Tékozló Homár

Mennyi az annyi?

2005.06.08. 14:10 | jackyll | Szólj hozzá!
Múltkor megtudtuk, az online boltok jó eséllyel kockázatmentesen lemondhatják a rendelést, ha téves árat adtak meg, most az is kiderült, vannak helyek ahol pofára állapítják meg az árakat, minthogy ez legális. Az Open to Exploitation tanulmány ugyan az amerikai boltokkal kapcsolatban kérdezett körbe, romantikus gondolat lenne azt hinni, máshol ez nem gyakorlat.

A kutatásból kiderül, az online vásárlók végtelenül naívak vagy alulinformáltak. Kevesen tudják, hogy a boltok magasabb áron kínálhatják termékeiket a beesõ vásárlóknak, mint törzsvendégeiknek. Az emberek többsége azt is elhiszi, hogy az árakat összehasonlító oldalakon megtalálhatják a legolcsóbb ajánlatokat (azaz nem fizetett hirdetésekbõl áll adott oldal). Azt pedig egészen kevesen feltételezik, hogy a bolt vagy bank tovább értékesítheti a vásárlási szokásaikról gyûjtött adataikat más üzleteknek.

Az Electronic Frontier Foundation a Privoxy proxy-t javasolja azoknak, akik szeretnék megõrizni online anonimitásukat. Persze ez regisztált vásárlók esetében vajmi keveset segít, más esetekben megnehezítheti az adatgyûjtést. (A teljes tanulmány itt található.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása