Tékozló Homár

Szétbarmolt kocsifeljárót hagyott maga után a csatornázó önkormányzat

2015.02.16. 14:16 | Homár Hilda | komment

screenshot_2015-02-12_13_17_22.png

Ilyen volt.

01_2.jpgIlyen lett. És ilyen is maradt. Az azért lenyűgöző, hogy 2-3 óra alatt milyen csuda dolgokra képes az ember! Ahogy az is, hogy a felelősök egy hónapja feszt az időjárásra hivatkoznak. Mint az oviban: a szétpakolás megy, az összepakolásnál meg mindenki húzza a száját meg a csíkot. 

Sziasztok!

A XXII. kerületi önkormányzat egy hónapja nem hajlandó, egy már rég befejezett csatornázás miatt felbontott kapubeállónkat, és a ház előtt lévő parkolóinkat helyreállítani.

Említett önkormányzat, természetesen EU pályázaton nyert pénzből csatornáztat a kerületben, amely pénzeket csak akkor szivárognak be a kasszába, ha a vállalt munkát határidőre elvégzik. Ennek köszönhetően, az országban szokatlan tempóban, és még szokatlanabb évszakban végzik a munkákat a kerületben, többek közt végezték a mi utcánkban is (XXII. Művelődés utca), szigorúan annak az ő zsebüket érintő részére szorítkozva, a járulékos károkozásra, kuplerájra, a lakók életének megkeserítésére fittyet sem hányva.

A társasház előtt, amiben lakunk, egy a lakók költségén, járókövekből elkészített beálló, két oldalán 1-1 parkoló volt található. Így festett az eredeti állapot.

A csatornázási munkák házunk előtti szakaszra jutó részével meglepően hamar végeztek, Január 15.-én kezdték, és még aznap, nagyjából 2-3 óra alatt el is készültek. A beálló járóköveit kibontották, a földet az úttal párhuzamosan munkagépekkel felásták, a kiásott földet egy hatalmas kupacban a parkoló egyik oldalára lehányták, a másik oldali parkoló egy részét a soktonnás munkagépekkel szimplán tönkretették, a burkolat széttöredezett és megsüllyedt, a fennmaradó részét telepakolták építési hulladékkal, sittel, a kibontott oszlopokkal, és burkolókövekkel, a munkagépek által kitaposott részeken teljesen fellazult a talaj, sem gyalog, pláne autóval ráhajtani nem lehet.

07.jpg

Ezt követően, egyéb munkavégzés nem történt, és a mai napig nem történik. A kapubeállónkban bokáig ér a sár, a házunk gyalogosan jóformán megközelíthetetlen, a gyermekeink cipőjeit naponta kell takarítsuk, akárcsak a lépcsőházat, ami úgy fest mint egy bánya, az autóink pedig mintha egyenesen a somogybabod rally-ról érkeztünk volna. 

A munkákat végző szakembereket kétszer is kérdeztem, semmiféle érdemi választ nem sikerült -pár káromkodáson kívül- kicsikarnom belőlük, azóta már második hete hogy a nyomukat sem láttam.

Telefonon felkerestem az önkormányzat városfejlesztési osztályát, az úr akivel beszéltem nagyon kedvesnek és segítőkésznek tűnt, kérte hogy küldjek neki fotókat, és intézkedik az eredeti állapot visszaállításáról, ami az ő elmondása szerint is kötelessége az alvállalkozónak. Írtam neki, küldtem fényképeket, azokat ő továbbította a két alvállalkozónak, egyikőjük munkatársa járt is a helyszínen és maga is készített fotókat, amelyeket továbbított a másik alvállalkozónak, pár sor kíséretében amelyben utasította őket a helyreállításra. Ez volt február 4.-én, ám a helyzet azóta is változatlan. A levelezést csatoltam. A fent említett szakembereket naponta tájékoztatom róla hogy munkavégzés nem történik, ám válasz, vagy bármely egyéb reakció, azóta nem érkezik tőlük.

Időközben, jogi képviselőm útján panasszal éltem a kerületi jegyzőnél, azonban, mindezidáig tőle sem érkezett semmiféle válasz.

06.jpg

Mára teljesen nyilvánvaló, hogy az eredeti állapotot az önkormányzat soha nem fogja helyreállítani, azt saját zsebünk terhére, magunknak kell majd elvégeztetni, amikor a kifárasztást megunjuk, és a harcot feladjuk. Rendkívül elkeserítő, hogy ezt a pofátlan tempót semmiféle eszközzel megfékezni nem tudjuk, az egyetlen amit tehetünk, hogy szomorú szívvel tudomásul vesszük hogy az önkormányzat szarik a fejünkre, ő bármit megtehet - mi ellenben tehetünk bármit, csak a saját idegrendszerünknek ártunk vele. A történetet épp ezért hálás volnék ha közölnétek. 

Üdvözlettel: A.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.16. 14:22:56

"Mára teljesen nyilvánvaló, hogy az eredeti állapotot az önkormányzat soha nem fogja helyreállítani, azt saját zsebünk terhére, magunknak kell majd elvégeztetni, "
Ezt az elején megmondtam volna ;)
Ez amióta világ avilág, így megy. Sajnos.

Esetleg beszéljétek rá a polgit, hogy költözzön oda, és akkor hirtelen majd lesz tisztaság.

zdanee 2015.02.16. 14:28:59

Egyfelől ez így van. Másfelől megteheted, hogy legközelebb az önkormányzati választásokon másra adod le a szavazatod...

ne olvasd el 2015.02.16. 14:29:40

poszernek igaza van. de, csak h kötözködjek, olyan nincsen h közterületen csak úgy parkolót csinálunk, meg olyan sincsen hogy nincsen járda.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.02.16. 14:30:38

Meg az önkormányzatnak van törvényességi felügyelete, halkan súgok.... Illetékes kormányhivatalt kell megkeresni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.16. 14:31:23

" A fent említett szakembereket naponta tájékoztatom róla hogy munkavégzés nem történik, ám válasz, vagy bármely egyéb reakció, azóta nem érkezik tőlük."
Szerintem anélkül is tudnak róla, hogy nincs semmi :)

hobbitroll 2015.02.16. 14:32:16

Na, végre egy normális poszt.
Önkormányzat megvolt, tosznak rá. Ügyvéd megkeres, saját költségen helyreállít (csak számlára!), pert indít a költségek megtéríttetése okán. Az al-al-vállalkozó fog copni végül, de a vadásznak mégis az önkormányzatot kell bíróság elé citálni, ő a hunyó (aztán ők majd leverik az alvállalkozón, az meg a saját alvállalkozóján, az meg a józsin & a sanyin, hogy nem ásták el a tulajt)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.16. 14:32:23

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Szerinted, ha megkeresik, azok majd elmondják, hogy persze, foglalkozunk vele :)

@ne olvasd el: Hát ha nem lett volna engedélyük, és pattog, akkor gondolom nem az lett volna a válasz, hogy persze, hanem jöön a bírság :)

@zdanee: És akkor változik-e valami?

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.02.16. 14:32:54

@ne olvasd el: ebben igazad van :-)

Kollégámnál is vhogy így van hónapok óta, annyi, h előtte van másfél méteres árok :-D

Manyecska 2015.02.16. 14:33:22

@hobbitroll: csak szólnunk kellett, Péterkém!:P:D

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.02.16. 14:35:01

@ColT: drága, aztat nem így van :-) Megcseszik az önkormányzatot, azt meg nem akarják, inkább megcsinálják. Tapasztalat ;-) A hivatalos útja mindenesetre ez.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.16. 14:41:31

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Attól függ, mennyire jók a kapcsolatok... Azért jó, hogy nektek sikerült keresztülvinni.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.02.16. 14:43:03

Ugyan ezt művelték közelben az Erzsébet kirájné u. elején is. Majd fél évig volt szétbarmolva az aszfalt, mire hozzákezdtek 30 méter csati lefektetéshez!
Bekötöttek 2-3 ingatlant.... a leaszfaltozást meg egy női brigád különben végezné!
Érdemes lenne fotót feltenni. Sokat megyek arra! :(

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.02.16. 14:46:21

@ColT: egy önkormányzat sem szeret a kormányhivatal látásszögébe kerülni, ezért próbálnak ez elől menekülni. Pont ezért kell hozzájuk fordulni. Amúgy meg hivatalosan kell az önkormányzatot is megkeresni, nem telefonálgatni.

fülesválasztó-punaszagú-tangakorc 2015.02.16. 14:48:15

@ne olvasd el: arra felé sok hejen nem van járda. olyanok a természetes adottcságok... :(
nem fér el magától.

Rejtélyes 2015.02.16. 15:20:47

Bérelj egy munkagépet, ásd fel az önkormányzat bejáratát... egyből észhez térnek. :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.16. 15:26:20

A posztolót már lehet?
Idézet a posztból:
"...amely pénzeket csak akkor szivárognak be a kasszába..."
Még szerencse, hogy a Művelődés utcában lakik a posztoló. Elképzelem, hogy ha valami más nevű utcában lakna, akkor miket írna... D

A hozzászólásom RELEVÁNS része: Nem lehetséges az, hogy a sár miatt nem tudják még helyreállítani? Merthogy azt sárban nem lehet csinálni, mert akkor meg később meg fog süllyedni az egész, és akkor meg abból lenne Homár poszt, hogy "Jáj, jáj helyreállították, de két hónap alatt megsüllyedt..."

Manyecska 2015.02.16. 15:32:53

@Jani haverja: hádde, koporsós temetést még nem akarnak oda úgyse. Érted.

Sandor Akarki 2015.02.16. 15:37:38

Poszt-toló úgy meg lesz bírságolva, hogy csak néz majd mint hal a szatyorban. 150 cm a járda, annak a helyére nem építhet parkolót. 50-100 ezer forint közé tippelem. Munkások nyilván ismerik a szabályozást és annak ellenében nem dolgoznak.

Vadászok Őrangyala 2015.02.16. 15:45:04

Oda kell rajzolni egy baszott nagy nyulat.

KaTe 2015.02.16. 15:46:27

Nem úgy van,hogy a kerítésen kívüli rész az közterület? (kivéve persze ha azt is megvásárolta) Az egy dolog, hogy ő kicsinosítja, parkolót épít (egyáltalán megteheti? ) na de ez nem azt jelenti, hogyha ott munkavégzés folyik és el kell túrni, akkor bárkinek is kötelessége lenne az eredeti állapotot helyreállítani. Vagyis igen, kötelessége helyreállítani, de azt nem a tulaj dönti el, hogy az eredeti állapot hogy nézzen ki.
Persze a mostani állapot semmi esetre nem nevezhető normálisnak. Undorító így szétbaszni más munkáját, pláne, hogy nem kevés pénzbe került. Emberileg megértem a helyzetet, jogilag viszont nem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.16. 15:48:58

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Na az igaz, hogy hivatalosan kell.
Csak nem tudom, a kormányhivatalban ha havaer a polgival aki ezt intézi, és ott sanszos, hogy az, akkor meg lehet...

Manyecska 2015.02.16. 15:52:30

@Vadászok Őrnyula: tetováltattam a jobb mellemre egyet nem viccelek:D!!! jó nagy csak félek lekopik hamar, namindegy ON

mikimackó 2015.02.16. 16:12:39

@Manyecska /válasz ment!/: a másikra is tetováltass egyet, és, ha összetolod a melleidet, az már nyulak !!!

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.02.16. 16:13:32

Eltört a földkábel, az önkormányzat nem engedte feltörni az aszfaltot, mondván, hogy új, 5 évig nem lehet hozzányúlni. Bezzeg leaszfaltozták 100 év után végre a Cimbalom utcát, egy hónap múlva már ásták is föl. Ökrök.

Emilke mesél 2015.02.16. 16:23:19

Hm.
Mint bölcs rabbinak lenne egy ötletem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.16. 16:36:10

@atpijkamo: Ilyen volt itt is, meg egy Siófok környéki kisváros környékén is. Új aszfalt az útra, tükörsima! Majdan felásták, mert valószínű valami kimaradt alóla. Azóta nem tükörsima, huplis.
Mondjuk igaz, azóta már az a része sem tükörsima, amit nem ástak vala fel, mert valószínű NERileg ráhatottak, hogy alkalmazkodjon, de én mégis inkább úgy gondolnám, hogy ún. szar kivitelezéssel állunk szemben.

Hapsifüles a mezei nyúl 2015.02.16. 16:41:26

Mindent ellep a sok nyúlszőr.
Izé, nyúlszar.

Vadászok Őrangyala 2015.02.16. 16:43:36

@ColT:
Az kizárt, mert ebben az országban szar kiviteléz nincsen, hanem garanciális időn belüli korrekciónak hívjuk, amire gondolsz :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.16. 16:51:28

@Vadászok Őrnyula: Bocs! Megszokta a jónép, hogy nyomvályús, és káytús az út, valamint ráz. Tehát az újnak is olyannak kell lennie.

Mclaurin 2015.02.16. 17:03:44

Ezt szerintem is benézte a posztoló mert ami a kerítésen belül van az az övé.

killertom24 2015.02.16. 17:07:20

Nálunk egyszercsak gyönyörűen leaszfaltozták a társasház parkolóját. Öröm volt nézni, teljesen nyugaton éreztem magam. Aztán egy hónap múlva gyütt a villanyos művek kábelt cserélni a közvilágításhoz és feltörték az egészet a picsába. Szóval új volt 1 hónapig, utána megint úgy nézett ki mint a kibaszott forum romanum. Azért mert ezek a retardált büdös parasztok egy telefont nem képesek megereszteni hogyaszongya: Hállóóóóóóó, villanyos mívek??? Ákárunk ászfáltozni bázz, fogtok a küzeljüövőben kábelet tserélni??? Igeeeen??? Há akkor addig nem csinájuk meg.

McZozo 2015.02.16. 17:54:03

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
Az OK de gondolod, hogy majd az illetekes kormayhivatal szembemegy az onkormanyzatta?

melaena 2015.02.16. 17:57:14

Az Audi egyebkent szabalyosan parkol ott?
megvan a 1.5 meter a gyalogosoknak ?

McZozo 2015.02.16. 18:02:50

@killertom24: Ha meg igy van annak az a vege hogy sose csinaljak meg. 16. ker be testveremel fold ut van. tizen x eve azert nem betonozzak le merthogy egyszer majd jon a csatorna

Lütyő felügyelő 2015.02.16. 18:22:16

@Manyecska /válasz ment!/: faszt kellett volna tetoválnod, a szád köré. Idióta.

Aureliano Buendía 2015.02.16. 18:40:28

Na, ahogy többen is pedzegették a dolgokat, nekem is lenne azért kérdésem.

A lelkes önkéntesnek volt arra engedélye, hogy a közterületen bármit is végezzen? Gyanítom, hogy közterület, és nem a Társasház magánterülete, mivel akkor kellett volna pár kört futni a lakóközösséggel.
Szóval volt önkormányzati engedély arra, hogy önköltségen bár, de bármit is rumcájszkodjon ott? Mert ha nem, akkor az Önkormányzat gyakorlatilag helyreállította az eredeti állapotot, még akkor is, ha az valóban ilyen hányadék módon néz ki. :)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2015.02.16. 18:42:25

Milyen másfél méter a gyalogosnak? utcában van egy jómunkásember aki az út-kerítés viszonylatot lezárta, fedett garázst (fűthető műhellyel) fabrikált magának, a másik oldalra elkerített gyümölcsöst (az út szegélyéből jön ki a kerítése.. Jössz babakocsival a járdán, aztán se járda se tyű!! Nézel mint vasorrúbába a mágnesesviharban..
Mondjuk egy jobbérzésű a lánctalpásával kissé beparkolt a csatorna kivitelezésekor az ilyen módon elzárt parkolóba, jött is ki a tulaj, hogy térítse meg a kárát, ott az ásóember kérdezett vissza, hogy a közterületen felhúzott hajléktalanviskóra teccik gondolni? Mert akkor fordulna egyet s bontana ha zavarja a zurat... építésiterv ugyanis nincs.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2015.02.16. 18:55:41

Szerintem föl köll szántani a zegésszet!4!
Oszt gyühet a tereprendezés.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.16. 19:05:02

@Van_mikrohullámú_sütőtök?: Na de ez az, hogy az ilyeneket meg sose bassza meg az önkori? Mert amúgy meg máskor apróságokért hisztiznek.

Tron65 2015.02.16. 19:09:04

Kiraktátok térburkolóval a közterületet?
Mondhatok még pár címet?

Már meging egy nick 2015.02.16. 19:36:50

Amennyiben elhangzott az ősi jelszó akkor a munka befejezettnek tekinthető, további teendő nincs.

Az ősi jelszó így hangzik: Ott b.ssza meg a k.va annyát!

igi1 2015.02.16. 20:14:04

ajjaj

inkább örülne, hogy lesz mi elduguljon miután sz@rt a budiba

igi1 2015.02.16. 20:15:46

@melaena: ott a kavicsos járda b+

Nem látsz!?

( a nyulak állítólag másképp látnak)

igi1 2015.02.16. 20:23:24

@dr. phil. Sün‼ ツ: ide az én traktorom kell

nincs más megoldás

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.02.16. 20:27:08

@McZozo: igen, szembe szokott :-)

@ColT: a kormányhivatal külön áll, stb, nem szokta megengedni magának. Határozatot kell hoznia, egyebek. De csakis hivatalosan, mert egyébként eredmény nem lesz.

Manyecska 2015.02.16. 20:41:04

@manyecska komp akart lenni de nem komp lett: mer anyádon az van?? Jól néz ki? :DDDD mi ez a szar nikk, amúgy?@igi1: a malena is nyúl? ahhh!! :DD úgy látom @mikimackó: :DD egy egész alom. Jó:))

igi1 2015.02.16. 20:49:23

Olyanok vagytok, mér kell szerencsétlen posztert azonnal feljelentéssel fenyegetni, b+. Meg pezdgetni dógokat, na.

Van annak így is elég baja, kisnyulak csizmáját pucolgatni wc-tisztítóval minden nap.

Mer óvónéni csúnyán nézne rájuk, ha nem a csili-vili puccos Audi A3-assal érkeznének és még drágább, szponzori cipőcskéjükben virítanának a suliba.

Jut eszembe, mér nem kocsival járatják a kölyköket, ha már egyszer ott az a bazinagy autó, b+.

Nyilván belül nincsen sár, vagy mi.

Aki még erre se igényes, hogy automata kaput csináltasson, oszt a járdájáért sír, miközbe kocsija az van pár, akkor azt csak sajnálni lehet, mer úrizálni se tud igazán.

Bezzeg a törökk, na az a nyakamba vitetné magát, vagy a melleimmel törölgetné a sáros csizmáját, na.

igi1 2015.02.16. 20:51:00

Egyébként meg tök ronda ház, kilógó terasszal.

Az olyan dizájnos, mi!?

Kétkocsis garázzsal, hát az is baromira kényelmes, hacsak nem egy családé az egész...

Én ugyan nem közösködnék más garázsával.

igi1 2015.02.16. 20:52:16

Ja, az vót már, hogy ilyen házra

MINEK KLÍMA!?

igi1 2015.02.16. 20:53:39

@Cicmen: neked kuss, te csak húzzá suvickolni

igi1 2015.02.16. 21:00:26

Hja, amúgy

1. hol a biztonsági őr (kamerák)

2. lakáj (a cipősuvickoló aka. cicmen)

jó, az ótómata kapubejárósat visszavonom, mer ez az

3. a kilógó terasz tényleg nem odaillő, na. Ki volt az a balfék, aki így tervezte ezt a házat!?

4. Miért van két ajtó a teraszon, külön klímákkal. Ha egy család, ha nem, értelmetlen a fenti tetőtéres dolog.

5. nincs zsuga eltakaríttatni a halom kupac sz@rt a házuk elől, bezzeg lebetonoztatni az önkormányzati részt, közterületet arra van ész, mi!?

Ja, hogy ingyé csinálják már meg, arra várhatnak. Nem a Semjén lakik itt, b+.

Szóval nem lehet érteni a rinyát.

Hja, eddig ilyen igényes házba, hogyhogy nem vót már bevezettetve a csatorna!? Erre nem jutott eddig zsé!?

igi1 2015.02.16. 21:07:35

Mit császkálsz más terasza előtt, vagy más szobája előtt, a teraszon. Nem praktikus sehogy sem.

(két külön klíma = két külön szoba ugye)

igi1 2015.02.16. 21:15:39

@dr. phil. Sün‼ ツ: látod, letelt a büntim.

pedig akartam péntek 13. bulit, de majd márciusban

neet 2015.02.16. 21:17:20

Szerencsére hamarosan a mi házunkba is bevezetik a szennyvizet! :D)

Manyecska 2015.02.16. 21:17:20

@Cicmen: namost a Cicmen az egyik kedvencem, ne baszogasd!! Őt én szoktam!! :D:P:D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2015.02.16. 21:18:29

@igi1:
Jól tette!
Akkó szakércsé valamit!44!

igi1 2015.02.16. 21:20:04

@Manyecska /válasz ment!/: cipőpucolónak még elmenne, az tuti.

Legalább lenne valami haszna. XD

@dr. phil. Sün‼ ツ: már összefoglaltam a posztot

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.16. 22:36:53

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Azért a pesti polgik és a hivatalok viszonyában, az országban mostanában tapasztalható jelenségek (úgy az elmúlt pár év, de a korábbiak alapján sem) lennék teljesen biztos...

Vadászok Őrangyala 2015.02.16. 23:37:13

A garázsba' hány traktor fér be?

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.02.16. 23:41:10

@dr. phil. Sün‼ ツ: várj, nem mondtam jó ötletet, mert akkor mindenki megy hozzád lakni :-(

Black Hole 2015.02.17. 00:09:40

@igi1: hogy minek a klíma? Az még hagyján, DE LAVÓR ANTENNÁJUK IS VAN! FELFOGOD? EZ AZT JELENTI, HOGY TV-T NÉZNEK! ÉRTED? BURZSUJOK BAZ+! BURZSUJOK!!

Sandor Akarki 2015.02.17. 00:13:13

@igi1:
"4. Miért van két ajtó a teraszon, külön klímákkal. Ha egy család, ha nem, értelmetlen a fenti tetőtéres dolog."
Hát, mert csak. Amúgy nálunk is így van, két szoba nyílik a teraszra és mind a kettőből ki lehet menni. Lehetne egyik helyett ablak, de akkor egyrészt körbe kell menni a házon másrészt folyamatos viszályt okoz ha pl. két testvér lakik benne, neki mért van ajtaja ha nekem nincs. És az ajtó helyére kevesebb tégla kell, festés, vakolás, stb. szóval ugyanannyiba kerül és több fényt enged be.

Sandor Akarki 2015.02.17. 00:30:07

@Sandor Akarki: Megkövetem a poszt-tolót. Végignyomtam a street view-t és szerintem ez a 11-es szám, járda a másik oldalon megy, az utca elején a kőkerítés az út mellett van, úgyhogy a gyalogos helye mégsem hiszem, hogy probléma lenne.
Tovább menva látszik, hogy az út széle többnyire fű, azaz az önkormányzat így sem fogja megcsinálni neki, mert az eredeti állapot valszeg az. Helyi rendelet megmondja milyen beállót lehet építeni; kizártnak tartom, hogy magánparkoló kialakítását közterület rovására engedélyezi (mert az elbirtoklásnak lehetne alapja; bár így, hogy nincs lezárva nyilván nem, mert nem biztosít kizárólagos használatot és simán én is odatolhatnám a bicajt és leparkolhatnám, tulaj szót nem szólhat érte. Vagy akár a BTR-t is ha be tudok fordulni, utca elején nincs ilyen jellegű korlátozó tábla, csakhát a BTR belelógna az útba).

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.02.17. 06:49:00

@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Erre akartam kilyukadni, hogy a helyi viszoyok okoznak furcsaságokat...
Ahol én születtem, ott ha polgi csere van, azt az utcát általában leaszfaltozzák hirtelen, ahol az új lakik.

joska61 2015.02.17. 09:11:01

Szerintem a csatornázó társaságok szerződésében benne lehet, hogy ott szopassák a népet, ahol csak lehet.... Miért kell pl a csatornafedlapokat kivétel nélkül bebaszni egy kocsibeálló közepébe? Ha 5 méterrel arrébb teszi bármelyik irányba, már nem zavarna senkit...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.02.17. 09:11:27

@ColT: Teljesen normális dolog. Nem várhatod el, hoyg szegényember a közt szolgálva, buckákon zötykölődjön be a hivatalába??????
Hát milyen magyar ember vagy te????

Rosszindulatú Vászka 2015.02.17. 09:24:56

Nem értem.

Poszter, aki a saját portája előtt még a gyomot sem hajlandó/képes elpucolni, meg a térkövezést befejezni, azt a kis területet rendezni, reklamál, hogy ezt más sem teszi meg?

Sajnálom.

helianthus 2015.02.17. 09:29:35

@joska61: Szerintem ennek az az oka, hogy ott megy a bekötés a házba, tehát ha bármi gond van (dugulás), ott fog tudni segíteni rajta, de nem biztos persze, lehet tényleg kibaszásból csinálják.

igi1 2015.02.17. 10:17:03

ez 1 TÉGLAHÁZ télen fűt nyaron hűt

elvileg se szigetelés se klíma nem kéne mert felesleges dolog

felteszem jó a ház fekvése ami miatt indokolatlan a klíma minden szobába

az vót már h ennyi szobához miért van két garázs négy kocsival elöl 3 szobával és csak 1 tv antennával!?

klímára jut de csak 2 tv van ?

hiába izmoztok valami hiányzik a képről :)

Harcos póniló 2015.02.17. 10:21:37

Nálunk is úgymond hasonló eset volt;
nyáron az albimban gázcsöveket cseréltek, mondták, hogy 4-5 nap alatt meg lesz az egész épület (2 és fél hét volt, meleg víz nélkül, juhijj)
ehhez szétb@szták a falakat és egy szekrényt. Az a bizonyos szekrény direkt a gázórát takarta meg a csöveket, nos olyan csinálták meg az új csöveket, hogy a szekrényt nem lehet visszatenni, a falak helyreállítására meg azt mondták, hogy két hét és jönnek, de ha nem, hívjam az ügyfélszolit. Hát nem jöttek, hívom az ügyfélszolit, és mondták, hogy ez a két hét volt a határidő, szopóroller.
Úgyhogy van két lyuk a plafonon, ahol prímán lehet cseverészni a szomszéddal, egy kis tégla díszítés a tapétában, plusz egy kis széttört járólap. Ja meg egy gyönyörű gázóra látványa, aminek a szekrénye vagy eldől vagy nem...

Köpe Bálint 2015.02.17. 10:57:15

@Sandor Akarki:
https://www.google.hu/maps/place/M%C5%B1vel%C5%91d%C3%A9s+u.+11,+Budapest,+1223/@47.412501,19.016119,3a,75y,333.91h,64.72t/data=!3m4!1e1!3m2!1sKGuH_ksGYdFdhpFxsjeGUw!2e0!4m2!3m1!1s0x4741e70638cec119:0xe5f73b4037d68cac

Lady Ann 2015.02.17. 11:18:14

Na és az milyen, hogy Mucsaröcsögén (najó nem ott, de inkább nem írom le, hol) úgy kaptak EU-s pénzt, hogy előbb meg kellett csinálni az utat, és ha kész 1 hónapra rá jöhet a csatornázás a frissen elkészült út alatt. NOMÁÁLIS???

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2015.02.17. 16:37:51

@ColT: Zsiga Marcival is ez történt, tökre furcsa ez :-D

♔bаtyu♔ 2015.02.17. 18:33:13

Ez jó. A tulaj közterületen elhelyezett magánparkolóját az önkormányzat hozza rendbe.

Bár én az önkormányzat helyett megtenném és ki is tennék egy parkolás rendje táblát.

Arcade Macho 2015.02.17. 19:16:49

ezt az igenytelen retek bandat!!!
mar Budafokon is ijjen picsat mereszto urufiuk vannak?
csakany lapat aso az sehol sincsen? rinya az bezzeg van...
egyik kepen lattam a negyven centis betonlapot azt ugyan mar a sok elhetetlen kocsog tenyleg nem tudja megmarkolni???

"a gyermekeink cipőjeit naponta kell takarítsuk, akárcsak a lépcsőházat, ami úgy fest mint egy bánya, az autóink pedig mintha egyenesen a somogybabod rally-ról érkeztünk volna. "

1., 5 perc munka hogy a 4-5 db 40 centis jarolapot megfelelo helyre dobalni
2., a baromallatja eppen most jelentette fel magat, remelem a zsaruk leverik rajtuk az aszfalt takaritasanak a kotlseget!!! amugy meg KRESZ...

zdanee 2015.02.17. 23:09:19

@ColT: Miért, te inkább vadászt játszanál és arra szavaznál, aki már egyszer kibaszott veled? Legalább az illúzió megvan és nyugodt a lelkiismeret, hogy nem rajtad múlt.

Escaped 2015.02.17. 23:19:00

A szomszéd tanyája előtt is vergődtek, kivágtak olyan -mezsgyét jelölő- fát, amit nem kellett volna, feltépték az árok feletti gépjármű beállót és a képen láthatóhoz hasonló környezetet hagytak maguk után. A fickó végig fotózott, jogszabályokkal vagdalkozott. Amikor perrel fenyegette őket, hirtelen rendet raktak maguk után. Csak nála, egyébként az egész külterületet lesz@rták.

joska61 2015.02.18. 10:39:39

@helianthus: Ha ez lenne a valós ok, akkor minden ház előtt lenne egy. Az utakon meg minek ugye...

zöldbagoly 2015.02.19. 18:45:12

Elképedve olvasom a kommenteket, én sajnos szenvedő alanya vagyok ennek az egésznek, mint XXII. kerületi lakos. Üzenem annak, aki felvetette, hogy ilyen ház hogy-hogy nincs vagy nem volt csatornázva, hogy bizony nem kérdeztek meg bennünket, a házak nagyobb része igenis csatornázott, de most kitalálták, hogy az új szempontok szerint annak is át kell majd kötnie (vagy nem, ez még nem tisztázott teljes mértékben.) Aki ezt nem élte át, fogalma sincs, mit vesztett, soha nem szóltak előre, mikor kezdenek dolgozni, ergo vagy kiállhattál a kocsival a garázsból (de vissza esetleg nem) vagy fordítva, ablakaid úgy néztek ki karácsonykor, mint a szegényházban, - és most is ez a helyzet - én pld. lemosattam végre az autót, mert már nem lehetett ráismerni, abban a hitben, hogy, befejezték a munkálatokat, de nem, jöttek újra, úgyhogy vastagon áll rajta a por..((( Sorolhatnám még napestig a dolgokat, de minek is, látom, fanyalogni most is könnyebb, segíteni meg sajnos nem tud senki.( -Ja, és még csak annyit, hogy nálunk az alvállalkozó alvállalkozójának alvállalkozója dolgozott, egyik ezt csinálta, másik azt, a mi utcánk pld. saját erőből gyönyörűen betonozott volt, most ennek vége...((

Ati977 2015.02.23. 06:34:22

T. mindenki! Reagálva pár felvetésre:

1. a kocsibeálló és a parkoló, természetesen közterület, nem saját használatú, az áll be, aki akar. Ennek ellenére megcsináltattuk, természetesen az önkormányzat engedélyével, akik még némi építőanyaggal is beszálltak, amikor szóba került, hogy saját költségre tesszük szebbé az utcát.

2. Azért van ennyi klíma, mert ez egy négylakásos társasház. Az utcafrontról látható emelet, és a tetőtér, egy-egy külön lakás. A túloldalon található a másik kettő.

3. A kialakított gyalogjárda az utca túloldalán található, de a gyalogos közlekedés ezen az oldalon is biztosított.

4. A csatorna ebbe a házba már be volt kötve, a szomszédos házakba ellenben nem, de mivel innen kellett átvezetni (vagy mi), nálunk is túrni kellett.

5. Az önkormányzat az első perctől fogva állítja, és soha nem vitatta, hogy az alvállalkozónak kötelessége az eredeti állapotot helyreállítani. Mint említettem, a parkoló az önkormányzat engedélyével épült.

6. Időközben (egy hónap késéssel) a helyreállítást elkezdték, a kiásott földet és a sittet elszállították, a feltúrt részeket nagyjából elegyengették, de egyéb nem történt. Az önkormányzat és a kivitelezést vezető projektiroda egy-egy munkatársa azóta járt nálunk, továbbra is kedvesek, és megígérték hogy befejezik a helyreállítást mihamarabb, ám ez azóta is várat magára.

Sajnos csak most vettem észre, hogy megjelent a cikk, délután írok a szerkesztőknek a fejleményekről, és küldök friss fotókat is.

A helyesírási, fogalmazási hibákért elnézést kérek, elég ideges voltam, amikor a levelet írtam.
süti beállítások módosítása