Tékozló Homár

A sith-ek marketingese

???/CIB-álreklám

2005.08.24. 12:05 | szily | Szólj hozzá!
Milyen az, amikor valaki hülye hozzá, mégis vírusmarketinggel próbálkozik? Jól tudjuk, hogy annál nincs kínosabb, amire tökéletes példa a CIB Bank (vagy valaki más) rámozdulása a Csillagok háborúja-kultuszra. Ha Ön kíváncsi arra, milyen az az álreklámnak álcázott valódi(?) reklám, amirõl süt, hogy álreklámnak álcázott valódi(?) reklám, az nézze meg ezt a dokumentumot, amit a portfolio.hu cikkében találtunk. Hajtás után jönnek a krimiszerû részletek!

A sithek keze a jelek szerint messzire elér. Alig 5 perccel azután, hogy hordominta, a híres borblogger megmutatta az említett portfoliós cikket, én pedig szerencsére letöltöttem a CIB-es PDF-fájlt – a formátumért ezúton is elnézést kérek – a dokumentum hipp-hopp eltûnt a gazdasági híroldal cikkébõl. Rövid nyomozással kiderítettük, hogy természetesen a CIB vetette le, merthogy cáfolja, miszerint õk csináltatták volna. Ezért írtuk az elõbb a zárójelbe, hogy (vagy valaki más), meg hogy (?). Magánrákként persze azt gondoljuk, hogy minden vírusmarketingoló tagad, közben dörzsöli a tenyerét, de ezzel mégsem állítjuk, hogy a bank állt volna a háttérben. Ezt mondjuk döntse el Ön!

(Idõközben két hozzászóló arról írt a fórumban, hogy a jedis sorozat egy CIB-munkatárs mûve lenne, amit továbbküldött néhány barátjának. Ez vagy igaz, vagy gerillamegtévesztés. Most már tényleg felhívjuk Mulder ügynököt.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása