Tékozló Homár

Profitmaximalizál vagy előzékeny a Tesco? / FRISSÜLT a Tesco válaszával

2015.09.04. 09:51 | Homár Hilda | komment

tesco-online-sales.jpg

Nincs az a házhozszállító cég, ami képes felkészülni arra az extra esetre, hogy a megrendelője nincs jelen az átvételkor, az átvevőnek viszont eleve fogalma sem lehet arról, hogy mit visznek neki. Ettől még érdekes kérdés, hogy milyen szempontok alapján történik a raktáron éppen nem lévő termékek helyettesítése, mert azért 20 ezer helyett 27 ezret fizetni, az elég nagy különbség. Vajon a következő legolcsóbb áru ugrik be ilyenkor? Vagy a márkából egy másik fajta? Van-e összeghatár, ami felett már be sem teszik a csomagba a pótversenyzőt? És ha van, az termékenként számít vagy a végösszegtől függ? Rákérdezünk.

Érdekes történetem volt a Tesco online bevásárlással.

Röviden: szoktam adományozni a rászorulóknak, viszont nem készpénzt, hanem tartós élelmiszereket. Mivel saját céget vezetek és az idő nagyon értékes számomra, ezért gondoltam online oldom meg a dolgokat, milyen klassz a Tesco online shopping. Most 20,000 Ft-ot szántam egy bevásárlásra, össze is állítottam a csomagot 20,087 Ft értékben. Bar az ár meg volt adva, hogy irányár, gondoltam túl nagy különbség úgysem lehet, hisz alaptermékeket vásároltam.

A vásárlás hétfőn történt, a kiszállítást szerdára kértem, közben a Tesconal akcióváltás nem volt. Mivel a kiszállítást az alapítványnak kértem a 8. kerületbe, én pedig Budaörsön vagyok, így személyesen nem voltam jelen a kiszállításkor.

Szerda reggel kaptam bankomtól az sms-t 27,066 Ft-ról.

Felhivtam az ügyfélszolgálatot, hogy mi történt, és azt a választ kaptam, hogy az adott boltban nem voltak a vásárolt termékek, így helyettesítették azt. Drágábbra. Tehát a Tesco úgy döntött, hogy 25%-al drágább csomagot állít össze. Amikor kérdeztem, hogy erről vajh engem miért nem értesítettek vagy kérdeztek a csomag összeállításakor, hisz emberek dolgozzak fel a rendelést. A válasz: a helyszínen, kiszállításkor lehet törölni a rendelést, vagy visszavihetem a nem kivánt termékeket. 

Teljesen életszerűtlen, több okból is:
1./ nem fogok az alapítvány ajtaján kopogni, hogy pár doboz tartós élelmiszert elvinnék…
2./ Budaörs és a 8. kerület közötti távolság plusz az idő sokkal többe kerül, mint ez az összeg.

Bar 7000 Ft különbség nem nagy összeg, pláne mivel  jótékony célra megy, mégis kérdem én, hányszor helyettesíti önhatalmúlag a Tesco az eredeti csomagot, hogy a vevő végül 25%-al többet fizet  a rendeltnél? Nyilvánvaló, hogy az adott termékre szükség van, másképp nem venné meg a vásárló, tehát kicsi  a valoszínűsége, hogy a helyettesitő terméket visszaadja.

A modern profitmaximalizálás egy módja – elég buta módon, mivel ez egy vevő elvesztésével és ezen cikk megírásával jár…

Üdv

M.

UPDATE szept. 7. 15:15

Megkérdeztük a Tescotól, hogy mi alapján helyettesítik a raktáron nem lévő termékeket. Ezt a választ kaptuk tőlük.

A Tesco Online Bevásárlás szolgáltatása az alábbi szempontok szerint választja ki a helyettesítő termékeket, amennyiben az eredetileg megrendelt termék nem elérhető az áruházban.

Bevásárlási asszisztens kollégáink, akik a megrendelt termékek összegyűjtését végzik az áruházakban, először az eredetileg rendelt termékhez hasonló, akcióban vagy promócióban lévő termékkel próbálják meg helyettesíteni a nem elérhető árut.

Amennyiben ez alapján nem találnak megfelelő terméket, úgy ár, márka, mennyiség, majd illat és íz alapján próbálják meg helyettesíteni az adott terméket.

Amennyiben egy rendelés során sok helyettesítő terméket kerül a kosárba, úgy elképzelhető,  hogy a számla végösszege a cikkben megjelölt mértékben haladja meg az eredetileg kalkulált összeget. Azonban fontos tudni, hogy vásárlóinkat mindig értesítjük, hogy hány helyettesítő termék került a korsárba, és annak átvételét a kiszállításkor minden következmény nélkül visszautasíthatják, és annak árát ez esetben ki sem kell fizetni.

A helyettesítő termékek alkalmazásától nem tudunk eltekinteni, hiszen ez vásárlóink érdekeit is szolgálja, s a legtöbb esetben nem okoz problémát, nem jelent jelentős többletköltséget. Azonban bizonyos termékek esetében, egy extrém  keresletnövekedést nem tudunk kiszolgálni, s ez esetben előfordulhat, hogy drágább termékkel kell helyettesítenünk. De még egyszer szeretnénk hangsúlyozni, hogy a helyettesítő terméket a személyes átvétel során bármikor visszautasíthatják a vásárlók, és annak ellenértékét ez esetben nem is kell kifizetni.

Tesco sajtóosztály

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

230e 2015.09.04. 11:17:33

@kakukk11: Ja, meg az is normális hogy a megrendeléshez képest 25%-val fizetsz többet. Jó vicc, így a TESCO-nak nem is érdeke hogy a kért rendelésedet teljesítse.
Legyen erre limit a választásnál, vagy az hogy nem kérsz helyettesítő terméket.

Manyecska 2015.09.04. 11:19:26

@McZozo: Nem kell hozzá vonalkód sem..az enyém is -Készletnyilvántartás - ha megírom a szállítólevelet rögtön kiveszi a készletből, képezhetnék hozzá vonalkódot csak hülyén nézne ki egy kétméteres átjátszó-állomás egy vonalkóddal az oldalán:D...már a mezei nyalvántartók is tudják szerintem. Kábé.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 11:27:44

@Józsi, a migráns köcsög: Már ha az azonnal ugyanazt a napot jelenti, akkor néha valóban.

Egy bent bolyongó vásárló kocsijában van.

Ellopták.

Nem húzta le a pénztáros.

Mást húzott le helyette a pénztáros.

Eleve nem is volt.

A vásárló rossz polcra tette vissza.

Eleve más volt helyette

Bent van a boltban egy elhagyott bevásárló kocsiban.

Nemtom a Teszkó neked jobb hely-e, de ilyen helyen nem lehet megoldani a pontos készletnyilvántartást.

Be lehetne hívni hétvégére az egész stábot, és végigszámoltatni velük darabra a vaníliacukros zacskókat, és akkor a következő szombatig kevés áru esetén lenne 20%-nál nagyobb eltérés a számolt és valós mennyiség között. De ha szombat 22:00-tól hétfő 06:00-ig el is készülnének vele, ott van még az ömlesztett áru, zöldségek, gyümölcsök, sajtok, felvágottak, húsok, ...

Ha áruházvezető lennék, ez biztos nem szerepelne a sürgős teendők listájának első oldalán.

lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton 2015.09.04. 11:29:15

@Manyecska: atjaco alomas: ez jatszohazakba megy? Segit a kolkoknek atjatszani 1 napot? Mer, es akinek a tarkojan van vonalkod?(human) Ha geek volnal, kepezes helyett generalast irtal volna.
@Dezsike: van listad a normalis webshopokrol? Modern, pocakos vilagpolgar csak onnan rendel.
@McZozo: Metroban a raktarkeszlet az eladoterben letezik. Amit irtal olyan, mintha nem lenne nyilvantartasuk.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 11:30:58

@Dezsike: "Azért ez érdekes rendszer, hogy szó nélkül kihozzák és csak ott szembesül az ember, hogy nem azt a terméket hozták amikor már átvenné."

Akkor nem veszed át. Nem szegeznek pisztolyt a homlokodhoz.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.04. 11:34:59

@atpijkamo: ámber. nem érted, hogy az eladótér meg a raktér az két külön dolog?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 11:35:19

Lehetne az, hogy a futár a boltban bolyongva felhívja a kedves vásárlót mobilon, és bemondaná, milyen lehetőségek vannak. És mikor az ötödik fajta kukoricakonzerv összetevőit sorolja, és a kalóriértékeket, akkor szépen lassan becsavarodik...

Lehetne ez prémiumszolgáltatás, s akkor a kiszállítás nem 300 forint, hanem 6000 és a kutya se rendelné meg.

Dezsike 2015.09.04. 11:36:15

@atpijkamo: "Akkor nem veszed át. Nem szegeznek pisztolyt a homlokodhoz."

Nem is ez a baj. Az ember azért rendel valamit, mert szüksége van rá. Ha aztán kihoznak valami mást ami lényegesen drágább és emiatt nem veszem át (mert mondjuk nincs nálam több pénz), máris elestem a terméktől és rendelhetek másikat/ugyan azt máshol, majd kivárni a szállítást újra. Ha az összekészítéskor azt tapasztalják, hogy az adott termék elfogyott, illene jelezni és szólni, hogy ez van helyette, kell vagy nem kell. Ha kell hozzák, ha nem akkor ne, és akkor időben tudok gondoskodni a helyettesítéséről máshonnan (gondolom ez az amit nem akarnak, ezért hozzák ki inkább a másikat szó nélkül).

lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton 2015.09.04. 11:36:35

@atpijkamo: nalad ma mindig bolyong valaki. Legjobb, mikor vajjal.:D Mondjuk a weekend dolgozok a mosott repat feldughatnak a seggukbe, segitve a kollektiv kieleguleslazitast.
Soha tobbet nem veszek margarint, eldontottem. Remelem betartodik ez az elhatarozas. Ha pl. haboru lesz, a bekat es siklot sem margarinnal (ami mint tudjuk csak 1 (mole)kulanyi kotesben ter el a koolajtol (nepszeru konteo)), hanem vajjal. Fontos, hogy a gourmet enunket ne hagyjuk szetrohadni. Saros es kilatastalan idokben sem.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 11:36:49

@Józsi, a migráns köcsög: Egyszer nézz be egy Teszkóba. Meg fogsz lepődni, kint van az áru a gondolákon. Ami nem fér oda, az van a raktárban. A futár a gondolákról szedi össze a cuccost.

McZozo 2015.09.04. 11:37:17

@lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton: Felreertettel, pont ezt irtam amit te is. Csak arra probaltam ravilagitani hogy a metroba a raktarkeszletet nem tudod elkuloniteni a eladoteri keszlettol mert a ketto egy es ugyanaz, mig ezzel szemben a Tesco Auchan szeru aruhazakban igenis van egy raktarkeszlet valahol hatul es van egy resz ahol mar kikerultek a cucok a vevoknek, igy ott fizikailag meg lehet oldani hogy mondjuk az online kinalat a raktarkeszletbol megy cask es nem veszik bele azokat az arukat amik mar a polcra kerultek

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 11:38:29

@lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton: "nem veszek margarint"

Csak egyet tudok érteni. Nem is értem, tényleg nincs háború, mijafacé veszik a zemberek?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 11:42:50

@Dezsike: "nincs nálam több pénz"

:))

"összekészítéskor azt tapasztalják, hogy az adott termék elfogyott"

Akkor levesz valami mást a szomszédos pocról. Ez fér bele az idejébe. Ha erősen összpontosít, akkor nem fog sima liszt helyett réteslisztet hozni. Ettől többet elvárni a 300 forintos kiszállítási díjért szerintem utópia.

Bízzál meg ezzel egy erre szakosodott céget, azok bájologni fognak veled telefonon a pénzedért. De akkor meg nem a Teszkóba fogod őket küldeni.

Manyecska 2015.09.04. 11:52:56

Lejár az akció, gyűjtőfüzet kihajít a p..ába, még hiányzik tíz hűségpont.Kutyának jó lett volna a plüssjáték ingyér mér ne nyaljak, ugye:P..Közlik, hogy meghosszabbították az akciót erről értesítés ofkorz nincs. Ekkorra már mindenki kidoPta a félig telenyalt füzetecskét, tehát kezdhetné elölről. milyen cseles nem???:D Azt háromezerér' eladhassa máshol valami lökött úgyis megveszi. Amúgy cuki plüssfigurák voltak.

lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton 2015.09.04. 11:54:17

www.agraroldal.hu/kep/640-600/63665.jpg.pagespeed.ce.rgsyUmhwan.jpg
MAR OSEINK IS ISMERTEK A FELTEGLAT
Parasztnagyszuleink koraban, kirakatok hianyaban ellensulykent volt hasznalatos es a szurcsolnivalo napvilagra segiteseben jeleskedett fokent. Ma a backdoor uzenetek hathatos vivoanyagakent ismert egetett alkalmatossag regota velunk van, idorol idore megtalalja a maga hasznos funkciojat, miota csak domesztikalasra kerult az ember altal. Azota kertudvarokban, telephelyeken tanyazik eloszeretettel (regebben vad volt, de az egetokemence latvanyatol aztan megszelidult mind). A dolgavegzett kirakat-modelleket a derek polgarok az erre kijelolt gyujtohelyeken adhatjak (hajithatjak) be. Nem ugy a gyujtoi darabokat. Egyik legritkabb, igy legertekesebb peldany egy "HO" inverzdombor tortfelirattal bir. Akinel ott a "MAR" jelentkezzek, mert minden jo lesz az univerzumban, ha osszepasszintjuk a kettot.

Manyecska 2015.09.04. 11:54:21

@lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton: azt tetoválásnak hívják a nyúlnak izé mindegy.:DD Apád ír?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 11:55:01

@McZozo: "az online kinalat a raktarkeszletbol megy cask es nem veszik bele azokat az arukat amik mar a polcra kerultek"

Hehe, akkr lenne csak tele a Homár. Erre már válaszoltam, nem olvasol: @atpijkamo:

lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton 2015.09.04. 12:03:30

@Manyecska: tehat a cukisag lenne az az orpitalis hajtoero, ami lankadatlan pontnyalasra osztokelt? 1x kifejezett tiltakozasom ellenere adott pontgyujtofuzetet, meg pontokat. Minimum ugy neztem ra, mint anno a menzan, mikor a high density & qualify konyhasneni valami nagyon nem odaillot volt szives megmasithatatlan gepszeruseggel az adag feluletere baszni, mondjuk turoscsuszara cukrot, pedig akkor megrepedtek a csempeegysegek a falon, olyancsunyan neztem. Sztem az ilyen pontgyujtos szarok a valasztovonal ember es fogyasztoi droid kozott. Persze tevedhetek is.

Manyecska 2015.09.04. 12:05:45

@lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton: igen, meg a kutya depressziós.., szeretek nyalni mostanában nemtom én is csodálkoztam magamon. Lényeg hogy pár báárom tuti újra kezdi gyűjteni éééérted! Szerintem kábé egy bizonyos réteg tényleg imádja ezeket szoktam látni..

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2015.09.04. 12:07:28

@Antalbaba: Normális helyeken adnak kedvezményt, ha csak drágább csereterméket tudnak biztosítani. Persze nem annyit, mint a különbözet, csak annyit, hogy ne érezze magát átvágva a vásárló.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.04. 12:12:26

@atpijkamo: még mindig nem érted. az online eladásra kínált árukészleted nem egyezik meg a boltod azon árukészletével amit a vevők taperolnak, hanem az egy más készletből kerül teljesítésre. ennél egyszerűbben nem tudom leírni.
a cég választhat, hogy a fizikális boltjának a javára vagy az online boltja javára enged meg hibákat, az első esetben mindig lesz olyan áru amit megrendelsz, a második esetben néha kifogyhat a az izlandi vaníliás masszásolaj a polcról ha bemégy a tacskóba.

Manyecska 2015.09.04. 12:16:11

Mink nem izlandi hanem ázsiai masszázsolajat használunk a bicikliláncra /IS/ csak az a baj hogy a darazsak felhőben követnek a hídon olyankor..

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 12:17:00

@Józsi, a migráns köcsög: "az online eladásra kínált árukészleted nem egyezik meg a boltod azon árukészletével"

Most már látom, mit nem értesz. Helyesen így szól a mondat: A Teszkó online eladásra kínált árukészlete megegyezik a bolt árukészletével.

Mégpedig annak a boltnak az árukészletével, ahonnan a kiszállítás történik.

Fentebb leírtam, hogy megy a folyamat: @atpijkamo:

Manyecska 2015.09.04. 12:17:59

de az olívaolaj is tökéletes bár azzal még nem duKtunk.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 12:18:17

@Manyecska: A Nyulat meg varrógépolajjal kented be? Nem is csoda, hogy emigrált.

McZozo 2015.09.04. 12:25:12

@atpijkamo: mert ugye a mai vilagban baromi nehez az online feluletet eloben osszekotni a raktarkeszlettel, no de mindegy

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.04. 12:25:24

@lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton: nemfürgyökle! azértse!

@atpijkamo: azt tuggyuk, hogy a teszkó szarul csinálja, ezen nincs mit magyarázni. arról volt szó, hogy jobb helyeken hogyan csinálják.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 12:27:07

@McZozo: Összekötik, csak amivel öszekötik az nem pontos. Ezt olvasd: @atpijkamo:

McZozo 2015.09.04. 12:29:24

@Manyecska: Anno megboldogult Coraban volt pontgyujto kartya. es apenztarak melett lehetett megcsodalni azokat a termekeket amiket pontra lehetett megvenni. Barmi ami ertelmes volt csillagtavolsagban volt a gyujtheto pontokhoz kepest, de gondoltuk sebaj majd eccer csak elerjuk a csillagokat is. Aztan par ev kitarto vasarlas utan na mondom cask lekerdezem apontjaim hatja elertem mar a gumikacsa szintet, mire kozolte a penztaros neni hogy ja mult honapban toroltek a pontokat mindenkinek es ujraindul a gyujtogetes. Egy vilag omlott ossze bennem h ogy a gumikacsat se tudtam megvenni :)

Manyecska 2015.09.04. 12:31:14

@atpijkamo: XD XD valami fáziskésleltető lehetett benne mer novemberben talált meg újra..aztán alácsúszhatott a HÉV alá én nemtom..

lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton 2015.09.04. 12:31:48

@Manyecska: hogy jott ide a kutya? Nem azt allitom, hogy nem tudom magam elkepzelni gyujtogetokent lazatekintettel (bar annyit nem vasarolok), csak ugye egy megszerezheto termekuk celcsoportja sem vagyok, s ahogy a dolgok allnak, nem is leszek. Az meg kulon szep, mikor valaki az ifontol vagy a teglatest Fila taskatol erzi magat egyedinek. PONT egyedinek. Kiakadokgeci. Avagy siman csak igenytelen, mindegy mivel mutatkozik. Nemtudom melyik a rosszabb.
Meg nekem van 1 olyan stiklim is meg, hogy reklamszatyorral soha nem mutatkozom. Szoval ilyen vagyok en. Tudatos fogyaszto nem egyenlo jofogyaszto. E szembenallasra csak kevesek figyelmet merem felhivni, csak akiknel biztosan tudom, hogy nem fustol el az agy. Bar beallitja magat a rendszer, mert magat tudatosnak halucinalo jofogyasztokkal vannak tele ugyis a boltok "polcai". Meg egyszer egymas melle keveredtunk egy novel a hiperventillacios vesztosoron (penztari, kigyozo), o is szorongatta a kis negyzetbe hajtott, hozott vaszonszatyrat, pont, ahogy mi. Szinte komikus volt, de legalabbis aranyos. Akkor es ott rogtonzott kiskozosseget alkottunk, szavak nelkul. Rendelesnel ilyesmire nincs lehetoseg.

Manyecska 2015.09.04. 12:32:44

@McZozo: :DDD ezek ilyen komoly méretű cukiságok nekem kell egy! Csak a szemét ki kell szedni azt néztem, mer a kutya lenyeli:D

McZozo 2015.09.04. 12:36:51

@atpijkamo: Ezt olvastam mar cask te azt nem akarod megerteni amit en is meg a @Józsi, a migráns köcsög: is ir neked, hogy lehetne a logisztika ugy hogy kamion megjon es Tesco beveszi arut es raktarkeszletre teszi. Mondjuk itt 24 orat parkoltatja ezt a keszletet elerhetove teszi az online feluleten is. Majd a nap vegen megnezi hany ndk eletromos turmixgepet rendelt valaki online es ezt iveszi a raktarkeszletbol es odaadja vagy elkuloniti a futar reszere. A maradek raktararut a 24 ora utan kirakja a polcra, de ekkor mar az aru logisztikailag egy masik dobozba kerul es ezaltal kikerul az online elerheto keszletbol.

Manyecska 2015.09.04. 12:38:17

@lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton: hát szoktam venni neki ilyen plüss-sárkányt, legutóbb pl.imádja! már nem depressziós, amúgy. a nyúúlnak:D vették ki a kosarat a kezéből a spárba jut eszembe valami gyökér, a bejáratnál! elég sokáig álltunk még ott..:DDD ON

Igi1.0 2015.09.04. 12:38:44

Ajjaj

A poszter GONDOLTA de akkor is ez lopás akármiyen a rendszer

Szerintem

Akkor adtak volna 13000 ftér cuccost oszt jóvan

A rendszer olyan amilyen de ez h a vevő atvételkor kerte h lehet drágábbat is nem indok h kötelező átb@szni

Igi1.0 2015.09.04. 12:40:17

@McZozo: a gumikacsa környezetszennyező termék

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2015.09.04. 12:41:12

Szerintem itt valami félreértés van, nem kell törölni a rendelést. Ha átvételkor a helyszínen nem tetszik a konkrét (kék zacskóban lévő) helyettesítő cucc, akkor azt (és csak azt) visszaküldheted.

Nyilván aki átveszi. Ha máshoz rendeled, akkor ő tudja visszautasítani.
20 helyett 27eFt akkor lehet, ha mondjuk kifogytak a tuskógazdaságosból, és ment helyette a márkás.

Online rendeléskor észnél kell lenni, mit veszel át. Így vakon tulajdonképp biankó rendelést adtál le így a Tescónál. A rendelésért amúgy max. respect, remélem, fel tudták használni a drágább cuccot...

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2015.09.04. 12:42:20

@McZozo:
Hasonlót velem is csináltak (nem a Cora). Hűtlenségakció. Így lehet nagyon gyorsan megszabadulni az addig elégedett rendszeres ügyfél további látogatásaitól.

Manyecska 2015.09.04. 12:43:05

@McZozo: Figyelj neked a Kacsafutam ajánlott akkor! :P próbáltuk otthon meghekkelni sajnos szerintem elmerült a startnál már:D

lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton 2015.09.04. 12:43:46

@Manyecska: ebbol csak a szokozoket ertettem, de azert jo volt. Igy is megtisztelo, hogy hozzam szoltal.
xDe&ON (ha majd divattervezo leszel lehet ez a markad)

Manyecska 2015.09.04. 12:44:11

@Igi1.0: lóxart mama!:D a futam résztvevőiből gumiszőnyeget csináltak jáccóterekre, egy csomót ki is fogtak és Wanted felirattal köröztették a fészbukon.:D Dehát oda a hülyék járnak, tudod.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 12:45:58

@McZozo: Nagyon vicces lenne, ahogy a raklap csomagolását tépi fel a futár egy kiló lisztért vagy zacsakó vaníliacukorért. Pláne, ha a vaníliacukor valahol a bála közepében van. Kábé az idejének 90%-át keresgetéssel, a bálák szétcincálásával tölthetné. A munkafelügyelőjeként erősen nem lennél népszerű ezzel az ötlettel. A vásárlók meg azon vergődnének, hogy miért lett kétezer forint a kiszállítás.

Egy napig áll a készlet a raktárban, a kesflónak ez kurva jót tesz.

Aztán a szétcincált raklapot viszi be a vásárlótérbe targoncával, széles utat hagyva lisztből vagy vaníliacukros zacskókból.

Nem elég élénk a fantáziád, ennél még SOKKAL bonyolultabban is lehetne csinálni.

venszivar3 2015.09.04. 12:46:34

@McZozo: CSAK fityiszes lehetsz! hiszen hiszel a mesékben! akkó te vagy AZ B+!!! aki a lecsóban, óceánban, spájzban adja oda a pontgyűjtő kártyáját előttem a pénztárosnak..., hogy nem száradt még le a kezed!?!? :)

McZozo 2015.09.04. 12:52:09

@venszivar3: Ezt leirnad rolam a Facebookon is mert ott meg mindig komcsiznak :) amugz nem hiszek a mesekben es az irasom ironikus volt de ez lehet irottan nem jot at bocs :)

Igi1.0 2015.09.04. 12:52:14

@Manyecska: bezony már a gyerekeid is szennyezik a környezetet

Készülhecc mer cigiznek is rendesen

McZozo 2015.09.04. 12:56:46

@atpijkamo: Amit irsz ezzel azt feltetelezed hogy mikor a Tuskoban aru erkezik a kis Tuskok oda teszik le a raklapokat ahol eppen helyet talalnak, s igy azert lassuk be utana az arufeltoltes is elmeny lehet. Azonban barmennyire is Tuskok a Tuskosok nem hinnem hogy ilyen kaosz honolna a raktaraikban. Inkabb ugy kepzelem hogy a cukrot a cukorhoz rakjak mig a kiveheto aktos ndk turmixgepet meg a turmixgepekhez. a 24 oras parkoltatast cask egy peldanak irtam de lehet mashogyan is csinalni pl riportot lehet csinalni hogy mibol es mennyi fogy online es kb annyi termeket akkor el lehet kuloniteni es nem polcra rakni, de biztos vagyok benne hogy nalam okosabbak ki tudnak talani egyeb logisztikai csodakat is a megoldasra

Manyecska 2015.09.04. 12:57:05

@Igi1.0: ááá, a kisebbik már elköltözött /keresztfiam/, a nagyfiam utálja, a nyúlé meg három hónapos még nem cigizik.:D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 13:02:08

@McZozo: Káosz akkor honolna a raktárban, ha ügyes kezek még a gondolákra való kipakolás előtt szétcincálnák a bálákat.

Mondok neked egy még sokkal bonyolultabb megoldást, amire álmodban nem gondolnál. Fel lehetne építeni az áruház mását, a bejövő árut oda polcokra szépen szétosztani, és akkor a futárok onnan szedhetnék össze. Egy nap elmúltával az egészet átpakolhatnák a valódi áruházba, ami nem fér oda, azt meg visszacsomagolhatnák, és visszavihetnék a raktárba.

Igi1.0 2015.09.04. 13:06:56

@Manyecska: nem lehet elég korán elkezdeni

Ha a pénzt már ismeri :)

McZozo 2015.09.04. 13:07:03

@atpijkamo: nalatod ez is egy megoldas add el az 5letet a tuskonak hatha fizetnek par milla projektpenzt neked :)

Manyecska 2015.09.04. 13:19:11

OFF @Igi1.0: "A Budapesten kialakult menekülthelyzet a magyar kormány szégyene, de az Európai Unióé is egyben - jelentette ki az Európai Parlament Zöldek frakciójának társelnöke pénteken"
jut eszembe nóóóórmálisak, fejek felett kellett átlépdelnem reggel csapások vannak csak a szírek közt fehér ember oda be nem teszi a lábát iszonyat mi volt a zaluljáróban!!! Zöld vagyol? épp ideje volt hogy meginduljanak!:P

Manyecska 2015.09.04. 13:22:19

@Igi1.0: ja, szóltam nekik hogy mennyenek nem baj ugye? :D:P

Manyecska 2015.09.04. 13:36:33

@Igi1.0: "Fásy Ádámot, Zámbó Árpyt a Keletibe, oszt had szóljon a Zeneexpressz! Garantálható, hogy 1 órán belül mindenki eltakarodik.D" :D!

McZozo 2015.09.04. 14:08:18

@Manyecska: Ez teny hogy Fasy Zambo es tarsai pusztitobbak, mint barmilyen titkos amerikai csodafegyver :)

PITTA 2015.09.04. 14:27:34

@atpijkamo: Volt nálunk is hogy Kecskeméti lekvárt rendeltünk és becserélték Darbó-ra... A Kecskeméti se olcsó, de a Darbó meg főleg nem...

Manyecska 2015.09.04. 14:28:42

@McZozo: engem nem ők zavarnak hanem a töketlen vezetés..!! minden szinten..:(

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 14:31:32

@PITTA: Ha sokallod, udvariasan visszautasítod. Egy "köszönöm, nem kérem" nem kerül olyan sokba.

Manyecska 2015.09.04. 14:35:46

@McZozo: ..de azért az allah akbar..kiakaszt... a Budaörsi úton.. :D

PITTA 2015.09.04. 14:38:01

@atpijkamo: Persze. Nem volt balhé, szóltunk hogy nem kérjük. Csak nem értem miért ilyen a rendelési felület. Miért nincs olyan opció, hogy:
- Csak ezt a márkát kérem, ha nincs nem kell

:-)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 14:40:23

@PITTA: Javasold nekik. Egyszerű lenne fejleszteni, használni, nekik lenne jobb tőle.

kakukk11 2015.09.04. 14:41:01

@230e: Hát szerintem a tesco lassan rá fog jönni, hogy rossz országban csinálta meg ezt a házhozszállításos fejlesztést, egész egyszerűen az ország lakosságának nagyrésze nem képes kezelni. Szerencsére mondjuk nem is muszáj használni, akinek nem tetszik ne használja.
Igen, van hogy nem az van a rendelésben, amit kértem, van hogy drágább dolog, van hogy olcsóbb. Azért általában drágább, mert mindenki az olcsóbbat választja alapban, és ha nincs, akkor mégis mit rakjanak bele? 50+ rendelés után azért azt kell mondanom, hogy kb minden második vásárlásnál van 1-2 termék helyettesítve, de ami a lényeg, és még mindig nem jutott el sok ember tudatáig: HA NEM FELEL MEG, NEM VESZED ÁT. Nem fog senki limitekkel foglalkozni, és ha nincs a limitnek beállított, akkor mi van? Ne hozzon semmit? Akkor meg nem tökmind1, hogy hoz e vagy sem, ha a te képzeletbeli limiteden felül van, nem veszed át. De nyilván ehhez kétszámjegyű IQ-ra van szükség, ezért had hangsúlyozzam még1x ki, NEM MUSZÁJ TESCO-ból rendelni.
De ha valaki ezt jobban tudja csinálni, mert látom a karosszékből megy az észosztás, hogy hogy kéne, akkor hajrá, én támogatom. Nyiss egy bevásárlóközpontot, és indíts házhozszállítást limitekkel hülyéskedve, és legyél nyereséges.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 14:42:19

@Hilda: Írd meg a Teszkónak, hogy a Homár közösség azt javasolja, legyen egy "nem kérek helyettesítő terméket" kibekapcsolható jel minden rendelés mellett.

PITTA 2015.09.04. 14:43:57

@atpijkamo: Szerintem tudja a rendszer, hiszen rengeteg helyen fut ez már. Egyszerűen arra utaznak, hogy milyen kedvesnek gondolod majd a Tescot, hogy hoz másmilyet, ha nincs amit kértél + általánosságban nem szeret az ember konfrontálódni, így az emberek fele el fogja fogadni a csereterméket. (hiszen valószínűleg kell valamihez azért kérte)

Manyecska 2015.09.04. 14:45:38

@atpijkamo: maguktól nem jut eszükbe?

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 14:49:31

@PITTA: Akkor jó. Ez mindenkinek jó.

A Teszkó adja a szolgáltatást, neki joga olyanra kialakítani, ami neki előnyös, azt feltételezve, hogy a vásárlók nagy többségének is megfelel.

Mondom, nekem kéne egy "cukormentes terméket csak cukormentessel helyettesítsen" gomb, de nem verdesem magam a földhöz, ha nincs.

Meg kéne egy olyan, hogy aha nincs "A" termék, akkor "B" terméket kérem, ha az sincs akkor a "C" terméket. Aztán külön pilótaengedéllyel lehet majd csak vásárolni, olyan bonyolult lesz a felület. Így is sok vásárlónak nehéz megoldani, hogy az emil cím helyére ne a telefonszámát írja...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 14:52:17

@Manyecska: Hát @PITTA: szerint nem akarják, hogy az eszükbe jusson. Lehet igazsága.

Kábé olyan fajsúlyú kérdés, mint hogy világoskék bugyiszínű BKV buszokkal nem szeretnék utazni.

McZozo 2015.09.04. 14:56:51

@Manyecska: Egyetertunk masutt is irtam mar, hogy a nagyvezir ezt akarta felhasznalni hogy megtepazott reputaciojat helyrebillentse cask olyan jol sikerult hogy tultolta a bicajt es mar nehez kifarolni a dologbol arcvesztes nelkul, raadasul szokasahoz hiven mindig mindent forditva csinal. Mikor nem kelett volna akkor tovabbtoltak a menekulteket most mikor tovabb kene akkor meg hogy csakazertis megmutassa meg otthon tartja oket hogy sirhassunk az unionak megint hogy mi szegeny aldozatok mar megint

McZozo 2015.09.04. 14:58:56

@PITTA: Asdaba pl van ilyen a rendelesednel hogy elfogadsz e cseretermeket vagy cask amit te kertel, mert ha nem akkor be se probalkoznak. Bar mint fent irtam itt a cseretermeket abban az arban hozzak amiben az eredetit megrendelted. Bar itt is voltak csodak mint mikor a kakaostej helyett vanilias tejet hoztak volna nekem. na azt mar visszakuldtem :)

lcsaszar 2015.09.04. 15:01:28

20 ezer helyett 27 ezer az +35%, nem 25%. Remélem, nem könyvelőcéget vezet a posztoló.

Manyecska 2015.09.04. 15:01:39

@McZozo: nem csinálnak ezek semmit hónapok óta..:(

lcsaszar 2015.09.04. 15:11:47

Csak élelmiszert lehet házhoz rendelni a Tescotól? Mert attól félek, hogy ha megrendelem mondjuk Andrea Bocelli CD-jét, nehogy Zámbó Árpit hozzanak ki, mondván kifogyott, ez van helyette...

PITTA 2015.09.04. 15:16:27

@atpijkamo: Hát csak megszokás kérdése. Én mivel '92 óta gép előtt ülök nekem ezek nem bonyolultak :-). Bár ha mindenki magának meg tudja csinálni az adóbevallást, akkor egy 'X - nem akarok csereterméket' opciót is tudnak kezelni :-) Aki online rendel az azért már nem digitális analfabéta... Bár a magyar ember szereti az ATM-et is, ahelyett hogy kártyával fizessen (ha már utalva kapja a fizetését). Szóval passz

vizsla_barat 2015.09.04. 15:19:23

Igen erdekes az online vasarlasi kulturatok. Azt hiszem az amazon nem lenne ott ahol ha ezt jatszana. Pedig tudna. Amikor a kosarba kerul es utana megrendelodik az adott arucikk abbol 1) van raktaron (az amazon azt is tudja mennyi,sokszor kiirja 2-3 van mar csak persze nagyreszt marketing trukk) 2)mennyit vonnak le a kartyadrol. Sajnalom,nem vagyok hajlando feladni a penztarcam feletti felugyeletet a Tesconak.

kakukk11 2015.09.04. 15:55:32

@vizsla_barat: :D Ezen behaltam, a pénztárcád feletti felügyeletet. Mert kurvára át tudja, meg akarja venni a tesco azt. Visszaadják a zsét amit nem veszel át terméket, sőt fizethetsz a helyszínen is bankkártyával, pont az ilyen paranoiások miatt. Utoljára ilyenen akkor röhögtem, mikor az alpokban foglaltam szállást, egy kis eldugott faluban egy pár szobás panzióban, és láttam kiírva, hogy booking.com-osok számára üzenet: Ne félj, nem fogom lenyúlni a bankkártyádról a pénzt, aminek a számát megadtad a booking.com-on. Gondolom a néni már sok hozzád hasonlóval találkozott, ő se vette át a felügyeletet senki pénztárcája felett sem.

Az amazont meg akkor hasonlítsd hozzá, ha nyit 20 országban 1000 bevásárlóközpontot fél millió alkalmazottal, és holnapra házhozszállítja a sárgarépát, a csirkemellet és a fagyasztott borsót. Mert cseresznyét hasonlítasz banánhoz.

vizsla_barat 2015.09.04. 16:13:43

@kakukk11: Az amazon nemreg lenyomta a walmartot. Ugyhogy marcsak egy lepes a repa meg a mell meg a borso.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 16:13:44

@lóhajtású processzorventilátor nyestfokozaton: Ezt határozottan vissautasítom. Vizsla Barát csak egy félanalfabéta hülye kretén.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 16:16:30

@PITTA: "ha mindenki magának meg tudja csinálni az adóbevallást"

:)) Már ha megtudná. Iszonyú primitív hibákkal buknak el. Nem mintha a NAV nem lenne hibáztatható. Külön sportot űznek az OK gomb elrejtéséből.

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 16:18:56

@lcsaszar: Akkor nem kéred, ilyen egyszerű.

Egyébként ha valami olyat veszel, ami nem tetszik, a Teszkónál lehet legsimábban visszakapni az árát.

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2015.09.04. 16:37:26

En pont ezert nem vasarolok online. Az akcios termekeket soha nem tudtak kiszallitani, mondvan elfogyott. Volt, hogy rendeltem asvanyvizet 26o forintert es helyettesitettek 59 forintossal. Nem ugyanaz a kategoria. Kerdeztem, hogy miert nem hivtak fel, hiszen 24 db-ot rendeltem, az mar azert tetel. Kozoltek, hogy nem telefonalhatnak es ne ot idegesitsem ilyen hulyeseggel hiszen o csak a kiszallito. Epres joghurt helyett malnasat kuldtek, mindig!Ujsagot is rendeltem, megjelenes napjan allitolag mar az is elfogyott. Tudom nem nagy dolgok, de engem bosszantott.

halaloszto 2015.09.04. 17:59:58

A tesco kiszállítás nem olyan mint amit megszoktál a webshopokban. Nem konkrétan megveszed a cuccot, majd utánna kiszállítják. Hanem összeállítasz egy kínálatot, amit kiszállítanak, megtekinted, majd amit akarsz megvásárolsz belőle. Visznek neked egy testreszabott boltot.

Ha kiszállításkor nem vagy ott, az a te bajod, akit megbízol hogy helyetted vásároljon, az fog konkrétan dönteni.

Szerintem ez egy tökjó módszer, csak kiderült hogy erre a speciális esetre nem teljesen frankó. De attól még tök jó.

Egyébként meg mindenki nevében köszönjük a hozzájárulást, ez a lényeg!!!

Aureliano Buendía 2015.09.04. 18:51:49

@atpijkamo: ha így van, az elég nagy kapufa.

Elképzelem, ahogy az utolsó leárazott parizert kitépi Jolánka néni kezéből:D

Aureliano Buendía 2015.09.04. 18:52:54

juteszembe: betört valakinek a feje a béka miatt? Folyt vér? Lesz kártérítési per?

Aureliano Buendía 2015.09.04. 19:00:30

amúgy azért annyit meg kell jegyezni, hogy minden tiszteletem a posztolóé az adományozás miatt.

Ugyanakkor törekedjen arra, hogy ott legyen átvételkor, bármennyire is elfoglalt. Vagy beszélje le az adomány átvevőjével a dolgot, akár a tételes átvételkor is.

De inkább legyen ott.

venszivar3 2015.09.04. 19:10:14

ajándék jónak NE nézd a lovát...

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.04. 19:37:48

@Aureliano Buendía: Ezek a futárok nem állatok. Néztem őket, nem nem lerobbantak, jó középkorúak, de van csinos fiatal csaj is köztük.

dreia 2015.09.04. 20:54:57

Nekem nem az árral volt problémám. Amikor elkezdték ezt a házhoz szállítást, még az elején nagyrészt azt hozták, amit rendeltem. Akkor fejeztem be velük, amikor már a rendelt áru kb. fele helyettesítő termék lett. Például Staropramen barna sör helyett valami karamellás sörkutyulékot, nagy boríték helyett a legkisebbet, szóval számomra teljesen használhatatlan dolgokat.

Igi1.0 2015.09.04. 22:53:00

@Aureliano Buendía: lyuk lett a fejében jegyezd mãn meg

Jaj te

trolludulo 2015.09.04. 23:19:28

@atpijkamo: Érdekes, külföldön más üzletláncok probléma nélkül meg tudják oldani a készletezést. Akciós árukból se futottunk még soha "készlethiányra". Eddig pontosan megkaptunk mindent, amit rendeltünk. A megérkezett gyümölcs, zöldség mindig gusztusos és szép, a termékek lejárati ideje távol esik a kiszállítás napjától. Továbbá adott összeg felett ingyenes a kiszállítás. Hazai tapasztalatom nincs, nem tudom pl. G'Roby és társai milyen feltételekkel szállítanak. Posztolónak tanulópénz volt.

Black Hole 2015.09.05. 17:41:59

Nem értem a problémát! A cuccot valaki csak átvette! Néha vásárlok én is így, volt már rá példa, hogy nem volt amit kértem, olyant hoztak helyette ami nem tetszett, oszt' mondtam, hogy nem kérem.

Matteo79 2015.09.05. 21:49:47

Megint egy ostoba posztolò ès kommentelôk...
Le van írva a vàsàrlàsi feltètelrendszer, ha nem tudod az a te bajod, ha nem tetszik ne hasznàlod. Mègis hogy kèpzelik egyesek hogy megmondjàk a frankòt? tièd a bolt? Nem. Akkor kuss ès ha nem tetszik lehet mashova is menni. Sokan àtesnek a lò tuloldalàramert ô a vàsàrlò... Csakhogy amit itt pofàznak az nem arròl szòl hogy romlott a tej vagy ezer emberre 1 kassza hanem hogy milyen színû csatt legyen a pènztàros hajàban.

joska61 2015.09.07. 10:36:47

Ha tudod hogy működik a rendszer, nem írod meg ezt a levelet. A helyettesítő árukat nem kötelező átvenni. A többit sem. Az alapítványnál pedig átvették. Ennyi.

Terézágyú 2015.09.07. 11:02:24

"20,000 Ft"

Kemény húsz forintot????

Ezt költsd inkább arra, hogy visszamész az általános iskola alsó osztályába és megtanulod, hogy Magyarországon (és sok más országban) tizedesVESSZŐ van.

halaloszto 2015.09.07. 13:08:35

@Terézágyú: rajtad kívül mindenki tudja mekkora összegről van szó. te meg nem számítasz.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.11.11. 17:26:23

Most ment el a Tesco futár. Montam neki, feleslegesen izzadt a helyettesítő termékkel, mert előre tudtam, hogy nem kell. Rá is írtam a rendelésre, nem tud olvasni. Mondta, hogy

ANNAK AKI KIVÁLOGATJA A CUCCOT SEMMILYEN MÓDON NEM LEHET ÜZENNI.

Az üzenetet már csak a futár látja, a termékek addigra ki vannak válogatva, számlázva.
süti beállítások módosítása