Tékozló Homár

Csicskáztatás a Tescóban

2005.05.11. 10:06 | mesterházi homár | 1 komment
Hétvégén elektronikai terméket vásároltam a hipermarketben, melyet nem a pénztárnál, hanem a zárható üvegvitrinekhez tartozó pultnál fizettem ki. Blokk, zacskó, nyomás. A kijáratnál a zöld folyosó felé indulok, ahol kimért biztonsági õr nyitja a kaput, majd észlelve a szatyrot, félreállít. Ok, eddig rendben van, mutatom a blokkot, de int az õr, a történet nem ilyen egyszerû, és bontani kezdi a csomagot, hátha oda rejtettem az ékszert. Legyen, még ezt is elnézem, de jelzem az õrnek, hogy ajándékba lesz, ne nagyon tépkedje. A helyzet kezd kínossá válni, a kapun sorra távoznak az üres kezû vásárlók, néhányan gyanakodva méregetnek, „á, ezt megcsípték”.

A biztonsági õr hosszú ideig szerencsétlenkedik a csomagolással (de legalább nem tépkedi), én egyre vörösebb fejjel figyelem, mégsem mondhatom el minden arra járónak, hogy én ezt, kérem, pénzért vettem, nem a kabátom alól kapták elõ. Többször jelzem az õrnek, hogy felháborítónak tartom az eljárást, fõleg a katonás stílust (az õr ritkán reagál, inkább csak szúrósan néz), a rendszerváltás elõtt sem éreztem magam ilyen szarul az osztrák-magyar határra érve. A szétkapott doboz és a blokk azonban nem elég bizonyíték.

Hogy az alázás még alaposabb legyen, az õr rádión beszól a központba, és egyeztetni kezdi az adatokat (hogy kivel, és a titokzatos ismeretlen mit mondott, sosem derül ki), sõt bemondja, hogy kifogásolom a vizsgálatot. Igen, kifogásolom, motyogom elképedve, a vásárlók eközben folyamatosan áramlanak kifelé, én egyre vörösebb és dühösebb vagyok, félhangosan szitkozódok, és idegesen töröm a fejem, mit mondhatnék, ami elég határozott, fenyegetõ, és közben mégsem kínos. Hívjam a fõnökét, fenyegessem kirúgatással, vagy csak kérjem a panaszkönyvet? Ebben sosem voltam jó, csak tovább nyújtanám saját szenvedésem, úgyhogy amikor az amerikai bevándorlási hivatal reptéri kérdezõsködését megszégyenítõ eljárás véget ér, – bár az õr felajánlja a vendégkönyvet – inkább elmenekülök. Még a kocsiban is mardos a düh, amelyet csak késõbb enyhít az ötlet, a kisember bosszúja, igen, majd lecsap a Homár.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2009.02.15. 18:59:25

Beszoptad, kisember! Nem utólag kell emberkedni.
süti beállítások módosítása