Tékozló Homár

Tömeges autópálya-büntetés tévedésbõl

2005.08.23. 12:41 | jackyll | Szólj hozzá!

Összeesküvéselméletgyáros énem azt mondaná, a robotok csendben tesztelgetik gazdáik éberségét, pedig valójában csak egy kevésbé kalandos emberi mulasztásról van szó Olvasónk történetében:

Nemrég kaptam egy levelet, amiben tájékoztattak, hogy fizessek be 3 napon belül 13800Ft büntetést az Állami Autópálya Kezelõ Rt-nek, mivel 2005.07.30-án nyilvántartásuk szerint, matrica nélkül közlekedtem az M3-as autópályán. Felhívták a figyelmem, hogy ne nagyon húzzam az idõt mert 3 nap után már 23000FT, 15 nap után pedig már 46000Ft a büntetés.

Kicsit furcsáltam a dolgot, mert mindig szoktam matricát venni, de azért kicsit izgultam, mert mi van ha a kutas véletlenül elütötte a dátumot, vagy netán 20 nap után voltam olyan bátor, hogy már kidobtam az igazoló szelvényt. Szerencsére a szelvény megkerült, próbáltam hívni a 24 órás zöldszámot este 7 körül, de a matáv szerint rossz számot hívtam. Többszöri próbálkozás után hívtam az egyik kirendeltséget, ahol kaptam újabb két számot, amit szintén lehet egész nap hívni. Természetesen ezt sem vette fel senki.

Végül a telefonkönyvbõl kinéztem egy mobilszámot, amit egy szabadságon lévõ munkatárs vett fel, aki ráadásul csak most került a céghez, õ nagyon kedves volt, bár segíteni nem tudott, felajánlotta, hogy másnap hívjam újra, vagy fáradjak be az egyik irodába (persze vegyek ki egy nap szabadságot). Egy óra után itt untam meg aznapra a telefonálgatást. Másnap újabb egy óra után sikerült végre valakivel beszélnem. Elmondtam mi a problémám, mire az ügyintézõ visszakérdezett, hogy véletlenül nem 2005.07.30-án történt az eset, mert számítógépes hiba miatt aznap egyetlen vásárlás sem került a rendszerbe!!!

Elképzeltem, hogy több ezer ügyfélnek küldtek ki büntetést és talán sokan, akiknek már nem volt meg az igazolásuk vagy csak nem emlékeznek az egészre, szépen be is fizették a bírságot. Mindenesetre egy pár ilyen hiba elég szépen jövedelmezhet az AAK RT-nek. Miután megnyugodtam, hogy a büntetésem tárgytalan, gondoltam megírom az esetet sorstársaim okulására.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása