Tékozló Homár

Magasröptû acsarkodás

Fapados vs Nemfapados

2005.05.19. 10:07 | jackyll | Szólj hozzá!

Mióta az Easyjet nekiugrott a Wizzairnak, a fapadosok marketingesei vérszemet kaptak. Legutóbb a SkyEurope igyekezett behozni hátrányát a fikázásban, de a jelenség lokálisan is megfigyelhetõ.

Az EasyJet ezúttal egy fokkal diszkrétebben, de beszólt a Westend hátsó bejáratát borító hirdetésükkel (1. ábra) a szemközti irodaépület sarkában fészkelõ Malévnek. Az eladhatatlan állami légitársaságnak sem kellett több, visszakézbõl fricskázták a korlátozott célállomással rendelkezõ fapados konkurenciát (2. ábra). Amíg a sniperek és az aknavetõk távol maradnak, csak mosolyogni lehet a gyermeteg izmozáson.

Más kérdés, hogy tényleg van különbség az árak között. Az 1 forintra behirdetett jegyárakat senki nem veszi komolyan, mégis érdekes, hogyan alakul a végösszeg társaságonként. A Wizzairnél egy 320 forintos jegy London Lutonba passenger service charge, security tax, passeger facility charge, és fuel surcharge után összesen 9679 forint pluszköltséggel bõvül. Az Easyjetnél egy 4650 forintos egyirányú jegyárhoz szintén Luton esetén 4000 forint egyéb költség adódik, míg a Skyeurope-nál a 737 forintos jegy illetékek után 7357 forinttal gazdagodik. Malévnél ugye nem érdemes ilyet nézni, mert egy útra 4x annyiba kerül, mint odavissza és Lutonra nem is repül (így drágább az illeték). (Példánkban egy kellemesen távoli idõpontot lõttünk be, és az árak pillanatnyi állapotot tükröznek, minthogy foglaltságtól függõen változnak.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása