Tékozló Homár

Banki limit - limitált siker

2005.04.21. 17:34 | homár lica | komment
Banki utalási limitet vezetett be az OTP, vagyis április ötödikétõl csak mobil aláírással lehet interneten utalni. Ez azt jelenti, hogy egy sms-ben kapott azonosító kell ahhoz, hogy ötvenezer forint feletti összeget utaljunk. Az ügyfelek többsége csak akkor szembesül az új szabállyal, amikor utalni szeretne - vagyis késõn.

Mobil aláírást egyébként bármelyik bankfiókban lehet kérni, sõt telefonon is elintézhetõ (lakossági ügyfeleknek legalábbis, céggel mindenképpen be kell korzózni). A kétperces procedúrához csak a számlaszám kell és a bankkártya. Az utalást ugyanúgy kell elkezdeni, mint eddig. Az összeg rögzítése után néhány másodpercen belül megérkezik sms-ben az azonosító, mely egy óráig érvényes. Ezek után csak az marad, hogy beírjuk az azonosítót a megfelelõ helyre (a honlap bal felsõ sarkában van egy menüpont, ott érhetõk el az aláírandó átutalások), és elutaljuk a kívánt összeget.

Egy kérdés marad: mit csináljanak azok, akiknek nincs mobiljuk?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.02.25. 22:39:43

vegyenek mobilt.
Kinek nincs mobilja a 21. században?
süti beállítások módosítása