Tékozló Homár

e-ügyintézés, olé

2005.05.04. 15:05 | jackyll | 1 komment
Kovács Kálmán informatikai miniszter szerint november 1-tõl neten keresztül intézhetõk az okmányirodai teendõk, a munkanélküli ellátással vagy nyugdíjjal kapcsolatos ügyek. Az Ügyfélkapu néven futó rendszer tulajdonképpen április 1. óta mûködik, néhány kivétellel az összes okmányirodát bekötötték.

Egyszeri halandók digitális aláírás nélkül 30 napos, korlátozott hozzáférést kaphatnak online regisztrációért cserébe. Az okmányirodás sorbanállás kitrükközése ennyivel megoldható, nem is érdemes tovább feszülni. Az internetes adóbevalláshoz viszont muszáj személyesen hitelesítõdni.

A rendes, 5 évig érvényes, minden szolgáltatásra kiterjedõ regisztráció digitális aláírás birtokában avagy személyes, okmányirodai beköszönés eszközlésével foganatosítható. Digitális aláírás szintén csak fizikai mivoltunkban megjelenve lehet szerezni a Netlock Kft-nél, a Máv Informatikánál vagy a Matávnál.

Amíg a Homár lefutja köreit a témában, alant várjuk azok tapasztalatait, akik már túl vannak a digitális keresztségen.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eric_Cartman 2010.02.26. 22:30:02

Vártam 5 évet, ha senki sem képes elsőzni, kénytelen leszek én.
süti beállítások módosítása