Tékozló Homár

Transzkontinentális Naiv Ügyfél elképed az Air France-on

Air France/Keménykedés

2005.11.10. 00:15 | szily | Szólj hozzá!

Kedvenc gyûlöletrovatunk nemzetközi kiadása másodjára jelentkezik. Ezúttal az a tanmese tanulsága, hogy Nyugat-Európában is tudnak magyarosan szemétládák lenni az állami cégek alkalmazottai. Egy szabad piac szolgáltatásain elpuhult amerikainak (amerikai magyarnak) elképesztõ élmény, ha egy repülõtársaság alkalmazottja direkt megszívatja, hogy lemaradjon a géprõl. Aztán persze kompenzációt sem adnak, örüljön, hogy ennyivel megúszta. Ön rutinos mozdulattal lehajtaná a fejét vagy kardot rántana az Air France ellen? Olvassa el Gábor sztoriját és döntsön! (A levél ékezetek nélkül érkezett, kérjük képzeljenek hozzá vesszõket meg pontocskákat, de így is megéri, mert a narráció gördülékeny.)

Íme Gábor levele:

Nem tudom milyen cimet lehetne adni ennek a topics-nak talan French Kiss vagy szivatas Air France modra. Ha mar eg Parizs akkor gondoltam rugjunk meg egyet belejuk, bemutatva , hogy az AIR FRANCE "civilizalt Nyugat Europai" legitarsasag hogyan kezeli az utasokat. Story:

Figyelmen kivul hagyva fonokom es barataim tanacsat a legutobbi europai uzleti utamra Parizs, Charles De Gaulle repteret valasztottam europai atszallasnak.Jegyet egy Europai legitarsagnal vettem es koszonettel kapcsolataimnak sikerult egy AIR FRANCE ra feljogosito szolgalati jegyre szert tennem .

Visszafele jovet hala a De Gaulle repteri poggyaszkezelok gyorsasaganak atszallas utan 47 percet vartam a poggyaszomra, ami az atszallasra szant 2 orat jelentosen csokkentette. Na mindegy, atrohantam nehany varotermen es 1 ora es 4 perccel az USA-ba tarto gep indulasa elott jelentkeztem becsekkelni az Air France jaratara.

Az ott ulo cerberus azonban kozolte velem, hogy a transzkontinentalis jaratok becsekkeleset a jarat indulas elott 1 oraval lezarjak ezert en most itt maradok es egy extra napig elvezhetem a francia vendegszeretetet sajat koltsegemre. Udvariasan kozoltem, hogy meg van negy perc, tovabba a gep meg egy oraig ott fog allni a gate-nel, nyitott ajtoval es hogy nem lehetne -e megis ?? NO, NEM. Ez mar nem nekem volt sok, hanem a mogottem allo francia utasoknak akik hangosan hitetlenkedtek az egeszen. Ezek utan felhivtam cerberusunk figyelmet, a jegy szolgalati voltara, es kollegialitast kertem. Olaj a tuzre : a jegyet kikapta a kezembol (majdnem szetszakadt) a jegyen levo adatokat felirta es kozolte, hogy en tobbet az !!O!! legitarsasagan nem fogok repulni es nem enged fel erre a gepre. Azt soha nem sikerult megtudnom hogy a gep tele volt-e vagy sem hiszen ha tele van nem is probalkozom.

Atsetaltam az American Airlines pultjahoz akik keszsegesen elfogadtak jegyemet es tajokoztatak hogy jegyem az osszes Z carrier igenybevetelere jogosit , tovabba nekik ma mar nincs jaratuk az USA ( kontinensnyi orszag) azon reszere ahova en megyek de szivesen elvisznek mashova - New York- , sot onnan tovabb egeszen hazaig mindezt teritesmentesen, nem baj az sem hogy nincs jegyem es szolgalati jegyem az AR FRANCE ra szol. Megoldottak.

Sajnos aznapra mar az osszes USA-ba tarto gep elment azaz 24 orat kellet volna hostile teruleten toltenem, igy nem maradt mas valasztasom elrepultem New York-ba. A szallodaban toltott ejszaka utan masnap reggel New York-ban - csodak csodaja -huzavona nelkul becsekkeltek, meg azt is elmondtak, hogy ha a gate-nel levo cerberus okvetetlenkedik csak hivja fel oket, es nehany ora elteltevel mar otthon is voltam.

Okulva korabbi tapasztalataimbol ( Continental Airlines) levelet irtam az Air France US ugyfelszogalatnak . Valaszuk egy 25 evvel ezelotti GUM aruhaz-beli ugyfelszogalati reakciora emlekeztetett. Nemhogy az extra szallodai koltseget nem fizetik vissza, de meg csak ne is almodjak arrol, hogy a De Gaulle-on levo utasvero cerberust kicsit megpirongassak. Csak osszehasonlitaskeppen: Continental Airlines (US) elelmiszerkupont , taxikupont ad es visszateriti a szallodai szoba arat. JA es nem egy az adofizetok penzen ropkodo legitarsasag. Alitalia : Visszateriti a szallodai szoba arat. Quantas; Taxikupont ad es visszateriti a szallodai szoba arat. Nem beszelve tovabba a De Gaulle, Air France transzkontinentalis jaratainal uralkodo allapotokrol. Zurzavar, lokdosodes, emberek egymason senki sem tudja melyik pulthoz kell allnia, szoval megy az utasok szuksegtelen stresszeltetese. Azt hiszem ez egy jo kis adalek azoknak akik allandoan a Nyugat Europai szolgaltatasokat hasonlitjak a Ferihegyen uralkodo allapotokkal, leszolva a magyarorszagi viszonyokat. Innen a tengerentulrol tovabba en eleg verforralonak tartom az allando leckeztetest amiben Nyugat Europa reszesiti a kontinens azon felet amelyet a Voros Hadsereg szabaditott(sic) fel. Udvozlettel: Gabor

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása