Tékozló Homár

Finn csap, finn korong, finn szamár – berúgás áfonyás Finlandiával

Finlandia/Finlandia Cranberry Fusion

2005.09.19. 10:01 | szily | Szólj hozzá!
A kicsit tompa aggyal, de jókedvûen és fejfájásmentesen ébredõ Homár azonnal az évad vidám bekúrós italának nevezte ki a Finlandia vadiúj fejlesztését, az áfonyás vodkát. Pedig nem egyszerû mûfaj ez – mármint nem berúgás, hanem a gyümölcsös vodka. Az agyromboló italok társadalmának szociológiai igényû feltérképezése után ki merjük mondani, hogy azok a márkák, amik csak gyümölcsös vodkát forgalmaznak, azok cikik (az überkínos a dinnyés íz, gyártótól függetlenül) és a szoláriumjáró népességnek valók, a jó minõségû sima vodkát fõzõ nagy márkák ízesített verziói viszont meglepõ módon finomak és jobb körökben is vállalhatók.

(A tisztánlátás (muhaha) végett: A Finlandiának régóta van áfonyás vodkája Cranberry Vodka néven, ami piros színû. A most tesztelt termék viszont az új Fusion sorozat tagja.)

A Finlandiának már a dizájnja is delikát: az ízesítésre annyi utal, hogy a palack feneke egy kis darabon színes – az áfonyás esetében piros - mintha egy kiskanálnyi szörpöt löttyintettek volna az üveg aljára. A termék amúgy víztisztán átlátszó. Az íze pedig annyira behízelgõ, hogy a számolást hat felesig tudtam kézben tartani, aztán már csak a boldog mosolygás váltakozott a heves beszédkényszerrel és az érzelmes deklarációkkal.

Az áfonyás Finlandia Fusion az agy lezsibbasztása után ugyanis az emóciókra hat legerõsebben. A bogyókivonattól édeskés és sunyin itatja magát, de mégsem gejl és nem kelt mézespálinkás- brassóiaprópecsenyés hatást, vagyis a fogyasztó az aromát megérezve nem arra gyanakszik, hogy ezzel csak a szar alapanyagot akarták leplezni.

Mindezek miatt veszélyes termékkel állunk szemben, amirõl a székrõl leesésig nem derül ki, hogy valósában marha erõs. Aztán úgyis mindegy, de hát végül is ez volt a cél.

Némi gyakorlatias kiegészítés: A vodkát a Homárnak feldobó Györgyi infói szerint a terméket Magyarországon boltban nem, csak nagykerben és szórakozóhelyeken kapni. Az Italneten mindenesetre árulják.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása