Tékozló Homár

Bérgraffitisek a multi markában

Sony/PSP-stencilkampány

2005.11.30. 01:08 | jackyll | Szólj hozzá!
Sajátos gerillakampányt indított a Sony Amerikában. A cég hordozható konzolját népszerûsítõ akció keretében vélhetõen viccesnek szánt figurák sablonjaival fújatta tele a nagyobb városokat. Az egyesek szerint puszta rongálás, szerintünk kifutófélben lévõ önkifejezési forma kizsákmányolása önmagában nem bûn, csak hülyén jön ki, hogy potenciális fogyasztói lejáratására alkalmazza a multi.

A figurák közelrõl ütnek igazán, hiszen így tisztán kivehetõ, hogy a vállalat lelpezetlenül agyatlan zombiknak tekinti fizetõvendégeit. Saját tesztünk szerint amúgy a PSP hatása a fogékony egyedekre valóban közelít a vudu-kézikönyvekben élõhalottként körülírt jelenség-együtteshez.

Hasonlóra volt már példa, ugye, négy éve az IBM fújogatta tele a járdákat Amerika-szerte Love, Peace & Linux sablonjával. A különbség talán csak annyi, hogy bár õk is lehippizték rajongótáborukat, nem barmolták szét mások nonprofit dekorációs tevékenységét a fizetett matériával.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása