Tékozló Homár

A magyar föld legjava

2015.09.28. 09:52 | Homár Hilda | 148 komment

20150926_210145_1.jpg

"Az agrárium színe-java", "az ország legnagyobb és legelismertebb mezőgazdasági seregszemléje", "A magyar föld legjava" - ez mind az OMÉK, vagyis az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, ahol a fenti képet nézve lenne mit finomítani a rendszeren, mert biztos vagyok benne, hogy a magyar föld tud ennél jobbat.

Sziasztok!

A mai napon meglátogattuk Kedvesemmel az OMÉK-ot. A birkák, tehenek, lovak, nyulak aranyosak voltak, és a sok élménytől megrészegülve úgy döntöttünk, viszünk haza néhány ősteremelői, kézműves, bio meg nagyon egészséges falatot. Többek között vettünk egy kis darab kecskesajtot és kb fél kiló kolozsvári szalonnát az "A" pavilonban.

Este hazaérve nekik is láttunk: a sajtról hamar kiderült hogy több mint egy hónapja lejárt (nem néztem meg amikor megvettem, nem vagyok sikeres ember), a szalonnából meg kb. az ötödik szeletnél kiesett négy darab CSONTKUKAC! Horgászat közben nem zavarnak, de nem szeretem látni őket a tányéromon...:( A kis kukacok megtekinthetők a mellékelt fotó alsó harmadában.

Ez most egy kicsit elvette a kedvünket a vásározástól és várjuk az alhasi tüneteket.

Üdv: Stonerarc

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.28. 09:59:50

idézet a termelőtől: "Felsőtold és Hollókő között fekvő Kecskéd pusztai kisgazdaság által készített friss, vagy maximum néhány hétig érlelt, változatos ízesítésű, intenzív aromájú kecskesajtok." ez az érleltebbik fajta volt.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.28. 10:01:44

a kukakc meg jó minőségű tiszta protein, jó sokat kell enni belőle.

Manyecska 2015.09.28. 10:05:33

Mi? vittek kézműves nyulat?:DD

joska61 2015.09.28. 10:06:52

Otthon derült ki... Hát nincs neked szemed, hogy megnézzed mit veszel?

Manyecska 2015.09.28. 10:09:25

Az nem aztat jelenti hogy felbontás után tartható el x napig...? mera bacon-szalonnára is hárem nap volt írva, meg is rohadt egy hét után holott füstölt../bolti/ szép szürkés lett..

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.28. 10:11:39

Szerintem a gyártási idő van ráírva. 08.16-án csinálták, és azóta is érlelik. Mi a probléma?
A szalonnához nem tudok hozzászólni, nem tudom mennyi ideig kell érlelni, hoyg kukacos legyen.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.28. 10:12:55

Amúgy meg kívánom az ilyen őstermelőnek, hoyg ezután max krumplit tudjon termelni.

lcsaszar 2015.09.28. 10:14:19

A csontkukacok eltévedtek szegények. Tudtommal a kolozsvári szalonnában nincsen csont.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.28. 10:16:06

@lcsaszar: átmásztak a kecskesajtból. ja, abban sincs.

Vadászok Őrangyala 2015.09.28. 10:19:40

Ekkorka darab szalonnában egy góliátbogár nem tud elbújni.

lcsaszar 2015.09.28. 10:22:00

Ez most miért nem a "Napi Fúj" rovatba ment? Határeset? Érlelt sajt, kukacos sajt még étel kategória?

Igi1.0 2015.09.28. 10:23:50

@lcsaszar: há nem tom szerintem a császárszalonnára gondolhatott...

Mer a kolozsváriba tényleg nincsen

Ja jobb fotót is küldhetett volna meg meg is vakuljak!?

Szép volt mindenesetre a holdfogyatkozás este

Igi1.0 2015.09.28. 10:25:22

@Manyecska: azt csak előrendelni lehet tudatnád már ne legyé amatőr :)

Igi1.0 2015.09.28. 10:28:37

Sztem füstölt parasztsonkát vett szalonna helyett abba van csont

Akármi is a fenti elég óccsó, sima sajt 400 innen kezdődik az ár a jobbak megvannak 2000 f\kg is attól függ

Igi1.0 2015.09.28. 10:30:17

Bocisajt szokott lenni 400-ér felénk a kecskesajt 500-600-tól indul

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.28. 10:31:17

A kukacok között mi a különbség? pl csontkukac és liszt kukac, vagy sima kukac, stb. én meg nem tudnám különböztetni. Legalább egy rohadt fényképet csatoltál volna a férgekről.

Igi1.0 2015.09.28. 10:33:42

@Manyecska: tudod azt a hűtőbe kéne tárolni nem a konyhpulton érlelni

Annyit kell venni amennyit együltödb megeszel

Maradèk hűtő, esetenként fagyasztó

Komoly szakmai hiànyosságokat vélek felfedezni újabban húsfogyasztás terén XD

AtiSnatch 2015.09.28. 10:35:56

oszt penészes vóte a sajt? @Hartmy ettél-e ily finomat?

Igi1.0 2015.09.28. 10:36:33

@batgirl: állítólag a csontkukac a legyek lárvája vagyis telepetézték a legyek a hust nem jól van tárolva

A horgászok csontkukacot vesznek arra harap a hal mint a poszter is mutatja

A lisztkukac is a lisztbogár lárvája

Igi1.0 2015.09.28. 10:39:25

Fertőzött élelmiszerekbe vannak ezek a dögök, így valszeg az összes árult terméke kukacos lehet

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 10:40:19

@Manyecska: Tele van a facom a baconozással! Aki leírja, hogy baconszalonna, azzal százszor leíratnám hogy szalonna = bacon. Nem tudom, hogy igaz-e az a magyarázat, hogy az angol nyelvben a bakonyi kicsontozott-füstölt félsertés rövidítéséből alakult ki a szalonna jelentésű bacon, de tökmindegy. Ha valaki nagyon pontos akar lenni, írjon-mondjon húsos szalonnát vagy angolszalonnát!
Sajnos a mai gyakorlatban (nem véletlenül drágább sokszor a sima szalonna, mint a húsos) a húsos szalonnák úgy készülnek, hogy a bőrös zsírra (ált. marhapatából készült) ragasztót kennek, arra több rétegben ragasztanak nyesedékhúst és ipari szalonnát, teleinjektálják sós vízzel, esetleg disznóságok sózott főzőlevével, azaz abalével (abárlólével) és füstaromával, majd nyomás alatt formában hevítik. A drágábbak valódi füstöt is kapnak, a legdrágábbak már a formából kivéve, és pár percig szikkadhatnak is. Egy kiló hústartalommal 15-20 deka sós vizet, virslifőzőlevet vagy mosogatólevet is el lehet adni, ha elegendő segédanyagot tesznek bele állományjavítónak.
Ezek természetesen romlékonyak, felbontás után még hűtőben sem sokáig állnak el.
A valódi húsos szalonna és egyéb sózott-pácolt-füstölt termékek esetében két műhiba szokott előfordulni: Az egyik ez, hogy nem fedi be a só/sós páclé az egészet és több napig hagyják forgatás-átdörzsölés nélkül, és a kiálló darabot "beköpi a légy", a másik pedig az, hogy nem áll elegendő ideig a sóban, nem veszíti el kellő mértékben a víztartalmát, és megbüdösödik, megrothad.
Semmilyen kereskedelmi forgalomban vett hússzerűségen nem szabad felbontás után rajta hagyni a zacskót. Át kell tenni dobozba, úgy, hogy valami rács legyen az alján, hogy ne álljon a kicsurgó baktériumlevesben.
A juh- és kecskesajtnak (gomolyasajtnak) nem egy hét a minőségmegőrzési ideje, hanem sokkal több - ha jó minőségű, és nem kerül rá vagy bele bele morzsa. Pontosabban változik a minősége, mert az oltás után egy-két napig nem is szabad megenni, mert nagyon súlyos szorulást okozhat, ha nem sózzák agyon. Utána pár napig "csikorgós" friss sajt, majd fokozatosan érik, szárad. Kivéve nejlonzacskóban, hol hűtőben, hol szobahőmérsékleten, mert akkor érdekes penész- és baktériumtelepek tudnak kialakítani rajta.

Igi1.0 2015.09.28. 10:40:46

NÉBIH első körbe de a hús miatt ÁNTSZ is

Igi1.0 2015.09.28. 10:41:58

@Kitalátor (másként) gondolkodó: jóvanna úgyse érti én is mindig kiborulok a baconszalonnázástól XD

Ami simán bacon

Igi1.0 2015.09.28. 10:45:59

Egen a sózásnál és a tárolsnál buknak el hozzá nem értő szakik de akkor minek árulákb+, ha rãfaraghatnak

Igi1.0 2015.09.28. 10:53:25

A poszter szeret veszëlyesen élni, nem nézi eg a lejárati dátumot, de akkor minek horgászik, mikor az dögualom!?

lcsaszar 2015.09.28. 11:00:24

Én ilyen bizalmi dolgokat (mint feldolgozott tejtermék és húsáru) elvből nem veszek kistermelőtől. Kövezzenek meg érte, de a "bio" szótól hidegrázást kapok, és inkább megveszem a boltban az ellenőrzött élelmiszert. Nincs bennem kísérletező kedv, na. Persze a boltinál is tudni kell, hogy mit kell kerülni.

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 11:01:55

Tisztázzuk, hogy a bio egyáltalán nem biztos, hogy egyenlő az őstermelői produkcióval vagy holmi kézművességgel. Az utóbbi utal a végfázis technológiájára (kézzelbaszott termék), de az alapanyagra, annak előzményeire, nevelési, tartási módszereire nem. Előbbi - nevezetesen, hogy valami őstermelő által termesztett - még a technológiára sem utal, rengetegen ezt összemossák, nem szabad. Mondom én, hogy jóposzt az, amiben van kaja.
@Kitalátor (másként) gondolkodó: behányok ezektől a falusi okosságoktól.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 11:05:01

@lcsaszar: Kerülni? A húspultot meg a tejhűtőt. Az "ellenőrzött minőség"-ről majd egyszer, de a legjobb az, amikor a boltokban darabolnak-csomagolnak, és persze hypózzák a büdös húskészítményt, majd tiszta vízbe teszik, hogy megduzzadjon, a nyers húsról meg ecetes vízzel mossák le a rothadás szagát és színét...

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 11:07:06

Ez a dátumra pontosan meghatározott "lejárt" némiképp értelmezhetetlen, de ércsük. Hát ja, a kukacok meg bejárták a termékt. Előttem van, ahogy parasztbácsi moderngéppel ragadósmatrácikra rányomtasa a lejárati dátumt, hogy amikor felmén a padlásra lássa, mi mikor jár le. Ha-ha. Poszterre meg ráférne egy újrastruktúrálás, úgy a világkapcsán, mert jópármillió honfitársához hasonlóan illúziókat kerget - aztán nem kap. Nadeugye, ha lenne kis igazi tapasztalat, meg gondolkodásra hajlam, akkor sem lenne finom a csontkukac, ellenben a meglepődés mértéke alacsonyabb, megilletve elkerülhető lenne jobban azilyen. Mindettől függetlenül szarság, hogy akárkitől is pultra (vagy pult alá, hahaha) kerül ilyentermék, meg kell etetni vele.

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 11:09:23

Legújabb konteós okosságomat fogadjátok szeretettel: FÓD, BÓT, mindkettő három betű, mindkettőből nyerhető kaja. Tehát ez az illuminátusok műve. Ennyi az elmélet.. Jómi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 11:13:16

@köszönöm a kommentált: Én meg kihányok. Pontosabban kihánytam. A ganajat a disznók alól. Amúgy meg ideje felnőnöd: felvilágosítalak, hogy kézzel nem lehet baszni. Csak baszogatni. A többi stimmel, de aki nem tud/akar különbséget tenni pl. a menekültek és a hódítók között, az ezt úgy sem fogja érteni. Megy akciós reusing főtt-füstölt szalonnabacont venni. Állítólag távol tartja a bevándorlókat...

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 11:18:58

@Józsi, a migráns köcsög: a sajtok hónapos érlelésekben mérhetők, csak idióták "oltják" ecettel, meg etetik meg a családdal másnap (vagy aznap), aztán tapsolnak maguknak, hogy jajdemindenkiszereti. Megfelelő körülmények, oszt mehet húszévre érni.
@joska61: na erre mondtam, hogy az illuzióba vetett bizalom.
@Manyecska: természetesen múlik a füstölés alaposságán, hogy mivel füs-tölik, ottmilyen környezetben volt (bakteriális szempontyából), meg hogy te milyen környezetben próbálod tartani. Cseppfolyós hűtőben be fog szarni a történet nyilván, szellős padláson/dedikált királyspejzben nem.
@batgirl: amit felnyomhat a seggébe, hogy aztán kihányja és újra megegye és aztán kiszarja, de hányás közben szimultán ott legyen egy pacsirta is, ami szinténhány. (nem tudom, szerintem 1)
@Kitalátor (másként) gondolkodó: szerintem az is akadna!
@lcsaszar: ellenben csontváry! Van benne igazság, márminthogy nem kísérketezel, de ezt nehéz kommunikálni, mert a hordaszellem a bio felé hord (érted, hord, hihetetlen nagy poén), így tényleg könnyen megköveznek. Merugye a pista néni, mari bácsi az szent, az szívvel-lélekkel, akkoris, ha már mosogatni nem lát, aztán a tegnapi kutyaszar ott díszeleg a tálszélen, akkoris szentaz és multibérenc vagyól.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 11:20:23

@Igi1.0: Bocsánat, országos intézetként tényleg van, de (1) nem foglakozik élelmiszergyártással, (2) csak Pesten van, mindenütt máshol (és tkp. BP-en is) a megyei kormányhivatalok népegészségügyi főosztályai lettek, vagy a járási hivatalok osztályai. A honlap olyan elmaradott, mit azok, akik Bécs helyett Mátészalkára csempésztek embereket Röszkéről.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.28. 11:23:10

@köszönöm a kommentált: az mekkora királyság, hogyha kiszűröm a hányingerkeltő elemeket akkor a 40 kommancsból marad 20?

uns97 2015.09.28. 11:25:30

Annyi mindenestre igaz, hogy az OMEK sem kiallitas mar inkabb bazar, komolyan mint egy (bovli) fesztival. Az, hogy egy almaval foglalkozo ceg nem kepes egy nyamvadt (fel)almat adni kostoloba a latogatonak, hanem 10 gerezdre vagva, majd a gerezdet 4 fele hasitva kinalgatja a koromnyi portekajat elmond mindent nagyjabol. Komolyan mondom pofam leszakad, hogy 1 koromnyi "kostolo" alapjan kellene eldonteni, hogy vegyen-e az ember jo penzert (magyarul nem eppen olcson !) par (tiz) kilot... s ez a magyar fold "legjava", meg ezek a termelok a magyar uj elit. Kimegyek a vilag barmely piacara es komolyabb kostolast vegezhetek, mint az OMEK-on (hozzavalok 3 szemelyre: 1 oras sorbanallas a jegyekert valamint a kilepesi zsetonert, 1800 Ft-os parkolasi dij, 8e Ft utikoltseg, 1000 Ft/fo belepo - na ez utobbi meg rendben is van) Nem beszelve, OTP, BBank mi a peket keres az ilyen helyen ? Hitelt kinal a gazdanak, a latogatonak vagy kinek ? A kasszaknal tetulassu, de csinos kislanyok, kb minden masodik dolgozik is, a tobbirol, hogy eppen miert van ott senki sem tudja, a latogatok anyaznak, ertetlenkednek, mi ez az egesz, oke tudom online kellett volna jegyet venni, de a parkolo zsetont nem lehet megvenni neten keresztul. Senki sem mondta, hogy a parkolo zsetont visszafele is meglehet venni, igy beall a sorba az is, aki online amugy megvette a jegyet.

Hazaerve azert biztos ami biztos alapon megneztem a 2 es 4 evvel ezelotti fotoimat az OMEK-rol, anno joval tobb allatfajta volt kiallitva, sokkal igenyesebb lovasbemutatokkal, programokkal, stb... a 20 evvel ezelotti OMEK-okhoz meg nem is szabad, hogy ezt a mostani bazart hasonlitsuk, szegyen, hogy most is hasznalhatjak az OMEK nevet - oke, tudom ez a mostani kell a tobbsegnek, had "kostoljon" a nep, majd had vegyen mindent meg jo penzert, gazdagodjon a szelhamos kereskedo, no meg a gazda (aki mar nem is kiallito, szoba sem all a latogatoval, sok standnal hattal allva dulleszkedtek a pultnak a kiallito munkatarsai, volt ahol felreszegen diskuralt a 4 alkalmazott egymassal...) Kivetelek (kevesen) persze mindig vannak, mi is talalkoztunk korrekt termelokkel, akikkel eldiskuralva sok hasznos infoval gazdagodtunk - mi pedig parezer Ft-nyi rendelessel "jutalmaztuk" tudasuk, hozzaallasuk es korrektseguket - sajnos ilyen kiallitobol volt a kevesebb.

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 11:25:36

@Kitalátor (másként) gondolkodó: régi volt a térkép!
@Józsi, a migráns köcsög: kinek hogy! Mit mondtál? Nem arra értem, hogy boldogok a sajtkészítők, hanem hogy nagy az orrom? Igen? Ezt mondtad?:D

Igi1.0 2015.09.28. 11:29:24

@Józsi, a migráns köcsög: még jó, hogy saját magãt senki se tudja kiszűrni

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 11:29:55

@uns97: na ezt a véleményt így egészben kellene eljuttatni egy olyan felületre ami a köznek is szól, de lássák a szervezők, kiállítók is. Nem mintha bármi vá

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.28. 11:30:00

@köszönöm a kommentált: inkább figyelj! minnyá jön az a rész is, hogy boldogok a nagyorrúak! :D :D

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.28. 11:31:23

@uns97: jó rennbe van. de minek megy oda valaki egyáltalán?

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 11:31:56

ltozna jó irányba. Zsír, hogy ennyi évnyi rálátásod van, az is objektív. Felvehetnének téged minőségfelügyelőnek.
@Józsi, a migráns köcsög: :D

Igi1.0 2015.09.28. 11:32:17

@uns97: te meg ne akarjál túl sokat megingyen almát tömni a pofádba

Sokan vannak más is kóstoljon, az aprózás jó, akinek nem teccik, nézzen mást bolondnak

Az a baj h mostanra mindenki idióta lett és midig más a hibás

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 11:33:16

@Józsi, a migráns köcsög: amiért a skanzenbe. Kiszakadni a sajátvilágból, bele egy másikba, amit tipizál, parasztkodni, ilyenek. Kirucc. Mondjuk n97 jól csokorba szedte a költségeket, háát, ennyiből már lehetne venni jópár túrórudit! Vagy lángost!!! (!)

uns97 2015.09.28. 11:45:49

@Igi1.0: nem ohajtok a "pofamba tomni" almat. Akkor szimplan nem kell kostolast tartani. A KIALLITASRA kellene a hangsulyt fejtetni - mint irom az is volt VALAHA - de mara arra megy ki a moka, hogy a "kedves kistarmelo" 1 falatnyi alma kostoltatasaval eladjon 10 kilot a palira vett latogatonak. Meg sajtot, meg egyeb "kivalo magyar minosegu" termeket. Mi a pek ebben a KIALLITAS ? Bazari kereskedelem ez ha tetszik neked es kedves "kistermelo" tarsaidnak ha nem. Bolondnak TI kedves termelok nezitek a magyar nepet, a szarotok el akarjatok adni aranyaron - nekunk vevoknek. Ha meg nem vesszuk meg futtok a kormanyhoz tamogatasokert, meg mindenfele karpotlasert.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 11:49:43

@uns97: Az OMÉK-ra készített és fel nem használt ékezetek olcsón eladók!

Manyecska 2015.09.28. 11:51:22

@köszönöm a kommentált: ismered a Skanzelizét? Vót már hogy mindenki mennyen a pecsába..??:D

Manyecska 2015.09.28. 11:52:50

@Igi1.0: tennap nyilatkozott a tévében a ....
"Hilda da Silva "/esküvőszervező/ felröhögtem:D!

Manyecska 2015.09.28. 11:54:08

@Igi1.0: :DDD@Kitalátor (másként) gondolkodó: haggyá már a f..szomba ezzel a kötözködéssel, kösz.

Troppauer_Hümér 2015.09.28. 11:54:39

Boldog kilencvenes évek, mikor a Foster's és a Zwack standja közti vedelésszünetet egy random sajtkósolóval szakítottuk félbe! Azóta elkurvult ez a vásár is, bár pár éve már nem voltam.

Ha felénk a háztájit áruló józsibácsi így átbacná a vevőjét, elég egyet, onnantól kezdve senki nem fogadná a köszönését, ha többet, akkor lehet felgyulladna a háza is. A pesti panelprolit még át merték baszni.

Manyecska 2015.09.28. 11:55:29

Most ha elolvasnám tudnám hogy szalonnában v. sajtban voltak a kukacok de nem lehet hogy azt a fajta olasz sajtot vette amiben kukacokat raknak és úgy készül hogy azok ugye beledöglenek /fólia alatt/ aztán azt vajon kiveszik? valami délolasz boooááá specialitás. anyjuk szemit.

Manyecska 2015.09.28. 11:56:58

@Igi1.0: szivi a hüttőben volt! Amúgy a csontos sonkában lehetnek kukacok??? fújjj..

Troppauer_Hümér 2015.09.28. 11:57:20

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Mondjuk én attól is intenék mindenkit, hogy húsvétkor olyan sonkát vegyen bárhol, aminek 3500 alatt van kilója. Kivéve háznál.

Mi vagyunk a nittrites pácsó és a nátrium-glutamát legnagyobb felvevőpiaca.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.28. 11:57:25

@köszönöm a kommentált: jajó, értem már. akkor viszont nem is érdemelnek jobbat a gedvás sajtnál, így látom.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 11:59:26

@Manyecska: De harapós valaki! Hímvesszőfaszhiányod van? Azt nem pótolja a baconszalonna... ;)

Manyecska 2015.09.28. 11:59:42

@köszönöm a kommentált: ha nagy, nagy. nem kell beleütni minden jóba khmmm hmmm :D

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 12:00:35

@uns97: ne ess az általánosítás hibájába. Eltérő jelleműek minden társadalmi és gazdasági szegmensben vannak.

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 12:06:44

@Kitalátor (másként) gondolkodó: baccon meg a szalonna! Ezt a női szópoént köthetné rá Manyecska erre. De ne vesszetek össze, mer mindig aztmondják a nők, hogy csak a lényeget, a többi kötözködés. Amint tudjuk. Szeretnek nagyjából élni, csak semmi akkuráte!
@Manyecska: kelleni nem kell, de nem árt! Lúcsia és a szex, tekintsd meg ezt a filmet, van benne 2001-es PC konfiguráció. Többek között. Meg így egy félpornó tulajdonképpen az egész. Arra kifejezetten ügyelj, hogy a gyerek is ott legyen, miközben nézitek, családi film!

uns97 2015.09.28. 12:08:17

@Józsi, a migráns köcsög:

azert megyunk ilyen helyekre (nem, nem kostolgatni, meg hasonlok), mert anyai nagyszulei agrol tetszik-nem tetszik parasztok vagyunk. Emelett apam anno novenytermesztest es allattenyesztest tanult, s egy mezogazdasagi allami gazdasagban dolgozott majd 40 evig. A csaladnak is voltak otthon disznoink/teheneink meg az atkosban, s szedtunk uborkat, paradicsomot, s van ralatasunk a mezogazdasagra. Arra is ami ma "mezogazdasag" cimen zajlik. (a tamogatasos mokat hagyjuk, s azt az idot is amikor a volt TSZ elnoke lett a fel hatar... :D) Hat mi azert jarunk ilyen helyekre mert szeretjuk az allatokat, a novenyeket, s bar mara a csalad tagjai kozul senki sem uzi eletvitelszeruen a mezogazdasag semilyen agat - kiveve unokatestverek, akik "nagyuzemben" csinaljak - kivancsiak vagyunk a fejlodesre. Ezert is irtam le, a "kiallitas" tejesen elment bazar iranyaba, ahova az iskolas gyerekeket viszik ki (latogatoszam noveles celjabol persze, kell a propaganda) azok meg lotnak futnak a pavilonokba, s leginkabb a szines lufik (s azok eldurrogasa) erdekli oket, de nem am maga a kiallitas... Nincs itt semmi problema, leirtam, mara az ilyen fajta "fasztivalozodas" kell - foleg a varosi nepnek. Troppauer_Hümér leirta mi a palya valojaban, itt videken nem kell ahhoz OMEK-ra mennem, hogy kostolhassak, vagy, hogy hazi kalbaszt vegyek/egyek (par eve meg megcsinaltuk mi magunk is amugy a komplett disznovagast evi par alkalommal). Az OMEK mint olyan nekunk kiallitaskent marad meg az emlekezetunkben orokre - s mivel latjuk kezd nem azza valni - ezert mereszeltem leirni a sajat velemenyem.

Ekezetek: elnezest, ha a nemet/angol billentyuzeten nincs kedvem keresgetni az ekezetes betuket, angol illetve nemet Windows alol, ha nem ertheto ekezet nelkul akkor simply ignore my post. :)

Rosszindulatú Vászka 2015.09.28. 12:12:39

Izgatottan várom a GVTI vagy mi a rossebb releváns sajnálkozását és együttérzését.

Manyecska 2015.09.28. 12:12:39

@Kitalátor (másként) gondolkodó: nyeljél baconos szalonnás zsilett.köszi!

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 12:12:41

@uns97: pedig ha tudnád, mennyiből tartana elővarázsolni. Nekem speciel jó így is. Fejlődést akkor tapasztaltatok: visszafejlődést. De elmentek legközelebb is-e?

Manyecska 2015.09.28. 12:13:39

@Rosszindulatú Vászka: kűggye be bevizsgálásra A4-es pufiborítékban a férgeket, very szorri .

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 12:14:31

@Manyecska: mi bajod ezzel a nagyszerű szakemberrel? Akkor is beszólnál neki, ha kackiás bajusza volna? Lehet, hogy van is neki!

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2015.09.28. 12:14:34

@Kitalátor (másként) gondolkodó: nekem nem haverom manyi, de b+, te még mindig hatalmas tahó vagy.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.28. 12:14:52

@uns97: nem logikus. én is paraszt vagyok és pontosan ezért be nem tenném a lábam egy ilyen nájloncirkusz bohóckiállításra mert egyrészt megszakadna a szívem ha látnám hogyan csinálnak bazári búcsút a témából, másrészt meg betegre is röhögném magam, harmadrészt meg valszeg a belem is kifordulna az ún. kézműves rohadtsajtoktól.

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 12:19:49

@Manyecska: mér, szerinted a csont az valami mági-kuss erő birtokosa, hogy elriasza a kukacot?
@Józsi, a migráns köcsög: mondjuk én idegrázást kapok a kézműves szótól. Tán jön egy trend, ami kiüti a trónból.
@batgirl: mit írt? Nem vágom.

További magyar hang 2015.09.28. 12:20:08

magyar = átbasznak, vigyázz!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 12:21:58

@Troppauer_Hümér: A húsvéti sonkát karácsony körül kell megvenni, nyersen. Venni kell hozzá egy fateknőt, szegényebbeknek műanyag húsos láda is megteszi, meg vagy 3 kiló nem finomított konyhasót. Le kell mosni alaposan, aztán hűvös helyen megszárítani, majd egy kiló sóval jól bedörzsölni. Legalább egy hétig minden nap át kell dörzsölni, ha elfolyósodik a só, akkor a második kilóból kell pótolni. Mindig takarja só (és a ládát valami védőruha is!) a húst, ha nem horgászatra kell! Egy hét után főzni kell kb. öt liter "teát" ízlés szerint fűszerekből. Néhány babérlevél, pár szem szekfűbors és borókabogyó, kanálnyi köménymag, két kanálnyi koriandermag, ízlés szerint szemesbors, borsikafű, kakukkfű, szurokfű (sznoboknak és baconbaconhoz oregánó is megteszi), pár gerezd fokhagyma és esetleg egy darab kis csípős paprika, meg az egy kiló só. Pár percig forraljuk, majd lefedve kihűlni hagyjuk, legalább egy éjszakán át és úgy öntjük rá a sonkára. Utána naponta egyszer átfordítva-átdörzsölgetve annyi hétig pácoljuk, ahány kiló volt nyersen a sonka. Ha ez is megvolt, először a páclével, majd sima vízzel lemossuk a sonkát, és szellős hűvös helyen felkötve pihentetjük legalább egy napig, majd elvisszük füstöltetni megbízható szakemberhez. Mire kész a füstölés, jó eséllyel elkezdődik a nagyböjt, amelynek hat hete pontosan kell ahhoz, hogy érett legyen valamennyire a sonka.
(Aki ajándékba készíti a sonkát, vagy fel akar vele vágni az anyós/szomszédok előtt, az állítólag a páclébe tehet egy fél kiló cukrot is, amíg forró. Gyorsítja az érlelést és olyan piros lesz tőle a sonka, mint a nitráttól. Ezt én még nem próbáltam, mert én nem a vad/döghús-pirosságú sonkát szeretem, hanem azt, amelyiknek olyan szép fényes-színjátszós a metszéslapja.)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 12:24:55

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Meg valami enzimmel húscafatokat egész hússá "ragasztanak" össze. Csakhogy így a külsején élő baktériumok hirtelen a bejsejében találják magukat. Aztán lesz belőle angolos steak...

Troppauer_Hümér 2015.09.28. 12:25:08

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Franc sem vesződik vele. Nekem van olyan dílerem, hogy csak állandó vevőknek ad cuccot, de az emelt szintű abrak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 12:28:52

@köszönöm a kommentált: Van.
Nem is gondoltam volna, hogy ez a szalonnaszalonnázás vagy baconbaconozás téma újra összerázza a magyar nők legfontosabb szervét, a (hímvesszőfaszhiányos) Nőtanácsot! Ma sem éltem hiába!

Troppauer_Hümér 2015.09.28. 12:30:08

@Józsi, a migráns köcsög: Régebben komoly szakmai kiállítás volt, két exmunkahejem is képviseltette magát évről-évre, az élelmiszergyártóknek egyszerűen meg kellett jelenni.

Manapság ez lement ilyen mangalica/kolbászfesztivál szintre, ugye magyar élelmiszergyártó is egyre kevesebb van, akik vannak sem igazán törik magukat hogy részt vegyenek ezen az egyre ruppótlanabb dzsemborin.
A földtúróknak meg ott van ugye januárban az Agromash, amit az állítólagos paraszt buzink ugye nem tudott.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 12:33:03

@Troppauer_Hümér: Vagy két éve én sem csináltam, nem tudtam olyan sonkát venni, amelyiknek ne ment volna felére össze a súlya a sótól. Ezek az elbaszott genetikájú turbótáppal fújtatott disznók ugyanis nem alkalmasak minőségi füstöltáru készítésére, még így sem.

Manyecska 2015.09.28. 12:34:41

@Kitalátor (másként) gondolkodó: nem éltél hiába, ezért az egy mondatért érdemes volt felkelned:..."te még mindig hatalmas tahó vagy." :D

Manyecska 2015.09.28. 12:37:06

najóvan eszem egy kis kézműves halat :D

uns97 2015.09.28. 12:47:06

@Józsi, a migráns köcsög:

igazad van, de a remeny hal meg utoljara... mindig ad az ember egy uj(abb) eselyt nekik, hatha... sajna az eredmeny meg egyre siralmasabb. Amugy messzemenokig egyetertek a jellemzeseddel, csak hat a hit, - foleg a multbol kiindulva - elveszi az ember jozan eszet.

Manyecska 2015.09.28. 12:51:52

" Föld legjava" = kukacok
Keresd a libát izé hibát..:D

Mityu Addideapénzt kft LE 2015.09.28. 12:55:34

89-ben, Nagykanizsán, szeretett néphadseregünknél még mi sem tudtuk, hogy a malacoknak nem szabad moslékot adni. Pedig még a vájut is kinyaldosták. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.28. 13:07:57

Van ilyen. Reklamálj a termelőnél, esetleg az ÁNTSZ utódjánál, nem jut eszembe a neve.
De most akkor az OMÉK-kal van bajod, vagy a termelővel? Ha a termelővel, akkor miét nem a termelő nevét írod?
Nagyon sajnálom a sonkát.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.28. 13:17:28

@uns97: nosztalgiázni vágysz? soxor én is, de széllel szembe nem lehet még nosztalgiázni se.

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.28. 13:18:41

@ColT:

Visszatérve szállásunkra lezuhanyoztunk, átöltöztünk, bekentük szúnyogcsípéseinket, majd
összegyűltünk az ebédlőben.
- Ezt a fogást meg kéne ünnepelnünk - vetettem fel. - Mit szólnátok egy tucat osztrigához és
roston sült rákhoz, fejes salátával? Utána rumos banánt ehetnénk, és az egészet nyakon öntenénk
fehér borral.
Ann és John közölte, hogy semmi kifogásuk a könnyű kis vacsora ellen, és mindent meg is
rendeltem.
Pincérünk azonban, a Horace név boldog tulajdonosa, már jött is vissza.
- Kérem, uram - szólt -, sajnálom a rákot.
Bár Mauritiuson a hivatalos nyelv az angol, időnként rettentően zavarba jöttem. Bizonyos időbe
telt, amíg megbarátkoztam azzal a mauritiusi szokással, hogy amikor megköszön nekik valamit az
ember, azt mondják „érdemes", a „szóra sem érdemes" rövidítéseképpen. Most pedig új
problémával találtam szemben magam. Horace sajnálta a rákot. Talán azt jelentette mindez, hogy mint
az RSPCA (Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals (kb. Brit Királyi Állatvédő
Egyesület)) főfoglalkozású tagját lelkifurdalás töltötte el annak puszta gondolatára is, hogy csak úgy
kiszolgáltassa nekünk azt a nagyszerű rákot, olyannyira, hogy nem is akarta felszolgálni? Horace
viselkedésében semmi sem utalt ilyesfélére, mindazonáltal nem akartam megsérteni érzéseit.
- Miért sajnálja a rákot, kedves Horace? - kérdeztem felkészülve arra, hogy finom és együttérző
leszek.
- Mert nincs, uram - felelte Horace.
Helyette halat ettünk.

lcsaszar 2015.09.28. 13:27:39

A mangalica az a másik ilyen városi népnek való hülyítés. Szegény nagyanyám még a 60-as években mangalicát tartott, nem tudtam akkor, hogy az ilyen menő dolog lesz egyszer. Minden bio volt a háztájiban, na nem azért mert az olyan "cool", hanem egyszerűen csak úgy. Vitte a biopiacra a biotúrót, csak éppen akkor nem lehetett mást kapni még a boltban sem, ezért nem is létezett az a szó, hogy bio. Na a szőlő, az nem volt bio, azt permetezni kellett. Rozé lett belőle, nagyapám folyton rozéfröccsöt ivott (lánykák, figyeltek?).

gabors 2015.09.28. 13:37:34

"meglátogattuk Kedvesemmel az OMÉK-ot"

eddig olvastam a Kedvesemig .... mi van ???

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.28. 13:38:33

@lcsaszar: Miért lenne hülyítés? Tök más a húsa, mint a sima disznónak, csak mivel nem tömegcucc, jó drágán lehet adni. Van aki megveszi...

hobbitroll 2015.09.28. 13:42:31

itt lázadozik. 5-10 év múlva meg kezét lábát törné egy kis fehérjéért, bármi legyen is az.
Különbenis, tessen példát venni bear gryls -ről, élvezettel fogyaszt majd' mindent ami csúszik-mászik

@lcsaszar: csak azért lett belőle rozé, mert nem szóltak neki, hogy amiből bort lehet főzni, abbú' pályinkát is ;)

hobbitroll 2015.09.28. 13:44:51

@gabors: semmi. Poszto-ló nem nézte meg a lejárati dátumot (pedig kellett volna), oszt csodálkozik, hogy kukacos a cucc. Aztán ahelyett, hogy visszavinné itt nyíg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.28. 13:47:02

@hobbitroll: Na mondjuk ez is igaz, minek vitte haza?

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 13:48:10

@gabors: Azt jelenti, hogy dugnak, de nincs papírjuk róla. Vagy mással házas valamelyikük, vagy csak nem házasodtak még össze.

lcsaszar 2015.09.28. 13:48:21

@ColT: Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Nekem vicces, hogy ami gyerekként természetes volt, attól mostanában elájulnak a népek (bio zöldség/gyümölcs, mangalica, rozéfröccs, ehető kenyér). Ha jól belegondolok, inkább elszomorító, hogy van más is.

Foodapest, ilyen rendezvény van még?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 14:00:33

@lcsaszar: Nem éppen! A mangalica fajtájú "zsírsertések" részben genetikai okok miatt, részben mert utálják azt a konditermi jellegű szart, amit tápként a korszerű húshibrideknek adnak, és főként azért, mert kidobott pénz olyan műizéket adni nekik, a zsírjuk zsírsavösszetétele ugyanolyan, vagy még kedvezőbb az emberi egészségre, mint a tengeri halaké, csak nagyságrendekkel kevesebb tengeri szennyeződés (arzén, higany stb.) van benne, és az ára is jóval olcsóbb, és nem tölt hónapokat-éveket konténerekbe lefagyasztva fogyasztás előtt. Bár lazactepertőt még nem ettem, de megkockáztatom, hogy az íze sem rosszabb.
Nagyüzemi túró (stb.) már akkor is volt, de annak minősége úgymond ingadozott. A nagyüzemi tehenészetekben nem volt hűtés, a korai fejőgépek és a nem túlképzett fejőgulyások vagy nem mosták meg rendesen a tőgyet, vagy nem szárították meg, ezért elég sok marhaszar is belekerült, még akkor is, ha nem esett le a fejőkehely, és nem szippantott fel egy kis trágyalevet. Az akkor feldolgozott tej nagy része háztáji gazdaságokból származott, ún. tejcsarnokokban vásárolták fel. A termelők egy része és a csarnokosok nagy része nemcsak hogy nem tartotta be a higiénés előírásokat, de csalt is, vizezte a tejet, növényi alapú tejpótló borjútáppal "sűrítve". A tejüzemek sem voltak akkoriban teljesen eu-kompatibilisek, tudok olyanról, amelyikben soha nem volt hiány, pedig a dolgozók fejenként húszliterszám lopták minden nap a tejet (malacot neveltek rajta). Vagy 20 év után derült ki, hogy lyukas volt a pasztőr, átfolyt a tejbe a sós víz, azért kellett minden nap több száz litert a pasztőrbe tölteni.
Vannak bizonyos permetezőszerek, amelyek biobor készítésére használt szőlőknél is használhatóak, ilyenek a lemosópermetezésekhez használt emulzióképző növényi vagy ásványi olajok (paraffin), az elemi kén (kénpor) és egyszerű vegyületei, kiszerelései (ventillált kénpor, mészkénlé és egyéb oldatok) és a bordói lé (rézgálic + mész). Ezeknél munkaegészségügyi várakozási idő sincs, a bordói lénél van viszont két-három hét élelmezési várakozási idő, amit érdemes legalább borszőlőknél betartani (azt nem mossa meg senki), ugyanis elronthatja az erjedést.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 14:01:40

@gabors: "Nem azért b.talak - Hogy elvegyelek" szindróma foroghat fenn.

gabors 2015.09.28. 14:04:34

@atpijkamo: azt ertem hogy ... de mire fel a nagybetu akkor a FELESEG-et meg igy kell ???

gabors 2015.09.28. 14:05:47

@hobbitroll: "Aztán ahelyett, hogy visszavinné itt nyíg. "

Hova vinne vissza ?? Biztos magyharoshan vette nix szamla nix ugribugri ...

Józsi, a migráns köcsög 2015.09.28. 14:08:32

@gabors: a számlát kiválóan lehet helyettesíteni egy méretes bontott téglával is.

gabors 2015.09.28. 14:08:34

@atpijkamo: köszi rád mindig számithatok ... mint irtam már ez rendben (tőlem az dug azt akit amit szeret) csak mire fel nagybötű a kedves meg a versben sem volt ay .... (ha jol emlékszem)

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 14:08:38

@gabors: Ja, igen. Levélben megszólításkor illik a nagybetűs Ön. A prolik meg asziszik, előkelőek, ha mindent nagybetűvel, külön és hosszú ékezettel írnak.

"Be mentűnk a Szervízbe."

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 14:14:32

@atpijkamo: A Jappán Hüttőért, amibe Brítt al katrészt tettek?

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 14:15:03

@hobbitroll: a pálinka (inka of Pál) a bárdolatlan embik átmenet nélküli itala.

lcsaszar 2015.09.28. 14:55:54

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Hát igen, ez van. Már a nosztalgia sem a régi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.28. 14:57:49

@atpijkamo: Jajaja. Meg amikor a telefon ír. Illetve írja amit szerinte akar a user, az meg nem érti, de legalább nem javítja ki.
Aztán a címzett sem érti.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.09.28. 15:13:52

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Vagy még az se.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 15:33:42

@ColT: Nekem még gyakorlatilag soha nem arra egészítette ki a prediktív funkció (Jó, persze volt olyan, pl.: az, hogy, és) amit írni akartam, ezért minden készülék és alkalmazás esetén az az első, hogy kikapcsolom.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 15:36:23

@atpijkamo: A magyarozás, azaz a magyargyalázás a lényeg ennek a Homér Helgának is.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 15:39:00

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Csak játszottam a betűkkel, minden hátsó szándék nélkül. Na, ne legyél már paranoiás! Helg... Hildát a sok másik bűnei miatt ócsárold!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 15:51:27

@atpijkamo: "Egy paranoiásnak is lehetnek ellenségei" (Dr. Bubó)
Amúgy a Helga sokkal szebb név. Volt egy film is, valami Helga és Michael, amit csak 14 éven felülieknek engedélyeztek hivatalosan, de 12 év fölött mindenkit beengedtek a moziba, sőt, osztályfőnöki ajánlásra mentünk. Legtöbbünk abban látott először valódi meztelen nőt. Ez a Hümér lány nem tűnik olyan vonzónak...

Peetee 2015.09.28. 15:54:53

Kivonultak oligarcháink meg a sleppje. Ahol ezek ott vannak, ott hatósági ellenőrzés NINCS, így kerülhetett a vásárló csomagjába az a két sza@r, amit élelmiszerként értékesítettek a standokat bérlő oligarcha seggeket nyaló bohócok. Magasról ***nak rá az egészre, élet és halál urai ezek ebben az országban, amíg tömik a pártkatonák zsebét, addig bármit lehet, mindent szabad.

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 15:56:56

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Aj, régi szép idők! A barátnőm, mondta, hogy nézzük meg, én inkább arra szavaztam, hogy csináljuk.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.28. 16:04:43

@atpijkamo: És hogy dőlt el a szavazás? Ki volt még benne?
Afféle gyakorlati-technikai szemléltetés volt az a Fritz Kahnhoz. Én 13 évesen még nem csináltam, de mint már jeleztem többször is, nem is vagyok sikeres ember.

Black Hole 2015.09.28. 16:06:55

Bacon-szalonna, az b+! Ááááá!!!!!!!!

atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2015.09.28. 16:09:50

@Black Hole: :)) Én nyertem.

Náladnál öregebb vagyok.

Aureliano Buendía 2015.09.28. 16:43:43

a Kedvesem a családi, vagy a keresztneve a női hölgynek?

Aureliano Buendía 2015.09.28. 16:45:03

@poszter: igyál rá kézműves pálinkát, és akkor nem fogsz fosni.

Aureliano Buendía 2015.09.28. 16:55:33

nemsokára 5 óra van, és a fogyasztóvédelem felkent papjai még nem nyilatkoztak ki. Mi lesz így? Mi jöhet még?

Mindig a magyar népet éri a csapás.

Vadászok Őrangyala 2015.09.28. 17:36:19

@Aureliano Buendía: az a három pálinka előtti meKszólítása.

köszönöm a kommentált 2015.09.28. 17:54:22

@atpijkamo: kezdesz úgy írni, mint én.:D (jól beszélsz)

Aureliano Buendía 2015.09.28. 17:55:30

@Vadászok Őrangyala: szerintem 3 stampó után már nem tud beszélni.

martineden 2015.09.28. 20:03:44

@lcsaszar: Akkor mar ketten vagyunk.

Aureliano Buendía 2015.09.28. 20:45:28

@sugargiraffusplumps.: egyszer eljátszottuk a Férjhez adjuk a mamát egy részét.

Én voltam a részeg görög udvarló:)

Hmmm... nincsenek véletlenek:D

Black Hole 2015.09.28. 20:49:54

@lcsaszar: ha minden igaz, a mangalica akkor tudja azt amit mondanak róla, ha szabadon tartják, és nem táppal, meg moslékkal etetik, hanem makkoltatják, vagy hogyan kell mondani. Amúgy falun nőttem fel, és "bio" ételeket ettem. Ahogy mondod, az a normális, és igaziból azt nem kellene semmilyen jelzővel illetni, mert mi az, hogy "bio"?

Black Hole 2015.09.28. 20:52:04

@Aureliano Buendía: eszembe jutott a nedves kedves az Úszó Erőd című filmből :-)

Sandor Akarki 2015.09.28. 21:18:01

@Igi1.0: Meg most már minden ami kinn vót az Expóón.

Vadászok Őrangyala 2015.09.28. 21:18:05

@Black Hole: bio az, amit csak éjjel permeteznek

Black Hole 2015.09.28. 21:24:27

@Vadászok Őrangyala: őőőő....., megvan! Éjszakai pillangó!

Manyecska 2015.09.29. 08:33:12

@Kitalátor (másként) gondolkodó: te meg ha nincs nő vegyél egy tábla baconszalonnát :DD

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.09.29. 08:43:24

@Manyecska: Mit kezdenék vele? (Mármint a nővel.) Olyan izé meg nincs is, csak a közepesen értelmi sérült bolti eladók árlistáján, meg a celebeknél.
Még mindig kórházban van a zember, hogy ennyire harapós (fogazós?) kedvedben vagy, vagy ez "csak" a hormonok játéka? ;) D)
Vigyázz, mert olyan leszel te is, mint a bőrpatkány!

Black Bride 2015.10.02. 02:29:31

-A bacon-re nem megfelelo helyettesites a husos- vagy angolszalonna,hiszen masfajta husos szalonna is van,az angolszalonna meg nem ugy nez ki.
-A mangalicat 90 elott konkretan kiirtottak,hogy tudjunk az uj rendszerben a barati orszagoktol importalni,utana lehet nezni.
-A magyarban a megszolitast nagy kezdobetuvel irjuk,a tisztelet kifejezese celjabol.Vannak ennel sokkalta zavarobb modorossagok es becsipodesek is.Peldaul az itt is eluralkodo "direkt helytelenseg",ami a helyesirasi szabalyok ignoralasat es a kiejtesen alapulo irast jelenti puszta "menosegbol".

encir 2015.10.02. 14:17:55

@Black Bride: A felesleges nagybetűzést utálom.

A "direkt helytelenség" nem annyira menőzés szerintem, inkább kis ízesítés. Lásd Göre Gábor bíró urat. Igaz ugyan, nem mindenki Gárdonyi, és amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.
süti beállítások módosítása