Tékozló Homár

Hitelváltás OTP-módra

2005.10.24. 12:30 | jackyll | Szólj hozzá!

Esküszöm, nem fizetnek azért, hogy minden héten benyomjunk egy ótépés sztorit, így is kiszórunk egy csomót, mert annyi van. Attila történetét általános kórképként közöljük, minthogy nagy divatja van mostan a hitelváltásnak:

Egy szép nyári nap az egyik OTP-s fiókban az ügyintézõ hölgy kedvesen rábeszélt, hogy ugyanmár miért nem cserélem már le az avitt B-hitelemet egy személyi kölcsön szerzõdésre, mert a B-hitel úgyis megszûnt, elõbb-utóbb úgyis be kell jönnöm "átváltani" kölcsönszerzõdésre, minek jönnék be kétszer...stb. Belementem. Hát nem kellett volna. A dolog ott lett furcsa, hogy az említett affért követõen két héttel megkaptam az új B-hitelkártyámat. Nocsak, mégsem szûnik meg? Mindegy, gondoltam, úgyis kifizetem az egész tartozást egyösszegben nemsokára, gondoltam én naiv. Október elején be is mentem egy másik OTP fiókba, hogy a személyi kölcsön tartozásom (100.000ft) egyösszegben kifizessem, mert a fene akar még 1 évig 11 ezer forintokat havonta kipengetni. Közölte velem a hölgy, hogy ennek a díja 35.000ft.

35.000 forintot kell fizetnem azért, hogy kifizessek egy 100 ezres tartozást? A válasz igenlõ volt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az ember szabadulni akarna a tartozásától, de a hitelnyújtó nem engedi, hogy szabaduljon tõle, mert ki az a hülye, aki ezt felvállalja???

Írtam az OTP-nek egy levelet. A válasz az volt, hogy mivel a szerzõdésben magamra nézve kötelezõnek fogadtam el a hatályos Hirdetményt és Üzletszabályzatot és mivel õk ha változtatnak ezen kifüggesztik a fiókokban a változások szövegét, ezért magamra vessek, hogy nem olvastam el, mert ha elolvastam volna, akkor e szerzõdésmódosítási díj bevezetése (35.000ft) után 15 napon belül elállhattam volna a szerzõdéstõl.

Mi ebbõl tanulság? Közért, Posta és egyéb naponta látogatott helyek sorába be kell iktatni a bankfiókokat, mert úgy látszik, hogy különben rosszul járunk.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása