Tékozló Homár

Egy élet és egy pótjegy ára

2005.12.14. 11:14 | jackyll | Szólj hozzá!

Egy közérdekû felhívással szeretnénk elejét venni az utazóközönség további elégedetlenkedésének. Amennyiben elegük van ebbõl a dimenzióból és hajthatatlanok életük elvetésében, semmiképp se ugorjanak a vonat elé. Azon kívül, hogy ez korántsem hat azonnal és megnehezíti a ravatalozást, az utasok el fogják kárhozni magát, hiszen - mint ahogy azt többek között olvasónk, Buttercup is tapasztalta - a MÁV öngyilkosság esetén nem fizeti vissza az IC pótjegy árát:

Tegnap a 18-44-kor Pécsrõl induló IC-vel szerettem volna idõben felérni Budapestre. Elsõ látásra minden a szokásos rendben történt, a vonat hajszálpontosan 18-44-kor kigördült a pécsi állomásról. Alig tettünk már pár km-ert, amikor a vonat Mecsekalja-Cserkúton megállt, ez kb 5 perccel lehetett az indulás után. Eletlik 10 perc, 20 perc, 30 perc és még mindig Pécs határában vesztegel a vonat. A hangos bemondóban semmi hír, hogy legalább közöljék a szerencsétlen marha utassal, hogy miért nem halad a vonat.

30 perc után feltûnik a kaller és kutyafuttában közli, hogy baleset miatt bizonytalan ideig nem indulunk tovább. 45 perc várakozás után végre elindulunk Szentlõrinc irányába. Sebaj gondolatm, még talán idõben beérünk az utolsó metró csatlakozásig. Budapestre 50 perc késéssel értünk be, persze a kijelzõ tábla szerint csak 40 percet késett a vonat.

Mint ismeretes a MÁV visszatéríti az IC pótjegy árát, ha több mint 20 percet késik a vonat és ez a késés vitathatatlanul több volt mint 20 perc. Sostársaimmal egyetemben gyorslépésekkel megközelítettük a Déli pu menetjegy irodáját, ahol a jegyárus elõször nem is vett tudomást a vonat késésérõl, majd póker arccal közölte, hogy felsõbb utasításokra hivatkozva, nem fizetik vissza a pótjegy árát, mert nem az õ saját hibájukból történt a késés. Ha nem tetszik, akkor menjünk a forgalmirodába és kérjük a panaszkönyvet.

A hab a tortán, hogy a legutolsó hivatkozása az volt, hogy Pécsen bemondták a hangosba a késést és mi a saját akaratunkból szálltunk fel a vontra, így meg vállaltuk a késéssel járó következményeket. Hiába kiabáltuk kórusban, hogy senki nem mondott be semmit a pécsi állomáson, mehettünk a panaszkönyvért a sunyiba.

Na szóval ennyit a Mávról, monopol helyzetben van és bármit megtehet. Gondolom hozzám hasonlóan a többieknek sem volt kedve este 11 felé a forgalmirodába rohanni a panaszkönyvért és verni a nyálát az 520 Ft-os visszatérítésért. Tehát megint meguszták.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása