Tékozló Homár

Celebrity breaking news – Farkasházy Tivadar CIB-es fia a jedis álreklám szerzõje

2005.08.24. 16:05 | szily | komment
Ha ilyen tempóban mennek a dolgok, nemsokára medencepartik jönnek sok fehér kristállyal: alig írta meg a Homár a potfolio.hu cikkébõl eltûnt gerillamarketing-gyanús álreklám történetét, máris jelentkezett nálunk maga a szerzõ. Aki nem valami szóviccgyártó reklámszakember, ahogy sejteni lehetett, hanem egy mezei portfolióelemzõként dolgozó celebgyermek, név szerint Farkasházy Attila. A cucc pedig a legfrissebb Star Wars-epizódot köszöntõ tréfának, és nem reklámnak készült. Alant közöljük az önleleplezõ levelet, még alantabb pedig az amatõr bitmûvész teljes Star Wars-sorozatát.

Kedves Szily László!

Voltaképpen nem lepõdtem meg a cikken, ami felkerült a homárra (a portfoliósról nem is tudtam), hiszen mióta kikerült a bankból ez az anyag, és jött vissza mindenhonnan, számítottam rá, hogy felkerül a netre is valamikor. Elõre leszögezem, hogy semmi különösebb szándékom nincsen e levéllel (helyreigazítás, bocsánatkérés, stb.), hiszen netezõ ember lévén magam is ismerem a marketing effajta módján, csupán veletek, indexesekkel szeretném tudatni, hogy ez most speciel tényleg az az 1%, ami nem az, aminek látszik. Ahogy egy fórumozó is írta, ezeket a plakátokat valóban egy kolléga csinálta a saját szórakoztatására, amelyik kolléga történetesen én vagyok! A célom pedig valóban nem volt semmi más, mint hogy itt bent a bankban kitegyem a falra õket, lévén hogy éppen akkor volt az EP3 bemutatója, és ki akartam rakni valami SW cuccot, de itt bent mindenhol csak CIB-es plakátok vannak. Így született hát meg az ötlet, majd ez a kis szösszenet, amit aztán persze mindenki elkért tõlem, és valaki meg persze kiküldte, onnan meg már egyenes az út a végtelen galaxisba...

Tulajdonképpen én röhögök most a legjobban az egészen, hogy az egész marketingszakma azt hiszi, hogy az ország egyik vezetõ bankjának tudatos gerillakampánya az, amit én egyetlen este alatt ökörködtem össze otthon! Azért ez poén! Bár igazság szerint tény, hogy elég jól sikerült, meg a technikai minõségen is látszik, hogy nem egy átlag user csinálta. Egyébként nem is vagyok marketinges, hanem lakossági portfolióelemzõként dolgozom. Bizonyítékként, ha gondolod szívesen elküldöm az eredeti powerpoint doksit, csak miután két és fél mega, most hirtelenjében nem csatoltam be ide. (...)

Mindezt csupán amiatt írtam le, hogy legalább ti tudjátok, amikor a bank azt mondja, hogy nem õk csinálták, akkor most speciel igazuk van... Ha pedig esetleg nektek valahol meglenne az eredeti portfoliós cikk, akkor örülnék, ha elküldenétek nekem, mert azt sajna nem láttam!

Üdvözlettel

Farkasházy Attila nem, mint CIB Bank

És most pedig jöjjön az összes plakát.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása