Tékozló Homár

"Vizet? Azt nem hozhatunk."

2016.02.22. 15:13 | Homár Hilda | komment

coffee-cup-water-glass.jpg

Levélírónk javaslata szerint "Mediterrán vendégnek, ha nagyon nagy összeget adott és szomjas az édesség után, és szóvá teszi, akkor ne gyűszűnyi vizet adjunk, hanem egy tisztességes, felnőtt embernek megfelelő pohár vizet." Hát szerintem meg ennél sokkal egyszerűbb a helyzet: ha a vendég kér egy pohár vizet, akkor adjunk neki és kész. 

Tisztelt Tékozló Homár!

A következő panaszlevelet küldtem egy közismert, belvárosi, neves cukrászdának. Választ is kaptam rá. Kiváncsian várom a fejleményeket, hogy lesz-e változás a felvetett problémával kapcsolatban. Ez pedig a vízmizéria. Millió oka lehet, ha a fizető vendég fizetés után kér egy pohár vizet, cukrászdában, étteremben. Kér, de nem kap. Íme a levelem:

Tisztelt Kávéház Vezető!
Idegenvezető vagyok, mediterrán csoportot vittem Önökhöz, január 1-én, ezzel kapcsolatban szeretném jelezni a csoportom panaszát.

60 eurót fizettek ki családonként a vendégek, kávét, süteményeket rendeltek, forró csokit a gyerekeknek, bizonyára ismerik Önök is a mediterrán vendégeket, szívesen és bőségesen fogyasztanak Önöknél, ízlett is nekik a választék. A kávéhoz direkt kértek vizet, kísérőnek, ami csak nem jött, pedig 3-szor szóltam, három különböző pincérnek. Aztán próbáltam nagy mentes ásványvizeket rendelni, mivel nem kicsit, hanem nagyot kértek, de ezt sem hozták ki, majd kancsó vízzel próbálkoztam. Minden alkalommal a pincér visszakérdezett ( !!! ) "Vizet? Azt nem hozhatunk."

A városnézést folytatni nem tudtuk, szomjasak voltak. Mind a sütemény, mind a kávé után szomjas lesz az ember. Majd a legvégén, fizetés után ici-pici pálinkás pohárban érkezett meg a gyűszűnyi víz. Azt hitték a vendégeim, hogy pálinka, megszagolták, majd kitört a hahota. "Vizet kértünk." Újra próbálkoztam, tolmácsoltam a kérésüket. Sikertelenül. Az arculcsapás a következő volt: 5 db szárazkekszet tettek le az asztalunkra és azt mondta a pincér a vendégeknek, hogy "gift". Újra hahota: "Vizet kértünk és száraz kekszet hoz?" Természetesen nem nyúltak a vendégek a száraz kekszekhez, azonnal felálltak, otthagyták becsületből, hiszen ez sértés.

A mellettünk lévő csoport is szakadva nevetett, valaki megkérdezte, hogy gond van-e a vízvezetékükkel, vagy fertőzött-e a víz ebben az elegáns cukrászdában? Egy idősebb úr megkérdezte, hogy ennél kisebb vizes pohár lenne-e esetleg? Még egy beszólás volt még: "kifogy a csap?"

Javaslat: Mediterrán vendégnek, ha nagyon nagy összeget adott és szomjas az édesség után, és szóvá teszi, akkor ne gyűszűnyi vizet adjunk, hanem egy tisztességes, felnőtt embernek megfelelő pohár vizet. Elégedetlenül és szomjasan távoztak az Önök üzletéből és 100%-ig igazuk volt.

A mediterrán zónában kiválóan működik a vizes pincér. Egyértlemű, hogy kihez fordulhat a vendég, vagy a csoport vezetője. Bárhol a világon, a legelegánsabb cukrászdákban, ha a vendég kér egy pohár vizet, akkor kap. Ásványvizet, sima vizet, amit kér, megkapja. Biztos, hogy szénsavas vizet nem fogyasztanak, arról ők úgy tudják, hogy egészségtelen, rákkeltő és nem oltja a szomjat (az amerikaiak ugyanígy gondolják). Millió oka lehet annak, ha a vendég kér egy pohár vizet, lehet, hogy cukor- vagy vérnyomás problémája van, a gyógyszerét szeretné bevenni, vagy csak szomjas a sütemény után, mindenhol kap a fogyasztás után mentes vizet, vagy akár csapvizet, hiszen Budapesten a csapvíz is kiváló minőségű és iható, ezt minden vendégnek elmondjuk. Azt gondolom, hogy a vendég szent, pláne ha külföldi és egész nap várost néz.

Nyáron a 40 fokos melegben ugyanezt javasolnám, hogy legalább az 50 euró felett költő vendégnek, ha kér egy kancsó vizet, mert szomjas, akkor adjunk. Cél, hogy Önöktől ne elégedetlenül távozzon a csoport. A repülőtéren is megoldódott a vízmizéria, az idegenvezetők szorgos, kitartó munkájának köszönhetően, ott is ugyanez volt a gond. Sokat fizettek, mégis szomjasan és elégedetlenül távoztak a vendégek.

Köszönöm szépen, hogy elmondhattam, üdvözlettel és további jó munkát kívánva,

XY

Idegenvezető

A cukrászda a válaszában közölte, hogy az üdítő italok széles választékban állnak a vendégek rendelkezésére, természetesen elnézést kértek a tapasztalt kellemetlenségekért, remélik, hogy újra jövünk. Mégegyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a süteményhez a mediterrán vendég SOHA nem fogyaszt cukrozott üdítő italokat, csak vizet. Ennek az az oka, hogy délen nagyon édesek a sütemények, csak egy pohár víz mellett fogyaszthatóak. Ásványvízből KÉREM rendeljenek nagy üveggel is, jön a szezon, a kánikula, olyan kellemetlen ha valami "NINCS". A gyűszűnyi poharakat dobjuk el, szájöblögetést lehet, hogy a cukrászda marketing vezetője végez sütemény fogyasztás előtt, de a vendég soha. 

Ugyanez a csoport, elmondása szerint, egy másik pesti étteremben a személyenkénti 30 ezer Ft-os szilveszteri vacsorához, konkrétan a sülthöz, ami tökéletes volt, szeretett volna kérni EGY KANCSÓ VIZET az asztalra, de NEM KAPTAK. Szégyelltem magam, mikor mesélték másnap. 12 évet éltem a hazájukban, ismerem az igényeiket, az udvariasságukat, tudom, hogy milyen magas fokon áll nálunk a vendéglátás művészete. Miért kell, hogy ez nálunk így legyen? Várom a kánikulát, és továbbra is figyelek, arra szeretném bíztatni a kedves olvasót, ha elsétál a téren a híres-neves cukrászda előtt, figyelje, hogy a teraszon milyen méretű vizes poharak vannak, ill. hogy lesz-e majd NAGY MENTES ásványvíz? A vendég diktál, nem a marketing vezető. Ne hagyjuk szomjasan távozni a vendéget! Ne rontsunk el mindent az utolsó pillanatban!

Éttermekre is vonatkozik. A magyar konyha fűszeres, csípős. A vendégeknek ez egy új ízélmény. Aki kér egy pohár vizet, ADJUNK neki. A vendég visszajön. Egy elégedett mediterrán vendég 8-at küld maga helyett. Nem spórolni, hanem költeni jöttek hozzánk. Szeressük egy kicsit a vendéget! Értsük meg a kulturális különbségeket!

Nem tudom, kik olvassák ezt a levelet, ha esetleg a döntéshozókhoz is eljut ez a panasz, akkor szeretném javasolni pályaudvarokon, reptereken, kiemelt turisztikai helyszíneken a SZÉNSAVMENTES víz árusítását, egységes, MAXIMÁLT ÁRON (pl. 200 Ft). Hogy a víz országában ne találkozzon az utas 2.000 Ft-os alpesi harmatcseppekkel, legyen hazai az ásványvíz. Jó a magyar víz, sok van belőle, túl sok is, hiszen folyton árvíz van nálunk. Adjunk a vizeinkből a vendégnek, hálás lesz. Nem csak a vízért, hanem a gesztusért, hogy odafigyelünk rá.

Köszönöm.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antalbaba 2016.02.22. 15:16:45

Csak neeem? Olvasom;-)

sáros_tehén 2016.02.22. 15:18:30

Maximáltan igaza van a poszternek. Sok helyen, azt hiszik azért kér valaki csapvizet, mert nem akar fizetni az ásványvízért.

KCicó 2016.02.22. 15:19:59

Úgytudom szabály írja elő, hogy csapvizet kötelesek adni egy bizonyos kategória felett. Gondolom ez a belvárosi hely már ebbe a kategóriába tartozik (nincs feljebb), és nem egy sarki giroszos.

shred 2016.02.22. 15:20:51

Egyetértek, a víz ne legyen már a fillérbaszás szinonímája, főleg, ha előtte rendesen fogyasztott is a vendég, tehát láthatóan nem a spórolás szándéka vezeti a cukrászdába.
Ugyanakkor a "mediterrán" szó kicsit túlteng a posztban, kb. mint cukor a déli süteményekben.

Antalbaba 2016.02.22. 15:21:12

Halvány emlékeim szerint KÖTELEZŐ a vízadás. Ha már van velük egy magyar, miért nem kéri ott és akkor a vásárlók könyvét???

KCicó 2016.02.22. 15:22:42

Update, sajnos 2009 óta ez a szabály hatályon kívül van.

ptspts 2016.02.22. 15:23:05

Hol történt az eset? Tervezem, hogy ellátogatok Budapest cukrászdái közül sokba, és szeretném tudni, hogy hová ne menjek még véletlenül se.

hurka gyurka 2016.02.22. 15:30:44

A szénsavas víz tényleg rákkeltő? Valaki ismer erre tudományos forrást?

atpijkamo104 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 15:38:19

Cukrászdában mindig adnak csapvizet, ha kérek egy pohárral.

Étteremben csak palackos vizet szeretnek adni. A kaján nincs nagy árrésük, az italokból élnek.

Mik ezek, bélpoklosok? 60 Euró egy háromtagú csakádnak az ebéd, nem a cukrászda.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.22. 15:38:44

Dübörög az országimázs!

@hurka gyurka: Az hát. Széjjelmarja a belsődben a vízatomok rezgésait, és akkor meghülyülnek a sejtjeid. És ha ráöntöd egy elvó rákra, az is felébred. Szóval rákot keltet!

atpijkamo105 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 15:44:38

@hurka gyurka: A szénsavas víz - minden vízben van valamennyi széndioxid - évente ezrek halálát okozza, a savas esők fő alkotóeleme, súlyos égési sebeket okozhat, és igen, rákos daganatokban is kimutatható. Ezenkívül nagyban hozzájárul természeti környezetünk eróziójához, a fémek korrózióját elősegíti, valamint hibát okozhat az áramszolgáltatásban.

ghck 2016.02.22. 15:46:23

@hurka gyurka: inkább a BPA, nem? Ami a palackból oldódhat a vízbe..

sáros_tehén 2016.02.22. 15:56:14

Majd Ráhelka megreformálja ezt is...

csakhogylegyenvalami 2016.02.22. 15:59:20

Tök jogos a poszt! Csak egy dolgot nem értek, ami nyilván az én szegénységi bizonyítványom: mit jelent az, hogy mediterrán vendégek? Jól gondolom, hogy mediterrán országból származót jelenthet?

hurka gyurka 2016.02.22. 15:59:58

@ghck: én csak kérdezem, nem állítom...

seventyfour 2016.02.22. 16:02:50

Fogyasztó vendégeknek, ha kér, ha nem, rendelés után alapból kivisznek egy kancsó hideg vizet, néha citromkarikákkal. Ja, nem Magyarországon.

atpijkamo105 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 16:07:32

@csakhogylegyenvalami: "mit jelent az, hogy mediterrán vendégek?"

Melegek, na.

Darth Revan 2016.02.22. 16:09:58

Csak egy kerdesem van, mert nem teljesen vilagos a posztbol:
Vajon mediterrán volt a csoport avagy nem?

atpijkamo106 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 16:11:33

@sarostehen_: "Majd Ráhelka megreformálja ezt is..."

Mint élete párja a közvilágítást. A lényeg, hogy dőljön a lé!

Imádom, hogy a politikusoknak olyan szuper génjeik vannak, hogy mindenhez az ő családjuk és baráti körük ért a legjobban, ők minden posztra a legtehetségesebbek. Még jó, hogy ezt hajlandók továbbörökíteni, és basszák a jónépet.

ghck 2016.02.22. 16:15:22

@hurka gyurka: ja, én is... Gondolom kevés onkológus kutató van közöttünk..

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.02.22. 16:20:57

Mediterrániában bezzeg kiviszik a vizet :D

Ádám 2016.02.22. 16:37:58

"ez" a théma vót má...pár éve. még a barom is meg szakértette, hogy ááámerikában ádnak vizet, csak itthon a mocskos új kapitalisták ennyire szarrágóak!:)

Terézágyú 2016.02.22. 16:42:32

Ilyenek a mediterránok.
De a mediprotossok meg a medizergek pláne!

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.22. 16:44:07

@Darth Revan: Lehet, mondom, csak lehet. De lehet, hogy mediterrán volt.

fiktiv állat 2016.02.22. 16:50:00

Teljesen mindegy hogy mediterrán a vendég vagy sem. Normális helyen a kv, fagyi mellé kérés nélkül adnak vizet, a világon mindenhol, még a jobb magyar helyeken is.

atpijkamo107 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 17:07:19

@Semmitnemérszakitiltással: @ghck: @hurka gyurka: :))

Mivel a rához IS értek, megmondhatom, hogy nincs olyan, hogy valami nem rákkeltő.

Valamint a szeszesitalok csomagolásához IS értek, megmondhatom, hogy nincs olyan, hogy valami nem sörnyitó.

Egereknél kellő dózisban minden rákkeltőnek bizonyul.

Ha nem eszel és nem iszol semmit, és egy hermetikusan elzárt rozsdamentes üvegpalackban élsz és tiszta molekuláris oxigént lélegzel, akkor meg a korod miatt kapsz rákot.

Az ökölszabály az, hogy ne vigyél semmit se túlzásba, de főleg ne egyél nitrites pác-sót. A feldolgozott húskészítmények 99,99%-a tartalmaz nitrites pácsót.

atpijkamo108 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 17:10:42

@fiktiv állat: "kérés nélkül adnak vizet"

Nem jártál még elég cukrászdában. Ahol kihozzák, ott vizet is hoznak. Ahol te viszed a pulttól az asztalhoz, ott kérni kell, és adnak.

neet 2016.02.22. 17:16:35

Lehet, h csóró vagyok, mondjuk nem is nagyon járok éttermekbe, de ha mégis "kint" eszem (nem itthon), szíven üt a 2-3-400 forintos 2 deci víz. Igen, volt ez már régen is, az asztalon legyen kint a kancsó, pohár, a nép meg dönthessen, h lónyálat, hegyihugyit kér, vagy sima csapvizet. Érdekes, a patikákban van, pedig ők is adhatnának 400ért vizet az extraprofit reményében... és amíg van 1-2 literes ásványvíz 70 Ft-ért, addig nem veszek 2000-ért. Az egy köbméter víz, asszem talajterheléssel meg minden szutyokkal együtt.

gabors 2016.02.22. 17:18:34

@atpijkamo105: "a savas esők fő alkotóeleme,"

smile nelkul ??? Nem kellene ezt terjeszteni mert meg valaki elhiszi a savas esot foleg a nehezipar legszennyezese fuleg kendioxid nitrigen-oxidok (NOx) miatt volt (az utobbi VW ceg miatt mostanaban megint a hirekben van .....

Ez legelabbis eszak-amerikaban lassan lecseng mert egy, kiszerveztek a nehezipart most eppen Kinaba pusztitjak evvel magukat ... ketto, Clean Air Act miatt mindefele szuroket kellett feltenni !!!

staropramen 2016.02.22. 17:20:43

Dél-Franciaországban (mediterrán vidék) bármelyik étteremben,kisebb vendéglőben,cukrászdában jártam, mindenütt kérés nélkül tették az asztalunkra a kancsó jeges vizet.Ha kiürült, hozták az újat. Sok helyen valóban találkoztam a csak vizeskancsókkal térülő-forduló pincérekkel.
Arrafelé a nyár forró,a hideg víz szinte életet ment.A szomjas embernek hiába kínálnak cukros lét,az nem sokat segít.
Én azért inkább a kellő hőmérsékletű rozét gondolom a követendő iránynak.

atpijkamo109 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 17:25:48

@gabors: Ha itt valaki valamit komolyan vesz, az meg is érdemli. A GVTI se tesz ki szmájlit a félrevezető baromságaihoz.

Az állítás egyébként teljesen korrekt. :))

Egyébként meg nincs rákkeltőbb, mint egy európai nagyváros lámpás kereszteződésénél lakni, annyi az ott járó motorral álló dízelautó. Meg zöldnél indulnak, a füsttől nem látni át a túloldalra. Az összes dízelt kitiltanám a Naprendszerből.

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 17:27:29

@neet: :)) Azért írt rozét, bort mégsem írhat.

staropramen 2016.02.22. 17:41:39

@neet:
Csehországban, Németországban, Szlovákiában sört iszok.Franciaországban bort (könnyű rozét).
Ilyenkor inkognitóban vagyok.(Tudod az egy póló-rövidnadrág Batz papucs összeállítás)

Vágyak Világa · http://www.vagyakvilag.info 2016.02.22. 17:56:16

Itthon még magyaroknak sem jár. Nemhogy a mediterrán bennszülötteknek.

ghck 2016.02.22. 18:04:01

@atpijkamo107: Óóóó, hogy én anno mit össze agyaltam, hogy mégis mi a rák (hogy kapcsolódjak a témához) lehet az a nitrites pá-csó!

milyen nőazilyen 2016.02.22. 18:07:34

Hol vannak a gyakornokok? Mediterrániumból jött vendégeknek, az újévi sült malacból volt, avagy sem?

atpijkamo110 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 18:18:52

@Vágyak Világa: "mediterrán bennszülötteknek."

Ah, leesett. Azok a"mediterránok" szíriai menekültek voltak. Nem tudnak azok óriásplakátot olvasni? Orbán is kiírta: "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok vizét!"

atpijkamo111 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 18:48:05

@ghck: :)) Nem rák, hanem homár. Ne tévesszen meg a főcímben látható folyami rák.

Mikor először olvastam, egy ideig agyaltam, mi lehet az a pácsó? Valami mexikói ételöntet?

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.22. 18:49:48

@atpijkamo110: Be kell tartanod a magyar törvényeket.
A már itt élőkre ez nem vonatkozik, ha elég befolyásos haverjaik/rokonaik vannak.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 18:55:28

@Semmitnemérszakitiltással: Óriásit tévedsz. Benne van a törvényben, hogy ki lophat. Minden törvényes. Akarnak állami pénzen állami földet vásárolni, amit az EU fizet ki? Írnak rá egy földtörvényt. Akarnak cigit árulni a rokonok? Írnak rá egy törvényt. Ciginagykert akar a haver? Írnak rá egy törvényt.

Potpolett 2016.02.22. 19:34:22

Az egyik belvárosi étteremben (Kiskakukk Étterem) kértem egy kis pohárka csapvizet úgy egy éve, hogy bevehessem a por alapú gyógyszeremet időben (hormon). Nem adtak, mert "nem adhatnak csapvizet kérésre sem, a főnök utasítása." Ásványvízből meg csak bubis volt. Fizettünk - a pontos összeget - és kerestünk egy gyógyszertárat, mert ugye pohár is kellett a poromhoz.:)

neet 2016.02.22. 20:10:47

@Potpolett: na ebből majd jól kihozza a homár lelkes népe, h micsoda Darwin díjas (ez kötőjeles?) lehetsz, h fontos gyógyszernél nem gondoskodsz előre lötyiről. (Nyugi, nekem ilyen eszembe se jutott) :D)))))))

neet 2016.02.22. 20:12:18

@atpijkamo110: én azt hittem, ez burkolt cigányozás, csak sehogyse illett a képbe...

kamushamus 2016.02.22. 20:33:49

Poszter annyiszor leírta, hogy -víz, hogy rögtön szomjan döglök. :D

atpijkamo114 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.22. 20:40:05

@kamushamus: :)) És annyiszor leírta, hogy mediterrán, hogy én meg napszúrást kaptam.

Vágyak Világa · http://www.vagyakvilag.info 2016.02.22. 21:14:52

@atpijkamo110: ne kapd fel a vizet. ők sem tehették az étteremben :)

Dikusz 2016.02.22. 21:54:03

@atpijkamo111: az nem ételöntet, hanem a poncsó magyarosított neve franzstadti dialektusban. A puruttya mediterrán vendégeknek azt kellett volna adni a hideg víz helyett január elsején.

Amúgy a mediterrán vendégeket kalauzoló nagyarcú idegenvezetőnek egy mediterrán tálcával (van olyan) simogatnám meg a kezem igen gyakori emelgetésével a hajat a fején csúnya szavakat használva. Egyetlen mondat akasztott ki, de az nagyon: Azt gondolom, hogy a vendég szent, pláne ha külföldi. Mennyivel különb egy külföldi vendég, mint egy magyar? Ha én bemegyek (pedig nem) abba az igen előkelő cukrászdába (nem sok van a belvárosban kb egy), akkor én is ugyanannyit fizetek, mint az a mediterrán vendég. Biztos igaza van az idegenvezetőnek, de nehezen tudom elképzelni, ha kér fejenként egy üveg ásványvizet a vendégeknek, ha már kancsó vizet nem kaphat, ne hozott volna a pincér.

Arcade Macho 2016.02.23. 01:40:48

a lahnagyobbat meg az idegenvezeto hahotazott, mert o tudta hogy a telibecsulazott dolgokbol nem o fog joizuen lakmarozni

shred 2016.02.23. 08:49:10

Az a vicc egyébként, hogy az ásványvíz / palackozott víz önmagában egy hatalmas hülyeség, illetve lehúzás. Ahol a vezetékes víz iható és nem rossz ízű, semmi nem indokolja a víz kétszázszoros áron történő forgalmazását, még ha "3000 méter mélyről, kétmillió év óta" jön is fel a felszínre. Nem egészségesebb, mert az ásványvízben oldott ásványi anyagok elenyésző részét hasznosítja a szervezet és gyakorlatilag csak akkor van értelme, ha valamiért a csapvizet nem lehet meginni.
Hatalmas kincs van annak a birtokában, aki a csapból ihat, csak a legtöbben nem tudnak róla.

Ádám 2016.02.23. 09:18:52

@shred: mert az emberek nagyon nagy része pohárból issza a csapvizet....

Én NEM!:)

blasiusii 2016.02.23. 09:22:54

ezek a vendégek tényleg bevándorlök lehettek, máskülönben miért nem lehet kiírni, hogy spanyolok vagy olaszok, stb?

a pohár víz pedig Európában alap, a balkánon ezek szerint nem... az a hely meg nyugodtan lehúzhatja a rolót, ahol ezen múlik az üzlet
(egyébként sosem értettem, hogy hogy nem hallott még egyik hely sem a Marshall-keresztről, ha nem 400 lenne a víz, hanem csak 250, több is fogyna, ugyanott lennének, csak több elégedett vendéggel, akik nem kapnak szívrohamot az itallap láttán)

joska61 2016.02.23. 10:04:41

Nem mediterrán kérdés. Egyszerűen szarrágás bármit fogyasztó vendégtől megtagadni egy istenverte pohár vizet.

Firestarter.18 · http://firestarter-18.blog.hu/ 2016.02.23. 10:07:23

Kicsinyes fillérbaszás ez a kávézó részéről, piti lehúzási célzattal. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a reptéren kidobatják veled az üveg vizet, hogy bent vedd meg hatszor annyiért.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 11:25:18

@hurka gyurka: Ha hideg szénsavas vizet ráspriccelsz egy meleg helyen alvó rákra szódásüvegből, rögtön fölébred, sőt fel is kel.
Más megközelítésben Lőwy Árpádot idézve: "Lófaszt!" Bizonyos gyomor-bél problémákat, esetleg szívbetegeknél keringési rendellenességeket fokozhat (de nem idézhet elő) és a fogaknak sem használ annyira. Viszont élőcsíra tartalma mindig alacsonyabb, mint szénsavmentes víznek.

Egysimaegyfordított 2016.02.23. 11:30:40

Nem tudom, írta -e már valaki, de réééégen a magyar cukrászdákban, éttermekben IS alapfelszerelés volt egy kancsó víz meg poharak is mellé, külön tálcán, minden asztalhoz. És szerintem abba semelyik pénzlehúzós vendéglátó se hallna bele, ha ehhez folyamodna; csak ráfogták, h akkor a vendég nem bort meg üdítőt iszik, hanem csak ezt. Pedig nem igaz.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 11:34:56

@blasiusii: Nem tudom, te ismered a Balkánt, de Romániában és Bulgáriában, sőt ugyancsak keletre de nem a Balkánon a jelenleg Ukrajnához zabrált Kárpátalján is automatikusan adtak egy-egy pohár vizet a kávéhoz. Máshol meg nem jártam.

Amúgy az ugye leesett, hogy a balkáni országok többsége is mediterrán?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 11:36:16

@Egysimaegyfordított: Én pl. a jó minőségű nehéz borokhoz is szoktam vizet inni. Nem összekeverve, hanem közte.

ghck 2016.02.23. 11:38:03

@shred: az a baj a csapvízzel, hogy a fertőtlenítésére használt klór káros az egészségedre. Hogy te a klórmentes vízre mennyit vagy hajlandó kiadni, az meg döntés kérdése. Ettől az ásványvíz (palackozott víz) nem lesz átverés, csak az árán lehet morogni kicsit. Aki meg tudja/akarja fizetni, az megfizeti, a többiek isszák a csapvizet. Senki nincs lehúzva/átverve.

candyperfumegirl 2016.02.23. 11:40:02

Végre. Erről már nagyon ideje volt írni. Teljesen mindegy, konkrétan melyik cukrászdában történt az eset, egész Magyarországra, (nagyon kevés kivétellel) minden vendéglátóipari egységünkre jellemző. Szerintem a magyar olcsójánoskodás egyik legjellegzetesebb példája a vízmizéria, hogy még én érezzem magam kellemetlenül, ha egy 900 Ft-os sütemény mellé merek csapvizet kérni, rondán néznek, húzzák a szájukat, magyarázkodni kell, hogy kapjak (gyógyszert veszek be, üdítő nem oltja a szomjam, stb.), és igen, hogy olyan is van, hogy nyíltan megtagadják. És ami felteszi az egészre a koronát: nem egy olyannal találkoztam, hogy az étterem/kávézó/cukrászda mosdójában csak langyos víz folyt a csapból, esetleg ki volt írva, hogy nem ivóvíz, "eszedbe ne jusson!" - alapon.

Én is úgy gondolom, hogy elégedett vendéggel sokkal többet nyer a hely, mint amennyit veszít azon, ha esetleg valaki csapvizet kér, nem cukrozott üdítőt a fogyasztása mellé.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 11:40:48

@atpijkamo109: A benzin (és így a benzingőz) benzoltartalma időnként akár az 5-10%-ot is elérheti, de alapesetben is alig picivel kevesebb, mint 1%. Fogékony szervezet számára elegendő lehet akár egyetlenegy benzol-molekula is ahhoz, hogy gyors lefolyású leukémiát váltson ki. Néhány hét megfázásszerű tünettel, gyengeség, és szép temetés. Gyerekeknek is.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 11:50:18

@ghck: Hypó és klórdioxid-adagolást nem túl sok helyen alkalmaznak már, szinte csak ott, ahol rossz a kút kialakítása, mert a felszíni vízkivételi eljárásban is többnyire már régóta UV-fénnyel fertőtlenítenek. (Az agybajos arzéntalanítás sokat ronthat ezen is. A vezetékek fertőtlenítésére viszont gyakran.) A víz- és felületfertőtlenítés során keletkező klóraminok szintén rákkeltőek, de ha elvégezzük a kockázatelemzést, még mindig kevésbé ártalmasak, mint a vízbe esetleg bekerülő kórokozók. Klóramin-szükségletünket általában uszodákban szájon és tüdőn át, valamint a bevándorlók, hajléktalanok és egyéb drogosok-alkoholisták ürülékére és vizeletére szórt klórmész révén aluljárókban, pályaudvarokon tudjuk biztosítani.

ghck 2016.02.23. 12:01:48

@Kitalátor (másként) gondolkodó: egyetértünk, inkább klórozott víz, mint baktériumos. De én nagyon csodálkoznék rajta, ha a vízművek UV-val fertőtlenítené CSAK a csapvizemet. Komolyan mondod, hogy létezik olyan magyarországi vezetékes hálózatból érkező csapvíz, amihez nem adnak klórt? Hol?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 12:21:05

@ghck: Például Debrecenben és még nagyon sok helyen. Ott kell csak klórt adagolni, ahol szennyezett vízadó rétegben van a kút szűrője. (A klórdioxid gáz sokkal kevésbé képez klóraminokat, mint a hypó.) Vagy azért, mert rossz helyre, rossz mélységre fúrták, vagy azért, mert a fúrással vagy más kutak szakszerűtlen fúrásával és megszüntetésével (pl. "szegedi" technológia) sikeresen elfertőzték a vízadó réteget, vagy - és talán ez a leggyakoribb - a kútaknába beömlő belvíz/talajvíz bejutott a köpenycsőbe és elterjedt a vízadó rétegben, mert megspóroltak 1-2 m köpenycsövet és szívócsövet.
Vagy nem mernek mélyebbre fúrni, mert nincs földgázra és kőolajra bányajoguk.
A Duna, a Tisza és mellékfolyóik kavicságyában lassan folyó víz nagyon kevés kivétellel teljesen tiszta, attól rosszabbat palackoznak kecske- és kutyaszaros (esetenként dögöket, sőt hullákat is tartalmazó) gleccserolvadékból.

Nick-son 2016.02.23. 12:41:37

Ahol én szoktam ebédelni ott teljesen automatikusan hoznak egy pohár szódát, vagy vizet az ebédhez, általában még akkor is rákérdeznek ha nem kér a vendég.

Igaz, minden pénzbe kerül meg arról szól az egész vendéglátás, de könyörgöm a vendég épp ebből akar kiszakadni amikor beül valahová. Nem akarja traktálni magát gondokkal, pláne nem a vendéglátós megtérülési számaival, hogy megéri-e neki őt kiszolgálni azzal amit éppen kér.

Azt gondolom ezt a számla végösszegében megfizeti, hogy ne ilyen baromságokkal foglalkoztassák.

ghck 2016.02.23. 12:45:41

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
"Tisztítás után a vizet többnyire klórral fertőtlenítik, nehogy a vízvezetékben vírusok, baktériumok szaporodjanak el. Ezzel szavatolható, hogy a csapvízben ne legyenek baktériumok és vírusok. A klórt a legmodernebb, számítógép vezérelt berendezésekkel adagolják, hogy a szükséges, de a lehető legkisebb mennyiség kerüljön a vízbe."
(www.debreceni-vizmu.hu/vizrol/viz-utja/)

amúgy mintha lenne benne:
www.debreceni-vizmu.hu/userfiles/files/2014-halozati-mint%C3%A1k-minden-eredmeny-honlaphoz-javitva.pdf

Nem?

Terézágyú 2016.02.23. 12:55:01

@ghck:
klónozzák a vizet!!!!
ne idd meg, mert téged is klónoznak!!!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 13:05:41

@ghck: Van abban sok minden, amit nem tesznek bele, hanem geológiai vagy környezetszennyezési eredetű. Csak hál'Istenek elég kevés. Ha rendesen bevizsgálják a palackozott vizeket, azokban néha sokkal több van az egészségkárosító anyagokból.

Ádám 2016.02.23. 13:05:50

Mennyit rugóztok egy pohár vízen! :D

Ádám 2016.02.23. 13:07:46

@Kitalátor (másként) gondolkodó: a rokonyod is azért inkább gázt adott víz helyet!?!:):D:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 13:11:40

@shred: A többi stimmel, ezzel viszont nem értek egyet: "Nem egészségesebb, mert az ásványvízben oldott ásványi anyagok elenyésző részét hasznosítja a szervezet és gyakorlatilag csak akkor van értelme, ha valamiért a csapvizet nem lehet meginni."
Többször megismételt kutatások teljesen egyértelmű negatív korrelációt találtak a vízkeménység és a magasvérnyomás-betegség előfordulási aránya között. Ahol nagyon lágy (vagy az utóbbi időkben agyfaszkóros hálózati marketingszektások által háztartási célú ivóvíztisztításra forgalmazott, gyakorlatilag ipari ioncserélt vizet előállító berendezéseken átpréselt) vizet isznak, ott sokkal gyakoribb a hipertónia.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 13:14:43

@Ádám: Nem én vagyok indo-árja, hanem te, nácigánykám! Most akkor amúgy héberül vagy arabul tanulsz?

Ádám 2016.02.23. 13:22:37

@Kitalátor (másként) gondolkodó: merkel anyádnak mikó csinálsz gyereket?! figyelj oda, mert még egy paki beelőz...!!! NÉMETÜL, 999 millióan lesznek!:):D lesz ott mit a vízbe, gázba aprítanod!:):D

LÉPEM!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 13:27:34

@Ádám: Merkelnek? Gyereket? Ahhoz cigányvérinjekciót kellene a farkamba nyomni.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2016.02.23. 13:34:31

@hurka gyurka: rákkeltő, de nem baj mert nagydózisú C vitaminnal az összes rák gyógyítható!!

Hell-Ász 2016.02.23. 13:43:34

Izland, ami nem egy mediterrán ország, minden éttermében, még az előkelőbbekben is, ki van rakva a kancsó víz és poharak. Senkit nem néznek ki ha vizet iszik.
Magyaroknál még mindig megy a lehúzás, sajnos.

Terézágyú 2016.02.23. 13:58:29

@Hell-Ász:
Ilyenek vagyunk mi, magyarok.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 14:40:43

@Terézágyú: Na ez egy durva soviniszta nácifaszista előítélet, hiszen magyar a poszt toló és (legalábbis kettős-többes identitás részeként) magyarok a kommentelők is. Még Ádám is.
Még azt sem mondhatjuk, hogy "ilyenek a vendéglátósok" vagy "ilyenek a budapestiek", és bár e két utóbbi halmaz metszete már közelít a valósághoz, de szerintem még minden pesti vendéglátós se ilyen erkölcsi nyomorék.

Ádám 2016.02.23. 14:53:44

@Kitalátor (másként) gondolkodó: A te puha farkadba egy hatos, tizenkét cm-es vasbeton kéne. Ezek szerint, már az inszeminátoros állásod is ugrott, ezért itt lógatod naphosszat a puha náci pöcsödet....

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 15:01:07

@Ádám: Ejnye more, ha kevered a vasbetont a betonvassal, sose lesz belőled kamatospénzes vajda!
Angéla anyádhoz kb. elég is lenne, csak még neki kellene berakni egy jó erős mágnest, hogy lehessen kis féltestvéred...

atpijkamo123 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 15:04:16

@Ádám: @Kitalátor (másként) gondolkodó: Mindketten a védelmem alatt álltok, úgyhogy akkor szétültetlek!

Magentax 2016.02.23. 15:09:19

@sarostehen_: olvasd el mégegyszer - mentes vizet is próbált rendelni, de nem adtak neki

gabors 2016.02.23. 15:21:08

@Kitalátor (másként) gondolkodó: mondtam en mast de attol meg nem lesz savas !!!
Egyedul azt tettem hozza hogy az un savas esok, savassagank nagyreszt nem a CO2 (ami mindig is volt a legkorben ha kevesebb is mint most).

Igazad van az eso legnagyobbik resze viz ... amit a cukraszdaban nem adnak egy poharral .... (balkan) ....

Ádám 2016.02.23. 15:27:11

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Lehet igazságod... Én a réz s az arany, no meg az aranyos réz kivételével, más nehézfémmel nem foglalkozom. Mint pl. a vasbeton!:):D

Náci ősanyád hüvelyénél meg te tévedsz, mert oda nem egy mágnes, hanem egy elektromos tekercs kéne, mint ami pl. a csengőkben van. Akkó talán abba lógatva a puha betonvasas pöcsöd a sűrű rángatózástól, csak produkálna pár cseppnyi nyányót.

Ádám 2016.02.23. 15:29:35

@atpijkamo123: Állandóan csak állunk... Egyszer lett volna alkalmatok leülni, de akkor is beszartatok s "kihagytátok". Bezzeg helga ott vót....

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 15:31:58

@gabors: Szerintem csak védik a vendégeket:

"TILTSÁK BE A DIHIDROGÉN-MONOXIDOT!

