Tékozló Homár

Mûzlihalál, kifliháború

Oktatási Minisztérium/büféterror

2005.06.10. 10:59 | jackyll | 1 komment

Végre sikerült az apparátusnak újra sztratoszférai magasságokba rugaszkodni a valóságtól gyermekeink egészséges táplálkozása érdekében. "Az Oktatási Minisztérium törvényi szinten szabályozná, melyek azok az ételek, amelyeket ehetnek a diákok." Ez alapján kihullana az étrendbõl a lekváros bukta, a kakaós csiga, a sós kifli, a mûzlik, a gyümölcsjoghurtok, az ásványvizek és a gyümölcslevek jó része.

Ezzel több dolgot lehet elérni, ami az egészséges táplálkozáshoz nem kapcsolódik, viszont felbecsülhetetlen élettapasztalattal gazdagítja a serdülõket:

1. A gyerek már általánosban megtanulja a feketepiac mûködési elvét, az árak felverését, a kereslet mesterséges gerjesztését. A becsempészett, házilag túlcukrozott kakaóscsigákkal "beeteti" társait, majd amikor már mindenki rajta van, megvonja a napi adagot, és egy héttel késõbb háromszoros áron tudja ugyanazt értékesíteni. Ha minden jól megy, heteken belül területi bandaháborúk törhetnek ki a péksüteményes és a mûzlisjoghurtos dílerek között.

2. A gyerek már általánosban baloldalivá válik, szakszervezetbe tömörül, éhségsztrájba kezd, ha nem mehet ki az iskolával szembe vásárolni. Az iskolák környékén pillanatokon belül megjelennek a szupermarketek, amik csegevarás kindertojással édesgetik magukhoz a napi szükségleteiket halmozó nebulókat. Iskolán belül kitör a permanens forradalom, ami odavonzza a kiöregedett hippiket, akik nosztalgiából bedrogoztatják az új eszmékre nyitó fiatalságot, majd szexuálisan visszaélnek a helyzettel.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.02.25. 15:33:01

baloldalivá válik azért, mert a baloldali kormány bevezet egy faszságot?????? csak én érzem az ellentmondást?
süti beállítások módosítása