Tékozló Homár

Érintőkijelzők meg a nedvesség nem barátok

2017.08.15. 11:16 | Homár Hilda | komment

mav_logo_1.jpg

Budatétényben a vasútállomáson nincs jegypénztár, csak jegykiadó automata. Ez egyrészt so XXI. század, másrészt kicsit magyaros megoldás, ugyanis a gépet sikerült egy fedetlen helyre állítani, és ezzel a szerencsejáték faktort is beemelni a buliba.

Szálltunk fel Budatétény állomáson a vonatra, Érd felsőig vettünk volna jegyet de! nem igazán működött az automata, vagyis igen, de mivel esett az eső, és mint tudjuk az ottani automata be van téve az felüljáró lépcső mellé, így az korrektül meg is ázott és ezért nem lehetett az érintőképernyőt normálisan használni.

3-an elszarakodtunk vele vagy 25 percig majd mivel jött a vonat, gondoltuk majd a kallertől veszünk jegyet és mondjuk hogy nem működött... Jön a vonaton a kaller, mondjuk hogy mivan, majd a ketyeréjén mutogatja nekünk hogy 15 perce vettek róla jegyet, majd közli velünk hogy tud adni jegyet 2500ft-ért/db.

A kérdések:

Miért nem teszik az automatákat fedett helyre?
Ha szakadó esőben az ember fedetlen helyen lévő automatából akar jegyet venni, vigyen magával egy guriga papírtörlőt meg egy váltás ruhát, hogy működjön az a szar?
Miért nem fedik ezeket valahogy le?
Továbbá hogy a francba tudok én jegyet venni egy tökig ázott, látszólag működő automartából? 

Köszönettel:

Norbert

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Snagal 2017.08.15. 11:24:06

ezt ám az im medias res.
Amúgy szerintem nem automarta, más eljárással készülnek ezek :)

de ezt leszámítva jogos, viszont sajnos nem lepődöm meg.
Az ég kék, a víz nedves a máv szarul működik és a kallerek köcsögök.

Darth Revan 2017.08.15. 11:35:04

Hiaba, no. a MAV sosem hazudtolja meg onmagat.

Fausto(tm) 2017.08.15. 12:10:50

Tanulságos sztori, szerintem ilyen helyzetben csak az a megoldás marad, hogy be kell verni a képernyőt egy féltéglával, utána bejelenteni a hibát, lefényképezni a gépet és akkor már jogosan mondja a kallernak, hogy nem működött az automata.

ordasbacsi 2017.08.15. 12:54:52

@Fausto(tm): Erre az esetre pedig mindig legyen nálunk egy féltégla.

Peetee 2017.08.15. 13:24:29

Pénz-énz-pénz, lehúzni a utast, minél több pénzt begyűjteni, büntetni-bírságolni-pótdíjjazni: ez a MÁV üzletpolitikájának első eleme lassan 25éve....

Baluci 2017.08.15. 14:27:23

Ugye nem mondja komolyan a poszter, hogy ki is fizette a 2500 forintot???...

Girhes 2017.08.15. 15:39:22

@ordasbacsi: Egy vasúti megállóban nemcsak féltégla, hanem síndarab is rendelkezésre áll.

Csokis2 2017.08.15. 17:09:56

Nem csak a pára, a vasúti fékpor sem barátja az érintőképernyőknek. Bemegy a keret alá, ahol az érzékelők vannak, oszt' vagy hülyeségeket csinál, vagy semmit. Egyszer bejelentettem egy ilyen hibát (jól jön, ha van bizonyítékod, ha valami izmozó kallerrel kerülsz össze), megköszönték, nyugtázták. Aztán késett a vonat, elővettem egy papír zsebkendőt, a sarkát megcsavartam, megnyálaztam, és megpucoltam a keretet. Jó is lett. Úgyhogy újra felhívtam a számot, és közöltem, hogy törölhetik a hibát, megjavítottam, holnap küldöm a számlát. A srác nevetett egyet és megköszönte. Mert ugye az úttörő ahol, tud...

GhostBusters 2017.08.15. 18:01:03

Most én tudok segíteni.

Azt kell mondani a jegyvizsgálónak, hogy az automata nem fogadta el azt a papírpénzt, ami nálad van. Ezzel egy időben úgy kell csinálni, hogy csak 1 papírpénz van nálad. ;)
Ekkor köteles a vonaton felár nélkül jegyet adni!

FDToth 2017.08.15. 18:02:38

En anno a heven csinaltam azt h ha a megalloban nem volt jegyautomata vagy jegyvasarlasi lehetoseg, akkor szepen felszalltam es ha jott az ellenor, vettem tole. Jo, jottek olyannal h miert nem elozo napon vettem meg, miert nem az ujsagarusnal. Na jo, meg en menjek utana mert nem
Kepesek
Minden megallot elltani jegyvasarlasi lebetoseggel?
Jegyez lehet venni ellenorzol is, ha nincs lehetoseg venni.

Leordítász király 2017.08.15. 21:06:55

@Peetee: ez nem pont a MÁV, inkább a BKV/BKK üzletpolitikája volt mindig is.
Hát nézd már meg, minden óbégató részeg cigány ingyen utazik a vonaton! Ha falkában járnak, oda se mennek hozzájuk jegyet kérni, ha egyedül, akkor meg mi a büntetés? "Akkor a következő állomáson leszáll". Ott le is száll a more. Vagy ha mégsem, és van személyzet hát lerángatják/kihívják a rendőrt/nem indítják el a vonatot mondván hogy akkor a többi utas majdcsak meglincseli.
De tudják ezt azok a dögök is, úgyhogy bősz rákegyekijabeledezés mellett inkább levonszolják a dagadt picsájukat a vonatról, ott megvárják a következőt, aztán mennek azzal tovább ingyen amíg fel nem fedezik, hogy melyik klotyóba bújtak. Legfeljebb tovább tart az út egy kicsit.

Ezzel szemben mit csinál a BKK? Le se enged szállni amíg le nem írta az adataidat a személyidből, jegyet ott már nem lehet venni persze, őt nem érdekli hogy szét volt baszva a jegyautomata stb., a pótdíj 16 ezernél kezdődik, ha nem fizeted be időre, majd növekszik exponenciálisan amit majd a végrehajtóval behajtatnak +70ezer költségért.

Hol van ehhez a MÁV, most komolyan...? Esetleg akkor érne a nyomukba, ha emberkedő potyautas esetén az lenne, hogy vészfékezés a halál retkes pöcsén, a puszta közepén, két nagy pofon amitől lerepül a more a vonatról hogy csak úgy nyekken, oszt' na öcsém, neked akkor itt van a legközelebbi megálló, hogy innentől micsinálsz, az már a te dolgod...

nagyzee 2017.08.15. 23:18:49

Okostelefonon jegy megvesz, bankkartyaval kifizet, jegy letolt, jegyvizsgalonak QR kod bemutat. Max. 1 perc, akar mar a vonaton ulve is megy...

Dezsike 2017.08.16. 07:39:28

@nagyzee: Ez csak akkor működik, ha a vonat indulása előtt elkezded a jegyvásárlást. Korábbi vonatra nem enged jegyet venni. Ha viszont a visszaigazoló (fizető oldal előtti) oldalig eljutsz, ott húzhatod az időt valameddig (talán 20 perc) és ha jön a kaller gyorsan befejezed, ha nem jön törlöd a vásárlást.

nagyzee 2017.08.16. 07:44:26

@Dezsike: későbbire viszont enged jegyet venni.. és Budatétény-Érd Felső szerintem személyvonat volt, ebben az esetben csak az a fontos, hogy adott napra legyen érvényes a jegy. Helyjegy esetén persze ez nem jó, akkor pontos vonatra szól a jegy, de más esetben már nem egyszer utaztam úgy, hogy megvettem jó előre egy jegyet és arra a vonatra pattantam fel, amit éppen elértem.

Frenk12 2017.08.16. 10:15:13

Érdekelnek otthoni munkák, pénzkeresési lehetőség? (Nincs MLM, piramis, egyéb visszataszító dolog :) ) Amivel találkozhatsz: YouTube partner program és nézettség növelés, Instagram Marketing, Fordítási Munkák, Freelancer munkák (bármi, programozástól kezdve, videó vágás, amit el tudsz képzelni), Ingyenes Domain szerzés :)
Csekkold: valodi-otthoni-penzkereses.blogspot.com/

CID...... 2017.08.16. 11:08:44

Nagyon fasza gyerek vagy @Dezsike:, hogy ilyen furmányosan csalsz, de a post és a kommentek nem erről szólnak, meg remélem a blog sem, bár ebben nem vagyok biztos.

no.nick.today 2017.08.16. 13:00:48

@nagyzee: Otthoni nyomtatás / elektronikus bemutatás csak konkrét járatra szól indulási és érkezési idővel. Az automatából nyomtatott jegy érvényes egész napra. Retúr esetén többre is.

nagyzee 2017.08.16. 13:35:17

@no.nick.today: Lehet. Azonban még nem találkoztam olyan jegyvizsgálóval, aki ne fogadta volna el az ugyanarra a napra/oszályra/viszonylatra szóló még nem elhasznált, telefonon bemutatott e-Jegyemet, amikor más időpontban utaztam.

Lengyelpiac Hu 2017.08.22. 21:35:37

@Frenk12: Te ugye análbarát vagy? Mi köze a trollkodásodnak a poszthoz?
süti beállítások módosítása