Tékozló Homár

A telefonnak semmi baja, csak nem lehet vele telefonálni

2019.10.22. 09:00 | Homár Rezső | komment

5516621911_161cd7dc2f_b.jpg

Zsuzsa mobilja pár hónap után használhatatlan lett, amin sajnos a szerviz sem tudott segíteni. A hiba újra és újra visszajött. Végül Zsuzsának elege lett, erre se pénz, se mobil. 

2018. március 09-én vásároltam az eMag webáruházban egy Doogee X5 max típusú mobiltelefont, amit annak rendje és módja szerint meg is kaptam. A telefon működött is kb. öt hónapig rendesen, azonban utána jöttek a különböző problémák egymás után, úgy mint: lefagyott, beszélgetés közben búgott, gerjedt, nem lehetett a másik beszédét érteni. Visszaküldtem a telefont garanciában javításra.

Kb. 2 hónap múlva visszakaptam "javítva" a készüléket, amely megint működött kb. 1 hónapig. Ismét visszaküldtem a telefont javításra, és kb. egy hónap után a szerviz visszaküldte szintén "javítva" azzal a megjegyzéssel, hogy a készüléket frissítették, semmi baja. A telefont átvettük bekapcsoltuk és legnagyobb megdöbbenésünkre a hiba (hibák) ugyanúgy fennálltak tehát nem történt javítás.

Ismételten (immáron harmadszor) visszaküldtem a telefont azzal a kéréssel, hogy mivel harmadszor is ugyanazzal a hibával küzdünk, vissza szeretném kérni a készülék árát. A szerviz közölte, hogy a készüléknek semmi baja, visszaküldik, vegyem át.

Megírtam nekik, hogy én a pénzt kérem vissza, mert a készülék nem működik, egy hulladék, így nem lehet használni és nem veszem át. Azóta többször hívtam őket, írtam nekik, semmi válasz.

A készülékemet "benyelték", pénzt nem utaltak vissza. Nem gondoltam volna, hogy az eMag internetes áruház ennyire inkorrekten viselkedik a vásárlókkal. Nekem számítana a készülék ára (26.900,-Ft), nem gondolom, hogy őket a földhöz vágná!!! Nekik ez megér ennyit???

 Szakértőnk ismét segít, a bizonyítási teher a lényeg.

Kedves Olvasó!

Fogyasztói szerződésekkel kapcsolatban érvényesített jótállási igények esetében a fogyasztónak csak az adásvételi szerződés létrejöttét kell igazolnia, a vállalkozás a jótállási felelőssége alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítést követően keletkezett (pl. a készülék leejtése miatt a képernyő berepedt).

A készülék jótállási felelősség körébe tartozó hibája esetén a fogyasztó elsődlegesen a hiba kijavítását vagy a készülék kicserélését igényelheti. A vételár visszaigénylése a szerződéstől történő elállási jog gyakorlása esetében lehetséges. Az elállási jogot a fogyasztó csak abban az esetben gyakorolhatja, ha a vállalkozás a hiba kijavítását vagy a készülék cseréjét nem vállalja vagy annak nem tud eleget tenni, illetve ha a fogyasztónak a szerződés teljesítése már nem áll érdekében. Az elállási nyilatkozatot a vállalkozás számára írásban kell közölni és a jogszabályban meghatározottaknak megfelelő indoklással kell ellátni. Jogvita esetében az elállás indokainak valóságtartalmát és annak okszerűségét a fogyasztó köteles azonban bizonyítani.

Jelen helyzetben az a jogvita alapja, hogy az adott készülék a mai napon hibás-e, hiszen a vállalkozás azt állítja, hogy azt már kijavította. Ennek megállapítása egy jogvita során egy független szakértő vélemény beszerzésével lehetséges. Ha a készülék hibás, akkor a cégnek a jótállási kötelezettsége fennáll, a fogyasztó továbbra is a jótállási igényeket tudja érvényesíteni a fentieknek megfelelően. Mivel jótállási időben alakult ki a jogvita, ezért a bizonyítási teher továbbra is a vállalkozáson van, csak akkor tud mentesülni a helytállási kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy nem hibás a készülék. Amennyiben nem rendeződik a probléma  az illetékes békéltető testület ingyenes eljárását kezdeményezheted vagy polgári peres eljárást is indíthatsz a vállalkozással szemben.

Felhasznált jogszabályok:

- 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó
kötelező jótállásról 

- 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SZIGMA 2019.10.22. 10:05:49

Doogee, Emag, eddig olvastam...
Nem vásárlás előtt kéne utánaolvasni a dolgoknak, kedves posztoló?
2018-ban 27000 Ft-ért mégis mit várt?

Leadfoot 2019.10.22. 10:23:29

"Nem gondoltam volna, hogy az eMag internetes áruház ennyire inkorrekten viselkedik a vásárlókkal. "

:-DDDDDDDDDDDDD

Snagal 2019.10.22. 10:29:50

@SZIGMA: én is ott akartam abbahagyni, halmozottan "román szokás" :)

viszont megérte tovább olvasni mert csak a végén jön a csattanó:
"Nem gondoltam volna, hogy az eMag internetes áruház ennyire inkorrekten viselkedik"

LOL :))

borso 2019.10.22. 10:30:17

emag. na eddig olvastam. köszönjük, lapozzunk.

2019.10.22. 11:21:58

Uramistenuramistenuramisten...doogee...bármi más kínait csak azt ne... annyi hulladék telefont gyártottak le,hogy félelmetes.Nálam is sok ember próbálja beszámíttatni,de köszönöm nem.Akkor se ha ezt hallgatom a telefonban agy olvasom üzenetekben:rohadtmocskosqrvaanyádménemjóezneked...nagyobb rálátással rendelkező szervizeseket is megkérdeztem mi a gond velük,kb. minden.Tudom,vannak márkafanatikusok akik bebizonyítják az ellenkezőjét (a blackview termékeivel vagyok ugyanígy,de nekik is van elbaxott típusuk és visszatérő gyártási hibájuk,főleg a régi szériáknál de nem annyi mint a doogee-nak) de akkor is,emagtól-ami rendszeresen visszatérő cég itt-ilyen telót venni egy kalandos utazás kezdete.Sok sikert kívánok a tulajdonosnak!Legközelebb ugyanennyiért vegyen egy használt xiaomit.

Xezs7 2019.10.22. 12:06:09

Hulladék webáruházból hulladék terméket? Vadász, vadász...

Terézágyú 2019.10.22. 12:35:40

Ha egyébként a telefon működik, pl. fotózni lehet vele, akkor 5e-ért átveszem!

Egyébként: ez a baj ezekkel az "elküldöm a boltba, akik majd elküldik a szerelőhöz és aztán majd visszakapom postán"-dologgal, hogy nincs kapcsolat a szerelővel: régebben, amikor saját magunk vittük be a cuccot, akkor el lehetett mondani/meg lehetett mutatni, hogy mi a baja - s amikor visszakaptuk, akkor azonnal ki lehetett próbálni, és nem fogadni el, ha továbbra se működött...

SZIGMA 2019.10.22. 12:55:33

@Snagal: Na igen, az utolsó bekezdés a vadászirodalom csattanógyűjteménye.
Annyira sokkhatás alatt voltam, hogy valaki pénzt adott Doogee telefonért, hogy ezeken a gyöngyszemeken átsiklottam.

SZIGMA 2019.10.22. 12:59:02

@Terézágyú: A típus fotózási képességeit szinte mindenhol köpködik, gondolom nem ok nélkül. A 40 ezres Xiaomi-m is borzasztó képeket készít, de én ritkán fotózom, amit meg mégis, arra pont elég.

Terézágyú 2019.10.22. 13:02:32

@SZIGMA:
"A típus fotózási képességeit szinte mindenhol köpködik, gondolom nem ok nélkül."

Nem értek a fotózáshoz (*) csak azt látom, hogy 5 MP-s kamerája van, az meg nekem elég (lenne)

(*) sem :)

KaTe 2019.10.22. 13:30:55

Gondolom ez is valamelyik "eMag marketplace seller" lesz, ahol a garancia addig terjed ki, hogy nyomnak egy gyári beállítások visszá-t, esetleg újrarakják valamelyik főzött androidot.

Ha mégis az emag-tól vásárolta a telefont, akkor egy fokkal könnyebb helyzetben van:
www.emag.hu/info/altalanos-felhasznalasi-feltetelek

movhu 2019.10.22. 13:33:13

@Terézágyú: 5 MP és 5 MP között óriási ám a különbség, mert nem mindegy miről jön le az az 5 MP. Egy 10+ éves tükörreflexes vagy komolyabb bridge fényképezőgép képe bármelyik mai mobilt hazavágja képminőségben, függetlenül attól, hogy a mai telefonokban hány megapixeles csodák vannak.

Terézágyú 2019.10.22. 13:42:01

@movhu:
Bizonyára igazad van, de azokat nyilván nem 5e-ért lehet megvenni :))))

2019.10.22. 15:32:30

@movhu:
Mondjuk telefonból néhány csúcs huaweit leszámítva mind 1/2.3" vagy valamivel kisebb, talán 1/3" körüli szenzor van, és ezen szenzorok között nincs lényeges különbség. A telefon kamerák közötti képminőség különbségért elsősorban a feldolgozásból és az objektív felelős.

@Terézágyú:
5 ezerért kapsz egy régi kompakt gépet használtan, jobb nem, de rosszabb sem lesz a képminőség, ellenben nem fog lefagyni, belassulni fotózás közben, mint ez a telefon. De használt kamerás telefonok közül is válogathatsz ezen az áron, nem kell feltétlenül a posztolóét.

Egri2 2019.10.22. 16:18:24

Háát, az egészben az a gáz, hogy 25.000 Ft-ért belevágni egy pereskedésbe, jogvitába, bíróságra járkálni...tyúkper tipikus esete.

EMag-ról számtalan helyen írták már, hogy "persze, szabad tőlük rendelni/vásárolni, nincs is semmi gond, amíg meg nem hibásodik gari alatt a cuccos...és akkor beindul a szívás".

Ha javasolhatok valamit a posztolónak: hagyja a fenébe. Nincs sok értelme egy romániai céggel hadakozni. Hónapok telhetnek el, csak az idegeit őrli fel az egésszel. Másrészt, ha csak 25-30E Ft-ja van egy telefonra, inkább nézzen körül a márkás használt készülékek körül. Csak egy példa: én amikor lecseréltem az IPhone 5S-emet két éves korában, odaadtam kislányomnak, aki szintén használta kb. másfél évig. Most lassan 4 éves a telefon, de tökéletesen működik, most árulom, sztem olyan 20E-et még mindig megér. Az akkuja már nem olyan, mint régen, de 4 éves aksihoz képest elfogadható teljesítményt nyújt. Persze, nem csúcsmodell, de megbízható.

A kérdésre válaszolva ("Nekik ez megér ennyit???"): miért ne érné meg? Szted egy romániai céget érdekli a problémád a legkisebb mértékben is? Nagy ívben tesznek rád. Bocs, ez van.

Nézd, a jótállás minden cégnek egy kellemetlen, macerás dolog. Vállalják, részben mert muszáj, mert törvény írja elő, részben meg azért, mert ha nem vállalnák, nem vásárolnának tőlük. Szóval, a cégek szemében a jótállás egy szükséges rossz. Csak viszi a pénzt. Sokszor még a magyar cégeknél is vannak komoly problémák a jótállással, mit vársz egy román cégtől?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2019.10.22. 16:57:58

@Terézágyú: 5e-ért kapsz tőlem egy LG K8-ast (K350N), annak 8 MP a kamerája, és még telefonálni is lehet vele. :-) (Nem tudom, miket tudhat ez a Dogee, de már az LG is 3,5 éves.)

Xezs7 2019.10.22. 17:00:35

@Terézágyú: A képminőséget nem megapixelben mérjük. Sőt igazából nincs is mérőszáma. Egy kép vagy jó, vagy szar. Ezt tesztek döntik el.

Xezs7 2019.10.22. 17:07:09

De hogy konstruktív is legyek a posztoló irányába: azt felejtse el, hogy 20-30 ezer körül használható új okostelefont vesz. A használhatóság minimuma újonnan olyan 40-50 ezer, 60-70 között már egész jó érzése van az embernek, 70-100 között már úgy érzi, hogy nagyon jó vásárt csinált, 100 fölött meg már csak az egyéb extrákért fizet, úgymint kiemelkedő minőségű kamera, ilyesmi. Pl. 200 ezerért van a Huawei Mate 30 Pro, ott a kamera az igazi menőség. Na de, vissza a poszter realitásainak talajára: 20 és 30 ezer között akar használható telefont. Ahogy írtam, ez újonnan nem fog menni. Hanem fel kell menni használtcikkes oldalakra, és nézni használt Xiaomi vagy Huawei telefonokat. Pl. egy Xiaomi Redmi Note 3 Pro olyan 20 körül van használtan és egész használható mind a mai napig. A Doogee-t meg felejtsd el örökre, egy hulladék.

ptspts 2019.10.22. 17:33:45

Hol lehet a poszolóéhoz hasonló használt, részben hibás telefonokat venni olcsón? Nekem például elég lenne, ha csak a képernyő (érintőfunkcióval) és a töltő működne, a többi funkció (pl. wifi, GSM-adó-vevő, GPS, fényképező) nem kell.

ptspts 2019.10.22. 17:50:08

A poszt kapcsán elgondolkoztam, szükségem van-e okostelefonra. Rájöttem, hogy meglevő okostelefonom mellé szükségem van egy butára az alábbi funkciókkal:

* GSM-hívás indítása
* GSM-hívás fogadása
* SMS-küldés
* SMS-fogadás
* ébresztő
-- a pontos időt és az időzónát automatikusan állítsa be a GSM-hálózatról
-- az akksi eltávolítása után 1 óráig még őrizze meg a pontos időt
* (mobil adat, wifi és egyéb internet nem kell)
* (kamera nem kell)
-- névjegyzék, amelyben elfér 2000 db bejegyzés
-- a névjegyzékben szereplő nevek hossza lehessen 50 betű is
-- az összes magyar ékezetes betűt tudja helyesen (tehát az ő, ű, Ő és Ű betűket is)
-- 2000 db SMS-t is tudjon tárolni
* kibírjon 1 hetet töltés nélkül (úgy, hogy óránként fogad egy SMS-t, és csipog egyet)

Meglevő, 3 éves butatelefonom a fentiek közül a -- jellel kezdődőeket nem tudja.

Tudtok ajánlani olyan típust, amelyik mindet tudja?

2019.10.22. 18:25:42

@Xezs7:
A Xiaomi Redmi A sorozata 30 ezertől kezdődik újonnan, normális boltból, és nem szívna vele a posztoló.

Zionnépe 2019.10.22. 22:08:47

@ptspts: A CAT B100 kb ilyen, bár a magyar karakterekkel nem tudom, hogy áll.

Zionnépe 2019.10.22. 22:14:06

A posztolónak: mindenképpen hívja fel az emagot és kérje tőlük írásban, kifizetik-e vagy sem a telefont és kérje el a hangfelvételt, hogy legyen bizonyítéka, és úgy ezzel a fogyasztóvédelemhez fordulni.
És ahogy a fentiek is írták, vagy lemondani az okosteefonról teljesen, vagy használt, de jó állapotú ismert minőségű telefont (bármilyen műszaki cikket) venni.

Zionnépe 2019.10.22. 22:15:57

@ptspts: Tele van velük az összes apróhirdetős oldal, illetve a nemzetközi ismert 3 betűs apróhirdetési is... de nyilván a magyarok is!

Exploiter 2019.10.22. 22:33:43

@Xezs7:

Sajnos igen. Akinek csak 20-30 rugója van, az inkább ne vegyen semmit, komolyan. Csak szegényebb lesz annyival, de attól még használható telefonja nem lesz, egy év múlva megint költhet ugyanannyit sajnos.
Ja és kínából ne vegyünk semmit. Soha. Tudom, minden onnan jön, de akkor se.

sóhegy049 2019.10.22. 22:59:22

@ptspts:
Nos, butatelefon?
Detto emagról, 12.000,-
Amit leírtál, mindent tud, 1,5 éve ütöm verem, hibátlan!
Allview a 'márka"...
Kamerája 5MP, de ez tényleg csak az abszurd fénykép quality…
Ennyit ér egy telefon, ezek használhatók, az új okos szarok nálam sacc 1 hetet, ha kibírnának? Állandóan töltögetni? Ááááááááááá………… :-(

Club Sandwich 2019.10.22. 23:27:54

Emagrol csakis sunt volt mar?

Laredo 2019.10.23. 00:06:28

Nálunk itthon a Doogee speciel póz,de ha poszternek telefon,egészségére.

Következőt!

DarkWolf 2019.10.23. 04:27:39

Kedves Zsuzsa

Ha spórolni akarsz, javaslom a Xiaomi màrkàjú készülékeket

40 ezertöl olyan készülékeket kapsz ami az összes ilyen occó vackot kenterbe ver.

radios2 2019.10.23. 06:30:09

@SZIGMA: èn teljesen új Nokia 5-öst vettem 26ez,ft.èrt a Leila GSM.töl a nyugati tèrnèl,fèl ève már,ès full jó mindent tud,elèg gyors,sosem fagy le,az összes alkalmazás fut rajta,akkor is ok.
Igaz magyarnyelvü leírás nem volt hozzá,de kit èrdekel,a neten meg lehet találni,.

Nancsibacsi 2019.10.23. 06:51:21

Ez egy nagyon jó trükk, erre nem is gondoltam.
Vevő: A készülék nem működik.
Szervizes: De.
Na, ilyenkor mit lehet csinálni? Semmit. Pláne ha mindez levélben postán keresztül történik. Briliáns.

Zol 2019.10.23. 06:51:26

A post egyetlen lényegi pontja számomra, hogy hamarosan ezek lesznek a messze legnagyobb magyarországi webshop úgy, hogy a másodikkal egyesülnek. Fantasztikus

ekat 2019.10.23. 10:01:40

@Zol: Ki nem szarja le őket, hiába külföldiek, a német vagy angol Amazonnal sokkal jobban jársz bármilyen gond esetén... és a választékuk is nagyobb, és sok esetben olcsóbbak. Csak ugye a honlapon szereplő árakhoz hozzájön meg annyi, hogy meglegyen rajta a mi 27%-os áfánk. (Grrrr.)

2019.10.23. 10:07:10

Tudom, hogy genyó dolog a posztolót ekézni, de mégis mit várt egy ilyen legalja kínai fostól? Ha nem ért hozzá, akkor kérjen tanácsot, harminc körül is vannak használható készülékek, ez kábé az Adios cipő szintje. Az Emagon meg valszeg valami sufniboltostól rendelte, aki kurvára nem fogja cserélni, mert nem rendes garival dolgozik, hanem szürkén hozatja a készülékeket Kínából, ergo a saját zsebéből kéne fizetnie a cserét, amit nyilván nem fog megtenni. Úgyhogy elúszott 26 rongy, csá. Tessék rendes boltban, rendes holmit vásárolni.

Club Sandwich 2019.10.23. 10:56:25

@jacint70: Hibatlan iras. Es nem hogy nem valtozott semmi, inkabb csak meginkabb kiepult a leirt rendszer es tokelyre fejlesztette a hatekony ugyfellerazast...

octy 2019.10.23. 11:58:59

@Terézágyú: Igen, de az sokba került a tisztelt cégeknek, így megszüntették. Pedig tömött sorokban álltak az ügyfelek minden egyes nap a szervizpultnál, de a nagy ügyfélbarátság hangoztatása közben csak az Excel táblák számítanak, az hogy az ügyfélnek mi a kényelmesebb, valójában senkit sem érdekel.

A menedzseri bónuszt nem arra osztogatják managpság, hanem a pénzügyi mutatókra, akkor is, amikor pénzben nem mérhető valaminek a hasznossága, mert mondjuk egy jó szerviz szolgáltatás az eladások területén hoz majd többletet. Mert ott vásárol legközelebb is az ügyfél. Csak az nem a szerviz részleg bevétele így ők esetleg veszteségesre jönnek ki a matekban.
De az egybites menedzseri agynak ez túl sok. Ilyet nem fog fel. Meg persze ehhet tökös vezetők kellenek, de többnyire csak meghunyászkodó, sunyi, hazug, bónusz és pozíció féltő senkiháziak menedzserkednek.

Megszűnik a szerviz, a sales-en meg sz.patják a dolgozókat mindenféle kvótákkal, hogy szerezzenek új ügyfeleket... Így megy ez már jó ideje.

Kopasz Szuzukis 2019.10.23. 12:04:20

Bármelyik kínai webáruháztól lehet rendelni, amelyiknek EU-s boltja is van. Ellentétben a román webbolttal a kínai nem sokat szaraxik a garival. Ha azt mondod, hogy kaka, rögtön küldi a másikat. Nem szeretne negatív visszajelzést a weboldalára, inkább benyeli azt a pár tízezer forintot.

kolompar lole 1116 2019.10.23. 12:54:10

Az Emag egy ősi román szar, mindig is az volt. Csak ott fordulhat elő hogy sulinetes kódokat árulnak pénzért, az Európai Unió területén.

a fekete krindusz 2019.10.23. 13:44:55

@kolompar lole 1116: MTK6580, 1 GB RAM
Ez a telefon nem attól szar, hogy az eMag-on vették, ez a világon mindenhol szar.

Artie 2019.10.23. 14:31:45

A világ egyik legnagyobb rejtélye, hogy emberek miért vásárolnak az emagról. Az nem magyarázat, hogy de hát nagyok meg a hirdetések, gugli ilyenkor hasznos barát.

DR. Smit Pal 2019.10.23. 15:50:44

Hanyszor leirtak mar, hogy a romanoktol legfeljebb TALPBOROTVAT erdemes venni, abban nagyon profik, de semmi masban.
Es amugy, romanoktol addig semmit sem vennek, amig vissza nem adjak ERDELYT.

CSONKA MAGYARORSZAG NEM ORSZAG EGESZ MAGYARORSZAG MENNYORSZAG !!!!
CSONKA MAGYARORSZAG NEM ORSZAG EGESZ MAGYARORSZAG MENNYORSZAG !!!!
CSONKA MAGYARORSZAG NEM ORSZAG EGESZ MAGYARORSZAG MENNYORSZAG !!!!

SZIGMA 2019.10.23. 16:04:35

@radios2: Ügyes vagy, ülj előre! :)

Doogee X5 MAX: 2016, MTK proci, 1GB RAM, Android 6.0, alsó kategória, árban is
Nokia 5: 2017, Snapdragon, 2GB RAM, Android 7.1, alsó-középkategória, túlárazva

A Nokia 5 tudja a kötelező minimumot proci-RAM vonalon és a kopasz Androiddal még esélyes is, hogy használható. Bár a megjelenésekor is már a szoftveres bugok miatt hanyagolták az emberek, meg mondjuk ugyanez a hardver Xiaomi Redmi 4A név alatt megállt 40ezer alatt, nem 70-et kértek érte, mint a Nokiáért.

A poszter 1,5 éve vásárolta, te meg csak fél éve, szóval tavaly márciusban lehet nem kaptad volna meg ennyiért.

krisztianbkertesz 2019.10.23. 16:26:08

@Zabalint: hatalmas tévedés, és rendkívül rossz tanács. A Xiaomi olcsóbb telefonjai ipari hulladékok sajnos, nekem van, és alig várom, hogy megszabaduljak tőle. Az is biztos, hogy ezek után a drágább készülékeiket sem fogom megvenni.

Xezs7 2019.10.23. 21:37:42

@Exploiter: Xiaomi, Huawei mindkettő kínai. Semmi baj velük.

Xezs7 2019.10.23. 21:41:29

@krisztianbkertesz: Amelyik újonnan 60-70 ezer azokkal még semmi bajom se volt. Ezért mertem ajánlani olyat ami használtan 20 ezer körül van, mert kb 2 év alatt ennyire megy le az áruk.

krisztianbkertesz 2019.10.23. 22:04:03

@Xezs7: Redmi Note 5-om van, ujonnan vettem. Egy rakas fos, minden baja van. Hitvany termek.

Exploiter 2019.10.23. 22:26:09

@Xezs7:
1: gyerekek szerelik össze.
Oké, lehet, hogy ezt pont nem. Amúgy se szereted a gyerekeket.
2: ha nem gyerekeket vernek ostorral, akkor sima csórókat dolgoztatnak halálra egy tál rizsért, amíg fel nem kötik magukat. Oké, lehet, hogy ezek pont nem. Amúgy se szereted az embereket.
3: ha nem rabszolgákkal dolgozhatnak, csak úgy lesz olcsó, ha a létező legszarabb anyagokból és alkatrészekből gyártják gagyin.
4: nem, ez szuper minőség, amúgy is ennyiért nincs jobb. Akkor még úgy lehet olcsó, hogy a mocskos komcsi párt finanszírozza, hogy kémszoftverekkel árassza el a világot.
5: de téged nem érdekel, úgysincs semmi érdekes az adataid között. Akkor csak egy olyan országot pénzelsz, aki sorozatosan sárba tipor minden moralitást, az emberi és nemzetközi jogokat.
6: oké, de te pont utálod a Tibetieket, Hongkongiakat, meg kapja be az usa.
Hát akkor vegyél ilyet, semmi baj nincs velük.

2019.10.23. 22:42:20

@krisztianbkertesz:
Nekem Redmi 4X van lassan 2 éve, akkor 45 ezerbe került, és elégedett vagyok vele. Korábban volt más kínai, Samsung, Nokia, stb., stb., szóval van összehasonlítási alapom.

Okosórában, na ott tényleg hulladék a Xiaomi, bár azt egy Huami nevű leányvállalatuk csinálja.

krisztianbkertesz 2019.10.23. 22:52:56

@Zabalint: nekem is volt másik kínai, két Meizu, és azokkal nagyon meg voltam elégedve, tehát nem a kínaira fújok en bloc, a félreértés elkerülése végett. Ismerősnek Mi8 volt ami meg ugye high-end, és neki is voltak gondjai. Na, mindegy :)

Terézágyú 2019.10.24. 09:07:55

@Csokis:
"5e-ért kapsz tőlem egy LG K8-ast (K350N), annak 8 MP a kamerája, és még telefonálni is lehet vele. :-)"

Télleg eladó? :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2019.10.24. 09:46:13

@Terézágyú: Tényleg. Áll az asztalon, és nézem, mert max. média lejátszónak tudnám használni, de akkor meg kéne bele vennem egy nagyobb SD kártyát.
De mivel nem akarom, hogy 82 éves édesanyám csuklási rohamot kapjon, inkább nem el-, hanem odaadom neked. :-) (A 8 GB RAM-ot úgy feleszi az Android, meg a frissítések, hogy alig fér rá valami app, és a mai appok nagy része nem hajlandó SD kártyáról futni. Rootolni lehetne, de nekem annyit nem ér az egész.)

Nick-son 2019.10.24. 10:49:10

@Exploiter: mi a garancia, hogy nem így történik amennyiben más márkát vesz? Mármint a csórók, kizsákmányoltak, gyerekek... más márkák is ott gyártatnak, legfeljebb a haszon egy részét elteszik, meg kikényszerítenek valami minőséget.

Illetve mi is lenne, ha az emberek bojkottálnák a kínai áruk vásárlását, mivel hogy milyen világ van ott... a csórók, kizsákmányoltak hogyan élnének, ha még ez a keresetük se lenne ami most van?

Egri2 2019.10.24. 11:30:50

Dr. Smit Pal:

ha már Erdély visszaadásánál tartunk: mi jöttünk ide. Mint egy horda, betörtünk erre a földre, és kvázi gyarmatosítottuk. Akinek ez nem tetszett, azokat lemészároltuk.

Úgy hívjuk, Honfoglalás. Romantikusan hangzik, de térdig gázoltak dicső őseink a vérben.

Lassan 100 éve, hogy Erdély Romániáé. Törődj bele. Nem fogod megváltoztatni, nem tudod megváltoztatni. Lehet itt ilyen jelszavakat üvölteni (nagybetű = kiabálás, tudod...), de értelmetlen, csak nevetségessé teszed magad. Elkezdtünk egy első világháborút, és elveszítettük. "The winner takes it all", a győztes mindent visz.

SZIGMA 2019.10.24. 12:10:53

@Egri2: "Úgy hívjuk, Honfoglalás. Romantikusan hangzik, de térdig gázoltak dicső őseink a vérben."
Sajnos muszáj volt térdig gázolniuk a vérben, ugyanis az éjszaka a románok ellopták a lovaikat...
Meg mintha a világháborúkat is a mi oldalunkon kezdték volna, mind a kettőt, csak hát a román gerinc, ugye...

havrilla 2019.10.24. 12:57:13

@Egri2:
Ismered a Lajtán túli történelemet? Tudod a 30 éves, a 100 éves háborúk, a vallásháborúk, a flamand háborúk stb. Ott minden nép mindig kártyhúzással vagy snóblival békésen oldotta meg a problémáit ugye?

Egri2 2019.10.24. 13:18:56

Természetesen nem. Én csak arra gondoltam, hogy a jelenlegi földrajzi határok alakulásában mi ugyanúgy sárosak vagyunk, mint a románok, vagy akár az akkori antant hatalmak.

Amúgy alapból nem értem, mit akar a kommentelő. Visszakapni Erdélyt? Mégis hogyan? Békés úton nem fog menni. Lassan 100 éve nem sikerül visszaszerezni. Vagy mit szeretne? Háborút Romániával? Annyira kíváncsi lennék, hogy ha egy ilyen kommentelőnek odaadnának egy behívó parancsot, nyakába akasztanák a gépfegyvert teljes menetfelszereléssel és irány Románia háborúzni a román hadsereggel, nem szarná-e tele a gatyóját azonnal...mert másképp nem fog menni...

2019.10.24. 13:56:11

@SZIGMA:
Az első világháborút nem a mi oldalunkon kezdék, 1916-ban minket támadtak meg, aztán buktak, és akkor álltak át, majd a végén újra át. A második világháborúban meg nem igazán volt nagy dicsőség Hitler utolsó csatlósának lennünk, nekünk, nem vethető a románok szemére, hogy időben sikerült kiszállniuk.

2019.10.24. 14:01:24

@Egri2:
Csak románozott egyet az emag kapcsán. Az emaggal amúgy nem az a baj, hogy román, hanem az, hogy tróger, webshop garanciás termékeket áruló cég.

SZIGMA 2019.10.24. 15:17:59

@Zabalint: "1916-ban minket támadtak meg, aztán buktak, és akkor álltak át, majd a végén újra át."

Ez így talán még rosszabb.

(2. vh) "nem vethető a románok szemére, hogy időben sikerült kiszállniuk. "

A szövetséges hátba támadását nem nevezném "kiszállásnak".
Akit éppen nyerőben láttak,oda dörgölőztek és ehhez az angolok, franciák nyújtottak nekik segítséget.

2019.10.24. 16:20:02

@SZIGMA:
"Ez így talán még rosszabb."

Miért is? Valójában nem álltak ide-oda az első világháborúban, végig ellenünk voltak, csak előbb legyőztük őket, ők megalázkodtak, majd mikor fordult a kocka, újra megtámadtak minket. Mi is ugyanezt csináltuk volna a helyükben.

A második világháborúban pedig mi is ki akartunk szállni a nácik oldalaról, eleve faszság volt belépni, ahogy a románok részéről is az volt. Nekik sikerült, nekünk nem. Ahogy egyébként a bolgárok is kiszálltak a már eleve elveszített háborúból, ezért nem kellett visszaadniuk a románoknak Dél-Dobrudzsát.

DarkWolf 2019.10.24. 16:45:54

@krisztianbkertesz: Redmi Note 7-m van, eddig telefon úgy fut mint az álom és különösebb gond nélkül

Xezs7 2019.10.24. 21:06:10

@krisztianbkertesz: Ha "minden baja" van akkor miért nem vitted vissza szervizbe garosan? Mi is kifogtunk egyszer egy selejtet, annyi baja volt, hogy a LED-ek nem világítottak rajta (szerintem elfelejtették bekötni). Visszavittük, csere volt, kész.

@Exploiter: Ne erőlködj, az általad oly magasra értékelt USA is Kínában gyártat. Szerinted az iPhone-ok hol készülnek? Vagy mondjuk miért szervez ki minden nagy cég amit csak lehet Indiába? Naná, hogy az olcsó munkaerő miatt. De az ottani életszínvonalhoz képest még ez is jó nekik. Nekem aztán tökmindegy, hogy te mit veszel, de legalább ne ideologizálnád meg azt, hogy amit én veszek az miért szar. Mellesleg amit én veszek, egyáltalán nem hitvány. Sosem volt semmi bajom egyikkel sem, masszívan állják a sarat, ahogy illik. Az, hogy vannak ennél sokkal drágább termékek (iPhone pl) az csak annak köszönhető, hogy a konzumidiotizmus él és virul. De tudod én mindig azt mondom, hogy vegyen mindenki iPhone-t, pörgesse a gazdaságot, mert az jó a gazdaságnak, és legalább nekem nem kell akkor pörgetni. Szóval hajrá, semmiképp se vegyél olyan telót mint én, sőt olcsóbbat se. Csak és kizárólag drágábbat. Köszönöm szépen!

Kimblee 2019.10.25. 01:12:24

egy ilyen olcsó mobil maximum telefonálásra és alap funkciók ellátásra alkalmas, ha jatszol rajta vagy elkezdesz Facebookozni Youtubeozni biza elkezd fagyogatni mert elfogy a memoria pikkpakk. A szerviztől meg ne várjunk csodát ha olyan gyártótól vásárolunk akinek nincs kiépített szerviz hálózata. Alkatreszt se könnyű beszerezni, de lehet meg se eri egy ilyen olcso telefonnal

Xezs7 2019.10.25. 11:11:51

@a lekvár neve puffin: minden kínai. Ott vannak egymás mellett a gyártósorok, szerintem sokszor azt se tudják, hogy éppen melyik nagy cégnek gyártanak :)

Permetező 2019.10.26. 04:40:22

A jó öreg Doogee. Nekünk is volt sima x5 verzió. Tette a dolgát. De 2015 már rég volt. Sajnos régi raktárkészletes kínai telót túlárazottan az emagból venni reneszánszkori román szokás.

Teréz_Pitykéz 2019.10.26. 12:01:00

Aszongya nem gondolta volna, hogy az EMAG ennyire pofátlan..
Érdekes, hogy vásárlás előtt nem találják meg pl a Homárt, de ha szívnak akkor már igen. Ha előtt már felveszi a szemüvegét, nem járt volna így. Bár 3 éves modellt venni azért durva igénytelenségre és butaságra vall. Főleg ha kínai. És ezt most nem azért mondom, mert hogy minden kínai teló szar. Csak hát ugye az óccsó és régi kombináció már sok. Ha kínai, legyen komolyabb és újabb modell. Na de hát mindenkinek szarérhugyér kell minden. De jó legyen ám!

The Good Boy 2019.10.28. 01:33:57

@SZIGMA:
"A Nokia 5 tudja a kötelező minimumot proci-RAM vonalon és a kopasz Androiddal még esélyes is, hogy használható. Bár a megjelenésekor is már a szoftveres bugok miatt hanyagolták az emberek..."

Elmondom okos barátom, hogy a nokiát két okból hanyagolják az emberek: az egyik a kissé magasra tett árcimke, a másik pedig a hozzád hasonló, újkori, azaz hdm global nokia készüléket képről sem látott okostojások által terjesztett baromság.

Az 5.-ből az első széria valóban rendelkezett kezdetekkor kicsi buggal, ami kb. addig tartott, míg a telefon meg nem kapta a megjelenést követő első komolyabb android frissitést. És mivel a nokia havonta küldi a frissítéseket, ezért nem kell rá sokat várni. Sajnos a nagy telefontesztelő "guruk" a forgalmazótól megkapták a friss terméket, lefikázták (talán akkor még pont indokoltan), aztán azóta is ebből élnek, hogy ütik vágják a céget (most a 9.1-nél ugyanez volt, igaz, annak fotózási gyorsasága, bocs lassúsága tényleg kritikán aluli). Ami a legnagyobb baja, az, hogy abban az árkategóriában, ahova belőtték az árát, ott komolyabb memóriát illik belepakolni, és általánosságban eggyel újabb chipset.
Ja, és némileg elfogult vagyok, mert a feleségemnek a megjelenése óta van 5.-ös terméke (igen, onnan a tapasztalat, hogy az első komolyabb frissítés után, azaz néhány héttel a vásárlást követően minden hibátlanul megy, immár lassan 3 éve, az első időszakban is csak kicsi akadások, ritka belassúlások voltak, de pl fagyás soha). Lányomnak 5.1 plusz van, nekem 7.1. gondolhatod, ha az egyik szar lett volna, nem követi a másik...

The Good Boy 2019.10.28. 01:40:50

@Xezs7:
"Pl. 200 ezerért van a Huawei Mate 30 Pro, ott a kamera az igazi menőség."

nem tudom, honnan vetted ezt az ökörséget, mivel a Mate pro 30 éppen most jelenik meg, híre még nincs, hogy idehaza egyáltalán árusítani fogják-e, ráadásul a hivatalos ára jelenleg 1100 euró, cserébe gyakorlatilag használhatatlan, mivel olyan szoftver van rajta, amit nem támogat a google, és emiatt semmiféle google terméket nem lehet rá telepíteni, többek között play áruházat sem. Viszont a fotózási tudása tányleg talán a ma kapható készülékek közötti legjobb, de mivel idehaza szinte használhatatlan mint okos telefon ezért egy jó fotóhoz 1100 euróért már elég komoly fényképezőgépeket lehet megvenni...

SZIGMA 2019.10.28. 08:32:23

@The Good Boy:
"Elmondom okos barátom, hogy a nokiát két okból hanyagolják az emberek: az egyik a kissé magasra tett árcimke, a másik pedig a hozzád hasonló, újkori, azaz hdm global nokia készüléket képről sem látott okostojások által terjesztett baromság."

Az az árcímke nem kissé van magasan, hanem nagyon.
Ezek az okostojások, bár még képről sem láttak új Nokiát, azért tudják, hogy nem hdm global, hanem hmd global.

"Lányomnak 5.1 plusz van, nekem 7.1. gondolhatod, ha az egyik szar lett volna, nem követi a másik... "
Boldogult szervizes koromban millió ellenpéldát láttam, vették egyik sz@rt a másik után, mindig volt valami velük, de ha megkérdezted, hogy miért tapossa teli talppal a sz@pórollert, a válasz: Ez a tökéletes telefon, de... (és itt egy hosszabb-rövidebb felsorolás következett, amiből kiderült, hogy pont számára fontos dolgok nem működnek rendesen az adott telefonon, de neki ez kell, mert ez drágább mint a szomszédé...)

Ne vitatkozzunk ezen, nektek jó, bevált, használjátok egészséggel.

SKG 2019.11.04. 09:45:12

Nem tudom elfogadni azt a hozzáállást, hogy "aki ennyiért vesz telefont, az ne csodálkozzon". Ok, 30 ezerért csodát nem szabad várni, de az alapvető funkcióknak működniük kell(ene). Ha egy telefon erre nem képes, azt nem szabadna forgalomba hozni. A legszomorúbb, hogy ezt nyilván a legszegényebb fogyasztók veszik, akik pont nem engedhetik meg maguknak, hogy eldobják és másikat vegyenek.
Pont arról szólna a fogyasztóvédelem, hogy attól, mert valaki nem ért hozzá, vagy csak szimplán nincs pénzre jobbra, még nem alap arra, hogy lehúzzuk a vásárlót.

Xezs7 2019.11.04. 19:58:55

@SKG: Egyfelől igazad van, másfelől viszont tudható a mai világban, hogy minden terméknél, legyen az bármi, az alsó árszegmens a kotu szar kategória. Ennek belátásához nem kell érteni a telefonokhoz, mert az élet minden táján így van. Egy felelős laikusnak is úgy kellene gondolkodnia, hogy a 20-30 ezres szegmenst alapból ignorálja, mert látja, hogy az a legalja árkategória, onnan nem válogatunk. De ha nem ért hozzá, akkor meg miért nem kérdez? Ha nincs ismerős, akkor van fórum, van Facebook, bármi. Kérdezni szabad.

Xezs7 2019.11.04. 20:00:27

@The Good Boy: Akkor meg P30 Pro, halál mindegy. A lényeg az árfekvés, amit érzékeltetni akartam, de látom megfogtad a lényeget.
süti beállítások módosítása