Tékozló Homár

Fõ a kényelem

A Magyar Posta nem csak a mezei levélküldeményeket kezeli sajátos módon, néha az újságelõfizetések kézbesítése is megoldhatatlan probléma elé állítja a vállalatot:

A történet nagyon egyszerûen kezdõdött, úgy gondoltuk, egyszerûbb lenne az életünk, ha kedvenc magazinunkat nem az újságosnál szereznénk be, hanem minden hónapban a postaládánkban találnánk a legfrisebb számot. Elõfizettünk a Magyar Postánál erre a magazinra, és vártuk türelemmel a kiszemelt magazin következõ számának érkezésére. Sajna ez nem következett be, az újság helyett egy értesítést kaptunk, miszerint nem tudnak bejutni a házba, és adott zöld számon kérhetünk újbóli kézbesítést. Ennek hiányában valahol a VIII-kerületben tudjuk átvenni a magazinunkat.

Mivel én nem azért fizettem elõ az újságra, hogy utána minden hónapban átutazzak a fél városon, csak hogy hozzájussak az olvasnivalómhoz (tulajdonképpen ennél egyszerûbb lenne megvenni a sarki újságosnál), megpróbáltam a zöld számot felhívni. Sajna ezen a számon 3 napos folyamatos próbálkozás után sem sikerült senkivel sem beszélnem. Nem baj, a közös képviselõvel egyeztettem, miszerint a hírlapkézbesítõ kapott kapukulcsot, tehát következõ hónapban nem lesz akadálya annak, hogy végre megkaphassam a kívánt újságot.

De sajna a következõ hónapban is csak az értesítés ért el, nem tudják kézbesíteni. Most sikerült az ügyintézõvel beszélnem, aki azon túl, hogy ismételt kézbesítést kér a számomra, semmilyen megoldási javaslattal nem állt elõ, sõt az általam felkínált javaslatoktól is elzárkózott. Szerinte, nem várható el a kézbesítõtõl, hogy kapcsolatba lépjen a közös képviselõvel. Szintén a szabályzat tiltja, hogy a postásnak átadják az újságomat, valamint a közeli postahivalaban sincsen mód annak letétbe adására. Nem lehet egyeztetni, hogy pontosan mikor fogják az újságot legközelebb kézbesíteni.

Tehát a posta szerzõdés szerint elvállalta, hogy részemre minden hónapban eljuttatja a kért újsagot, de ennek fizikai megvalósítását nem teljesíti. Az akadályok elhárítására a legkisebb hajlandóságot sem mutatja, sõt elvárja, hogy az általunk nem ismert kézbesítõnek, aki nem is akarja felvenni velünk a kapcsolatot, elõre nem közölt idõpontban való érkezésekor szabad bejárás tegyünk lehetõvé. Ennek hiányában - saját költségemen - utazhatok át a városon, hogy átvegyem az elõre kifizetett újságomat. Finom, nem?

Abban a házban ahol lakunk, másoknak is hasonló problémájuk van. Van akinek a heti rendszerességgel járó újságját sem sikerült még egyetlen egyszer sem megkapnia. Tehát fizess elõ, bosszankodj, és utána vedd meg az újságosnál megint. A posta meg röhög rajtad.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása