Tékozló Homár

Már az operetteket is felütik

2005.12.13. 09:25 | jackyll | komment

Ismernek Önök olyan terméket, ami ne vált volna szarrá Magyarországon néhány év alatt? Valahogy a beetetés után a legtöbb importjav állaga megváltozik a hazai gyártás/palackozás következtében. Athos egy váratlan helyen találkozott a jelenséggel:

Nejemmel nagyon szeretjük az operetteket. Ennek ellenére sajnos már egy jó ideje nem jutottunk el az Operett Színházba. Az utóbbi hetekben azonban sikerült idõt szakítanunk rá, és heti leosztásban megnéztük a "Mária fõhadnagy", a "Mágnás Miska" és a "Csárdáskirálynõ" címû klasszikus(nak hitt) darabokat. Az elõadások alatt fokozatosan elkezdett motoszkálni bennünk a kisördög, mivel a jól ismert dalszövegektõl rendre eltértek a színpadon elõadott szövegek. Rá kellett döbbennünk, hogy a klasszikus operettek dalszövegeit önkényesen átírták, és az így létrehozott borzalmat UGYANAZON A CÍMEN adják elõ.

Nincs már "Jaj, cica eszem azt a csöpp kis szád", van helyette "Ó, lányok nélkül élni szörnyûség"; nincs már "A lyányok, a lyányok, a lyányok angyalok", van helyette "A lányok a lányok éjfélig angyalok", és még sorolhatnám. Borzasztó.

Ráadásul az új szövegeket valami rém tehetségtelen szövegíró követte el (ld. a két fenti példát). Én személy szerint a színházlátogatók megtévesztésének tekintem a megváltoztatott szövegû klasszikusokat ugyanazon a címen leadni.

És ami a legszebb: valószínûleg ez a hír már elterjedt ezért nem akarják az emberek ezeket az elõadásokat megnézni, mert a jelenleg legnépszerûbb "Rómeó és Júlia" valamint "A Szépség és a Szörnyeteg" darabokra csak akkor adnak jegyet, ha ezzel együtt veszünk valamelyik klasszikusra is. Asszem ez a tisztességtelen árukapcsolás. Több ezer forintos jegyekrõl van szó...

Hát ennyi a füstölgés tárgya. Szeretném, ha mindenki megtudná, hogy mire számíthat. Ha én tudtam volna, nem veszek rájuk jegyet (ezzel összesen 32.000,- Ft-os pénzkidobástól sikerült volna megkímélni magam).

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása