Tékozló Homár

"Ha ennyire hülyék az utasok, fizessenek"

2017.10.20. 11:19 | Homár Hilda | komment

ryanair.jpg

A Ryanair melles angyalos hárfája régóta a pofátlan utaszsigerelés szimbóluma. A cég vezérigazgatója, Michael O'Leary nem az a lelkizős alkal, sőt, hírhedten surmó, aki azon túl, hogy a jeggyel járó szolgáltatások számának és mértékének csökkentésében egyre vadabb területekre téved (az utóbbi pár évben felvetette például, hogy a vécéhasználatért is díjat számítana fel, vagy állóhelyeket vezetne be a Ryanair járatain), a munkavállalóira is csak, mint kiaknázandó profittermelési lehetőségre gondol. Egy ilyen ember vezette cégnél nem csoda, hogy a jegyvásárláshoz alapjáraton szinte nem jár, csak a mesterségesen kreált kényelmetlenség. A rendszert persze minden egyes vásárló fenntartja, aki perkál azért, hogy a csaja/pasija/haverja/nagymamája mellett ülhessen, a fapadosok ugyanis annyiért adják a jegyet, amennyit az emberek hajlandóak fizetni érte. Egyébként - ahogy ebből a diszkont légitársaságok működését összefoglaló cikkből kiderül - a nagyok (Wizz Air, Easy Jet, Ryanair) közül ezzel együtt is a Raynair húzta tavaly a legkisebb egy utasra vetített hasznot.  

Kedves Homár!

A Raynair helyfoglalási rendszere a legköcsögebb dolgok egyike, amit eddig valaha láttam.

Az ingyenes random ülőhelykijelölés egy foglaláson belül akkor se adja egymás mellé a helyeket, ha amúgy a szinte üres gépen bőven lenne rá lehetősége. Ez nettó szemétkedés az utassal, és feltételezi, hogy majd ha a házastársa/gyereke/barátja/barátnője mellé akar ülni, akkor perkálni fog 1300-2500Ft-ot minden személyre szabott ülőhelyért. Át kellett foglalnom 1400 forintért a párom mellé. Megtettem, mert nem nagy összeg, egyszerűen bitangul zavar ez az „ott húzzuk le az utast pár ezerrel ahol tudjuk” hozzáállás. Páromat egy 3-as széksor közepére rakta, úgy, hogy mindkét oldalán szabad hely volt.

Nem értem, hogy miért jó ilyennel hergelni az utasokat csak azért a nüansznyi haszonért, amit egy szék átfoglalása jelent.

Ezt ki kellett írnom magamból. Tegyetek vele amit akartok. Én a témát lezártam.

Titusz

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megcsippeltem azt beletettem az egyhat vétéit 2017.10.20. 11:25:14

Sajnos ez a fapadosok üzleti modellje. Nem muszáj velük repülni...

Biyadhoo 2017.10.20. 11:39:01

És persze megvette két kavicsért a repjegyet.....

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.10.20. 11:47:51

@Megcsippeltem azt beletettem az egyhat vétéit: A wizz simán egymás mellé ad ülést, ha ketten megyünk, csak a ryan csinálja ezt. Mi vagy leszarjuk, egy egy-két órás úton, vagy megnézzük melyikünk mellett olcsóbb a szomszédos ülés (mert általában tényleg ez van, hogy bedob középre), aztán azt megvesszük egy ezresért mondjuk.

Leadfoot 2017.10.20. 11:50:28

"egyszerűen bitangul zavar ez az „ott húzzuk le az utast pár ezerrel ahol tudjuk” hozzáállás"

Hát, ha valakit ennyire rohadtul zavar, akkor lehet nem fapadossal is repülni.

Egyébként O'Leary a maga módján zseniális fazon. Időnként bedob pár ilyen publicity stunt-ot, mint az állóhelyes dolog, és így eléri, hogy folyamatosan róla meg a cégéről beszéljenek.
Ezt pl. baromi régen lengette be, és teljesen nyilvánvaló, hogy semmilyen alapja nincs, repülőgépen nem lehet álló utast szállítani mégis a mai napig emlegetik.

YZ 2017.10.20. 11:53:32

A fapadosok részben ebből finanszírozzák az olcsó jegyeket - másik részben pedig a telítődő járatra eladott magasabb árú jegyekből, valamint a reptéri szolgáltatásokon való spórolásból).
A fapadosok cégtől függően a bevételük 20-50%-át szerzik a járulékos szolgáltatásokból.
Tehát ha nincsenek igényeid, olcsón repülsz. Ha olcsó jegyet veszel, de kellenek extra szolgáltatások, akkor már közelíted a hagyományos társaságok jegyárait (akik egyébként szintén egyre jobban fapadosodnak...). Ha drága jegyet veszel, és még extra szolgáltatásokra is befizetsz, akkor bizony simán lehet, hogy drágábban repülsz, mintha mondjuk a Lufthansával mennél.
Ezen nem kell felháborodni, ez az üzleti modell.

AzUtazó · http://utazzunk.blog.hu 2017.10.20. 11:55:07

Foglalaskor 700ft/fo/iranyert lehet helyett foglalni, amugy mikor CFUra repultunk en a 4. sor kozepet kaptam meg a masfel eves gyerekkel asszony meg a 25. sor szelet. Ez van. Jegy vicces aron volt, benyeltunk. A gaz akkor lesz ha wizz is atter erre mert naluk lenyegesen dragabb a helyfoglalas.

Sipovicsné Zahedli Krisztina 2017.10.20. 11:57:49

Akkor egy pro tipp csak most csak nektek:
Ha nem akarsz középen ülni, akkor a lehető legkésőbb kell becsekkolni. Ugyanis a rendszer logikusan először a legvacakabb helyeket adja ki, és a legjobbakat fenntartja, hiszen könnyen előfordulhat, hogy azokért fizetni is hajlandó valaki.
Viszonylag sokat repülök a Ryan-nel, és még soha a büdös életben nem ültem középső ülésen. Mindig vagy ablakost, vagy folyosóit adott, de többször előfordult az is, hogy extra lábhelyest.

Egyébként szerintem ezeket a max. 2-3 órás utakat mindenki kibírja külön ülve is. Aki meg nem, az ne legyen spúr fizetni egy kis plusz pénzt.

Darth Revan 2017.10.20. 12:00:59

Nem szeretem az ilyen nyavajgast.

vagy elfogadod, hogy ilyen az arazas vagy ne repulj veluk.
En evekig nem repultem a ryanairrel, amig volt az a hulye csomagvegzalas, amikor evekkel ezelott bevezettek az uj, utasbaratabb rendszert, azota rendszeresen hasznalom oket.

szavazz a penztarcaddal, a nyavajgassal semmire se megy, csak eszed az en idegeimet.

Darth Revan 2017.10.20. 12:03:33

@Sipovicsné Zahedli Krisztina:

tipp #2

Ha megis szetultet benneteket a rendszer , akkor meg lehet kerni a meletted ulot, hogy csereljen helyet az utastarsaddal...

Bombaló 2017.10.20. 12:11:38

Menj vonattal, kocsival, gyalog. Problem solved.

Tudod Te azt jól! 2017.10.20. 12:21:05

És beszólt a pilóta?
(Lásd: egy poszttal lejjebb)
A légiközlekedés is tömegközlekedés nem?

Baluci 2017.10.20. 12:26:37

Tényleg beleverem az egészbe!...
Sosem fogom megérteni, hogy egy másfél/két órás utazás során NEM MINDEGY hova a faszomba ülsz?... Az ember általában ha nyaralni vagy csak simán látogatóba megy, akkor eltölt a célállomáson cirka 150-200 órát. Ebből 2x2 óra az utazás repülővel!... Ami még a csúcs: az "elsőbbségi beszállás"-opció!... Képes valaki hosszú időt a zúgó-búgó gépen baszni a rezet, miközben én kényelmesen ücsörgök a váróban, aztán amikor lement a tumultus a beszálló kapunál... csak egyszerűen besétálok!... Anyám, borogass...

Attila F 2017.10.20. 12:40:24

@Darth Revan: mivel sokszor használod a “nyavalyog” szót, segítek: helyesen nyavalyog, nem nyavajog.
A többi nyelvtan náci, úgy látszik, nincs ma itt.

gdobo76 2017.10.20. 12:45:34

@Baluci: Azért az elsőbbségi beszállás pl a Ryanéknél inkább "tuti, hogy felvihetem a kézipoggyászt" opció manapság. Mivel ugye náluk csak az első 90 utas kézipoggyásza fér fel, a többiekét a gép gyomrába teszik mint a feladottakat...
Amúgy az elsőbbséginek addig volt értelme amig mindenki oda ülhetett ahova akart, de így, hogy mindenkinek van helyjegye értelmetlen már ez a megnevezés.

Skywatcher 2017.10.20. 12:48:50

@Baluci: Az még haggyám, de legutóbb (nyáron) a wizz-el repültünk Frankfurtba, és először szólították a VIP hiperfontos, különtejelő, elsőbbségi felsőbbségi balekokat. Odafáradtak a beengedő csajszihoz, az csekkolta a jegyeiket, átengedte őket. Ezután jöttünk mi. Az épületből kisétálva, gyalog kellett a gépig menni egy lemezből tákolt bódérendszeren keresztül. Mikor a végére értünk, egy szalag állta az utunkat, és ott álltak elöl a fent említett elsőbbségi jegyes VIP fazonok. Hát komoly elsőbbségük lett, mondhatom :) 5 perc várakozás után kinyitották a kordont, és felmászhattunk a gépbe. Beismerem, kb 10 másodperccel hamarabb ülhettek le, mint mi :)

On: az mondjuk valóban nem zavarna, ha asszonytól 3 sorra ülnék, de a 8 éves gyereket azért nem ültetném be 2 vadidegen közé - nemtudom ezt a Ryan felismeri-e, vagy őket is külön rakja?

Terézágyú 2017.10.20. 12:51:43

"egyre vadabb területekre téved (az utóbbi pár évben felvetette például, hogy a vécéhasználatért is díjat számítana fel"

Hát, ha azt mondaná, hogy
viteldíj vécéhasználattal: x Ft
viteldíj vécéhasználattal: x-3000 Ft

akkor tuti, hogy tömegek vennék ezt, mert úgy gondolják, hogy másfél/kétórás úton úgyse mennek vécére... (ami egyébként jogos is, mert - különleges eseteket leszámítva - egy felnőtt embernek ennyit ki kell bírnia)

Terézágyú 2017.10.20. 12:53:09

@Terézágyú:
jaja, de izé vagyok, természetesen:
"viteldíj vécéhasználattal: x Ft
viteldíj vécéhasználat nélkül: x-3000 Ft"

Darth Revan 2017.10.20. 12:57:59

@Terézágyú:
en egyszer osszehanytam egy ryanaires repcsit.
valoszinuleg a hotelben elfogyasztott reggeli lehetett a ludas.
egesz repulo uton szarul voltam, mar csak meterekre voltunk a futopalyatol, amikor ereztem, hogy baj van. ugye a sporolas jegyeben nincs hanyozacsi a ryanair gepein igy szepen korbahanytam mindent.
az az egy szerencsem volt, hogy nem ult mellettem senki, eletem legszornyubb elmenye volt.
a fordulot kicsit megakaszthatta a dolog, mert ugye extra takaritast kellett kerniuk.
azert nem irigylem azokat, akiknek oda szolt a jegye :(

@Attila F:
koszi

KaTe 2017.10.20. 13:08:34

@Baluci: Múltkor volt elsőbbségi jegyem Ryanairnél, nem is nagyon törődtem vele, nem siettem, ücsörögtem a váróban, aztán az utolsók között végül felszálltam a gépre. Kezemben 1 db kézipoggyász (kisbőrönd) volt, a nagyobb méretűt már korábban leadtam. Az 1 darab kézipoggyászomat képtelen voltam elhelyezni, mert minden tároló csurig volt szatyrokkal, különböző méretű és formájú kis és nagytáskákkal, bőröndökkel. Na mondom ez így nem lesz jó, közben a gép már indulna, a személyzetből viszont baromira nem akart senki se foglalkozni a problémámmal, csak fel - le járkáltak, illetve próbálták eligazítani a többieket, akik szintén ugyanezen okból tanácstalanul álltak a folyosón bőröndökkel (és persze szatyrokkal, táskákkal) a kezükben. Végül az egyik hátsó szék és egy fal mögött találtak helyet a kézipoggyászomnak, aminek túlzottan nem örültem, de legalább leülhettem végre.

Visszafele az első öt között voltam, aki felszállt a gépre és kényelmesen el tudtam helyezni a kézipoggyászomat majd nyugodtan leültem a székre , elhelyezkedtem és elővettem a tabletem, miközben nem hallgattam a gép zúgó-búgó hangját (ugyanis ilyen nem volt neki, legalábbis amíg be nem fejezték a beszállást) és NEM hallgattam a váróteremben azt a VALÓBAN zúgó-búgó hangot, amit a többi várakozó utas generál.

Skywatcher 2017.10.20. 13:08:35

@Terézágyú: Én ezt egyébként soha nem értettem meg. 90%-ban ezen a Német-Magyar útvonalon közlekedtem, ami jó esetben 1 óra 15 perc, rossz esetben 1 óra 45. Hogy a bús pipába nem lehet ezt kibirni hugyozás, szarás nélkül? Mielőtt beszállok a gépbe, elmegyek a váróban. mikor leszállt, első utam odavezet- ha már kicsi a hólyagom. De hogy abban a pillanatban, mikor elpingelik a biztonsági öveket kinyithatod jelzést, az emberek fejvesztve rohamozzák meg a budit, sorban állnak, toporognak - ezt nem fogom sosem megérteni.
Olyan lehet ez, mint a vonaton a kolbászos fokhagymás szendics. (sic)
Amint elindul a vonat, minden harmadik ember nagy alufóliacsörgéssel veszi elő a tankokat, és jól bezabál. Lehetőleg minél szagosabb dolgot, hogy az egész IC fülke azt érezze. Hát komolyan, mikor elindult nem evett? Ahova megy, nem lesz kaja?

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2017.10.20. 13:14:33

@KaTe: az előtted levő ülés alatt is volt valakinek cucca? Azt úgy vágtam volna ki a picsába, mint annak a rendje.

KaTe 2017.10.20. 13:20:51

@Skywatcher: Szerintem egyszerűen csak nehezen bírják a repülést, illetve az ezzel járó stresszt. A vonaton meg azért esznek, mert ott már nincs rohanás, meg idegeskedés, ami miatt addig képtelenek voltak enni. Másrészt, ha az ember unatkozik, elsők között fog az evésre gondolni.

KaTe 2017.10.20. 13:23:00

@onlajnok: Oda nem fért volna be egy kabinbőrönd.

Terézágyú 2017.10.20. 13:23:06

@KaTe:
"A vonaton meg azért esznek, mert ott már nincs rohanás, meg idegeskedés, ami miatt addig képtelenek voltak enni. Másrészt, ha az ember unatkozik, elsők között fog az evésre gondolni. "

Na jó, de pont fokhagymás kolbászt? :)

KaTe 2017.10.20. 13:29:43

@Terézágyú: Elvileg a buszon se szabad enni, legalábbis a BKK buszokon biztosan nem. Akkor a vonaton az utastérben miért nincs tiltva? Mellesleg ha már fokhagymás kolbász, akkor moziba se járok pont azért, mert újabban valami elvetemült szagú "ételeket" árulnak a mozibüfében, a nézők pedig este 10 órás vetítésre is képesek ezeket a szószban tocsogó vackokat behozni és gond nélkül elfogyasztani. Milyen gyomra, belei lehetnek az ilyen embernek akit nem készít ki egy ilyen étel?

Terézágyú 2017.10.20. 13:41:58

@KaTe:
"Akkor a vonaton az utastérben miért nincs tiltva?"

Ez jó kérdés - valószínűleg azért, mert a vonaton alkoholt is lehet inni... :-/

kogabe 2017.10.20. 14:52:39

Az a baj, hogy valószínűleg ez a lehúzási módszer jól működik tőlünk nyugatabbra, de nem nálunk. Nyáron utaztam Ryanairrel, 3 jegyem volt 1 foglalás alatt, a lehető legmesszebb adta ki becsekkeléskor a 3 ülőhelyet. 2 órás út, kibírom, leszarom, bár szerintem is elég undorító húzás. Viszont sokan nem így gondolkodtak: már rég ment volna a gép a kifutóra, amikor pár túlbuzgó utas elkezdett zsizsegni, fel alá rohangálni a gépen, hogy ő most a 2. sorból szeretne hátraülni, és helyet cserélni a 28. sorban lévővel, volt aki simán pofátlanul elfoglalta más helyét, és vigyorogva közölte az illetővel, hogy ugye nem baj, hogy elfoglaltam a helyed, itt meg ott van az enyém, ülj oda. Kb 15 percig tartott a cirkusz, mert addig a gép sem indulhatott el, amíg ment a kavarás. Külön tisztelet az utaskísérőknek, hogy idegekkel bírták. Én biztos mondtam volna, hogy mindenki maradjon a se..én. Viszont azt az anyukát sajnáltam, akinek a 2 kisgyereke 15 sorral hátrébb volt, ő meg maradt a helyén, mert ezt dobta a gép, de nem akart lázadozni...

Darth Revan 2017.10.20. 15:25:13

@jova68: fel lehet fogni ugyis, hogy nem fizetsz valamiert, ami neked nem fontos, ergo sporolsz :P

Sequoyah 2017.10.20. 15:26:54

Igy is a legolcsobb repulojegy, nem? Ha igen, akkor miert sirnak az emberek? Ha nem, akkor miert nem foglalnak mas tarsasaghoz? Akkor mondanam csak lehuzasnak, ha egyebkent nem a letezo legolcsobb tarsasagrol lenne szo.
Mas szemszogbol nezve kapnak az utasok lehetoseget, hogy meg az eddigieknel is olcsobb jegyet kapjanak, ha nem ragaszkodnak az egymas mellett uleshez.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.20. 16:27:05

Ez komolytalan.

Nem mindegy, hogy azt mondják "választhatsz szabadon helyet, ára 3000 Ft" vagy "véletlenszerű hely, ára: 1500 Ft + 1500 Ft pótdíj a helykiválasztásért"?

xyyyxyxyyxyxyyx 2017.10.20. 16:39:49

Én most vettem a Lufthansánál jegyet, és 7800 Ft volt a helyválasztás.

sdani 2017.10.20. 16:54:15

@Skywatcher: "de a 8 éves gyereket azért nem ültetném be 2 vadidegen közé - nemtudom ezt a Ryan felismeri-e, vagy őket is külön rakja?"
Ha gyereknek foglalsz jegyet, akkor az egyik felnőttnek kell venned helyjegyet, ami mellé be lesz téve a gyerek.

A feleségemmel egyszer úgy jártunk, hogy én ültem a 30. sorban a 3 évessel, ő meg a 6. sorban az 5 hónapossal. Na, akkor úgy éreztük, hogy most igencsak ki lett velünk baszva. Azóta, fogcsikorgatva bár, de veszünk helyjegyet. A szarrágás ezen foka már zavar minket annyira, hogy inkább többért repülnénk normális társasággal, de Budapes-Stansted irányba csak ez a tetű Ryanair repül.

sdani 2017.10.20. 16:55:39

@Sequoyah: "miert nem foglalnak mas tarsasaghoz"
Van olyan reptér, ahova csak a Ryanair repül, és nincs lehetőséged választani.

FDToth 2017.10.20. 16:56:46

én örülük ennek, de nagyon. Ha utazom, akkor 1-2e Ftért előbbségit is veszek, az utasok 85-90%-a úgy sem, és legalább flottul megy minden, nem kell tolongani és lesz hely a csomaogknak. AKi 1-2 eFt miatt szarakodik, mikor bőven megéri...

Fillér B. Gusztáv · http://fapadosinfo.blog.hu 2017.10.20. 18:12:49

Nem értem az egészet. Tudtommal ha nem fizettél és a gép dob helyet becsekkoláskor, akkor azon másik alapáras helyre már nem lehet változtatni. Aki meg akkor csekkol be, amikor már a helyek nagy része elkelt, nyilván nem kap egymás mellé kettőt, mert egyszerűen nincs. Minket soha nem ültetett szét.

Gyerekkel meg eleve nem tud szétültetni, mert nekik és egy felnőttnek kötelező helyet foglalni/venni.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.10.20. 18:41:56

Csak szólok, hogy a levélírónak nem az volt a baja, hogy nem ülhetett az asszony mellé, hanem hogy akkor is távoli helyet adnak neki, ha annak nincs semmi értelmes oka. Csak azért, hogy fizessen az utas. A lehúzás a dühítő, nem a költség.

Mai eset: az OTP-nél egy rokonom megszünteti a jó pár éve semmire sem használt számláját, és felveszi róla az ott őrizgetett pénzt. 100 (száz) forint kamatot adnak neki erre az évre, amit gondosan a tudomására is hoztak. Majd kiszámláznak neki, visszamenőleg, több ezer forintot, kezelési díj címén. Miért csak most? Mert a számlát nem használta, ezért. Kedves meglepetésül adja a kedves ügyfélnek. Igaz, hogy az égvilágon semmi kezelnivalójuk nem volt vele sok éven át. Nagyon érdekes látvány a kivonatokon, ahogy az OTP-be betett pénz egyre fogy. Országos Takarékpénztár. Lehúzás? Hát persze. Pofátlan? Csakis. Ezért olyan bosszantó. Az a baj, hogy valószínűleg minden bank, kivétel nélkül, ugyanezt csinálja. Én ezért preferálom a készpénzt a cihában.

ptspts 2017.10.20. 18:51:31

@Androsz: Én is nemrég szüntettem meg az OTP-nél a számlámat a pofátlanul magas, indokolatlan díjak miatt. A számla megszüntetése és a maradék kb. 175 ezer Ft átutalása máshová 2500 Ft-ba került. (Szerencsére egy életen belül csak egyszer kell kifizetnem, mert soha többet nem megyek vissza az OTP-hez.) Megkérdeztem a másik bankot, hogy mennyibe fog kerülni, ha azt a számlát is megszüntetem: a válaszuk az volt, hogy ingyenes, és néhány százezer forintot ingyen átutalnak egy másik számlára. Szimpi!

gabborka 2017.10.20. 18:57:46

@xyyyxyxyyxyxyyx: És volt annyi eszed, hogy ki is fizetted? :D Becsekkoláskor ingyen választhatsz helyet a Lufthansánál (indulás előtt 1-2 nappal), de gondoltak azokra (a hülyékre) is, akik idegbetegek, és már hetekkel utazás előtt tudni akarják, hova fognak majd ülni. Hát azok fizessenek is az amúgy ingyenes helyválasztásért :) Csak éppen ez nem ugyanaz az eset, mint ami a posztban volt. Arra való, hogy valaki vehessen magának pl. nagyobb lábhelyes ülést, hosszú úton megérheti.

Tronolok 2017.10.20. 19:11:56

abszolut egyetertek! nem az extrakra epulo, szolgaltatas alapu arkepzessel van problema, mint ahogy ezt sokan probaljak itt felemlegetni.. legtobben epp emiatt tamogatjuk a fapados koncepciot, “hadd fizessek csak azert amit igenybe veszek”.. ebbe a temaba meg a WC-dij is jobban bele illik mint a helyfoglalos szivatas.. (ott ugyanis szoba johet a koltsegcsokkentes, ha pl majd atlagosan csak minden masodik ut utan kell szipantosnak jonni, stb.. de ne menjunk tovabbi reszletekbe :) ) viszont a helyeknel ez semmi extra koltseg, csak a fizess hogy ne szopassunk koncept.. pl mintha raknanak tuskeket a szekekre, amit csak +20euroert szed le a stewardess.. szinten a lufthansas hasonlatra reagalva, sokat repulunk, de ha egyutt vettunk jegyeket max 1x-2x overbookolt gepnel fordult elo hogy ne egymas melle kapjunk.. (es csakis last min check-in eseteben, ami a mi mulasztasunk) altalaban mi trukkozunk check-in soran, es direkt pl A-C valasztunk a harombol; ha netan megis beraknanak egy B-t, mert fullos a gep, akkor meg csere ott helyben (senki se akarna egy par kozott ulni, vagy ne lenne hajlando elcserelni a kozepso szeket ;) )

xyyyxyxyyxyxyyx 2017.10.20. 19:22:35

@gabborka: Hűha, akkor sok idegbeteggel fogok utazni, mert a 371 economy ülésből majdnem a felét már lefoglalták. (Egyébként a járattal rendszeresen utazó ismerősöm szerint az indulás előtti utolsó 23 órában /mert akkor lehet ingyen foglalni/ már csak nagyon rossz helyek maradnak, és nekem megéri, hogy csak egyik oldalról ér hozzám egy vadidegen 11 órán keresztül.)

funfun 2017.10.20. 20:11:36

@Skywatcher: Az elsőbbségi előnye a wizz-nél, hogy +1 táskát felvihetsz. Így olcsóbb, mintha a plusz tatyóért fizetnél. Laptop méretű, de sokat számít.

A.C. 2017.10.20. 21:03:52

kissé fillérbaszó a poszter, de gondolom már a reptérről ment a becsekkolás a fácsén, asszonyt betaggelve, hogy utazik repülővel idemegoda, aztán ahogy leszállt, rögtön repült a szelfike, hogy megérkeztünk..

nos O Leary mester meg Váradi is mondta már, hogy állandóan felmérik az utasok véleményét, és a tömeg leszarja ezeket a kényelmi faszságokat és a repjegy ÁRA alapján dönt, innentől kezdve, mivel a pénzt ezek a tömegek termelik, leszarják hogy mi a véleményünk róluk - teljesen érhető - nem szeretni kell őket, hanem eldönteni, hogy ennyiért ez a szolgáltatás megéri.e vagy sem

Jónapot kívánok! 2017.10.20. 21:14:21

Mi ebben a lehuzas? A ryanair kozolte eleg regen, hogy igy fog mukodni a rendszere, aki nem akarja elfogadni a kondiciokat, az repul mas tarsasaggal. Lehuzas akkor lenne, ha nem lenne nyilvanos a kondicio.

Zaklato 2017.10.20. 21:27:00

Rémélem a matek még megy????
Kb 200-240 ülés van a gépen.
Szórózd be azzal nüansznyi haszonnal !!!
Persze ne az összes ülésre kb 50 ülésre utána számold ki egy évre és egy repülöre útána számold ki az egész flottájára.kb 300 van nekik!!
Jó szórakozást!!!!!

Pierr Kardán 2017.10.20. 23:19:31

@kogabe: "Kb 15 percig tartott a cirkusz, mert addig a gép sem indulhatott el, amíg ment a kavarás."

Nagyon helyes, ha a ryan köcsög az utasokkal, akkor miért baj az, ha utasok is köcsögök a ryanel?

Ha nem lenne olyan birka mindenki, hogy magában dühöngve ül a családjától távol, hanem szépen nekiállna átszervezni az ülésrendet, akkor a ryan is rájönne, hogy az utasok önszerveződéséből fakadó késés többe kerül, mint ingyen összeültetni őket.

Sőt, nemhogy a birka utasok ezt szótlanul tűrik, itt több egységsugarú utazó még helyesli is ezt a módszert :-(

Jónapot kívánok! 2017.10.21. 00:29:55

@Zaklato: 190koruli az ules szam ami ugyan a ketszazhoz kozel van, de a 240-hez kepest mar jelentos kulonbseg szamolasnal.

Jónapot kívánok! 2017.10.21. 00:37:37

@Pierr Kardán: 2oras kesesnel meg nincs karterites, aki meg atszalassal utazna vagy az utolso hazafele tarto buszt, vonatot szeretne elerni az meg jol megszivja. Ugyes!

mindenannyi 2017.10.21. 07:48:56

Messze nem az ülőhelyfoglalás a ryanair legszemetebb húzása.
Hanem a fizetési díj! Amikor fizetsz 850 forintot azért, mert megveszed a repülőjegyedet.
És ez a legeslegutolsó pillanatban adódik ám hozzá a fizetendő összeghez, amikor átrágtad magad a teljes procedúrán. Na akkor meglepődve veszed észre, hogy jéé, az előbb nem ennyi volt a végösszeg.
Az ülőhelyfoglalásért, ha úgy vesszük, legalább kapsz valami szolgáltatásfélét. De a fizetési díj, az mindennek a legalja, 1000% lehúzás, és érdekes módon erről sehol nem lehet olvasni. Pedig nincs messze attól, hogy akkor: övbecsatolási díj, leülési díj, ablakonkinézési díj, és még sorolhatnám a remekebbnél remekebb ötleteket.

tonyk 2017.10.21. 07:52:24

@KaTe: ezek szerint nem olyan kákabélű, diétás salátát fogyasztó, mint a tiéd.

vncs 2017.10.21. 08:55:30

Elképesztő ez a zsigeri primitív mentalitás, ami a magyarok és az ún. volt szoci tömb túlnyomó többségére jellemző - tisztelet a kivételnek:

Kákán is csomót keres
Elképesztő gőg
A felsőbbrendűségi érzet mellett ugyanakkor megjelenik a színpadon vagyok üzemmód: mindenki engem figyel, szerepelnem kell, ezért -többnyire hitelből - villognom is kell
"Okosba" mindent megoldok
Mindenhez értek
Legszebb öröm a káröröm

Amióta vidékről megindult az iszonytató beáramlás BP.-re a korrektebb fizukért, na azóta ez hatványozottan igaz, nem tudni miért...

Én kérek elnézést, én szégyenlem magam.

Jesszusom, komolyan mondom...
Ez egy fapados légitársaság, egy a kismillió közül. Arra való, hogy nagy valószínűséggel eljussak A-ból, B-be. Nincs életérzés, színpad, luxus, csillogás. Kutyát nem érdekli az egész, max. pár óra az életemből. Kész. Pont.
Menj el vonattal Püspökladányból Kaposvárra! Írd le az élményeidet!

Nem kötelező sem a légitársaságot, sem ezt a fajta üzleti modellt választani.
Sehol nem írják, hogy garantáltan egymás mellé kaptok helyet. De Neked okoskodni kell!

Most a wizz mióta számít "nagynak"? Mióta államilag dotált járataik vannak a balkánra?
Valamiről lemaradtam? Vagy ez olyan, mint a "Ferihegy a világ legfontosabb repterei közt" van?
Tudom, ez kábé olyan, mint a lecsó, kolbász, pörkölt, töltött káposzta, palacsinta, halászlé, lángos stb... magyar. Persze, ha körbeutazod a régiót, nagyjából mindenki ugyanezeket zabálja kissé más fűszerezéssel. De mi különlegesek vagyunk!
Borzasztó.

Ennél már csak a felső kétszázezer mentalitása agyrohasztóbb: "körülöttem minden és mindenki csak színpadi kellék. Eszköz, hogy vélt társadalmi státuszomat karbantartsam, egómat kiteljesítsem."

Jó irányba haladunk, és még az ülőhelyet is előre foglaltuk..
Szép napot mindenkinek

Szaktanár 2017.10.21. 08:58:13

@Sipovicsné Zahedli Krisztina: az ötlet jó, tapasztalt utazóként erre már én is rájöttem, de sajnos nem bombabiztos a szisztéma, legalábbis az én kedvencemen, a norwegian-en. ők ugyanis valszeg jegyzik azt is, h ez az account a lehető legkésőbb szokott becsekkolni, ezért fenntartunk 1 kevésbé jó helyet, és majd oda sorsoljuk. így tehát ha van 50 ember, akiből 40-ről tudják, h későn csekkolnak, akkor nekik simán fenntartják a rosszabb helyeket, míg a 10 újoncnak megy az extra lábteres (természetesen csak akkor, ha kellőképpen későn kezdenek el becsekkolni és még szabadok a jó helyek). több tucat repüléssel a hátam mögött már úgy vagyok vele, h leszarom, inkább fizetek a jó ülésért :)

Szaktanár 2017.10.21. 09:04:03

@Terézágyú: és hogyan tartatnád ezt be? vagy gondolod, h majd engedik összefosnia magát azt, akire rájön a hasmenés? vagy ha esetleg a gépen vki rosszul lesz, és hánynia kell? zacskót már évek óta nem láttam, embert meg sosem, aki használta volna...

Szaktanár 2017.10.21. 09:06:49

@Skywatcher: ez egy pszichológiai trigger.

vncs 2017.10.21. 09:09:34

@sdani: És akkor nem örülnöd kellene inkább, hogy egyáltalán van olyan légitársaság, amely repül STD-BUD vonalon?
Fura egy gondolkodásod van...
Repülhetnél átszállással is, vagy mondjuk LHR-ről is. Csak rajtad múlik...

Szaktanár 2017.10.21. 09:12:03

@sdani: igen, de van még vagy 4 reptér stansteden kívül londonban, ahova meg millió másik társaság.

Távoli Fitymacsattogás 2017.10.21. 09:20:07

@vncs: "Amióta vidékről megindult az iszonytató beáramlás BP.-re a korrektebb fizukért, na azóta ez hatványozottan igaz, nem tudni miért..."

VÉGRE valaki kimondja, hogy ezek a vidéki sutyerákok bsszák szét Budapestet!
A művelt, intelligens fővárosi ember meg szenved ezektől a betolakodó, mosdatlan, bunkó tajparasztoktól.

Szaktanár 2017.10.21. 09:23:57

@Távoli Fitymacsattogás: a lakosságcsere már vagy egy jó évtizede megindult, a fővárosiak elkezdtek kiáramolni nyugatra, a vidékiek meg felmentek pestre.

mojoking77 2017.10.21. 09:34:56

@Baluci: Aztan amikor az oledben lesz a kabatod, a hatizsakod meg a labad elott, akkor veregetheted a sajat valladat, hogy mennyire megerte varni mig a "madarak" telepakoltak a tarolokat..
Birka

cso zsi 2017.10.21. 10:12:07

@Szaktanár: Ezért néz ki még egy csövesmentes járat is, vagy egy társasház udvara, munkaidő utáni kocsmának.

cso zsi 2017.10.21. 10:16:50

@KaTe: A buszon sem... A villamoson sem, a metrón meg pláne. De, mivel minden aluljárónk, néhol a metró területe is ételárusító hellyel van tele, a sárga buszról leszálló nép a 200 forintos pizzaszeletet csak, és kizárólag a metrókocsiban képes elfogyasztani.
Dobozos ital szisszen, mindegy mi a tartalma. Erős fékezéskor viszont a szomszéd(ok)on folyik a lé.

2017.10.21. 10:32:27

@Baluci: Van úgy hogy megéri prioritit venni, mert ha nem akkor fel kell adni a kézit. Bár a múltkor elsőnek jött a szalagon a táskám, de nincs ez mindig így. Amíg a csomagra várok elmegy az utolsó Ubahn és akkor a taxi a duplájába kerül mint a prior.

Ez olyan mint egy önkiszolgálóbolt,az ember azt veszi le a polcról, amire szüksége van. Ami meg nem kell, azért minek fizessen.
A legtöbb gépen szar a kaja, meg sem eszem, de ugye benne van az árban, a Ryanalcsak azt veszem meg ami kell. Oda ülök ahova akarok.
Régen az Easyn oda ültél ahol hely volt, muszáj volt tolakodni, mert a végére már nemmaradt hely a táskának vagy a kabátod szarrá gyűrődött.
Itt ez nincs, ha fontos hogy ne csócsamócsába érkezzek meg, akkor fizetek, ha meg nem - nyáron - akkor nem. Hát kb ennyi.

Szaktanár 2017.10.21. 10:55:00

@cso zsi: én nem tudom, h mostanában h néz ki. én fővárosi voltam :)

Kockás Zebra 2017.10.21. 11:07:07

Nekem többnyire mindegy, hova ülök. Volt olyan, hogy megkért egy hölgy, cseréljünk helyet, mert találkozott egy barátnőjével, akit 20 éve nem látott, milyen jó lenne mellé ülni. És már ült le, mondta, hogy 15 sorral odébb hol van a helye. Közben a stewardess valahol helyet keresett a bőröndömnek, meg mondta, hogy itt egy hely, üljek ide. Közben megjött adott hely jogos tulajdonosa, a stewardess elvitt abba a sorba, ahol a vészkijárat van és iszonyú nagy hely a lábnak, ott egy üres helyet megkaptam. Ha nem sietek, akkor nem idegeskedek az ilyeneken feleslegesen.

De volt olyan, hogy utolsó sorban ültem, fejem fölött a bőröndöm, feladott poggyász nincs és jöttek, hogy cseréljünk helyet. Mondom, bocsi, most nem, szállok lefelé és futok a vonatomra.

Jónapot kívánok! 2017.10.21. 11:29:23

@mindenannyi: Nincs fizetesi dij, illetve van, ha nem debit hanem credit kartyaval fizetsz. Ellenben ez tulajdonkeppen a cegek nagy tobbsegenel jelen levo dolog, nem a ryanair egyedi huzasa.

georgenius 2017.10.21. 12:40:31

@jova68: Az ékezet nélküli írás nemi kielégülést okoz?

DarthVader 2017.10.21. 13:07:37

Lehet nem fapadossal is utazni. Pl. a BA 5 év alatt: 1, fizetni a feladott csomagért 2, fizetni a helyfoglalásért 3,fizetni a kajáért 4, Ferihegyi nincs a kisgyerekeseknek priority lane. Fostalicska lett az az egész, csak dupla áron. Sajnos nekünk a discont nem opció mert Heathrow mellé járunk így a közlekedés meg az idő elviszi a különbözetet.

Beer Monster 2017.10.21. 14:11:24

@Skywatcher: Én amivel mentem múltkor, azon nem volt étkezőkocsi. Úgyhogy legközelebb én is viszek magammal délben. Azért egy MÁV-os út 3 óra.

Beer Monster 2017.10.21. 14:45:28

@ptspts: Melyik bankot találtad?
Én is keresek jobbat, csak én az alpári gránit bank helyett.

dr. mesterséges színezék 2017.10.21. 14:56:31

@Baluci: "Képes valaki hosszú időt a zúgó-búgó gépen baszni a rezet, miközben én kényelmesen ücsörgök a váróban, aztán amikor lement a tumultus a beszálló kapunál... csak egyszerűen besétálok!"

1+1 út után a 10 év alatti és fölötti gyerekem is megértette, hogy felesleges ölre menni a beszállásnál. Idén már ők is csak mozizták a reptéri küzdősportokat űzőket... és nem biztos, hogy feltétel nélkül épeszűnek tekintik a felnőtteket.

dr. mesterséges színezék 2017.10.21. 15:03:24

@KaTe: "Akkor a vonaton az utastérben miért nincs tiltva?"

Mert az indulási és érkezési idő tájékoztató jellegű. IC-n még hagyján, de nincs magyar, aki ne tudna mesélni.

dr. mesterséges színezék 2017.10.21. 15:07:19

@kogabe: "Viszont azt az anyukát sajnáltam, akinek a 2 kisgyereke 15 sorral hátrébb volt, ő meg maradt a helyén, mert ezt dobta a gép, de nem akart lázadozni..."

Ha a ryan pofátlan a szisztémáért (az), akkor minek lehetne nevezni azt, aki látja ezt a helyzetet, és nem ajánlja fel magától, külön kérés nélkül, hogy helycserével segít?
Kedves emberek az embertelenimprilistadög gépén.

dr. mesterséges színezék 2017.10.21. 15:29:36

@Beer Monster: "Én amivel mentem múltkor, azon nem volt étkezőkocsi."

A következőn sem lesz, és az azt követőn sem: megszűnt.

"Azért egy MÁV-os út 3 óra."

Nyh-Bp pont annyi (IC-vel), viszont aránylag kevesebben laknak/dolgoznak a pályaudvarokon, ezért még 1.x-es tényezővel kell számolni. Ez messze nem a leghosszabb elképzelhető út, és átszállás nélküli.

Lady Scarlett 2017.10.21. 15:49:29

A repules onmagaban egy qrva nagy szivas. Ha normalisan akarsz utazni, menj vonattal, a tengerentulra meg hajoval. Jah, hogy hetekig tart ugyanaz az ut? Valamit valamiert. Van valami szurrealis abban, hogy ertelmes emberek 160 masik elvileg ertelmes emberrel bepreselik magukat egy kibaszott szuk kenyelmetlen helyre orakra, tengerentulra, azsiai teruletre, ausztraliai kontinensre tobb tiz orakra, qurvasok penzert, aztan meg nyavalyognak mindenert. Kaja, stewardess, kiszolgalas, idojaras, olyan stressznek teszik ki magukat a repulessel ami mar onmagaban nonszensz, es az egesz miert....hogy ne egy hetig tartson az ut NYC-be hanem csak 15 oraig.
Nem is tudom...megeri?

Szaktanár 2017.10.21. 17:05:43

@Lady Scarlett: én egyébként gyakran elgondolkodom azon, h talán jobb lenne hajózni az egyesült államokba. tényleg csak az tart vissza, h marha sokáig tart, és 1-2 hétig nézni az óceánt azért elég unalmas lehet. plusz drága is. de ha lenne jó társaságom, egyszer simán megtenném így az utat sztem :)

Lady Scarlett 2017.10.21. 17:18:09

@Szaktanár: @Szaktanár: Nem is tudom, 1-2 het utazas is jo valamire. Anno talan azert voltak eleink bolcsebbek, mert volt ido mindenre. Most meg az utazasra sincs idonk. Mindent azonnal akarunk, az utazas is azzal tellik, hogy bar mar ott lennenk. Mar semmire nem hagyunk idot, magunknak sem, masoknak sem. Neha jol tud jonni egy-ket het csak ugy semmit tenni, kihuzni a kutyut es korulnezni, ki vagy mi van korulottunk amig utazunk. (Nincs a telefonomon magyar billenytuzetkiosztas-tudom toltsek le egyet, mar probaltam osszefosta magat, leszedtem, azota tudom hasznalni, ha zavar ne olvasd a kommentem-szaktanar ez nem neked szolt)

dr. mesterséges színezék 2017.10.21. 18:58:28

@Lady Scarlett: A finnek ügyesen úgy kezelik az unalmas utat, mint a végtelen lappföldi éjszakákat: a sztyui minden térülésekor lenyomnak egy felest, és tőlük aztán feszegetheti a húrokat bárki, a mosolyuk letörölhetetlen.

Szaktanár 2017.10.21. 19:25:10

@Lady Scarlett: mondjuk ha szép a táj, akkor simán elszalad 1-2 hét, igen. pl az orient expressz régi vágyam, de hát ez olyan luxus, amit pénzben ugyan ki tudnék szorítani (mindig van vmi fontosabb persze, amire spórolni kell), de időben biztosan nem.
na de az óceán közepén?! :) ameddig csak a szem ellát, víz mindenütt. szóval egy ilyen utazáshoz társ kell, aki mellett 2 hétig nem unatkozik az ember. ez afféle el camino, társas, vízen.

Navarone 2017.10.21. 20:36:23

@Baluci: Nekem peldaul hasznos az elsobbsegi beszallas. Kisbabaval utazom, es nem mindegy, hogy oten vagyunk fent a gepen es ugy pakolom a holminkat, teszem le a kislanyom az ures ulesekre, vagy hatvanoten probalnak meg egymas utan a hatam mogott elmenni, kozben valaki mar leulne mellem. Igy viszont kenyelmesen elrendezem magunkat, a kicsi mar az olemben van, cumisuveg kikeszitve, es akkor jon a tomeg.

Navarone 2017.10.21. 20:40:32

@KaTe: Igy van, ez egy masik erv az elsobbsegi mellett, hogy a borondom felettem kap helyet es ha ki kell venni valamit, nem kell hat sort elorebb maszni.
Bar amiota szigorubban veszik a csomagok mereteit, azota konnyebb elhelyezni a borondoket a felso taroloban. Regebben volt, hogy harom nagyobb borondot akart valaki feltenni, es ezzel elfoglalta az egesz helyet.

Beer Monster 2017.10.22. 00:31:26

@Lady Scarlett: Hú hát nem vagy azért normális, hogy ilyen elektromos kütyükre megpróbálsz ékezeteket letölteni, mindenki tudja, hogy nem kezeli. Ép eszű ember a szövegszerkesztőn kívül tulajdonképpen nem használ ékezetet, előbb-utóbb csak baj lenne belőle.

Beer Monster 2017.10.22. 00:33:48

@dr. mesterséges színezék: Igen, de a közlekedéspolitika és a vasutas úgy számolja a menetidőt, hogy pályaudvartól pályaudvarig, számára az a célállomás. A Déli pályaudvar megszüntetése mellett egy érvként használják, hogy ezáltal rövidülni fog a menetidő. Hiszen csak Kelenföldig kell mennie a vonatnak.

Az étkezőkocsi kapcsán pedig: délben szálltam fel a vonatra, hogy-hogy azon nincsen étkezőkocsi? 11-kor kell induljak a pályaudvarra, és 16 órakor érek célba. Ebédeljek 1/2 10-kor vagy d.u. 1/2 5-kor? Hogyan találta ezt ki a MÁV? Minden utas a pulmann-kocsiban fogyassza el az ebédjét? Valaki érti, világosítson fel.

Lady Scarlett 2017.10.22. 05:27:03

@Szaktanár: az unatkozas jo. Fejleszti a kreativ gondolkodast.

Lady Scarlett 2017.10.22. 05:28:30

@Beer Monster: jojo, egy mondat errd az ekezetes temara epp eleg volt, maradjunk a posztnal.

Lady Scarlett 2017.10.22. 05:44:59

@Szaktanár: orient express, hat igen, akkoriban meg volt ido utazni, ha meg mar utazol, legyen valamilyen szinten kenyelmes.
Manapsag a vasuti kocsiknak nincs stilusa.Elcseszett szuk konzervdobozok rohadt sok penzert es meg csak nem is gyorsak. A repulokhoz kepest persze.
Az ICE viszont egy alom. Manheim Munchen tavolsagot teszi meg 3 ora alatt (560 km) masodosztalyon utaztam, de felert majdnem az elsoosztallyal. Tv, fulhallgato, pohartarto, steward 3 nyelven beszel, kavet uleshez hozzak, van hely kinyujtani a labakat es hatradonteni az ulest. Nem is ertem, miert nem a vonat (maglev) technikat fejlesztik inkabb a repules helyett. Foldfelszini es foldfelszin alatti.
Tudom, tudom, draga...baszki a repules is draga. Ez nem erv. A fejlodes gatja nem lehet csak az hogy azert nem fejlesztunk jobb kozlekedesi megoldasokat mert draga...anyjatok pi...jat.
Remelem Elon Musk jut valamire, es nem az lesz belole, hogy egy 10 fos kapszulaba 40 embert nyomoritanak be, mint most a repulokon.
Hat ez van, nekem a normalis hely eleg sokat szamit.

Szaktanár 2017.10.22. 09:31:23

@Lady Scarlett: mondjuk azt meg tudom érteni. ahogy öregszem, nekem is egyre többet jelent a kényelem. egyébként én is utaztam mannheimbe vonattal, csak az olyan 18-20 éve lehetett, és pestről. volt vagy 10 óra, talán még több is, bevallom, nem emlékszem már. korszerű egy járgány volt, legalábbis ami így rémlik belőle, de azért 10 órát egy helyben lenni, még némi sétával is, amennyit egy vonaton lehet, nem az igazi. néhány éve (7-8) busszal kellett pestre mennem berlinből, mert nem volt más lehetőség. volt vagy 14 óra, na azt nem kívánom senkinek.
a kreatív gondolkodást meg gyakorlom eleget hétfőtől péntekig, örülök, h hétvégén nem zúg az egyem, de azért 2 hétig bámulni az óceánt mégiscsak unalmas lenne :)

Beer Monster 2017.10.22. 13:48:37

@Lady Scarlett: Használj már légyszives ékezetet, nem lehet érteni, amit írsz ;)

Beer Monster 2017.10.22. 13:51:37

@Lady Scarlett: Amint épp említettem, ma a vasút tervezése, üzemeltetése olyan emberek kezében van, akik nem hallottak ergonómiáról, élhetőségről és praktikumról.
A kaposvári vasút megszűnésének története: a gyorsvonatot egy tüntetésen biciklivel előzték le Dombóvárig a gyerekek. Mindenki busszal jár, alig indul már vonat, és az is kong az ürességtől. Tönkretették a lassúsággal és átszállással.
A zajcsillapításban nem hallottak arról, hogy az embert elsődlegesen a hangszín zavarja, nem a hangerő. Olyan buszokat terveznek, amiknek a mérőműszer karakteréhez igazítják a hangját, mint a Volkswagen mérnökei, a normát teljesíti, a mutató kevésbé lendül ki, de bántó sivító vagy dübörgő zajt kelt a forgalomban.
Rámpákkal meg lépcsőkkel teszik tele a buszok, vonatok utasteret, egyes ülésekre nem leülni, hanem felmászni kell. A WC egy spanyolfallal van csak elválasztva, az utastér közepében, múltkor 30 ember hallgatta valakinek a rottyantását, vákuumos lehúzását, kézmosását, szárítását. Aztán ajtónyitáskor jött ki az illat mindenkinek.
Mindezt az "alacsony padlóért". Nooooormális?? Nem hallottak a magas peronról?

Recsegve fingó kecske 2017.10.22. 16:04:12

@Lady Scarlett: Én pont ezért járok gyalog. Mindenhova is. :)

otgorbebogre 2017.10.22. 16:09:07

neztem lufthasa is ad ugyanannyiert jegyet mint a wizz. visz csomagokat is- problema az a negy oras atszallas frankfurtban. igy lenne a ket oras utbol 6+. szoval maradok a fapadosnal megha plusz fizetek is meg egy csomagot.

sdani 2017.10.23. 11:07:57

@Szaktanár: De én nem Londonban lakom, hanem Stanstedtől még északabbra, úgyhogy a többi reptértől hazajutni több ideig tart, mint maga a repülőút.

@vncs: "Fura egy gondolkodásod van."
Szerintem meg annak a gondolkodása fura, aki szerint egy lehúzós szolgáltatáshoz tapsikolni kellene örömünkbe, csak, mert nincs versenytárs. .... oh, bakker.. sose fogjuk kinőni a kommunizmust.

Szaktanár 2017.10.23. 15:12:46

@sdani: de ha stansted-től északra mész, akkor nyugodtan érkezhetnél lutonra is, hiszen ezek egy vonalban vannak, tehát onnan is északra kéne menned. oda meg rengeteg társaság repül. mennyivel nőne meg a hazajutási időd, fél órával? azt kell eldönteni, h az az idő fontosabb-e, amit így elveszítesz, vagy az, h ne repüljön egy olyan társasággal, amelyikkel nem akarsz.

.Manyecska 2017.10.24. 11:15:20

@Lady Scarlett: most láttad a Titanic c. filmet? a levegőben nincs jéghegy.. pl.. engem ez győzött meg /a pilótajogsi mellett!! meg hogy imádom a repcsiket gyerekkorom óta!/ ..Ja, gyorsabb is. És még egy sem maradt fent!!!

Kondom Keselyű 2017.10.24. 21:38:51

@Darth Revan:
en ilyenkor siman odarakom a kezem,es azonnal visszanyelem.
A maradekot pedig leszopogatom az ujjaimrol.

Lady Scarlett 2017.10.25. 17:22:46

@stakeholder Manyecs: figyi, ha nem csak a sajat hozzaszolasaiddal meg a kenyszeres megmondom-a-tutit-beugatok-mindenkinek hozzaallasoddal lennel elfoglalva es tenyleg odafigyelve elolvastad volna a kommenteket, leesett volna, hogy vonatparti vagyok, nem a lezuhanassal van a bajom, hanem a levegotlen szuk helyekkel amin osztozni kell masik 160 emberrel amit alapvetoleg max. 80 emberre terveztek. Mar megirtam, hogy amota utaztam az ICE-n azota annal jobbat elkepzelni sem tudok, es igen az is ki tud siklani, de meg mindig lehet rajta ablakot nyitni. A levegotlen, szuk helyeket nem birom sokadmagammal, ez ugye vilagos?
A tobbi megjegyzesed meg akkora kamu, hogy arra inkabb nem is reagalok. Csak trollkodsz. Bocs, de nem vagyok ra vevo.

.Manyecska 2017.10.26. 11:18:46

@Lady Scarlett: :DDD pont te mondod meg merre folyik a Lánchíd? kétn apja trollkocc. de sebaj. jól szórakozunk.:)) Na az bizti repcsin nem nyithatsz ablakot.

.Manyecska 2017.10.26. 11:23:08

@Lady Scarlett: azér anyukám olvass már vissza, beszólsz, leugatsz mindenkit, hozzáértés nuku, a troll fogalmát kimeríti!
süti beállítások módosítása