Tékozló Homár

A kétmilliónyolcszázötvenezer forintos (plusz áfa) hómpédzs

2005.10.19. 15:49 | jackyll | Szólj hozzá!
Egy újabb csoffadt magyar nyúlást talált az internet dzsungelében olvasónk, Steki. Az angol eredeti, az egymillió dolláros hómpédzs (MDH) lényege, hogy tulajdonosa az oldal felületét pixelenként 1 dollárért árusítja ki, 10x10-es blokkokban. Az ötlet zsenialitása és geekfaktora a jól csengõ névvel együtt eddig 420 ezer dollárt hozott Alex Tew konyhájára. A 21 éves angol diák médiahekkje nyomán próbálkozik holnaptól hasonlóval Laskai Zoltán Bennevan.hu oldalán.

Zoltán már az elején visszakézbõl tökönszúrta magát, hiszen ha vette volna a fáradtságot, és végigolvassa az MDH faq-ját, kiderül, miért is nem százezer dollárosnak vagy bármi másnak hívják az oldalt. Igen, sejthetik, mert úgy a csiga nem bagózna rá.

Az oldal amúgy 1140 darab 25x25-es hirdetési kockát tartalmaz, amiket 2500 plusz áfáért próbált majd elsózni. Így mondjuk érthetõ, hogy tovább súlyosbítaná a helyzetet, ha "a kétmilliónyolcszáz- ötvenezer forintos (plusz áfa) hómpédzsnek" hirdetné, de "a hárommillióötszázhatvankétezerötszáz forintos hómpédzs" sem jobb választás.

Az oldal igazi erejét Internet Explorer böngészõvel mutatja meg. Az "információ" menüpontra kattintva jófajta 97-es szöveganimációra csodálkozhat rá a hosszútávú befektetésre vágyó látogató. A megvásárolt reklámpixelek jogai két évre szólnak, bár ha az esetleges nyomtatott megjelenéseket is beleszámítjuk, sem valószínû, hogy egy hónap múlva bárki is emlékezni fog erre a dologra.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása