Szállíttasson még egyszer.

A szekrényeket egészben hozták ki. Ezzel szemben, noha a rendeléskor nem közölték, az íróasztalt nem összeszerelve szállították. A szállítók közölték, hogy a helyi szerelés nincs benne a fuvardíjban. Adtak viszont ragasztót az asztallap leragasztásához és csavarokat a BIL felerősítéséhez. A falra erősítendő polcokhoz viszont nem adtak kampót és tiplit, így nekem kellett kitalálnom, hogy milyen eszközöket szerezzek be a felerősítésükhöz. A vevő kényelmét szolgálná, ha a cég mellékelné a kipróbált teherbírású kampókat, tipliket, melyeket kifejezetten figyelembe vettek a bútordarabok megtervezésekor, és beleillenek a polc hátán levő lyukakba, de ez már túlzottan kulturált, mintegy vevőbaráti lett volna.

A házilagos szerelés során rögtön kiderült, hogy a méregdrágán számított BIL nem passzol az asztalhoz, nagyobb méretű. Mikor visszavittem, egy másik reklamációs kisasszonynak elég soká tartott, amíg felfogta a dolgot. Először nem hitte el. Mérőszalaggal lemérte, és magában tanakodott. Javasoltam, hogy egyszerűsítsük le a kivizsgálási eljárást, és próbáljuk meg beilleszteni egy azonos, ott kiállított íróasztalba. A teszt pozitív volt, a darab nem illeszkedett. Azt az eladót is bevontuk eljárásba, akivel a BIL rendelését intéztük. Az illető kelletlenül vonogatta a vállát. Láthatóan fogalma sem volt róla, hogy ilyen probléma előállhat, azaz hogy ügyelnie kellett volna arra, hogy ehhez az asztalhoz az általa felvett rendelés szerinti BIL passzol-e. Elnézés kérésről szó sem volt.

Előhoztak a raktárból egy hasonló darabot, amiről az illesztési próba során ismét kiderült, hogy nem illeszthető. Ekkor a dolgozók taktikát váltottak. Arra az álláspontra jutottak, hogy én azt a BIL-t csak úgy általában rendeltem meg, esetleg egy másik asztalhoz. Miután ez nem jött be, a reklamációs kisasszony közölte, hogy vigyem haza a BIL-t, és itt most felveszünk egy jegyzőkönyvet, amiben kérem a BIL visszavásárlását, és majd a vezetőség döntést hoz 15 napon belül, hogy visszavásárolják-e.

Pár nap múlva egy nem rögzíthető hívószámú magántelefonon telefonon közölték, hogy hajlandók visszavásárolni, de csak, ha egy héten belül visszaviszem. (Se 30, se 15 nap.) (Sem az eladók, sem a reklamáció nem érhető el telefonon. RS-nek egy, mind a négy üzletükre vonatkozó közös központi száma van, amely állandóan foglalt, vagy nem veszik fel. Nyilván oka van a kommunikáció megnehezítésének: ne zaklassák őket vevők mindenféle hiábavalóságokkal.) Megjegyezték a telefonban, hogy ezt a BIL méret problémát a vevők másképp szokták megoldani. Talán házilagos utóbarkácsolással? Ha pedig így, akkor a sunyi eladók – legalábbis némelyik – tudott a majdan keletkezendő problémáról.

A BIL-lel ismét megjelentem a helyszínen, és megesett a visszavásárlás. Ez nem úgy történt, hogy a BIL-t ott hagyhattam a reklamációs kisasszonynál, ami kézenfekvő és kényelmes lett volna, hanem vissza kellett szállítanom saját kezűleg a raktárba a másik utcába. Amikor a BIL-t visszavittem a raktárba, előtte egy személyautót láttam, amibe egy pasas nagy erőlködések közepette gyömöszölt nehéz bútorlapokat. Két nagydarab, izmos raktároslegény lődörgött a raktár ajtajában. Az ajtón felirat: a berakodás az átvevő dolga. Nehogy már segítsen valaki a vevőnek.

Pár nappal később emailt kaptam RS-éktől: remélik, meg vagyok velük elégedve. Az email no reply-ként jött, így sajnos nem tudok rá válaszolni. Gondolom, nem véletlenül. Nem nagyon érdekelheti őket, mit válaszolnék.

Remélem, ezt azért elolvassa valaki onnan.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Kix 2014.10.14. 09:15:11

Elolvastam. Mintha már szerepeltek volna itt, nem? Bekerült a kerülendő mappába a fejemben.

AtiSnatch 2014.10.14. 09:24:44

Meg van egy másik bolt is. Csak a kék RS.

AtiSnatch 2014.10.14. 09:36:18

Egy kis spammet megérdemelnek azért:

www.facebook.com/rsbutor?fref=ts

Akinek van fésze, odalinkelhetné nekik a posztot.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.14. 09:48:40

"Miután ez nem jött be, a reklamációs kisasszony közölte, hogy vigyem haza a BIL-t, és itt most felveszünk egy jegyzőkönyvet, amiben kérem a BIL visszavásárlását, és majd a vezetőség döntést hoz 15 napon belül, hogy visszavásárolják-e."
Javasoltam volna a jegyzőkönyv fogyasztóvédelemhez történő továbbítását, a BIL otthagyásával a kisasszonynál.

Esetleg ráborítani a BILit.

Der Sün!! 2014.10.14. 09:51:00

"nem rögzíthető hívószámú magántelefonon"

Ezen még agyalnom kell egy sort...

Der Sün!! 2014.10.14. 10:13:32

Én a BIL-t sajnálom!

Amusing 2014.10.14. 10:15:26

kivételesen nem a posztoló a gyökér, értetlen szarrágó. Szívás és irigylem a türelmét

dailyvicodin 2014.10.14. 10:39:18

amúgy a Hilda mikor mond le?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.10.14. 10:39:45

Van egy Ford Escort, az RS... Igaz, az gyors... :D

Atörökk 2014.10.14. 11:29:12

Vadászbót, vótmá, ugorgyunk.

joska61 2014.10.14. 11:51:56

Én egy régi kikás sztori kapcsán már régóta tudom, hogy bútorboltban nem rendelünk, ami van raktáron, az jöhet. Ami nincs, az nem létezik, és nem is kell.

hawkeye 2014.10.14. 12:37:02

@amsz: Nem vagy képben, az RS az átlagnál sokkal drágább....

Martinicske 2014.10.14. 12:47:55

Én azt gondolom az nem baj, ha egy darab deszkáért X ezer forintot elkérnek. Mert az a színében, anyagában, méretében, tapintásában, a kiszolgáltatás módjában és idejében tökéletesen megfelel az ügyfél igényeinek.

Viszont ahogy olvasom ez itt semmiben nem felel meg az igényeknek, így a reális ára a 400 Ft kellene legyen.

MrZed001 2014.10.14. 13:57:46

Semmi visszavásárlás a BIL-nél, az HIBÁS TELJESÍTÉS !
Amúgy meg fogyivédelem, és még a soksok utánajárásod és autózgatás meg telefonálás költségeit is leverni rajtuk.
Hulljon a hozzánemértő vevőátbszó férgese !

Amúgy undorítónak tartom azokat az embereket, cégeket, akik nem képesek kimondani, hogy IGEN, TÉVEDTEM, ELNÉZÉST KÉREK.
Lenne mit tanulni a japánoktól ... (és aki nem, ott mehet a testi fenyítés)

Trunkel 2014.10.14. 14:05:41

Egyszer régen még rutintalanként rendeltünk kisasztalt. M5 melletti boltban megrendel, letét kifizet (most már megtudtam hogy nem előleg), 2 hét múlva jön telefon lehet menni érte, de ne húzzuk mert raktározási díj stb. Kérdeztük meddig vanank nyitva. Mondja este 6ig. Dolgozó emberek módjára fél hatra odaértünk, maradék anyagiakat rendeztük, hátra raktárhoz el a papírral, azok meg néztek nagy szemekkel, hogy az bizony nem ott van. Hát hol? A soroksári úton, na ott lehet átvenni. Meddig? 18 óráig! EZT A PHASZÉRT NEM MONDTA EDDIG SENKI??? BAZZ 17.45 van!
Kocsibabe, féreglyukon keresztül épp odaértünk.

Sohatöbbet!

fiktiv állat 2014.10.14. 15:17:13

BIL-t az eladók arcához illeszteni, jó lendületesen.

ergerberger 2014.10.14. 15:34:42

"tőlem és a másik kundtsafttól."

Magyarul KUNCSAFT, németül meg KUNDSCHAFT, érted bmeg? De olyan nincs, hogy "kundtsaft".

wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Kuncsaft

ergerberger 2014.10.14. 15:39:15

Miért csodálkozik a poszt toló?
Az RS bútor neve is onnan származik, hogy eReS, veres, merev hengeres test.

Azt rakják a kedves vevő púzójába.

Kivancsi 2014.10.14. 16:03:00

Ha nem tetszik a magyar kiszolgalas....

Akkor keremszepen lehet menni a budos kapitalista extraprofitos nyugati tokevel gyarmatosito gyerekrabszolgatarto... IKEA-hoz

De igyekezzunk kerem mert ma-holnap kivunul a picsaba es a sok magyar "nigger"nek nem marad mas mint az "allami butor szolgaltato"

ami meg az RS-t is majd kenterbeveri :)
olyan lesz mint az allami Posta, Aram, Viz, GAZ, Csatorna, kemnysepres, BKV, MAV, Volan stb...
olcso (marha olcso) de lagalabb jo szar.....

ergerberger 2014.10.14. 16:10:18

@atpijkamo: Ja! Meg örüljön a poszter, hogy sima BIL asztalt kapott, négy lábbal, és nem DEÁK BIL-t, mert ahhoz csak egy láb jár!

ergerberger 2014.10.14. 16:15:02

@ergerberger: ...és aztán BILegni fog.

És ráesik a poszter eReS veres tökére.

Benoke2 2014.10.14. 17:11:47

Kb 5 eve keresgeltunk mindenfele butort, az rs is szobajott, na de tojtak a fejunkre segiteni barmiben is. Szoval nem vettunk semmit. A sokadik rs tortenet utan masnak is igy kene eljarnia.

Aureliano Buendía 2014.10.14. 18:11:01

@AtiSnatch: misön komplítid

bár úgyis törlik hamar

Aureliano Buendía 2014.10.14. 18:14:36

Nem tudom, most milyen az eres, de 6 éve egy nagy adag fos volt a legtöbb bútor. Inkább adtam több pénzt a kikában meg ikejában, de legalább van benne anyag.

ikke i drift 2014.10.14. 19:19:12

csak egy apróság: tiplit senki nem ad, mert nem a bútortól függ, hanem a faltól, más rögzítéssel szerelsz téglára, fára, gipszkartonra, ytongra, betonra. ha adnak egyet, ami nem jó a faladra de te mégis azzal felcsinálod a falra és jól ráddől, akkor majd emiatt is mennél reklamálni hozzájuk. ezt nem akarják.
az rs meg olcsó, cserébe az ott dolgozó emberek is az olcsóbban munkára kapható fajtából valók. erre fussa.

Dr_utcai_arcos 2014.10.14. 20:59:16

Gólt kéne má lőni Feröernek...

zsoltix 2014.10.14. 21:35:09

Cipőkhöz is árulnak olyan talpbetétet, hogy méretre lehet vágni a jelölés mentén. Így nem kell minden méretben gyártani, egy is elég. A BIL-ekkel is hasonló lehet a helyzet, a júzer majd méretre szabja, oszt heló.

eöeöe 2014.10.14. 22:01:27

@ergerberger: honnan tudod, hogy nem készítenek ivólevet kundt-ból? Szal mielőtt olyan súlyos kijelentéseket tennél, miszerint nemlétezik kundtsaft, előbb tájékozodj, Jó?!

Artech 2014.10.14. 23:34:57

Vazze, összerakhatni való bútort, asztalossal csináltatok, s az az árban, helyszínen pakolja össze.
Elemest nem veszek boltban.....Max vibrátort...

Csimpi csumpi 2014.10.15. 10:13:44

Itt van a bútorod anyám!
Már össze is van tôrve.
süti beállítások módosítása