Tékozló Homár

Akkor is eljutunk Európába!

2005.09.13. 10:51 | jackyll | Szólj hozzá!

Hétvégén míg a privatizáció lába lógott a Budapest Airport felett, a reptér az alkalmazottaival szkanderozott. A sztrájk végül elmaradt, "sikerült a dolgozóknak kiszámítható jövõt biztosítani", de hogy az utasok mire számíthatnak, az alább beküldött eset alapján csak találgatni lehet:

Vasárnap du 5 körül legalább 7 gép (számításaim szerint több mint 600 utas) érkezett rövid egymás után a Ferihegy 2-re. Az utasok számára sikerült 3 útlevélvizsgáló kaput nyitni (a rendelkezésre álló 12-bõl) és a minél lassabb munkavégzést megkönnyítendõ, egyetlen kaput sem jelöltek ki az EU országokból beutazók beléptetésére (tudod, mi EU tagok egymás között ám gyorsan, egyszerûen mozoghatunk). Ezzel sikerült is kb. 40 perce feltornázni a beléptetés procedúráját. Sebaj, legalább a csomagok már kinn lesznek, gondoltam. Tévedtem, hiszen itt komoly munkavégzés folyik.

A kijelölt csomagpályán semmi nem történt, illetve 10 perc várakozás után a képernyõn kiírt járatszám eltünt és átadta helyét a "jelenleg nincs járat" feliratnak (meg némi indulatnak). Kis értetlenkedés, majd a hazai versenyzõk gyorsan elkezdték keresni járatukat a további csomagkihordókon. A koreai turistacsoport meg csak nézte nyugodtan az EU-kompatibilis nagy plazmát!

Újabb csomagpálya, ahol 4 másik járat mellett kiíródott a mi járatunk is. Igaz a csomagok nem jöttek, hiszen a teljes kört már elfoglalják a gazdájukat váró csomagok. A rendszer biztonságos, így csak akkor enged újabb csomagot a "kerengõre", ha meggyõzõdött arról, hogy az újabb versenyzõ nem fog összeütközni egy már kerengõvel. Az eredmény: a korábban már kirakott csomagok miatt a mi csomagjaink csendben várakoztak sorukra, miközben a keringõ csomagok gazdái pedig küzdöttek a 3 útlevélvizsgáló pultnál. Újabb 20 perc elteltétel a londoni járat utasai átértek a vizsgálaton, és az általuk leszedett csomagok helyére megérkeznek a mi csomagjaink.

Röviden: Bécs - Budapest repülõút: 35 perc Budapest beléptetés és csomagkiadás: 1:10 perc.

Nem értem miért akartak sztrájkolni, mikor a rendes munkavégzésük alatt sem mûködik a kóceráj.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása