Tékozló Homár

Aminél talán tényleg nincsen szarabb: a pusztító gombaital

Yen gyümölcsital

2005.10.26. 12:57 | szily | komment
Bátrak vagyunk, aránylag fiatalok és nagyon kalandvágyók, de a legutóbbi italtesztelés idõlegesen majdnem elvette a kísérletezõ kedvünket. Pedig elképzelhetõ-e vonzóbb ismeretlen pia, mint egy Bird’s Nest White Fungus Núóc Yén feliratú, arany színû, a szegélyén görögös sormintával, a közepén ázsiai típusú fecskékkel díszített doboz? A magyar címke persze jól megvezeti az angolul nem tudó szerencsétlen áldozatokat, ugyanis „Yen” Gyümölcs Italként definiálja a cuccot, melynek összetevõi: „ ’Yen’, Gyümölcslé, Cukor, Zamat, Víz, Natruim, Bikarbonát, Felhasználásával.” Éljenek a vietnami-magyar fordítóiródák! Az egynyelvûek még csak nem is gyaníthatják, hogy a cucc nem japán fizetõeszközbõl, hanem gombából készült.

Ez kóstolás után sem nyilvánvaló, ugyanis gomba íze nincsen, van viszont neki másmilyen, olyan rettenetes és nehezen definiálható, amilyennel még sosem találkoztunk, pedig elég sok mindenbe belelógattuk már a szájszervünket. Indításnak rengeteg ázott itatóspapír, megmolyosodott süvegcukor és pormacska jelentkezik, ami konkrét fojtásba megy át. Amikor megkönnyebbülnénk, akkor támad a penetráns utóíz, amit Dr Zsadonnal, az ex-vegyésszel való egyeztetés után „nagyon sok veder vízben feloldott nagyon kevés gyógypemetefû-cukorka”-ként azonosítottunk. De az igazán igazi sokk akkor ért, amikor a doboz megmaradt 16/17-ét kiöntöttük egy üvegpohárba. Az átlátszó lében úszó, majdnem színtelen darabkák csak azért nem emlékeztetnek egy pohár – na, nem leszünk undorítók – mert közben erõs száraztakony-képzeteket is keltenek.

Aki tud ennél visszataszítóbbat, az írja meg nekünk, ha meg pesti, akkor vegyen egyet a Kihívóból, mi meg futárt küldünk érte.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása