Tékozló Homár

Ropi a végeken

Hegyaljai ropogós

Kedves Olvasóink tömeges fellelkesülése nyomán indítjuk útjára az "Önök küldték" pszeudojúzert, "aki" meglepõ módon az Önök tesztjeit fogja publikálni. A vészesen közelgõ ropiteszt elõfutáraként következzen Kbacsi tényfeltárója:

A keleti végek egyeduralkodója, minden kocsmajáró, sörissza, borissza és egyébissza kedvence, valamint a váratlan vendégek kínálásának praktikus eszköze a Hegyaljai ropogós, mely vagy 30 éve piacvezetõ a borsodi falusi kocsmák erõsen szûkreszabott élelmiszerkínálatában. Holmi csipsz manapság sem dívik errefelé, nem is illene a kellemesen húgyízû csapolt Borsodihoz. Viszont a hegyaljai ropin elhelyezkedõ jókora kõsódarabok garantáltan további szomjat generálnak a kocsmárosok, valamint közönségük legnagyobb megelégedésére. A pálcikák elfogytával pedig még mindig ott a zacskó alján összegyûlt sós törmelék, melyet megnyálazott ujjbeggyel nagyszerûen felcsipegethetünk.

A csomagolás sikeresen átvészelte az elmúlt idõk amerikanizálódó divatját és a retró korszakban újra reneszánszát éli. Jól passzol a régi-új mûbõr Tisza-cipõs, szövetnadrágos, kinõtt mackófelsõs, leendõ értelmiségis életstílushoz, valamint kielégíti a legkényesebb bio igényeket is. Ha hinni lehet a cimkéjének sehol egy E453 és egyéb E-k, sehol egy ízfokozó, antioxidáns, állományjavító ésatöbbi. Ezek szerint nemcsak a külcsín, hanem a belbecs is megmaradt a hetvenes évek nívóján, ami manapság újra dícséretként fogható fel. Ritkaság ez. Néhány népi játék, melyek a ragacsos kocsmaasztalnál az idõ kreatív eltöltését biztosíthatják, változatosabbá téve az italok néha egyhangú, unalomba hajló fogyasztását:

Kapd be egyben! Itt a feladat az, hogy a játékos próbálja betolni a ropit az arcába keresztben úgy, hogy a pofazacskók feszülése megtartsa, de ne törjön ketté.

Rágd végig! Apró rágintásokkal úgy haladjon a játékos végig a ropi hossztengelyén, hogy a pálcika ne törjön el. Illik legalább a keresztmetszet felét lerágni a két oldalon található bemélyedések mentén. Cél egy teljes ropinyi hasszúságú félkör alapú hasáb elõállítása kizárólag fogak segítségével. A fent említett, váratlan vendég okozta probléma orvoslására is kiválóan alkalmas a ropi. A nagyszobába tessékelt látogató gazdaságos üdítõitallal valamint házipálinkával való kínálása mellé elengedhetetlen társ. Szervírozása autentikusan a fényesre lakkozott dohányzóasztalon (alsó polcán TV újság és Füles), ovális plsztiktálcára helyezett 2 decis vizespohárban történhet, melyben egy ügyes háziasszony kellõ szépérzékkel úgy elrendezhet egy csomag ropit, hogy mindjárt 3 csomagnak látszik. (Sajnos a vizespohár aljáról körülményes a sótörmelék felcsipegetése nyálas ujjbeggyel, de akinek sikerül, az garantáltan kivívja a társaság hölgytagjainak titkos csodálatát.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása