Tékozló Homár

Türelem Suzukit terem

2005.12.16. 10:26 | jackyll | Szólj hozzá!

Milyen korhatáros perverzióból képes valaki fél évet szenvedni egy Suzukiért? A Homár tudományos kísérletre gyanakszik, de az eredmények még nem futottak be a laborból. Sándor történetébõl mindenesetre a szokásos tanulságot vonhatjuk le: amit meg lehet tenni a vevõvel, azt meg is teszik.

Június eléjen megrendeltem az új Swiftet a Suzuki Ásznál. Extra kívánságként fehéret kértem. Két hónapos határidõt igértek. Az üzletkötõ kedves volt - már nincs a cégnél -, de ez nem nagyon vigasztal engem. 2.810.000 Ft-os autóra 1.040.000 Ft kölcsönt vettem fel - nagyon kedvezõ 3,x %-os THM-mel (százvalahányezer a plusz 48 hónap alatt). Úgy beszéltük meg, hogy a régi Swiftemet beszámítják (4 éves 770.000 Ft a beszámítás - nagyon kevés), de ha el tudom adni akkor készpénzben fizetem. Egy hónap múlva eladtam a régi kocsit 885.000 Ft-ért. Úgy gondoltam, hogy egy hónapot kibírok nélküle, ha kell elkérem a szülõkét. Azóta rendszeresen érdeklõdöm az autó iránt - kedvesen (pszichológus leszek DL képzés SZTE).

Kifogások: Jún: Nincs fehér. Jul: Nincs fehér - már azt mondtam, hogy az ezüst is jó lesz, de az sem volt. Aug: Szabadság a gyárban. Szept: Nem gyártják a típust - 1,3 l CD, AC. Okt: Megrendelték. Van alvázszám. Nov: Még nem gyártották le. Felhívott az értékesítési vezetõ, hogy ha egy másik banktól venném a kölcsönt, akkor gyorsabban megkapnám az autót. 6.x %-os THM - a pofátlanság csúcsa! Befizettem 1.670.000 Ft-ot. Aláírtam a végleges szerzõdést. Dec: Reklamálni mertem - ezért fékellenõrzésre visszahívták az autót. A bank felszólítást küldött, nem fizettem a 23.x00 Ft-ot. Befizettem :(

Pofátlan vevõként alufelnit szerettem volna - felárért - persze ezt a cég csak úgy tudná megoldani, ha megrendelem az alufelnit, utólag leszállítják. Az alufelni 100.000 Ft - OK - , de szélesebb, mint a gumi. Így új gumit is kellene venni rá, persze külön. Alufelni-ügyben próbáltam érdeklõdni a gyárnál, de nem tudtam e-mail címet találni, csak a személyzeti osztályét. A személyzetisnek küldött levélre nem érkezett válasz.

Többször elõfordult, hogy felhívtam õket, megígérték, de nem hívtak vissza. Egyszer hagytak üzenetet a rögzítõn, amit csak utólag hallgattam le. Minden számot visszahívok ez egy privát hívás volt.

Na ennyit errõl - meg a Suzuki Ászról.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása