Tékozló Homár

Saját halászlét mindenkinek!

2005.08.01. 09:44 | szily | Szólj hozzá!
Térjünk vissza egy kör erejéig a világ legérdekesebb konzumtémájához, a halászléhez. A bajai fesztivál topikjában többen említettek a jól ismert szegedin és bajain kívüli, helyi változatokat. Ez tett igazán kíváncsivá, hogy milyen halászléfajták léteznek még az országban. Létezik például autentikus, a két nagytól érezhetően eltérő balatoni lé? Mit főznek a Duna felső folyásánál? Ott van aztán Kelet-Magyarország, ahol talán dohánylevelet is tesznek bele. Vagy mégsem?

No és Erdélyben? Mi a helyzet a Felvidékkel és Kárpátaljával? Ugye túróval azért sehol sem próbálkoznak? A Délvidéken, úgy tudom, bajai típusút főznek, csak még jobbat. Igaz ez? Ha Ön ismer bármilyen helyi halászlé-verziót és esetleg már főzött is olyant, kérem írja meg ide, hadd kísérletezzünk mi is újfajta halászlékkel!

A hétvégén egyébként rendhagyó eseménysor zajlott nálunk a konyhában, amennyiben fogtam egy egészen nagy harcsát, kifiléztem, aztán a fejéből és egy kisebb filédarabból halászlét főztem. Kísérleti étel volt, ráadásul finom, de az azért megint csak bebizonyosodott, hogy ponty nélkül a lé nem az igazi. A maga módján remek a tiszta harcsából készült lé, de sokkal egyszólamúbb, laposabb az íze, mint akár a tisztán pontyból főzött halászléé.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása