Tékozló Homár

Jövőre veled ugyanitt, kedves BuBi-s!

2016.09.30. 09:45 | Homár Hilda | komment

6258766_2a94e7d3404b3089160dc98cd50f1ec5_wm.jpgBalázs szerint egészen furcsán oldszkúl módon működik a Mol BuBi éves bérlet meghosszabítása. Vajon miért erőltetik minden áron a személyes találkozót? Szerencsére olvasónk nemcsak elégedetlenkedik, hanem proaktív módon megoldási javalattal is előállt, úgyhogy elküldjük a posztot a BKK-nak, hátha jövőre már megnyílik a szép új világ.

Hello kedves kerékagyak és tékozló homárok!

Most ünnepelte a Mol Bubi a 2 éves születésnapját. ami azt is jelenti - hogy hozzám hasonlóan - egy csomó, az indulástól előfizetést vásárló embernek mostanában jár le a második éves előfizetése. Sajnos ez egy csomó kellemetlenséggel, vesződséggel jár, pedig nem kellene, hogy így legyen. Szerintem közszolgálatilag és a rendszer javításának szándékával megérne egy cikket.

Mi a helyzet most:

- megvetted tavaly valamikor az éves előfizetésedet, tekered a bubit, amikor csak jól esik, a v és a mobil appon másodpercre tájékoztatást kapsz, hogy mikor, hol, mennyit mentél. minden szuper.

- szeptember körül eszedbe jut, hogy ilyenkor indult a bubi, kb mostanában fog lejárni az éves előfizetés (bérlet, akárminek is hívják). oda-vissza klikkelsz a honlapon és az appban, de sehol sincs információ arról, hogy pontosan meddig is tart az előfizetésed. nem hogy másodpercre, de a napját sem látni.
- írsz a molbubi@bkk.hu-ra, hátha egy ilyen egybites kérdésre rögtön dobnak egy választ. eltelik 10 nap, semmi.
- közben lejár az előfizetésed, erről értesítés semmi (a regisztrációban emailt és természetesen a telefonszámot meg kellett adni), mész a bubi állomásra bringáért - és jön a szembesülés: nem kapsz bringát. persze az értesítés itt sem egyértelmű: nem az a visszajelzés jön, hogy lejárt az előfizetés, nincs jogosultságod, hanem hogy a kerékpár foglalt (foglalt o.O ???)
- oké, lejárt, hosszabítsuk meg, újra molbubi.bkk.hu - az alábbi lehetőségek vannak:
1. Befáradhat egyik ügyfélközpontunkba, ahol kifizetheti kiválasztott bérletét. Az ügyfélközpontunkban munkatársaink ellenőrzik az előregisztrációkor megadott adatait, elkészítik szerződését és átadják MOL Bubi kártyáját. A gyorsabb kiszolgálás érdekében foglaljon időpontot az „Időpontfoglalás és egyenleg” menüpontban.
2. Bérletét kifizetheti honlapunkon, az online fizetési felületen. A vásárlást követően azonban ebben az esetben is be kell fáradnia egyik ügyfélközpontunkba adatellenőrzésre, szerződéskötésre, illetve a MOL Bubi kártyáért. A rendszer csak ezt követően használható. Az előzetes időpontfoglalásra ekkor is lehetősége nyílik.
És mindez a hosszabbításra is így van. Hiába vagy két éve előfizető, hiába van minden adatod és személyi igazolvány másolatod már két éve náluk, hiába van egy élő, aláírt szerződésed. befáradhatsz az egyik ügyfélközpontba, ahol nyomtatnak új szerződést, amit újra aláírhatsz.  Természetesen egy éves, határozott idejű. Jövőre újra itt. Ugyanígy.
 
Milyen lehetne:
- a lejárat előtt X nappal a rendszer küld egy automatikus emailt (regisztrációnál megadtad) vagy sms-t (eleve telefonszámmal regisztráltál), hogy "az Ön éves / havi / etc előfizetése 2016.XX.XX-én, X nap múlva lejár. az előfizetés meghosszabbítására a molbubi.bkk.hu honlapon vagy a MOLBubi applikációban van lehetősége."
- a honlapon vagy az applikációban a "Jegyek és előfizetések beállítása" oldalon megnézed az előfizetésed, látod, hogy 2016.XX.XX-én tényleg lejár, máris klikkelsz az "előfizetés meghosszabbítása" gombra. a felhasználási és fizetéi feltételeket természetesen végigolvasod majd elfogadod, bankkártyával (neaggyisten alternatív fizetési módokkal) kifizeted.
- az előfizetésed pontosan a lejárati dátum + 365 napra meg lesz hosszabbítva.
- boldog és elégedett bubizás egész ősszel, télen, tavasszal, nyáron.
Szerintem technikailag ehhez minden adott, csak egy icipici service design-ra, de legalább felhasználói szemszögű véggigondolásra volna szükség. annyi minden működik jól a bubi szolgáltatásaiban, miért pont ez legyen a kivétel.
Balázs
Megkérdeztük az ügyről a BKK-t, az alábbi választ kaptuk:

Jogi értelmezés szerint nem megfelelő az állítás, miszerint bérlethosszabbítás miatt kell befáradni a BKK valamelyik Ügyfélközpontjába.

A bérleteket nem lehet meghosszabbítani, hanem új terméket kell vásárolni, ugyanúgy mint például a közösségi közlekedési bérletek esetében is.

A szerződés hatálya megegyezik a vásárolt bérlet hosszával. Így amikor a bérlet lejár, akkor a tartós rendelkezésre bocsátási szerződés is lejár, annak meghosszabbítása miatt kell személyesen intézkedni.

A BKK jogászai és fejlesztési munkatársai dolgoznak a kényelmesebben intézhető, ugyanakkor jogszerű lehetőségek megvalósításán.

Üdvözlettel:

Budapesti Közlekedési Központ
BKK Kommunikáció

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2016.09.30. 09:49:27

És te is szoktál a járdán tekerni a gyalogosok közt?
És átmenni a zebrán, amikor neked piros a lámpa...?

ROTFL Manó 2016.09.30. 09:51:15

Ja, kedves Balás, te azt akarod, hogy valami logikusan, ügyfélbarátként működjön? Magyarországon? Mu-ha-ha!

ancsika 2016.09.30. 09:52:30

elvennéd a munkát a sok adminisztrátortól akik kitöltik, kinyomtatják, aláíratják a papírokat... VAN NEKED SZÍVED?!

FDToth 2016.09.30. 10:19:35

a bürokráció útvesztője... uyganez van kb minden kerültben, ha vmire kérvényt kell ebnyújtani,. de én már úgy csinálom, hogy e-mialen küldöm el, nem szarakodok álladóa kitöltögetésel és személyes ügyintzássel. és elfogadják, igaz, noszgatnbi kell őket, de legalább így van precedens :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.30. 10:25:26

@ancsika: :))

Az Uber is itt rontotta el, ha papíralapon csinált volna mindent, adott volna 500 ügyintézőnek munkát, és talán nem tiltják be.

sarostehen 2016.09.30. 10:26:38

Ha ezt a plusz funkciót bele kell fejleszteni az még 3 milliárd ft.
Eszednél vagy te?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.30. 10:30:31

@sarostehen: :)) Félévet csúszott, olyan szar szoftvert írt a matáv. Nem csak drága belefejleszteni, de egy évre leállnának.

Manyecska. 2016.09.30. 10:31:31

Ezúton is elnézést attól a "kedves" úriembertől aki most húsz percen át rohant utánam a biciklilakatommal a lakótelepen /kocsival/, leesett a csomagtartómról.., sajnos ezt-azt intéztem közben, aszongya hőőőlgyem ha kiabálnak maga után mér hiszi azt hogy akarnak valamit?? /:D/ mondom be van dugva a fülembe a fülhallgató tőlem atomot is robbanthat -..de miért nem kéri el a telefonszámom inkább??:P:D Ezúton is küldenék anyáinknak egy szép számot! ma sokat emlegettük egymást kölcsönösen!!:D j

Terézágyú 2016.09.30. 10:35:27

@Manyecs:

"be van dugva a fülembe a fülhallgató tőlem atomot is robbanthat"

úgy kell neked...

Manyecska. 2016.09.30. 10:40:39

@Terézágyú: aha, meg menjek a k.rva anyámba, ugye? Van otthon három ilyen ami még működik is. :DDD ON

Szennymester 6000 2016.09.30. 10:43:05

Burokracio.:DDD Hatgeci. (tovabb persze nem olvastam, mert tudom mire szamithatok ettol a nyelvtani allattol)
@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: Manyecska mar megint blogol az eletet alapul veve!! Arulkodtam.

Hogy kell szoftvert fejleszteni? Van valami kulonleges csinja-binja?

sarostehen 2016.09.30. 10:46:20

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok: Kb ugyan ez az éves autópálya matrica ügye.. ha most veszel éves matricát az is csak dec 31-ig érvényes... komolyan vicc...

Terézágyú 2016.09.30. 10:47:27

@Manyecs:
"aha, meg menjek a k.rva anyámba, ugye?"

Miért mennél? a te döntésed, hogy bedugott füllel közlekedsz a városban...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.30. 11:13:53

@Szennymester 6000: :)) 5000 karakterben nem lehet kifejteni. De mondok két szüksges feltételt. 1. meg kell tervezni. 2. csinálás közben gondolkodni kell. Ezt a kettőt nagyon gyakran kifelejtik.

Terézágyú 2016.09.30. 11:19:55

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok:
És régen rossz az hozzáállás, hogy csináljuk meg minél gyorsabban, minél kevesebb munkával, minél szarabbul - legfeljebb majd újabb pénzeket kérünk a kimaradt funkciókért, vagy egyszerűen rávágjuk, hogy "azt nem lehet megcsinálni"...

Manyecska. 2016.09.30. 11:20:53

@Terézágyú: hát anyám ha te egy biciklin amin van tükör!! csak a hallásodra hagyatkozol, sose ülj fel!! Vannak ám szemeim is! Tegnap megdicsérték őket milyen szépek. :DD Egy nő volt, azóta kerülöm..:P ; ez itt külváros, még út sincs a kocsiknak a lakótelepen mindenki megy amerre lát :D

Terézágyú 2016.09.30. 11:22:11

@Manyecs:
"hát anyám ha te egy biciklin amin van tükör!! csak a hallásodra hagyatkozol, sose ülj fel!! Vannak ám szemeim is! "
Butaság... :) Most te is véded a védhetetlent :)

Pont te mesélted el a sztorit, hogy jó lett volna, ha HALLASZ is... :)

Manyecska. 2016.09.30. 11:26:39

@Terézágyú: most hogy jön ide a Hamasz??

The Crazy One 3om 2016.09.30. 11:28:23

Ez a poszt sem volt soha beküldve...

Manyecska. 2016.09.30. 11:33:16

Há biztos azt gondolják egy év után a user átoperáltatja magát, nemet vált, manapság ez divat ugye. És akkor most befáradt vagy azóta hűti a szívét a poszter?

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.30. 11:36:13

Ha veszel egy teljesen hétköznapi éves Bubu bérletet, az száz forint híjján 19 ropi. Ennyiért már utánad dobnak egy középszar kerékpárt a Tescoban, ami örökre a tied marad.

Terézágyú 2016.09.30. 11:42:59

"Hiába vagy két éve előfizető, hiába van minden adatod és személyi igazolvány másolatod már két éve náluk"

No, azért vannak érdekes ügyfél-esetek:
- Változott esetleg tavaly óta valami címe, elérhetősége?
- Nem, semmi... De nem lehet gyorsabban?
- Tehát a címe ezésez?
- ööö... már elköltöztem.
- Akkor mondaná az új címét?
- X utca 15.
- Emelet, ajtó, irányítószám?
- Mittomén hányas ajtó... nem tudom az irányítószámot... minek kell ez?
- Szükségünk van a pontos lakcímére. Ehhez pedig hozzátartozik az emelet ajtó, illetve az irányítószám.
(Nagynehezen sikerül kiszedni belőle)
- Na, akkor most már készen vagyunk?
- Egyéb adatában változás?
- Nincs, mondtam már!
- Az e-mailcíme xxxkukacezéses.hu?
- Jaaaa... nem, az már nem él...
- Akkor megkaphatnám az újat?
- Ööööö... yyykukacújcím.hu. Készen vagyunk?
- Telefonszáma?
- Az a régi! vagyis... az van ott, hogy xx/xx-xx-xxx?
- Nem, itt az xx/zz-zz-zzz van.
- Ja, az régi, ez az új.
- Köszönöm. Új személyi igazolvány esetleg...?
.............................................................................................................................

Szóval oké, hogy bürokrácia (ami nem oké), de egyes emberek a legegyszerűbb kérdésekre sem tudnak válaszolni...

Szennymester 6000 2016.09.30. 11:47:17

@Manyecs: en soha nem fulhallgatozom, se nem fejhallgatozom. Egyszeruen nem akarok lyukas tudovel, leszakadt labbal vagy kezzel hazamenni (ha a labam szakadna le, akkor ertelemszeruen kezenjarasban mennek haza:)). Szent Jomagam a szemkontaktusban hiszek. A Kresssszetet nem mellozve nyilvan. De fontos, hogy mi van a masik szemeben: hajlandosag, mashova-nezes vagy borgoz. Na meg a varosi zajban a hangerot ugy fel kell nyomizni, hogy az mar hallaskarosito, egyszer majd azt a hangerot probald ki csendes szobaban, este is, megnezzuk meddig birod. Szoval ez baromsag. Hogy is tort el a labad? Ha verrogod lesz, megha-lol! Mondhatnam batorsagnak is ezt a egeszet, de in-kabb hul-jesegnek tee-tu lalom. Mar bocs. Uj telefonod is van, nagyon jo. Ram egyszer egy oreg szakallas tata _kacsintott_ a varoskoszpontban. Azota kerulom a varoskoszpontokat. Na jo, nem. Csak a hanyasokat kerulom ki.

Szennymester 6000 2016.09.30. 11:50:30

@Tehetséges ugandai buzi: ize. Ebben a fogyasztgatoi tarsadalomban az "orokke" egy viszonylag jol beh-hatarolhato, nem is olyan belathatatlanul hosszu idopillanat.:) Tudta-e jelleggel szolottam, uuhhhffff!

Tehetséges ugandai buzi 2016.09.30. 11:53:07

@Terézágyú: Túlbonyolítod. Ha valaki meghosszabbítani a tavalyi előfizetését, a rendszer automatikusan feldobhatná a tavalyi bérletvásárláskor rögzített adatait, amiben ha történt változás, akkor átírhatja, ha meg nem, akkor rányom a Rendben gombra. Elég lenne egy mondat a lap alján, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok helyesek, oszt kész.

Terézágyú 2016.09.30. 11:58:47

@Tehetséges ugandai buzi:

Én nem mondtam, hogy nem lehetne ezt megcsinálni a neten keresztül :)
Fentebb éppen arról volt szó, hogy szar az informatikai rendszer :)

Én csak annyit mondtam, hogy ez a tipikus ügyfél-hozzáállás, hogy "nincs adatváltozás montammá!... ja igaz, ez megváltozott"... :)

Mondjuk egyébként ha az ügyfél úgy kattint a "büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok helyesek" gombra, hogy nem írja át az új lakcímét, tehát mondjuk a tértivevényes leveleket sem kapja meg, akkor ennek a cégnek is (amely alapvetően nem hatóság) is csak az marad, hogy a rendőrség útján a neve alapján találja meg az illetőt, ha nagy a baj... (és a ha a többi elérhetősége sem stimmel, vagy arra nem reagál)... És akkor tényleg megbüntetik, mert rányomta a gombra, hogy igen? :)))

Manyecska. 2016.09.30. 12:02:45

@Tehetséges ugandai buzi: :D Na, pont ezt akartam írni én is. Bár, lehet csak hobbiból bubizik. Még mindig olyan dögnehezek ?@Szennymester 6000: taníccs mester!:D Úgy tört el hogy ráesett egy hangfal mindenem a zene! :DD A férjem amikor hallgatta a hangfal+mélynyomó+anyámkínja kombót a függöny is rezgett..

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.09.30. 12:04:17

@Tehetséges ugandai buzi:
Van olyan, amikor a zember olyan kurvára fent lakik a hegyen, hogy nem akar hazatekerni. (Az olyankurvára persze relatív, edzettségtől függ) Ilyenkor lebuszozik, bubizik, visszabuszozik.
Van olyan, hogy a zember nem tudja a munkahelyén tárolni a bringát. Vagy otthon, mert egy gangos házban él.
Van olyan, hogy az ember elunja, hogy a biciklilopás gyakorisága miatt a teszkós bringa is drága lesz.
Van olyan, hogy bemegy kocsival a munkahelyére, de a városon belüli utakat bringával intézné.
Van, akik nem bubiznak, mert mindez nem igaz rájuk. Vagy csak lusták.

Terézágyú 2016.09.30. 12:07:47

@Manyecs:
"A férjem amikor hallgatta a hangfal+mélynyomó+anyámkínja kombót a függöny is rezgett.. "
Örültek a szomszédok...

Szennymester 6000 2016.09.30. 12:11:23

@Csokis: a sajat bicaj pedig jo, Till Attilanak is milyen jo van. Ha tul sokat lopnak bringat, tul szar helyen laxx akkor!
@Manyecs: meghazasodtal? Mit kell muteni a bokadban? Es miert nem volt ez egyertelmu mar az elejen, hogy kell? Figyeled? Elrejtettem az "elmu" nevu szolgaltato-nevet a szentbeszedemben. En olyan ugyes vagyok!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.09.30. 12:31:32

@Szennymester 6000: Te valakivel összekeversz engem. Én az utolsó pont vagyok. (Még sosem bubiztam.)

Szennymester 6000 2016.09.30. 12:57:58

@Csokis: ok, nem konkretan te, hanem akire all. Pentek van, de miert

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.09.30. 13:05:33

@Szennymester 6000: Simán el tudom képzelni, hogy akinél ez erős hobbi, annak van egy országútija, ami egyrészt több százezer forint, másrészt nagyon szar vee városban járni. De ugyanez igaz egy hardkór montisra is. Persze tarthat valaki több bringát is, de... ld., mint fent!

Majmász Gedeon 2016.09.30. 13:58:32

Vajon miért erőltetik minden áron a személyes találkozót? -> Vajon miért erőltetik mindenáron a személyes találkozót?
nemcsak elégedetlenkedik -> nem csak elégedetlenkedik

...a 2 éves születésnapját. ami azt is jelenti - hogy hozzám hasonlóan - egy csomó,... -> ...a 2 éves születésnapját, ami azt is jelenti, hogy - hozzám hasonlóan - egy csomó,...
A többihez most nincs kedvem. De az biztos, hogy a mondatokat nagy kezdőbetűvel kell kezdeni.

mechanikus körte 2016.09.30. 14:13:54

@Szennymester 6000: gondolom, nem otthonról lopták el neki. Lakásdíszként kevésbé funkcionális egy félmilkás bicó.
Szerintem a bubi jó dolog, kár, hogy nálunk nincs. Aki cangázni akar, sajátot tart, van mindenféle, a szomszédból, sógoréktól rengeteget lomiznak még mindig. Azt kevésbé díjazom, hogy a rengeteg bicikliút 70%-a úgy készült, hogy felfestettek a normál szélességű járdára egy sárga vonalat, így a gyalogosok libasorban közlekedhetnek, a biciklisek meg félig a sövénybe belógva.

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.09.30. 14:27:04

@Szennymester 6000: kolbászból keritést, kevesebb bürokráciát (kvázi több munkanélkülit), világbékét.
Elgurult a gyógyszere és/vagy bilibe lóg a keze

Szennymester 6000 2016.09.30. 14:36:06

Olyan sokan reagaltatok ram, meleg, kedves szovegeket, hogy most sztar vagyok. Igen.

D. László 2016.09.30. 14:39:32

@Terézágyú: Nem igazán értem az összefüggést a cikk és a komment közt.

gabors 2016.09.30. 16:01:05

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok:

"requirement gathering" vagyis azt kell eloszor eldonteni hogy mi az amit a szoftware/app etc meg akar oldani ... ha nem ez az elso akkor tervezes mar nem old meg semmit !!! Ez az oka kb 99%-ban az ilyen elbaszott rendszereknek.

Ezek alapjan ez nem volt feltetel, a Bubi nem akart olyat mint pl. kabel TV hogy elofizetes alapbol folytatodik addig mig le nem mondod ... csak ok tudjak miert :-)

Lehet van valami jogi baki ami miatt CSAK hatarozott ideju szerzodest lehet kotni ilyenre ... el sem tudom kepzelni mi lenne ha pl. viz/villany/gaz is igy mukodne !!!

gabors 2016.09.30. 16:06:36

@Tehetséges ugandai buzi: "Ha veszel egy teljesen hétköznapi éves Bubu bérletet, az száz forint híjján 19 ropi. Ennyiért már utánad dobnak egy középszar kerékpárt a Tescoban, ami örökre a tied marad. "

De azt esetleg ellopjak (nagy valoszinuseg szerint kevesebb mint egy even belul) , esetleg az alberletben nem fer el sot panelban sem nagyon. Nem lehet mondjuk egyiranyba menni vele ..... neked kellene javitgatni karban tartani ...

Csak te hasznalhatod (meg a csimotak ha vannak) .. (kihasznaltsag)

Van racio ebben a kozossegi megosztott dolgokban mint berelt auto, berelt szerszam stb.

gabors 2016.09.30. 17:09:33

ez mar hetvegi vagy lesz meg masik is ???

mad-man 2016.10.01. 01:24:00

"Szerintem technikailag ehhez minden adott, csak egy icipici service design-ra, de legalább felhasználói szemszögű véggigondolásra volna szükség."

Jogos, de eltévesztetted a címet.

Miért akarnak találkozni? Manapság? Egy év alatt sokat változhat az ember. Csúnyából szép lehet, és fordítva. Férfiból nő, és még ki tudja mi... Vadból vadász.
Lehet az irodájukban találod meg a szerelmet, miért mondanál le a lehetőségről?
Bubit csak bubiboltból! Vagy Lalitól.

A helyesírási hibákat már felrótta más.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.10.01. 07:58:49

Nyilván nem lehet a felhasználóra bízni, hogy azt adjon meg adatnak, amit akar. De aki egyszer már személyesen regisztrált, nem értem, miért ne tölthetné fel az új személyije/lakcímkártyája képét a 'renccerbe'. Nyilván a személyes találkozókor rögzítik a sz.ig. lejárati idejét is, nemdebár...

Józsi, a migráns köcsög 2016.10.01. 21:24:57

@D. László: ő csak ilyen egysíkúan tud gondolkozni. egyszer látott egy biciklist a járdán, azóta az a rögeszméje hogy mind ott megy. evolúciós csapda, ba nekünk nem veszteség. sőt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.02. 09:02:00

@CID..: A tiédet???

A valószínúségszámítás oktatók morbid emberek, mindig urnákat vesznek példának.

2016.10.02. 10:47:22

@Manyecs: nagoyn ostoba ötlet bedugott fülhallgatóval városban közlekedni.. valamelyik nap egy síneken !!!! sétáló pasit majdnem elcsapott a 4-6os mert hiába csilingelt, hiába kiabáltak az emberek neki nem hallotta az idióta, mert a fülébe tombolt a metál.
Miért nem elég egyetlen inger, a biciklizés és a közlekedés öröme?
Miért kell túltolni ?
Vagy netán még a bicikli ülésed is g-pont masszírozós, hogy full legyen a kényeztetés ? :-)P

Manyecska. 2016.10.02. 13:59:58

@Kulics: én is szeretlek. Épp most akartam írni a Néprajzi Múzeum kiállításáról csak elcsapott a villamos a Kossuth téren. Na AZ veszélyes ott összevissza kóvályognak a tuisták, amúgy csak egy fülemet szoktam bedugni:D nem vagyok hülye, bár többen szeretnék. menjetek múzeuma jó drága cserébe szar is:( :D Köll az magunkfajta parasztoknak a kultúra nnna.:D ON

2016.10.02. 14:43:34

@Manyecs: a szeretet mindég jól esik, akkor énistéged !
múzejumbe nemmeek... modiglianit akartam de hosszú sorokban lógnak a népek és a pénztáros szerint órákat kell ácsorogni majd.. úgyhogy inkább nézegetem itthon a falon a modiglianijaimat. ugyebár.

Manyecska. 2016.10.02. 15:07:05

@Kulics: jah. :) Aptinak meg bekapom mert megyek szavazni bár tudathasadásom van mivel akkor nekem se kéne itt lennem..:DD

2016.10.02. 21:00:50

@Manyecs: senkinek nem kéne itt lennie.. maradjanak az őrültek csak körbezárva.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.02. 21:26:18

@Kulics: "modiglianit akartam de hosszú sorokban lógnak a népek és a pénztáros szerint órákat kell ácsorogni"

50 emberes sor volt ma délután, de az interneten vett jegyel azonnal be lehetett menni.

A Csontvárira télen a várban az internetes jegyel álltak közel százan sorba.

fasz érti.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.02. 21:27:33

@Manyecs: 6% értelmes ember érvénytelenül szavazott. Nem húnyt még ki a remény.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2016.10.02. 21:54:04

Ha rámész a jegyek és előfizetések fülre, ott látod, hogy van-e érvényes bérleted, a tranzakció listában meg vissza tudod nézni, hogy mikor vetted a bérletet, ahhoz hozzáadsz egy évet, és voilá, már tudod is, hogy mikor jár le.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.02. 22:44:19

Szívet melengető, hogy a sok korrupt politikuson kívül van még értelmes ember, aki nem fél hallatni a hangját, pl. Kovács Gergely, Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

m.cdn.blog.hu/jo/jog-asz/image/ketfarku-24_hu.jpg

Szennymester 6000 2016.10.03. 06:55:57

Ez uzlet, nem informatikai analfabetizmus. Jo, sokszor az. De nem csak. Lesz itt elet ma vagy ugyanaz a lapos vegetacios szarsag fog lenni majd? Lenni fog leszen. Ma. Is. URISTEN ORDIBALOK ATPIJKAMO FELEBRED ENTERRR :D

The Crazy One 3om 2016.10.03. 07:13:56

Kiállítás? Lehetne például az érvénytelen szavazatokból. Habár a protokoll úgyis azokkal kezdi a zúzást....

CID.. 2016.10.03. 07:37:18

@The Crazy One 3om: Kár lenne értük, némelyik gyönyörű alkotás :D

Manyecska. 2016.10.03. 07:51:27

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: húhh. nagyon okos és ügyes.
"Többség úgy sem akar szavazni, mert sokkal jobb valami ostoba kifogást találni.
(ezek a kifogások Svájcban kb.3 millióba kerülnének fejenként, mocskos diktatúra tombol ott, mint a fél Unióban, mert bizony a távolmaradás után jönnek a csekkek elég sok országban)
Öcsém, a demokrata buzditson már a szavazás ellen." :DD esse rossz hsz! :ON

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 07:54:47

@Manyecs: Igen, büntetném a távolmaradást. Ugynakkor vizsgához kötném a szavazati jogot. Olyan bizonytealan vagyok ma...

@Szennymester 6000: :)) Nyugi, már ébren voltam. Korán keltem, végigaluttam a hétvégét.

Terézágyú 2016.10.03. 08:58:43

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:

De akkor büntessük a "hülye kérdés népszavazásra bocsátását" is.
Meg az "értelmetlen népszavazásra 10 milliárd elcseszését" is...

Manyecska. 2016.10.03. 09:01:55

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: hát mink meg egy savazás után elmentünk egy görög!:D táncházba voltak vagy hetvenen, múltkor 120 fő..:) Élőzene, sör, tánc, burkini, jaaz nem:DD Bprzalmas vol,t életemben nem aludtam ilyen jót .:)) ON

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 09:03:15

@Terézágyú: Óóóó, ha ilyen hatalmunk lenne, már rég megszűntettük volna a probléma forrását. Gazdagabb, tisztább, fejlettebb országban élnénk.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 09:04:45

A nemek 98% fölött győztek. Egy félkegyelmű is kikombinálja ebből, hogy valami nincs rendben.

Manyecska. 2016.10.03. 09:06:10

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: de a burkini/fő drágább ha beszorzod...:P:DD Gondolkodjunk, Béláim:D

Szennymester 6000 2016.10.03. 09:11:32

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: akkor aki tul hulje a vizsgahoz, az mindig perkal?.:D
S mi nincs rendben? Tonkre ment a kombinaltszios protszesszorom.

Terézágyú 2016.10.03. 09:19:48

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: @Szennymester 6000:

Az ország ~40%-a (többségében saját magukat kereszténynek mondók) gondolja úgy, hogy a fideszjobbiknak van igaza, még akkor is, ha "brüsszel", vagy éppen a pápa, vagy éppen a hazai vallási vezetők egy része máshogy gondolkodik is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.03. 09:23:53

@Szennymester 6000: Hát mondjuk el kell neki is mennie szavazni, de a szavazólapját összetépik.

@Terézágyú: Nemtom hány százalék gondolkodik így. Ez a szerteszétcsalt választás nem üti meg egy közvéleménykutatás mértékét. 98% helyeslést még Kim Dzsong-un se kapna. A tartózkodók (6%) eléri a parlamentbe jutás egyébként magas (5%) küszöbét.

Manyecska. 2016.10.03. 09:28:09

@Terézágyú: az iszlám NEM csak egy vallás, gondoltam még időben szólok.:D:P

Terézágyú 2016.10.03. 09:29:21

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"98% helyeslést még Kim Dzsong-un se kapna"

De igen, ha eleve csak azok mennek el szavazni, akik rá akarnak szavazni.
Itt éppen ez a helyzet.

Szennymester 6000 2016.10.03. 09:30:22

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: bealudtam a szavazas kozbe (itthon). Engem miert nem lovet le senki! Kim urfi a beszede alatt nem turi a szunyokalast. Mi meg itt eletre vagyunk iteltetve! Bat Manyecskanak most valamiert jo, szorakozik meg minden.

Szennymester 6000 2016.10.03. 09:32:35

Muszlám. Posztot, mert kezdunk tultoltodni a a a legures digitalis ter altal biztositott deliriumbol. Tremens: ahova lepek roka terem.:)

Manyecska. 2016.10.03. 09:45:45

Amúgy nagyon belehúztak a bubisok mindenhol épülnek ezek az izék..vagy az esőtől szaporodnak ezek? :DD

Terézágyú 2016.10.03. 09:51:23

@Manyecs:
az a baj, hogy olyan helyen is vannak, ahol nincs biciklisáv - vagyis legalizálják azt, hogy a járdán tekerjenek...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2016.10.03. 21:37:48

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
"Igen, büntetném a távolmaradást. Ugynakkor vizsgához kötném a szavazati jogot. Olyan bizonytealan vagyok ma..."

Szerintem ügyfélkapun vizsgázol, aztán szavazol később. Aki határidőre nem vizsgázott, az befárad vizsgaidőpontért az ocsmányirodába/földhivatalba/járási bányakapitányságra. Ha nem, az 1100 fős TEK 3 fős ismerkedődelegációja megy érte. Aki a vizsgán elbukik, a) tanfolyamra megy b) átveszi a csekkét (aláírásával igazoltan), majd szépen befizeti. Aki vizsgázott és átment, átveszi a csekkét, majd a) szavaz b) befizeti a csekkét.
Aki mindezen követelményeknek nem felel meg, 40 fős TEK delegációt fogad otthonában, majd a következő évet a GYODA építésén fáradozva tölti.
Így a jelenlegi burkoskaták is jól járnak, meg mink is demorkaták.
süti beállítások módosítása