A LÁTHATATLAN GYILKOS

A dihidrogén-monoxid színtelen, szagtalan, íztelen, és ezreket pusztít el minden évben! A halált legtöbbször az okozza, hogy a DHMO véletlenül a tüdőbe kerül, de ezzel a dihidrogén-monoxid ártalmai korántsem merültek ki. Abban a testrészben, amelyik hosszan érintkezik a szilárd DHMO-val, súlyos szövetkárosodás jöhet létre. Ha a DHMO az emésztőrendszerbe jut, túlzott izzadás és vizeletkiválasztás következhet be, de felfúvódás, hányinger, hányás is előfordulhat. A DHMO-dependencia kialakulása után a szer megvonása biztos halált jelent.

A dihidrogén-monoxid

savként is ismert, és a savas eső fő komponense,
hozzájárul az üvegházhatáshoz,
súlyos égést okozhat,
hozzájárul természeti környezetünk eróziójához,
számos fém korrózióját, rozsdásodását sietteti,
hibát okozhat az áramszolgáltatásban, rontja az autók fékhatását,
rákos daganatokban is kimutatható.
A SZENNYEZÉS JÁRVÁNYSZERŰ MÉRETEKET ÖLT!

Amerika szinte minden folyójában, tavában, medencéjében megtalálható ma a dihidrogén-monoxid. De a szennyezés az egész Földre kiterjed, és az antarktiszi jégtakarót is elérte. A DHMO több millió dolláros kárt okozott a Közép-Nyugaton és nemrég Kaliforniában is!

A veszély ellenére a dihidrogén-monoxidot felhasználják

ipari oldószerként és hűtőanyagként,
atomerőművekben,
poliuretán hab gyártásához,
tűzoltáshoz,
különböző kegyetlen állatkísérletekben,
a rovarirtók permetezéséhez,
a gyorsétteremek egyes készítményeihez és más élelmiszerekhez.
A gyárak a szennyezett DHMO-t a folyókba és a tengerekbe engedik, és semmi sem állíthatja meg őket, mert az eljárásuk még mindig törvényes. A DHMO óriási hatást fejt ki az élóvilágra. Ezt nem tűrhetjük tovább szó nélkül!

ÁLLJUK ÚTJÁT A BORZALOMNAK!

Az amerikai kormány azért nem tiltja be ennek a káros vegyszernek a termelését, elosztását és felhasználását, mert gazdasági szempontból hasznos a nemzetnek. A haditengerészet és más katonai szervezetek is kísérleteket folytatnak a DHMO-val, és több milliárd dolláros berendezéseket terveznek háborús hasznosítására. Több száz katonai kutatóintézetbe bonyolult, föld alatti hálózaton érkezik tonnaszám a DHMO. Sok intézmény nagy mennyiséget tárol későbbi felhasználás céljára.

MÉG NEM KÉSŐ!

Cselekedjünk MOST, hogy az újabb szennyeződést megakadályozzuk! Tudjunk meg többet erről a veszélyes vegyszerről!

A tudatlanság önmagunknak és embertársainknak is árthat!

Szövetség a DHMO betiltásáért"

atpijkamo123 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 15:41:13

@Magentax: "mentes vizet is próbált rendelni, de nem adtak neki"

Ezt senki nem hiszi el a poszternek.

rainman35 2016.02.23. 15:48:22

Meditárán vendég = Szír menekült. Idegenvezető = embercsempész

vape 2016.02.23. 15:56:27

Ezt a "mediterrán vendég" szókapcsolatot fontos volt leírni legalább 10 alkalommal a posztban.
A mediterrán országokról és a kancsó vízről a saját tapasztalatom egy olasz tengerparti szálloda étterme volt a legutolsó. Ott a vacsorához kértem volna hasonlóan egy kancsó csapvizet. Próbáltam mondani az angolul jól beszélő pincérnek, hogy "running water" meg "tap water", valamelyiket biztos ismeri. Csak a fejét rázta, hogy olyan náluk nincs. De van 3 EUR áron 1 literes ásványvíz, azt szívesen hozza.
Tehát szerintem nemcsak a magyar vendéglátósok bunkók a világon, ha úgy tartja kedvük. Hanem a mediterránok is akár.

fillérbaszó vadász 2016.02.23. 16:47:29

@shred: Én is így vagyok vele, nem veszek ásványvizet, ha ott a csapvíz. Ásványvizet csak akkor veszek, ha mondjuk külföldön nyaralok, de ott meg ajánlott, mert az ottani csapvíz furcsa hatással lehet a gyomorra. külföldön ajánlatos palackozott vizet venni, ha nem akarod a nyaralásodat fosással tölteni.

fillérbaszó vadász 2016.02.23. 16:53:08

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "Kárpátalján is automatikusan adtak egy-egy pohár vizet a kávéhoz."
Kávézókban itt is adnak, nem? Legalább is, én mikor 2 évente egyszer beugrok egy elitebb kávézóba (tudjátok, ahová csak sznobok járnak), akkor a 900 ft-os cappuccino mellé egy pohár vizet, meg egy kekszet is.

Terézágyú 2016.02.23. 16:55:59

""Kárpátalján is automatikusan adtak egy-egy pohár vizet a kávéhoz.""

Az vótmá, hogy "én eccer kértem egy pohár vizet és adtak hozzá egy kávét"?

Ádám 2016.02.23. 17:04:42

Mennem kell pisálni! Lehúzzam a csatornába "azt" a kb. 6-7l vizet IS vagy kéri valaki?!? :)

amindenes.blog.hu 2016.02.23. 17:06:46

Viktor ezt is megmagyarázná.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2016.02.23. 17:07:11

@fillérbaszó vadász: 900 forintért? Annyiért én szexet is kapnék a kávéhoz - de nem kell. Nem akarok @Ádám: rokonságába kerülni...

atpijkamo124 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 17:10:52

@Ádám: Tegyél egy téglát a WC-tartályba, akkor nem használsz feleslegesn ilyen sok vizet.

Ádám 2016.02.23. 19:02:26

@atpijkamo124: ott az arany van....különben 9-10 l lenne. A téglákat rühellem!:)

atpijkamo124 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 19:05:13

@Ádám: :))

Most röhögtem a Homáron ma először.

Ádám 2016.02.23. 19:09:04

@atpijkamo124: írj pár viccet... azon szoktál. esetleg szólj Dikusznak.:) Habár ő, most nem tud ráharapni a thémára.:):D

atpijkamo124 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 19:15:04

Az öreg bácsi egyedül iszik a kocsmában. A fiatalok meg akarják tréfálni, ezért viagrát kevernek az italába. Az öreg kis idő múlva kimegy a WC-re. Amikor visszajön látszik, hogy összehugyozta magát.
- Mi történt? - kérdezik tőle.
- Kimentem a WC-be, elővettem a farkam. Látom hogy nem az enyém, hát visszatettem.

atpijkamo124 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 19:16:41

Takarakoskodj a WC-papírral, használd mind a két oldalát!

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 19:18:08

Az élet olyan, mint a WC-papír: minél közelebb érsz a végéhez, annál gyorsabban fogy.

Ádám 2016.02.23. 19:18:44

@atpijkamo124: :D Saját story!?! tudod, mint a nagyok...:):D

nem gondoltam komolyan!

atpijkamo125 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 19:21:27

Szovjet apuka magához hívja legkisebb fiát:

- Itt van egy rubel. Lemész az ujságoshoz, veszel nekem egy Pravdát, anyádnak egy Zsenszkaja Pravdát, növérednek egy Komszkomolszkaja Pravdát, magadnak egy Pionyerszkaja Pravdát.

Jön vissza a gyerek, se pénz se újság.

- Találkoztam útközben a mamával, elvette a rúbelt, azt mondta úgyis minden újság ugyanazt írja, a híreket meg bemondja a rádió is, és elvette a rúbelt.

- Igen ? Itt van egy másik rúbel. Lemész az ujságoshoz, veszel nekem egy Pravdát, növérednek egy Komszkomolszkaja Pravdát, magadnak egy Pionyerszkaja Pravdát, anyád meg törölje a seggét a rádióba.

atpijkamo126 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 19:23:50

@Ádám: "Saját story!?"

"Szartam a vécén egy nagyot."

Helgának is bekültem, de nem posztolta ki, csak az ilyen terjengős sztorikat szereti.

"nem gondoltam komolyan!"

Öreg, az már a te bajod.

Ádám 2016.02.23. 19:29:50

@atpijkamo125: A ruszki csaj seggét @Kitalátor (másként) gondolkodó: ingyé kinyalja! Kárpótlás okán a 10millió ruszki halottért....

LÉPEM!

Dikusz 2016.02.23. 20:14:41

@Ádám: harapni elvileg már tudok, csak nem merek. Sokba lenne. :)

atpijkamo126 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.02.23. 21:14:19

@Dikusz: Harapási rangsor:
Krokodil 12 000 Newton
Cápa 45 000 Newton
Dikusz 120 000 Ft

Ádám 2016.02.23. 21:41:13

NA, ma kivételesen jót tettem helgának! Még nem törölt s nem tiltott ki, lett is 100 fölötti csapás szám... DE, ami késik az nem múlik. :)

még jöhet a másik diszidens a KUSS s az is tehet az ügy érdekében.

LÉPEM!

otgorbebogre 2016.02.24. 05:51:06

amerikai vendegekkel ugyanez tortent. az egyik nagy vegan etterem 200ft/pohar arban hozta a vizet es ezt nem nagyon harangoztak be ugyhogy eleg sok elfogyott.
a masik eset a mekiben tortent amikor a krumpli melle a kecsapert akartak penzt kerni. na erre mar csak rohogni tudtak.
magyar vendeglatas olyan szinten nulla hogy szegyenlek meghivni ismerososket.

u.i. amerikaban nem hiszik azt hogy a szensavas viz rakkelto es a perrier asvanyviz az elokeloek es egeszsegtudatos vasarlok koreben nagyon nepszeru es jol fogy.

Dikusz 2016.02.24. 08:20:48

@atpijkamo126: nagyjából annyiba került.

Kalanyos Cselescsavo Alendelon 2016.02.24. 08:51:56

Ezek veletlenul nem mediterran vendegek voltak?

2016.02.24. 15:30:40

@Kalanyos Cselescsavo Alendelon: de de szerintem erősen cukrozott mediterrán vendégek voltak.

Semmitnemérszakitiltással · http://kilatas.great-site.net 2016.02.24. 19:22:55

@Dikusz: Szerintem felbaszták az agyát.

Amúgy valójában az éttermek nem diszkriminálnak ennyire, ha ez megnyugtat, ha kifogsz egy tahó bandát, megszívatnak akkor is, ha magyar vagy :D

Ahoj- 2016.02.25. 23:20:43

Úgy tudom kötelesek ingyen vizet biztosítani minden vendéglátó helyen,( még a mcdonald's -ban is) ha kéred.

Legközelebb az ilyen fillétb@szó helyeket kerüld, vidd a Daubnerbe vagy Czinielbe a vendéget, ott kérés nélkül is adnak egy pohár vizet a süti mellé.

Ádám 2016.02.26. 07:50:03

@Ahoj-: jó kis reklámot nyomtál! az is fillérbaszó, AKI a te általad reklámozott helyekre elmegy egy pohár vízért !!!:) :D

Szubrina 2016.02.28. 12:09:59

@shred: Te el is hiszed, amit írsz? Először is tele van mindenféle petével a csapvíz, olvass utána, itt csak azt a számot húzzák meg, hogy mi az a mennyiségű pete, ami még nem ártalmas az emberi szervezetre. Aztán tele van klórral, mivel vízzel fürdök, mindenféle bőrproblémám adódik, a víz klórtartalma miatt, száraz és viszket, néhány helyen ki is pirosodik, bele sem merek gondolni, mit tenne ez a klór a belső szerveimmel, amennyiben meginnám, ha a bőrömmel így bánik el.
Továbbá sajnos a víztisztítási eljárás nem szűri ki, a csatornába belepisilt, belekakilt gyógyszereket, vegyszereket, így te azt szépen megiszod aztán csodálkozol, ha mindenféle betegséged van és az asszony meg meddő (mert ugye fogamzásgátló is van a vízben).
Komolyan ennyi ésszel élni, besírok rajtad ember.

v2peti 2016.03.01. 19:48:52

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Mi a gond az arzéntalanítással? Az mérgező, nem?

Ádám 2016.03.01. 19:52:06

@v2peti: Tudod a kitalátor egy náci ivadék....

A családi szokásokat tovább viszik az utódok!!!:):D
süti beállítások módosítása