Tékozló Homár

Elkötelezett böfögés

Mecca-Cola Middle East/Mecca-Cola

2005.04.26. 10:04 | szily | 1 komment

A komcsik igazán alkoholista népség voltak, de azt a jelszót még Farkas Mihály sem merte kiadni, hogy Igyon elkötelezetten! A Mecca-Cola azonban nem pöcsöl és kiírta a dobozára. Tudják, ez az a Bush-, Amerika- és fogzománcellenes termék, amit Tawfik Mathlouthi Franciaországban élõ üzletember talált ki, hogy a muzulmánok nehogy Coca-Colát igyanak. (Mathlouti nem tudja, hogy a kólából csak a leghülyébb pinák rázzák ki a buborékot, ennek tulajdonítható a másik szlogen, a Shake your conscience.) A több mint 50 féle ugynevezett protest-termék közül ez lett a leghíresebb, persze csakis azért, mert nem egy reménytelen sivatagi diktatúrában, hanem egy jól mûködõ globalizált országban állítják elõ.

A mi példányunkat Szabó riporter hozta Kairóból. Kicsit nyomasztó volt, hogy a bevétel tizedét palesztin gyerekeknek adják, de azért belekóstoltunk. A csomagolás olyan, mint egy indiai útmenti bódé falára festett kólaplakát plusz egy rohadt nagy zöld vízcsepp, aminek vagy van vallásos-világnézeti jelentése vagy nem. Az íze viszont a zsidó-keresztény kultúrkörben évezredek alatt kikristályosodott, igazi régi vágású gagyikóla-íz, a fullasztó édesség, váratlan keserûség és pengeszájat csináló savanyúság rohamaival. De egyáltalán nem elviselhetetlen, jól lehûtve fogyaszthatóbb, mint a szokásos, szájösszeragasztóan édes arab üdítõk.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eric_Cartman 2010.02.26. 22:05:04

Vártam 5 évet, ha senki sem képes elsőzni, kénytelen leszek én.
süti beállítások módosítása