
No és Erdélyben? Mi a helyzet a Felvidékkel és Kárpátaljával? Ugye túróval azért sehol sem próbálkoznak? A Délvidéken, úgy tudom, bajai típusút főznek, csak még jobbat. Igaz ez? Ha Ön ismer bármilyen helyi halászlé-verziót és esetleg már főzött is olyant, kérem írja meg ide, hadd kísérletezzünk mi is újfajta halászlékkel!
A hétvégén egyébként rendhagyó eseménysor zajlott nálunk a konyhában, amennyiben fogtam egy egészen nagy harcsát, kifiléztem, aztán a fejéből és egy kisebb filédarabból halászlét főztem. Kísérleti étel volt, ráadásul finom, de az azért megint csak bebizonyosodott, hogy ponty nélkül a lé nem az igazi. A maga módján remek a tiszta harcsából készült lé, de sokkal egyszólamúbb, laposabb az íze, mint akár a tisztán pontyból főzött halászléé.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.