Tékozló Homár

"Egy ujjlevágásba még nem halt bele senki"

2005.08.02. 09:52 | gk | Szólj hozzá!

Most aztán tényleg be vagyunk rezelve: kolléganőnk kis zúzódással várt a budapesti Árpád kórház ügyeletén, amikor egy levágott lábujjú férfinek azt mondták, várja ki a többórás sort, "mert egy ujjlevágásba még nem halt bele senki". És ez még nem volt elég: a kezelés végén kiderült, hogy az indexes újságíró leleteit összekeverték egy másik beteg papírjaival. Puszta véletlen, hogy a másiknak is pont tetanuszt kellett kapnia és zúzódásai voltak. Olvassa el az újpesti realytihorrort, de csak ha 18 éven felüli és bírja a durva részleteket!

A nálunk rendezett Indexes bulin elestem a kõlépcsõn a kezemre és összezúztam magam. Másnap reggel nem éreztem két ujjam végét, úgyhogy Zappe fõszerkesztõ-helyettes, aki nálunk aludt, bevitt az Árpád kórház balesetijére. Összesen 14-en voltak elõttem a sorban, közvetlenül utánam pedig egy pasi érkezett, aki szekrényszerelés közben levágta a lábujját. Egy kis madzag tartotta, éppen elõtte sikerült a feleségének elszorítania az ömlõ vérzést. Õket a sürgõsségirõl küldték át, hogy állják ki a többórás sort, mert, mint mondták, egy ujjlevágásba még nem halt bele senki. Velük volt a két gyerekük is, egy egy- és egy ötéves körüli kisfiú.

Persze mi 14-en elõre engedtük a pasit, akinek helyben visszavarrták az ujját, negyven perc alatt, addig állt a sor, mert csak egy doki volt, de az idegeket nem varrták össze, úgyhogy szóltak neki, hogy nem fogja érezni. Gondolom egy bonyolultabb mûtétre ilyenkor nincs kapacitás.

Nekem többek között a csuklóm zúzódott meg, és tetanuszt kaptam. A fájdalomcsillapító tapaszokat, amik a zúzódásaimra kellettek, nem írták fel receptre, csak az orvosi leletemre, így késõbb azokat plusz ügyeleti díjjal és jóval drágábban kellett megvennem a patikában. De ami a legfurcsább volt, hogy mikor visszajöttem a röntgenrõl, már nem az én papírjaim szerint kezeltek.

Megkaptam az injekciót, felírták a javasolt kezelést, és megkaptam az orvosi jelentést, de mikor ránéztem, kiderült, hogy 1983-ban születtem és Sz.Zs. vagyok.

Ekkor a következõ párbeszéd zajlott le:

Én: "Ez mind rendben van, de én nem õ vagyok!" Doki az asszisztenshez felháborodva: "Hogy lehet, hogy õ nem õ?" Asszisztens: "De hát eszembe sem jutott, hogy õ nem õ."

Szerencsére a csajnak is a csuklója sérült meg, csak a bal oldali, míg nekem a jobb, és neki is tetanuszt kellett kapnia. A röntgenen amúgy még 76-os voltam és G.K.

A sorbanállás három órámba került, mert közben ebédelni is elmentek, de ha a levágott ujjú pasi is kiállja a sort, már nem biztos, hogy visszavarrhatták volna az ujját, mert miközben innen-oda küldték, két és fél órával az eset után érkezett meg a váróterembe. A végtagokat pedig állítólag a baleset után hat órán belül lehet úgy visszavarrni, hogy a vérellátás is meglegyen. Különben levághatják teljesen.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása