Tékozló Homár

Borzalmasabb a halálnál, sokkal

Zöld Béka és Webkegyelet/Temetkezési oldalak

2005.10.10. 12:17 | szily | 1 komment

Bodi, az Index Rt. vagabund jogásza dobta fel a tippet, hogy nézzük már meg azt a két temetkezésipari weboldalt, amirõl õ korábban írt pár sort. Megnéztük és olyan jól mulattunk, ahogy például szülészeti oldalakon még soha.

A könnyedebb szórakozás a Zöld Béka Sírkõkellék szájtja. A név ugye eleve megállítja az embert egy ötperces röpimára, aztán a tekintet a fõoldal jobb alsó fertályára téved. Innen idézzük Bodit:

"A legmeghökkentõbb fantázianevû temetkezési vállalkozás díját minden bizonnyal a Zöld Béka Sírkõkellék kõfeldolgozás érdemelné ki. A békákkal tûzdelt döbbenetes dizájnú oldal jobb alsó részén találjuk ovális gyászfénykép keretben a minden bizonnyal még élõ tulajdonosnõ arcképét. Az oldal széles termékskálát mutat be, mint például a Békanyál kõfényezõ port, ami a csiszolt mûkõnek akár kültérben is 2-3 évig fényt biztosít.”

Érdemes elmerülni a termékek között, olyan kincsekre bukkan az ember, mint az az enigmatikus megjegyzés, hogy „Hagyományos csoki kereszt is elkészíthetõ bronzból csiszolt kivitelben”. Annak idején piarista gimnáziumba jártunk, ami annyira befogadó hely volt, hogy zsidók és rákszabásúak is voltak az osztályban, de a hagyományos csoki keresztrõl hallgattak a csuhások. Pedig ha elköpik az infót, akár meg is térhettünk volna.

A Webkegyelet sokkal lendületesebb még a Békánál is. Ez egy virtuális temetõ, amirõl Bodi az indulásakor a következõt jegyezte fel:

"Tekintsük meg webkegyelet oldalon található virtuális temetõt. A nyitó oldalon elõugró egyedülálló flash animációban érdemes hosszasan elgyönyörködni, a templombelsõkben szárnyaló angyalka idõvel duplikálódik, majd a kép némi forgás után egy feszületté alakul át. Ha ez nem riasztja el a látogatót, akkor a jobb oldali sávban megtekintheti a választható parcellákat. Ha valakivel nagyon ki akarunk tolni, mindenképp a 2-es számú emlékhelyre temessük, ahol a szerencsétlen egy krematórium lábánál fog feküdni, a békességet a krematórium ereszcsatornáján üldögélõ angyalka biztosítja. Sokkal vidámabb, de épp ezért bizonyára drágább a 6-os számú emlékhely, ahol a halottak örök álmát egy serdülõ, bikinibe öltözött pillangójelmezes démon õrzi."

Természetesen mi sem gondoltuk, hogy a dadaista vállalkozás a valóság síkján is felmutathat bárminemû sikert. Na, most jól megdöbbentünk, mert az egyes számú emlékhelyre kattintva valódi virtuális halottakkal találkoztunk. Ez még az ilyen hétpróbás tengeri páncélosok torkára is odaforrasztotta a kacajt pár pillanatra. Nézze meg és elmélkedjen arról, nem jobb-e a virtuális öröklétnél a végsõ megsemmisülés! Melléklet: árak a webkegyelet bizarr temetõjében.

Emlékhelyek árai: 1., Közös emlékhelyek: 4.000.- Ft / 2 év (3 évre 5.000.-ft., 4 évre 7.000.-ft.) Meghatározott tartalom: emlékhely, sírkõ,10 db fénykép az elhunytról, maximum 5000 karakter szöveg

2., Egyes emlékhely 6 000.- Ft / 2 év ( 3 évre 8.000.-ft., 4 évre 10.000.-ft.) Meghatározott tartalom: emlékhely, sírkõ,20 db fénykép az elhunytról, maximum 7000 karakter szöveg.Egyéni desing az ön igényei alapján, hangulatkeltés: zene

3., Családi emlékhely: 8 000.- Ft / 2 év ( 3 évre 10.000.-ft, 4 évre 13.000.-ft.) Meghatározott tartalom: emlékhely, sírkõ, 50 db fénykép az elhunytról, maximum 2 oldal szöveg. Egyéni desing az ön igényei alapján, hangulatkeltés: zene

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása