Tékozló Homár

Alkopop helyett alkoholpor

Subyou/Subyou italpor

2005.08.01. 11:18 | szily | Szólj hozzá!

Alig terjedtek el az alkohollal kevert színes, édes italok, máris jött az ellentámadás, miszerint ezek szoktatják rá a gyerekeket az alkoholra. Sok országban egészen komoly akciókba kezdtek a fogyasztó- illetve gyermekvédők, hogy visszaszorítsák a rémes szóval alkopopnak nevezett piákat Németországban tavaly augusztusban sikerült kilobbizniuk egy speciális adót, ami annyira megdrágította a gejl italokat, hogy azok az ellenzők reményei szerint túl drágák lettek egy tizenéves bukszájához képest. A germán virtus azonban nem nyugodott: a Subyou nevű cég olyan szörpport dobott piacra, ami pont olyan, mint a mi szigorúan víz hozzáadása nélkül fogyasztandó Limónk, csak éppen vízzel kell keverni és 4,8 százaléknyi alkoholt tartalmaz.

A németek ahelyett, hogy azt mondanák: aki porított vérnarancsos vodkától szokik rá, az meg is érdemli, most aggódnak. Mi még nem reszketünk, de várjuk az első Homár-olvasó élménybeszámolóját, aki megkóstolta az ijesztően hangzó terméket. Ha jól értjük, a tablettás bor is így készül. Ha időben ébred a Kiskunság, új iparág születhet a homokon.

Na, máris itt az első olvasói beszámoló a porról, FinnGermán klaviatúrájából:

Az íze felejthetetlen. 2 napja jöttem meg Német nyaralásból. Amint megláttam a tasakot a helyi kisboltban muszáj voltam kipróbálni. Nem semmi az anyag. A vízben való oldott anyag kicsit ízszegény, de ha valaki nosztalgiázva (emlékezvén a robbanóscukorkás korszakára) benyakalja víz nélkül a port annak felejthetetlen élménye lesz. Elég annyit mondanom, hogy az asszony elõször azt kérdezte, hogy hányni fogok, vagy csak simán meghalok. Szóval ilyen arckifejezést csal a boldog fogyasztó pofájára. Mindenkinek melegen ajánlom!!!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása