Tékozló Homár

Kinél kamatozik a pénz?

2005.11.17. 12:42 | jackyll | Szólj hozzá!

Egy újabb örökzöld kérdés, amit romantikusan elrévedve, nap mint nap feltehet az ember. Ugyan miért is tart 3 napig egy átutalás bankok között, de néha bankon belül is? Az alábbi esetet vinca szenvedte el, de biztosak vagyunk benne, voltak akik ennél durvábban szívták meg.

Citibank hitelkártya használó vagyok hosszú ideje. S már nem sokáig. Történt a minap, hogy a korábbi esedékes napra elküldött kiegyenlítésem (másik bankból, s esedékes napra, mint addig sok éven át ugyanigy) nem került jóváirásra mint szokott. S emiatt a Citibank ugy döntött, 3200 ft-ra büntet- engem! No nagy nehezen elértem õket (email pl nem mûködik az üszijükön, ill a szokásos telefonos üszi a hosszú számsorral nem igazán a kedvenc ügyintézési módom), és kedvesen tájékoztattak az alábbiakról: "Bankközi átutalásos kiegyenlitésnél az átutalás teljesitése 2-3 napot is igénybe vehet..."

Kérdem én, ha a másik bankom leemelte s elküldte az esedékes nap a pénzt, a 2-3 nap alatt kinek is kamatozik a nem kevés havi összegem, és sok más hasonló ügyfélé???

Fõ-, al-, és mb üszi levélben tájékoztatott, hogy a további jó kapcsolat reményében az egyik 3200 ft-ot a kettõbõl elengedik.... S majd jön az újabb egyenlegközlõ, ahol ezzel szemben új tréfi: cirka 3000 ft-ot késedelmi kamatként terhelnek...édes.... nem?:-))

Gyanítom, nem én vagyok a legkedvesebb ügyfelük, mert hosszú éveken át a használt havi hitelösszegeket napra pontosan - általuk jelölt esedékes napi megbizással - kiegyenlitettem, igy nem tudtak extra pénzt beszedni. Persze én voltam a hibás, miért is hittem, hogy a szerzõdéses feltételek szerint megúszom az éves kártyadijjal és a havi számlavezetési dijjal, ill az átutalási megbizás dijával a másik banknál?

Most csak úgy szorozgatok: ha sok-sok ügyfelüknél bevetik e kis trükköt, szép summa!

Remélem legalább néhány ember szégyelli magát ezért: aki kitalálta, jóváhagyta és nap mint nap gátlástalanul teszi a fent leírtakat. Ennyire nem megy nekik a normál bankpiaci munka? Szégyen egy bankra nézve, ha igy kell trükkökkel plusz bevételt szereznie az ügyfelektõl, s remélem nem csak én hagyom ott az ilyen szolgáltatókat.

Van még bank, s kis reményem is, talán nem mind ilyen.

Tanulság: tanuljatok az én káromon: a 2-3 nap sajnos erõvel ránk kényszeritett, és tehetetlenek vagyunk bizonyos értelemben- hiszik õk. De nem vagyunk, tudjuk mi... Kellemes karácsonyi hitelkártyahasználatot, s fihgyeljetek, hogy annyit költsetek amit ti szeretnétek, s ne annyit amit a bankok elvesznek gusztustalan módon...

PSZÁF? olvasnak onnan is Homárt??:-)) Üdv V

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása