Tékozló Homár

Ablakomba, ablakomba besütött a holdvilág

2005.09.07. 11:04 | jackyll | Szólj hozzá!

Ha jól sejtem, igazi építkezõs naívügyfél még nem is volt a Homáron. Bár ez sem az, legalább belekóstolunk egy kisebb lakásfelújításba Muezzin élményein keresztül:

Már egy ideje terveztük, hogy kicseréltetjük a lakásban az ablakokat. Körülnéztünk a piacon, és úgy találtuk, hogy a Fehér Ablaknak a legjobbak az árai, plusz az ismerõsök is ajánlották, mint jó céget. Bementünk, kiválasztottuk, kaptunk árajánlatot, valamint elmondták, mi a menet. A menet pediglen így nézett ki: árajánlat - annak elfogadása - elõszerzõdés - félpénz utalás, szerzõdés utalás - felmérés - szerzõdés - 3-4 hét gyártás - full utalás - szállítás, építés - öröm. Természetesen, ahogy a Titanic elején mondják, átélni egy kicsit más volt.

Árajánlatot elfogadtuk, ezt elmondtuk a kontaktnak, aki elfaxolta a szerzõdéstervet. Aztán másnap telefonált, hogy mikor jön már a pénz. Ezt kicsit furcsálltuk, de megnyugtattuk, hogy menni fog idõben. Kb. két nap múlva sikerült elutalni a pénzt (ez is megérne egy misét, az OTP volt a játékos), faxoltuk a szerzõdést is. Eltelt egy-másfél hét, vártuk a felmérõember hívását, majd betelefonáltunk, hogy mégis ki kivel van, mikor jön az ember. Jaj, hát az ember az szabin volt, utána még egy kicsit betegeskedett és nincs másik, legyenek türelemmel, egy-két nap.

Vártunk. Telefonáltunk, hogy mostmár ugyan jöjjön ki az ember, mert lassan télen kell beépíteni. Pár óra múlva visszahívnak, hogy nincs meg a szerzõdés, biztos nem küldtük el. Itt elkezdtem kíváncsi lenni, hogy ez eddig nem tûnt-e fel senkinek, hogy ott áll náluk kb. 200e forint, feladóval, de nincs hozzá szerzõdés? (A mai napig sem tudjuk, hogy tényleg mi hibáztunk-e mert a fax körül is volt mizéria, tehát lehet. 50 százalék.) És ha már telefonáltak a pénz miatt, akkor miért nem telefonáltak a szerzõdés miatt? De oké, elment a szerzõdés még egyszer.

Innentõl kezdve már elég nyugodtan hívogattam majdnem mindennap a céget és annak emberét, hogy ugyan jöjjön már ki megnézni az ablakainkat, hogy elindulhasson a gyártás, ami 3-4 hét, és jöjjenek beépíteni, ami után megint meg kell beszélni egy idõpontot. A pénz augusztus 2-án ment el, augusztus 24-én sikerült rábeszélni a felmérõt, hogy kijöjjön. És még egy vicc a végére: a szerzõdés szerint nem lehet visszamondani a megrendelt beépítést. Tehát azt csinálnak amit akarnak, még el sem jöhetsz.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása