Tékozló Homár

Jön-e a Wal-Mart?

2005.06.09. 13:53 | jackyll | Szólj hozzá!
A konzumfüggésen felülemelkedve sem nemmindegy, hogy évek spekulációja után megjelenik-e kis hazánkban az amerikai megagiga áruházlánc. A Wal-Mart nagy, éjjel-nappal nyitva van, és a családoktól kezdve a közösségeken át elpusztít mindent, ami útjába kerül. Legalábbis ezt állítja róla õsszel megjelenõ dokumentumfilmjében Robert Greenwald, aki legutóbb Rupert Murdoch Fox News hírcsatornájának háborús uszító manipulációit filézte ki az Outfoxeddal.

Amerikában persze durvább a helyzet, szinte mindenki megénekelte, vagy belenyúlt a témába a Simpsonstól a South Parkig. Az áruházlánc a folyamatos támadások kivédésére például saját infooldalt húzott fel. Ez persze nem tántorítja el azokat, akik nem feltétlenül az üzletek lerombolásával szeretnének változtatni a Wal-Marton. Mások viszont fizikailag igyekeznek kitolni kisvárosukból az üzletláncot. A szupermarketek elleni harc vezéralakja Al Norman, aki csapatával komplett akciótervvel támogatja meg a segítségért hozzá fordulókat.

De ne szaladjunk bele a tényfeltárásba, úgysem olvasná végig senki. A Homár spuciel ugrásra készen várja, hogy ollói köze csíphesse a Wal-Martot az all-american termékeivel együtt.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása